Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΑΓΡΙΑ. SPIEGEL: Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ!


merkel-soΑίσθηση προκαλεί ένα ακόμη γερμανικό δημοσίευμα. Επιστολή του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προς τον συνάδελφό του, υπουργό Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, στην οποία ζητεί την ανάληψη κοινής δράσης ώστε οι χώρες που βρίσκονται σε κρίση να υποστηριχθούν και διμερώς σε θέματα ανάπτυξης μέσω της κρατικής γερμανικής τράπεζας επενδύσεων KfW, αποκαλύπτει στην αυριανή έκδοση του το περιοδικό "Der Spiegel".
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο Βερολίνο διαπιστώνεται μεταστροφή, καθώς "η ομοσπονδιακή κυβέρνηση απομακρύνεται από την πολιτική λιτότητας στη Νότια Ευρώπη και με νέα δισεκατομμύρια για τις υπό κρίση χώρες η καγκελάριος και ο Υπουργός Οικονομικών θέλουν να τονώσουν την ανάπτυξη". Γίνεται ακόμη λόγος για σταδιακή αλλαγή πλεύσης, ακόμη και για έναν "διαφορετικό" Σόιμπλε, ο οποίος εμφανίστηκε στην πρόσφατη συνάντηση με τον πορτογάλο ομόλογό του "να παίζει τον ρόλο του πολιτικού που τάσσεται υπέρ της ανάπτυξης".
Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ακόμη ότι αυτό που κινητοποίησε την γερμανική κυβέρνηση είναι τα υψηλά ποσοστά ανεργίας. "Εάν δεν δράσουμε τώρα, τότε ο Νότος της Ευρώπης κινδυνεύει να χάσει μία ολόκληρη γενιά", λέγεται από το περιβάλλον Σόιμπλε, υποστηρίζουν οι συντάκτες και προσθέτουν ότι "Μέρκελ και Σόιμπλε εμφανίζονται τώρα διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν σταθερές θέσεις της μέχρι τώρα φιλοσοφίας τους περί διάσωσης".
"Είμαι της γνώμης ότι θα πρέπει να παράσχουμε βοήθεια και σε διμερές επίπεδο εκ μέρους της Γερμανίας", έγραφε στην επιστολή του προς τον κ. Ρέσλερ ο γερμανός υπουργός Οικονομικών και προσέθετε ότι από τη βοήθεια αυτή θα μπορεί να περιμένει "μία στήριξη που θα λειτουργήσει εμφανώς ταχύτερα και θα έχει αισθητά και ψυχολογικά αποτελέσματα, σε εύλογο χρονικό διάστημα". H τράπεζα KfW θα κληθεί να διαδραματίσει ρόλο-κλειδί στο σχέδιο ανάπτυξης που επεξεργάζονται εμπειρογνώμονες των δύο υπουργείων κατ' αρχήν για την Ισπανία και το οποίο θα μπορούσε, επισημαίνεται στο άρθρο, να χρησιμεύσει κατόπιν ως πρότυπο και για την Πορτογαλία, ίσως και για την Ελλάδα.

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Σύριοι Αντάρτες: Οι απαχθέντες Μητροπολίτες είναι καλά στην υγεία τους

http://www.echedoros-a.gr
Κωνσταντινούπολη.

Οι δύο Ορθόδοξοι επίσκοποι που απήχθησαν στη Συρία τον περασμένο μήνα, είναι «καλά στην υγεία τους», αν και δεν υπάρχει καμία είδηση για την τύχη τους, όπως δήλωσε ένα μέλος της συριακής αντιπολίτευσης στους δημοσιογράφους το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη.


«Δύο ή τρεις ημέρες πριν, ένας γιατρός επισκέφθηκε τους δύο επισκόπους. Είναι σε καλή υγεία», δήλωσε ο Abdul Ahad Steipho, μέλος του Εθνικού Συνασπισμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της επιτροπής που δημιουργήθηκε για να παρακολουθεί τις απαγωγές.

Ο Steipho πρόσθεε ότι οι προσπάθειες της επιτροπής να έρθουν σε άμεση  τηλεφωνική επικοινωνία  με τους απαγωγείς και τους επισκόπους, μέχρι στιγμής απέτυχαν.

«Δεχόμαστε πολλές αντιφατικές πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα των απαγωγέων και τα αιτήματά τους για λύτρα», είπε.

Ερωτηθείς σχετικά με οποιαδήποτε άλλο αποτέλεσμα, ο αντιφρονών είπε: «Αυτές οι απαγωγές διενεργούνται πολλές φορές από εγκληματικές συμμορίες ... άλλες φορές από το καθεστώς (του Μπασάρ άλ Άσαντ) και μερικές φορές από τις ταξιαρχίες των ανταρτών του Ελεύθερου συριακού στρατού. Τις χρησιμοποιούν ως τρόπο για ανταλλαγή αιχμαλώτων».

«Οι δύο επίσκοποι είναι γνωστοί στη Συρία για το ανθρωπιστικό έργο τους και την υπεράσπιση της ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ των θρησκευτικών ομάδων στη συριακή κοινωνία», δήλωσε ο Steipho.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες οι δύο επίσκοποι, Yohanna Ibrahim και Boulos Yaziji, απήχθησαν στο τέλος Απριλίου  και κρατούνται στην πόλη Kafr Dael, κοντά στο Χαλέπι της βόρειας Συρίας.

Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την απαγωγή τους, αλλά πηγές προσκείμενες στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και στις συριακές αρχές διατείνονται ότι πρόκειται απαγωγείς «Τσετσένους τζιχάντ».

Οι Χριστιανοί αποτελούν περίπου το 5 τοις εκατό του πληθυσμού της Συρία μέσα στο συνονθύλευμα των θρησκευτικών και εθνοτικών ομάδων, σημειώνει το δημοσίευμα του Λιβάνου.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Κοζάνη: Υπάλληλος της ΔΕΗ καλλιεργούσε μέσα στον χώρο εργασίας του δενδρύλλια χασίς

kanabiΔενδρύλλια ινδικής κάνναβης καλλιεργούσε μέσα στο ορυχείο της ΔΕΗ 44χρονος υπάλληλος της επιχείρησης. Ο άνδρας, ο οποίος είχε φυτέψει στον χώρο της εργασίας του στο ορυχείο της ΔΕΗ, νοτίου πεδίου- επτά δενδρύλλια χασίς συνελήφθη χθες το απόγευμα από αστυνομικούς του τμήματος Κοζάνης.
Σε έρευνες που έκαναν οι αστυνομικές αρχές στο ορυχείο, αλλά και στο σπίτι του 44χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν 50 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και 40 σπόροι ιδίας ναρκωτικής ουσίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ
kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΚΑΙΝΕ ΤΗΝ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ...ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ (ΒΙΝΤΕΟ)


    ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΝ ΡΟΥΠΑΚΙΩΤΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΤΙΑΞΕΙ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΟΞΥΛΟ



    ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ...ΟΥΤΕ 10 ΔΕΥΤΕΡΑ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΕΔΩ ΚΑΝΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΘΕΙ Η ΔΗΘΕΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
    Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΩΝ
    ΜΕ ΤΟΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΧΑΛΑΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΜΚΟ; .









ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ "STOCKHOLM" ΣΤΟ YOUTUBE KAI ΘΑ ΠΑΘΕΤΕ ΠΛΑΚΑ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΔΩ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΝ ΜΙΣΑΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΑΓΕΤΑΙ Ο ΡΟΦΟΣ

πηγη

makedonia-is-greece 
Διαβάστε περισσότερα » »

Μούσμουλα, ένα καλοκαιρινό παρεξηγημένο φρούτο δύναμης

Τα μούσμουλα και η διατροφική τους αξία: Η περιεκτικότητα λοιπόν αυτού του μικρού και νόστιμου, ανοιξιάτικου φρούτου σε σημαντικά θρεπτικά συστατικά, μπορεί να μας προστατέψει από τον καρκίνο, τη φλεγμονή και εκφυλιστικές ασθένειες, ενώ επίσης βοηθά στην υγεία των ματιών. Τα

μούσμουλα είναι νόστιμα και δροσερά ανοιξιάτικα φρούτα, γεμάτα βιταμίνες, μέταλλα, αντιοξειδωτικά, φλαβονοειδή και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Προέρχονται από την ορεινή Κίνα και αργότερα εξαπλώθηκαν ευρέως στην Ινδία, τη Μεσόγειο και σε άλλες περιοχές, αλλά και στη χώρα μας και είναι δημοφιλή για τη γλυκιά και «πικάντικη» γεύση τους. Πέρα όμως από τη νοστιμιά τους, προσφέρουν και σημαντικά οφέλη στην υγεία μας.

Περιέχουν υψηλό ποσοστό ινών, γνωστών και ως πηκτίνη, η οποία είναι ιδιαίτερα ευεργετική για την απομάκρυνση των τοξινών που παράγονται στο σώμα. Είναι επίσης αποτελεσματική για την πρόληψη της εναπόθεσης της περίσσειας τοξίνης στο παχύ έντερο, ελαχιστοποιώντας έτσι τα αποτελέσματά της και προστατεύοντας από τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Επιπλέον, τα μούσμουλα περιέχουν ένα σημαντικό ποσοστό αντιοξειδωτικών, τα οποία είναι αποτελεσματικά για την προστασία του σώματος από τις ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες, αλλά και φυτοθρεπτικά συστατικά.

Η περιεκτικότητα λοιπόν αυτού του μικρού φρούτου σε θρεπτικά συστατικά, μπορεί να μας προστατέψει από τον καρκίνο, τη φλεγμονή και εκφυλιστικές ασθένειες, ενώ επίσης βοηθά στην υγεία των ματιών. Τα μούσμουλα, εμφανίζονται στα δέντρα προς το τέλος του χειμώνα, αλλά είναι ώριμα και έτοιμα για συλλογή στα μέσα της Άνοιξης και ως τον Ιούνιο.

Η περιεκτικότητά τους σε θρεπτικά συστατικά:

• Βιταμίνες: βιταμίνη Α, βιταμίνη C, φολικό οξύ, θειαμίνη, πυριδοξίνη και νιασίνη
• Ορυκτά: ασβέστιο, σίδηρος, μαγνήσιο, μαγγάνιο, ψευδάργυρος, σελήνιο και φώσφορος
• Ηλεκτρολύτες: Νάτριο και κάλιο
• Φυτοθρεπτικά συστατικά: φλαβονοειδή
• Υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, λίπος και πρωτεΐνες σε μικρές ποσότητες

Η ευεργετική τους επίδραση:

Προστατεύουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου
Βελτιώνουν την υγεία του δέρματος
Προστατεύουν από τον καρκίνο του πνεύμονα και της στοματικής κοιλότητας
Διατηρούν ομαλή αρτηριακή πίεση
Προάγουν την απώλεια βάρους
Βοηθούν στη διαδικασία σχηματισμού του αίματος
Βελτιώνουν την όραση
Ενισχύουν τα οστά και τα δόντια

Γιατί τα μούσμουλα είναι υγιεινά: Προστατεύουν από τον καρκίνο του παχέος εντέρου: περιέχουν μεγάλη ποσότητα διαιτητικών ινών, όπως η πηκτίνη, η οποία βοηθά στη δέσμευση και τον καθαρισμό των τοξινών από το παχύ έντερο και έτσι στην προστασία από τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Βoηθούν στην καλή υγεία του δέρματος: τα μούσμουλα περιέχουν βιταμίνη Α, η οποία αυξάνει την υγρασία και έτσι προάγει το υγιές δέρμα. Επίσης περιέχουν αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν από την πρόωρη γήρανση.





Προστατεύουν από τον καρκίνο του πνεύμονα και της στοματικής κοιλότητας: περιέχουν ένα υψηλό ποσοστό της αντιοξειδωτικής βιταμίνης Α, η οποία προστατεύει τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες. Εκτός από τα αντιοξειδωτικά, περιέχουν επίσης φλαβονοειδή που προστατεύουν τον οργανισμό μας από τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν από τον καρκίνο.

Διατηρούν ομαλή αρτηριακή πίεση: τα μούσμουλα περιέχουν αρκετή ποσότητα καλίου, το οποίο είναι απαραίτητο για τη διατήρηση των κατάλληλων επιπέδων νατρίου. Επίσης, το κάλιο είναι απαραίτητο στη διατήρηση των υγρών, δηλαδή στο κατάλληλο επίπεδο ισορροπίας των ηλεκτρολυτών. Έτσι, βοηθά να διατηρηθεί η ομαλή πίεση του αίματος και μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής προσβολής. Επίσης περιέχουν μέταλλα όπως το μαγγάνιο, το μαγνήσιο, ο σίδηρος, ο χαλκός, η βιταμίνη Α και το φυλλικό οξύ που διατηρούν ομαλή αρτηριακή πίεση.

Επιλογή, συντήρηση, χρήση: Όπως ήδη αναφέρθηκε, η «εποχή των μούσμουλων», ξεκινάει με την αρχή της άνοιξης. Γενικά, οι καρποί είναι έτοιμοι για συγκομιδή όταν η φλούδα τους γίνεται κίτρινη και η σάρκα αποκτάει μαλακή υφή. Στην αγορά πρέπει να επιλέγουμε φρέσκα ώριμα φρούτα με έντονο κίτρινο χρώμα, λεία με ελαφρά «γλυκό» άρωμα. Πρέπει να αποφεύγουμε φρούτα με ρωγμές, με ζαρωμένο περίβλημα (φλούδα) καθώς και αυτά που έχουν εξωτερικά κηλίδες.

Τα μούσμουλα μπορούν να διατηρηθούν σχετικά καλά μέχρι και 2 εβδομάδες στο διαμέρισμα φρούτων / λαχανικών του οικιακού ψυγείου. Πριν από την κατανάλωση τα μούσμουλα πρέπει να πλένονται καλά με νερό. Η φλούδα αφαιρείται εύκολα και η σάρκα που είναι κοντά στην φλούδα είναι πιο γλυκιά από εκείνη που βρίσκεται κοντά στο κουκούτσι. Χρησιμοποιούνται επίσης για παρασκευή μαρμελάδας, σε τάρτες και σε άλλα γλυκίσματα. Σε ορισμένα μέρη ο χυμός της σάρκας με κανέλλα είναι ένα πολύ αγαπητό γλυκό ρόφημα

Ασφάλεια: Τα κουκούτσια των καρπών του μούσμουλου περιέχουν τοξικά αλκαλοειδή όπως κυανογόνους γλυκοζίτες, που όταν καταναλωθούν μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά συμπτώματα ασθενειών. Για τον λόγο αυτό τα κουκούτσια δεν θεωρούνται εδώδιμα.

Στοιχεία και από το edw hellas
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

ΙΣΧΥΕΙ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΘΕΩΡΟΥΜΑΣΤΕ DE FACTO ΔΩΡΗΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ! (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ ΑΡΝΕΙΣΤΕ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΣΑΣ,  ΔΙΟΤΙ ΟΥΤΕ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΣΑΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΣΑΣ. ΘΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΠΙΖΝΑ ΠΟΥ ΣΤΗΝΕΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΟΡΓΑΝΩΝ!
Read MoreΠΡΟΣΟΧΗ: Ὁ ἄγνωστος Νόμος 3984/11 ὁ ὁποῖος θά ἰσχύσει ἀπό 1η Ἰουνίου 2013 ἀναγκάζει ὅλους τούς Ἕλληνες νά εἶναι ΔΩΡΗΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ χωρίς φυσικά νά τούς ρωτήσει.
Ὅποιος λοιπόν δέν κάνει Ὑπεύθυνη Δήλωση στήν ὁποία νά γράφει σαφῶς «δέν ἐπιθυμῶ νά ληφθοῦν τά ὄργανά μου πρός μεταμόσχευση» ἄν τυχόν χαρακτηρισθεῖ ἐγκεφαλικά νεκρός καί ἐφ' ὅσον συναινέσουν οἱ συγγενεῖς του, τοῦ παίρνουν τά ζωτικά ὄργανα καί φυσικά πεθαίνει.



indobserver

Διαβάστε περισσότερα » »

Τραντάζεται η Πορτογαλία από τις διαδηλώσεις

ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;
Κοινωνικός «σεισμός» στην Πορτογαλία. Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Λισαβόνα ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης. "Αλλάξτε πολιτική" και "Έξω η κυβέρνηση", ήταν τα κυριότερα συνθήματα της διαδήλωσης στην οποία πρωταγωνιστικό ρόλο είχε  το CGTP, το μεγαλύτερο πορτογαλικό συνδικάτο, που είχε ναυλώσει δεκάδες λεωφορεία για να φέρουν τους υποστηρικτές του μέχρι την πρωτεύουσα.
Η κοινωνική δυσαρέσκεια έχει ενισχυθεί μετά την ανακοίνωση, στις αρχές Μαΐου, ενός νέου σχεδίου λιτότητας που περιλαμβάνει την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 στα 66 έτη, την απόλυση 30.000 δημοσίων υπαλλήλων σε σύνολο σχεδόν 700.000 και την αύξηση του ωραρίου εργασίας τους από 35 σε 40 ώρες.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr   
Διαβάστε περισσότερα » »

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Νέα αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης

Αλλαγές στα συνταξιοδοτικά συστήματα των κρατών-μελών με συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και ενδεχόμενη αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης ζητεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου δεν είναι δεσμευτικό, αλλά εκφράζει μία ευρεία και υπερκομματική συναίνεση για μεταρρυθμίσεις με στόχο την επάρκεια και τη βιωσιμότητα των συντάξεων που σήμερα κινδυνεύουν, όπως υποστηρίζει η εισηγήτρια Όομεν Ρούϊτεν.
"Θα έπρεπε να εργαζόμαστε περισσότερο και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα" δηλώνει η εισηγήτρια στην Deutsche Welle και συμπληρώνει:
"Σήμερα ο ένας στους τρεις Ευρωπαίους είναι τουλάχιστον 55 ετών, οπότε χρειαζόμαστε περισσότερους νέους ασφαλισμένους. Ο στόχος δεν μπορεί να είναι μόνο η αύξηση του ορίου ηλικίας, αλλά και η παροχή κινήτρων για παράταση του εργασιακού βίου. Βέβαια, όποιος θέλει να εξασφαλίσει ένα αξιοπρεπές εισόδημα για τη σύνταξη, δεν μπορεί να επιβαρύνει μόνο τους νεότερους, πρέπει να αποταμιεύει και κάποια χρήματα».
Συναίνεση για τους "τρεις πυλώνες"
Η μελλοντική συνταξιοδότηση των Ευρωπαίων θα στηρίζεται στους αποκαλούμενος «τρεις πυλώνες», όπου ο πρώτος πυλώνας θα είναι η δημόσια σύνταξη, ο δεύτερος πυλώνας μία επικουρική σύνταξη ως αποτέλεσμα συλλογικής σύμβασης ή άλλης παρόμοιας συμφωνίας και ο τρίτος πυλώνας, η ιδιωτική αποταμίευση του ενδιαφερόμενου.
Ακόμα κι έτσι, δεν αποκλείεται να καταφύγουμε σε νέα αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, εκτιμά η Ρία Όομεν Ρούϊτεν. "Από τη στιγμή που ανεβαίνει συνεχώς το προσδόκιμο ζωής, πρέπει να αυξηθεί και το όριο συνταξιοδότησης. Στην πατρίδα μου οι γυναίκες ζουν μέχρι τα 85.
Βέβαια στη Ρουμανία ή στη Βουλγαρία το προσδόκιμο είναι χαμηλότερο. Πρέπει λοιπόν να δούμε ξεχωριστά την κατάσταση σε κάθε χώρα και στη συνέχεια οι εργοδότες και τα συνδικάτα να συμφωνήσουν στις απαραίτητες προσαρμογές" λέει ο ευρωβουλευτής από την Ολλανδία.
Η βασική διαμάχη αφορά το ύψος της δημόσιας σύνταξης: θα μπορεί το κράτος να προσφέρει μία στοιχειωδώς άνετη διαβίωση που ανταποκρίνεται στις εισφορές όσων βγαίνουν στη σύνταξη ή θα τους εξασφαλίζει απλώς την επιβίωσή τους, αναγκάζοντας τους απόμαχους της εργασίας να αναζητούν πρόσθετα εισοδήματα από άλλες πηγές;
Μιλώντας εκ μέρους των Ευρωπαίων σοσιαλιστών, ο Βέλγος ευρωβουλευτής Φρεντερίκ Νταρντέν επιμένει σε υψηλές δημόσιες συντάξεις.
"Θέλουμε να παραμείνει ο πρώτος πυλώνας κύριος άξονας του συνταξιοδοτικού συστήματος, με βάση την αρχή της αλληλεγγύης, δεν μπορεί να δίνει μόνο μία υποτυπώδη σύνταξη. Από κει και πέρα ο δεύτερος πυλώνας δεν πρέπει να είναι καν υποχρεωτικός, ενώ ο τρίτος πυλώνας θα πρέπει να αφορά μόνο τα χαμηλότερα εισοδήματα. Το ζήτημα είναι να εξασφαλιστεί επαρκής χρηματοδότηση και να συνεισφέρουν όχι μόνο οι πιο ηλικιωμένοι, αλλά και οι νεότεροι στις μεταρρυθμίσεις".
Ο φόβος για την "φτώχεια της τρίτης ηλικίας"
Τι λένε οι νεότεροι για όλα αυτά; Μιλώντας στην Ολομέλεια, η 33χρονη ευρωβουλευτής Ίνες Κριστίνα Ζούμπερ από την Πορτογαλία εξανίσταται:
"Λέτε ότι θα καταπολεμήσετε την ανεργία των νέων και την ίδια στιγμή ανεβάζετε το όριο συνταξιοδότησης, όλα αυτά είναι αντιφατικά μεταξύ τους. Θέλετε να διασφαλίσετε τα θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά δεν μας λέτε τίποτα για τις εισφορές των εργοδοτών, οι οποίες μειώνονται και στην ουσία αντικαθίστανται από τραπεζικά προϊόντα".
Πολλοί υποστηρίζουν ότι ακόμα και στις πλούσιες ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει ανέχεια, η οποία δεν είναι εμφανής, αλλά μετατοπίζεται στο μέλλον, στην εποχή δηλαδή που οι σημερινοί ασφαλισμένοι των χαμηλών εισοδημάτων θα γίνουν συνταξιούχοι των πενιχρών συντάξεων.
Τον κίνδυνο διαβλέπει και ο Αυστριακός ευρωβουλευτής Χάϊντς Μπέκερ. "Συμφωνώ με τη γενική κατεύθυνση- τόσο με την προτεραιότητα του πρώτου πυλώνα, όσο και με την έκκληση για μεταρρυθμίσεις- αλλά πρέπει να έχουμε και κάποιες απαιτήσεις από το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο. Στο ψήφισμα γίνεται λόγος για μία "λογική σύνταξη". Τί σημαίνει αυτό; Εμένα μου θυμίζει ελάχιστο όριο διαβίωσης. Αλλά αυτό θα ήταν κοινωνικό επίδομα, όχι σύνταξη".
Από την πλευρά της η εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου φαίνεται λιγότερο απαισιόδοξη: "Εγώ μπορώ να μιλήσω για την Ολλανδία, γιατί αυτό το παράδειγμα γνωρίζω καλύτερα και σας λέω ότι εκεί οι συνταξιούχοι δεν είναι φτωχοί. Η ελάχιστη σύνταξη είναι γύρω στα 1.000 ευρώ, ενώ οι περισσότεροι έχουν επιπλέον εισοδήματα από τον δεύτερο πυλώνα. Μακάρι να προσφέρουμε αντίστοιχες παροχές σε όλα τα κράτη-μέλη...".

Πηγή: Deutsche Welle
 news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι Νοτιοσλάβοι γιόρτασαν τα γενέθλια του Τίτο με ύμνους για τη Γιουγκοσλαβία

Οι οπαδοί του πρώην Γιουγκοσλάβου προέδρου, Γιόσιπ Μπροζ Τίτο, δεν ξεχνούν την αίγλη του παλαιού γιουγκοσλαβικού  κράτους που τότε εορτάζονταν κάθε Μάιο τα γενέθλια του Στρατάρχη.


Η «Ένωση Πολιτών» στην Κότσανι, του νοτιοσλαβικού κράτους, που φέρει το όνομα του Τίτο για τρίτη συνεχή χρονιά, την 25η Μαΐου, γιορτάζει ως «Ημέρα Νεολαίας» τα γενέθλια του προστάτη τους.

Τα αυτοκίνητα των μελών του συλλόγου  ήταν διακοσμημένα με τη φωτογραφία του Τίτο, με σημαίες της πάλαι ποτε Γιουγκοσλαβίας και άλλα χαρακτηριστικά του παλαιού καθεστώτος που ένωνε όλα τα σλαβικά κράτη των δυτικών Βαλκανίων.

Το μήνυμα της ημέρας που μεταδόθηκε στη νεολαία που συμμετείχε στην εκδήλωση αυτή ήταν ότι η ισχύς βρίσκεται στην ένωση των λαών.

Ο εορτασμός της νεολαίας του συλλόγου με την ευκαιρία της γενέθλιας γιορτής του  Τίτο, συνεχίστηκε με κοινό γεύμα στο χωριό Μπέλι, γράφει το δημοσίευμα.

KOCANI PROSLAVA NA DEN NA MLADOSTA από dm_5126442af0645

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής Νίκος Χρυσόγελος ψήφισε υπέρ Σκοπίων στην ΕΕ

Ο Νίκος Χρυσόγελος - Никос Хрисогелос, βουλευτής των Πρασίνων,  είναι ο μοναδικός Έλληνας ευρωβουλευτής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που ψήφισε υπέρ των Σκοπίων για να αρχίσουν οι ενταξιακές  διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνει ο


 ανταποκριτής του νοτιοσλαβικού πρακτορείου από την Αθήνα.

Με ψήφισμά του το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο ψήφισε για άλλη μια φορά ξεκάθαρα ζητώντας  από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χορηγηθεί χωρίς καθυστέρηση ημερομηνία έναρξης των διαπραγματεύσεων για τη Νοτιοσλαβία τον Ιούνιο.

Το ψήφισμα που προτάθηκε από τον  βρετανό Richard Howitt ψηφίστηκε από 505 ευρωβουλευτές, 61 ήταν κατά και υπήρξαν και 31 αποχές.

Οι Πράσινοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Πέμπτη υποστήριξαν τη σύσταση  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ την ίδια στιγμή όλοι οι Έλληνες ευρωβουλευτές αντιτάχθηκαν σθεναρά στην ευρωπαϊκή προοπτική των Σκοπίων, σύμφωνα με τα ελληνικά media, σημειώνει χαρακτηριστικά η νοτιοσλαβική Dnevnik.

--
Ποιος ο Νίκος Χρυσόγελος - Никос Хрисогелос των Οικολόγων Πράσινων



echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »