Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Το 80% της άγριας βλάστησης δε θα υπήρχε χωρίς τις μέλισσες!

Χωρίς τις μέλισσες η τροφή μας θα περιορίζονταν σε καλαμπόκι, ρύζι και σιτάρι. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, το 84% από τα καλλιεργούμενα φυτά χρειάζονται τη μέλισσα για επικονίαση ενώ το 80% της άγριας βλάστησης οφείλεται στις μέλισσες!
Γενικότερα πάντως τα έντομα αυτά, που θεωρούνται τα σπουδαιότερα από οικονομικής άποψης για τον άνθρωπο, συμμετέχουν άμεσα ή έμμεσα στο 15-30% της παραγωγής τροφίμων...
«Ευτυχώς, για μας, η μέλισσα είναι ένα ανθεκτικό και ευπροσάρμοστο στις αντιξοότητες έντομο», όπως εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο εντομολόγος, καθηγητής Γεωπονίας του ΑΠΘ, Ανδρέας Θρασυβούλου και τονίζει πως:
«Χάρις στους μελισσοκόμους οι πληθυσμοί της μέλισσας είναι περισσότεροι από πέρσι στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα τα μελίσσια (οι κυψέλες) αυξήθηκαν από 1.200.000 σε 1.560.000».
«Το πρόβλημα εντοπίζεται στις αγριομέλισσες, που επηρεάζονται αρνητικά από τη μονοκαλλιέργεια, τα δηλητήρια και τις πυρκαγιές. Τα άγρια έντομα είναι εξίσου χρήσιμα και πρέπει να προστατευτούν. Υπάρχουν τουλάχιστον 20.000 διαφορετικά είδη άγριων μελισσών. Κάθε είδος είναι εξειδικευμένο στην επικονίαση συγκεκριμένων φυτών», επισημαίνει ο καθηγητής.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι αγριομέλισσες που παίρνουν από τις ορχιδέες, εκτός από τη γύρη, το λάδι του φυτού για να αποκτήσουν το άρωμα εκείνο που θα τις κάνει να προσελκύσουν τις θηλυκές.
Προκύπτει έτσι, πως οι συγκεκριμένες μέλισσες σε μια σχέση αλληλεξάρτησης, από τα σοφά καμωμένα σχέδια της φύσης, χρειάζονται όπως αναφέρει ο agelioforos.gr, τις ορχιδέες για να αναπαραχθούν και οι ορχιδέες τις μέλισσες για να πολλαπλασιαστούν.
«Όλα αυτά μας δείχνουν πόσο πολύ συμβάλει η μέλισσα στη διατήρηση του περιβάλλοντος: Συνδράμει στη διατήρηση της βιοποικιλότητας, βοηθά στον εμπλουτισμό του εδάφους με οργανικές ουσίες και στην προστασία της γης από τη διάβρωση», υπογραμμίζει ο καθηγητής.
Διαβάστε επίσης Αϊνστάιν : «Όταν εξαφανιστούν οι μέλισσες η ανθρωπότητα θα έχει ακόμα 4 χρόνια ζωής»
 
katohika
Διαβάστε περισσότερα » »

Έχετε ημικρανίες; Φάτε καυτέρες πιπεριές.

Οι καυτερές πιπεριες «κλειδι» για τη θεραπεια των ημικρανιων; Ερευνητές ανακάλυψαν ότι υπάρχουν σημαντικές ομοιότητες μεταξύ του τι συμβαίνει στον εγκέφαλο κατά τη διάρκεια μιας κρίσης ημικρανίας και του τρόπου με τον οποίον αντιδρά το δέρμα όταν επάνω του βάλει κάποιος λάδι καυτερής πιπεριάς. Τώρα οι επιστήμονες χρησιμοποιούν τη γνώση σχετικά με το πώς το σώμα αντιδρά στο «καυτερό» λάδι προκειμένου να αναπτύξουν φάρμακα για τις ημικρανίες.

Η καψαϊκίνη και τα πεπτίδια
Ερευνητές είδαν ότι όταν το λάδι της καυτερής πιπεριάς ακουμπά το δέρμα η καψαΐκίνη, η ουσία δηλαδή που κάνει τις πιπεριές καυτερές αναγκάζει τον οργανισμό να παράγει πεπτίδια CGRP (calcitonin gene-related peptides, πεπτίδια που σχετίζονται με το γονίδιο της καλσιτονίνης), τα οποία οδηγούν σε αύξηση της ροής του αίματος προς την πληγείσα περιοχή.
Εταιρείες βιοτεχνολογίας στοχεύουν τώρα ένα χημικό που εκλύεται κατά τη διάρκεια μιας κρίσης ημικρανίας και το οποίο μεταφέρει το σήμα του πόνου από νεύρο σε νεύρο. Σκοπός τους είναι να μπλοκάρουν έναν υποδοχέα του πόνου από το να λάβει το… πονεμένο μήνυμα μέσω φαρμάκων που θα προλαμβάνουν τις κρίσεις ημικρανίας.
Δοκιμή της «καυτερής» θεωρίας
Ερευνητές μιας από τις εταιρείες που αναπτύσσουν αυτή τη στιγμή νέα φάρμακα κατά των ημικρανιών δοκίμασαν την «καυτερή» θεωρία εγχέοντας μια υποψήφια ουσία ενάντια στην ημικρανία κάτω από το δέρμα ασθενών στο οποίο είχε αλειφθεί λάδι καυτερής πιπεριάς. Όπως προέκυψε το υποψήφιο φάρμακο μπλόκαρε το πεπτίδιο CGRP το οποίο προκαλεί αυξημένη ροή αίματος.
Μια από τις θεωρίες σχετικά με τα αίτια των ημικρανιών αναφέρει ότι αυτές προκαλούνται από διαστολή των αιμοφόρων αγγείων. Μπλοκάροντας έναν υποδοχέα στον εγκέφαλο από το να λάβει το μήνυμα του πόνου, θα μπορούσαμε να αποφύγουμε τους δυνατούς και άκρως ενοχλητικούς πονοκεφάλους, ανέφερε ο Πίτερ Γκόντσμπι, διευθυντής του Κέντρου για τους Πονοκεφάλους στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg. «Οι νέες προσεγγίσεις ελπίζεται ότι είτε θα μπλοκάρουν τον υποδοχέα είτε θα ‘εξαφανίζουν’ το ίδιο το πεπτίδιο CGRP» εξήγησε ο ειδικός.
Το υπάρχον «οπλοστάσιο»
Παρότι οι ημικρανίες ταλαιπωρούν μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, δεν έχουν αναπτυχθεί συγκεκριμένα φάρμακα για τη θεραπεία τους. Οι περισσότερες υπάρχουσες φαρμακευτικές θεραπείες είχαν δημιουργηθεί αρχικώς ως φάρμακα για την επιληψία ή για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Σήμερα η πιο διαδεδομένη θεραπεία για τις ημικρανίες είναι οι τριπτάνες οι οποίες συστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία του εγκεφάλου ανακουφίζοντας από τον πόνο. Ωστόσο αυτά τα φάρμακα λαμβάνονται μόνο όταν η ημικρανία βρίσκεται σε πλήρη έξαρση ενώ συνδέονται και με παρενέργειες. Η αλλαντοτοξίνη τύπου Α έχει έγκριση ως προληπτική θεραπεία για τις ημικρανίες, μόνο όμως σε άτομα με πολύ σοβαρό πρόβλημα. Εκτιμάται ότι η νέα φαρμακευτική προσέγγιση θα ενδείκνυται για άτομα που δεν εμφανίζουν πολύ συχνά ημικρανίες.


Πηγή:paratiritis-news.com
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα μανιτάρια περιέχουν τόση βιταμίνη D όσο και τα συμπληρώματα διατροφής

Τα μανιτάρια που εκτίθενται στον ήλιο μπορούν να παρέχουν στον οργανισμό όση βιταμίνη D παρέχουν και τα συμπλήρωμα, διαπίστωσε μια πρόσφατη μελέτη. Οι ερευνητές συνιστούν να βγάζουμε τα μανιτάρια από τη συσκευασία τους και τα αφήνουμε στον ήλιο για μισή ώρα πριν από την κατανάλωσή τους.
Όπως και το δέρμα μας, έτσι και τα μανιτάρια μετατρέπουν το υπεριώδες φως του ήλιου σε βιταμίνες και εξακολουθούν να το
κάνουν ακόμη και μετά τη συγκομιδή τους.
Η βιταμίνη είναι απαραίτητη για το ανοσοποιητικό σύστημα, για γερά, υγιή οστά και δόντια και για την απορρόφηση του ασβεστίου.
Στη μελέτη, 30 ενήλικες λάμβαναν μια κάψουλα ημερησίως για 12 εβδομάδες που περιείχε είτε 2.000 μονάδες βιταμίνης D, είτε εκτεθειμένα στον ήλιο μανιτάρια σε σκόνη με υψηλά επίπεδα της βιταμίνης.
Στο τέλος της δοκιμής, δεν υπήρχε σημαντική διαφορά στα επίπεδα βιταμίνης D των συμμετεχόντων.
Όπως ανέφερε ο επικεφαλής συγγραφέας Δρ. Μάικλ Χόλικ, τα αποτελέσματα αυτά παρέχουν ενδείξεις ότι η λήψη μανιταριών που έχουν εκτεθεί σε υπεριώδες φως και περιέχουν βιταμίνη D2, είναι μια καλή πηγή της βιταμίνης D που μπορεί να βελτιώσει τα επίπεδα της βιταμίνης στους υγιείς ενήλικες.
Πρόσθεσε ότι οι ερευνητές βρήκαν ότι η λήψη μανιταριών που περιέχουν βιταμίνη D2 ήταν τόσο αποτελεσματική στην αύξηση και τη διατήρηση της βιταμίνης D ενός υγιούς ενήλικα, όσο και η λήψη ενός συμπληρώματος βιταμίνης D2 ή βιταμίνης D3.
Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν στο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Βιοχημείας και Μικροβιολογίας στη Βοστόνη και δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Dermato-Endocrinology.
Το μαγείρεμα δεν επηρεάζει τα επίπεδα της βιταμίνης, δήλωσε ο Δρ. Χόλικ.
Πηγή:dailymail
piperies-agiou-georgiou
Διαβάστε περισσότερα » »

Έγγραφα - φωτιά για το κατοχικό δάνειο των Γερμανών


Έγγραφα-φωτιά για το κατοχικό δάνειο των Γερμανών. Ανελέητες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές λεηλασίες στα χρόνια της κατοχής
Συγκλονιστικές πτυχές του ζητήματος των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, με έγγραφα - φωτιά να αποκαλύπτουν τις ανελέητες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτιστικές λεηλασίες που έγιναν από τους Γερμανούς στα χρόνια της κατοχής.
Η Real News που δημοσιεύει τα έγγραφα - φωτιά ζητά μετά από σιγή 65 ετών η ελληνική κυβέρνηση με συμφωνία όλων των πολιτικών κομμάτων, εκτός της Χρυσής Αυγής, να θέσει στη γερμανική κυβέρνηση το ηθικό θέμα που διογκώνεται καθημερινά.
Τα σημερινά ντοκουμέντα που παραθέτει η εφημερίδα, αποδεικνύουν περίτρανα ότι η Γερμανία του Χίτλερ είχε αρχίσει να αποπληρώνει τις δόσεις του αναγκαστικού κατοχικού δανείου που συνέτριψε οικονομικά τη χώρα μας.
Ιδιαίτερα σημαντικό ντοκουμέντο είναι ένα έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών προς την Τράπεζα της Ελλάδος το 1942, στο οποίο αναφέρεται ρητά ότι θα πρέπει να ανοίξει λογαριασμό από τον οποίο οι γερμανικές δυνάμεις κατοχής, θα παίρνουν τα χρήματα του αναγκαστικού δανείου.
Συγκλονιστικά ντοκουμέντα είναι και αυτά που αφορούν τις αρπαγές των ελληνικών αρχαιοτήτων, όπως καταγράφονται και πάλι σε έγγραφο της ελληνικής κυβέρνησης το 1946, με το οποίο ζητεί από δημάρχους και κοινοτάρχες όλης της χώρας να στείλουν λεπτομερή κατάλογο των κλεμμένων από τους Γερμανούς αρχαίων αντικειμένων.
Ο αριθμός τους είναι ασύλληπτος, καθώς 8.500 τέτοια αντικείμενα έφυγαν στη Γερμανία. Αυτές οι λεηλασίες ήταν οργανωμένες από ανώτερους στρατιωτικούς, από αρχαιολογικές αποστολές και άλλους Γερμανούς αξιωματούχους.
Τα έγγραφα αυτά πιστοποιούν όχι μόνο τους σκοτεινούς και σκληρούς όρους με τους οποίους επιβλήθηκε η σύναψη του δανείου στην κατοχική κυβέρνηση, αλλά και το γεγονός ότι ακόμα και η ναζιστική Γερμανία αναγνώριζε την οφειλή, επιστρέφοντας μικρό μέρος των δανεικών.
Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως η ελληνική πλευρά δεν συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για τη σύναψη του αναγκαστικού δανείου, τέχνασμα που εισηγήθηκε ο Ιταλός τραπεζίτης και οικονομικός πληρεξούσιος στην Ελλάδα Ντ' Αγκοστίνο.
Ενημερώθηκε απλά εννιά ημέρες μετά για τις "υποχρεώσεις" της με σχετικό έγγραφο του πληρεξούσιου του Ράιχ στην Ελλάδα.
Στο έγγραφο αυτό αναφέρονταν οι όροι της σύμβασης, σύμφωνα με τους οποίους η Ελλάδα υποχρεωνόταν να καταβάλλει μηνιαίως έξοδα κατοχής 1,5 δισεκατομμυρίων δραχμών, ποσό που στη συνέχεια επαναπροσαρμόστηκε και εκτοξεύτηκε στα ύψη.
Η σύμβαση όριζε ακόμα ότι οι δυνάμεις κατοχής είχαν το δικαίωμα να αντλούν επιπλέον χρήματα από τα ταμείου του ελληνικού κράτους κατά το δοκούν και να πιστώνονται στο αναγκαστικό δάνειο.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Σχέδιο για ενιαία σύνταξη 360 ευρώ για όλους

Έρχεται Εθνικός Οργανισμός Σύνταξης με βασικό φορέα το ΙΚΑ και περαιτέρω ένταξη και άλλων ασφαλιστικών ταμείων, ενώ η βασική σύνταξη θα γίνει 360 ευρώ για όλους
Τη δημιουργία ενός ενιαίου συνταξιοδοτικού ταμείου με κορμό το ΙΚΑ σχεδιάζει η κυβέρνηση, με την ενσωμάτωση των πολυπληθέστερων ασφαλιστικών φορέων της χώρας σε αυτό.
Ο στόχος της κυβέρνησης προοιωνίζεται αφενός από τη μετατροπή του ΙΚΑ σε κέντρο είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών από τα μεγάλα ταμεία από την 1 Ιουλίου 2013 και αφετέρου από την ένταξη του ΟΠΑΔ σε αυτό.
Η δημιουργία ενός ενιαίου συνταξιοδοτικού Ταμείου θα ακολουθήσει τα πρότυπα του σουηδικού μοντέλου, γεγονός που σημαίνει ότι θα απαιτηθεί ο ολικός ανασχεδιασμός της δομής παροχών.
Στόχος της κυβέρνησης είναι ο νέος φορέας να λειτουργήσει το 2015, οπότε και αναμένεται να γίνει η έναρξη του θεσμού της βασικής σύνταξης.
Το ποσό της βασικής σύνταξης θα είναι, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, 360 ευρώ και θα καταβάλλεται από το κράτος, ενώ θα αποτελεί συνταξιοδοτική βάση για όσους θεμελιώσουν δικαίωμα από την 1η Ιανουαρίου 2015, καθώς και για όσους συμπληρώνουν το ανώτατο ηλικιακό όριο δίχως να πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.
Επιπρόσθετα, όλοι όσοι ασφαλίστηκαν πρώτη φορά μετά την 1.1.2011 και θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης μετά την 1.1.2015, θα λάβουν αναλογική σύνταξη, με τα μειωμένα ποσοστά αναπλήρωσης ανά έτος, ενώ ο υπολογισμός των συντάξιμων αποδοχών θα γίνεται με βάση το σύνολο όλου του ασφαλιστικού βίου.
Η τελική σύνταξη θα συμπληρώνεται με βάση το αναλογικό - ανταποδοτικό τμήμα, το οποίο θα συνδέεται με τις εισφορές και τη δυνατότητα συμπληρωματικών παροχών από επαγγελματικά Ταμεία.

news247 
Διαβάστε περισσότερα » »

Στον ''αέρα'' οι Πανελλαδικές: Απειλούν με μποϊκοτάζ οι καθηγητές

Η ΟΛΜΕ βάζει βόμβα στις Πανελλαδικές και απειλεί να τινάξει στον αέρα τις εξετάσεις λόγω ανατροπής του εργασιακού καθεστώτος
Μπλόκο στις Πανελλαδικές, είτε με τη μορφή απεργίας κατά τη διάρκειά τους είτε με αποχή από τη βαθμολόγηση των γραπτών, απειλεί να στήσει η ΟΛΜΕ αντιδρώντας στο βομβαρδισμό του κλάδου με ρυθμίσεις που ανατρέπουν πλήρως το εργασιακό του καθεστώς.
Σύμφωνα με τον Τύπο της Κυριακής, η αύξηση του διδακτικού ωραρίου του εκπαιδευτικού προσωπικού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με διάταξη στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών θεωρείται από τους συνδικαλιστές εργαλείο ''μαζικής εξόντωσης'' των καθηγητών με τη μέθοδο της δημιουργίας πλεονάζοντος προσωπικού, το οποίο αργά ή γρήγορα θα βρεθεί αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της εξόδου όχι μόνο από τη δημόσια εκπαίδευση, αλλά συνολικά από το δημόσιο τομέα.
Το υπουργείο Παιδείας δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για την τύχη που επιφυλάσσει στο πλεονάζον προσωπικό. Το Προεδρικό Διάταγμα για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις που απέστειλε προχθές στο Συμβούλιο της Επικρατείας ρυθμίζει το θέμα μόνο των υπεράριθμων εκπαιδευτικών. Η διαφορά υπεράριθμου και πλεονάζοντος εκπαιδευτικού είναι ότι ο πρώτος περισσεύει στο σχολείο του καθώς συμπληρώνει λιγότερο από το 75% του ωραρίου του, ενώ ο δεύτερος περισσεύει σε ολόκληρη τη χώρα.
Οι υποχρεωτικές μεταθέσεις ''βαραίνουν'' το κλίμα
Σύμφωνα με το Π.Δ. για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις, οι εκπαιδευτικοί που χαρακτηρίζονται εξ ολοκλήρου υπεράριθμοι (όσοι δεν συμπληρώνουν το 75% του υποχρεωτικού ωραρίου τους σε σχολική μονάδα) κατατάσσονται σε πίνακες υποχρεωτικής μετάθεσης που συντάσσονται από τα υπηρεσιακά συμβούλια ανά περιοχή μετάθεσης, ανά κλάδο και ειδικότητα. Για μεταθέσεις εντός της ίδιας περιφερειακής διεύθυνσης θα ζητηθεί η συναίνεσή τους.
Οσοι όμως δηλώσουν ότι δεν συναινούν στην υποχρεωτική τους μετάθεση, καθώς και όσοι δεν υποβάλλουν δήλωση, κατατάσσονται στους πίνακες υποχρεωτικών μεταθέσεων πανελλαδικής εμβέλειας. Αυτό σημαίνει ότι ο καθηγητής που βρέθηκε υπεράριθμος στη Θεσσαλονίκη μπορεί να πάρει υποχρεωτική μετάθεση για Κρήτη. Για την κατάταξη των υπεράριθμων εκπαιδευτικών στους πίνακες υποχρεωτικών μεταθέσεων προβλέπεται ότι θα εφαρμοστούν τα κριτήρια του Διατάγματος του ‘96 που είναι η συνυπηρέτηση, τα χρόνια υπηρεσίας, η εντοπιότητα και οι οικογενειακοί λόγοι.
Οι ρυθμίσεις για το ωράριο και τις υποχρεωτικές μεταθέσεις μεγάλωσαν τους λογαριασμούς που έχει ανοίξει το υπουργείο Παιδείας με τους εκπαιδευτικούς στο πλαίσιο των μέτρων που επιβάλλονται από την τρόικα. Οι ομοσπονδίες των δασκάλων και των καθηγητών έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους με το Π.Δ. για την αξιολόγηση, ενώ αντιδρούν έντονα στο νέο πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων, με βάση το οποίο εκατοντάδες εκπαιδευτικοί οδηγούνται σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας.
Κινητοποιήσεις την κρίσιμη περίοδο των Πανελλαδικών
Το ήδη τεταμένο κλίμα φορτίζεται ακόμη περισσότερο από την προσυνεδριακή περίοδο που διανύει η ΟΛΜΕ. Η ρύθμιση για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις είχε προαναγγελθεί από το χειμώνα ότι θα εφαρμοζόταν άμεσα. Η διάταξη για το ωράριο όμως αιφνιδίασε τις παρατάξεις. Κακώς, διότι είχε συμπεριληφθεί στα δύο τελευταία Μεσοπρόθεσμα με κρυστάλλινη διατύπωση που δεν άφηνε περιθώρια εφησυχασμού.
''Μείωση αναπληρωτών με αύξηση των ωρών διδασκαλίας'' ήταν η περιγραφή του μέτρου στα Μεσοπρόθεσμα με πρόβλεψη για εξοικονόμηση 103 εκατ. ευρώ το 2013 και το 2014.
Ωστόσο, οι συνδικαλιστές ευελπιστούσαν ότι η κυβέρνηση, αφού δεν το είχε κάνει μέχρι τώρα, δεν θα έπαιρνε το ρίσκο να ανοίξει θέμα ωραρίου παραμονές των πανελλαδικών εξετάσεων. Είναι χαρακτηριστική η αντίδραση της ΔΑΚΕ η οποία υπερέβη τις αναστολές που πάντοτε τη διέκριναν όταν οι άλλες παρατάξεις σε περιόδους κρίσεων έθεταν θέμα απεργίας του κλάδου μέσα στις εξετάσεις:
''Το υπουργείο Παιδείας λίγο πριν από την ευαίσθητη περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων έσπειρε ανέμους, θα θερίσει θύελλες'', είναι οι υπογραμμισμένες φράσεις με τις οποίες καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης. ''Δεν θα ανεχθούμε την εκτέλεση των συναδέλφων μας'', δήλωσε στον Τύπο της Κυριακής ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος, στέλεχος της ΔΑΚΕ.
Οι ίδιοι υψηλοί τόνοι διακρίνουν και την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ: ''Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι αν προχωρήσει στην ψήφιση των μέτρων αυτών, ο κλάδος των καθηγητών θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και κατά την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων. Την περίοδο την επέλεξαν το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση και όχι οι εκπαιδευτικοί. Για ό,τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα, την αποκλειστική ευθύνη έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας'', προειδοποιεί η ομοσπονδία.
Στις 18 Μαΐου η γενική συνέλευση των ΕΛΜΕ
Οι ιδιομορφίες του πολιτικού σκηνικού αλλά και η προσυνεδριακή περίοδος που διανύει η ΟΛΜΕ προοιωνίζονται ''διαγωνισμό επαναστατικών προτάσεων''. Οι μισές ΕΛΜΕ της χώρας δεν έχουν ακόμη προλάβει να κάνουν εκλογές για συνέδρους. Για να αποφασιστεί απεργία πρέπει η εισήγηση του Δ.Σ. της ομοσπονδίας να συγκεντρώσει τα 2/3 των ψήφων που αντιστοιχούν στις ΕΛΜΕ με βάση τη δυναμικότητα κάθε συλλόγου.
Η απόφαση θα ληφθεί σε γενική συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, η οποία συζητείται να πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου, ακριβώς την επομένη της πρεμιέρας των πανελλαδικών εξετάσεων.
Το παρελθόν
Μετά το 1988 δεν έγινε ξανά απεργία των καθηγητών μέσα στις Πανελλαδικές. Το 1990 η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε αναβάλει επ’ αόριστον τις εξετάσεις, οι οποίες τελικώς διεξήχθησαν αρχές Αυγούστου με επιστρατευμένους καθηγητές. Έκτοτε, οι κρίσεις στις σχέσεις καθηγητών-κυβέρνησης οδηγούσαν σε περιορισμένες εμπλοκές με αίσια έκβαση για τους υποψηφίους, χωρίς ποτέ να ξαναπάρουν διαστάσεις μετωπικής σύγκρουσης μέσα στα εξεταστικά κέντρα. Ωστόσο, σε όλες τις περιπτώσεις ανάλογων κρίσεων κατά το παρελθόν λειτουργούσε ως ανάχωμα η εκάστοτε κυβερνητική παράταξη.
Πώς διαμορφώνεται το νέο ωράριο
Σύμφωνα με τη ρύθμιση του υπουργείου Παιδείας, οι ώρες εβδομαδιαίας διδασκαλίας και διεξαγωγής πρακτικών ασκήσεων από το εκπαιδευτικό προσωπικό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ορίζονται από 1ης/9/2013 ως εξής:
  • Εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των κλάδων της κατηγορίας ΠΕ ώρες 23, αν έχουν έως έξι έτη υπηρεσίας, ώρες 21 αν έχουν από έξι μέχρι δώδεκα έτη υπηρεσίας και ώρες 20 αν έχουν πάνω από δώδεκα έτη υπηρεσίας.
  • Εκπαιδευτικοί εργαστηρίων του κλάδου ΤΕ01 ώρες 24 εάν έχουν έως επτά έτη υπηρεσίας, ώρες 21 εάν έχουν επτά μέχρι δεκατρία έτη υπηρεσίας και ώρες 20 εάν έχουν πάνω από δεκατρία έτη υπηρεσίας.
  • Τεχνίτες του κλάδου ΔΕ01 ώρες 30
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Απίθανα γιατρικά της άγριας φύσης!

ΖΩΑ ΜΕ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΟΥΣΙΕΣ
Μοιάζει με αποκύημα φαντασίας βγαλμένο από το... μάθημα μαγικών φίλτρων του Σέβερους Σνέιπ - του μοχθηρού δασκάλου του Χάρι Πότερ στα μπεστ σέλερ βιβλία της Τζέιν Ρόουλινγκ: ζώα με μυστηριώδη «συστατικά», ικανά να θεραπεύουν τις αρρώστιες των ανθρώπων. Όμως δεν είναι.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Daily Mail, ερευνητικά εργαστήρια ανά τον πλανήτη διεξάγουν μελέτες για πλήθος ασθενειών, χρησιμοποιώντας έλαια, βλέννα και δηλητήρια ζώων.
* Ελαιο εμού (είδος στρουθακαμήλου του Αμαζονίου). Το έλαιό τους δοκιμάζεται για την καταπολέμηση του πόνου στις αρθρώσεις, καθώς και για τους μώλωπες και τις εκδορές. Πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Βικτώριας, στη Μελβούρνη, έδειξε πως το έλαιο _ είτε αλείφεται τοπικά είτε λαμβάνεται με τη μορφή συμπληρώματος από το στόμα _ καταπραΰνει τον πόνο σε πάσχοντες από οστεοαρθρίτιδα στα χέρια.
* Κολλαγόνο βοοειδών. Δοκιμάζεται σε όσους πασχουν από ρευματοειδή αρθρίτιδα. Πρόσφατη μελέτη που έγινε στην Αργεντινή έδειξε ότι η λήψη συμπληρώματος κολλαγόνου βοοειδών μπορεί να συμβάλει στη μείωση των επιπέδων δύο ουσιών στο αίμα (του ρευματοειδούς παράγοντα και του παράγοντα νεκρώσεως των όγκων) που προκαλούν βλάβες στις αρθρώσεις. Ομως πολλοί ειδικοί, όπως ο ρευματολόγος δρ Αντριου Μπαμίλ από το Νοσοκομείο Queen Mary's στο Λονδίνο, αμφιβάλλουν κατά πόσον το κολλαγόνο που λαμβάνεται από το στόμα μπορεί να φτάσει έως τις προσβεβλημένες αρθρώσεις, διότι διασπάται στο έντερο και μπορεί να μην απορροφηθεί καν από τον οργανισμό.
* Βλέννα σαλιγκαριών. Η βλέννα που αφήνουν τα σαλιγκάρια καθώς κινούνται δοκιμάζεται για την επούλωση των πληγών, τα κατάγματα των οστών και τον πόνο. Προσείλκυσε το ενδιαφέρον των επιστημόνων όταν χιλιανοί αγρότες παρατήρησαν πως την εποχή που μάζευαν σαλιγκάρια τα χέρια τους ήταν εξαιρετικά απαλά και οι μικρές πληγές έκλειναν ασυνήθιστα γρήγορα.
Στην «Επιθεώρηση της Διεθνούς Εταιρείας Δερματολογικής Φαρμακολογίας» (ISSPJ) δημοσιεύθηκε μελέτη που έδειξε πως η βλέννα αυτή όντως έχει αναγεννητικές ιδιότητες, καθώς περιέχει ουσίες όπως η αλλαντοΐνη, το κολλαγόνο και η ελαστίνη που χρησιμοποιούν τα σαλιγκάρια για να επιδιορθώνουν το κέλυφός τους όταν υφίσταται βλάβες.
Επιπλέον, μελέτη με ένα είδος γιγαντιαίου σαλιγκαριού της Αφρικής, την οποία πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Heriot-Watt, έδειξε πως η βλέννα τους περιέχει και κρυστάλλους ασβεστίτη _ ενός συνηθισμένου ιχνοστοιχείου που σκληραίνει πολύ γρήγορα και ελπίζεται ότι θα μπορέσει να χρησιμοποιηθεί στην ιατρική ως ένα είδος «τσιμέντου» για τα κατάγματα των οστών.
Άλλη μελέτη, τέλος, από το ερευνητικό ίδρυμα Health Innovations στη Μελβούρνη έδειξε ότι τα δηλητηριώδη θαλάσσια σαλιγκάρια των ακτών της Αυστραλίας περιέχουν φυσικές αναισθητικές ουσίες, τις οποίες χρησιμοποιούν για να ακινητοποιούν τα θύματά τους (γίνονται έρευνες για να απομονωθούν αυτές οι ουσίες).
* Δηλητήριο μέλισσας. Δοκιμάζεται για την αντιμετώπιση των αλλεργιών και του καρκίνου. Το δηλητήριο της μέλισσας (αλλά και της σφήκας) χορηγείται στο πλαίσιο ανοσοθεραπείας, κατά την οποία ο ασθενής εκτίθεται (υπό ιατρική παρακολούθηση) σε μικροσκοπικές ποσότητες από το δηλητήριο, ώστε σταδιακά να απευαισθητοποιηθεί ο οργανισμός του και να πάψει να προκαλείται σοβαρή αλλεργική αντίδραση έπειτα από ένα τσίμπημα. Το δηλητήριο των εντόμων δοκιμάζεται επίσης για την αντιμετώπιση της αλλεργικής ρινίτιδας.
Επιπλέον, σε μελέτη που έγινε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, στο Σεντ Λούις, χρησιμοποιήθηκε μελιττίνη για να καταστραφούν καρκινικά κύτταρα στο εργαστήριο. Η μελιττίνη είναι η δηλητηριώδης χημική ουσία που απελευθερώνεται όταν μας τσιμπάει μια μέλισσα και στη μελέτη ενώθηκε με μικροσκοπικά μόρια (νανομόρια) για να φτάσει ώς τα καρκινικά κύτταρα και να τα καταστρέψει.
* Κέρατα ελαφιού. Οι κοντές, πυκνές τρίχες που τα επιστρώνουν και έχουν υφή βελούδου δοκιμάζονται για τη φλεγμονή των αρθρώσεων. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτας, στον Καναδά, ανακάλυψαν πως περιέχουν ουσίες (γλυκοζαμινογλυκάνες, ασβέστιο, ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα) που μπορεί να ελαττώσουν τη φλεγμονή και έτσι να καταπραΰνουν τον πόνο σε πάσχοντες από αρθρίτιδα. Το τρίχωμα αυτό αφαιρείται υπό αναισθησία, δίχως να σκοτωθούν τα ζώα.
* Δηλητήριο ταραντούλας. Δοκιμάζεται ως παυσίπονο στη μυϊκή δυστροφία και για τις καρδιακές αρρυθμίες. Βιοφυσικοί από το Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο ανακάλυψαν ότι μία πρωτεΐνη στο δηλητήριο της ταραντούλας υπόσχεται πολλά ως αναλγητικό για τη μυϊκή δυστροφία _ μια ανίατη νόσο που προκαλεί αδυναμία και εκφύλιση των μυών.
Η πρωτεΐνη λέγεται GsMTx4 και δρα σταματώντας τον νευρικό πόνο. Η ίδια πρωτεΐνη μπορεί να μετριάσει τη συχνότητα και τη διάρκεια του ινιδισμού των κόλπων _ μια συχνή μορφή καρδιακής αρρυθμίας που προκαλεί «φτερουγίσματα» της καρδιάς και μπορεί να οδηγήσει σε θρομβώσεις, εμφράγματα και εγκεφαλικά.
* Σάλιο μεταξοσκώληκα. Δοκιμάζεται για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, καθώς και για τον μετεγχειρητικό πόνο και τη διόγκωση. Το σάλιο περιέχει ένα ένζυμο (λέγεται σερραπεπτάση) με ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.
Επιστήμονες από το Πολιτειακό Νοσοκομείο του Ουλμ, στη Γερμανία, μελέτησαν τη δράση της σερραπεπτάσης στον μετεγχειρητικό πόνο και τη διόγκωση, διαπιστώνοντας πως οι ασθενείς που την έλαβαν παρουσίασαν μείωση κατά 50% στη διόγκωση τις τρεις πρώτες μέρες από τις εγχειρήσεις τους.
[Πηγή: tanea.gr]
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Τραγωδία: 18χρονος σκότωσε τη γιαγιά του για 25 ευρώ

Δολοφονία 75χρονης από τον εγγονό της και άλλους τέσσερις για να της αποσπάσουν 25 ευρώ. Σχεδίαζε από καιρό το έγκλημα του, σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας
Ο 18χρονος εγγονός είναι ο ''εμπνευστής'', μεταξύ συνολικά πέντε δραστών, της ανθρωποκτονίας 75χρονης, την οποία σκότωσαν για 25 ευρώ.
Πρόκειται για το ανατριχιαστικό έγκλημα που αποκαλύφθηκε στις 3-12-2012 στο Νέο Ηράκλειο Αττικής και εξιχνιάστηκε μετά από περίπου τεσσεράμισι μήνες, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Ασφάλειας Αττικής.
Η άτυχη γυναίκα είχε βρεθεί φιμωμένη και δεμένη στο υπνοδωμάτιό της, σε προχωρημένη σήψη, ενώ οι χώροι του διαμερίσματος παρουσίαζαν εικόνα έρευνας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα δράστες είναι πέντε άτομα και συγκεκριμένα ο 18χρονος εγγονός της 75χρονης, άλλοι δύο νεαροί Έλληνες, ηλικίας 24 και 20 ετών και δύο Αλβανοί, (ένας 34χρονος και μία 25χρονη). Οι τρεις Έλληνες συνελήφθησαν το πρωί της Παρασκευής στην Αθήνα, ενώ το ζευγάρι των Αλβανών στη Λευκάδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκάδας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί, ο 18χρονος εγγονός σχεδίασε την εισβολή στο σπίτι της γιαγιάς του για να την ληστέψουν και ο 20χρονος τον έφερε σε επαφή με τον 24χρονο και τους Αλβανούς, με τους οποίους προχώρησε την εκτέλεση εγκληματικού σχεδίου.
Οι δράστες, μετέβησαν στο σπίτι της ηλικιωμένης και την ώρα που ερευνούσαν τους εσωτερικούς χώρους για χρήματα ή τιμαλφή, έδεσαν και φίμωσαν τη γυναίκα, με αποτέλεσμα να πεθάνει από ασφυξία.
Όπως ομολόγησαν οι ίδιοι από το διαμέρισμα αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 25 ευρώ.
Ο εγγονός και άλλοι τρεις από τους συλληφθέντες κατηγορούνται για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, κατά συναυτουργία καθώς και της ληστείας κατά συναυτουργία, ενώ ο 20χρονος για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε ληστεία, κατά συναυτουργία.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

  Προς Αξιοτίμους  Κυρίους                        
Α! ΓΕΕΘΑ  &  Α! ΓΕΣ                              
ΥΠ.ΕΘ.Α.

Αξιότιμοι  Κύριοι  Αρχηγοί,
Θέμα: Κατάργηση των Σωμάτων  Στρατού:

Αποδεχόμενοι τη.....
κατάργηση και  διάλυση των Α! & Β!
Σωμάτων Στρατού, που εδρεύουν στη Μακεδονία μας, αλλά και άλλες μονάδες, πέσατε στη παγίδα των Σιωνιστών δοσίλογων πολιτικών, και των Σιωνιστικών «Ελληνικών;;;» «δεξαμενών σκέψεως» (Think Tanks). ΕΛΙΑΜΕΠ & ΙΣΤΑΜΕ τα λένε τα ΜΜΕ. Έτσι θέτετε σε άμεσο κίνδυνο την εθνική άμυνα και ασφάλεια της χώρας, ενώ οι Βαλκάνιοι εχθροί μας εξοπλίζονται!

Σχέδια και προγράμματα της  παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, (Rothschilds, Rockefellers, Soros, κ.λ.π.),

είναι να δώσουν την Ελληνική Μακεδονία, στα Σκόπια, ώστε να ιδρύσουν το Μακεδονικό κράτος, υπό Σλαβική διοίκηση των  Σκοπίων, με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη, ώστε αργότερον, να κατοικήσει εδώ ο «περιούσιος και εκλεκτός λαός του Θεού»…Μέσα στα πλαίσια της Σιωνιστικής Ν.Τ.Π.

Τα σχέδια της Παγκόσμιας Σιωνιστικής  Δικτατορίας είναι,

με αφορμή την οικονομική καταστροφή που προκάλεσαν οι δοσίλογοι και  εφιάλτες πολιτικοί, να διαμελίσουν τη πατρίδα μας, την Ελλάδα μας. Ίνα πληρωθεί το ρηθέν υπό κ.Μπενάκη!

Εσείς τώρα, αποδεχόμενοι τη διάλυση και κατάργηση των  σωμάτων Στρατού που εδρεύουν στη Μακεδονία μας, στην ουσία  αφοπλίζετε τη Μακεδονία μας, ώστε να είναι εύκολο το έργο του Σιωνιστικού ΝΑΤΟ, να αποκόψει τη Μακεδονία μας, από το κεντρικό κορμό της Ελλάδος, και να την ενσωματώσει στα Σκόπια, ιδρύοντας έτσι το νέο κράτος, με το όνομα, «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  ΤΗΣ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», για να κατοικήσουν οι «περιούσιοι», όταν έλθει το πλήρωμα του χρόνου. Δεν βλέπετε το ΝΙΜΙΤΣ;;; το πηγαίνει σιγά-σιγά…..

Το ίδιο λάθος έκαναν και οι τότε αφελείς και επιπόλαιοι πολιτικοί, και απέσυραν τη Μεραρχία από τη Κύπρο, με αποτέλεσμα να «μπουκάρουν» οι Τούρκοι μέσα.

Το ίδιο σφάλμα από αφέλεια και επιπολαιότητα διαπράττετε και Υμείς σήμερον, αφοπλίζοντας και αποστρατικοποιώντας τη Μακεδονία μας. Oi πολιτικοί κατάντησαν πιόνια της Σιωνιστικής Τρόϊκα, και μαριονέτες του υπαλλήλου Tomsen.

Οι πολιτικοί εκείνοι  που εισηγούνται τέτοια μέτρα  είναι απλώς δοσίλογοι, εφιάλτες, ανθέλληνες και προδότες!!!

Καλά οι πολιτικοί, είτε είναι αφελείς, είτε προδότες, είναι πιστοί στα αφεντικά τους της παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας. Εσείς όμως γιατί αποδεχθήκατε αυτά τα σχέδια, με τη δικαιολογία της «Νέας δομής των Ενόπλων Δυνάμεων» και «Εκσυγχρονίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις»;;;

Όταν τα άλλα κράτη  ετοιμάζονται για παγκόσμιο πόλεμο, εμείς

αφοπλίζουμε το στρατό!! Τρελοκομείο  η  Ελλάς!!!

Δεν καταλαβαίνετε ότι  αυτά τα σχέδια είναι παγίδα, για  να

τελειώσουν οι Σιωνιστές εχθροί μας,  την Ελλάδα μας;;;;

Ίνα πληρωθεί το ρηθέν  υπό κυρίας Μπενάκη προς Παπούλια!!

Καλά οι εφιάλτες πολιτικοί  προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα Σιωνιστικά αφεντικά τους, δεν λογαριάζουν  τίποτε,

Εσείς όμως;;;; Η ευθύνη σας είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ, θα κλάψουμε νέες χαμένες πατρίδες!!! Δεν φοβάστε την Ιστορία;;;;

Δεν φοβάστε τη Δικαιοσύνη του λαού;;;;;

                                   Μετά  τιμής

                                   Αντώνης  Ι.  Γρυπαίος

                                   Διεθνολόγος

                                   E-mail: ant.grypaios@gmail.com



Αρθρογράφος εφημερίδων και Διαδικτύου.

Y.Γ. Από τη λέσχη BILTERBERG αποφασίστηκε ο διαμελισμός της Ελλάδος. Βλέπε εφ. «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ» 27/04/13

Κοινοποίηση: Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην Θεσσαλονίκης


Διαβάστε περισσότερα » »