Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Ο ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Π.Ε ΚΟΖΑΝΗΣ καλεί τα μέλη του την Κυριακή 1/3/15 και ώρα 9.30 πμ στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης με θέματα:
 
1. Κοπή Βασιλόπιτας
2. Γενική συνέλευση - Απολογισμός Δ.Σ
3. Ενημέρωση με θέμα: Μέλισσα και Αλλεργίες 
Ομιλήτρια: ΒΟΥΡΓΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ειδικός Αλλεργιολόγος) 
 
    -ο-
ΠΡΌΕΔΡΟΣ

ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ ΛΕΟΝΤΙΟΣ
 
eordaialive
Διαβάστε περισσότερα » »

ΜΕΤΑ ΤΟ 4ΜΗΝΟ ΤΙ ;;; του Αντώνη Ι.Γρυπαίου


Οι γνωστοί και φίλοι μου στη καφετέρια μου λένε, δεν γράφεις ένα άρθρο για να καταλάβουμε τι έγινε στο EUROGROUP;;; και τι αποφάσισαν οι μεγάλοι για μας, χωρίς εμάς;;;

Η αλήθεια είναι πως οι ΣαμαροΒενιζέλοι ουδέποτε είχαν διαπραγματευθεί, πεσμένοι στα τέσσερα υπέγραφαν τα Μνημόνια, τα Μεσοπρόθεσμα, τα Πολυνομοσχέδια, και τους εφαρμοστικούς νόμους, «τυφλοίς όμμασι», & «αβρόχοις ποσί», φτάνει να μη κακοκαρδίσουν τη Μέρκελ & Σόϊμπλε, να πάρουν τα δάνεια, να τα στείλουν στο Μεγάλο Αφεντικό τους, και ότι περισσέψει να τα «φάνε» μεταξύ τους μαζί με τους Ολιγάρχες των καναλιών και δημοσίων έργων, ενώ χρέωναν το πόπολο-Λαό, ο οποίος χρεώνετε και εξωφλεί τα δάνεια. (Βλέπε Τζοχατζόπουλο-Λίστα Λαγκάρντ-Παπακωνσταντίνου-ΓΑΠ, κ.λ.π.).
Σαν αντιπολίτευση η μικροψυχία των ΣαμαροΒενιζέλων εξελίχθηκε σε όλο της το μεγαλείο!!!
Η Κυβέρνηση με τις συμφωνίες πήρε μια ανάσα 4 μηνών για την Ελλάδα. Από εκεί και πέρα έχει ο Θεός...................
Η Ελλάδα πήρε αυτό που ήθελε. «Ανάσα» μέχρι το Καλοκαίρι........
Τουλάχιστον ετούτοι εδώ, οι σημερινοί «φουκαράδες» το συζητάνε, αγωνίζονται, διαπραγματεύονται, δίνουν και κερδίζουν μάχες.

Στο επόμενο 4μηνο το πλοίο «Ελλάς» θα πλέει σε αχαρτογράφητα ύδατα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά έλεγε θα σκίσει τα μνημόνια, και θα διαγράψει ένα μεγάλο μέρος του δημόσιου χρέους της χώρας, εφαρμόζοντας τη ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ. Αντί αυτών πήγαμε στη παράταση της Δανειακής σύμβασης, γιαυτό ο λαός έχει μπερδευτεί, και δεν καταλαβαίνει τι γίνεται. «Ευνοημένοι» Ολιγάρχες λεηλάτησαν μια προδομένη χώρα!!

Αλέξη, στείλε τους Ιουδαίους Ευρωπαίους ηγέτες-υπαλληλίσκους του ΡΟΤΣΙΛΝΤ, στο Διάβολο, και πάρε δάνειο από τους ΒRICS μέχρι να σταθούμε στα πόδια μας.!!!

Κωλοτούμπα ήταν και η εκλογή προέδρου Δημοκρατίας.
Φέραμε έναν άλλο Παπούλια. Δεν ψηφίσαμε το ΣΥΡΙΖΑ για να μας φέρει τον κύριο, «Ευχαριστούμε τους λαθρομετανάστες που διάλεξαν τη χώρα μας». Υπήρχαν προσωπικότητες διεθνούς ακτινοβολίας, όπως ο Βασίλης  Μαρκεζίνης, ο αγωνιστής Μανώλης Γλέζος, οι καθηγητές Κασιμάτης & Κοντογιώργης, διεθνώς σεβαστές και ανεγνωρισμένες προσωπικότητες.
Από υποχώρηση σε υποχώρηση πάμε, γιαυτό και η αγανάκτηση του Μανώλη Γλέζου, και των άλλων προσωπικοτήτων της αριστεράς.
                                             
                                             Ανάλυση
                                                                --------------------                    
Μετά το καταιγισμό των δηλώσεων Βαρουφάκη, Τσίπρα, Ευρωπαίων ηγετών, δημοσιογράφων, σχολιαστών καναλιών της Τ.V. και λοιπών ΜΜΕ, εκείνο που έχω καταλάβει είναι ότι πήγαμε στην Ευρώπη όχι να διαπραγματευτούμε το δημόσιο χρέος με «κούρεμα» ή αναδιάρθρωση, ή όπως αλλιώς λέγεται, αλλά πήγαμε να ζητήσουμε εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, δηλαδή συνέχιση των δανείων με σύμβαση, ή όπως αλλιώς λέγεται με Μνημόνιο-Memorandum. Τα διάφορα EUROGROUP που έγιναν είχαν σκοπό τη συνέχιση της δανειακής σύμβασης. Όλοι όσοι συνήργησαν ώστε να πτωχεύσει η χώρα πρέπει να διωχθούν. Μετά το Παπακωνσταντίνου  να συλληφθούν και οι προδότες Σημίτης-ΓΑΠ- ΣαμαροΒενιζέλοι οι οποίοι κατάστρεψαν την την Ελληνική οικονομία με αποτέλεσμα τις αυτοκτονίες χιλιάδων Ελλήνων, και τη δυστυχία και καταφρόνια των υπολοίπων ζώντων!!!

Βαρύνονται για χιλιάδες αυτοκτονίες Ελλήνων, και για τη καταστροφή της χώρας προς όφελος ξένων Σιωνιστών Κοσμοκρατόρων.!!!
Μετά από κοπιώδεις και θορυβώδεις συσκέψεις των EUROGROUP, οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν να μας δώσουν 4μηνη παράταση δανείων. Το ερώτημα που γεννάται είναι, «μετά το 4μηνο τι πρόκειται να συμβεί»;;; θα συνεχίσουμε να ζούμε με δάνεια χρεώνοντας τη χώρα, ή θα ζητήσουμε διαγραφή του χρέους;;; Με ότι αυτό συνεπάγεται!!!
Ο υποτελής Σαμαράς λέγει ότι οδηγούμε τη χώρα στα βράχια. Δεν είναι ικανός να πεί τίποτε σοφότερον, παρά μόνο κινδυνολογία!!!
Η πρόταση του Μίκη Θεοδωράκη είναι η κυβέρνηση Τσίπρα, να καταργήσει άμεσα όλα τα μέτρα των Μνημονίων, ξεκινώντας από την αποκατάσταση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας. Εν συνεχεία καλεί τη κυβέρνηση να εναντιωθεί στην Ε.Ε., και να οχυρωθεί στην Εθνική νομιμότητα που προσφέρει η πλειοψηφία στη Βουλή, και να στραφεί αποφασιστικά στο Λαό, και στον Εθνικό μας πλούτο. Να εκμεταλλευθεί προς πάσαν κατεύθυνση τα Γεωπολιτικά και Γεωστρατηγικά πλεονεκτήματα της Ελλάδος. Οχυρωμένοι πίσω από τη δύναμη του ενωμένου Λαού, να προτείνει Κοινοπραξίες για την αξιοποίηση του Εθνικού μας πλούτου, με αντάλλαγμα οικονομικές συμφωνίες που θα μας απαλλάξουν μια για πάντα από το θανάσιμο εναγκαλισμό των δανειστών μας. Σ’ αυτόν το νέο δρόμο, δεν θα είμαστε μόνοι μας.

Μετά τα γεγονότα της Ουκρανίας, ο παγκόσμιος χάρτης έχει αλλάξει. Η διεθνής κοινή γνώμη είναι μαζί μας. Καμία δύναμη νομικά δεν μας εμποδίζει να συνάπτουμε οικονομικές συμφωνίες προς το συμφέρον της χώρας μας και του Λαού της.
Η Γεωπολιτική σημασία της Ελλάδος είναι τεράστια. Ακόμη και αν είναι ακριβό το τίμημα, αξίζει να πληρωθεί η Ελλάδα. Αυτό ακριβώς προσπαθούν να αποφύγουν οι Σιωνιστές Κοσμοκράτορες. Βλέπετε τα θέλουν όλα τζάμπα σκλαβώνοντας τους Λαούς με βίαιες πολιτικές.
Τα γεγονότα που ζούμε σήμερα είναι μια προσπάθεια της Νέας Τάξης Πραγμάτων για εξόντωση του Ελληνισμού. Απώτερος στόχος της Ν.Τ.Π. είναι η εγκαθίδρυση ενός συστήματος παγκόσμιας διακυβέρνησης-δικτατορίας,  και ο Ελληνισμός στέκεται εμπόδιο.

Ούτως εχόντων των πραγμάτων, η παγκόσμια διακυβέρνηση μας έδεσε με δάνεια και μνημόνια για να μας εξοντώσει. Γιαυτό αντιδρούν λυσαλέα οι διάφοροι Μέρκελ & Σόϊμπλε, διότι δεν τους επιτρέπουν οι Κοσμοκράτορες να υποχωρήσουν. Ήδη η Ε.Ε. ονομάζεται από τους Λαούς της Ευρώπης Γερμανική  Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι αδιέξοδες πολιτικές της Γερμανίας θα οδηγήσουν την Ε.Ε. στη κατάρρευση.

Όταν γίνεται μια διαπραγμάτευση απαραίτητος όρος είναι και τα δύο μέρη να υποχωρούν, αλλιώς δεν γίνεται διαπραγμάτευση.
Τι πετύχαμε με τη νέα συμφωνία της Παρασκευής  20/02/15  και τι περιλαμβάνεται στη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις την οποίαν απέστειλε η κυβέρνηση στη μεγάλη Τρόϊκα (δανειστές) για έγκριση.

    Μέτρα αντιμετώπισης Ανθρωπιστικής Κρίσης

1.- Αποφύγαμε τη νέα μείωση μισθών & συντάξεων.
2.- Τη προστασία  της πρώτης κατοικίας.
3.- Την αύξηση του ΦΠΑ.
4.- Να διατηρούμε μικρότερο πρωτογενές πλεόνασμα.
5.- Πετύχαμε τα μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση.
6.- Τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
7.- Τον όρο για μηδενικό έλλειμμα στα ασφαλιστικά ταμεία.
8.- Τη Ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια.
9.- Απολύσεις εργαζομένων.
10.- Το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ.
11.- Αποφύγαμε το GREXIT, που μακάρι να είχαμε βγεί από το λάκκο των λεόντων. Δεν μας διώχνουν, μας θέλουν μέσα, για Γεωπολιτικούς λόγους, φοβούνται τη Ρωσία, και θέλουν τον ορυκτό μας πλούτο!!!
12.- Πετύχαμε το βασικό μισθό των 751 ευρώ για τους εργαζομένους.
13.- Αποφύγαμε τις αποκρατικοποιήσεις που ζήταγαν οι δανειστές.
14.- Πετύχαμε «Διαγραφή των δεσμεύσεων», σύμφωνα με το e-mail Χαρδούβελη.
15.- Αναίρεση νέων  μέτρων στο τομέα εργασίας.
16.- Ρευστότητα σε ΑΤΜ & Τράπεζες με νέα δάνεια.
17.- Υποσχεθήκαμε Μέτρα για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, διαφθοράς, και του λαθρεμπορίου.
18.- Πετύχαμε κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
19.- Αποφύγαμε τη Λιτότητα που τυρρανούσε  το  Λαό.
20.- Δρομολογήθηκε επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους, και ότι ποσόν βρεθεί παράνομο, θα το διαγράψουμε.
Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από τα μέχρι στιγμής  ΜΜΕ.
Όλα αυτά πρόκειται να γίνουν σε χρονικό βάθος τετραετίας. Μην περιμένει κανείς να γίνουν άμεσα. Τα αρπακτικά-γύπες δανειστές, με τα πιόνια τους στη Σιωνιστική Τρόϊκα-Ε.Ε.-ΕUROGROUP δεν επιτρέπουν
Άναψε φωτιές στο εσωτερικό μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ η λίστα Βαρουφάκη Φαίνεται ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έβαλε νερό στο κρασί της.
Έτσι όπως τα γράφει στη λίστα του ο Βαρουφάκης είναι για το Λαό «ζήσε Μάη μου να φας τριφύλι». Μέχρι να γίνουν όλα αυτά «Ποιός ζει, ποιός πεθαίνει» λέει ο Λαός.

                  Τι  δεν  πετύχαμε
1.- Διαγραφή ή αναδιάρθρωση του χρέους.
2.- Συνέχιση στενού ελέγχου από τους δανειστές.
 3.- Να πληρώνουμε τα τοκοχρεολύσια κανονικά  στους δανειστές.
4.- Δέσμευση των μνημονίων υπό άλλο όνομα. (Συμβόλαια-Γέφυρα).
5.- «Θεσμοί» αντί για Τρόϊκα.
6.- Μας δίνουν δάνειο για να εξοφλούμε άλλα δάνεια...........
7.- Μείναμε στο  Αγγλικό  Δίκαιο
8.- Πάμε για νέα διάσωση-ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρέωση του Λαού.
9.-Παραμένουν οι ξένοι επιτηρητές και επίτροποι.
10.- Το  χρέος κρίνεται βιώσιμο, ενώ είναι επαχθές & επονείδιστο.
11.-Η Ελληνική πλευρά δεσμεύεται να μην ακυρώσει τίποτε από όσα έγιναν. Η Ελλάδα συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πριν τις εκλογές!
12.- Η Ελλάδα δεσμεύεται να μην προβεί σε μονομερείς ενέργειες, δηλαδή διαγραφή του χρέους και εφαρμογή της ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ! Η ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ πηγαίνει για τις καλένδες.
13.- Η Ελλάδα να πληρώνει κανονικά  τις υποχρεώσεις-τοκοχρεωλύσια προς τους γύπες-δανειστές.
14.- Η Κυβέρνηση δεσμεύεται να πάρει πίσω τις προεκλογικές δεσμεύσεις.
15.- Η Κυβέρνηση δεν τολμά να αλλάξει τις διοικήσεις στη Τράπεζα της Ελλάδος, (ΤτΕ), και στην Εθνική (ΕΤΕ). Παραμένουμε με Στουρνάρα και Τουρκολιά. Αμφότεροι τυγχάνουν της προστασίας ROTHSCHILD του ιδιοκτήτου των δύο αυτών τραπεζών. Δυστυχώς ακόμη θα «φάμε στη μάπα» τους Στουρνάρα, Τουρκολιά, Χαρδούβελη.

Οι Ευρωπαίοι αποκαλούν τη συμφωνία, «Έντιμος Συμβιβασμός».
Η νέα Κυβέρνηση να αναλάβει εκστρατεία διαφώτησης των Λαών της Ευρώπης, ότι τα δάνεια δεν πήγαν στην Ελλάδα και στον Ελληνικό Λαό, αλλά πήγαν στα παμφάγα όντα στους γύπες-δανειστές Κοσμοκράτορες και Επικυρίαρχους του πλανήτη!!!!
Πρόσφατα κυκλοφόρησε μια είδηση ότι οι χώρες Ρωσία-Κίνα ενέκριναν ένα δάνειο για την Ελλάδα ύψους 100 δις. δολαρίων από το Ανατολικό Δ.Ν.Τ. που λέγεται BRICS. Αυτό να το εκμεταλλευθούμε διπλωματικά, και Γεωπολιτικά-Γεωστρατηγικά!!!

Τώρα οι δανειστές (Τρόϊκα) λέγονται  «Θεσμοί» και τα Μνημόνια συμβάσεις ή συμβόλαια, δηλαδή «άλλαξε ο Μανωλιός».............

Αυτά όλα και άλλα περιέχονται στη λίστα προς έγκριση από τους δανειστές-αρπακτικά. Δεν γνωρίζω εάν οι κ.κ. Ράϊχενμπάχ και Φούχτελ θα παραμείνουν ως επιτηρητές του προτεκτοράτου-αποικία Ελλάς.

Η Κυβέρνηση λέει στους γύπες δανειστές, «Αυτές είναι οι μεταρρυθμίσεις. Ότι έχει εξαγγελθεί προχωράει κανονικά».

Από τις μέχρι τώρα διαπραγματεύσεις, ούτε Νίκη έχουμε, ούτε ήττα, μόνον Ανακωχή!! Οι Σιωνιστές Παντοκράτορες μας βάλλανε στην εντατική για τετράμηνο!!! Μετά το τετράμηνο ο ΘΕΟΣ γνωρίζει εάν θα επιβιώσουμε, με το στρατό των Τζιχαντιστών εισβολέων που στέλνουν! 

Το χρέος παραμένει μη διαχειρίσιμο και μη εξυπηρετούμενο. Θα πάμε ακόμα χειρότερα, εκτός εάν η Κυβέρνηση εκμεταλλευτεί αυτούς τους 4 μήνες, για να προετοιμάσει τη χώρα για ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ- διαγραφή του χρέους, και έξοδο από το Ευρώ. Άλλη λύση δεν υπάρχει.

Οι Κοσμοκράτορες-δανειστές έχουν στρέψει όλους τους Ευρωπαϊκούς Λαούς εναντίον μας, πράγμα εντελώς απαράδεκτο, και λίαν επικίνδυνο!
Η Ελλάς όποτε στην ιστορία εστρέφετο με εμπιστοσύνη στην Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη καταστρεφόταν ολοσχερώς.

Η Σιωνιστική Ευρωπαϊκή Ένωση διαλύει την Ελλάδα των αφελών πολιτικών ΣαμαροΒενιζέλων.
Έδωσαν τη παράταση της δανειακής σύμβασης γιατί έχουν στόχο να ξεπουληθούν σε 3 μήνες τα πετρέλαια του Ιονίου Κρητικού Πελάγους. 

 Ο  διάσημος Βέλγος οικονομολόγος Έρικ Τουσέν πρόεδρος της επιτροπής για την ακύρωση του χρέους του Γ! κόσμου λέει, 

«Κάντε λογιστικό έλεγχο, και διαγράψτε το χρέος ως παράνομο και επαχθές».

Τώρα ψηλά το κεφάλι μέχρι το καλοκαίρι. Τώρα μετά από αυτήν την οικονομική οδύσσεια οι Έλληνες ξέρουν τι θα πεί «διαπραγμάτευση» και τι θα πεί «Εθνική Αξιοπρέπεια». Η Ιστορία των ΣαμαροΒενιζέλων δεν αντέχεται πιά.

Οι ηγέτες της Σιωνιστικής Ε.Ε. όπως απεδείχθη από τη μέχρι σήμερον συμπεριφορά τους, λειτουργούν σαν πιόνια των αρπακτικών δανειστών.

Η καταραμένη Τρόϊκα  δεν έφυγε, αλλά ονομάστηκε «Θεσμοί».
Θεσμός πια;;; η Σιωνιστική Τρόϊκα των λύκων και των λεόντων!!!

Ο Πώλ Κρούγκμαν –νομπελίστας οικονομολόγος- καταπολεμά με πάθος τη λιτότητα. Όμως τη ξεροκέφαλη τη Μέρκελ δεν την αφήνει ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ να άρρει τη λιτότητα από τους Ευρωπαϊκούς λαούς, για να εισπράττει αυτός ο Βασιλιάς Μίδας περισσότερα. Δεν του φθάνουν τα όσα έχει. Για να κατακτήσει τη παγκόσμια κυριαρχία χρειάζεται περισσότερα. Όλοι οι Λαοί του πλανήτη δούλοι να πληρώνουν φόρους στη παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία του ΡΟΤΣΙΛΝΤ!!!.
Το ερώτημα παραμένει, μετά το 4μηνο τι θα συμβεί;;; 

Η Ελλάς ή θα παραδοθεί άνευ όρων στο σκότος, έρεβος, και στη βάσανο των Μνημονίων της Σιωνιστικής Τρόϊκας, ή θα τα «σπάσει» μαζί τους, διαγράφοντας το χρέος, κάνοντας πιστωτικό γεγονός, οπότε φαίνονται στον ορίζοντα άλλα Γεωπολιτικά, Γεωστρατηγικά, & Γεωενέργειας παιχνίδια. Οι Κοσμοκράτορες γύπες-δανειστές θέλουν την Ελλάδα αποικία & προτεκτοράτο, για να εκμεταλλευθούν τον ορυκτό πλούτο. Ήδη ο χρυσός της Χαλκιδικής (Σκουριές), χυμένος σε τούβλα, φεύγει για τα θησαυροφυλάκια του ΡΟΤΣΙΛΝΤ μέσω ΣΟΡΟΣ. Τα ίδια θα κάνουν στα πετρέλαια και στο Φυσικό Αέριο!!!

Σήμερα η παγκόσμια Σιωνιστική Δικτατορία του ΡΟΤΣΙΛΝΤ μας κυνηγάει όπως τότε κατεδίωκον οι ΝΑΖΙ το Λαό του Ισραήλ.
Εν τω μεταξύ οι Τζιχαντιστές ορμώμενοι από τη Λιβύη, περικυκλώνουν την Ευρώπη, αποβιβαζόμενοι σε Ελλάδα & Ιταλία, και η Σιωνιστική Γερμανική Ευρωπαϊκή Ένωση κοιμάται τον ύπνο του δικαίου.
Εδώ ισχύει το αρχαίο Ελληνικό ρητό, « Των οικιών ημών εμπιπραμμένων, ημείς άδομεν».

                                                    ΑΝΤΩΝΗΣ  Ι.  ΓΡΥΠΑΙΟΣ
                                Διεθνολόγος- Αρθρογράφος
                                                   E- mail: ant.grypaios@gmail.com
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΑΤΩΤΕΡΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ του Μιχάλη ΡαμπίδηΤο e-mail με τις μεταρρυθμίσεις του ΥΠ.ΟΙΚ. κ Βαρουφάκη προς τους θεσμούς (ΤΡΟΙΚΑ) που εγκρίθηκε από το Eurogroup είναι σαφέστατα κάτω από τις προσδοκίες, όχι μόνον των πολιτικών της αντιπάλων αλλά και των υποστηρικτών της κυβέρνησης.
Θεωρώ απόλυτα δικαιολογημένες τις αντιδράσεις Μ. Γλέζου & Μ. Θεοδωράκη, καθώς και άλλων κυβερνητικών στελεχών, γιατί στην φαρέτρα της η κυβέρνηση είχε ένα δυνατό οπλοστάσιο που δεν αξιοποίησε στο έπακρο. Και εξηγούμε:
- Τις διεθνείς συγκυρίες  σε συνδυασμό με την σημαίνουσα γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας στο κέντρο των εξελίξεων και ταυτόχρονα μια αναξιόπιστη προς τους συμμάχους Τουρκία.
- Τα δεδομένα για ένα πιθανό Grexit να μην έχουν διαφοροποιηθεί καταλυτικά, όσον αφορά τις μεγάλες συνέπειες στην ευρωζώνη.
- Την καθαρή στήριξη των μεγάλων δυνάμεων δηλ. των ΗΠΑ της Ρωσίας και της Κίνας.
- Τις δικαιολογημένες ανησυχίες των ευρωπαίων ηγετών  με την διαπίστωση μια φανερής ανόδου (από τις ευρωεκλογές) των ευρωσκεπτικιστών.
- Την μεγάλη λαϊκή στήριξη που είχε η κυβέρνηση.
Η λίστα μεταρρυθμίσεων Βαρουφάκη αποφεύγει την αναφορά των προεκλογικών υποσχέσεων που με επίσημες δηλώσεις έγιναν και κυβερνητικές δεσμεύσεις, όπως λ.χ. το τέλος μείωσης των συντάξεων, την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ  (με τον ΦΜΑΠ) την αύξηση του αφορολόγητου (στις 12000 €)  την κάθετη απόρριψη της δημοπράτησης πρώτης κατοικίας κ.α.
Οι παραλήψεις αυτές φυσικά και δεν νομιμοποιούν κανένα στέλεχος της προηγούμενης κυβέρνησης να επιζητεί τον «ρεαλισμό» δηλ. την υποτέλεια, την υποταγή και την πάρα πέρα ταπείνωση των Ελλήνων.
Το κείμενο Βαρουφάκη διαφέρει από αυτό του κ Χαρδούβελη αφού δεν περιέχει κανένα μέτρο λιτότητας, έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την διαπλοκή, τη διαφθορά, την φοροδιαφυγή κ.α. ενώ γίνεται σαφής αναφορά σε κοινωνικά και ανθρωπιστικά ζητήματα. Οφείλουμε επίσης να δεχθούμε ότι είναι κείμενο πολιτικού περιεχομένου χωρίς  οικονομικές-τεχνοκρατικές λεπτομερείς αναφορές, που όλως παραδόξως εγκρίθηκε από αναρμόδιο ευρωπαϊκό όργανο (Eurogroup).
Ο χρόνος εξακολουθεί να δουλεύει για την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. Οι αναμενόμενες αλλαγές ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, που αμφισβητούν την Γερμανική πολιτική της λιτότητας, θα την ενισχύσουν περεταίρω. Ήδη η πρότερη απόφαση του κεντρικού τραπεζίτη της ΕΚΤ κ Ντράγκι για ποσοτική χαλάρωση, είναι το αζιμούθιο μιας υποχρεωτικής πορείας της νομισματικής ένωσης αλλά και της ΕΕ.
Το 4μηνο – γέφυρα της διαπραγμάτευσης (που μπορεί και να παραταθεί), θα δώσει την ευκαιρία στην κυβέρνηση, αφ’ ενός μεν να πραγματοποιήσει βασικές και απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, δίχως οσμή λιτότητας, αφ’ ετέρου δε να καταστήσει σαφές και κοινά αποδεκτό ότι το Ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο (όπως και άλλων ευρωπαϊκών κρατών) και η ρύθμισή του καθίσταται αναγκαία. Ίδωμεν …..
Διαβάστε περισσότερα » »

ΔΥΣΤΥΧΩΣ- Αυτές είναι οι περιοχές της χώρας μας που «θερίζει» ο καρκίνος…

7799Ο καρκίνος φαίνεται πως «προτιμά» κάποιες περιοχές της Ελλάδας περισσότερο από κάποιες άλλες…
Η Δράμα μαζί με το Κιλκίς, την Καρδίτσα και τα Γρεβενά, καταλαμβάνουν τις τέσσερις πρώτες θέσεις σε θνησιμότητα από καρκίνο, επισημαίνει ο παθολογοανατόμος και πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας «Η Δράμα ενάντια στον Καρκίνο» Σάββας Παπαδόπουλος, επικαλούμενος στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας.
«Η Δράμα μαζί με τις Σέρρες και το Κιλκίς είναι οι περιοχές της Ελλάδας με την υψηλότερη θνησιμότητα αλλά και με τον υψηλότερο δείκτη γήρανσης του πληθυσμού (23%) μαζί με τις Σέρρες (26%) τη στιγμή που στην Ξάνθη ο δείκτης είναι μόνο 15%» αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή τη διοργάνωση του 2ου Επιστημονικού Συμποσίου, με θέμα «Περιβάλλον και καρκίνος.
Αυξητική τάση του καρκίνου έχει παρατηρήσει περισσότερο στη Δράμα και λιγότερο στη Ξάνθη και την Καβάλα ο καθηγητής Υγιεινής στην Ιατρική Σχολή του ΔΠΘ, Θεόδωρος Κωνσταντινίδης, ο οποίος θα παρουσιάσει στο συνέδριο τα επιδημιολογικά δεδομένα του καρκίνου στην Ανατολική Μακεδονία.
Ο ίδιος πιθανολογεί ότι η αυξητική τάση του καρκίνου στη Δράμα μπορεί: Πρώτον να είναι ένα δημογραφικό φαινόμενο που σχετίζεται με τη μετανάστευση των Δραμινών κατά τη δεκαετία του ΄60 στη Δυτική Γερμανία, όπου εκτέθηκαν σε καρκινογόνους παράγοντες και στη συνέχεια επέστρεψαν έχοντας επηρεαστεί από αυτούς.
Δεύτερον να έχουν επηρεαστεί οι κάτοικοι της περιοχής από φυτοφάρμακα ή από τους υπάρχοντες περιβαλλοντικούς παράγοντες, όπως π.χ. το ραδόνιο, το οποίο σε κάποιες περιοχές της Δράμας υπάρχει σε υψηλότερα ποσοστά.
Τρίτον να οφείλεται σε ρύπους που παράγει η γειτονική Βουλγαρία και μεταφέρονται στην Ελλάδα με τα νερά του Νέστου ή ακόμη και στη διαρροή ραδιενέργειας από τον πυρηνικό σταθμό του Κοζλοντούι, όπου είχε συμβεί ατύχημα το 2006.
«Θα πρέπει όμως να γίνουν διαφορετικού τύπου μελέτες για να μπορούμε να μιλήσουμε με ακριβή στοιχεία και όχι πιθανολογώντας. Οι δικές μου μελέτες είναι περιγραφικής αιτιολογίας και βασίζονται στην παρατήρηση των τάσεων» προσθέτει ο κ. Κωνσταντινίδης.
Στη διάρκεια του συνεδρίου θα εξεταστεί το γενικότερο πρόβλημα της επίδρασης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης των σύγχρονων πόλεων στην υγεία των πολιτών και η ατμοσφαιρική ρύπανση που θα αντιμετωπίσει στη Δράμα, ιδίως σε περίπτωση που ενδεχομένως θα υλοποιηθεί η εκμετάλλευση κοιτασμάτων λιγνίτη.
Θα συζητηθεί και θα αναλυθεί η παρουσία ραδιενεργών κοιτασμάτων, όπως το ραδόνιο που υπάρχει σε ορισμένες περιοχές του νομού. Θα συζητηθεί, επίσης, η πιθανή βλαπτική παρουσία των πυρηνικών εργοστασίων, όπως το γειτονικό μας Κοζλοντούι.
Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στην επίπτωση του καρκίνου θυρεοειδούς στους κατοίκους της περιοχής μας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδος μετά το πυρηνικό ατύχημα του Τσέρνομπιλ. Θα παρουσιαστούν επίσης νεότερες μελέτες για το αν η κινητή τηλεφωνία και τα άλλα ηλεκτρομαγνητικά πεδία έχουν επίπτωση στην αύξηση του καρκίνου στην εποχή μας.
Εξειδικευμένοι επιστήμονες θα αναφερθούν στις βλαπτικές και καρκινογόνες επιδράσεις των φυτοφαρμάκων κυρίως, αλλά και των λιπασμάτων στις γεωργικές καλλιέργειες. Θα αναλυθούν οι μηχανισμοί εμφάνισης καρκίνων από κοινούς ιούς, όπως της ηπατίτιδος Β, του ιού Epstein-Bar και του HPV και θα αναζητηθούν τα αίτια και οι τρόποι που ο ήλιος, η τροφή και το αλκοόλ, μπορούν να γίνουν αίτια καρκίνου.
Ξεχωριστή αναφορά θα υπάρξει στην πρόοδο στην πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου των γυναικών με τα νέα εμβόλια, καθώς και στο θέμα των γενόσημων φαρμάκων.
Το συνέδριο θα ολοκληρωθεί με τη βράβευση 10 μαθητών της Β΄ Γυμνασίου για τις εκθέσεις που έγραψαν σχετικά με το κάπνισμα.
Να σημειωθεί ότι η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία «Η Δράμα ενάντια στον καρκίνο» δημιουργήθηκε από επτά Δραμινούς γιατρούς που ασχολούνται με τον καρκίνο.
«Η Εταιρεία έχει σαν πρώτη προτεραιότητα να δώσει απαντήσεις σε τοπικά προβλήματα και ανησυχίες, αλλά απώτερος στόχος είναι η Δράμα να αποτελέσει ‘πλατφόρμα’ και σημείο προσέγγισης όλων των επιστημών και τεχνολογιών με επίκεντρο τον καρκίνο» επεσήμανε ο ογκολόγος Χαράλαμπος Ανδρεάδης, ο οποίος είναι συμπρόεδρος της Εταιρείας μαζί τον κ. Παπαδόπουλο.

makeleio
Διαβάστε περισσότερα » »

Η Σολές Γκόντγουιν αγαπά την Ελλάδα και απαντά για το 'σου χρειάζεται Χίτλερ'

Η γιατρός από τη Νιγηρία που δέχτηκε ρατσιστική λεκτική επίθεση από ασθενή, με απειλές για "σαπουνοποίηση", μιλά στο NEWS 247. Πώς είναι να ζεις χωρίς να σε αναγνωρίζει το ίδιο το κράτος; Η μετανάστευση στην Ελλάδα, οι δυσκολίες, η ιατρική, οι στερήσεις λόγω ιθαγένειας και η συνέχεια που θα δοθεί στα δικαστήρια
Θύμα ρατσιστικής λεκτικής βίας, λόγω του μελαψού της επιδερμίδας της. Δυστυχώς, για εκείνη δεν είναι η πρώτη φορά. Ίσως όμως αποτέλεσε το κερασάκι στην ρατσιστική τούρτα της χώρας μας, γεμάτη από δεκάδες ανάλογα απεχθή κρούσματα. Το δεδομένο: Η 29χρονη Σολές Γκόντγουιν από τη Νιγηρία (Solace Godwin Akpevwe) ήρθε αντιμέτωπη με πρωτοφανές ρατσιστικό παραλήρημα 57χρονου ασθενούς εντός του νοσοκομείου που ασκεί την ειδικότητά της στην Παθολογία, στην Κοζάνη. Η επίθεση εναντίον της: "Ξέρω πολύ καλά τι σου χρειάζεται. Χίτλερ και σαπούνι!", είπε ο ασθενής, σε μία πρώτη αντίδραση στην αναμονή του. Τα αντανακλαστικά της: Άμεσα και δραστικά. Η γιατρός άσκησε επί τόπου ποινική δίωξη εις βάρος του 57χρονου συνταξιούχου.
"Ελπίζω αυτή τη φορά να καταλάβει ο κόσμος πόσο άσχημο είναι να μην υπάρχεις πουθενά. Να μην ζεις σαν τους άλλους, επειδή το χρώμα στην επιδερμίδα σου διαφέρει. Δεν ήθελα να κάνω έναν άνθρωπο να υποφέρει. Ήθελα απλά να σταματήσει αυτή η θλιβερή νοοτροπία και μπει ένα τέλος στις πρωτόγνωρες συμπεριφορές. Η κυβέρνηση οφείλει να μεριμνήσει, ώστε να αλλάξει ο αντιρατσιστικός νόμος. Γιατί οι Έλληνες που γεννιούνται στο εξωτερικό να αποκτούν αμέσως ιθαγένεια και δικαίωματα και εμείς όχι;", ανέφερε η ίδια σε προσωπική συνομιλία της με το NEWS 247, αμέσως μετά την δημοσιοποίηση της ρατσιστικής επίθεσης εις βάρος της σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Από τον Δεκέμβριο του 2013 στην Παθολογική Κλινική του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης, η 29χρονη Σολές Γκόντγουιν, υποστηρίζει ότι έχει αντιμετωπίσει ουκ ολίγες φορές την ελλιπή ανοχή της κοινωνίας απέναντι στο "διαφορετικό". Πώς όμως καταλήξαμε αυτή τη φορά να μιλάμε για "σαπουνοποίηση ιατρικού προσωπικού;".
Η ίδια εξηγεί:
"Ο 57χρονος κύριος ήθελε να εξεταστεί άμεσα στα Επείγοντα του νοσοκομείου. Του εξήγησα ότι στο ιατρείο ήταν μία κυρία ημίγυμνη, η οποία έπρεπε να εμβολιαστεί. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα μπήκε πάλι στο εξεταστήριο και μάς είπε τόσο ο ίδιος, όσο και η γυναίκα του ότι κλείνει ο λαιμός του και δεν μπορεί να περιμένει. Έτσι εγώ μαζί με την νοσηλεύτρια που είχε βάρδια μαζί μου εκείνη τη στιγμή, του είπαμε να περάσει. Η γυναίκα του μάς εξήγησε ότι είχε πάρει κάποια αντιβίωση, η οποία τού παρουσίασε αλλεργική αντίδραση. Μπαίνοντας όμως μέσα στο ιατρείο, προκειμένου να του χορηγήσουμε κορτιζόνη, αδρεναλίνη και αντισταμινικά, δεν φάνηκε να βρίσκονταν σε επείγουσα κατάσταση. Ωστόσο, εγώ επειδή επρόκειτο για αναφυλακτική ή αλλεργική κατάσταση, δεν μπορούσα να του πω να περιμένει. Μπορεί να χαθεί ασθενής με αυτόν τον τρόπο. Μόλις λοιπόν του είπαμε, ξαπλώστε για να βρούμε γρήγορα φλέβα, άρχισε να φωνάζει: Ξέρω πολύ καλά τι σου χρειάζεται. Χίτλερ και σαπούνι! Δεν μπορούσα να πιστέψω στα αυτιά μου. Επί τόπου ανακοίνωσα ότι θα τον καταγγείλω, όπως και έγινε, εφόσον βεβαιώθηκα ότι ο ορός τρέχει στο αίμα του και πλέον είχε ξεπεράσει κάθε κίνδυνο. Ήρθε η επιμελήτριά μου. Της εξήγησα. Είχα μάρτυρα και την νοσηλεύτρια της βάρδιας. Οπότε πήγα στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα για να υποβάλλω μήνυση εναντίον του. Σίγουρα δεν περίμενε ότι θα αντιδράσω έτσι".
Η ειδικευόμενη γιατρός ομολογεί ότι στα Επείγοντα, οι συμπεριφορές ασθενών είναι σχεδόν πάντα ακραίες. "Πρόσφατα συνάδελφος απειλήθηκε με μαχαίρι. Τις προάλλες ήρθε ένας κύριος και ζητούσε να τον εξυπηρετήσουμε με την συνταγογράφηση. Όταν τον πλησίασα για να του εξηγήσω ποια η υποχρεωτική διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει, μού απάντησε: Εγώ δεν μιλάω με εσένα! Εσύ να γυρίσεις στην πατρίδα σου!".
Παρά τις δυσκολίες ωστόσο, η 29χρονη Σολές δεν βλέπει τη χώρα μας με σκεπτικισμό και ποτέ δεν αποπειράθηκε να εγκαταλείψει την προσπάθεια για ένα αξιοπρεπέστερο επίπεδο διαβίωσης, με πρόσβαση στην ισότητα και την ισονομία. "Η ζωή μου είναι εδώ. Εδώ έχω τους φίλους μου και τον άντρα μου. Αγαπώ τη χώρα αυτή. Και μπορεί να υπάρχουν συμπεριφορές που με πληγώνουν, αλλά δεν σκέφτηκα ποτέ να φύγω".
Τι στερείται ωστόσο καθημερινά; "Είμαι 29 χρονών. Δεν έχω ψηφίσει ποτέ στη ζωή μου. Έχω ψηφίσει μόνο στις εκλογές του Πανεπιστημίου. Ούτε καν στον Ιατρικό Σύλλογο. Ενώ πληρώνω εισφορές στο ΙΚΑ, φόρους και όλα όσα απαιτούνται από τον κάθε Έλληνα πολίτη, ζω καθημερινά σαν να μην υπάρχω. Με ενοχλεί που είμαστε σαν ένα "τίποτα"".

 

Απολογείται σήμερα ο 57χρονος ασθενής

Να σημειωθεί ότι ο 57χρονος νοσηλεύτηκε για κάποιες ώρες στη μονάδα βραχείας νοσηλείας, του δόθηκε ορός και όταν βγήκε, συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτόφωρου. Την Τετάρτη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης, ο οποίος άσκησε εναντίον του ποινική δίωξη μόνο για εξύβριση και όχι για ρατσιστική λεκτική βία εις βάρος της νεαρής γιατρού. Ο ίδιος πήρε αναβολή και απολογήθηκε σήμερα Πέμπτη.
Ο ασθενής είναι συνταξιούχος τραπεζικός υπάλληλος, διαμένει σε χωριό της Κοζάνης και σύμφωνα με την Σολές Γκόντγουιν, εμφανίστηκε μετανιωμένος, ενώ ισχυρίστηκε ότι η φράση που εκστόμισε δεν είχε στόχο την ίδια, αλλά στράφηκε ενάντια του συστήματος υγείας που δεν παρέχει καλές υπηρεσίες περίθαλψης με αποτέλεσμα δεκάδες ασθενείς καθημερινά να ταλαιπωρούνται στις ουρές της απόγνωσης και οργής.
Τελικά το δικαστήριο (το οποίο ξεκίνησε το πρωί και τελείωσε στις 15.30) έκρινε ότι ο κατηγορούμενος είναι ένοχος. Στον ίδιο επιβλήθηκε ποινή έξι μηνών φυλάκισης με τριετή αναστολή, ενώ αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.
Ο άνδρας ζήτησε εντός της δικαστικής αιθούσης ταπεινά συγνώμη, τόσο από την ίδια τη γιατρό, όσο και από το νοσηλευτικό προσωπικό, καταδικάζοντας ρητά τέτοιες ενέργειες.
Αν και η Νιγηριανή γιατρός έκανε δεκτή τη συγγνώμη του, η Εισαγγελέας έκρινε ότι ο κατηγορούμενος είχε καθαρότητα και διαύγεια στη σκέψη, η οποία δείχνει ρατσιστικό μένος, προτείνοντας την ενοχή του για την πράξη της εξύβρισης.
Στο πλευρό πάντως της ειδικευόμενης γιατρού βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σύσσωμο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης, καθώς και τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου της περιοχής.
Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κοζάνης Γιώργος Παύλου καταδίκασε το περιστατικό, εκδίδοντας την ακόλουθη ανακοίνωση:
"Η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μαμάτσειο - Μποδοσάκειο καταδικάζει τη χθεσινοβραδινή, ρατσιστική επίθεση που εδέχθη η ιατρός μας Godwin Solace Akpevwe. Τέτοιες πράξεις μας παραπέμπουν σε σκοτεινές περιόδους και δεν αρμόζουν στην εποχή μας και ιδιαίτερα στο χώρο του Νοσοκομείου, όπου όλο το προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό υπερβάλλει εαυτόν για το καλό και την ασφάλεια των συνανθρώπων μας.
Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΥ"

Στο περιθώριο της Ελλάδας που σπούδασε και μεγάλωσε

Με ελληνική παιδεία και μόρφωση, παραμένει ακόμη στην αφάνεια, στο περιθώριο μιας καθημερινότητας γεμάτη από "τρύπες" και "κενά" σε νομικά πλαίσια, διατάξεις και τροπολογίες.
Η Σολές Γκόντγουιν γεννήθηκε στη Νιγηρία και μετανάστευσε στην Ελλάδα, σε ηλικία μόλις 14 ετών, λόγω της καριέρας του πατέρα της που ήταν ποδοσφαιριστής. "Λίγο μετά την Κύπρο, ήρθε Ελλάδα, οπότε μάς τράβηξε κοντά του. Και εμένα και την μητέρα μου και τα αδέρφια μας".
Φοίτησε σε ελληνικό σχολείο στην Αθήνα και σπούδασε Ιατρική στην Αλεξανδρούπολη, από την οποία αποφοίτησε το 2011. "Ακριβώς στα 6,5 χρόνια".
Είναι παντρεμένη με Έλληνα και από το Δεκέμβριο του 2013 ζει στην Κοζάνη, προκειμένου να εξασκήσει την ειδικότητα της Παθολογίας. "Δυσκολεύτηκα να ξεκινήσω. Αντιμετώπισα εμπόδια από το κράτος, πάλι με την ίδια αιτιολογία. Ότι δεν έχω ελληνική ιθαγένεια".
Η 29χρονη συμμετέχει ενεργά σε κινήματα αρωγής μεταναστών και δεν διστάζει συχνά να διαμαρτύρεται δημόσια για τα κακώς κείμενα της ελληνικής νομοθεσίας που περιορίζουν στο ελάχιστο τα δικαιώματα μεταναστών στη χώρα μας.
Τον Φεβρουάριο του 2012 συμμετείχε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στην ΕΣΗΕΑ μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων και συλλόγων και διαμαρτυρήθηκε ανοιχτά για την κυβερνητική πρόθεση αυστηροποίησης του νόμου Ραγκούση περί ιθαγένειας, έπειτα από απόφαση του ΣτΕ που τον έκρινε αντισυνταγματικό. "Είμαι πολίτης αυτής της χώρας και δεν βρίσκω το λόγο να ζω στον πάτο της κοινωνίας", ανέφερε τότε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το "Έθνος".

 

"Αλλεργία" προκαλεί ο αποκλεισμός της από τον Ιατρικό Σύλλογο

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ειδικευόμενη γιατρός δεν είναι η πρώτη φορά που τραβάει την προσοχή των ΜΜΕ. Στις εκλογές του ιατρικού συλλόγου το 2014, αποκλείστηκε "διά ροπάλου" από το δικαίωμα συμμετοχής στην ψηφοφορία για την ανάδειξη του νέου ΔΣ. Η ίδια δεν το έβαλε κάτω ούτε τότε και εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία εξέφραζε την πικρία της και το παράπονο της. Ακόμη και σήμερα ωστόσο, περιμένει την αντίδραση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Αναλυτικά την ανακοίνωση:

"Λέγομαι Solace Akpevwe Godwin και είμαι Νιγηριανής καταγωγής. Ζω στην Ελλάδα τα τελευταία 14 χρόνια. Φοίτησα σε ελληνικό σχολείο και ύστερα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, τμήμα Ιατρικής. Αποφοίτησα στις 9/3/2011 και επί του παρόντος είμαι ειδικευόμενη Παθολογίας στο Γ.Ν Κοζάνης (ΜΑΜΑΤΣΕΙΟ).
Αποστέλλω αυτό το κείμενο διότι αν και νόμιμος κάτοικος της χώρας, πτυχιούχος της Ιατρικής και εγγεγραμμένο μέλος του Ιατρικού συλλόγου, ανακάλυψα προσφάτως ότι δεν μου δίδεται η δυνατότητα να ψηφίσω στις εκλογές του συλλόγου στις 12/10/2014.
Στην προσπάθεια  επιβεβαίωσης της εγκυρότητας αυτής της πληροφορίας, έλαβα γνώση από τον Ιατρικό σύλλογο της Κοζάνης αλλά και της Αθήνας, ενός νόμου από το 1957 που τονίζει ότι οι αλλοδαποί γιατροί δεν έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεστε.
Πως είναι δυνατόν να είμαι νόμιμο μέλος ενός συλλόγου, να πληρώνω εισφορές, να καλούμαι σε συναντήσεις και στις εκλογές να είμαι ανύπαρκτη;
Πως γίνεται να είμαι αποδεκτή σαν γιατρός αλλά όχι σαν ψηφοφόρος; Άρα ποιο είναι το νόημα της εγγραφής σε ένα σύλλογο;
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να τονίσω τη ειρωνεία της κατάστασης, διότι πρόσφατα ψηφίστηκε ο πολυσυζητημένος αντιρατσιστικός νόμος και αναρωτιέμαι, ρατσισμός είναι μόνο όταν κάποιος με βρίζει λόγω χρώματος, όταν με ξυλοκοπά επειδή δεν έχουμε την ίδια θρησκεία ακόμα και να με σκοτώσει επειδή τόλμησα να έρθω στη χώρα του; Ο ρατσισμός είναι όλα αυτά αλλά είναι ΚΑΙ να μου στερείς το δικαίωμα να έχω φωνή στον επαγγελματικό μου χώρο, είναι να δημιουργείς εσκεμμένα ένα κενό ανάμεσα σε κατά τα άλλα ίσους συναδέλφους ευελπιστώντας να με βάλεις στη θέση μου (που θεωρείς ότι είναι κάτω, με σκυμμένο το κεφάλι και χωρίς φωνή).
Αντί λοιπόν να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας και να λέμε ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ότι είμαστε όλοι ίσοι, μήπως ήρθε ο καιρός να το πράξουμε κιόλας. Είμαστε όλοι ίσοι και καλώ τους συλλόγους, σωματεία και ενώσεις να το δείξουν έμπρακτα.
Σαν γιατρός έδωσα έναν όρκο, να φέρομαι σε κάθε άνθρωπο ως ίσο και να ζω σύμφωνα με αυτόν εντός και εκτός εργασίας. Γι’ αυτό καλώ όσους συμφωνούν με αυτό να μεριμνήσουν στην κατάργηση αυτού του άδικου νόμου όχι μόνο για μένα αλλά για να δώσουμε το αληθινό του νόημα στον όρκο του Ιπποκράτη".

news247
Διαβάστε περισσότερα » »