Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Μία "ξεχασμένη" συνέντευξη....


-Το δικό μου παράδειγμα θα γίνει παράδειγμα προς αποφυγήν. Θα αποτρέπει τον κάθε έλληνα επιστήμονα του εξωτερικού να βοηθήσει την πατρίδα. Με φτύσανε στην ίδια μου τη χώρα. Νιώθω σαν εξόριστος... (βουρκώνει). 
*Ποιο ήταν το δικό σας λάθος;  -Οτι επέστρεψα τελικά στην Ελλάδα... Εις βάρος της ζωής μου και της τσέπης μου, παραιτήθηκα..
από το πανεπιστήμιο, άφησα ένα μισθό 150.000 δολαρίων για ένα μισθό 3.500 ευρώ χάνοντας και τα συντάξιμά μου χρόνια.

«Ρουκέτες» κατά πολλών εξαπολύει (2010!) με τη συνέντευξή του στην «Κ.Ε.» ο πρώην επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, Μ. Κοντοπυράκης.


- Καταλογίζει τις ευθύνες για τα παραποιημένα στοιχεία όχι στη Στατιστική Υπηρεσία αλλά στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, δηλαδή στον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών.
Αποκαλύπτει ότι...
...η περιβόητη απογραφή του 2004 είχε αποφασιστεί και θα γινόταν ούτως ή άλλως από την Ε.Ε. και θεωρεί λάθος του Γ. Αλογοσκούφη ότι έσπευσε να την παρουσιάσει ως δική του πρωτοβουλία, πιστεύοντας ότι θα κέρδιζε πόντους.
**Μιλάει με σκληρά λόγια για τον Γ. Παπακωνσταντίνου, αποκαλώντας τον «ψεύτη» και κατηγορώντας τον για αλαζονεία και ρεβανσισμό, και του καταλογίζει «ατιμία», επειδή έριξε την ευθύνη για τα στοιχεία που εστάλησαν στις Βρυξέλλες στις 21 Οκτωβρίου στη Στατιστική Υπηρεσία. Καταγγέλλει ότι η περιγραφή του ύψους του ελλείμματος ήταν προϊόν πολιτικής απόφασης. Πιστεύει δε ότι, αν στη θέση του ήταν η Λούκα Κατσέλη, θα είχε κινηθεί διαφορετικά.
**Λέει ότι τα στοιχεία για να μπούμε στην ΟΝΕ ήταν σύμφωνα με εκτιμήσεις και όχι από έρευνες.
**Εκφράζει πίκρα επειδή η Ν.Δ. δεν έχει βγει ακόμη να τον υπερασπιστεί.
**Ο καθηγητής, τέλος, βλέπει ως μόνη διέξοδο από τη σημερινή κατάσταση «να γυρίσουμε το βιοτικό μας επίπεδο στη δεκαετία του '70».


Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2010


*Στην εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς» γράφτηκε ότι «δραπετεύσατε» στις ΗΠΑ γιατί προσπάθησαν να σας ρίξουν όλα τα βάρη.
-Οχι, δεν δραπέτευσα, σπίτι μου βρίσκομαι. Αισθάνθηκα απογοητευμένος και αηδιασμένος και έφυγα.
*Μετανιώσατε που επιστρέψατε στην Ελλάδα;
-Το δικό μου παράδειγμα θα γίνει παράδειγμα προς αποφυγήν. Θα αποτρέπει τον κάθε έλληνα επιστήμονα του εξωτερικού να βοηθήσει την πατρίδα. Με φτύσανε στην ίδια μου τη χώρα. Νιώθω σαν εξόριστος... (βουρκώνει).
*Ποιο ήταν το δικό σας λάθος;
-Οτι επέστρεψα τελικά στην Ελλάδα... Εις βάρος της ζωής μου και της τσέπης μου, παραιτήθηκα από το πανεπιστήμιο, άφησα ένα μισθό 150.000 δολαρίων για ένα μισθό 3.500 ευρώ χάνοντας και τα συντάξιμά μου χρόνια.
*Μέχρι σήμερα, οι δύο πρώην πολιτικοί σας προϊστάμενοι, Αλογοσκούφης και Παπαθανασίου, δεν σας έχουν καλύψει δημοσίως. Πώς το σχολιάζετε;
-Με πίκρα. Περίμενα ηθική τουλάχιστον κάλυψη. Αλλά όχι μόνο αυτοί οι δύο δεν με κάλυψαν, ούτε και η Ν.Δ. δεν έχει βγει ακόμη να με υπερασπιστεί.
* Η κυβέρνηση Παπανδρέου εξήγγειλε εξεταστική επιτροπή για την οικονομία. Ενδεχομένως να σας αποδοθούν ευθύνες.
-Αύριο αν συσταθεί η εξεταστική επιτροπή θα τους πω στείλτε μου ένα εισιτήριο για να έρθω. Δεν μπορούν να βρουν ούτε ένα στοιχείο. Δεν έχω εμπλοκή με το θέμα γιατί εγώ μπορώ να απολογηθώ μόνο για θέματα της αρμοδιότητάς μου, δηλαδή τον τιμάριθμο, την ανεργία, τη βιομηχανική παραγωγή κ.λπ. Το μέρος της Στατιστικής Υπηρεσίας που εμπλέκεται στα δημοσιονομικά είναι περίπου το 3% της δουλειάς της. Από τις 275 έρευνες, μόνο 4 εμπλέκονται στα δημοσιονομικά (δήμοι, ΝΠΔΔ, νοσοκομεία, ασφαλιστικά ταμεία). Η κύρια πηγή των δημοσιονομικών στοιχείων είναι εξ ορισμού το Λογιστήριο του Κράτους, το οποίο εκτός από το Ελεγκτικό Συνέδριο, δεν μπορεί κανείς άλλος να το ελέγξει.
*Ως Στατιστική Υπηρεσία παίρνατε στοιχεία για το προβλεπόμενο έλλειμμα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Αρα, μπορώ να συμπεράνω ότι φωτογραφίζεται ως υπεύθυνο το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους;
-Ακριβώς. Το πρόβλημα δεν είναι στη Στατιστική Υπηρεσία αλλά στο Λογιστήριο του Κράτους. Το λέω ξεκάθαρα: Δεν είχα τον μηχανισμό για να ελέγξω το Λογιστήριο του Κράτους. Αν πάω στην εξεταστική επιτροπή, θα τους πω να εστιάσουν εκεί όπου έγιναν οι αλλαγές... Και το αναφέρει και η Eurostat, ότι εκεί που χρειάζεται περισσότερο έλεγχο είναι το Λογιστήριο του Κράτους. Εκεί πρέπει να δουλεύουν πιο σωστά...
*Ευθύνες όμως σας αποδίδουν και οι Βρυξέλλες με έκθεσή τους.
-Οταν λέμε εμείς οι ίδιοι ότι είμαστε αναξιόπιστοι, η έκθεση της Κομισιόν τι να κάνει;
*Τα στατιστικά στοιχεία που στέλνατε στη Eurostat την περίοδο 2004-2009 ήταν ακριβή;
-Ηταν πολύ κοντά στην πραγματικότητα.
*Τότε πώς ερμηνεύετε την κίνηση του κ. Παπακωνσταντίνου να κατηγγείλει για ψευδή στοιχεία τη Στατιστική Υπηρεσία;
-Η κίνηση του Παπακωνσταντίνου ήταν ρεβανσιστική, για δύο λόγους: Ηθελε να πάρει τη ρεβάνς για την απογραφή του 2004 και να αποδείξει ότι η Ν.Δ. δεν έκανε τη δουλειά της. Αν η Λούκα Κατσέλη είχε αναλάβει αυτό το πόστο, θα υπήρχε πιο ομαλή μετάβαση...
*Ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε μια διαφορετική οικονομική πραγματικότητα. Δεν έπρεπε να τη δημοσιοποιήσει;
-Θα μπορούσε να κινηθεί πιο ομαλά και πιο διπλωματικά... Τα πρώτα στοιχεία που θα πάρει η Ε.Ε. για το έτος 2009 θα είναι τον Απρίλιο του 2010. Ας πήγαινε λοιπόν τον προσεχή Απρίλιο και να έλεγε τότε ότι το έλλειμμα θα φθάσει στο 12,7%. Από τον Μάιο του 2008 έως τον Φεβρουάριο του 2009, λόγω της κρίσης, είχαμε τέτοια αναθεώρηση των στοιχείων που ήταν φυσιολογικό να αλλάξουν τα νούμερα. Στην Ελλάδα, η κρίση δεν ήρθε το 2008, ήρθε τέλος του 2009, άρα άνετα μπορούσαν να στηρικτούν στο γεγονός ότι τώρα ήρθε η κρίση και οι προβλέψεις θα είναι διαφορετικές και προς το χειρότερο. Ημουν αντίθετος στην ωραιοποίηση μιας κατάστασης. Ομως θα το έκανα. Μια τέτοια διπλωματική αντιμετώπιση του θέματος θα σήμαινε ότι τα spreads δεν θα εκτοξεύονταν, ότι θα γλιτώναμε τη μήνιν των αγορών και θα πληρώναμε 700 εκατ. λιγότερους τόκους.
*Η κοινή γνώμη είναι υποψιασμένη ότι διαχρονικά οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. παραποιούσαν τα στατιστικά στοιχεία. Ισχύει κάτι τέτοιο;
-Οχι, δεν το πιστεύω. Οι Βρυξέλλες ξεσπάθωσαν τώρα γιατί υπήρξε ένα κακό προηγούμενο την περίοδο 2000-2003 με στοιχεία που δώσαμε για να μπούμε στην ΟΝΕ, αλλά όλοι λίγο πολύ στην Ε.Ε. το κάνουν. Η πραγματικότητα είναι μία: Η κυβέρνηση Παπανδρέου έριξε τις ευθύνες στην Eurostat ότι δεχόταν παραποιημένα στοιχεία. Με άλλα λόγια, τους κατηγόρησε ως ενόχους και αυτοί ξεσπάθωσαν. Ηταν ένα μεγάλο λάθος.
*Εννοείτε ότι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομίας έσκαψαν μόνοι το λάκκο της χώρας;
-Δεν υπήρξε παραποίηση στοιχείων. Ο Παπακωνσταντίνου γνωρίζει την αλήθεια. Ο ίδιος πρωτοείπε ότι είμαστε ψεύτες, ότι είμαστε απατεώνες. Δεν το είπαν οι Βρυξέλλες. Εδωσε λαβή με την αλλαγή της πρόβλεψης να χτυπήσουν κι αυτοί και οι κερδοσκόποι. Την αλαζονεία και τον ρεβανσισμό της πρώτης εβδομάδας θα το πληρώνουμε για χρόνια. Η μεγάλη φασαρία έγινε από τη στιγμή που η πρόβλεψη του 6% πήγε στο 12,7%.
*Στις 2 Οκτωβρίου εσείς είχατε υπολογίσει το έλλειμμα στο 6%. Με την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ, το υπουργείο Οικονομικών φαίνεται ότι το υπολόγισε στο 14,8%, αλλά τελικά ανακοινώθηκε στις Βρυξέλλες ότι ήταν 12,7%. Τι έγινε εκείνο το επίμαχο διάστημα;
-Τα στοιχεία που έστειλε η Ελλάδα στην Ε.Ε. δεν έχουν καμία σχέση με τη Στατιστική Υπηρεσία. Στα δημοσιονομικά στοιχεία που εστάλησαν στις 2 Οκτωβρίου η πρόβλεψη του ελλείμματος ήταν 6%. Στη μοναδική συνάντηση που είχα με τον Παπακωνσταντίνου δεν νομίζω ότι άκουσε λέξη από ό,τι του είπα. Είχε ένα ρεβανσιστικό και αλαζονικό ύφος. Με αντιμετώπισε ως κομματόσκυλο και ως αφισοκολλητή. Μιάμιση ώρα κουβεντιάζαμε και μετά είδα διαρροές σε εφημερίδες ότι δεν ήμουν συνεργάσιμος. Η πρόβλεψη Παπακωνσταντίνου για το έλλειμμα ήταν στο 14,8%. Πέντε λεπτά πριν τα στείλουμε στις Βρυξέλλες μάς ειδοποίησαν να μην το πράξουμε γιατί ήθελαν να τα ξαναμελετήσουν.Τελικά, στις 21 Οκτωβρίου στέλνουν τα αναθεωρημένα στοιχεία με το έλλειμμα στο 12,7%. Ηταν προϊόν πολιτικής απόφασης.
*Μα, ο κ. Παπακωνσταντίνου στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» είπε ότι δεν αφήσαμε τον Κοντοπυράκη να στείλει πρόβλεψη ελλείμματος 14,8% γιατί τα στοιχεία αυτά ήταν ψευδή.
-Η φράση του υπουργού στην εκπομπή αυτή ήταν μια μπούρδα. Είναι ό,τι πιο ανήθικο μπορεί να λεχθεί. Με αποκάλεσε ψεύτη ο ψεύτης.
*Ακολούθησε όμως και η πρώτη σφοδρότατη αντίδραση των Βρυξελλών.
-Ναι. Εκεί, ο υπουργός έκανε την πρώτη ατιμία. Επέρριψε τη διαφορά της πρόβλεψης σε λάθος της Στατιστικής Υπηρεσίας. Επέστρεψε στην Ελλάδα και δήλωσε ότι θέλει να κάνει αναθεώρηση του 2008. Αυτό ήταν μια δεύτερη γκάφα γιατί σε απολογιστικά στοιχεία, καθαρά τεχνοκρατικά, οι Βρυξέλλες επ' ουδενί δεν ήθελαν πολιτική παρέμβαση.
*Αναλάβατε τα καθήκοντά σας το 2004, όταν ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης αποφάσισε την απογραφή. Ηταν δικαιολογημένη απόφασή του;
-Τα στοιχεία που δώσαμε για να μπούμε στην ΟΝΕ ήταν από εκτιμήσεις και όχι με έρευνες. Εκεί ελεγχθεί ότι έδωσαν λάθος στοιχεία. Αυτό αποδείχθηκε με την απογραφή του 2004. Η απογραφή όμως του 2004 δεν έγινε από την Ελλάδα. Η απογραφή, κι αυτό κάτι που δεν το ξέρουν όλοι, είναι ότι είχε αποφασιστεί ότι θα γινόταν έτσι κι αλλιώς από την Ε.Ε. Εγινε όμως κακός επικοινωνιακός χειρισμός. Η Ν.Δ. ήθελε να το παρουσιάσει σαν δικό της επίτευγμα, ενώ η απογραφή θα γινόταν επειδή στις Βρυξέλλες δεν είχαν καμία εμπιστοσύνη στα στοιχεία που δίναμε μέσω εκτιμήσεων.
*Γιατί ο κ. Αλογοσκούφης επέμενε στην απογραφή;
-Γιατί πίστευε ότι αυτό θα του έδινε πόντους. Αποδείχθηκε όμως λάθος πρωτοβουλία.
*Εχοντας μια πλήρη εικόνα των σημερινών οικονομικών δεδομένων, πότε πιστεύετε ότι η χώρα θα ξεπεράσει την κρίση, ακόμα και αν παρθούν τα πιο σκληρά μέτρα;
-Δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία.Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το έλλειμμα, αλλά το τεράστιο χρέος γιατί είμαστε μια χώρα που δεν έχει τρόπο να το ξεπληρώσει. Από τη δεκαετία του '80 ζούμε με δανεικά λεφτά. Ο τρόπος ζωής που κάνουμε δεν δικαιολογείται από την παραγωγή πλούτου μας. Η μόνη λύση είναι να γυρίσουμε το βιοτικό μας επίπεδο στη δεκαετία του '70. Το πρώτο είναι να σταματήσει η κατρακύλα κι αυτό θα είναι το μεγάλο στοίχημα. Να σταματήσει η ανάγκη του υπερδανεισμού και να μπορούμε να καλύπτουμε τις ανάγκες των χρημάτων που παίρνουμε, να καλύπτουμε δηλαδή τους τόκους. Αυτό χρονικά θα απαιτήσει τουλάχιστον 2 χρόνια. Μετά από 5 χρόνια θα μπορούμε να μιλήσουμε για ανάκαμψη. Ανάπτυξη δεν περιμένω πριν περάσει μία ολόκληρη δεκαετία. Η προηγούμενη γενιά ζούσε με λεφτά που δεν είχαμε, η επόμενη γενιά θα γυρίσει στην πραγματικότητα.
Ποιος είναι ο πρώην επικεφαλής της Στατιστικής Υπηρεσίας
Η προσωπική ιστορία του Μανώλη Κοντοπυράκη είναι σχεδόν παρόμοια με εκείνη χιλιάδων νέων που αναζήτησαν και πέτυχαν μια καλύτερη τύχη στο εξωτερικό.
Το 1965, σε ηλικία 18 ετών, μετακόμισε στις ΗΠΑ παίρνοντας υποτροφία για να σπουδάσει ηλεκτρολόγος-μηχανικός στο City College της Νέας Υόρκης. Μετά το διδακτορικό του στα Μαθηματικά από το Courant Institute θα ακολουθήσουν πολλές διακρίσεις, μία εκ των οποίων θα συμπεριληφθεί τρεις φορές στη λίστα με τους καλύτερους καθηγητές της Αμερικής.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπήρξε μάλλον το μοιραίο πρόσωπο στην επαγγελματική σταδιοδρομία του 62χρονου ομογενούς. Ηταν εκείνος που τον έπεισε το 1990 να διακόψει την ακαδημαϊκή του καριέρα ως τακτικού καθηγητή στο Τμήμα Μαθηματικών στο φημισμένο Πολυτεχνείο Cooper Union και να επιστρέψει στην Ελλάδα με σκοπό να αναλάβει επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Το 2004, ο πρώην πρωθυπουργός θα μεσολαβήσει στον Κώστα Καραμανλή και θα προτείνει ξανά τον συντοπίτη του από το Καστέλι Κισάμου για το ίδιο πόστο.
Εξι χρόνια αργότερα, ο Κ. Μητσοτάκης και η οικογένειά του θα είναι από τους ελάχιστους που θα του συμπαρασταθούν μέσα σε έναν ορυμαγδό κατηγοριών, ότι ο Μανώλης Κοντοπυράκης παραποίησε τα στοιχεία για την πρόβλεψη του δημοσιονομικού ελλείμματος.
Στο ψυγείο του λιτού του διαμερίσματος στο Ρίβερ Ντέιλ στο Μπρονξ είχε κρεμάσει κάποια τηλεφωνικά νούμερα με τα ονόματα «Ψηλός» και «Ντόρα». Το τηλέφωνο χτυπά συνεχώς. Τα νέα από την Ελλάδα κάνουν λόγο για εξεταστική επιτροπή. Οι δημιοσιογράφοι τον βομβαρδίζουν για συνεντεύξεις. Ο πανύψηλος Κρητικός προσπαθεί να αμυνθεί, είναι «σκασμένος» και όση ώρα βρέθηκα μαζί του κάπνιζε το ένα τσιγάρο μετά το άλλο.
Θ. ΤΣΙΤΣΑΣ
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι γηγενείς Μακεδόνες επί Τουρκοκρατίας

Μακεδόνας παππούς από το Άδενδρο Θεσσαλονίκης μιλά στην κάμερα της τηλεόρασης 4Ε για το χωριό του και την ελληνικότητα των γηγενών Μακεδόνων την περίοδο της Τουρκοκρατίας.


 

Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια:" Η Ελλάδα θα φύγει από την ΕΕ και θα μπούμε εμείς!"

Η πορεία των Σκοπίων προς την ΕΕ είναι απρόσκοπτη, εκτός από το ζήτημα της ονομασίας, ένα εμπόδιο το οποίο επιβλήθηκε από την Ελλάδα, γράφει  η εφημερίδα ‘Βέτσερ’.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας αυτής, οι σχετικές μεταρρυθμίσεις για την πρόοδο της πΓΔΜ, δείχνουν ότι η χώρα πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την ένταξη. 
Το μόνο εμπόδιο είναι η διαφωνία του ονόματος με την Ελλάδα.


Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι  η ΕΕ ανέχεται τις ιδιοτροπίες της Ελλάδας, ισχυριζόμενη ότι καμία χώρα δεν μπορεί να ενταχθεί, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με άλλο κράτος μέλος.

Το βέτο είναι το όπλο της Ελλάδας, με το οποίο θέτει τα Σκόπια εκτός της ΕΕ, επισημαίνεται στο εν λόγω δημοσίευμα.

Αλλά η οικονομική κρίση στην Ελλάδα έχει και πολιτικές συνέπειες. Ο Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, είπε ότι ήθελε να διοργανώσει δημοψήφισμα το οποίο θα άφηνε περιθώρια να γυρίσει η Ελλάδα  το εθνικό της νόμισμα, στη δραχμή.

Όμως, στο πλαίσιο της σύμβασης για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση, εάν μια χώρα  βγει εκτός της ευρωζώνης θα βγει και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αν συμβεί αυτό τότε η πΓΔΜ δεν έχει κανένα εμπόδιο για την ένταξή της στην ΕΕ, σημειώνει χαρακτηριστικά η σκοπιανή εφημερίδα ‘Βέτσερ’.

Διαβάστε περισσότερα » »

UFO ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΩΝ

Την 1η Οκτωβρίου 2011, δημοσιεύθηκε στο YouTube ένα βίντεο με ένα φωτεινό Α.Τ.Ι.Α. να περνάει δίπλα από ένα πλοίο. Το περιστατικό αποτύπωσε ένα ζευγάρι που γύριζε από τις διακοπές του αρχές Σεπτεμβρίου καθώς κινηματογραφούσε στιγμές στο ηλιοβασίλεμα.
Αν και το βίντεο δεν είναι αρκετά καθαρό ώστε να αναλυθεί σωστά, υπάρχει περίπτωση να πρόκειται για αντανάκλαση του φακού (αν και είναι αρκετά έντονο για αντανάκλαση).

Το συμπέρασμά αυτό βγαίνει κοιτώντας την αρχή του βίντεο, όταν στη δεξιά κίνηση της κάμερας φαίνεται αχνά μια παρόμοια έκλαμψη εν συντομία στο 0:09.

 

 





 

Διαβάστε περισσότερα » »

Η Μαθηματική κατασκευή της Ελληνικής Γλώσσας


Σύμφωνα με τον μαθηματικό και συγγραφέα Λευτέρη Αργυρόπουλο, η Ελληνική γλώσσα είναι η μητέρα όλων των γλωσσών της Γής, δηλαδή είναι η γλώσσα των γλωσσών. Σε αντίθεση με τις άλλες γλώσσες, η Ελληνική γλώσσα είναι μία υπέροχη μαθηματική δημιουργία και ως μαθηματική κατασκευή είναι κατά συνέπεια και μουσική γλώσσα. Κατά την εποχή του Πυθαγόρα, αλλά και προγενέστερα από αυτόν, οι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τα σύμβολα των γραμμάτων για να συμβολίζουν τους αριθμούς. Πρέπει να αναφέρουμε ότι η Ελληνική γλώσσα αποτελείται από 28 σύμβολα και 27 αριθμητικές θέσεις.


Αναλυτικά, τα 28 αυτά σύμβολα είναι τα εξής:

Το σύμβολο F ονομάζεται δίγαμμα,το ϛ στίγμα,το Q κόππα ενώ το ϡ ονομάζεται σαμπί.

Σύμφωνα με το προηγούμενο σύστημα αριθμήσεως, κάθε λέξη έχει ένα και μόνο ένα άθροισμα, το οποίον ονομάζεται λεξάριθμος.

Έτσι, ο λεξάριθμος της λέξεως ΛΕΞΑΡΙΘΜΟΣ είναι: ΛΕΞΑΡΙΘΜΟΣ = 30+5+60+1+100+10+9+40+70+200 = 525.

Η λέξη ΛΕΞΑΡΙΘΜΟΣ είναι σύνθετη και παράγεται από τις λέξεις ΛΕΞΙΣ και ΑΡΙΘΜΟΣ, είναι δηλαδή ο αριθμός της κάθε Ελληνικής λέξεως, σύμφωνα με το Ελληνικό σύστημα αριθμήσεως.
Όταν δύο λέξεις ή προτάσεις έχουν τον ίδιο λεξάριθμο, τότε λέμε ότι έχουμε λεξαριθμική ισοψηφία ή ταυτότητα μεταξύ αυτών.

Οι περισσότεροι λεξάριθμοι κυμαίνονται μεταξύ των αριθμών 200 και 1800, ενώ γενικά οι αριθμητικές τους τιμές βρίσκονται μεταξύ του 1 και του 5000. Έτσι, είναι μικρή η πιθανότητα για δύο λέξεις να έχουν τον ίδιο λεξάριθμο και δεν μπορεί να θεωρηθεί ως σύμπτωση το γεγονός της ισοψηφίας.

Οι λέξεις ΣΦΑΙΡΙΚΟΣ και ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ έχουν τον ίδιο λεξάριθμο, διότι: ΣΦΑΙΡΙΚΟΣ = 200+500+1+10+100+10+20+70+200 = 1111 ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ = 9+5+40+5+30+10+800+4+8+200 = 1111

Η ερμηνεία της προηγούμενης λεξαριθμικής ταυτότητος είναι προφανής, διότι ο ΣΦΑΙΡΙΚΟΣ είναι ο ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ μαθηματικός μηχανισμός της δημιουργίας της ύλης, δεδομένου του γεγονότος ότι τα υποατομικά σωματίδια της ύλης είναι σφαιρικά, αλλά ακόμη και οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος έχουν σφαιρικό σχήμα.

Οι λέξεις ΦΩΤΟΝΙΟΝ και ΚΥΜΑΤΟΕΙΔΩΣ ισοψηφούν με τον αριθμό 1850, δηλαδή ΦΩΤΟΝΙΟΝ = ΚΥΜΑΤΟΕΙΔΩΣ = 1850, γεγονός που δηλώνει ότι η Ελληνική γλώσσα γνωρίζει ότι το ΦΩΤΟΝΙΟΝ διαδίδεται ΚΥΜΑΤΟΕΙΔΩΣ εις τον τρισδιάστατον χώρον. Πράγματι, έχει αποδειχθεί ότι όχι μόνον το ΦΩΤΟΝΙΟΝ διαδίδεται ΚΥΜΑΤΟΕΙΔΩΣ, αλλά επιπλέον οι κυματοειδείς καμπύλες της διαδόσεως του φωτονίου είναι ημιτονοειδείς.

Μία από τις μεγαλύτερες αποδείξεις του γεγονότος ότι η Ελληνική γλώσσα είναι μαθηματική λαμβάνεται από την λεξαριθμική εξαγωγή του αριθμού π=3,14... . Γνωρίζουμε ότι ο αριθμός π ορίζεται σαν το πηλίκον του μήκους της περιφερείας ενός κύκλου προς τη διάμετρο αυτού.
Πρέπει να τονίσουμε ότι το σύμβολον π προέρχεται από το αρχικόν γράμμα της λέξεως πηλίκον, διότι το π δεν είναι τίποτε άλλο παρά το πηλίκον του μήκους της περιφερείας του κύκλου ως προς τη διάμετρό του. Εάν σχηματίσουμε το πηλίκον των λεξαρίθμων (ΜΗΚΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΥ)/ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ, παρατηρούμε ότι αυτό ισούται με τον αριθμό 3,14 !!! με ακρίβεια τριών ψηφίων. Πράγματι έχουμε: ΜΗΚΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΥ = 338+1016+940 = 2294 ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ = 730, επομένως 2294/730=3,1424657534...!

΄Ομως υπάρχει και συνέχεια, η οποία δείχνει ότι η λεξαριθμική εξαγωγή του π δεν ειναι τυχαία. Η συνέχεια είναι η λεξαριθμική εξαγωγή του χρυσού αριθμού. Αυτή έχει ως εξής: Από τα μαθηματικά γνωρίζουμε ότι Φ = (+1)/2 = 1,618... .
Σχηματίζοντας το πηλίκον που δίδει τον αριθμό Φ, χρησιμοποιώντας την αρχαία Ελληνική γλώσσα λαμβάνουμε: (Ο ΠΕΝΤΕΠΟΔΟΣ + ΕΝ)/(Η ΔΥΑΣ) = (70+864+55)/(8+605) = 989/613 = 1,61...!

Διαπιστώνουμε λοιπόν, ότι η Ελληνική γλώσσα γνωρίζει ακόμη και τις κυριότερες μαθηματικές σταθερές όπως το π και το φ. Όμως και το φ δεν έχει δοθεί τυχαία ως σύμβολο του χρυσού αριθμού, διότι είναι το αρχικόν γράμμα της λέξεως ΦΥΣΙΣ, η οποία έχει τον ίδιο λεξάριθμο με τη λέξη ΑΝΘΡΩΠΟΣ και την φράση ΜΕΣΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΣ ΛΟΓΟΣ.
Είναι γεγονός ότι η ΦΥΣΙΣ, αλλά καί ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ έχουν κατασκευασθεί με βάση τον χρυσό αριθμό φ.
Πράγματι: ΑΝΘΡΩΠΟΣ = 1+50+9+100+800+80+70+200 = 1310 ΦΥΣΙΣ = 500+400+200+10+200 = 1310 ΜΕΣΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΣ ΛΟΓΟΣ = 515+31+391+373 = 1310 .

Η Ελληνική γλώσσα γνωρίζει λοιπόν τη γεωμετρία της κατασκευής του ανθρώπου, αλλά και τον τρόπο της κατασκευής του.
Πράγματι: ΣΤΥΣΙΣ = ΧΥΜΟΣ = ΑΝΘΡΩΠΟΣ = ΦΥΣΙΣ = 1310, γεγονός που δηλώνει ότι ο άνθρωπος δημιουργείται από την στύση του ανδρικού οργάνου που παράγει το σπέρμα και είναι ένα ον ταυτιζόμενον με την φύσιν, διότι γεννιέται από αυτή και επιστρέφει εις αυτήν.
Για το γεγονός της λεξαριθμικής ταυτίσεως της φράσεως ΜΕΣΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΣ ΛΟΓΟΣ με τη λέξη ΑΝΘΡΩΠΟΣ, πρέπει να πούμε ότι το πηλίκον του ύψους του ανθρώπου προς το ύψος του ομφαλού του, δίδει τον χρυσόν αριθμόν, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ είναι ΜΕΣΟΣ ΚΑΙ ΑΚΡΟΣ ΛΟΓΟΣ.

Στα δύο βιβλία του ο Λευτέρης Αργυρόπουλος έχει καταγράψει χιλιάδες παραδείγματα λεξαριθμικών ταυτοτήτων όπως οι προηγούμενες, δίνοντας στον αναγνώστη την ευκαιρία να κατανοήσει ότι η Ελληνική γλώσσα γνωρίζει ακόμη και τους νόμους της συμπαντικής δημιουργίας και κατά συνέπεια την αλήθεια.
Πράγματι: ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΣΤΙΝ = 64+565 = 629 ΑΛΗΘΗΣ ΛΟΓΟΣ = 256+373 = 629, δηλαδή: ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΣΤΙΝ = ΑΛΗΘΗΣ ΛΟΓΟΣ = 629

Επίσης: Ο ΑΛΗΘΗΣ ΛΟΓΟΣ = ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ = 699 Δια τούτον τον λόγον, ο ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ εστίν ο ΑΛΗΘΗΣ ΛΟΓΟΣ
Διαβάστε περισσότερα » »

"Ο αποκλεισμός της Γαύδου. Διαδώστε το μήπως σωθούμε"

Κραυγή απόγνωσης για τους κατοίκους της Γαύδου, οι οποίοι, αν και για όλους αποτελούν το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, μόνο στην Ευρώπη δεν φαίνεται να ανήκουν.
Το ακριτικό νησί είναι και πάλι αποκλεισμένο από τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς από χθες έληξε η σύμβαση του πλοίου "Neptune" και πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος ν' αντιμετωπίσει η Γαύδος πρόβλημα τροφοδοσίας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος και ιδιοκτήτης του Ρ/Σ ΓΑΥΔΟΣ FM "Ο φάρος του νότου", Βασίλης Τζουνάρας...

"Νέος αποκλεισμός του νησιού αυτή την φορά χειρότερος από ποτέ. Από σήμερα η συγκοινωνία του νησιού με την Κρήτη είναι ανύπαρκτη. Μόνο πολιτικές υποσχέσεις, χωρίς όμως υπογραφές. Η ενημέρωση ανύπαρκτη από όλους τους φορείς. Οι συνέπειες της κατάστασης αυτής σε λίγες μέρες θα είναι εμφανής. Καύσιμα τέλος, φάρμακα τέλος, νερό τέλος, ταχυδρομείο τέλος…

Το τελικό χτύπημα ήρθε στις 13 Οκτωβρίου 2011, όταν και τελείωσε η σύμβαση του καϊκιού "Neptune" χωρίς να βρεθεί άλλο πλοίο για την γραμμή Κρήτη-Γαύδος. Ο υπουργός θαλάσσιων υποθέσεων έχει άλλα στο μυαλό του και δεν θα σκάσει αν μια χούφτα ανθρώπων μένουν αποκλεισμένοι, πεινασμένοι και μονάχοι τους στα σύνορα της (Ευρωπαϊκής) Ελλάδας. Ντροπή και αίσχος στους καρεκλοκένταυρους της εξουσίας. Και ακόμα χειρότερα για τους πολιτευτές της Κρήτης που έπρεπε να είχαν βάλει τέλος σε αυτό το πρόβλημα χρόνια τώρα".

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, από αύριο Πέμπτη και εφ' όσον "πέσει" ο καιρός, θα γίνει δρομολόγιο από το Ε/-Ο/Γ "Σαμαριά" της ΑΝΕΝΔΥΚ, με το Δήμαρχο Στρατή Λαμπάκη να ξεκαθαρίζει πως δεν πρόκειται ν' αποκλειστεί το νησί και υπάρχει συνεννόηση με την εταιρία.

Ο ίδιος, βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών και ζήτησε την πραγματοποίηση δύο δρομολογίων από και προς τη Γαύδο από Παλαιόχωρα και Χώρα Σφακίων, με πλοία ικανά να μεταφέρουν τουλάχιστον 50 επιβάτες και να διαθέτουν χώρο για οχήματα τουλάχιστον 150 τ.μ.

Σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό, τότε ο Δήμος ενδέχεται να μισθώσει το σκάφος "Gavdos Express", προκειμένου να γίνουν κάποια δρομολόγια προς την Κρήτη.

Και βέβαια σε εκκρεμότητα είναι οι υπογραφές για τις πλόες από τον υπουργό Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όπως και το ζήτημα με το ρωσικό νηογνώμονα, που έχει ακινητοποιήσει στη Σούδα το Ε/Γ-Ο/Γ "Δασκαλογιάννης".
Διαβάστε περισσότερα » »

Θαύμα: Ο Πάνος Καμμένος στο mega



Διαβάστε περισσότερα » »

Πώς θα ζούμε με βουλγαρικούς μισθούς

Αναζητώ συνεχώς στον βαλκανικό τύπο, να βρω στοιχεία προκειμένου να πληροφορηθώ πώς θα ζω με μισθούς Βουλγαρίας, αφού όλοι πια με ενημερώνουν ότι προς τα εκεί πηγαίνουμε.
Υπάρχει ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ της Βουλγαρικής Ραδιοφωνίας επ’ αυτού και μεταφέρω τα κυριότερα στοιχεία για να…προετοιμαζόμαστε. Ήδη, σε παλαιότερο παρόμοιο σημείωμα είχα γράψει πως και η μέση βουλγαρική αστική οικογένεια, συμπληρώνει το εισόδημά της από τα «καλούδια» που στέλνουν οι συγγενείς του χωριού. Το είδα σε προχθεσινό ρεπορτάζ στις ειδήσεις, να συμβαίνει και στη χώρα μας.

Τα τελευταία δύο χρόνια της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης ο Βούλγαρος είναι πιο λογικός όσον αφορά τον προσωπικό του προϋπολογισμό, τον διαχειρίζεται καλύτερα και εξοικονομεί για δύσκολες στιγμές. Ταυτόχρονα το κόστος της ζωής αυξάνεται, ενώ οι αμοιβές μένουν οι μικρότερες στις χώρες της Ε.Ε., λέγει το ρεπορτάζ.


Τις χαμηλές αμοιβές στη Βουλγαρία οι εμπειρογνώμονες εξηγούν με τις δυνατότητες της οικονομίας, την παραγωγικότητα εργασίας και το επίπεδο των τιμών. Οι αμοιβές στο δημόσιο τομέα είναι παγωμένες ήδη για τρίτο έτος. Το ίδιο παρατηρείται και σε μεγάλο μέρος των ιδιωτικών εταιρειών, όπου δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις μείωσης των αμοιβών λόγω της κρίσης και συρρίκνωσης των παραγγελιών. Ταυτόχρονα οι τιμές των βασικών προϊόντων συνεχώς αυξάνονται. Μόνο η τιμή της ζάχαρης αυξήθηκε κατά 70%. Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Βουλγαρίας για φέτος, ο Βούλγαρος περιορίζει τα έξοδά του και αφήνει για καλύτερες μέρες την επισκευή του σπιτιού, την αγορά νέου αυτοκινήτου ή ακινήτου.
Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία τα εισοδήματα των Βουλγάρων αυξάνονται δύο φορές πιο αργά, από τα έξοδα. Η βασική πηγή εισοδημάτων στη Βουλγαρία παραμένουν ο μισθός και η σύνταξη, που εξασφαλίζουν το 82% του εισοδήματος των νοικοκυριών, δείχνει έρευνα του προϋπολογισμού των νοικοκυριών για το β' τρίμηνο του έτους. Άλλα 8% των χρημάτων στα βουλγαρικά νοικοκυριά εξασφαλίζονται από συμπληρωματική απασχόληση.


Τα κατά μέσον όρο έσοδα ενός νοικοκυριού για την περίοδο Απρίλιο-Ιούνιο φέτος, ανέρχονται σε 480 περίπου ευρώ, που σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του περασμένου έτους σημειώνουν αύξηση κατά 3%. Τα έξοδα όμως αυξήθηκαν περισσότερο από 8%. Το δεύτερο τρίμηνο του 2011 παρατηρείται πτώση της κατανάλωσης τροφίμων και γενικότερα εμπορευμάτων κατά 3%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του περασμένου έτους.

Ταυτόχρονα, η Κεντρική Τράπεζα Βουλγαρίας καταγράφει άνοδο των αποταμιεύσεων στις τράπεζες. Στα τέλη Ιουλίου οι καταθέσεις μόνο των πολιτών, χωρίς αυτές των εταιρειών, ανέρχονταν σε περίπου 15 δισ. ευρώ. Μαζί με τις αποταμιεύσεις των εταιρειών ανέρχονταν σε περίπου 32 δισ. ευρώ.
Αυτές οι αντιφατικές τάσεις -η περιορισμένη κατανάλωση αφενός και η άνοδος των καταθέσεων αφετέρου- έχουν τη λογική εξήγησή τους.


Αιτίες για τη χαμηλή κατανάλωση είναι η λιτότητα και η αυξανόμενη ανεργία. Αφετέρου οι Βούλγαροι με οικονομική ευχέρεια, προτιμούν να εξοικονομούν αντί να επιπλώνουν ή επισκευάζουν το σπίτι τους. Δικαιολογημένη έως κάποιο βαθμό είναι μόνο η αγορά κατοικίας. Η περιορισμένη κατανάλωση εξηγείται με τη συνεχιζόμενη κρίση και τις χρηματοοικονομικές δυσκολίες λόγω της χαμηλής ανόδου της οικονομίας, που παρατηρείται σε σειρά ευρωπαϊκών χωρών.


Και αυτή σύμφωνα με τους οικονομολόγους είναι η φυσική συμπεριφορά σε περίοδο κρίσης, όταν οι προοπτικές είναι ασαφείς η ασφάλεια βασίζεται στις αποταμιεύσεις.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με έρευνα μιας μεγάλης ευρωπαϊκής τράπεζας, το 1/3 των Βουλγάρων δεν έχουν σε κατάθεση ούτε 500 ευρώ για έκτακτες περιπτώσεις. Σύμφωνα με την έρευνα μέρος των Βουλγάρων είναι της γνώμης ότι οι οικονομίες δεν είναι η αρετή, που θεωρούνταν στο παρελθόν και υπολογίζει σε τραπεζικά δάνεια για την επίλυση κάποιου τρέχοντος προβλήματος.
Διαβάστε περισσότερα » »

Νέο τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή!!!


Για ποιόν λόγο και με ποιού την άδεια η Άγκυρα κάνει σχέδια για νέο προξενείο;


  • Τι ακριβώς ρόλο σκοπεύουν να δώσουν στο νέο υπερπολυτελές προξενείο ο Ερντογάν και ο Νταβούτογλου;



  • Μήπως δεν θα είναι ακριβώς προξενείο, αλλά κάτι σαν... επαρχείο;


    Νέο οικοπεδικό χώρο με ανεπτυγμένες κτηριακές εγκαταστάσεις, αναζητά το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής για να μεταστεγαστεί και να έχει μεγαλύτερη ευχέρεια. Το γνωστό κτίριο επί της οδού Ιώνων τα επόμενα χρόνια θα αποτελεί παρελθόν, αφού η Τουρκία αναβαθμίζοντας το προξενείο της με διπλωμάτες και διοικητικό προσωπικό έδωσε εντολή για κατασκευή νέου ιδιόκτητου εντυπωσιακού κτηρίου σε χαρακτηριστικό σημείο της πόλης, όπου θα συγκεντρωθούν διοικητικές διπλωματικές υπηρεσίες κατοικίες διπλωματών, ενώ προβλέπονται κατασκευή γυμναστηρίου, βιβλιοθήκης κι εστιατορίου για την εξυπηρέτηση των σχετικών αναγκών.

    Επικρατέστερη περιοχή θεωρείται μάλλον η Νέα Μοσινούπολη, που διατηρεί ευκολία προσβάσεων, αν και δεν έχουν αποκλειστεί κι άλλα μεγάλα οικόπεδα. Πολλοί είναι και οι “μνηστήρες” κατασκευαστές εργολάβοι, που γυροφέρνουν το Τούρκο πρόξενο αφού πρόκειται για μεγάλο έργο. Μάλιστα ο γενικός πρόξενος Μουσταφά Σαρνίτς θεάθηκε να συντρώγει με μουσουλμάνο κατασκευαστή σε παραλιακή ταβέρνα του Φαναρίου.

    Η Τουρκία αναβαθμίζει τη θέση και την παρουσία της στην ελληνική Θράκη και το κάνει σε μια δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα θέλοντας να διαμηνύσει την δική της παρουσία, αλλά και… εξουσία που ασκεί στην περιοχή μέσω της μειονότητας και των πρακτόρων της.

    Ο "καταδρομέας" Πεταλωτής, που βρίσκεται άραγε, και ποιά ακριβώς είναι η θέση του ως προς τις συγκεκριμένες εξελίξεις;
  • Διαβάστε περισσότερα » »

    Κωλοτούμπας και ο Μ. Ανδρουλάκης: Θα ψηφίσω Παπανδρέου αν «ανοίξουν οι εξελίξεις»


    Θα ψηφίσω τον Παπανδρέου αν «ανοίξουν οι εξελίξεις» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μίμης Ανδρουλάκης. Το ΠΑΣΟΚ έχει κλείσει τον κύκλο του πρόσθεσε.
    Διαβάστε περισσότερα » »

    ΤΑ ΟΛΕΘΡΙΑ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ "ΑΝΑΝΗΨΗ" ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: ΑΡΘΡΟ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΓΑΛΑΖΙΟΥΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΥΣ

    Για να μην σας κοροιδεύουν διάφοροι επιτήδειοι που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να καλύψουν την γκάφα - και τελικά ΠΡΟΔΟΣΙΑ - Σαμαρά με το "ΝΑΙ" στη νέα δανειακή σύμβαση, διαβάστε το ακόλουθο άρθρο που τα εξηγεί όλα:

    Όποιος παίζει με την φωτιά και όποιος έμαθε να φέρεται ανειλικρινώς, τελικά εκτίθεται ανεπανόρθωτα. Ας εξετάσουμε μαζί τα ολέθρια επικοινωνιακά, στρατηγικά και τακτικά σφάλματα του Αντώνη Σαμαρά, τις 2 τελευταίες μέρες:

    1) Ας ξεκινήσουμε από το δημοψήφισμα, το οποίο θεωρείται και είναι, μια άμεση δημοκρατική έκφραση του λαού, βάσει και του Συντάγματος. Η οργίλη και πανικόβλητη αντίδραση του Προέδρου της ΝΔ στην πρόταση δημοψηφίσματος από τον ΓΑΠ δημιούργησε ήδη εξ' αρχής μια αρνητική εικόνα για το πώς τελικά αντιλαμβάνεται ο Σαμαράς τους δημοκρατικούς θεσμούς και ποσο σέβεται το λαό. Η αντίδρασή του αυτή εγγράφεται ως τακτικό σφάλμα. 


    Ορθή αντίδραση: Θα έπρεπε να ασχοληθεί λίγο χρόνο με το δημοψήφισμα, να μην φανεί ότι αντιτίθεται ΔΟΜΙΚΑ σ' αυτό, έντεχνα να το προσπεράσει και να ασχοληθεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ με τον βασικό στρατηγικό του στόχο, δηλαδή την παραίτηση του ΓΑΠ από την πρωθυπουργία.

    2) Βλέποντας τον Γολγοθά του ΓΑΠ στο εξωτερικό και εσωτερικό, τον ΥΠΟΤΙΜΗΣΕ (τακτικό σφάλμα) και έπεσε θύμα μιας ανεπανάληπτης πολιτικής παγίδας, η οποία ουσιαστικά τον τελειώνει πολιτικά. 


    Ορθή αντίδραση: Δεν ανοίγουμε τα χαρτιά μας πριν πάρουμε από τον αδύναμο (φαινομενικά) αντίπαλο αυτό που επιδιώκουμε.

    3) Και τώρα φθάνουμε στη σημερινή στρατηγική πανωλεθρία του Σαμαρά. Ο Πρόεδρος της ΝΔ έκανε το αδιανόητο σφάλμα (για έμπειρο πολιτικό), να προσχωρήσει απρόσεκτα και επιπόλαια, στη στρατηγική θέση του ΓΑΠ περί σωτηρίας της χώρας με τη δανειακή σύμβαση και τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου. Ο στρατηγικός παίκτης ΠΟΤΕ δεν εισέρχεται εκουσίως και ασκόπως στο γήπεδο του αντιπάλου, ΠΟΤΕ δεν προσχωρεί ανώφελα και άκαιρα στο πεδίο βολής του, παρά μόνο όταν έχει αποσπάσει το ζητούμενο. 


    Ο Σαμαράς διέπραξε βαρύτατο στρατηγικό ατόπημα με το να αποδεχθεί την ψήφιση και εφαρμογή της δανειακής σύμβασης από τη Βουλή, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΑΠ. Αυτή η πρόωρη παραδοχή του αποτελεί τετελεσμένο ισοδύναμο ενός ΝΑΙ στο δημοψήφισμα του ΓΑΠ! Δηλαδή είναι σήμερα σαν να ψήφισε ΝΑΙ στο δημοψήφισμα που πρότεινε ο ΓΑΠ!

    Ορθή αντίδραση: Είτε εξαπατήθηκε είτε όχι, όφειλε να επιμείνει ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην άμεση παραίτηση του ΓΑΠ και τη διενέργεια εκλογών. Χωρίς καμία αναφορά στο δημοψήφισμα και τη δανειακή σύμβαση, χωρίς να γκρεμίσει μέσα σε 1 λεπτό, την αντιμνημονιακή στρατηγική που έχτιζε επί 2 χρόνια!!!

    Δείτε τι κατάφερε λοιπόν μέσα σε 1 λεπτό σήμερα ο Πρόεδρος της ΝΔ:


    α) καταστράφηκε επικοινωνιακά η όποια πολιτική αξιοπιστία του, β) κάηκε το (έτσι κι αλλιώς) μακρινό ενδεχόμενο αυτοδυναμίας της ΝΔ, γ) διέλυσε την (σχετικά) επιτυχημένη αντιμνημονιακή στρατηγική που οικοδομούσε επί 2 χρόνια, δ) έδωσε την ευκαιρία στον ΓΑΠ να χρησιμοποιήσει τη στρατηγική νίκη του στην Κ.Ο. του Πασόκ και να κερδίσει υπερπολύτιμο χρόνο και εκ νέου πολιτική ισχυροποίηση, ε) γκρέμισε κατά μεγάλο ποσοστό τη θεωρία της...επαναδιαπραγμάτευσης (όταν εκ των προτέρων αποδέχεσαι κάτι που διαπραγματεύθηκε κάποιος άλλος, γιατί να δεχθούν οι σκληροί δανειστές σου να το τροποποιήσουν ριζικά με νέες διαπραγματεύσεις;), στ) είναι πλέον έρμαιο των ορέξεων του ΓΑΠ, ειδικά αν ο τελευταίος καταφέρει να ξεπεράσει τον σκόπελο της ψήφου εμπιστοσύνης. Αν τον ξεπεράσει την Παρασκευή, ο Σαμαράς είναι οριστικά πολιτικό παρελθόν.


    Να επισημάνω επίσης ότι ο Σαμαράς βρίσκεται πλέον σε δυσχερέστερη θέση από τον ΓΑΠ σε σχέση με το λυτρωτικό δημοψήφισμα και τις επιπτώσεις του στην κοινωνία. Ο ΓΑΠ το πρότεινε, ο Σαμαράς το απέρριψε! Ο ΓΑΠ έδωσε μια δημοκρατική διέξοδο στο λαό (έστω για προσωπικούς τυχοδιωκτικούς λόγους), ο Σαμαράς την απέκλεισε κατηγορηματικά! 


    Απίστευτα επικοινωνιακά, στρατηγικά και τακτικά ολισθήματα λοιπόν που αποδόμησαν σε χρόνο βιβλίου...Guiness ολόκληρη την επιχειρηματολογία και το πολιτικό οπλοστάσιο του Προέδρου της ΝΔ.
    Να λοιπόν γιατί το Πασόκ είναι ο κυρίαρχος κομματικός σχηματισμός της μεταπολίτευσης.

    Γ. Χ.
    Διαβάστε περισσότερα » »

    Χειροπέδες σε άλλους δύο επιχειρηματίες για μη καταβολή ΦΠΑ!

    Πρόκειται για έναν 63χρονο που δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας ενδυμάτων και μία 47χρονη που επιχειρεί στον κλάδο του αλουμινίου...

    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 63χρονος δεν απέδωσε ΦΠΑ ύψους 146.000€, ενώ στην περίπτωση της 47χρονης οι ληξιπρόθεσμες οφειλές από ΦΠΑ ανέρχονται σε 143.000€.

    Η επιχειρηματίας αφέθηκε τελικά ελεύθερη, καθώς προέβη σε ρύθμιση των χρεών της. Αντίθετα, ο 63χρονος οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Θεσσαλονίκης που άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για μη απόδοση ΦΠΑ, σε βαθμό κακουργήματος. Ακολούθως παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή.

    Ήδη την περασμένη εβδομάδα, το ΣΔΟΕ συνέλαβε την 62χρονη ιδιοκτήτρια γνωστής επιχείρησης εμπορίας ενδυμάτων από τη Θεσσαλονίκη για μη απόδοση ΦΠΑ ύψους 600.000€. Η επιχειρηματίας απολογήθηκε σε ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερη με χρηματική εγγύηση ύψους 50 χιλιάδων ευρώ και υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
    Διαβάστε περισσότερα » »

    Ανθέλληνες και διεφθαρμένοι. Τελειώνει η πιο γελοία πολιτική περίοδος της χώρας!

    1papandreoutrue Αν και είχαμε τις απαραίτητες ενδείξεις (και αποδείξεις), κάναμε το κλασσικό λάθος και αντί να πιστέψουμε την σκληρή πραγματικότητα, υποκύψαμε σε εκείνο που εμείς θέλαμε να είναι πραγματικότητα και ζητήσαμε από τους φίλους μας να βάλουν πλάτη, για να "Σώσουμε την Ελλάδα".

    Όμως διαψευσθήκαμε με τραγικό τρόπο, γιατί δεν θέλαμε να πιστέψουμε αυτά που βλέπαμε κάθε μέρα και λέγαμε στον εαυτό μας ότι δεν είναι δυνατόν να είναι τόσο ανθέληνες.

    Μια ομάδα ανθρώπων, ανθέλληνες και διεφθαρμένοι, έσυραν τη χώρα στην καταστροφή και γελοιποίησαν την Πατρίδα μας διεθνώς.

    Τώρα έπεσαν οι μάσκες, αφού ο ένας ακυρώνει τον άλλον.

    Όπως γίνεται μετά από μια μεγάλη καταστροφή, όταν μαζεύει κανείς τα "κομμάτια" του, την ίδια στιγμή πρέπει να κάνει και τον απολογισμό.

    Γιατί όταν περάσει λίγος χρόνος, είναι αργά, ξεχνάς και μετά ξανακάνεις τα ίδια λάθη.

    Τώρα λοιπόν, πρέπει να κάνουμε έναν απολογισμό.

    Γιατί ο ελληνικός λαός πίστεψε σε μια ομάδα ανθελλήνων και διεφθαρμένων;

    Εμείς θα αποτολμήσουμε να κάνουμε την πρώτη διαπίστωση.

    Γιατί δεν λειτουργούμε με σοφία και λογική και υποκύπτουμε στο συναίσθημα και παρασυρόμαστε από πολιτικά και ιδεολογικά στερεότυπα.

    Όπως έγινε και στη δική μας περίπτωση, που ενώ γνωρίζαμε πολύ καλά περί τίνος και τίνων πρόκειται, πιστέψαμε ότι μπορούμε "Να σώσουμε την Ελλάδα" με αυτούς, που σε όλη τους τη ζωή ξεροσταλιάζουν στις ξένες πρεσβείες και ζουν και επιβιώνουν με τα μυστικά και με "άλλα" κονδύλια, πάντα εις βάρος του δύσμοιρου ελληνικού λαού.

    Είναι η ώρα να ανακαλύψουμε τη σοφία και τη λογική, για να πάψει η κακιστοκρατία και για να ξαναγίνει η πολιτική αρετή και κινητήριος δύναμη της ένδοξης ιστορίας του Ελληνισμού.

    Διαβάστε περισσότερα » »

    Διευκρινίσεις για τις περικοπές των συντάξεων δίνει το υπ. Εργασίας

    koutroumanisΜε εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας δίδονται διευκρινίσεις για τις περικοπές των συντάξεων κατά 40% και 20% από την 1η Νοεμβρίου 2011, προς όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.
    Κατά 20% μειώνεται το ποσό των συντάξεων άνω των 1.200 ευρώ, ενώ κατά 40% το ποσό των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ για όσους συνταξιούχους δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους.
    Σημειωτέον ότι από τις περικοπές δεν εξαιρούνται οι μητέρες ανηλίκων που κάνουν χρήση του δικαιώματος συνταξιοδότησης. Εξαιρούνται μόνο οι ανάπηροι, τα θύματα τρομοκρατικών ενεργειών, όσοι συνταξιοδοτήθηκαν με καθεστώς υπερβαρέων επαγγελμάτων, όσοι έκαναν χρήση της 35ετίας ή 37ετίας και οι συνταξιούχοι του ΝΑΤ.
    Διαβάστε περισσότερα » »

    Η ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΣΤΟΝ ΛΟΓΚΑ ΕΛΑΤΗΣ…ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΙΛΑΡΙΩΝΑ (ΑΛΙΑΚΜΩΝ)

    Ο Αλιάκμων, ο μεγαλύτερος σε μήκος ποταμός εντός ελληνικών συνόρων (297 χλμ. έως τις εκβολές του στο Θερμαϊκό κόλπο), έχει αλλοιωθεί από τα φράγματα στο βωμό της αντιμετώπισης του ενεργειακού προβλήματος της χώρας. Στις κοιλάδες και τις πεδινές ζώνες του Αλιάκμονα, ιδιαίτερα σε αυτή του μέσου ρου, αναπτύχθηκαν ήδη από τα προϊστορικά χρόνια σημαντικές εγκαταστάσεις, οι οποίες εξελίχθηκαν σε σημαντικές πόλεις στα πρώτα ιστορικά χρόνια.
    Στα φαράγγια και τις στενωπούς του αναπτύχθηκαν από τα βυζαντινά χρόνια τα κάστρα-φρούρια, οι πόλεις κοντά σε αυτά και οι μοναστηριακές εγκαταστάσεις στα πιο δυσπρόσιτα σημεία. Το πρόγραμμα διάσωσης, έρευνας και μελέτης που αρχίσαμε εδώ και δεκαετίες (από το 1985) αφορά στις δεκάδες θέσεις (οι περισσότερες προϊστορικές) κατά μήκος του μέσου ρου του Αλιάκμονα από την Αιανή έως το Βελβεντό, που καλύπτονται σήμερα για πολλούς μήνες από τα νερά της τεχνητής λίμνης του φράγματος Πολυφύτου, από την Αιανής έως το Βελβεντό.
    Από το 2004 αρχίσαμε τη συστηματική επιφανειακή έρευνα στο υπό κατασκευή, συνεχόμενο φράγμα Ιλαρίωνα και το 2006 αρχίσαμε τις σωστικές ανασκαφές με χρηματοδότηση της ΔΕΗ Α.Ε. Στην παραποτάμια θέση του Λογκά Ελάτης, από τα πρανή των λόφων έως την όχθη του Αλιάκμονα οι άνθρωποι πέτυχαν να επιβιώσουν για χιλιετίες, από τη Νεολιθική Εποχή έως τα ελληνιστικά χρόνια, με καλή οργάνωση του χώρου σε συνδυασμό και με τα φυσικά πλεονεκτήματα. Το νερό του ποταμού έρεε ολοχρονίς, η ιχθυοπανίδα ήταν πάντα πλούσια, ενώ παράλληλα ο ποταμός πρόσφερε επικοινωνία από ρηχά περάσματα, η γη ήταν ιδιαίτερα εύφορη στα παραποτάμια ανοίγματα, η χλωρίδα και πανίδα των διπλανών δασών ήταν άφθονη και επέτρεπε την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας και το κυνήγι και τέλος η υλοτομία συνέβαλε τόσο στις κατασκευές όσο και ως θερμαντική ύλη.
    Η συνεχής παρουσία του ανθρώπου στο χώρο διαφαίνεται και από το γεγονός ότι το φυσικό χώμα εμφανίστηκε σε βάθος 5,50 μ. από επιφάνεια εδάφους, κάτω από παχιές ανθρωπογενείς επιχώσεις, οι οποίες περιέχουν χαρακτηριστική κεραμική διαφόρων ιστορικών περιόδων. Σε αρκετά μεγάλη έκταση οι αρχαιότητες της Αρχαϊκής, Κλασικής και Ελληνιστικής Εποχής έχουν διαταραχθεί σχεδόν στο σύνολό τους, αλλά η κεραμεική και τα κινητά ευρήματα (χρυσά, αργυρά, χάλκινα) ήταν ενδιαφέροντα.
    Στα αδιατάρακτα στρώματα της Νεολιθικής Εποχής και της Εποχής Χαλκού αποκαλύφθηκαν αρχιτεκτονικά κατάλοιπα κατοικιών με συνοδευτικούς λάκκους, πίθους και εστίες, εγχυτρισμοί, δηλαδή ταφές σε πιθοειδή αγγεία. Στα κινητά ευρήματα ανήκουν πήλινα αγγεία, από τα οποία τα περισσότερα είναι μεγάλα αποθηκευτικά, ενώ ο κατάλογος των μικροευρημάτων περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό αντικειμένων που κατανέμονται σε πολλά είδη. Τα πήλινα ειδώλια (ανθρωπόμορφα, ζωόμορφα, αγκυρόσχημα, πτηνόμορφα), αποτελούν ενδιαφέρον σύνολο. Στα εργαλεία περιλαμβάνονται λίθινα τριπτά και πελεκητά, εργαλεία από πυριτόλιθο και οψιανό, υλικό σπάνιο στην περιοχή μας, καθώς και οστέινα. Η υφαντική δραστηριότητα δηλώνεται από τα υφαντικά βάρη, δηλαδή τις αγνύθες, τα αποστρογγυλεμένα όστρακα με οπή αλλά και από τα σφονδύλια και τα πηνία, καθώς και τις οστέινες βελόνες.
    Στην προσπάθειά μας να οριοθετήσουμε τα οικιστικά κατάλοιπα όλης της λεκάνης στη θέση Λογκάς Ελάτης διενεργήσαμε ερευνητικές τομές σ' όλη σχεδόν την έκταση για να διαπιστώσουμε ότι οι αρχαιότητες εκτείνονται σε 455 στρέμματα! Ο χώρος που ήταν ιδανικός για να προσελκύει το ενδιαφέρον των ανθρώπων για μόνιμη εγκατάσταση ήταν περιζήτητος για τη διαβίωσή τους διαχρονικά και δεν θα τον εγκατέλειπαν εύκολα. Πιο συγκεκριμένα διαπιστώσαμε ότι και στους αγρούς δίπλα στο ποτάμι, όπου δεν υπήρχαν επιφανειακές ενδείξεις και το χώμα ήταν λίγο, τις αρχαιότητες κάλυπτε ένα παχύ στρώμα λάσπης με πολλή άμμο, της «λούνης» κατά τη ντοπιολαλιά. Στις περισσότερες δοκιμαστικές τομές εντοπίστηκε κεραμεική ως ένδειξη χρήσης του χώρου, ενώ στις 60 εντοπίστηκαν αρχιτεκτονικά κατάλοιπα και κατασκευές, ταφές και ταφικοί περίβολοι. Αξιοσημείωτη είναι η ανεύρεση μεγάλου κτηρίου, πιθανότατα δημόσιου, ελληνιστικών χρόνων.
    Στο χώρο της λεκάνης του Λογκά έχουν ανασκαφθεί γύρω στους 100 ταφικούς περιβόλους και λιθοσωροί της Πρώιμης και Μέσης Εποχής Χαλκού, ενώ με βεβαιότητα το νεκροταφείο εκτείνεται σε πολύ μεγαλύτερη έκταση. Αποκαλύφθηκαν 100 ανθρώπινες ταφές καθώς και σκελετοί ιπποειδών που συνοδεύουν τους νεκρούς. Οι λίθινοι περίβολοι περιέχουν λακκοειδείς ταφές, κιβωτιόσχημες ή ταφές σε αγγεία πιθοειδή και αμφορόσχημα (εγχυτρισμοί). Ως κτερίσματα φέρουν οπλισμό ή λίθινα περίαπτα και όστρεα.
    Σημαντικότατο εύρημα αποτελεί ένα χάλκινο τριγωνικό εγχειρίδιο με τρεις οπές για την προσήλωσή του σε λαβή από άλλο υλικό. Μπορεί να συγκριθεί με παρόμοιο που είχε βρεθεί σε τάφο με ένταξη στα 2140-1680 π.Χ. στην παραλίμνια, επίσης, θέση Τούρλα Γουλών, δεξιά του ρου του Αλιάκμονα. Το μαχαίρι, πέρα από χρηστικό, όπλο ή εργαλείο, αποτελεί αντικείμενο κύρους, δύναμης και γοήτρου, ενώ το γεγονός της ανεύρεσης σε δύο ταφές δείχνει πλούσιες επαφές με το νότο, αφού η κύρια συγκέντρωση όμοιων απαντάται στην Κρήτη με μικρή διασπορά και εκτός του νησιού (Πολιόχνη Λήμνου, Λέρνα Αργολίδας, ένα στην Αλβανίας). Παρόμοιου τύπου αλλά υστερότερο της Μέσης Εποχής Χαλκού έχει βρεθεί στο Σέσκλο της Θεσσαλίας.
    Σε άλλο τμήμα της λεκάνης του Λογκά ανασκάπτεται Νεκροταφείο Ύστερης Εποχής Χαλκού και Πρώιμης Εποχής Σιδήρου, με κιβωτιόσχημες ταφές πλούσια κτερισμένες με αγγεία και κοσμήματα.
    Η ανασκαφή πρέπει να ολοκληρωθεί αρχές καλοκαιριού του 2012, λίγο πριν ο χώρος πλημμυρίσει και μετατραπεί σε λίμνη. Για το λόγο αυτό ως Αρχαιολογική Υπηρεσία καταβάλουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες να περισώσουμε και να αναδείξουμε το πολιτισμικό παρελθόν με την πίστη ότι ο αρχαιολογικός πλούτος δεν αποτελεί τροχοπέδη στην εξέλιξη και την ενέργεια, αλλά αντίθετα χτίζει γερά θεμέλια για ένα αξιοπρεπές παρόν και μέλλον.

    Γεωργία Καραμήτρου
    Αρχαιολόγος
    ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ  Λ΄ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ
    Διαβάστε περισσότερα » »

    Νεκρός κυνηγός στο Αντίγονο Αμυνταίου

    Νεκρός βρέθηκε άντρας ηλικίας 57 χρ. σε χωράφια του Αντιγόνου.
    Ο άτυχος άντρας που δούλευε σε εργολάβο της ΔΕΗ, χτες ανέβηκε στο βουνό για να κυνηγήσει και συμφώνα με πληροφορίες ένιωσε δυσφορία και υπέκυψε μάλλον από καρδιακό επεισόδιο.
     
     
     
    radioflorina
    Διαβάστε περισσότερα » »

    Κυκλοφορεί ήδη στις Η.Π.Α. το βιβλίο με την επιστημονική τεκμηρίωση για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

    Περιέχει επίσης, σε τέσσερεις γλώσσες (αγγλικά, γερμανικά, ελληνικά και σκοπιανά) την μνημειώδη επιστολή προς τον πρόεδρο Μπ. Ομπάμα, η οποία υπογράφεται από εκατοντάδες κορυφαίους Καθηγητές Πανεπιστημίων, Ερευνητές, Ειδικούς της Ελληνο-Ρωμαϊκής αρχαιότητας κλπ της Διεθνούς επιστημονικής κοινότητας από ολόκληρο τον κόσμο. Η επιστολή, πρέπει να υπενθυμίσουμε, ξεκίνησε με πρωτοβουλία του κορυφαίου διεθνώς Αμερικανού αρχαιολόγου Στεφάνου Μίλλερ (που εδώ και χρόνια έχει λάβει και την ελληνική ιθαγένεια) και προκάλεσε αίσθηση παγκοσμίως....

    Η έκδοση αποτελεί μια ηχηρή και αποστομωτική απάντηση στις σκοπιανές ανοησίες και την επιχειρηθείσα διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας και πραγματικότητας. Χρηματοδοτήθηκε από το ομογενειακό "Κέντρο Παμμακεδονικών Μελετών", που εδρεύει στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης.
    Ελπίζω να προωθηθεί με κάθε μέσον από τους απανταχού συνέλληνες, σε πολιτικούς, δημοσιογράφους, πανεπιστήμια, βιβλιοθήκες και οπουδήποτε είναι δυνατόν.


    radioflorina
    Διαβάστε περισσότερα » »

    Απαγόρευση προσλήψεων στους υπερχρεωμένους δήμους


    Με μαζικές μετακινήσεις προσωπικού σε φορείς του Δημοσίου και με απαγόρευση - δια ροπάλου - των προσλήψεων με οποιαδήποτε σύμβαση...

    Αυτό προκύπτει από σχετική απόφαση του αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών κ. Χάρη Καστανίδη με την οποία τίθεται άμεσα σε ισχύ το ειδικό πρόγραμμα εξυγίανσης των υπερχρεωμένων δήμων την περίοδο 2012-2014.

    Συγκεκριμένα, το ειδικό πρόγραμμα εξυγίνασης, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, περιλαμβάνει τους κανόνες της πιστοληπτικής πολιτικής, τα νέα διαχειριστικά εργαλεία, τα μέτρα ελέγχου εσόδων, δαπανών και διαφάνειας και παρέχει το πλαίσιο και τα μέσα για την ορθολογική διαχείριση των ΟΤΑ και την εξάλειψη μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα του προβλήματος της υπερχρέωσής τους.

    Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του προγράμματος, το οποίο καθορίζεται ανάλογα με τη βαρύτητα και τη φύση του προβλήματος που αντιμετωπίζει κάθε δήμος, δεν μπορεί να ξεπερνά μία δημοτική περίοδο. Η εφαρμογή του περιλαμβάνει τα εξής δικαιώματα και απαιτήσεις για τους δήμους:

    - Ρύθμιση των δανειακών υποχρεώσεών τους από χορηγηθέντα δάνεια από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, βάσει σχετικής απόφασης του Διοικητικού του Συμβουλίου και αντίστοιχες ρυθμίσεις άλλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

    - Διακανονισμό των ληξιπρόθεσμων χρεών τους προς ιδιώτες, με
    σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και εφόσον
    αυτό επιτευχθεί εγγραφή στο σκέλος των δαπανών του προϋπολογισμού τους, οικονομικού έτους 2012, μόνο του μέρους της διακανονισθείσας οφειλής και όχι του συνόλου αυτής.

    - Πρόσβαση των ενταγμένων στο πρόγραμμα δήμων στον Λογαριασμό Εξυγίανσης και Αλληλεγγύης της Αυτοδιοίκησης του
    άρθρου 263 του Ν. 3852/2010, μετά από απόφαση της Ελεγκτικής
    Επιτροπής που είναι αρμόδια για την υλοποίηση του προγράμματος, προς κάλυψη του κόστους επιτοκίου των δανείων τους και των χρεολυσίων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

    - Ισοσκέλιση του προϋπολογισμού τους, οικονομικού έτους 2012, με την εγγραφή σ΄αυτόν του ποσού που αντιστοιχεί στο ύψος της διαφοράς εσόδων και δαπανών τους, συμπεριλαμβανομένων και των χρεών τους.

    - Μείωσης του μισθολογικού τους κόστους, με μετατάξεις υπαλλήλων σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες και ΟΤΑ.

    Ανάλογα με την ειδικότερη οικονομική κατάσταση, όπως αυτή πιστοποιείται από την έκθεση αξιολόγησης της οικονομικής υπηρεσίας ή των ορκωτών ελεγκτών, στο πρόγραμμα εξυγίανσης μπορεί να συμπεριλαμβάνονται, σύμφωνα με τις ανάγκες, και οι εξής υποχρεώσεις:

    - Παρακολούθηση και τεχνική υποστήριξη της εξέλιξης του δημοτικού ή περιφερειακού επιχειρησιακού προγράμματος εξυγίανσης από την Ελεγκτική Επιτροπή.

    - Περιορισμό των προσλήψεων κάθε μορφής συμβάσεων. Ο ακριβής αριθμός και το ποσοστό περιορισμού των προγραμματισμένων προσλήψεων θα αναγράφεται υποχρεωτικά στο πρόγραμμα εξυγίανσης και θα συναρτάται με την οικονομική κατάσταση του δήμου και την επάρκεια του υπάρχοντος προσωπικού.

    - Διάθεση μέρους ή του συνόλου των εσόδων, συμπεριλαμβανομένων των εσόδων από ΣΑΤΑ, εκτός εκείνων που προορίζονται για έργα και εργασίες συντήρησης και επισκευής υποδομών του δήμου, προς επίτευξη των στόχων του επιχειρησιακού προγράμματος εξυγίανσης.

    - Διαβίβαση ετήσιων αναφορών προόδου του δήμου
    στην Ελεγκτική Επιτροπή.

    Στο ειδικό πρόγραμμα εξυγίανσης μπορούν να ενταχθούν δήμοι μετά από αίτησή τους:

    - εφόσον οι ετήσιες υποχρεώσεις τους σε τοκοχρεολύσια, υπερβαίνουν το 20% των τακτικών τους εσόδων, ή το συνολικό χρέος τους, στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνονται οι απαιτήσεις αυτών από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή από εθνικούς πόρους (π. χ. ΘΗΣΕΑΣ), υπερβαίνει το σύνολο των τακτικών τους εσόδων, συμπεριλαμβανομένης της ΣΑΤΑ.

    - υπάρχει αδυναμία κατάρτισης ισοσκελισμένου προϋπολογισμού τους λόγω ανεπάρκειας των εσόδων για την κάλυψη των
    ανεξόφλητων υποχρεώσεών τους.

    Ειδικά για τη δημοτική περίοδο 2011 - 2014, ένας δήμος μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα με αίτησή του την οποία θα πρέπει να υποβληθεί ως τις 4 Δεκεμβρίου 2011.

    Εκτός τούτου, στο ειδικό πρόγραμμα εξυγίανσης μπορούν να ενταχθούν επίσης δήμοι ή και οι περιφέρειες χωρίς την υποβολή σχετικού αιτήματος, μετά από απόφαση της Ελεγκτικής Επιτροπής και σχετική διαπιστωτική πράξη του υπουργού Εσωτερικών.

    Σ΄αυτή την περίπτωση θα πρέπει να συντρέχουν τα εξής:

    - οι ετήσιες υποχρεώσεις του δήμου, ή της περιφέρειας, σε τοκοχρεολύσια να υπερβαίνουν το 20% των τακτικών τους εσόδων

    - το συνολικό χρέος του δήμου ή της περιφέρειας να υπερβαίνει το σύνολο των τακτικών τους εσόδων

    - υπάρχει αδυναμία κατάρτισης ισοσκελισμένου προϋπολογισμού του, λόγω ανεπάρκειας των εσόδων για την κάλυψη των ανεξόφλητων υποχρεώσεών τους.
    εργασίας, επιχειρεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των υπερχρεωμένων δήμων.


     24wro.blogspot.com
    Διαβάστε περισσότερα » »

    ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΤΕΝΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΓΥΜΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

    ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΔΟΣΙΛΟΓΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ !

    Η Παγκόσμια Τραπεζοπιστωτική Εξουσία, μετά το ηρωϊκό ΟΧΙ του Ελληνικού λαού την 28η Οκτωβρίου, αναδιπλώθηκε μέσω της φαινομενικής γκάφας του πρώτου δοσίλογου του (υ)ιού Παπανδρέου, ο οποίος αποτελεί πλέον καμμένο χαρτί και μέσα από την "έκπληξη"της παγκόσμιας κοινότητας ανεδύθει ως ανατέλλων αστήρ των αγορών ο έτερος ευφυής και πατριώτης δοσίλογος Αντώνης Σαμαράς...

    Ώστε Αντώνη Σαμαρά που από το πετραχήλι του αγίου πατρός Επιφανείου, πέρασες τις πύλες της Στοάς και της λέσχης Μπίλτεμπεργκ για να πάρεις το χρίσμα του προδότη, ήθελες προσχήματα για να δώσεις τις ευλογίες σου για την επικύρωση της δανειακής σύμβασης θανάτου της......
    χώρας σου...Έκανες επιτέλους κολεγιά με τον συγκάτοικό σου στο κολλέγιο, ο οποίος σου προσέφερε την πάσα για να μπείς εσύ στο προσκήνιο και να περάσεις τα απίστευτα μέτρα...

    Ακούγονται για την θέση του πρωθυπουργού, τα απίστευτα ονόματα του Προβόπουλου και του Παπαδήμου, των τραπεζιτών που είναι αρχιερείς της τραπεζοπιστωτικής τοκογλυφίας!!!

    Αυτούς δοσίλογε Σαμαρά εμπιστεύευσαι, τους λύκους για να ποιμάνουν τα λογικά πρόβατα και να τα οδηγήσουν με ασφάλεια... ...στην σφαγή!
    Όμως ο Ελληνικός λαός δεν είναι πλέον καθήμενος εις τα αυγά των φιδιών που επωάζετε εσύ, με τον συγκάτοικό σου και συνδοσίλογό σου Jeffry...

    ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΟΣΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΔΟΣΙΛΟΓΟ ΗΓΕΤΗ ΣΑΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ


    Τώρα δυό λόγια και για τους πατριώτες αντιστασιακούς συναγωνιστές, που μιλάνε για δημοψήφισμα καλοπροαίρετα ώστε να φύγουμε από το Ευρώ.

    Αγαπητοί πατριώτες, από ποιόν θα ζητήσετε σωστό δημοψήφισμα, από τους δοσίλογους;

    Οι δρόμοι ανατροπής είναι δύο:

    Α' Βίαιη ανατροπή με εξέγερση του λαού.

    Β' Συμμετοχή ενός μεγάλου μετώπου που θα απαρτίζεται
    απο όλες τις συνιστώσες του αντικατοχικού αγώνα στις επικείμενες εκλογές, με σκοπό την ανάληψη της εξουσίας και με συμφωνημένες αρχές

    1. Την συγκρότηση Εθνοσυνέλευσης
    2. Την αποκατάσταση των θεσμών
    3. Την άρνηση του παράνομου και επαχθούς χρέους
    4. Την συμμαχία με άλλες δυνάμεις στην γεωπολιτική σφαίρα.
    5. Την γνήσια δημοκρατική πορεία της χώρας και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.

    Έτσι μόνο ο λαός θα βρεί διέξοδο οίμο, δρόμο δηλαδή πού θα τον βγάλει από τα αδιέξοδα της προδοσίας!!!

    ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΦΤΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΘΕΣΜΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΙΠΛΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ!!
    ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΙΚΡΙΩΜΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


    oimos-athina.
    http://ksipnistere.blogspot.com/2011/11/blog-post_9709.html

    Διαβάστε περισσότερα » »

    «Έφυγε» ο Στρατηγός Δημήτριος Δήμου - το '96 «εισέβαλε» στην Αλβανία για να απελευθερώσει Έλληνα όμηρο.

    Κηδεύτηκε χθες στο νεκροταφείο Παπάγου ο Αντιστράτηγος Δημήτριος Δήμου, ο οποίος απεβίωσε την Κυριακή μετά από μακρά ασθένεια στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Αθήνας. Ο Στρατηγός Δήμου ήταν μια εξέχουσα μορφή των Ενόπλων Δυνάμεων στη διάρκεια της πολυετούς σταδιοδρομίας του, αλλά και μια προσωπικότητα με σημαντικές απόψεις για θέματα γεωστρατηγικής.
    Ο εκλιπών αποφοίτησε από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1962 και έκτοτε υπηρέτησε σε πολλές μονάδες και επιτελεία του Ελληνικού Στρατού. Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η θητεία του στην Ελλάδα ως Αρχηγός Στρατιάς και στην Κύπρο ως Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, την οποία αναδιοργάνωσε αποτελεσματικά κατά τρόπο ενοχλητικό για τους Τούρκους κατακτητές.
    Ως Αρχηγός Στρατιάς ο Στρατηγός Δήμου εκτέλεσε με επιτυχία μια επιχείρηση μάλλον άγνωστη στο ευρύ κοινό. Ήταν το 1996, όταν στην Αλβανία είχε καταρρεύσει η κυβέρνηση Μπερίσα λόγω των γνωστών «πυραμίδων» και η κατάσταση στα ελληνοαλβανικά σύνορα ήταν έκρυθμη, αφού χιλιάδες Αλβανοί είχαν λεηλατήσει από τις αποθήκες όπλων του αλβανικού στρατού χιλιάδες αυτόματα Καλάσνικωφ.
    Εκείνες τις μέρες μια αλβανική συμμορία πέρασε παράνομα στην Ελλάδα και απήγαγε στο αλβανικό έδαφος έναν Έλληνα βοσκό, απαιτώντας λύτρα. Η επιχείρηση απελευθέρωσης του ομήρου ανατέθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις και συγκεκριμένα στον τότε Αρχηγό Στρατιάς. Ο Δημήτριος Δήμου, αφού συγκέντρωσε τις απαραίτητες πληροφορίες, σχεδίασε μια γρήγορη και αποτελεσματική επιχείρηση.

    «Φόρτωσε» σε στρατιωτικά ελικόπτερα μερικούς καταδρομείς και, επιβαίνοντας ο ίδιος σε ένα από αυτά, εισέβαλε στον εναέριο χώρο της Αλβανίας, πάνω από την περιοχή, όπου, κατά πληροφορίες, βρισκόταν η συμμορία. Με τη βοήθεια μεγαφώνων και ενός αλβανού μεταφραστή, ο Δήμου απείλησε τους απαγωγείς ότι, αν δεν απελευθέρωναν αμέσως τον όμηρο, θα βομβάρδιζε την περιοχή και οι Έλληνες καταδρομείς θα προσγειώνονταν για επίθεση.
    Οι παρατεταμένες πτήσεις των ελικοπτέρων και οι συνεχείς απειλές του Στρατηγού Δήμου τρομοκράτησαν τελικά τους Αλβανούς απαγωγείς, οι οποίοι απελευθέρωσαν σε ένα ξέφωτο τον Έλληνα βοσκό, από το οποίο τον παρέλαβε το ελικόπτερο του Στρατηγού Δήμου και τον επανέφερε σώο στην πατρίδα και την οικογένειά του.

    Διαβάστε περισσότερα » »

    ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ, ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ.

    Αγαπητά σλαβικά, αλβανικά, τουρκικά και βουλγαρογύφτικα συνονθυλεύματα, τα οποία απαρτίζετε το νεοσύστατο γειτονικό ψευδοκράτος, με το όνομα ΣΚΟΠΙΑ,

    Δεν θα μπω στον κόπο να περιγράψω με λεπτομέρειες τα στοιχεία με τα οποία η Ελληνική χιλιόχρονη ιστορία, αλλά και η παγκόσμια αρχαιολογική επιστημονική κοινότητα αναφέρουν ότι, οι μοναδικοί Μακεδόνες επάνω στον πλανήτη, ήταν, είναι και θα...
    είναι μόνο Έλληνες,

    Από την άλλη όμως μεριά θα πρέπει να σας θυμίσω τα παρακάτω, μήπως και τα έχετε ξεχάσει:

    Δεν είστε σε καμία περίπτωση Έλληνες.

    Δεν είστε σε καμία περίπτωση Μακεδόνες, διότι δεν είστε Έλληνες.

    Δεν είναι η γλώσσας σας Μακεδονική, διότι δεν είναι Ελληνική.

    Δεν είναι η ταυτότητα σας Μακεδονική, διότι απλά δεν είναι Ελληνική.

    Δεν υπάρχει επάνω στον πλανήτη γη καμία άλλη Μακεδονία, πλην της Ελληνικής.

    Δεν υπάρχουν επάνω στον πλανήτη γη δύο Μέγα Αλέξανδροι, παρά μόνο ένας και είναι Έλληνας Μακεδόνας.

    Δεν υπάρχουν επάνω στον πλανήτη γη δύο αστέρια Βεργίνας, παρά μόνο ένα και είναι Ελληνικό Μακεδονικό αστέρι.

    Τι είστε όμως:

    Είστε οι ποιό ορκισμένοι εχθροί, μετά τους αλβανούς και τους τούρκους, της χώρας μου.

    Είστε το εργαλείο, με το οποίο οι αμερικάνοι και οι τούρκοι θα εδραιώσουν την παγκόσμια κατοχή, αρπάζοντας από Ελλάδα και Ρωσία τον παγκόσμιο πλούτο, ξεκινώντας συνάμα και τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.

    Είστε η πλατφόρμα, επάνω στην οποία θα στήσουν τις βάσεις και τους πυραύλους τους οι αμερικανοί, για να παριστάνουν σε καθημερινή βάση τον μπαμπούλα στην ευρύτερη περιοχή, ελέγχοντας τους όποιους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου προσπαθήσει να κατεβάσει η Ρωσία σε Αδριατική και Αιγαίο.

    Είστε ο μεγαλύτερος αποσταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή των Βαλκανίων και αυτό κάποια στιγμή θα το πληρώσετε ακριβά, διότι πολλοί αγάπησαν την προδοσία, αλλά τον προδότη ουδείς.

    Είστε ένας ανθρώπινος συρφετός, αποτελούμενος από αλβανούς, βούλγαρους, σλάβους και τουρκόγυφτους, που θέλετε δια μέσω της υποστήριξης των ανθελλήνων προδοτών, των αμερικανών τυχοδιωκτών και των τούρκων εγκληματιών να τριχοτομήσετε την πατρίδα μου και να διώξετε για μια ακόμη φορά τους Έλληνες από τα πατρογονικά τους εδάφη, αυτό και μόνο είστε και αυτό και μόνο θέλετε.

    Είστε πολλά άσχημα πράγματα μαζί, αλλά το κυριότερο είναι ότι, είστε οι παγκόσμιοι αρχαιοκάπηλοι, της παγκόσμιας κληρονομιάς και ιστορίας και αυτό δεν θα αλλάξει με τίποτε και ποτέ, όσοι αιώνες και αν περάσουν.

    Τέλος θα ήθελα να πω το εξής, όσοι Έλληνες πολίτες αισθάνονται σκοπιανοί δεν έχουν παρά να αποποιηθούν την Ελληνική ιθαγένεια και υπηκοότητα και να ξεκουμπιστούν από αυτά τα ιερά χώματα και να πάνε από εκεί που νομίζουν ότι ήρθαν, τους διαβεβαιώνω ότι, δεν πρόκειται να τους σταματήσει κανείς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ

    Διαβάστε περισσότερα » »

    Μοίρασαν 13,5 εκατομμύρια ευρώ κρατική επιχορήγηση στα κόμματα!


    Την ίδια ώρα που χιλιάδες επιχειρήσεις και μικρομάγαζα βάζουν λουκέτο αφήνοντας ανέργους δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, τα κόμματα της Βουλής εισέπραξαν σήμερα την τρίτη δόση της κρατικής ενίσχυσης που ξεπερνά τα 13 εκατομμύρια ευρώ.

    Για την ακρίβεια το ποσό το οποίο εκταμιεύθηκε σήμερα είναι 13.504.656 ευρώ και θα διατεθεί ε όλα τα κόμματα που εκπροσωπούνται σε Βουλή και ευρωβουλή. Πρέπει να σημειωθεί ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν χρέη ύψους 290 εκατομμυρίων ευρώ και έχουν υποθηκεύσει ήδη τις επιχορηγήσεις τους για τα επόμενα χρόνια. Παράληλα τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν απλήρωτους και τους υπαλλήλους τους τον τελευταίο μήνα. Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση η Δημοκρατική Συμμαχία η οποία καταγγέλλει ως υποκριτική τη στάση των κομμάτων στο ζήτημα των κρατικών επιχορηγήσεων. Σε ανακοίνωσή το κόμμα σημειώνει πως “αν και τα διαθέσιμα του κράτους για να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις φτάνουν οριακά μέχρι το τέλος Νοεμβρίου, το υπουργείο Εσωτερικών καταβάλλει σήμερα σε όλα τα κόμματα την τρίτη δόση της κρατικής ενίσχυσης ύψους 13.504.656 ευρώ.


    Επιβεβαιώνεται έτσι ότι το πολιτικό σύστημα δεν καταλαβαίνει τι πραγματικά συμβαίνει στην κοινωνία ή αδιαφορεί. Με τη στάση τους στο θέμα της κρατικής χρηματοδότησης τα κόμματα παραμένουν αδιόρθωτα έστω και αν όλοι, από τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης μέχρι την αριστερά, με τους λόγους τους ισχυρίζονται ότι αντιλαμβάνονται τις αντιδράσεις της κοινωνίας. Είναι, βεβαίως, υποκριτικό και δεν αποτελεί άλλοθι για κανέναν η προαναγγελία της μελλοντικής περικοπής της κρατικής επιχορήγησης.”
    Διαβάστε περισσότερα » »

    Βρέθηκε πλοίο του μογγολικού στόλου του 1281

    Καλύφθηκε από άμμο και διατηρήθηκε σε καλή κατάσταση

    Σκαρί από πλοίο που ανήκε στον ιαπωνικό στόλο το 1281 έκανε σήμερα το γύρο του κόσμου και προβλήθηκε από έγκυρες ειδησεογραφικές σελίδες όπως αυτή του CNN.
    Πρόκειται για τον εντοπισμό τμήματος 12 μέτρων από τον σκελετό πλοίου, που βρέθηκε ένα μέτρο κάτω από τον βυθό της θάλασσας και 25 μέτρα από την ακτή του Ναγκασάκι.
    Ο «καμικάζι» είναι ένα είδος ανέμου ο οποίος κατέστρεψε τους μογγολικούς στόλους του Κουμπλάι Χαν, εγγονού του Τζέκινγκς Χαν και ιδρυτή της Δυναστείας των Γουάν, η οποία μεταξύ 1271 και 1368 κυβέρνησε μια τεράστια περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της σημερινής Κίνας και Μογγολίας.
    Σύμφωνα με τον Γιοσιφούμι Ικέντα, καθηγητή αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Ryukyus στην Οκινάουα και επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, το τμήμα του σκαριού από τον καταποντισμένο μογγολικό στόλο θα βοηθήσει τους επιστήμονες στην ανασύσταση του 20μετρου πολεμικού πλοίου.
    Η προσπάθεια ωστόσο δεν θα είναι εύκολη. Γι' αυτόν τον λόγο, ο Ικέντα και οι υπόλοιποι επιστήμονες σκοπεύουν να επεκτείνουν τις έρευνές τους, ώστε να συγκεντρώσουν κι άλλες πληροφορίες που θα τους βοηθήσουν στο εγχείρημα αυτό. Στα άμεσα σχέδια των ειδικών, πάντως, δεν είναι η ανέλκυση του ναυαγίου, αλλά η διατήρησή του με τη χρήση διχτυών.
    Το ναυάγιο, που ανακαλύφθηκε με τη βοήθεια υπερηχητικών συσκευών, είναι το πρώτο αυτής της περιόδου που έχει άθικτο σκελετό και σανίδες οι οποίες εξακολουθούν να είναι καρφωμένες πάνω στην καρίνα του πλοίου.
    Το εύρημα είναι σε καλή κατάσταση, έχει συντηρηθεί ακόμα και το χρώμα των σανίδων, ένα υπόλευκο γκρι-, γεγονός που οφείλεται στο ότι ήταν καλυμμένο με άμμο.
    Περισσότερα από 4.000 αντικείμενα, όπως κεραμικά όστρακα, τούβλα, οβίδες και λίθινες άγκυρες, που βρέθηκαν στην περιοχή του ναυαγίου, σχετίζονται με τον στόλο των Μογγόλων.
    Διαβάστε περισσότερα » »

    Αυτά είναι ... Ξυνίδης προς Καιλή: «Πάψε… μωρή καλτσοδέτα!!!»


    Ξυνίδης προς Καιλή: «Πάψε… μωρή καλτσοδέτα!!!»Εκτός ελέγχου τα πράγματα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με αντεγκλήσεις, βρισιές και απίστευτους χαρακτηρισμούς.
    Το επεισόδιο όμως που έγινε μεταξύ Ξυνίδη και Καιλή, είναι άνευ προηγουμένου για τα κοινοβουλευτικά ήθη. Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και απ΄ τους «ταλιμπάν» του Παπανδρέου, απευθυνόμενος στην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Εύα Καιλή, σύμφωνα με πληροφορίες, της είπε με ιταμό ύφος «πάψε μωρή καλτσοδέτα». Δίχως σχόλια!!!
    Διαβάστε περισσότερα » »

    ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ..!!!!



    Διαβάστε περισσότερα » »

    Αντιπολίτευση Σκοπίων: Μέχρι πότε ο Γκρούεφσκι θα χρεώνει το κράτος;

    Στο τέλος του 2008, το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης στο εξωτερικό ανέρχονταν στα €921 εκατομμύρια και στο τέλος του Αυγούστου του 2011, σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία,  ανέρχεται στο 1 δις και 412 εκατ. ευρώ», ανακοίνωσε  ο εκπρόσωπος της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης.


    «Πόσο θα μακριά θα οδηγήσει τη χώρα ο δανεισμός του κόμματος του Γκρούεφσκι;
    «Σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, το ιδιωτικό χρέος δεν συμπεριλαμβάνεται στο συνολικό χρέος.  
    Μέσα σε δυόμισι χρόνια το χρέος  προς το εξωτερικό, της κεντρικής κυβέρνησης,  αυξήθηκε περισσότερο από το ήμισυ του συνολικού χρέους του 2008, ανήλθε, δηλαδή, στα 491 εκατομμύρια Ευρώ.

    »Και δεν είναι μόνον αυτά. Η Κυβέρνηση Γκρούεφσκι αύξησε το χρέος της χώρας και στο εσωτερικό με την έκδοση κρατικών χρεογράφων. Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών μέσα στα δυόμισι χρόνια διακυβέρνησης  από το κόμμα του Γκρούεφσκι, το VMRO-DPMNE, το εσωτερικό  χρέος, βάσει των εκδοθέντων τίτλων του Δημοσίου, αυξήθηκε κατά 46 εκατ. ευρώ, δηλαδή από τα 465 πήγε στα 511 εκατ. ευρώ.

    » Παρόμοιο ρυθμό δανεισμού  έχουμε δει στο παρελθόν κατά τα τελευταία χρόνια της ζωής του Γιόσιπ Μπροζ Τίτο, εκτός βέβαια από αυτόν  στην περιοχή μας, της Ελλάδας. Έρχεται η καλοζωία με την πίστωση και η κυβέρνηση φαίνεται επιτυχημένη, μέχρι, βέβαια, την ημέρα που πρέπει να πληρώσει για τα δανεικά…»
    Διαβάστε περισσότερα » »