Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

Περί Ελλήνων…


Είπανε για την Ελλάδα και τους Έλληνες:

Γουίλ Ντιράν,Αμερικάνος ιστορικός:
Το αλφάβητο προήλθε από τους Έλληνες, η γλώσσα μας βρίθει ελληνικών λέξεων,

όλα τα πνευματικά δημιουργήματα ανήκουν σ’αυτή.

Γιόχαν Σίλερ, Γερμανός ποιητής:
Έλληνα όπου και να γυρίσω την σκέψη μου, όπου και να στρέψω την ψυχή μου,
μπροστά μου σε βρίσκω.

Βολταίρος,Γάλλος φιλόσοφος και συγγραφέας:
΄΄Οι Έλληνες είναι λαός μικρός, αλλά μέγιστος δια τον πολιτισμό του, που ευεργέτησε την ανθρωπότητα όλους τους αιώνες΄΄

Βιλάμοβιτς,Γερμανός Πανεπιστημιακός και Ακαδημαϊκός:
΄΄Η Ελληνική φυλή στέκεται ψηλότερα κάθε άλλης και έχει το προσόν ότι ουδέποτε έπαυσε να είναι μητέρα κάθε πολιτισμού΄΄


Φρ, Βολταίρος, Γάλλος διανοούμενος:
Υπερασπιστείτε την Ελλάδα γιατί σ’αυτή χρωστάμε τα φώτα μας, τις επιστήμες,
τις τέχνες και τις αρετές μας.
Και μη φοβηθείτε ότι θα κλονιστεί η ισορροπία της Ευρώπης.

Μάρκος Τίλιος Κικέρων,Ρωμαίος ρήτορας:
Αν οι θεοί συνομιλούν, την γλώσσα των Ελλήνων χρησιμοποιούν.

Γιόχαν Γκαίτε,Γερμανός ποιητής:
Οι Έλληνες είναι δάσκαλοι μας, τους θαυμάζω σαν άφθαστες διάνοιες.

Σέλλευ,Άγγλος ποιητής:
΄΄Οι Έλληνες είναι οι δάσκαλοι της ανθρωπότητας, είναι θεοί, που πρέπει να λατρεύουμε΄΄
΄΄Εάν η Ελλάς δεν μετέδιδε τα φώτα της στην Ευρώπη, θα είμαστε ακόμα άγριοι και ειδωλολάτρες΄΄

Βίκτωρ Ουγκώ,Γάλλος συγγραφέας:
Είναι ωραίο να κατάγεται κανείς από την Ελλάδα, την χώρα,
που έδωσε το φως στην ανθρωπότητα

Πέρσι Σέλει,Άγγλος ποιητής:
Καταγόμαστε από τους Έλληνες πολιτιστικά, οι νόμοι μας, οι επιστήμες μας,
οι ΄τέχνες μας έχουν τις ρίζες τους στην ένδοξη Ελλάδα.

Δρ, Χέγκελ, Γερμανός φιλόσοφος:
Το Ελληνικό Έθνος είναι η αιώνια νεότητα, γιατί από αυτό επήγασαν
ο ανθρωπισμός και η συμπόνια προς τους δυστυχούντες και τους δυναστευόμενους.

Μπιλ Κλίντον,πρόεδρος Η.Π.Α:
Τα πλούσια χαρίσματα του Ελληνικού λαού και του πολιτισμού του
βοήθησαν να γίνει η Αμερική ισχυρή

Καρλ Μαρξ:
Ο Έλληνας Προμηθέας είναι ο πιο ευγενικός άγιος και μάρτυρας
του φιλοσοφικού ημερολογίου.

Μαθητές του Γκαίτε τον ρώτησαν :
-΄΄Δάσκαλε, τι να διαβάσουμε, για να γίνουμε σοφοί, όπως εσύ ;΄΄

-΄΄Τους Έλληνες κλασικούς΄΄, απάντησε.

-΄΄Και όταν τελειώσουμε τους Έλληνες κλασικούς, τι άλλο να διαβάσουμε :΄΄, ξαναρώτησαν.

-΄΄Πάλι τους Έλληνες κλασικούς.΄΄
triklopodia
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Γερμανία μετά το ατύχημα του Πυρηνικού Εργοστασίου στην Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι στην επόμενη δεκαετία θα κλείσουν ολα τα εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας στη Γερμανία ενώ η εξάρτηση στο φυσικό Αέριο της Ρωσίας είναι ένα μεγάλο “αγκάθι” για την Γερμανική ενεργειακή αυτάρκεια.

Αρα έχουμε ως...
δεδομένο ότι η Γερμάνια, όπως και στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο “διψάει” για ενεργειακά αποθέματα.

Ως γνωστόν η φθηνότερη ενέργεια παράγεται από τα Υδροηλεκτρικά (εφεξής Υ/Η) κι από τον λιγνίτη. Τα φωτοβολταϊκά ( εφεξής Φ/Β ) κι οι Ανεμογεννήτριες (εφ. Α/Γ ) αν και “καθαρά” είναι εκτός από πανάκριβα, αλλά κι αδύνατον να αντικαταστήσουν της άλλες μορφές παραγωγής, είναι μόνο συμπληρωματικές (πχ Φ/Β μόνο λίγες ώρες της ημέρας.)

Εχουμε λοιπόν :

1) Για ένα “περίεργο” λόγο τα Υ/Η στο λογαριασμό της ΔΕΗ (βλέπε Α) δεν αναφέρονται ως ΑΠΕ ενώ είναι “καθαρή” από ρύπους ενέργεια ! Θα μου πείτε..διεθνής πρακτική (sic)

2) Η Ελλάδα μαζί με το Κόσσοβο έχουν από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα, του πάμφθηνου λιγνίτη. Εν μέσω κρίσης λοιπόν η ΡΑΕ βάζει «τέλος δικαιωμάτων εξόρυξης/χρήσης λιγνίτη (royalties)» ! Δηλαδή η ΔΕΗ να πληρώνει φόρο (στον εαυτό της;) που έχει το “προνόμιο” να έχει η Ελλάδα λιγνίτη ! Η πρόφαση είναι το έσοδο από το «τέλος δικαιωμάτων εξόρυξης/χρήσης λιγνίτη» χρησιμοποιείται για να καλύπτει το τέλος ΑΠΕ ! Δηλαδή ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΓΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ, ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΟΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΚΙ ΕΝ ΜΕΡΗ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΑΠΕ ! (energypress.gr)

3) Oι πανάκριβες ΑΠΕ κι η εμμονή να κάνουμε “Πράσινη Ανάπτυξη” εν μέσω κρίσης, το μόνο που κατάφερε είναι η ΛΑΓΗΕ να έχει ζημιές, σε λίγους μήνες, ύψους 300.000.000,00€ που πρέπει να “μπαλώσουν” με αυξηση τιμών και φόρο λιγνίτη ! Μεταξωτοί κώλοι….ή bussiness τύπου Υποβρυχίων…!

4) Φόρο εκπομπής…αερίων (βλέπε Β). Αν λέγατε πριν από μερικά χρόνια σε αγράμματο γιδοβοσκό, ότι θα πληρώνατε φόρο για αέρα…κοπανιστό, το λιγότερο θα σας πέταγε την Γκλίτσα…Κι Ομως ! Πληρώνουμε αέρα ! Το “ειδικό τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων” (ΕΤΜΕΑΡ) που υποτίθεται ότι θα χρηματοδοτούσε τις ΑΠΕ, με την πρόφαση ότι θα μειωθούν οι ρύποι ! Συγκεκριμένα, κατάτην περίοδο Ιανουάριος 2009 – Απρίλιος 2012, ο Έλληνας καταναλωτής πλήρωσε συνολικά 336,1 εκατ. Ευρώ υπό τον ψευδεπίγραφο τίτλο Τέλος Α.Π.Ε. ή Τέλος Μείωσης Εκπομπών. Από το ποσό αυτό, μόνο το 40% ή 134,4 εκατ. Ευρώ αξιοποιήθηκε πράγματι υπέρ των Α.Π.Ε. ενώ τα υπόλοιπα 201,7 εκατ. Ευρώ επιδότησαν την προμήθεια του ρεύματος. (www.eletaen.gr)

5) Ακριβότερο Ρεύμα για…επενδύσεις. Το σκεπτικό είναι απλό. Οπως μας λένε ότι οι μισθοί πρέπει να χαμηλώσουν για να είμαστε ανταγωνιστικοί, αυτό είναι ακριβώς…το αντίθετο! Η ΔΕΗ είναι τόσο ανταγωνιστική που μπορεί να σαρώσει τους βορειοευρωπαίους. Αλλά η Τροικα τί έκανε; Ακριβαίνει το Τιμολόγιο, ωστε αντί να εξάγουμε ενέργεια, να μπορούν να έρθουν αυτοί και να πουλάνε φθηνότερα σε εμάς. Αν νομίζεται ότι είναι παράλογο, απλώς κοιτάξτε τι έκαναν οι δυο εταιρείες που φαλίρισαν πριν από μερικούς μήνες. Η ΔΕΗ ακρίβυνε πχ από τα 10€ στα 20€, οι “πονηροί” νοίκιασαν μια γκαρσονιέρα με μια τηλεφωνήτρια, αγόραζαν Ρεύμα χονδρική στα 15€ πουλούσαν “ανταγωνιστικά” 18€ κι ήταν όλοι… ευχαριστημένοι. Αλλά οι Γύπες της Γερμανίας δεν ήρθαν για τους πάρουν τη δουλειά μερικά λαμόγια και τους έκλεισαν. “Επενδύσεις” θα έρθουν, αλλά όχι για εμάς.

Το θέμα με το λιγνίτη και των αέριων ρύπων το έχει αναλύσει με το παραπάνω ο Αρχαιοπτέρυξ, απλώς θα σας κάνω μια αναφορά για να σκεφτείτε.

Ο λιγνίτης παράγει κυρίως CO2 . Το CO2 είναι βασικό συστατικό της ζωής, χωρίς αυτό δεν υπάρχει φωτοσύνθεση κι άρα ζωή στο πλανήτη.

Οι άνθρωποι εκπνέουν CO2 ! Το λέμε ψύχω, ΑΝΑΠΝΕΩ !

Φυσικά η υπερπαραγωγή προκαλεί επιβάρυνση, αλλά όχι μη αντιστρέψιμη, υπάρχουν νέες τεχνολογίες (ηλεκτροστατικά φίλτρα) αλλά κι η κλασσική…δενδροφύτευση και προστασία των δασών για την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων τους.

Πρώτα λοιπόν “δαιμονοποίησαν” το CO2 με το φαινόμενο του θερμοκηπίου, το οποίο δεν τους…απέδωσε και το άλλαξαν σε…κλιματική αλλαγή και μετά αποφάσισαν ότι οι χώρες που “παράγουν” (πχ Ευρωπαϊκές) πρέπει να πληρώνουν τον “αέρα κοπανιστό” σε χώρες που δεν παράγουν (πχ Αφρική)

Κατά σύμπτωση οι Χώρες που δεν παράγουν CO2 χρωστάνε στις Αγορές και τα λεφτά καταλήγουν εκεί από όπου ξεκίνησαν….

Συμπέρασμα

Η ΔΕΗ θα έχει τόσες ζημείες που όχι μόνον θα έρθουν να πουλάνε στα γίδια ρεύμα, αλλά θα βάλουν χέρι στις πηγές (Αέριο κατά Deutche Bank, λιγνίτη, Πετρέλαιο, Ηλιος) για το μεταπωλούν στο εξωτερικό με κέρδος στις off-shore ενώ η ΔΕΗ θα πωληθεί με συμβολική αντίτιμο, λέγεται περίπου στο 1δις όταν μόνο ένα εργοστάσιο κοστίζει 2-3δις !

Εχουμε μια επιλογή. Πόλεμος κατά της Τροίκας μέχρις εσχάτων.



 http://netakias.com/
 ksipnistere
Διαβάστε περισσότερα » »

Χρόνος ρεκόρ ένταξης σε υπηρεσία – Ρώσος Α/ΓΕΑ: «Ξεκινούν οι τελικές δοκιμές»

Η ρωσική Αεροπορία ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη της τελευταίας και πιο εξαντλητικής φάσης δοκιμών για το νέο μαχητικό πέμπτης γενιάς T-50 PAK FA το οποίο είχε πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση τον Ιανουάριο του 2010.

Όπως δήλωσε σήμερα ο....
αρχηγός της ρωσικής Αεροπορίας πτέραρχος Viktor Bondarev 8 συνο0λικά πρωτότυπα πρόκειται να μεταφερθούν τον ερχόμενο Μάρτιο στο Akhtubinsk στην περιφέρεια του Astrakhan όπου και ξεκινήσουν για τις τελευταίες δ0οκιμές πριν την έναρξη της φάσης μαζικής παραγωγής.

Μάλιστα όπως πρόσθεσε ο αρχηγός της ρωσικής Αεροπορίας οι συγκεκριμένες δοκιμές πρόκειται να είναι οι πλέον κρίσιμες και εξαντλητικές που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ σε ανάλογο πρόγραμμα στη Ρωσία τόσο για τους ανθρώπους (ιπτάμενους και τεχνικούς) όσο και για τα αεροσκάφη, ενώ το χρονοδιάγραμμα θα είναι θα είναι ιδιαίτερα έντονο καθώς στις δοκιμές πρόκειται να εξεταστούν διεξοδικά όλα τα ακραία σενάρια μάχης και κατά το πόσο καλά θα ανταπεξέλθει το T-50 σε αυτά.

Συνολικά έχουν κατασκευαστεί μέχρι και σήμερα 5 πρωτόειπα από τα οποία τα 3 βρίσκονται στη φάση των πτητικών δοκιμών για τη ρωσική Αεροπορία το τέταρτο βρίσκεται στη φάση των δοκιμών που πραγματοποιεί η ίδια η Sukhoi ενώ το πέμπτο βρίσκεται στην τελική φάση των ελέγχων πριν παραδοθεί για δοκιμές.

Αναμένονται ακόμη 3 πρωτότυπα όπου και αυτά θα μεταφερθούν στο Akhtubinsk για τη φάση των τελικών δοκιμών. Αυτή αναμένεται να διαρκέσει περί τα 2 με 2,5 χρόνια όπ0ως είπε ο πτέραρχος Bondarev: «Οι δοκιμές θα ολοκληρωθούν σε 2 με 2,5 χρόνια και κάπου στο 2015 ή το αργότερο αρχές του 2016 το T-50 αναμένεται να εισέλθει στη φάση της μαζικής παραγωγής όπου μαζί με αυτή θα ξεκινήσει και ο εξοπλισμός των αεροπορικών μονάδων με αυτά».

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει σε πρώτη φάση την παραγγελία 10 αεροσκαφών προπαραγωγής T-50 για αξιολόγηση και στη συνέχεια 60 αεροσκαφών παραγωγής για το 2016.

Εντύπωση πάντως προκαλεί ο εκπληκτικά μικρός χρόνος ένταξης του νέου ρωσικού μαχητικού σε υπηρεσία, που για μαχητικό πέμπτης γενιάς συνιστά παγκόσμιο ρεκόρ.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι το μαχητικό F-22 φέρει πίσω του τουλάχιστον 15(!) χρόνια εξέλιξης καθώς το πρωτότυπο YF-22 πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση στις 29 Σεπτεμβρίου του 1990 και το πρώτο F-22A παραγωγής εντάχθηκε σε υπηρεσία στις 15 Δεκεμβρίου του 2005.

Αντίθετα το νέο ρωσικό μαχητικό δεν συγκεντρώνει πάνω από 6(!) χρόνια εξέλιξης από την πρώτη του πτήση το 2010 μέχρι και την είσοδό του σε υπηρεσία όπως υπολογίζεται το 2016. Αναμφισβήτητα η ρωσική αεροπορική βιομηχανία έκανε ένα πρωτοφανή αγώνα δρόμου, που όμοιός του δεν έχει υπάρξει για άλλο μαχητικό τέτοιας πολυπλοκότητας και εξελιγμένης τεχνολογίας και από ότι φαίνεται τον κερδίζει.

Στο τεύχος της «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ» που κυκλοφορεί μπορείτε να διαβάσετε ένα εκτενές αφιέρωμα για το νέο ρωσικό μαχητικό T-50 για την προοπτική εμπλοκής της Ελλάδας σε ένα κολοσσιαίο βιομηχανικό πρόγραμμα, και συνακόλουθα του εξοπλισμού της μετά το 2020 με το συγκεκριμένο αεροσκάφος.

Αυτό είναι και το γενικό αποτέλεσμα της μελέτης του γνωστού Αυστραλού αναλυτή Carlo Kopp και του καθηγητή Michael J. Pelosi οι οποίοι πραγματοποίησαν μια πρώτη προσομοίωση εύρεσης της διατομής του ραντάρ του νέου ρωσικού μαχητικού.



Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Η πιο δυνατή αντικαρκινική ουσία της γης: Β17 η οποία βρίσκεται στα κουκούτσια από βερίκοκα.

Πριν λίγους μήνες άκουσα από πολύ δικό μου άνθρωπο για τη θεραπεία του καρκίνου με κουκούτσια από βερίκοκα, τα οποία στο εξωτερικό τουλάχιστον πωλούνται και σε ειδική συσκευασία. Τη μέθοδο αυτή ανακάλυψε αναζητώντας εναλλακτική θεραπευτική μέθοδο, μελετώντας ένα σχετικό βιβλίο-οδηγό. Σήμερα μου εστάλη ένα κείμενο, το οποίο διαφωτίζει ακόμη περισσότερο το θέμα αυτό.


Για πολλούς ίσως μοιάζει "τρελό" ή απίθανο, καθώς πέρα από τις κλασσικές (έως και αυτοκτονικές) μεθόδους "αποκατάστασης" του καρκίνου, (ακτινοβολίες, χημειοθεραπείες ή εγχειρήσεις) δεν τους είναι γνωστή η απέραντη σοφία της φύσης... τόσο του σώματος μας, όσο και της Φύσης που μας περιβάλει. Και πως να τους είναι γνωστό όταν ζούμε την εποχή της επίσημης παραπληροφόρησης και της κερδοσκοπίας των φαρμακευτικών καρτέλ... Ας μην ξεχνάμε πως κατά τον Δρ. Χάμερ ο καρκίνος δεν είναι καν ασθένεια, αλλά ένας βιολογικός μηχανισμός επιβίωσης του σώματος σε ισχυρά ψυχο-λογικά "σοκ"... (δείτε σχετικά κείμενα στην ετικέτα Δρ Χάμερ)

Παραθέτω λοιπόν το αξιόλογο αυτό κείμενο.

Φενάκη τα φάρμακα κατά του Καρκίνου;

ΣΑΒΒΑΤΟ, 28 ΜΑΡΤΙΟΣ 2009

Υπάρχει ένας λαός, ο μακροβιότερος στον κόσμο, όπου ο καρκίνος είναι εντελώς άγνωστος. Πρόκειται για την φυλή Χούνζα, που ζει στο Πακιστάν και αυτοαποκαλούνται απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Το φαινόμενο αυτό δεν άφησε αδιάφορους τους επιστήμονες. Κλιμάκιο από το Μεμόριαλ πήγε στην περιοχή και μελέτησε τη διατροφή των Χούνζα. Με έκπληξη διαπίστωσαν, ότι οι Χούνζα τρώνε πολλά βερίκοκα και τα κουκούτσια επίσης από τα βερίκοκα. Μάλιστα όσο περισσότερα βερίκοκα παράγει και καταναλώνει ένας Χούνζα, τόσο περισσότερο ανεβασμένη είναι η κοινωνική του θέση. Όταν ένας δυτικός γιατρός επισκέφθηκε τους Χούνζα, του προσέφεραν βερίκοκα και αυτός έφτυνε τα κουκούτσια. Έτσι του είχανε μάθει. Οι Χούνζα έκαναν όλοι έναν μορφασμό αηδίας. Πέταγε το καλύτερο.
  • Θυμηθείτε. Το κουκούτσι από το βερίκοκο είναι πάρα πολύ πικρό.  
  • Θυμηθείτε! Το πικρό είναι αναγκαίο για τον καρκίνο. 
  • Θυμηθείτε! Το πικρό ανοίγει την όρεξη και πολλοί καρκινοπαθείς δεν έχουν όρεξη και πεθαίνουν από καχεξία (υπερβολικό αδυνάτισμα). 
  • Θυμηθείτε! Το κουκούτσι από το βερίκοκο έχει βιταμίνη Β17.  
  • Θυμηθείτε! τα παλικάρια των φαρμακευτικών έθαψαν την εφαρμογή της επιστημονικής γνώσης στο πεδίο του καρκίνου και εκ. άνθρωποι θα πεθάνουν άδικα (Otto Warburg).

Τι έγινε μετά; Ο Διευθυντής ερευνών του Μεμόριαλ (δεν μιλάμε για οποιοδήποτε νοσοκομείο – είναι η Μέκκα του καρκίνου) ο περίφημος επιστήμονας Κανεμάτσου Σιγκουίρα, έκανε πειράματα με ποντικούς. Η ουσία που ανακάλυψε ο βιοχημικός Ernst Krebs έκανε τα πειράματα πάνω σε ποντικούς. Η ουσία που ανεκάλυψε ο βιοχημικός Ernst Krebs μέσα στα βερίκοκα, ονομάστηκε Λεατρίλη ή βιταμίνη Β17. Ο Σιγκουίρα έμεινε έκπληκτος. Ήταν η δυνατότερη αντικαρκινική ουσία του κόσμου που είχε δοκιμάσει ποτέ, όπως δήλωσε. Τι θα κάνατε εσείς και εγώ αν ακούγατε τέτοια καλό νέο; Δεν θα πηδάγατε από τη χαρά σας; Ο καρκίνος ήταν τελειωμένος. Αμ δε. Το χρήμα βασιλεύει. Πήγε λοιπόν στους ανωτέρους του και τους είπε τα ευχάριστα νέα. Η πιο δυνατή αντικαρκινική ουσία της γης: Β17 η οποία βρίσκεται στα κουκούτσια από βερίκοκα. Τι θα κέρδιζαν αυτοί με την αντικαρκινική αυτή ουσία προσβάσιμη στον καθένα; Θα έχαναν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Αν τα κέρδη τους ανέρχονται σε πολλά δις μόνο από την Ελλάδα, φανταστείτε τι γίνεται σε όλο τον πλανήτη. Άλλωστε τα μέλη του Δ.Σ. του Μεμόριαλ ήταν όλοι αντιπρόσωποι φαρμακευτικών εταιρειών[3].

Του είπαν λοιπόν να συνεχίσει τα πειράματα και να αποδείξει πως ήταν λάθος. Το ακούτε ΛΑΘΟΣ. Οι διαδικασίες τροποποιήθηκαν και σχεδιάστηκαν με σκοπό να αποτύχουν και τελικά απέτυχαν. Αντικατέστησαν τον Σιγκουίρα με έναν κτηνίατρο, ο οποίος χορήγησε στα πειραματόζωα διαφορετική δόση από αυτή που χορηγούσε ο Ιάπωνας επιστήμονας και τα πειραματόζωα πέθαναν. Τα αποτελέσματα αυτού του ψευδοπειράματος δόθηκαν στη δημοσιότητα. Τα υπόλοιπα τα ανέλαβαν τα παπαγαλάκια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Φυσικά από το 1980 που συνέβη οι αποδείξεις ακόμη αναμένονται. Δεν αποδείχθηκε! Ήταν απάτη η Β17, έλεγαν οι γιατροί που δεν γνώριζαν τις λεπτομέρειες. Κανένας δεν θα μάθαινε την πραγματικότητα αν δεν επαναστατούσε η συνείδηση ενός θαρραλέου δημοσιογράφου που ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Μεμόριαλ γνώριζε την απάτη.

Ο Ράλφ Μος, δεν άντεξε το βάρος της συγκάλυψης ενός τόσο μεγάλου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας. Εδώ παίζονταν οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Βγήκε και κατήγγειλε ευθαρσώς τη μεγάλη απάτη. Τιμή στον θαρραλέο δημοσιογράφο. Τιμή στο Σιγκουίρα. Τιμή στον Κρεμπς που βρήκε έναν πολύτιμο σύμμαχο στη μάχη κατά του για τον καρκίνου. Από τις ελληνικές εφημερίδες μόνο «Το Βήμα» ανέφερε στις 23/5/1980 ακροθιγώς το θέμα, χωρίς να εισέλθει στην ουσία του θέματος. Ποιος Έλληνας γνωρίζει αυτή την μεγάλη απάτη (σύμφωνα με τον Μοςς); 

Τα κουκούτσια από τα βερίκοκα σύμφωνα με τον Σιγκουίρα:

α) σταμάτησαν τις μεταστάσεις,
β) βελτίωσαν την γενική υγεία,
γ) εμπόδισαν την ανάπτυξη μικρών όγκων,
δ) παρείχαν ανακούφιση από τον πόνο,
ε) ενεργούν πολύ σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου. 


Επίσης η πρώτη επίσημη τονίζω επίσημη αναφορά του Μεμόριαλ υπογράμμιζε με ιδιαίτερη έμφαση τα θετικά πλεονεκτήματα της Β17. Μετά έπεσε γραμμή[4]. Ξέρετε εσείς… Γραμμή και την ακολούθησαν άπαντες. Χρειάζονται περισσότερες αποδείξεις!. Δεν αποδείχθηκε! Απορώ! Γιατί να μην βάζουμε ένα ερωτηματικό όταν ακούμε αυτό το μονότονα επαναλαμβανόμενο μότο των φαρμακευτικών.  
  • Θυμηθείτε! Τα κουκούτσια από τα βερίκοκα στο μανάβη της γειτονιά σας έχουν την ίδια αξία με τα κουκούτσια από τα βερίκοκα των Χούνζα.
Αν λοιπόν αυτοί οι «κύριοι» έσβησαν έναν ερευνητή του κύρους του Κανεμάτσου Σιγκουίρα, που γι΄αυτόν είχε ειπωθεί από τον αντιπρόεδρο του Μεμόριαλ, ότι είναι ευρέως γνωστός στον κόσμο της έρευνας και ότι οι συνάδελφοί του ερευνητές τον εκτιμούν απεριόριστα. Αν αυτοί οι κύριοι δολοφονούν τους γιατρούς στη Χιλή κ΄αλλού, καταλαβαίνουμε όλοι πως ο πραγματικός καρκίνος για την υγεία της ανθρωπότητας βρίσκεται στα διοικητικά συμβούλια των φαρμακευτικών εταιριών.

Δεν μιλάμε βέβαια για ελληνικές μικρές εταιρίες, αλλά για σύγχρονα πολυεθνικά θηρία., που επιβάλλουν την άποψή τους με χημειοθεραπείες. Όποιος ασθενήσει από καρκίνο, θα υποστεί από τις Φαρμακοβιομηχανίες τα μαρτύρια της κόλαση: Γραμμικούς επιταχυντές κοβάλτια, χημειοθεραπείες, εξορκισμούς, για να φύγει ο δαίμονας καρκίνος, διαρκείς εξετάσεις που κρατούν τον άρρωστο σε διαρκή αγωνία, ανασφάλεια, φόβο πανικό, - σωστό θρίλερ. Τώρα το νικήσαμε το εξωαποδώ – δεν αναφέρουμε ούτε το όνομά του και χτυπάμε ξύλο, όταν ακούμε τη λέξη καρκίνος.

Βέβαια τα κυτταροτοξικά φάρμακα, ακτινοβολίες κ.λ.π., είναι γνωστό – και κανείς δεν το αρνείται-, ότι προκαλούν καρκίνο. Είναι δηλαδή βασικές αιτίες ανάπτυξης καρκίνου. Ο άρρωστος όμως, έκανε ότι ορίζουν η φαρμακοβιομηχανίες: Καλό για την τσέπη τους, κακό για τον άρρωστο. Μην ξεχνάτε: Τα όρια της τσέπης τους, είναι τα όρια της σκέψης τους. Κουβέντα αυτοί για τη διατροφή. Ρωτείστε ένα γιατρό αν έχει κάτι διδαχτεί για τη διατροφή στις Ιατρική Σχολές. Οι φαρμακοβιομηχανίες θέλουν τον ιατρικό κόσμο στο σκότος της άγνοιας για τη διατροφή και υπερήφανο για τις φαρμακευτικές του γνώσεις σε σημείο, που να υποτιμά τη διατροφή, όπως στην περίπτωση του μυλωνά.

Κανόνας Νο1:

• Τρώτε πικρά, τρώτε βερίκοκα και τα κουκούτσια τους.

• Πίνετε χυμό από φύλλα ελιάς.

• Τρώτε ραδίκια και πίνετε το ζουμί τους με λεμόνι κάθε μέρα.

• Τρώτε αγκινάρες (πικρές).

• Πίνετε ζουμί από άγριες αγκινάρες (πολύ πικρό), Βολβούς (πικρό) ή Γαϊδουράγκαθο (silybuns marianum), αυξάνει την παραγόμενη γλουταθειόνη υπεροξειδάση: Εξαιρετικό τονωτικό – αποτοξινωτικό για όλες τις παθήσεις του συκωτιού.

Ας ακολουθήσουμε τη συμβουλή των καλύτερων γερμανών γιατρών, της περίφημης Επιτροπής Ε. Η Επιτροπή Ε, κατατάσει τα πικρά βότανα ως εξής: 
  • (1) κάσσια (quassia amara) 
  • (2) γεντιανή
  • (3) άγρια αψιθιά. 
  • (4) Φλοιός Gonolobus cocdurango,
  • (5) Centantium pulchellum,
  • (6) cot αρπαγόφυτο (από την έρημο Καλαχάρη της Αφρικής (τόβρίσκετε στα φαρμακεία). 
  • 7) φλούδα νερατζιού. 
  • 8) γαϊδουράγκαθο (cnicus benediktus). 
  • 9) Ραδίκι. 
  • 10) κανέλα. 
  • 11) κόλιανδρος. 
Οι πικρές αυτές τροφές ανοίγουν την όρεξη. Ο καρκινοπαθής συνήθως δεν έχει όρεξη και πεθαίνει από καχεξία. Διεγείρουν την ορμόνη γαστρίνη, που με τη σειρά της διεγείρει την παραγωγή και την απελευθέρωση υδροχλωρικού οξέως. Όλοι το γνωρίζουν: Τα πικρά βοηθούν στην όρεξη.

Αν το σώμα μας έχει μετατραπεί σε ζαχαροπλαστείο, από τα πολλά γλυκά, ποτά, πατάτες κ.λ.π., {όλα αυτά μετατρέπονται σε γλυκόζη) και συγχρόνως έχουμε απορρίψει την πικρή γεύση, δεν θα πάθουμε καρκίνο; Το κλειδί είναι η ισορροπία (ομοιόσταση στην ιατρική γλώσσα).

[1] What to eat if you have cancer, Maureen Keane, Daniella Chace, Mc Graw Hill 2007.
[2] Η χαρά της ανακάλυψης, Pichard Feynman, Εκδόσεις Κάτοπτρο, σελ. 211
[3] Εφημερίδα «Το Βήμα», 23/5/1980
[4] A summary of the effect of amygdalin upon spontaneous mammary Tamors in mice, Sloan Kettering, report June 13, 1973


Πηγή: ΤΟΞΟΤΗΣ
aorata-gegonota
Διαβάστε περισσότερα » »

Mισό... γρανάζι αναστατώνει την ιστορία και επιστήμη!(Το άλμα που ετοιμάστηκε να κάνει ο ελληνικός κόσμος πριν 2000 χρόνια)

Πριν από λίγο καιρό όταν ολοκληρώθηκε ένας νέος κύκλος μελετών για το περίφημο Υπολογιστή των Αντικυθήρων ,η επιστημονική κοινότητα ανακοίνωσε ότι αισθάνεται έκπληκτη με την ακρίβεια της κατασκευής και τις λειτουργίες του εν λόγω μηχανισμού.Ωστόσο φαίνεται ότι ξεκινά ένας νέος κύκλος εκπλήξεων σχετικά με το πραγματικό επίπεδο της προχριστιανικής τεχνολογίας...


Η αφορμή που τον πυροδότησε ήταν η ανακάλυψη ενός τεμαχίου γραναζιού του 3ου π.Χ. αιώνα,πριν τρία χρόνια στην πόλη Ολβία,της Σικελίας.

Λεπτομερής εξέταση και ακριβής αποκατάσταση σε υπολογιστή του εν λόγο γραναζιού αποκάλυψε ότι οι οδόντες του δεν είναι τριγωνικοί,όπως αυτοί του μηχανισμού των Αντικυθήρων και άλλων νεώτερων μηχανισμών που έχουν βρεθεί,άλλα καμπύλοι και μάλιστα με ακρίβεια καμπυλότητας εφάμιλλη της πιο σύγχρονης τεχνολογίας κατασκευής γραναζιών!

Η συγκεκριμένη καμπύλη μορφή των οδόντων παρουσιάζει μέγιστη ποιότητα εμπλοκής και ακριβέστερη σχέση μετάδοσης της κίνησης.Να σημειώσουμε δε ότι το εν λόγω γρανάζι,είναι το αρχαιότερο γρανάζι γρανάζι που έχει βρεθεί μέχρι σήμερα και είναι τουλάχιστον δύο αιώνων παλαιότερο του Υπολογιστή των Αντικυθήρων,πράγμα που σημαίνει ότι η ανώτερη τεχνολογία του ήταν ήδη γνωστή πολύ νωρίτερα στον Αρχαίο Κόσμο.
Είναι κατασκευασμένο από κράμα χαλκού,έχει διάμετρο 43 χιλιοστά και διέθετε 55 δόντια σε όλη του την περιφέρεια.

Η χρήση του μηχανισμού,μέρος του οποίου αποτελούσε το γρανάζι,μας είναι άγνωστη.Ωστόσο τον Δεκέμβριο του 2008 ,στο διεθνές Συνέδριο Μελετών "Roman Africa" που διεξήχθη στην Ολβία,ο μηχανολόγος- μηχανικός  δρ Τζιοβάνι Παστόρε,που έχει μελετήσει επισταμένα το εύρημα υποστήριξε πως
,δεδομένου ότι ο αριθμός 55 είναι γινόμενο των δύο πρώτων αριθμών 5 και 11,είναι πολύ πιθανόν να αποτελούσε μέρος μηχανισμού αναπαράστασης  κάποιου αστρονομικού κύκλου.Αν συμβαίνει αυτό,επιβεβαιώνεται η μεγάλη ακρίβεια των αστρονομικών μετρήσεων εκείνης της εποχής με την χρήση οδοντωτών μηχανισμών προσομοίωσης της Ουράνιας Μηχανικής.(Πληροφορίες από περιοδικό Τρίτο Μάτι-Τ.188)

σ.Β: ...την ίδια ώρα που ο (κατά 1400 χρόνια παλαιότερος) πρόσφατα ανακαλυφθέν Υπολογιστής των Μινωιτών, παρουσιάζει αστρονομικές γνώσεις 1000 ετών παλαιότερες(!!) από αυτές που υποτίθεται ότι είναι "δάνεια" από Βαβυλωνιους και Χαλδαίους.
Κάπως έτσι καταρρίπτεται για μια ακόμη φορά η "ιστορική αλήθεια" με τα "δάνεια εξ ανατολών",που αποτελούν απλά θεωρίες σκοταδιστικών και περίεργων κέντρων, που έχουν σαν μοναδικό στόχο να μειώσουν και υποτιμήσουν το μεγαλείο και την μοναδικότητα του Ελληνικού Πολιτισμού.


Βισάλτης

aorata-gegonota
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΡΟΣΟΧΗ.........στην οδηγηση (πρέπει να το δείτε)

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ ! ! !
Πολύ ισχυρό... Αυτό πρέπει να το δεί κάθε άνθρωπος που έχει τα κλειδιά ενός οχήματος και την ικανότητα της οδήγησης.
Είναι ίσως μία από τις πιο έντονες καμπάνιες που έχουμε δει ποτέ. Προβάλλεται στην Τηλεόραση της Αυστραλίας. (σιγά μη το 'παιζε η δική μας.....)
Αξίζει τον κόπο απλά να πατήστε "Προώθηση" και ίσως να σωθεί μια ζωή σήμερα ή αύριο ή στο μέλλον.
 Να το μοιραστείτε με όποιον οδηγό που γνωρίζετε. 





ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ


Διαβάστε περισσότερα » »

Παράνομα όλα τα κιτ υδρογονοκίνησης

Τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει έξαρση στις εναλλακτικές μορφές καυσίμων, όπως για παράδειγμα αυτό του υγραερίου. Υπολογίζεται ότι 90.000 αυτοκίνητα χρησιμοποιούν ως βασικό καύσιμο το υγραέριο, αφού οι ιδιοκτήτες τους προσπαθούν με κάθε τρόπο να μειώσουν τα κόστη στις μετακινήσεις. Πριν από λίγες εβδομάδες αυξήθηκε η τιμή του υγραερίου, με αποτέλεσμα να «φρενάρει» τη συγκεκριμένη αγορά. Αυτομάτως άρχισαν να εμφανίζονται άλλες εναλλακτικές μορφές καυσίμων, με την υδρογονοκίνηση να κερδίζει έδαφος και τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται να κερδίζουν πελάτες. Ωστόσο και όπως φαίνεται κάποιοι επιτήδειοι προσπαθούν να βγάλουν με κάθε τρόπο χρήματα, με αποτέλεσμα η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή να εκδώσει και σχετική ανακοίνωση που προτρέπει τους καταναλωτές να μην τοποθετούν το συγκεκριμένο σύστημα. Την ανακοίνωση μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω:

«Το τελευταίο διάστημα διαπιστώθηκε η διάθεση στην ελληνική αγορά συσκευών ή και συστημάτων ''υδρογονοκίνησης'' για εγκατάσταση σε οχήματα (κιτ υδρογονοκίνησης, συσκευές υδρογόνου, συσκευές ηλεκτρόλυσης κ.λπ.), τα οποία προωθούνται ως εναλλακτικές λύσεις για εξοικονόμηση καυσίμων. Μάλιστα, κάποια από τα εν λόγω προϊόντα προωθούνται μεταξύ άλλων με τον ισχυρισμό: ''Νερό για καύσιμο. Κάντε το αυτοκίνητό σας υβριδικό με χαμηλό κόστος''. Συχνά μάλιστα οι υπεύθυνοι διάθεσης αυτών των προϊόντων επικαλούνται μελέτες εργαστήριων και εγκρίσεις ΚΤΕΟ. Από έρευνα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή προέκυψε ότι σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα στις Η.Π.Α., για ανάλογα προϊόντα, η αρμόδια αρχή για την προστασία των καταναλωτών αποφάνθηκε ότι προωθούνται με ψευδείς επιστημονικοφανείς εξηγήσεις και έχει καταγγείλει στο αρμόδιο Δικαστήριο την εν λόγω πρακτική ως αθέμιτη και παραπλανητική.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή με γνώμονα την προστασία των οικονομικών συμφερόντων των καταναλωτών έχει ήδη προχωρήσει σε σχετική έρευνα σε συνεργασία με άλλες συναρμόδιες αρχές. Στο πλαίσιο αυτό η Διεύθυνση Τεχνολογίας Οχημάτων της Γενικής Γραμματείας Μεταφορών του Υπουργείου Ανάπτυξης μας γνωστοποίησε ήδη ότι τα εν λόγω συστήματα ''υδρογονοκίνησης'' δεν εμπίπτουν σε κάποιο ευρωπαϊκό ή διεθνή κανονισμό (της Οικονομικής Επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών για την Ευρώπη) και δεν υφίσταται θεσμικό πλαίσιο για την έγκρισή τους. Η τοποθέτησή τους σε οχήματα δεν επιτρέπεται, δεν περιλαμβάνεται στις επιτρεπόμενες μετατροπές/διασκευές και κατά συνέπεια δεν γίνεται αποδεκτή από τα ΚΤΕΟ.

Επιπλέον ζητήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και έχουν ήδη παραληφθεί οι σχετικοί τεχνικοί φάκελοι από τις εταιρείες που τα διακινούν στην ελληνική αγορά. Από τη μέχρι τώρα εξέτασή τους δεν προκύπτει επαρκής τεκμηρίωση των ισχυρισμών τους για εξοικονόμηση καυσίμων και για μετατροπή των αυτοκινήτων σε υβριδικά με χαμηλό κόστος. Κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του ν. 2251/94 «Προστασία των καταναλωτών» ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την επιβολή κυρώσεων.

Με βάση όλα τα ανωτέρω η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή καλεί τους καταναλωτές να μη προβαίνουν στην αγορά των εν λόγω προϊόντων».


Πατήστε στη διπλανή φωτογραφία για να δείτε το έγγραφο που ξεκαθαρίζει ότι τα αυτοκίνητα που φέρουν άλλο εναλλακτικό καύσιμο εκτός από υγραέριο και φυσικό αέριο δεν μπορούν να περάσουν ΚΤΕΟ άρα δεν είναι νόμιμα



Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης


zougla.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Τα αλβανικά ΜΜΕ παρουσιάζουν την Κόνιτσα ως αλβανικό έδαφος!

Κάνουν έκκληση σε αλβανούς επιχειρηματίες να αγοράσουν "ιστορικά" κτήρια στην Κόνιτσα!
- Ρίχνουν κι άλλο λάδι στην φωτιά εθνικισμού…

Τα αλβανικά ΜΜΕ, συνεχίζουν να ρίχνουν λάδι στη φωτιά του εθνικισμού και ενισχύουν την ανθελληνική τους καμπάνια.

Αυτή τη φορά, ήταν το τηλεοπτικό κανάλι Top Channel σε εκπομπή της Πέμπτης, 19 Δεκεμβρίου, που προετοίμασαν και παρουσίασαν οι δημοσιογράφοι Sokol Βalla και Ilir Ikonomi.

Η εκπομπή ήταν αφιερωμένη σε μια ιστορική προσωπικότητα της αλβανικής κοινωνίας, τον Φαϊκ Κονίτσα, δημοσιογράφο και συγγραφέα της δεκαετίας του ΄30 - ΄40.

Οι δύο δημοσιογράφοι ταξίδεψαν στην Κόνιτσα, που όπως ομολόγησαν στην εκπομπή, έψαχναν τα ίχνη της οικογένειας «Κονίτσα» (Σίσκο).

Έτυχε ο Faik Konica, ως γιος μπέηδων αλβανικής καταγωγής να έχει γεννηθεί στην Κόνιτσα, όπου το όνομά της κράτησε για δικό του επώνυμο, όπως συνηθίζονταν από διάφορους μεγάλους γεωκτήμονες με στρατιωτικά οφίκια την περίοδο της τουρκοκρατίας.

Η οικογένεια «Σίσκο» εκπροσωπούσε ότι το σκληρότερο είχε να αναδείξει ο οθωμανός κατακτητής στην περιοχή της Κόνιτσας.

Οι δύο δημοσιογράφοι «επισκέφθηκαν» τα ερειπωμένα σαράγια της οικογένειας και τα σαράγια της Χάμκω, της μητέρας του Αλή Πασά του Τεπελνλή. Από εκεί έκαναν έκκληση σε αλβανούς επιχειρηματίες, «όπως αγοράζουν ακίνητες περιουσίες και σπίτια στην Αθήνα, να αγοράσουν τα αρχοντικά των Σίσκο στην Κόνιτσα, που άδικα οι Μεγάλες Δυνάμεις την άφησαν εκτός της αλβανικής επικράτειας».

Για να βρουν την τοποθεσία των αρχοντικών του Faik Konica (Shishko), όπως δήλωσαν, έλαβαν υπόψη τους πως ήταν γείτονες με την μητέρα του Αλή Πασά, κι έτσι οδηγήθηκαν εύκολα στα ερειπωμένα τείχη.

Είναι γεγονός, πως για όλο το 2012, επενδύθηκαν πολλά χρήματα για εκπομπές αυτού του ίδιου απ’ τα αλβανικά κανάλια. Όπως επίσης γεγονός είναι πως προωθούνται διάφορα άτομα και επιχειρηματίες για αγορά ακινήτων στην Ελλάδα.

Το σκεπτικό ότι εκεί που υπήρχαν μπέηδες αλβανικής καταγωγής και τα εδάφη είναι «αλβανικά» κυριαρχεί τελευταία στην αλβανική κοινωνία. Ξεχνούν πως αφού τούρκεψαν εντάχθηκαν στην υπηρεσία της Υψηλής Πύλης και σκορπίστηκαν σε όλη την έκταση της τότε οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Πάντως στο πλαίσιο της ιδέας για την Μεγάλη Αλβανία, τα ΜΜΕ συνεχίζουν την εργολαβία τους πλάθοντας διάφορους μύθους που δηλητηριάζουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο λαών.


aftonomi
Διαβάστε περισσότερα » »

Η γενιά των 293 ευρώ-Νέες μειώσεις στους μισθούς

Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα δουν για ακόμη μια φορά τους μισθούς τους να μειώνονται ενώ δραματικές θα είναι οι αλλαγές και στις εργασιακές σχέσεις.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις που προέρχονται από στελέχη της Τραπέζης της Ελλάδος και βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας μέσα από τον «Τύπο της Κυριακής», στις αποδοχές του 50% των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα αναμένονται μειώσεις της τάξης του 10%.

Ο νέος εθνικός μισθός θα διαμορφωθεί στα 586 ευρώ για πλήρη απασχόληση και στα 293 ευρώ για part time εργασία.

Σύμφωνα με την εμπιστευτική αναφορά της Τραπέζης της Ελλάδος οι μισθοί θα αρχίσουν να ξεπαγώνουν με έστω οριακές αυξήσεις από το 2014

eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Γιατί η κυβέρνηση επιδιώκει έλεγχο των όπλων στην Ελλάδα;

Όλα φαίνεται πως ξεκίνησαν με αφορμή το τραγικό περιστατικό στο σχολείο των ΗΠΑ, όπου αθώα παιδιά έχασαν τη ζωή τους από έναν μανιακό 20χρονο. Δυστυχώς, όμως, αυτό το περιστατικό δεν είναι μοναδικό, αφού κατά το παρελθόν έχουν υπάρξει πλήθος παρόμοιων περιπτώσεων με επίσης τραγικές καταστάσεις. Βέβαια, στις ΗΠΑ το θέμα της οπλοκατοχής απασχόλησε πολλές φορές τις κυβερνήσεις, όμως κανείς δεν τολμούσε να το αγγίξει, αφού το δικαίωμα της αυτοπροστασίας των αμερικανών πολιτών προστατεύεται με απόλυτη σαφήνεια από το Σύνταγμα των ΗΠΑ.

 Όμως, ο Μπάρακ Ομπάμα φαίνεται πως μετά τη νίκη του στις εκλογές –και με την ευκαιρία της ομαδικής δολοφονίας των ανήλικων παιδιών- βρήκε πεδίο λαμπρό για να ασκήσει τις κατάλληλες (επικοινωνιακές) πιέσεις, ώστε να καταργήσει την οπλοκατοχή (εάν είχε παρουσιάσει τέτοιες «τάσεις» προ των εκλογών, είναι απολύτως βέβαιο πως δεν θα τον ψήφιζαν ούτε οι… σωματοφύλακές του) και να αντιμετωπίσει τις πανίσχυρες βιομηχανίες κατασκευής όπλων, μέσω "ηθικών" διλημμάτων.

Όλως περιέργως, όμως, αυτά που συνέβησαν στις ΗΠΑ φαίνεται πως «επηρέασαν» και την Ελλάδα, αφού έχει ξεκινήσει «προπαγάνδα» ενημέρωσης κατά της κατοχής και χρήσης των όπλων. Στην Ελλάδα, το υπάρχον καθεστώς (και με συμβουλευτικές ανακοινώσεις της Αστυνομίας) επιβάλει στο θύμα μίας επίθεσης να μην αντιστέκεται και να αφήνεται στις διαθέσεις του επιτιθέμενου…! 


Οποιαδήποτε αντίσταση προκειμένου να αυτοπροστατευθεί το θύμα από την εναντίον του επίθεση, τιμωρείται από το νόμο. Μάλιστα, το μη δικαίωμα στην αυτοπροστασία επεκτείνεται και σε περιπτώσεις βιασμών, δολοφονιών ή άλλων εγκληματικών ενεργειών, τις οποίες οι πολίτες εξαναγκάζονται από το νόμο να αποδέχονται σιωπηλά και χωρίς καμία αντίδραση. Είναι προφανές πως είτε ο νομοθέτης είχε πρόβλημα εγκεφαλικής λειτουργίας, είτε νομοθέτησε με σκοπό την δημιουργία άβουλων πολιτών που θα κινούνται μεταξύ της βίας που τους ασκεί ο οποιοσδήποτε εγκληματίας και της βίας που τους ασκεί το κράτος με την απειλή τιμωρίας σε περίπτωση που τολμήσει κάποιος να προστατεύσει τον ίδιο, την οικογένεια ή την περιουσία του. 

Μεταξύ «Σκύλας» και «Χάρυβδης», λοιπόν, οι Έλληνες πολίτες υποχρεούνται να μην αμύνονται σε οποιονδήποτε τους επιτεθεί. Η δε οπλοφορία επιτρέπεται μόνο σε εκλεκτά μέλη της κοινωνίας που δηλώνουν πιθανοί στόχοι εγκληματικής εις βάρος τους ενέργειας και με σύντομες και όχι ιδιαίτερα διαφανείς διαδικασίες γίνονται κάτοχοι όπλων, των οποίων τη χρήση (και τους κανόνες που την συνοδεύουν) δεν γνωρίζουν. Όλοι οι άλλοι πολίτες είναι έρμαια του οποιουδήποτε εγκληματία που έχει στα χέρια του κάποιο –συνήθως στρατιωτικού τύπου- όπλο, το οποίο χρησιμοποιεί χωρίς δεύτερη σκέψη προκειμένου να ολοκληρώσει τον σκοπό της ό,ποιας εγκληματικής του ενέργειας.

Αυτά τα όπλα, σύμφωνα με όσα έχουν γραφτεί ήδη στον Τύπο, είναι περίπου 70.000 μόνο μέσα στην Αθήνα και βρίσκονται στα χέρια εγκληματιών (συνήθως αλλοδαπών ή λαθρο-εισελθόντων στην χώρα) οι οποίοι και τα χρησιμοποιούν συχνότατα στις εγκληματικές τους δράσεις, ενώ δεν έχουν διστάσει να τα χρησιμοποιήσουν και κατά αστυνομικών (με αποτέλεσμα να υπάρχουν νεκροί στις τάξεις της Αστυνομίας). 

 
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα κινήσεις του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, διαφαίνεται μία πολιτική βούληση για να αντιμετωπισθεί το συγκεκριμένο φαινόμενο οπλοκατοχής και οπλοχρησίας εκ μέρους των συμμοριών ή άλλων μεμονωμένων εγκληματιών, χωρίς όμως να υπάρχει νομική ρύθμιση που θα δίνει δικαίωμα αυτοπροστασίας στους πολίτες. Ίσως ο κ. Δένδιας να μην μπορεί να αντιληφθεί πως όταν αυξάνει την πίεση προς τους εγκληματίες, τότε αυτοί θα είναι κατά πολύ περισσότερο βίαιοι προς τα θύματά τους, στα οποία εκ του νόμου επιβάλλεται να είναι ανυπεράσπιστα και να μην αντιδρούν καθ’ οιοδήποτε τρόπο απέναντι στους εγκληματίες…!

Άραγε, με το ίδιο σκεπτικό έχει αρχίσει να ζητείται από τους κατόχους κυνηγετικών όπλων να δηλώσουν τον οπλισμό που έχουν, καταβάλλοντας μάλιστα επιπλέον και 120 €; Και γιατί να δηλωθούν τα όπλα αυτά όταν είναι ήδη δηλωμένα; 
Και γιατί να πληρώσουν επιπλέον οι κάτοχοί τους τη στιγμή που έχουν ήδη πληρώσει
Μήπως ο σκοπός είναι ο σιωπηλός έλεγχος των όπλων που κατέχουν οι πολίτες; 
Μήπως η κυβέρνηση φοβάται περισσότερο αυτά τα όπλα και όχι τα στρατιωτικού τύπου που έχουν οι αλλοδαποί εγκληματίες;


Πριν μερικές εβδομάδες ο κ. Δένδιας είχε δηλώσει πως η Ελληνική Αστυνομία θα εξοπλιστεί από το Ισραήλ με ειδικά οχήματα περιπολίας σε αστικούς χώρους, τα οποία θα είναι οπλισμένα. Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός, σύμφωνα με τον κ. Δένδια έγινε προκειμένου να αντιμετωπιστεί το έγκλημα εντός των μεγάλων αστικών κέντρων.  

Σύμφωνα, όμως, με πληροφορίες τα συγκεκριμένα οχήματα δεν θα επανδρώνονται από Έλληνες Αστυνομικούς, αλλά από επαγγελματίες μισθοφόρους της Academy (αμερικανική εταιρεία ενοικίασης μισθοφόρων και εκτέλεσης οποιουδήποτε τύπου πολεμικών – στρατιωτικών επιχειρήσεων, η οποία έχει σαν μεγαλύτερο πελάτη την κυβέρνηση των ΗΠΑ).  
 
Σε πρόσφατο ντοκιμαντέρ ιδιωτικού τηλεοπτικού σταθμού, σχετικά με τους Έλληνες που εργάζονται ως μισθοφόροι σε εταιρείες ασφάλειας, του οποίου την ευθύνη και παρουσίαση είχε ο δημοσιογράφος Σρόιτερ, εμφανίσθηκε μισθοφόρος της Academy (πρώην Blackwater) να δηλώνει πως «πολύ σύντομα η εταιρεία μου θα αναλάβει δράση στην Ελλάδα»… 



Δεν θέλουμε να ρωτήσουμε τον δημοσιογράφο γιατί δεν ζήτησε περαιτέρω εξηγήσεις για την συγκεκριμένη δήλωση, ούτε θα αναρωτηθούμε για το αν «κόπηκε» στο μοντάζ κάτι σχετικό. 

 

Αναρωτιόμαστε και υποβάλουμε την ερώτησή μας στον κ. Δένδια: 
Έχετε υπογράψει εσείς ή οι προκάτοχοί σας, κάποιο συμβόλαιο για έλευση μισθοφόρων ή της Eurogendfor στην Ελλάδα, όπου και θα αναλάβουν δράση προκειμένου να μην υπάρξει πολιτική αστάθεια μέσω μίας κοινωνικής έκρηξης;

 
Η ερώτησή μας είναι απολύτως σαφής και –ευτυχώς ή δυστυχώς- είτε μας απαντήσει ο κ. Δένδιας, είτε όχι, οι αναμενόμενες ραγδαίες εξελίξεις εντός της Ελλάδας θα οδηγήσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου, όχι μόνο εκείνους που απαγορεύουν την αυτοάμυνα στους Έλληνες πολίτες, αλλά και εκείνους που έχουν (πιθανότατα) συμφωνήσει για την είσοδο ξένων στρατιωτών εντός της Ελλάδας, προκειμένου να στηρίξουν μία κυβέρνηση η οποία δεν έχει (εδώ και καιρό) την λαϊκή στήριξη για να κυβερνά την χώρα.


Η επιχειρούμενη τακτική αφοπλισμού των πολιτών (η αναφορά του αφοπλισμού γίνεται μόνο για τα κυνηγετικά όπλα), είναι ένα δείγμα των προθέσεων των λαθρο-κυβερνώντων και αποδεικνύει επιπλέον την γελοιότητα των προσώπων που κυβερνούν την χώρα, αφού δεν μπορούν να κατανοήσουν πως όταν βρεθούν αντιμέτωποι με τον λαό, τότε ο λαός δεν θα χρειάζεται κανένα όπλο για να τους ισοπεδώσει. Εξάλλου, οι γνώστες (όσοι έχουν υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις) γνωρίζουν πάρα πολύ καλά πως και στα απλά σούπερ υπάρχουν όλα τα υλικά για να κατασκευαστούν «οπλικά συστήματα» υψηλής απόδοσης σε μάχες πόλεων…
 
Αυτό που σήμερα σιωπηλά επιχειρεί η κυβέρνηση Σαμαρά, αποδεικνύει όχι μόνο τον πανικό του ίδιου του πρωθυπουργού, αλλά και την γνώση όλων των κυβερνώντων για το τι δημιουργούν απέναντί τους. Οι νόμοι, οι αποφάσεις και τα οποιαδήποτε συμβόλαια με ξένες εταιρείες ασφάλειας απλά επιβαρύνουν την ήδη βεβαρημένη θέση τους…




ΥΓ: Σαν συμπλήρωμα των προηγουμένων, κατατίθεται μέρος των λεγομένων ενός εκπαιδευτή μισθοφόρων για την φύλαξη πλοίων που πλέουν ανοιχτά της Σομαλίας: «Δεν είναι πολύ δύσκολη η αντιμετώπιση ομάδων που φέρουν οπλισμό, επειδή δεν έχουν στρατιωτική εκπαίδευση και ως εκ τούτου δεν χειρίζονται επαρκώς τον οπλισμό τους». Εμείς, θυμίζουμε στον κ. Δένδια και στον κ. Σαμαρά, πως ένας πολύ μεγάλος αριθμός Ελλήνων έχει εκπαιδευτεί στις Ειδικές Δυνάμεις. Ας το θυμούνται αυτό την ημέρα που θα δώσουν το «πράσινο φως» για την έλευση στην Ελλάδα ξένων μισθοφόρων ή άλλων στρατιωτικών τμημάτων.
  Αντί τέτοιων σχεδιασμών (που θα βλάψουν τα μέγιστα τους εμπνευστές τους), καλό θα ήταν να ασχοληθούν με την ουσιαστική αντιμετώπιση των συμμοριών λαθρομεταναστών που έχουν μετατρέψει την πρωτεύουσα της Ελλάδας σε… Καμπούλ. Τέλος, επειδή η "πληροφορία" κυκλοφορεί και απαιτείται να απαντηθεί αρμοδίως από τον κ. Δένδια ή τον κ. Σαμαρά (θα φέρουν φυσικά και τη νομική ευθύνη για τυχόν ψευδή τους δήλωση): 
  Αληθεύει πως σε κεντρικότατο ξενοδοχείο της Αθήνας έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί ομάδα συντονισμού (κέντρο επιχειρήσεων), η οποία αποτελείται από αλλοδαπούς, ειδικά εκπαιδευμένους μισθοφόρους, οι οποίοι οργανώνουν "σχέδια δράσης" ειδικών ομάδων (Academy ή Eurogendfor) για την περίπτωση που θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη;

eleftheriskepsii 
Διαβάστε περισσότερα » »

Εκδηλώσεις «Εορδαία: όψεις ενός αιώνος» (της Σοφίας Απαζίδου)

Τώρα που οι εκδηλώσεις τελείωσαν και μπορών να κάνω επισκόπηση των πραγμάτων από τις 28 Ιουνίου (τότε έμαθα για τον εορτασμό των 100 χρόνων) μέχρι και σήμερα αισθάνομαι την ανάγκη να αναφέρω κάποια πράγματα και να ευχαριστήσω κάποιους ανθρώπους.
Πρώτα απ όλους να ευχαριστήσω τη Δήμαρχο που με επέλεξε ενώ είχε Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Πρόεδρο ν.π. ΚΟΙΠΑΠ, να σχεδιάσω και να υλοποιήσω τον βασικό και άμεσα εμπλεγμένο με την ιστορία και πολιτισμό της περιοχής, όγκο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων. Η επιλογή αυτή με τιμά αν σκεφτεί κάποιος πως εγώ μια απλή Δημοτική Σύμβουλος είχα την τύχη να είμαι αυτή που θα σχεδιάσει την τιμή τόσων προσώπων και θα δώσει βήμα σε δρώντα πρόσωπα της περιοχής να εκφραστούν  με τον δικό τους τρόπο και να αποδώσουν και αυτοί με την σειρά τους την τιμή που αρμόζει στον τόπο αυτό που ζούμε.
Συνεχίζοντας να την ευχαριστήσω για την βοήθεια που μου παρείχε στηρίζοντάς με στις δύσκολες καταστάσεις που περνούσα λύνοντας τα προβλήματα που δημιουργούνταν, διατηρώντας την ηρεμία μου. Και η ίδια θεωρούσε ότι οι εκδηλώσεις αυτές  είναι πολύ σοβαρές για τον τόπο ώστε το κομμάτι της προβολής τους το είχε αναλάβει η ίδια για να με ελαφρύνει από την ευθύνη αυτή.
Την ευχαριστώ  επίσης για τους συνεργάτες που μου διέθεσε για όλη αυτην την διοργάνωση ώστε να μην υπάρχει θέμα καθαριότητας, μεταφορών, γραμματειακής υποστήριξης κ.α.
Πρέπει επίσης να ευχαριστήσω τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού καθώς και την Πρόεδρο του Νομικού προσώπου οι οποίοι με τις ιδέες τους με βοήθησαν να σχεδιάσω το πρόγραμμα και αφιέρωσαν πολύ χρόνο στην προετοιμασία του και στην υλοποίησή του ώστε με ενότητα να έχουμε το μεγαλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Εξάλλου αν σκεφτεί κανείς ότι οι επισκέψεις για τις δάδες ήταν 3000 στο μουσείο και ειδικά σε περίοδο καταλήψεων όταν οι υπάλληλοι δεν εργάζονταν, η Πρόεδρος έπρεπε να βρίσκεται εκεί για να ξεναγεί αλλά και να βοηθά και στο δικό μου κομμάτι. Επιπρόσθετα αφιέρωσε και ιδιαίτερο χρόνο για την «Έκθεση μνήμης και τιμής» αφού ο ίδιος ο Υπουργός παιδείας αναφέρεται σε αυτήν την έκθεση ως το καλύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, αφού κατάφερε να το  διακρίνει ανάμεσα στα τόσα εκπαιδευτικά θέματα και προβλήματα που έχει.
Και ο αντιδήμαρχος πολιτισμού αφιέρωσε αρκετό χρόνο ενώ είχε να ετοιμάσει τα «Σχολεία πολιτισμού» για τα οποία μας μίλησε στην αρχή του φθινοπώρου με τις εξαγγελίες προγραμματισμού των εκδηλώσεων άσχετα αν δεν παρουσιάστηκε ακόμα η συγκεκριμένη δουλειά.
Εξάλλου  ο προυπολογισμός των εκδηλώσεων που εξαγγέλθηκαν στο διαδίκτυο ήταν 57.000 €. Αν εγώ αφαιρέσω τον δικό μου προυπολογισμό που ήταν περίπου 10 – 11.000  μάλλον τα υπόλοιπα θα διατέθηκαν για πολύ σοβαρότερα πράγματα από αυτά για τα οποία ήμουν υπεύθυνη.
Τέλος ευχαριστώ τα τοπικά  μέσα ενημέρωσης και τους υπευθύνους  τους που έπαιξαν το διαφημιστικό σποτ (χορηγία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης) και τα οποία κάλυψαν τις εκδηλώσεις οι οποίες με πολύ κόπο προγραμματίστηκαν και υλοποιήθηκαν και πρόβαλλαν τους ανθρώπους του τόπου μου.

Απαζίδου Σοφία
Δημοτική Σύμβουλος Εορδαίας

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας


Το Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας στα πλαίσια των προγραμματισμένων εκδηλώσεών του, διοργανώνει τη Χριστουγεννιάτικη συναυλία του την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 12.00  το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.
Στη συναυλία θα παρουσιαστούν η βραβευμένη Ορχήστρα Ακορντεόν του Δημοτικού Ωδείου, υπό τη διεύθυνση του κ. Αλέξανδρου Τσούγιεφ, το Σύνολο Κιθαριστών, η Νεανική Χορωδία VIVO καθώς και η Ορχήστρα Εγχόρδων του Ωδείου σε ένα  πρόγραμμα κλασικού ρεπερτορίου και συνάμα ταιριαστό με τη χαρά των ημερών.

Σημαντική στιγμή της συναυλίας αποτελεί η πρώτη εμφάνιση της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαΐδας. Δομημένη στα πρότυπα μια συμφωνικής ορχήστρας, με πλήρη έγχορδα, ξύλινα και χάλκινα πνευστά καθώς και κρουστά, η Συμφωνική Ορχήστρα συγκεντρώνει στις τάξεις της μαθητές αλλά και καθηγητές του Ωδείου. Με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου θα συμπράξει η Νεανική Χορωδία VIVO σε χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Τη διδασκαλία των εγχόρδων έχει η κα Βίκυ Πατρώνα, των Πνευστών οι κ. Νίκος Βαλταδώρος και Πέτρος Πλωμαρίτης ενώ τη μουσική διεύθυνση της Ορχήστρας έχει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης.
Επίσης, το Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας και το ΚΟΙΠΠΑΠ, στηρίζοντας το Κοινωνικό Παντοπωλείο της "Ομάδας Αλληλεγγύης Πολιτών Εορδαίας", θα δέχεται στην είσοδο της Συναυλίας τρόφιμα, τα οποία θα δοθούν στους άπορους συμπολίτες μας αυτές τις εορταστικές μέρες
Η συναυλία έχει δωρεάν είσοδο.
Η Δημαρχοσ Εορδαιασ
Η Πρόεδρος του Κοι.π.πα.π
Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής
Παρασκευή Βρυζίδου
Θεοπίστη Κρυσταλλίδου
Λάζαρος Τσαβδαρίδης
Διαβάστε περισσότερα » »