Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΒΙΝΤΕΟ - ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΗΞΕΡΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΡΩΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΤΡΙΜΕΡΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΜΕΙΝΕ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ!

Αποκαλύπτουμε τον σκοτεινό, βρώμικο και κατευθυνόμενο ρόλο Καρατζαφέρη στην εγκαθίδρυση της πραξικοπηματικής κυβέρνησης Παπαδήμου-Τριμερούς Επιτροπής στη χώρα μας:










Όπως βλέπετε στο βίντεο, ο υπερπατριώτης αρχηγός του Λαος από τη μια...κατήγγειλε την Τριμερή Επιτροπή, τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ και τα κερδοσκοπικά συμφέροντα κι από την άλλη "αγωνιζόταν" με νύχια και με δόντια να μας...φορτώσει ως "σωτήρα" το εξέχον μέλος της Τριμερούς, Λουκά Παπαδήμο!

Τελικά, τα κατάφερε: Τα ερωτηματικά όμως, σχετικά με τον ρόλο του λαγού ξένων συμφερόντων που του έχουν προσάψει πολλοί, γίνονται πλέον απαντήσεις με αδιάσειστα επιχειρήματα!
Αυτός είναι ο Καρατζαφέρης: Λαγός της Τριμερούς Επιτροπής και των εντολοδόχων της, όπως ο Παπαδήμος!
Διαβάστε περισσότερα » »

ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ Η ΡΩΣΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ;

http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS4W_yG3twxyo9qJCPQzWz2NY1f_EAa_JQmmObEZnMiHmbv5loluAΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ;

ΤΟ 1947 ΣΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ ΡΩΣΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΜΙΑ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΟΡΟΣΕΙΡΑ
 ΠΟΥ ΕΦΤΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΓΡΟΪΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΛΟΜΟΝΟΣΟΦ.ΑΥΤΗ Η ΟΡΟΣΕΙΡΑ ΓΕΩΛΟΓΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΣΙΒΗΡΙΑΣ.



ΤΟ 1982 ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΟΗΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΦΑΛΟΚΡΙΠΙΔΑΣ ΣΤΑ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ.

ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΔΥΟ ΧΩΡΕΣ ΟΙ ΗΠΑ (ΛΟΓΩ ΑΡΚΤΙΚΗΣ) ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ(ΛΟΓΩ ΑΙΓΑΙΟΥ).

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ ΟΗΕ ΑΝ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΟΡΟΣΕΙΡΑ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΙΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΓΕΩΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΤΕ Η ΥΦΑΛΟΚΡΙΠΙΔΑ ΤΗΣ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΟΡΟΣΕΙΡΑΣ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΥΦΑΛΟΚΡΙΠΙΔΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΓΡΟΪΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΟΛΗ Η ΑΡΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΗΚΕΙ !!!!!!!!!!!!!!!

ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΠΟΛΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 25% ΤΩΝ ΥΔΡΟΓΟΝΑΘΡΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΑ Η ΡΩΣΙΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΨΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΟΙ ΗΠΑ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΦΑΛΟΚΡΙΠΙΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΕΘΕΣΕ ΩΣ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ. ΕΠΟΜΕΝΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ.

ΕΤΣΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ (ΜΕ ΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΑΣ ΠΟΥΜΕ) ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕΙ.
ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ  ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕ 25 ΔΙΣ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΤΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ Η ΚΙΝΑ ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΜΠΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΓΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΧΑΓΗ (ΩΣ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ) ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΥΦΑΛΟΚΡΙΠΙΔΑ ΤΗΣ ΑΡΚΤΙΚΗΣ.

ΟΜΩΣ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ (ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΛΕΞΕΙ ΣΤΟ ΔΝΤ) ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ. ΕΚΛΕΙΣΕ ΔΙΜΕΡΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΒΑΣΙΖΟΤΑΝ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ. ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ.ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΤΟΝ ΣΤΟΛΟ ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ.

ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΧΕΙ ΠΑΓΙΔΕΥΤΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΙΩΘΕΙ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΓΑΥΓΙΖΕΙ. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΙ. ΜΑΣ ΕΣΚΑΨΑΝ ΤΟ ΛΑΚΟ ΚΑΙ ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕΣΑ.
ΕΤΣΙ ΤΩΡΑ Η ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΑΔΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ GAZPROM ΓΙΑ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΖΩΝΗ. ΟΜΩΣ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΕΡΜΑ Η ΥΦΑΛΟΚΡΙΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑ Η ΑΡΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ.
ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΤΗ ΔΟΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΤΩ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ (ΤΟ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΠΙΣΤΕΥΩ). ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΟΥΝ ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΒΕΒΑΙΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.

ΔΥΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΑΓΩΓΗ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ:

1. ΤΟ 2010 ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΓΕΕΘΑ ΜΑΖΕΨΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΩΤΗΣΕ ΑΝ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΝΑΙ.

2. ΣΤΙΣ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ 2011 ΤΟ ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΕΒΓΑΛΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΙΔΑΛΩΣ..........(ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΩ).

ΕΡΩΤΗΣΗ 1Η: ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΤΕ ΣΕ ΕΜΑΣ ΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΕΘΙΣΜΑ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ;

ΕΡΩΤΗΣΗ 2Η: ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΠΟΛΟ;
Διαβάστε περισσότερα » »

Αυστραλία: Για εμάς υπάρχει μόνο FYROM, καμία "Μακεδονία"


Ευτυχώς που έχουμε και τους Αυστραλούς, για να βάζουν αντί για μας τα Σκόπια στη θέση τους....

«Η θέση της Αυστραλίας παραμένει αμετάβλητη όσον αφορά το θέμα της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Την αναγνωρίζει μόνο με το όνομα FYROM και η πολιτική αυτή δεν πρόκειται να μεταβληθεί έως ότου οι δυο χώρες, Ελλάδα και ΠΓΔΜ βρουν μια κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας».

Αυτό δήλωσε ο Αυστραλός υπουργός Εξωτερικών Κέβιν Ραντ. Σε άλλη ερώτηση για το Κυπριακό, ο κ. Ραντ είπε: «Η Αυστραλία αναγνωρίζει μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία ως τη νόμιμη κυβέρνηση της Κύπρου».
Διαβάστε περισσότερα » »

Γύρισε η Γη κάποτε ανάποδα;

Φανταστείτε μία αλλαγή θέσης της Γης τόσο έντονη, που θα μπορούσε να εξαναγκάσει ολόκληρο τον πλανήτη να γείρει στο πλάι μετά από μερικά εκατομμύρια χρόνια, με τέτοια κλίση που η Αλάσκα θα βρισκόταν στον Ισημερινό. Επιστήμονες από το Princeton, εξασφάλισαν την πρώτη σαφή απόδειξη, πως μία τέτοιας κλίμακας μετακίνηση, πρέπει να είχε συμβεί στον κόσμο μας κατά το μακρινό παρελθόν.

Αναλύοντας τη μαγνητική σύσταση πολύ παλιών ιζημάτων που βρέθηκαν στη μακρινή Νορβηγία στο αρχιπέλαγος του Svalbard, ο Adam Maloof του πανεπιστημίου του Princeton, εξασφάλισε τα έγκυρα στοιχεία για μία θεωρία που είχε διατυπωθεί πριν από 140 χρόνια και που πραγματευόταν τον τρόπο με τον οποίο η Γη θα επανακτούσε την ισορροπία της, σε περίπτωση που αναπτυσσόταν ποτέ σ' αυτήν μία μεγάλη και ανισομερής κατανομή βάρους στο εσωτερικό ή στην επιφάνειά της.

Η θεωρία, που είναι γνωστή ως "πλήρης πολική περιστροφή" (true polar wander TPW), υποθέτει πως εάν ένα σώμα με ικανό βάρος - όπως ένα υπερμέγεθες ηφαίστειο - σχηματιζόταν ποτέ σε κάποια απόσταση από τον Ισημερινό, η δύναμη που αναπτύσσεται από την περιστροφή του πλανήτη, θα το έσπρωχνε σταδιακά μακριά από τον άξονα γύρω από τον οποίο περιστρέφεται η Γη. Εάν τα ηφαίστεια, η στερεή γη και άλλες παρόμοιες μάζες που υπόκεινται στην περιστροφή της Γης, δημιουργούσαν ποτέ μία κρίσιμη τιμή ανισορροπίας, ο πλανήτης θα έγερνε και θα περιστρεφόταν, ώσπου το επιπλέον βάρος να ανακατανεμηθεί κατά μήκος του Ισημερινού.

"Τα ιζήματα που ανακτήσαμε από τη Νορβηγία, προσφέρουν την πρώτη ικανοποιητική απόδειξη, πως πριν από 800 εκατομμύρια χρόνια συνέβη στη Γη μία πλήρης πολική περιστροφή" ανέφερε ο Malοof, βοηθός καθηγητή στην έδρα των γεωλογικών επιστημών. Εάν καταφέρουμε να βρούμε σε άλλες περιοχές της Γης στοιχεία που να επιβεβαιώνουν την απόδειξη αυτή, θα αποκτήσουμε μία εμπεριστατωμένη γνώση, σχετικά με την ανοχή του πλανήτη μας να υποβληθεί σε τόσο δραματικές αλλαγές".

Η ομάδα του Maloof, που περιλαμβάνει ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Harvard, από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας και της Μασαχουσέτης, καθώς και από το πανεπιστήμιο του Princeton, δημοσιεύουν τα ευρήματά τους στο Geological Society of America Bulletin, την Παρασκευή, 25 Αυγούστου.

Η πλήρης πολική περιστροφή (TPW) είναι διαφορετική από την πιο οικεία έννοια της μετακίνησης των Ηπείρων, που είναι η αργή μετακίνηση μιας Ηπείρου σε σχέση με μια άλλη, κατά μήκος της επιφάνειας της Γης. Η πολική περιστροφή μπορεί να κάνει ολόκληρο τον πλανήτη να γείρει σε έναν ρυθμό αρκετών μέτρων το χρόνο, περίπου 10 με 100 φορές πιο γρήγορα, από όσο μετακινούνται οι Ήπειροι μεταξύ τους εξαιτίας των τεκτονικών πλακών. Παρόλο που οι δύο πόλοι θα εξακολουθούν να "δείχνουν" στην ίδια κατεύθυνση, σε συμφωνία με το Ηλιακό Σύστημα, η διαδικασία θα οδηγήσει εμφανώς στη μετακίνηση ολόκληρων Ηπείρων από τις τροπικές στις αρκτικές περιοχές και το αντίθετο, μέσα σε ένα σχετικά μικρό γεωλογικό χρονικό διάστημα.

Ενώ η άποψη πως οι Ήπειροι μετακινούνται με αργό ρυθμό μεταξύ τους, είναι μία ευρέως γνωστή υπόθεση, η λιγότερο κοινή θεωρία της πλήρους πολικής περιστροφής, έχει συζητηθεί από τα μέσα του 19ου αιώνα, αρκετές δεκαετίες προτού προταθεί η θεωρία για τη μετακίνηση των Ηπείρων. Αλλά όταν το 1960 αποδείχθηκε πως οι Ήπειροι μετακινούνται κάτω από την επίδραση της ολίσθησης των τεκτονικών πλακών, το γεγονός αυτό έδωσε εξήγηση για τόσες δυναμικές διεργασίες που γινόντουσαν στην επιφάνεια της Γης, ώστε η θεωρία για την πλήρη πολική περιστροφή έγινε μία σκοτεινή και μακρινή υπόθεση.

"Οι επιστήμονες που ασχολούνται με τους πλανήτες εξακολουθούν να αναφέρονται στην πολική περιστροφή, αλλά για άλλους πλανήτες όπως ο Άρης, επειδή μία μεγάλης κλίμακας μετακίνηση πέτρινης ηφαιστειακής μάζας που προήλθε από την περιοχή Tharsis, βρίσκεται στον Ισημερινό του Άρη" λέει ο Maloof. "Αλλά επειδή η επιφάνεια της Γης αλλάζει συνεχώς εξαιτίας της μετακίνησης των Ηπείρων και της αλληλοκάλυψης των πλακών του φλοιού μεταξύ τους στους ωκεανούς, είναι πιο δύσκολο να βρεθεί απόδειξη για την υπόθεση πως η Γη "στριφογύρισε" πριν από εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια, όπως συνέβη πιθανότατα στον Άρη όταν ήταν ακόμα γεωλογικά ενεργός."

Παρολα αυτά, τα ιζήματα που μελέτησε η ομάδα στο Svalbard από το 1999 μέχρι το 2005, πιθανόν να μας εξασφάλισαν την πολυπόθητη απόδειξη. Είναι γνωστό πως όταν βραχώδης μάζα βυθίζεται στον πυθμένα του ωκεανού, σχηματίζοντας στρώσεις ιζημάτων, μικροσκοπικά μαγνητικά ρινίσματα που περιέχονται μέσα σ' αυτήν τη μάζα ευθυγραμμίζονται σύμφωνα με τις γραμμές του μαγνητικού πεδίου της Γης. Όταν ο βράχος σκληρύνει, τα ρινίσματα αυτά αποτελούν ένα αξιόπιστο δείκτη, για το ποια ήταν η κατεύθυνση του μαγνητικού πεδίου της Γης, την εποχή που σχηματιζόταν ο βράχος. Έτσι, εάν ένας τέτοιος βράχος περιστραφεί εξαιτίας ενός δραματικά μεγάλου γεωλογικού συμβάντος, το μαγνητικό του πεδίο θα παρουσιάζει ανώμαλο προσανατολισμό, όπως συμβαίνει με τους βράχους που εξετάζει η ομάδα του Maloof.

"Βρήκαμε ακριβώς τέτοιου είδους ανωμαλίες στα ιζήματα του Svalbard" λέει ο Maloof. "Κατεβάλλαμε κάθε προσπάθεια για να βρούμε άλλη εξήγηση για τις ανωμαλίες αυτές, όπως για παράδειγμα κάποια πολύ αστραπιαία περιστροφή των φλοιωδών πλακών, επάνω στις οποίες βρίσκονται τα νησιά, αλλά καμία από τις εναλλακτικές εξηγήσεις δεν ευσταθεί, όσο το γεγονός μίας πλήρους πολικής περιστροφής, εάν λάβουμε επίσης υπόψη μας και τα υπόλοιπα γεωχημικά και γεωλογικά δεδομένα που αφορούν τους βράχους αυτούς".

Τα ευρήματα, όπως αναφέρει, θα μπορούσαν πιθανώς να εξηγήσουν ασυνήθιστες αλλαγές στο χημικό περιβάλλον του ωκεανού, που συνέβησαν πριν από περίπου 800 εκατομμύρια χρόνια. Παρόμοιες τέτοιες αλλαγές συνέβησαν και άλλες φορές στα αρχαία χρόνια, λέει ο Maloof, αλλά για τις περιπτώσεις αυτές οι επιστήμονες θεωρούν πως ευθύνονται οι εποχές των παγετόνων.

"Οι επιστήμονες δεν έχουν βρει αποδείξεις για μία πιθανή παγετονική περίοδο 800 εκατομμύρια χρόνια πριν και η αλλαγή στον ωκεανό στην κρίσιμη αυτή χρονική στιγμή παραμένει ένα από τα μεγάλα μυστήρια της ιστορίας του πλανήτη μας", αναφέρει. "Αλλά εάν όλες οι Ήπειροι ξαφνικά "αναποδογύριζαν" και οι ποταμοί τους άρχιζαν να αδειάζουν νερό και θρεπτικές ουσίες στις τροπικές αντί για τις αρκτικές περιοχές για παράδειγμα, θα μπορούσαν να προκληθούν οι μυστηριώδεις γεωχημικές αλλαγές, που η επιστήμη αδυνατεί να εξηγήσει".

Επειδή η επιστημονική ομάδα άντλησε όλα τα δεδομένα της από τα νησιά του Svalbard, ο Maloof λέει πως η επόμενη προτεραιότητα τους θα είναι να ψάξουν αποδείξεις που θα ενισχύουν τα ευρήματά τους, ερευνώντας ιζήματα ίδιας χρονολογίας αλλά σε άλλες περιοχές του πλανήτη. Αυτό είναι δύσκολο, όπως λέει ο Maloof, γιατί οι περισσότεροι βράχοι που έχουν ηλικία 800 εκατομμυρίων χρόνων έχουν εδώ και πολύ καιρό εξαφανιστεί. Επειδή οι πλάκες του φλοιού της Γης γλιστράνε η μία επάνω στην άλλη κατά τη διάρκεια των χρόνων, παρασύρουν μαζί τους ένα μεγάλο μέρος από την ιστορία του πλανήτη μας, στα έγκατα της Γης. Ωστόσο, μία περιοχή που εντόπισε η ομάδα του Maloof στην Αυστραλία, φαίνεται πως έχει αρκετές προοπτικές.

"Δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για τα ευρήματα, μέχρις ότου βρούμε παρόμοια σύσταση και μαγνητικό προσανατολισμό σε βράχους άλλων ηπείρων. Βράχοι της ίδιας ηλικίας έχουν διατηρηθεί στο εσωτερικό της Αυστραλίας, έτσι θα επισκεφτούμε την περιοχή μέσα στα επόμενα δύο χρόνια για να ψάξουμε για επιπλέον αποδείξεις. Εάν βρούμε, θα είμαστε πλέον πολύ πιο σίγουροι για την ορθότητα της θεωρίας" δηλώνει ο Maloof.

Εξηγεί στη συνέχεια, πως η πλήρης πολική περιστροφή ήταν πιο πιθανό να έχει συμβεί όταν οι χερσαίες περιοχές της Γης ήταν κοντά μεταξύ τους, σχηματίζοντας μία υπέρ-ήπειρο, κάτι το οποίο έχει συμβεί τουλάχιστον δύο φορές στο μακρινό παρελθόν. Αλλά δε θα έπρεπε να ανησυχούμε πως κάποια τέτοια μεγάλη περιστροφή πρόκειται να συμβεί ξανά σύντομα, γιατί η μάζα της Γης έχει μία αρκετά ισορροπημένη κατανομή σήμερα, καταλήγει
Διαβάστε περισσότερα » »

Λοβέρδος προς Ροντούλη: "Τώρα είσαι με τα γομάρια"


Στο υπουργικό συμβούλιο

Στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης που πραγματοποιείται αυτήν την ώρα, έχουμε και τις πρώτες ενδιαφέρουσες πληροφορίες.


Ο Υπ.Υγείας, Α.Λοβέρδος, μεταξύ σοβαρού και αστείου και απευθυνόμενος στον Υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης, Αστ.Ροντούλη, του είπε: "Τώρα είσαι με τα γομάρια".

Θα δούμε κι άλλα τέτοια καρφιά, απ' ότι φαίνεται...
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ 13ος ΚΑΙ 14ος ΜΙΣΘΟΣ. ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!


Τη «συνταγή» του ΔΝΤ και του Βερολίνου ακολουθεί πιστά και η Πορτογαλία, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης του Πέδρο Πάσος Κοέλιο να διασφαλίσει την θέση της χώρας στην Ευρωζώνη, «παραδειγματιζόμενος από την αποτυχία της Ελλάδας και την καθυστέρηση της Ιταλίας», όπως χαρακτηριστικά μεταδίδουν τα πορτογαλικά ΜΜΕ.

Σε μια φορτισμένη συνεδρίαση tο Κοινοβούλιο της Πορτογαλίας υιοθέτησε κατά αρχήν τον προϋπολογισμό αυστηρής λιτότητας του 2012. Το κείμενο «πέρασε» με τις 132 ψήφους της κυβερνητικής κεντροδεξιάς πλειοψηφίας και με αποχή του Σοσιαλιστικού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το προσχέδιο καταψήφισε μόνο το κόμμα της άκρας δεξιάς που κατέχει 24 έδρες στη Βουλή. Το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012 περιλαμβάνει σαρωτικά μέτρα λιτότητας και οι αναλυτές ήδη τονίζουν πως με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει τη χώρα στη χειρότερη ύφεση των τελευταίων δεκαετιών.

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας υπεραμύνθηκε των στόχων της περιοριστικής οικονομικής πολιτικής στον προϋπολογισμό του 2012, δηλώνοντας ότι η κυβέρνησή του είναι προσηλωμένη στη δανειακή σύμβαση των 78 δισ. ευρώ με το ΔΝΤ και την Ε.Ε. και είναι αποφασισμένη να μην παρεκκλίνει των αρχικών στόχων.

Ανάμεσα στα μέτρα που … έρχονται περιλαμβάνονται αύξηση της φορολογίας επιχειρήσεων και ακίνητης περιουσίας, μείωση κοινωνικών επιδομάτων και κατάργηση του 13ου και του 14ου μισθού για τους δημοσίους υπαλλήλους με μισθό υψηλότερο των 1.000 ευρώ. Οι δε ιδιωτικοί υπάλληλοι θα πρέπει να εργάζονται 30 λεπτά περισσότερο την ημέρα.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως στόχος της κυβέρνησής του είναι να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες στο 43% του ΑΕΠ μέχρι το 2014, από 50,6% του ΑΕΠ τώρα.

Οι αντιδράσεις πάντως είναι ήδη έντονες. Μάλιστα έχει προγραμματιστεί γενική απεργία για τις 24 Νοεμβρίου.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΟ ΓΥΑΛΙΝΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΑ 1.200 ΜΕΤΡΑ!

Αν έχετε υψοφοβία, μην δείτε καν τις φωτογραφίες! Άλλωστε το συγκεκριμένο πέρασμα είναι για τολμηρούς, που δεν παθαίνουν πανικό στη θέα ενός γκρεμού 1.200 μέτρων… ακριβώς κάτω από τα πόδια τους.
Από τη μια μεριά ένας κάθετος βράχος και ένας γυάλινος διάδρομος συνολικού μήκους 60 μέτρων και πάχους ούτε 7 εκατοστών!
Βέβαια η θέα είναι καταπληκτική… αλλά μόνο για όσους τελικά νικούν το φόβο τους και καταφέρνουν να τον περάσουν!
Η γυάλινη γέφυρα βρίσκεται σε ύψος 1.432 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας στο όρος Tianmen στην περιοχή Zhangjiajie στην Κίνα.





Διαβάστε περισσότερα » »

Reuters: Ο φόβος χρεοκοπίας στρέφει την Ελλάδα στο ιρανικό πετρέλαιο


Στο ιρανικό πετρέλαιο στρέφεται πλέον η Ελλάδα. Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Reuters οι αγορές και οι τράπεζες αρνούνται να χρηματοδοτήσουν την Αθήνα, καθώς φοβούνται ότι θα αναγκαστεί να αναδιαρθρώσει το χρέος της.

Εκπρόσωποι εταιριών εμπορίας καυσίμων τονίζουν ότι η Ελλάδα αναγκάζεται να απευθυνθεί στο Ιράν για τις προμήθειες που χρειάζεται, παρά τις πιέσεις που ασκούν Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες για «πάγωμα» των εμπορικών συναλλαγών με την Τεχεράνη, ως μέρος των κυρώσεων για το πυρηνικό της πρόγραμμα.


«Εταιρίες όπως η δική μας δεν μπορούν να συνεργαστούν μαζί τους. Το ρίσκο είναι μεγάλο», είπε στο πρακτορείο ένας εκπρόσωπος μεγάλης διεθνούς πετρελαϊκής εταιρίας.

«Το οικονομικό μας τμήμα αρνείται να συνεργαστεί μαζί τους, όχι επειδή δεν μας πλήρωσαν, αλλά για προληπτικούς λόγους» είπε ένας άλλος.

«Δεν μπορούμε να βρούμε τράπεζα να μας χρηματοδοτήσει» είπε ένας τρίτος.

Το Reuters επικοινώνησε με περισσότερους από 20 εκπροσώπους εταιριών εμπορίας καυσίμων, οι οποίοι τόνισαν ότι η έλλειψη χρηματοδότησης από τις τράπεζες έχει αναγκάσει την Ελλάδα να σταματήσει, τους τελευταίους μήνες, να αγοράζει αργό από τη Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν και το Καζακστάν.

Μάλιστα, ένας εκπρόσωπος είπε ότι το Ιράν είναι η μόνη χώρα που μπορεί να δουλέψει με «ανοικτή πίστωση», δεδομένης και της δικής του δυσκολίας να πουλήσει το αργό του.

Επειδή η Ελλάδα δεν έχει δική της παραγωγή, βασίζεται στις εισαγωγές. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕ, το 2010 το 46% του αργού που εισήγαγε η Ελλάδα προήλθε από τη Ρωσία, το 16% από το Ιράν, το 10% από Σαουδική Αραβία, άλλο ένα 10% από το Καζακστάν, 9% από τη Λιβύη και 7% από το Ιράκ.

Το Reuters επικοινώνησε με τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), τα οποία αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν ότι έχουν πρόβλημα με τη αγορά αργού. Επίσης, εκπρόσωπος των ΕΛΠΕ τόνισε ότι οι συμφωνίες για τις προμήθειές βασίζονται σε εμπορικά κριτήρια και μόνο.
Διαβάστε περισσότερα » »

Να τρώτε αργά για να χάσετε κιλά

Να τρώτε αργά για να χάσετε κιλά Σύμφωνα με δύο νέες αμερικανικές επιστημονικές έρευνεςΣύμφωνα με δύο νέες αμερικανικές επιστημονικές έρευνες
Οι άνδρες τρώνε με πολύ πιο γρήγορο ρυθμό σε σχέση με τις γυναίκες, με αποτέλεσμα να καταναλώνουν στο μεσημεριανό φαγητό τους κατά μέσο όρο περίπου 80 θερμίδες ανά λεπτό έναντι 52 θερμίδων το λεπτό που καταναλώνουν οι γυναίκες. Εξάλλου, η ταχύτητα που τρώει κανείς σχετίζεται με το πάχος του, γι' αυτό οι χοντροί τρώνε κατά μέσο όρο πιο γρήγορα από τους λεπτούς, συνεπώς αν κανείς τρώει πιο αργά, μπορεί να χάσει κιλά.
Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα από δύο νέες αμερικανικές επιστημονικές έρευνες, που μελέτησαν τη σχέση ανάμεσα στην ταχύτητα που τρώμε, στο πάχος και στο φύλο.
Οι έρευνες έδειξαν ότι υπάρχει στενή συσχέτιση ανάμεσα στο ρυθμό που τρώει κανείς και στο δείκτη σωματικής μάζας του (δηλαδή την αναλογία του βάρους του προς το τετράγωνο του ύψους του). Όσοι έχουν υψηλό δείκτη (ΒΜΙ), τρώνε αρκετά πιο γρήγορα από όσους τρώνε αργά. Αυτό, κατά την Μέλανσον, εξηγείται πιθανότατα επειδή οι παχουλοί έχουν μεγαλύτερες ενεργειακές ανάγκες.

Εξάλλου, μεταξύ άλλων, διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι τρώνε τα πλήρη (ανεπεξέργαστα) δημητριακά πιο αργά από τα κατεργασμένα δημητριακά. Αυτό οφείλεται στο ότι τα πλήρη δημητριακά έχουν περισσότερες ίνες και απαιτούν περισσότερο μάσημα.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αν και η σχέση της ταχύτητας διατροφής με την παχυσαρκία βρίσκεται υπό μελέτη ακόμα, η νέα μελέτη δείχνει πως το να τρώει κανείς αργά, έχει ως αποτέλεσμα να καταναλώνει αρκετά λιγότερες θερμίδες και συνεπώς παχαίνει λιγότερο.
Διαβάστε περισσότερα » »

Παραιτείται σήμερα ο Μπερλουσκόνι

Οι τελευταίες ζυμώσεις για τη συγκρότηση νεας κυβέρνησης ενώ απόψε θα γίνει και η τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι συναντάται αυτη την ώρα ο ισόβιος γερουσιαστής, Μάριο Μόντι και σύμφωνα με τους σχολιαστές, κύριο θέμα συζήτησης είναι η ατζέντα της νέας κυβέρνησης που ο Μόντι θα κληθεί, πιθανότατα, να συνθέσει, όπως και η ταυτότητα των υπουργών της.


Σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο ο Μόντι θέλει συνεργασία με τεχνοκράτες υπουργούς, αλλά ο Μπερλουσκόνι φέρεται αποφασισμένος να του ζητήσει να παραμείνει εντός κυβερνητικού σχήματος, τουλάχιστον ο Τζάννι Λέττα, ο σημερινός υπουργός παρά την προεδρία της κυβέρνησης.
 
 
Ο Μάριο Μόντι. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο Μάριο Μόντι. ΦΩΤΟ REUTERS
Στήριξη υπο όρους

Μετά τις αμφιταλαντεύσεις και αμφιβολίες, το μπερλουσκονικό κόμμα "Λαός της Ελευθερίας", ο μεγαλύτερος πολιτικός σχηματισμός της ιταλικής κεντροδεξιάς, δείχνει τώρα διατεθειμένο να στηρίξει την κυβέρνηση του Ιταλού οικονομολόγου και πρώην Ευρωπαίου επιτρόπου, αλλά "υπό όρους": να γίνει γνωστό, εκ των προτέρων, το πρόγραμμα της νέας κυβερνητικής ομάδας και να μην συμπεριληφθούν, σε αυτό, η επιβολή φόρου επί του συνόλου των περιουσιακών στοιχείων των πολιτών και η αλλαγή του εκλογικού νόμου.
Το απόγευμα η παραίτηση

Αν δεν υπάρξουν, πάντως, θεαματικές εκπλήξεις, σήμερα, κατά τις 6 το απόγευμα, τοπική ώρα, μετά την έγκριση του νόμου οικονομικής σταθερότητας από την Βουλή, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι θα συγκαλέσει σε τελευταία συνεδρίαση το υπουργικό Συμβούλιο του και στη συνέχεια θα πάει στο προεδρικό μέγαρο, Κυρηνάλιο, για να παραιτηθεί.

Κατόπιν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο αναμένεται να αναθέσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Μάριο Μόντι και, δεν αποκλείεται, η κυβερνητική ομάδα να παρουσιαστεί μέσα σε μόλις ένα εικοσιτετράωρο.
Διαβάστε περισσότερα » »

Π.Καμμένος: «Εγώ χούντα δεν ψηφίζω»


Δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο γαλάζιος βουλευτής Πάνος Καμμένος.

«Εγώ χούντα δεν ψηφίζω» δηλώνει στη Realnews, ο βουλευτής της ΝΔ, προσθέτοντας ένα ακόμη πονοκέφαλο στην ηγεσία της ΝΔ που όσο περνούν οι ώρες τόσο φουντώνουν οι αντιδράσεις από βουλευτές και στελέχη, για τη συμμετοχή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην μεταβατική κυβέρνηση.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανοίγει το ιατρικό επάγγελμα - Νέο πλαίσιο για τα ιατρεία

Ανοίγει το ιατρικό επάγγελμα - Νέο πλαίσιο για τα ιατρεία Εγκύκλιος του υπουργού Υγείας καταργεί σειρά προϋποθέσεων για την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών ιατρείων.Εγκύκλιος του υπουργού Υγείας καταργεί σειρά προϋποθέσεων για την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών ιατρείων.


Ανοικτά παραμένουν τα μέτωπα στην Υγεία. Παραμονές του σχηματισμού της νέας κυβέρνησης, ο Ανδρέας Λοβέρδος προχώρησε σε περαιτέρω άνοιγμα του ιατρικού επαγγέλματος, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ). Με εγκύκλιό του, ο υπουργός Υγείας κατάργησε μία σειρά προϋποθέσεων για την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών ιατρείων, οδοντιατρείων, πολυϊατρείων, πολυϊοδοντιατρείων, διαγνωστικών εργαστηρίων και εργαστηρίων φυσικής και ιατρικής αποκατάστασης.
Μεταξύ αυτών που καταργούνται είναι ο περιορισμός σύμφωνα με τον οποίο το 51% του μετοχικού κεφαλαίου μίας ιδιωτικής μονάδας παροχής πρωτοβάθμιας περίθαλψης ανήκει σε γιατρούς ή οδοντιάτρους. Αυτό σημαίνει ότι επιχειρηματίας μπορεί να ελέγχει εταιρεία παροχής πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, χωρίς να είναι ο ίδιος γιατρός.
Καταργείται, επίσης, η υποχρέωση του ιδιοκτήτη να έχει ως έδρα της μονάδας την περιφέρεια του Ιατρικού ή Οδοντιατρικού Συλλόγου όπου είναι μέλος ο γιατρός. Με το νέο πλαίσιο, δεν απαιτείται πλέον έκδοση σχετικής άδειας από τον οικείο Ιατρικό ή Οδοντιατρικό Σύλλογο.
Οι επιστημονικά υπεύθυνοι των εν λόγω μονάδων μπορούν πλέον να είναι μέλη άλλου Συλλόγου από εκείνον όπου είναι εγκαταστημένη η μονάδα. Οι ιδιοκτήτες, δε, μπορούν πλέον να ιδρύουν -χωρίς περιορισμό- νέες μονάδες ή παραρτήματα, καθώς καταργείται ο περιορισμός σύμφωνα με τον οποίο δεν επιτρεπόταν να έχουν πάνω από μία άδεια.
Η εγκύκλιος προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ), η διοίκηση του οποίου ζήτησε χθες την ανάκλησή της. Οι γιατροί χαρακτηρίζουν απαράδεκτη την εξομοίωση της ιατρικής εταιρείας με τις πάσης φύσεως εμπορικές εταιρείες. Θεωρούν, επίσης, απαράδεκτο το γεγονός ότι ο νόμος 4025/2011 προβλέπει τη χορήγηση άδειας λειτουργίας ιατρείου από τον οικείο Ιατρικό Σύλλογο, ενώ η εγκύκλιος του κ. Λοβέρδου θεωρεί την άδεια λειτουργίας καταργηθείσα, και μάλιστα αναδρομικά, από τις 2 Ιουλίου 2011.
Το προεδρείο του Συλλόγου εκτιμά ότι με την εγκύκλιο καταργείται ο ίδιος ο ορισμός του ιατρείου και του πολυϊατρείου ως χώρου αυτοτελούς και κατάλληλου για την παροχή αποκλειστικά ιατρικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.
Ο ΙΣΑ ζητεί την άμεση ανάκληση της εγκυκλίου, επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματος προς πάσα κατεύθυνση.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ (14/11) ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΑ ΤΕΜΠΗ ΓΙΑ 12 ΜΕΡΕΣ

Κλειστά θα παραμείνουν τα Τέμπη από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 14 Νοεμβρίου, μέχρι και τις 25 Νοεμβρίου, καθώς θα πραγματοποιηθούν έργα καθαρισμού και συντήρησης.
Σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, η κυκλοφορία το συγκεκριμένο διάστημα θα απαγορεύεται όλο το 24ωρο.
Μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑ Ή ΓΡΙΠΗ; ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΑΣΠΙΡΙΝΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΓΡΙΠΗ;


Επιμέλεια: Aλέξανδρος Γιατζίδης M.D. medlabnews.gr 
Το κοινό κρυολόγημα είναι η πιο συχνή λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος του ανθρώπου και μαζί με τη γρίπη αποτελούν την πρώτη αιτία νοσηρότητας στον δυτικό κόσμο.
Παρότι όλα τα κρυολογήματα συχνά τα αναφέρουμε ως γρίπη, η αλήθεια είναι ότι το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη είναι διαφορετικές νόσοι.
Το κοινό κρυολόγημα οφείλεται σε περισσότερους από 200 ιούς και μπορεί να προσβάλει το ίδιο άτομο δυο- τρεις φορές ετησίως. Εμφανίζεται με τη μορφή μικροεπιδημιών κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες επειδή μεταδίδεται πολύ εύκολα, τόσο με τα σταγονίδια που παράγονται με τον βήχα όσο και με τα χέρια.
Τα συμπτώματα δεν είναι βαριά, είναι όμως βασανιστικά για τις ημέρες που διαρκεί το κρυολόγημα και διαφέρουν από άτομο σε άτομο.
Συνήθως περιλαμβάνουν πονόλαιμο την πρώτη ημέρα, ρινική συμφόρηση, καταρροή και φτερνίσματα από τη δεύτερη ημέρα και ακολουθεί αργότερα ο βήχας, ενώ συνοδεύονται από πονοκέφαλο και κακουχία. Πυρετός στους ενηλίκους σπάνια εμφανίζεται, ενώ είναι συχνότερος στα παιδιά. Τα συμπτώματα διαρκούν συνήθως τρεις έως επτά ημέρες, ενώ ο βήχας μπορεί να επιμείνει για περισσότερο.



Η γρίπη οφείλεται στους ιούς της γρίπης Α και Β. Εμφανίζεται με τη μορφή σποραδικών κρουσμάτων και μικροεπιδημιών. Κάθε δέκα- δεκαπέντε έτη εμφανίζεται με τη μορφή πανδημίας και προσβάλλει μεγάλο τμήμα του γενικού πληθυσμού.
Τα συμπτώματα έχουν οξεία έναρξη με απότομη εισβολή πυρετού, κεφαλαλγίας, μυαλγιών, κακουχίας.
Αυτά τα γενικά συμπτώματα συνήθως συνοδεύονται από ρινική συμφόρηση, πονόλαιμο και βήχα. Η γρίπη στην πλειονότητα των περιπτώσεων είναι καλοήθης πάθηση που αυτοϊάται.
Σπάνια, μπορεί να εμφανιστούν επιπλοκές κυρίως από το αναπνευστικό σύστημα (πνευμονία, βρογχίτιδα).
Το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη δεν έχουν αιτιολογική θεραπεία.
Χορηγείται αγωγή για την ανακούφιση των συμπτωμάτων. Για την πρόληψη της γρίπης υπάρχει εμβόλιο που είναι αποτελεσματικό στο 75% των περιπτώσεων.

Πως θα καταλάβω ότι έχω γρίπη
Στο Βόρειο Ημισφαίριο η περίοδος που εμφανίζεται η γρίπη είναι από το Νοέμβριο μέχρι τον Απρίλιο (χωρίς να σημαίνει ότι το καλοκαίρι δε συμβαίνει η γρίπη). Αιφνίδια έναρξη πυρετού, μυαλγιών και συμπτωματολογίας από το αναπνευστικό μπορεί να σημαίνουν γρίπη. Παρά ταύτα και άλλα νοσήματα του αναπνευστικού που οφείλονται σε ιούς ή βακτήρια μπορεί να προκαλέσουν παρόμοια συμπτωματολογία. Επειδή τα συμπτώματα της γρίπης είναι πολύ γενικά (είναι κοινά δηλαδή και με άλλα νοσήματα ) είναι αδύνατο να γίνει η διάγνωση της γρίπης με βάση μόνο αυτά. Σε περιόδους επιδημίας, η διάγνωση είναι πιο εύκολη. Ειδικές εξετάσεις αίματος για τον ιό υπάρχουν, αλλά σπάνια χρησιμοποιούνται στην καθημερινή ιατρική πρακτική.

Τι θα κάνω αν έχω γρίπη
Απλά η γρίπη συνήθως απαιτεί:
Ανάπαυση
Λήψη άφθονης ποσότητας υγρών (χυμοί)
Αποφυγή αλκοόλ και καπνού
Φάρμακα για ανακούφιση των συμπτωμάτων (παυσίπονα και αντιπυρετικά)
Τα αντιβιοτικά στη γρίπη δε βοηθούν (όπως και σε όλες τις ιώσεις). Ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει αντιβίωση, αν υποψιάζεται βακτηριακή επιπλοκή (π.χ. πνευμονία).
Ο εμβολιασμός κάθε χρόνο είναι ένα καλό μέσο αποφυγής της γρίπης.



Όχι ασπιρίνη σε παιδιά και εφήβους με γρίπη
Η ασπιρίνη στα παιδιά και στους εφήβους με γρίπη (και άλλες ιώσεις), σχετίζεται με την εμφάνιση της σπάνιας αλλά θανατηφόρας κατάστασης που ονομάζεται σύνδρομο του Reye και δεν πρέπει να δίδεται. Η χορήγηση στους μικρούς ασθενείς υγρών, αντιπυρετικών με παρακεταμόλη (Depon, Panadol, Apotel), τα συχνά μπάνια αρκούν συνήθως να ελέγξουν τον πυρετό και την κακουχία που συνοδεύουν τη γρίπη.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΠΙΑΣΑΝ ΔΥΟ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΑΔΕΣ ΠΟΥ ΛΗΣΤΕΥΑΝ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ


Δύο κοπρόσκυλα 20 ετών συνελήφθησαν στην Θεσσαλονίκη για ληστείες και κλοπές που είχαν διαπράξει κυρίως εις βάρος ανηλίκων το χρονικό διάστημα Αυγούστου - Οκτωβρίου.

Οι δύο 20χρονοι διαπιστώθηκε ότι αφαίρεσαν από οκτώ ανηλίκους, με απειλή σωματικής βίας, κινητά τηλέφωνα και χρηματικά ποσά, ενώ έκλεψαν και έξι ποδήλατα.
Επιπλέον, ο ένας από τους δυο εικοσάχρονους, αφαίρεσε μέσα από νυχτερινό κέντρο τσάντα, η οποία περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο και μικρό χρηματικό ποσό.
Ε, "παιδιά", εκεί πίσω από το κάγκελο... έρχεται φρέσκο πράμα...
Διαβάστε περισσότερα » »

FTD: Οι γερμανικές εταιρείες φωτοβολταϊκών προσδοκούν επενδύσεις στην Ελλάδα

Για ένα «ελληνικό ηλιο-παραμύθι», που μπορεί να αποδώσει μεγάλα κέρδη, γράφει η γερμανική εφημερίδα FTD.
«Και οι Έλληνες αναζητούν σχετικά ασφαλείς επενδύσεις», δηλώνει ο Αντρέας Χένελ, επικεφαλής της βαυαρικής εταιρίας σχεδιασμού συστημάτων ηλιακής ενέργειας Phoenix Solar.
Η ζήτηση στην Ελλάδα αυξάνεται ραγδαία και υπόσχεται σημαντικά κέρδη για τις εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτόν. Την ώρα που οι σχετικές επενδύσεις στην Γερμανία επιτυγχάνουν αποδόσεις της τάξης του 7-8%, οι αποδόσεις στην Ελλάδα φτάνουν σε διψήφιους αριθμούς.
Προκειμένου όμως να επιτύχουν οι επενδύσεις, θα πρέπει να πληρώσει ο Έλληνας καταναλωτής. Όπως συμβαίνει και στην Γερμανία, η προώθηση της ηλιακής ενέργειας δεν γίνεται από το δημόσιο ταμείο, αλλά μέσω εισφορών των καταναλωτών. Σύμφωνα με το νόμο, αυτό έχει ρυθμιστεί, οπότε οι αποδόσεις είναι σχετικά ασφαλείς, στον βαθμό τουλάχιστον που η επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα αναγνωριστεί από την ελληνική κυβέρνηση ως μια μελλοντική ευκαιρία για την ανάπτυξη της χώρας. Ακόμα η αγορά είναι μικρή, αναπτύσσεται όμως ραγδαία.
Στην Ελλάδα εγκαταστάθηκαν το 2010 συστήματα παραγωγής ηλιακής ενέργειας συνολικής ισχύος 150 MW (1/50 της συνολικής ισχύος στην Γερμανία), ενώ μόνον το πρώτο εννεάμηνο του 2011 δημιουργήθηκαν συστήματα ισχύος 300 MW. «Η Ελλάδα είναι μία χώρα με προοπτικές», δηλώνει ο Χένελ. Ο κλάδος της ηλιακής ενέργειας βρίσκεται συνολικά σε πολύ δεινή οικονομική κατάσταση, καθώς μόνον από τις αρχές της χρονιάς οι τιμές των λειτουργικών μονάδων έχουν παρουσιάσει κάμψη της τάξης του 40%.
Διαβάστε περισσότερα » »

Κύπρος: Αποχωρεί για το Ισραήλ η πλατφόρμα από το «οικόπεδο 12»

Στα όρια του κοιτάσματος "Αφροδίτη" στην Κυπριακή ΑΟΖ, υπολογίζουν οι υπεύθυνοι της πλατφόρμας "Noble Homer Ferrington" ότι θα φτάσει το γεωτρύπανο, το αργότερο τη Δευτέρα.

Ήδη όλα γίνονται με εξαιρετικά μεγάλη προσοχή, με στόχο το γεωτρύπανο -που δεν θα ολοκληρώσει στο παρόν στάδιο της εργασίες του- να εισχωρήσει μόνο στα πρώτα 2-5 μέτρα, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος εισροής λάσπης. Θα ακολουθήσει σωλήνωση και το τελικό τσιμέντωμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του "Φιλελευθέρου ", πριν το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, θα γίνει και δοκιμαστική καύση του δείγματος που θα ληφθεί από το βάθος των πρώτων μέτρων του κοιτάσματος, που ενδεχομένως να γίνει συμβολικά κατά την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια
Διαβάστε περισσότερα » »

Θεσπρωτία: Τον σκότωσε ο ταύρος του



Θανάσιμα τραυματίστηκε το πρωί της Παρασκευής 32χρονος από το Φιλιάτι Θεσπρωτίας, όπως όλα δείχνουν από χτύπημα ταύρου.Ο 32χρονος είχε το κοπάδι του σε στάβλο στην περιοχή Νατσίκα Φανερωμένης Φιλιατών και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο ταύρος αφηνίασε και ...τον χτύπησε τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.
Η σορός του άτυχου νέου μεταφέρθηκε για νεκροψία - νεκροτομή
Διαβάστε περισσότερα » »

Με τον Μέγα Αλέξανδρο στο Λούβρο (Ντοκιμαντέρ ΕΤ3)

Η περίφημη έκθεση για την Αρχαία Μακεδονία, μετά από προετοιμασία επτά ετών, γίνεται πραγματικότητα στο ομορφότερο μουσείο του κόσμου. Μπαίνοντας στην έκθεση το πρώτο πράγμα που αντικρίζει κανείς είναι το ψηφιδωτό με το λιοντάρι και τους πολεμιστές που βρέθηκε στην Πέλλα, κάτω από τον τίτλο «Στο Βασίλειο του Μεγάλου Αλεξάνδρου-η αρχαία Μακεδονία» .



Πλάκες από τάφους, μικρο-αντικείμενα της καθημερινής ζωής αλλά και η καλλιτεχνική δημιουργία μέσα από περίτεχνα κοσμήματα, στεφάνια και πόρπες παρουσιάζεται στην έκθεση με τρόπο εντυπωσιακό, και τα αντικείμενα βρίσκονται μέσα σε προθήκες-βιτρίνες.
 Οι επισκέπτες συνωστίζονται υπομονετικά για να δούνε προσεκτικά κάθε ένα από τα μικρά αγαλματίδια, τους αμφορείς, Τα δωμάτια παρουσιάζουν χρονολογικά την τεράστια επιρροή του μεγάλου αυτού άνδρα και το πλαίσιο μέσα στο οποίο γιγαντώθηκε η φήμη και η δύναμη του.

 Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εξιστόρηση των αρχαιολογικών αποστολών και ανακαλύψεων από τις αρχές του 18ου αιώνα μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του '70 με εκτενής αναφορές στον μεγάλο μας αρχαιολόγο Μανώλη Ανδρόνικο.

 Τα περισσότερα εκθέματα της έκθεσης είναι από το Μακεδονικό Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης αλλά και το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, χωρίς βέβαια να λείπουν και πολλά από το ίδιο το Λούβρο (αρχαιότητες που πάντα θα ελπίζουμε ότι κάποτε θα επιστραφούν στην Ελλάδα).

 Το τελευταίο κομμάτι της έκθεσης με τίτλο «Ο θρύλος του Αλέξανδρου» περιγράφει πως οι σύγχρονοι του Αλέξανδρου, βοήθησαν στο να γιγαντώσουν τον μύθο του μεγάλου αυτού άνδρα, αλλά και πως αργότερα Ρωμαίοι λογοτέχνες κατέγραψαν την ιστορία του στρατηλάτη, βοηθώντας την να αποτυπώσει έντονα το σημάδι της στην Ιστορία για πάντα.

 Πολλές προσωπικότητες από τον κόσμο της αρχαιολογίας, των τεχνών και της πολιτικής εκφράζουν τη συγκίνησή τους για την ευτυχή εξέλιξη μέσα στη δύσκολη συγκυρία.
 Η Χριστίνα Σιγανίδου παρουσιάζει την περίφημη έκθεση για την Αρχαία Μακεδονία, που φιλοξενείται σε ένα από τα ομορφότερα μουσεία του κόσμου, μετά από προετοιμασία επτά ετών.
 Διάρκεια Έκθεσης 13 Οκτωβρίου 2011 ~ 16 Ιανουαρίου 2012

Διαβάστε περισσότερα » »

Θεόδωρος Γιουρτσίχιν: «Τα Ελληνόπουλα πρέπει ν’ αρχίσουν να ονειρεύονται το διάστημα κι όχι αυτοκίνητα»

Στην ποντιακή γλώσσα ξεκίνησε τη διάλεξή του, χτες το βράδυ(9/11/2011) στο Κέντρο Διάδοσης Eπιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας «Νόησις», της Θεσσαλονίκης, ο ελληνικής καταγωγής Ρώσος κοσμοναύτης Θεόδωρος Γιουρτσίχιν - Γραμματικόπουλος, δημιουργώντας έτσι μια αμεσότητα με το κοινό, που είχε κατακλύσει την αίθουσα.

Ο κοσμοναύτης μίλησε για τις ...εμπειρίες του από την περιπλάνησή του στο διάστημα, στο πλαίσιο της έκθεσης «Το Σύμπαν της Ρωσικής Πρωτοπορίας - Τέχνη και εξερεύνηση του Διαστήματος στη Ρωσία 1900-1930», την οποία διοργάνωσε το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, σε συνεργασία με το Ευγενίδειο Ίδρυμα.

Απαντώντας στην ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχετικά με την κρίση που αντιμετωπίζει την τρέχουσα χρονική περίοδο η Ελλάδα, είπε πως ακόμα και στο διάστημα - δηλαδή, όταν βρισκόμαστε «ποιο κοντά στο Θεό» - μπορεί ένας κοσμοναύτης να επιβιώσει, κατέχοντας όλες τις απαραίτητες γνώσεις αλλά και το συναίσθημα του τι κάνει και πως το κάνει.

Αντίθετα, όμως, «δεν μπορεί κάποιος να περιμένει τον από μηχανής Θεό, ο οποίος θα λύσει τα προβλήματα στην Ελλάδα. Οι ίδιοι οι Έλληνες, μαζί με τους πολιτικούς τους, πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να
δουλέψουν σκληρά, να αποκτήσουν τη συνείδηση του πατριώτη του πλανήτη Γη. Τότε θα μπορέσουν να δουν και τα προβλήματα της χώρας τους, πέρα από εγωισμούς και προσωπικά συμφέροντα. Και ποιος ξέρει, τότε μπορεί να έρθει ως δώρο και η Θεία βοήθεια».

«Τα παιδιά πρέπει να ονειρεύονται»


Mιλώντας, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοσμοναύτης τόνισε: «Πάντα τονίζω την ελληνική μου καταγωγή, πάντα λέω την ιστορία μου πως από μικρός ήθελα να γίνω σαν το Γιούρι Γκαγκάριν. Αλλά θα ήθελα να πετάξει στο διάστημα ένας Έλληνας που ζει την Ελλάδα. Προς το παρόν, δε βλέπω να γίνεται κάτι τέτοιο, μ’ όλα αυτά που συμβαίνουν στην ιστορική μου πατρίδα. Πάντως, τα Ελληνόπουλα πρέπει να μάθουν να ονειρεύονται, να πετούν στο Διάστημα».

Ο Γιουρτσίχιν - Γραμματικόπουλος με γλυκό χαμόγελο και ύφος υπομονετικού δασκάλου, που αγαπά τους μαθητές του, έδειχνε τις φωτογραφίες του από διάστημα και απαντούσε στις ερωτήσεις μικρών παιδιών. «Μ’ αρέσει που ρωτάνε τα παιδιά διάφορα, επειδή η ουσία είναι να μεγαλώσουν νέες γενιές, που θα έχουν συνειδητοποιήσει ότι είναι άνθρωποι του πλανήτη Γη».

Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του που άρχισαν να τον καλούν και στην Ελλάδα για διαλέξεις αλλά και ομιλίες σε παιδιά και νέους, οι οποίοι πρέπει να μάθουν ότι «η Γη είναι το σπίτι μας και πρέπει να την φροντίζουμε!».

«Βροχή» οι ερωτήσεις των παιδιών

Από την πλευρά του, ο εξάχρονος Κώστας του υπέβαλε την πρακτική ερώτηση: «Κύριε κοσμοναύτη, τι κάνατε στο διαστημόπλοιο όλη την ημέρα; Δε βαριόσαστε;». Και η απάντηση, που πήρε ήταν: «Έκανα αυτό που κάνεις κι εσύ κάθε μέρα. Το πρωί έπλενα τα δόντια, μετά έκανα γυμναστική, μετά διάβαζα, μετά δούλευα, κάναμε τις έρευνες μας, μετά τηλεφωνούσα στη γυναίκα μου και στις κόρες μου, μετά πάλι δούλευα, και το βράδυ διάβαζα λογοτεχνία, έβλεπα τηλεόραση και μετά - ύπνο. Το χόμπι μου ήταν οι φωτογραφίες που τις βλέπετε τώρα».

«Και τι τρώγατε;», ρώτησε η μικρή Ειρήνη. «Τρώγαμε - απάντησε - τέσσερες φόρες την ημέρα. Είναι ειδική τροφή για κοσμοναύτες αλλά οι γεύσεις της είναι σαν τα αληθινά φαγητά. Είχαμε και γλυκά και φρούτα, κρέας, ψωμί, κομπόστες. Πριν πετάξουμε στο διάστημα, μου έφεραν πεντακόσια είδη φαγητών και επέλεξα τα αγαπημένα μου. Πάντως, έτρωγα καλά».

«Κι όταν επιστρέψατε έπειτα από 197 ήμερες στη Γη, πως ήταν;», τον ρώτησε κάποιο άλλο παιδί. Και η απάντηση του κοσμοναύτη: «Πράγματι, υπάρχει πρόβλημα, επειδή στο διάστημα βρισκόμαστε σε κατάσταση έλλειψης βαρύτητας. Εγώ επέστρεψα αδύναμος. Και το ψυχολογικό είναι δύσκολο, όταν βρίσκεσαι τόσες ημέρες κλεισμένος και μετά έρχεσαι σε επαφή με πολύ κόσμο... Αλλά κι όταν είμαστε στη Γη, ανάμεσα σε πολύ κόσμο, δεν ψάχνουμε και στιγμές μοναξιάς;».

Σε ό,τι αφορά στην ερώτηση που του έθεσαν τα παιδιά, για το αν πιστεύει πως κι ένας Έλληνας, που ζει στην Ελλάδα, θα πετάξει κάποτε στο διάστημα, ο Γιουρτσίχιν - Γραμματικόπουλος ήταν αρνητικός: «Τώρα δεν το πιστεύω, επειδή ο Έλληνας προτιμάει να… πίνει τον καφέ του. Δεν ξέρω, όμως, εάν εσείς θα θελήσετε ν’ αλλάξετε τη νοοτροπία αυτή και θα μάθετε να ονειρεύεστε όχι αυτοκίνητα αλλά πτήσεις στο διάστημα, κοντά στα αστέρια».

«Η Γη, η πατρίδα μας»


Δείχνοντας τις φωτογραφίες που τράβηξε ο ίδιος κατά τη διάρκεια της πτήσης, τόνισε πως «από απόσταση 400 χιλιόμετρων από τη Γη, βλέπεις τον πλανήτη μας ως μια ιδιαίτερη πατρίδα. Την αγαπάς ολόκληρη, την πονάς και θέλεις να την προστατέψεις». Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορείτε να καταλάβετε τον πόνο και τη θλίψη που ένιωσα όταν πετούσα πάνω από τον καπνό των πυρκαγιών στην Ελλάδα. Όταν έβλεπα τις μολυσμένες με πετρέλαιο θάλασσες, ή απογυμνωμένα δάση... Εκεί αντιλαμβάνεσαι πως οι άνθρωποι πρέπει να σκέπτονται όλον τον κόσμο, πρέπει να μάθουν να αγαπούν τον πλανήτη».

Στην ερώτηση, αν πιστεύει πως υπάρχει ζωή και σ’ άλλους πλανήτες, απάντησε ότι ο ίδιος το πιστεύει αλλά και ότι ακόμα δεν μπορούμε να το επιβεβαιώσουμε. «Εμείς, οι γήινοι - πρόσθεσε - αρχίσαμε να πετάμε στο διάστημα πριν από πενήντα χρόνια. Για την ιστορία της ανθρωπότητας είναι πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Ίσως οι εξωγήινοι περιμένουν να δουν την εξέλιξη μας. Περιμένουν να μάθουμε να ζούμε ειρηνικά, επειδή αυτοί ίσως μπορούν να επιβιώνουν χωρίς να σκοτώνονται μεταξύ τους. Δυστυχώς, ο άνθρωπος της Γης δεν ξέρει να επιβιώνει χωρίς ανταγωνισμό και πόλεμο».

Κατά την τελευταία του πτήση στο διάστημα, ο Θεόδωρος Γιουρτσίχιν συνέβαλε σε πεντακόσια πειράματα για τη δημιουργία νέων φάρμακων, που θα μπορούσαν να θεραπεύσουν τον καρκίνο ή και το έιτζ, καθώς και σε έρευνες σχετικές με θέματα παραγωγής φιλικής προς το περιβάλλον ενέργειας.

Σοφία Προκοπίδου-10/11/2011  ΑΠΕ-ΜΠΕ Θεσσαλονίκη, Ελλάδα


Η Θεσσαλονικη από το Διαστημα...φωτο του Θ. Γιουρτσίχιν

Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΕΨΑ


Η επίσημη παρουσίαση των πρώτων Ελληνικών βιολογικών αναψυκτικών είναι γεγονός. Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η ΕΨΑ παρουσίασε τα ΕΨΑ bio, τα πρώτα Ελληνικά βιολογικά αναψυκτικά. Πρόκειται για την ΕΨΑ bio, βιολογική λεμονάδα και την EΨΑ bio βιολογική πορτοκαλάδα.


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε μια ιστορική αναδρομή στην μακρά ιστορία της ΕΨΑ και την παράδοσή της στην καινοτομία. Η παραγωγή των EΨΑ bio είναι κομμάτι αυτής της παράδοσης και απόρροια της δέσμευσης της εταιρείας στη μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή της στρατηγική. Η στρατηγική αυτή να διοχετεύει στην αγορά προϊόντα που ξεχωρίζουν για την ποιότητά τους, προάγουν πάντα τόσο το brand της ΕΨΑ όσο και την ελληνική παραγωγική και επιχειρηματική δυναμική γενικότερα.

Τα ΕΨΑ bio
Οι νέες EΨΑ bio παράγονται από πιστοποιημένο βιολογικό χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού με προσθήκη πιστοποιημένης βιολογικής ζάχαρης στη μονάδα της ΕΨΑ στην Αγριά Βόλου. Σίγουρα θα κερδίσουν τις καρδιές των απαιτητικών της γεύσης. Για τις ανάγκες της νέας σειράς βιολογικών αναψυκτικών το χαρακτηριστικό μπουκάλι της ΕΨΑ ντύθηκε με ένα πανέμορφο sleeve, όπου το χαρακτηριστικό βραβείο που κοσμεί όλες τις συσκευασίες της εταιρείας από την Αγριά, μοιάζει να αποκαλύπτεται. Σκίζει μια χάρτινη σακούλα, όπως αυτές που εξακολουθούν να συσκευάζουν τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά στα παραδοσιακά οπωροπωλεία. Μέσα από αυτό το εύρημα αποκαλύπτεται ότι τα νέα αναψυκτικά EΨΑ bio είναι τόσο κοντά στη φύση και αντλούν την έμπνευσή τους από την ίδια τη ζωή και το περιβάλλον της περιοχής του Βόλου, όπου το brand της ΕΨΑ γεννήθηκε και εξακολουθεί να γράφει ιστορία…
Διαβάστε περισσότερα » »

"STOP" στο ρωσικό πετρέλαιο για την Ελλάδα -"Φέσι" δισ. στη Μόσχα!


«Κομμένα πια τα δανεικά» διαμήνυσε η Μόσχα στην Αθήνα  αναφορικά με τις πωλήσεις πετρελαίου (το 46% εισάγεται από την Ρωσία) και μετά από ένα ευμεγέθες «φέσι» ύψους  εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων (μια πηγή αναφέρει ότι ξεπερνά το 1 δισ. δολάρια η οφειλή το οποίο "φόρεσε" στην Ρωσία η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Αυτό μετά το «πάγωμα» από την
Αθήνα της ελληνορωσικής αμυντικής συνεργασίας και το «κόκκινο» που άναψε η Μόσχα στην έλευση του υπουργού Εξωτερικών Σ.Λαμπρινίδη. Όταν για πρώτη φορά στην ιστορία των δύο χωρών του αρνήθηκαν την επιθυμία να επισκεφθεί την Μόσχα με το αιτιολογικό ότι «Δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτα»!
Η αδυναμία της χώρας να πληρώσει το πετρέλαιο που αγοράζει από την Ρωσία σε προνομιακές τιμές και με τους καλύτερους όρους αποπληρωμής στην αγορά (γι αυτό άλλωστε έφτασε η Ρωσία να προμηθεύει την χώρα σχεδόν  με το ήμιση των αναγκών της  χώρας σε πετρέλαιο) είχε γίνει αντιληπτή από την περασμένη άνοιξη όταν «το τεφτέρι» είχε γεμίσει στην Μόσχα, αλλά με προσωπική εντολή του πρωθυπουργού της Ρωσίας Β.Πούτιν συνεχίστηκε ο εφοδιασμός της Ελλάδας
Η Ελλάδα εισάγει για τις ανάγκες της  το 2010, το 46% των εισαγωγών αργού πετρέλαιου από την Ρωσία και το 16% από το Ιράν. Η Σαουδική Αραβία και το Καζακστάν παρείχαν από 10% έκαστο, ενώ η Λιβύη και το Ιράκ από 9 και 7% αντίστοιχα.
Αυτό που έκανε «το ποτήρι να ξεχειλίσει» ήταν οι πληροφορίες που είχε η Μόσχα ότι η Ελλάδα αγόραζε ποσότητες πετρελαίου σχεδόν  τοις μετρητοίς από το Ιράν, το οποίο λόγω των εμποδίων που έχουν επιβάλει πολλές χώρες στην Δύση στην διακίνηση του πετρελαίου δεν λαμβάνει πίστωση από δυτικές τράπεζες και το ίδιο ισχύει πλέον, βέβαια και για την Ελλάδα, η οποία λόγω της «επιλεκτικής» χρεοκοπίας στην οποία έχει εισέλθει, αδυνατεί να εξασφαλίσει την σχετική χρηματοδότηση.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν με δηλώσεις του αναφορικά με το θέμα της αδυναμίας ή άρνησης της Ελλάδας εξοφλήσει το χρέος της δήλωσε ότι  «Η Ρωσία είναι πολύ ανήσυχη εξαιτίας της παράτασης της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη. Όλοι μας είμαστε πολύ ανήσυχοι από την κρίση στην ευρωζώνη. Εάν επειγόντως δεν ληφθούν μέτρα, στο επόμενο χρονικό στάδιο το πρόβλημα θα παρουσιάσει στασιμότητα», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας στο Κράσνογκορσκ, όπου βρίσκεται σήμερα, συμμετέχοντας σε εκδήλωση της «Λέσχης Βαλντάι».
Μάλιστα με το θέμα ασχολήθηκε και το Reuters το οποίο σε σχετικό τηλεγράφημά του αναφέρει ότι «λόγω του φόβου χρεοκοπίας της Ελλάδας οι πετρελαϊκές εταιρείες έχουν αρχίσει και σταματούν να προμηθεύουν με πετρέλαιο την χώρα, ενώ οι τράπεζες αρνούνται να παράσχουν χρηματοδοτήσεις . Έτσι, η Ελλάδα εξαρτάται πλέον στο Ιράν για την εισαγωγή του μεγαλύτερου μέρους των πετρελαϊκών αναγκών της»!
Δελτία αποστολών που διαθέτει το Reuters, δείχνουν ότι τον Σεπτέμβριο φορτώθηκαν τέσσερα φορτία αργού πετρελαίου από την Μέση Ανατολή με προορισμό την Ελλάδα.  Έμποροι πετρελαίου είπαν , ότι επρόκειτο για ιρανικό πετρέλαιο και πως αναμένονται και άλλα φορτία τον Νοέμβριο.
Κάτι που έχει δημιουργήσει οργή σε Μόσχα, Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον για διαφορετικούς λόγους η κάθε μία: Η πρώτη γιατί ενώ της χρωστά η κυβέρνηση Παπανδρέου τεράστια ποσά και αρνείται να καταβάλει έστω και «έναντι», ενώ αντίθετα πληρώνει μετρητοίς το Ιράν, η δεύτερη γιατί η κυβέρνηση έχει αφήσει απλήρωτες μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες της Δύσης και έχουν καταπέσει οι εγγυητικές και η Ουάσιγκτον γιατί η Ελλάδα σπάει το άτυπο εμπάργκο που έχει επιβάλει η Δύση στο Ιράν.
Μάλιστα ρωσικές πηγές υπαινίσσονται ότι «Υπάρχουν μεσάζοντες που «σπρώχνουν» την Ελλάδα προς το Ιράν για να πληρώνονται μετρητοί μα το αζημίωτο».
Το ζήτημα είναι ότι οι εισαγωγές από το Ιράν είναι στην κόψη του «διπλωματικού ξυραφιού» και υπάρχει πλέον άμεσος κίνδυνος διακοπής της ροής πετρελαίου με ευνόητα αποτελέσματα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Πολεμήστε τον καρκίνο του παχέος εντέρου με δημητριακά

Πολεμήστε τον καρκίνο του παχέος εντέρου με δημητριακάΟι άνθρωποι που καταναλώνουν περισσότερα δημητριακά, ιδίως πλήρη, και φυτικές ίνες, αντιμετωπίζουν μειωμένο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του παχέος εντέρου, σύμφωνα με μια νέα βρετανο-ολλανδική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές του Κολεγίου Ιμπέριαλ του Λονδίνου, διαπίστωσαν ότι για κάθε δέκα γραμμάρια πρόσθετης κατανάλωσης ινών τη μέρα, μειώνεται κατά 10% ο κίνδυνος καρκίνου του εντέρου.
Οι ίνες στα φρούτα και τα λαχανικά δεν φαίνεται να μειώνουν τον κίνδυνο ανάλογα.Τα πλήρη δημητριακά και οι ίνες, όπως έχουν δείξει άλλες έρευνες, συμβάλλουν στην προστασία από καρδιαγγειακά προβλήματα, διαβήτη τύπου 2 και παχυσαρκία.
Οι Βρετανοί επιστήμονες αξιολόγησαν συγκριτικά (μετα-ανάλυση) όλες τις δημοσιευμένες έρευνες μέχρι τώρα σχετικά με τη σχέση διατροφής-καρκίνου του εντέρου, οι οποίες συνολικά αφορούν παρατηρήσεις από περίπου 2 εκατ. άτομα. Έτσι, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η αύξηση στην κατανάλωση ινών και πλήρων (αναποφλοίωτων και ανεπεξέργαστων) σιτηρών -μαύρο ψωμί, καφέ ρύζι, δημητριακά, κουάκερ- βοηθούν σημαντικά κατά της συγκεκριμένης μορφής καρκίνου.

"Όσο περισσότερο τρώει κανείς τέτοια δημητριακά και ίνες, τόσο το καλύτερο. Ακόμα και μέτριες ποσότητες ωφελούν", δήλωσε η υπεύθυνη ερευνήτρια. Υπολογίστηκε ότι τρεις μερίδες δημητριακών και γενικότερα ανεπεξέργαστων σιτηρών τη μέρα (περίπου 90 γραμμάρια) μειώνουν κατά 20% τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου. Οι ερευνητές είπαν ότι χρειάζονται περαιτέρω έρευνες για να διευκρινιστεί πιο αναλυτικά ποια ακριβώς είδη ινών και σιτηρών και σε ποιες ποσότητες έχουν την μεγαλύτερη ωφέλεια.

Εξάλλου, μια άλλη αμερικανική επιστημονική έρευνα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μια δίαιτα πλούσια σε φυτικές ίνες από φρούτα, λαχανικά και πλήρη δημητριακά μειώνει στους εφήβους τον κίνδυνο για μεταβολικό σύνδρομο, άρα για την καρδιά και για το διαβήτη.
Διαβάστε περισσότερα » »

Αλάτι: Σύμμαχος ή εχθρός μας τελικά;

Αλάτι: Σύμμαχος ή εχθρός μας τελικά;Η μείωση της κατανάλωσης αλατιού ίσως τελικά δεν είναι τόσο επωφελής για την καρδιά, καθώς μια νέα δανέζικη επιστημονική έρευνα διαπίστωσε πως μπορεί μεν αυτή η μείωση να κάνει καλό στην πίεση του αίματος, όμως μπορεί παράλληλα να αυξήσει το επίπεδο της χοληστερόλης, του λίπους και των ορμονών στο αίμα, όλοι παράγοντες που αυξάνουν τους καρδιαγγειακούς κινδύνους.

Έτσι, σύμφωνα με την μελέτη, οι καλές και οι κακές συνέπειες από την μείωση του αλατιού μπορεί να εξισορροπούνται, με συνέπεια όχι μόνο κανείς να τρώει ανάλατα φαγητά αλλά επιπλέον να μην έχει και καμία ουσιαστική ωφέλεια για την καρδιά του.

Οι ερευνητές έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά πρόσφατων μελετητών που έχουν αμφισβητήσει τα θεωρούμενα ως δεδομένα μακροπρόθεσμα οφέλη της δραστικής μείωσης του αλατιού από τη διατροφή μας.

Φέτος τον Ιούλιο, μια συγκριτική επανεξέταση (μετα-ανάλυση) επτά μελετών πάνω στο ζήτημα, η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Cochrane Library», κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μέτρια μείωση στην κατανάλωση αλατιού δεν μειώνει καθόλου τον κίνδυνο ενός ανθρώπου να πεθάνει ή να αποκτήσει καρδιαγγειακό πρόβλημα.

Οι Δανοί ερευνητές συμφωνούν ότι υπήρξε πρόωρη η ιατρική σύσταση για μείωση του αλατιού, γιατί, όπως λένε, δεν υποστηρίζεται από τα μέχρι τώρα επιστημονικά στοιχεία. Άλλοι ερευνητές, πιο επιφυλακτικοί, όπως ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Μαϊάμι Τζόσεν Ράϊζερ, ζητούν να υπάρξουν περαιτέρω έρευνες σχετικά με τις συνέπειες του αλατιού και, μέχρι τότε, υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να παραμείνει ως έχει, για προληπτικούς λόγους, η σύσταση περί μείωσης της κατανάλωσης του αλατιού.

Οι Δανοί ερευνητές εξέτασαν τα δεδομένα από 167 μελέτες, στις οποίες οι συμμετέχοντες -άλλοι έτρωγαν πολύ αλάτι και άλλοι λίγο- παρακολουθούνταν κατά μέσο όρο επί ένα μήνα. Όπως διαπιστώθηκε, όσοι κατανάλωναν λίγο αλάτι, εμφάνισαν μια μικρή μείωση στην πίεση του αίματός τους, κάτι που ήταν πιο φανερό σε όσους είχαν ήδη υπέρταση και στους οποίους η μείωση του αλατιού επέφερε μεγαλύτερη μέση μείωση της πίεσης κατά 3,5%.

Όμως, από την άλλη, η μείωση του αλατιού οδήγησε σε μέση αύξηση κατά 2,5% στο επίπεδο της χοληστερίνης και κατά 7% στα τριγλυκερίδια. Αυξήθηκαν επίσης τα επίπεδα των ορμονών που ρυθμίζουν την ποσότητα του αλατιού στον οργανισμό, με συνέπεια να βοηθιέται το σώμα να κατακρατά περισσότερο αλάτι, παρά να το αποβάλει με τα ούρα.

Οι καρδιολόγοι συνήθως συστήνουν ότι μια διατροφή χαμηλή σε αλάτι δεν πρέπει να ξεπερνά το ενάμισι γραμμάριο την μέρα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Κοζάνη: Νεκρός φοιτητής που έπεσε από ταράτσα


Κοζάνη: Νεκρός φοιτητής που έπεσε από ταράτσαΈνας νεαρός φοιτητής τραυματίστηκε θανάσιμα μετά από πτώση από την ταράτσα της εξαώροφης πολυκατοικίας, όπου διέμενε στο κέντρο της Κοζάνης. Το τραγικό όμως είναι ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών αρχών πρόκειται για ατύχημα.
Ο 20χρονος, που έχει καταγωγή από τα Γιαννιτσά, ανέβηκε στην ταράτσα της πολυκατοικίας του για να φτιάξει την κεραία της τηλεόρασης, όμως, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, βρέθηκε στο κενό και έπεσε στον ακάλυπτο.
Σοκαρισμένοι οι γείτονες ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ. Ο νεαρός διακομίστηκε σοβαρά τραυματισμένος στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο, εισήχθη εσπευσμένα στο χειρουργείο, διασωληνώθηκε αλλά δεν μπόρεσε να κρατηθεί στην ζωή.
Σύμφωνα με τους γιατρούς ο 20χρονος υπέστη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση, βαριά κάκωση στο θώρακα (αιμοπνευμοθώρακα) και κατάγματα στα κάτω άκρα. Δόθηκε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, όμως δυστυχώς ο νεαρός εξέπνευσε μέσα στο χειρουργείο...
Διαβάστε περισσότερα » »

«Χάπι» σταματάει το γκριζάρισμα στα μαλλιά


Το φάρμακο μελετάται από κορυφαία εταιρεία καλλυντικών
Οι αραιές βλεφαρίδες, η τριχόπτωση και οι ρυτίδες δεν είναι ασθένειες, αλλά θα μπορούσαν και να...
είναι σε μια κοινωνία που τείνει να ιατρικοποιήσει φυσιολογικές καταστάσεις προτείνοντας φάρμακα που δεν θεραπεύουν νόσους, αλλά βελτιώνουν την εμφάνιση κάτω από το πρίσμα τής όσο το δυνατόν μεγαλύτερης παράτασης της νεότητας.

Στη λίστα των

lifestyle φαρμάκων αναμένεται να προστεθεί ακόμη ένα σύντομα. Πρόκειται για ένα χάπι που θα σταματά το γκριζάρισμα των μαλλιών και θα επιτρέπει σε εκείνους που το λαμβάνουν να σταματήσουν τον χρόνο, χωρίς βαφές μαλλιών.

Το φάρμακο μελετάται από κορυφαία εταιρεία καλλυντικών και αναμένεται να προσθέσει σημαντικά έσοδα στην ήδη αυξανόμενη αγορά των lifestyle φαρμάκων. Ωστόσο, ο όρος lifestyle δεν υπάρχει επισήμως όσον αφορά την αρμόδια αμερικανική αρχή (FDA) που εγκρίνει την κυκλοφορία αυτών των φαρμάκων, ακολουθώντας τις ίδιες διαδικασίες όπως και για κάθε άλλο φάρμακο.

Αυτή η πρακτική, άλλωστε, είναι απολύτως λογική, μια και πρόκειται για φαρμακευτικές ουσίες που δεν στερούνται ανεπιθύμητων ενεργειών. Όσον αφορά το συγκεκριμένο φάρμακο, που μελετάται για την παρεμπόδιση του αποχρωματισμού των μαλλιών λόγου χάρη, έχει διατυπωθεί η άποψη ότι ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα όσον αφορά τη διάγνωση πιθανών κακοηθειών στο δέρμα (μελάνωμα).
Διαβάστε περισσότερα » »

Συνέλαβαν Λαμιώτη διαχειριστή ιστοσελίδας για κατέβασμα ταινιών


O 28χρονος συνελήφθη από τους αστυνομικούς του τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος…
Σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να είναι ιδιοκτήτης ιστοσελίδας που έδινε την δυνατότητα στους επισκέπτες της να... κατεβάζουν ταινίες, τραγούδια, παιχνίδια χωρίς να έχει τα πνευματικά δικαιώματα.
Οι αστυνομικοί δέχθηκαν καταγγελία για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας από την συγκεκριμένη ιστοσελίδα, έκαναν έρευνα και κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του ιδιοκτήτη της, βρίσκοντας την διεύθυνσή του στην Λαμία και το e-mail του…
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΑ τα Χάνια Πηλίου, με πάνω από 15 πόντους χιόνι

ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ έπιασε η χιονόπτωση την ηγεσία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας
3 βαθμούς κάτω μηδενός δείχνει αυτή την ώρα το θερμόμετρο στην κορυφή του Πηλίου, όπου κατά την διάρκεια της νύχτας η χιονόπτωση ήταν διαρκής... με αποτέλεσμα αυτή την στιγμή το χιόνι να ξεπερνά του 15 πόντους. Η έλλειψη μηχανημάτων, αλλά κυρίως ο αιφνιδιασμός της ηγεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, επέφεραν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό των Χανίων.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΓΕΡΟ ΣΟΦΟΣ ...ΑΙΣΙΟΔΟΞΕΙ:

Κάθε μέρα "πιανει"την επικαιρότητα και φιλοσοφεί δραματικά
ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΣ( ανδρεου) ΕΦΥΓΕ
ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΣ( δήμος) ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ...

Έχω καιρό να μιλήσω, Είμαι όμως γέρων και επί πλέον πολλά από τα τρέχοντα είναι ανάλατα και δεν με αγγίζουν.
Σήμερα όμως έχουμε αρκετά γαργαλιστικά τα οποία υποκινούν τα Μ.Μ.Ε. σε θεότρελες ερμηνείες κι άλλα παραμύθια της χαλιμάς. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα:
**¨Ενας παπάς (Παπανδρέου) κι ένας άλλος παπάς (Παπαδήμος) μας ήρθε ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ!Οι παπάδες (το ιερατείο) πάντα διαδραμάτιζε κομβικό ρόλο στα ...
παρά τοις Έλλησι.Ανεξάρτητα από τις λοιδωρίες της (πανάθεμά με) προοδευτικής αριστεράς το ιερατείο τείνει προς την καλλιέργεια της αρετής κι αυτό ουδείς μπορεί να το αμφισβητήσει.
Θετικόν βεβαίως τό ότι μας προέκυψε ο Παπα-δήμος, όστις εκτός των άλλων έχει και την έξωθεν καλήν ευρωπαϊκήν...Τραπεζικήν μαρτυρίαν.
Χαράς ευαγγελία για τους Τραπεζίτες και δανειστές μας είναι η επιλογή του στο τιμόνι της Ελλάδας, όπως έγραψε κι η ηλεκτρονική αυτή εφημερίδα προ ημερών.Και δεν είχε άδικο, διότι αυτή τη στιγμή το παγκόσμιο χρηματιστηριακό σύστημα πανηγυρίζει για την επιλογή του Παπα-δήμου!
Ψυχολογικά οι ΄Ελληνες αυτή τη στιγμή , τον συνοδεύουν με ευχές κι ελπίδες χωρίς να πάψουν να είναι βαθέως επιφυλακτικοί.΄Ομως
Ο Παπα-δήμος χωρίς αμφιβολία είναι σοβαρός και δημιουργικός άνθρωπος κι άρα θα θελήσει να βγάλει τη χώρα από τη παγίδα και να ανακουφίσει το λαό. Τσανάκι των ξένων Τραπεζιτών είναι μεν, αλλά στο βάθος του πρέπει να αγαπάει και την πατρίδα και προφανώς είναι υποχρεωμένος να το αποδείξει και να μην περάσει ως ένας διακοσμητικά μεταβατικός τριμηνίτης πρωθυπουργός.
Αν δε καταφέρει και μπορεί-να παράξει έργο επωφελές, πρακτικό υπέρ της χώρας τότε χαιρέτα μας την παλαιά πολιτική κάστα, τη σαπίλα και την κατάντια, όπως τη χαρακτήρισε ο τέως πρόεδρος Κωστής Στεφανόπουλος. Ας λέει, ο Παπαδήμος σήμερα πως δεν είναι πολιτικός... Θα αναγκαστεί σύντομα να ασκήσει πολιτική, δημιουργώντας ένα νέο πολιτικό σκηνικό στη χώρα, αυτό δηλαδή που έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή η χώρα. Ο ίδιος ο κόσμος που έχει μπουχτίσει από τη μούργα της παιλαιάς πολιτικής που έφερε με τα τερτίπια της, τη χώρα στο αδιέξοδο... θα ζητήσει την αόριστη παράταση της ...μεταβατικής.. Κι αυτό θα είναι σωτήριο για την Ελλάδα. Φαίνεται ότι ήρθε για να παραμείνει.. ο παπα-δήμος. Δεν ήρθε για να ξεφτιλιστεί, αλλά να προσθέσει ένα ακόμη παράσημο στην πορεία του...Θα βρει τρόπους να μπαλώσει τις ανησυχίες των ξένων τραπεζιτών, ενώ παράλληλα θα επιδιώξει να νοικοκυρέψει τα εσωτερικά μας. Μακάρι να είμαστε στο σταυροδρόμι μιας νέας πολιτικής ζωής.Ψυχραιμία και να παρακολουθείτε τον Παπα-δήμο και τα εξαπτέρυγά του.. Μάλλον, έχω κρυφές αισιοδοξίες πως μπορεί να βγούμε από τη φάκα. Ίδομεν
Διαβάστε περισσότερα » »