Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

The End Of The World:The Secret Behind The 7 Seals PART 1

Διαβάστε περισσότερα » »

Μια φορά κάθε αιώνα, οι Γερμανοί… τραβάνε μια «μόχλευση»! - Αδιόρθωτοι βλάκες οι Γερμανοί.

Γράφει ο Μάκης Δεληπέτρος


Κάποιοι ήξεραν. Ρουφιάνοι- ξερουφιάνοι, όσο θέλουν να φωνάζουν οι ευυπόληπτοι και σκληροί, αδάμαστοι χαρακτήρες που μας περιβάλλουν, κάποιοι δημοσιογράφοι ήξεραν και μιλούσαν και έγραφαν έγκαιρα.

Αλλά το μυαλό, τα μάτια, η ακοή του «μεγάλου κοινού» όπως και πολλών «δικών μας» (σε μπόλικα εισαγωγικά) είχαν αμβλυνθεί από Ρούλες και Σταματίνες και Τατιάνες, και Καψήδες και «κυρίους Μπάμπηδες», Πορτοσάλτες και άλλους... επικοντιστές των νούμερων, τηλεοπτικών τε και ειδησεογραφικών.

Αν μας ένοιαζαν οι ειρωνείες που μετά γίνονται «έλα μωρέ, όλοι τα ξέραμε» δεν θα είχαμε γίνει οι περισσότεροι δημοσιογράφοι. Αστρολόγοι θα είχαμε γίνει και θα βγάζαμε ευκολότερα και πιο χαβαλεδιάρικα λεφτά.
Έκθεση γράφεις; Όχι. Εδώ και 30 χρόνια δεν γράφω εκθέσεις. Επικήδειους γράφω. Ξεκίνησα από επικήδειους καλλιτεχνών και τα τελευταία χρόνια έγραψα επικήδειους τρομοκρατικών οργανώσεων-τι γίνανε αυτά τα παιδιά, που χάθηκαν στα δύσκολα πάλι, θα μας ξανάρθουν να δώσουν άλλοθι στο κερατοσύστημα ή φύγανε πάλι για Μπενελούξ, Ουγγαρίες και Γερμανίες;


Γράφαμε στις εφημερίδες μας και τώρα στις ηλεκτρονικές εφημερίδες μας, παρακαλώ και σε όποιον αρέσει για Κρίσεις (εγκαίρως), για Οικονομικούς πολέμους (εγκαίρως) για επιστροφές των Χερσαίων Ευρωπαικών Δυνάμεων στο παγκόσμιο Γεωπολιτικό προσκήνιο.

Φάγαμε μια ζωή απαντώντας στο «ποιος ωφελείται» για να καταλάβουμε ότι όταν μιλάνε π.χ. οι Αμερικανοί για 'Άξονα του κακού» δεν μιλάμε για τα δύο κράτη της φυλής Παστούν, για Ιράκ, Ιράν, Συρίες και... υπόλοιπα Αττικής μαζί με τα κάμπινγκ των Ρομά και των Αρναούτ- Ρουμανορομά.
Κάτι πιο μεγάλο υπονοούν. Πιο μεγάλο σε μπλέξιμο, πιο μεγάλο σε δύναμη, πιο μεγάλο σε ζόρι. Χρόνια διάφοροι το έπαιζαν σαν το μπάρμπα μου, μειλίχιοι και ...Καραμουρτζούνηδες της Ευρωζώνης και του κόσμου όλου.


Τώρα ξαφνικά η φράου Μέρκελ έκοψε-είπαμε σαν τον μπάρμπα μου- τα ευγενικά και είπε ότι θα βάλουμε επιτηρητές, θα ενώσουμε την Ευρώπη, θα την κάνουμε ενιαία πραγματικά και το Ευρώ είναι το νόμισμα της.


Αδιόρθωτοι βλάκες οι Γερμανοί. Το λέει και ο μέγας κοινωνιολόγος του παρελθόντος, ο Λεμπέσης:
μόνον βλάκες είναι ικανοί να διαπράξουν απατεωνιές για να πλουτίσουν.
Και τις διαπράττουν. Για τα κτηματάκια τους στον Νότο. Το νέο «ζωτικό τους χώρο» που τον δάνειζαν αφειδώς για να τον στύψουν μετά όσο πιο αμοραλιστικά μπορεί να το κάνει ένας Γερμανός πριν χάσει ένα πόλεμο ή ο μπάρμπας μου πριν χάσει με μπίζνες τα σιχαμένα λεφτά του.
Η ψυχολογία λέει ότι «άλλη ερώτηση είναι το ποιος είσαι –και άλλη ερώτηση το πόσα λεφτά έχεις...»

Η Γερμανία και ο μπάρμπας μου είναι καθίκια, πάει και τελείωσε. Το ξέρουμε αυτό. Κάνουν τους γύρω τους άνω- κάτω μέχρι να βρεθεί κάποιος να τους μαζέψει. Και πάντα βρίσκεται. Χρειάζεται και φαντασία εκτός από λεφτά, μεθοδικότητα και αναλγησία...


Ναι το πάνε για «Άξονα του κακού». Μάλλον τώρα το δείχνουν. Και θα κάνουν πάλι συμπαθείς τους Αγγλοσάξονες. Καταλάβατε γιατί ο Μεταξάς ενώ ήταν γερμανοσπουδαγμένος, γερμανόφιλος πήγε την χώρα με τις «θαλάσσιες δυνάμεις»;


Γιατί ήταν ο σκληρός, ικανός εύελπις της Ακαδημίας του Βερολίνου και ήξερε ότι οι Γερμανοί θα χάσουν το ματς-όπως ήξερε και άλλα, που δεν ξέρουν τα τεράστια πολιτικά μεγέθη Πετσάλνικος, Διαμαντοπούλου-plus, Βενιζέλοι, Πάγκαλοι και άλλοι Γκλίνκον της πολιτικής μας ζωής.
Θα γίνει πόλεμος και με Γιουφάιτερ και με λέοπαρντς ή όχι-ρωτούν πολλοί στις καφετέριες. Εδώ η Νταίζη στο σήριαλ και δεν μολογά τι θα γίνει στα «Μυστικά της Εδέμ» θα το πούμε τώρα που όλοι ξεφωνίζουν σαν τις τρελές στο παγοδρόμιο «Έρχεται πόλεμος-έρχεται πόλεμος!» Ε, όχι. Και αν έχω ακόμη εκείνη την δημοσιογραφική λεπταισθησία της Κρίσης που έλεγε ο Κλαούσεβιτς, εδώ στο χωράφι μας, δεν θα γίνει πόλεμος. 


Θα πούμε το ψωμί, ψωμάκι, θα γίνει της παλαβής αρκούδας ο γάμος αλλά το προνόμιο του να πλακωθούνε θα το έχουν οι «τρελοί μεγάλοι».
Και ειδικά εκείνος ο περιβόητος «Άξονας του κακού» που τώρα θα έχει και Τεύτονες και οσονούπω και Τουρκία και γύρευε ποιους άλλους πλάι στα Ιράν, τα Πακιστάν, τα Αφγανιστάν και ίσως πέρα από Ιορδανίες κ.λ.π. εξωτικά και Σαουδική Αραβία. 


Και δεν λείπει ο μάρτης από την Σαρακοστή, εκεί κάπου θα κάνει την τρελή φανταιζί εμφάνιση, αλά Βλαχοπούλου, και η Κίνα. Παντευτονισμός και Πανισλαμισμός με την Σινική Γεωπολιτική θα κάνουν μια χαρά κολλεγιά, αυτήν που έκρυβαν τόσα χρόνια και λέγαμε ποιος είναι πίσω από τον ένα που ζητά καθιέρωση του Ευρώ στο Ιράκ, στο Ιράν, καθιέρωση Χρυσού νομίσματος στην Λιβύη και πάει λέγοντας...


Τώρα δεν υπάρχει λόγος να μιλούν εκείνοι που δεν ποιούσαν την νήσσαν όταν τα ερωτηματικά ήταν πιο πολλά από τις απαντήσεις...








 http://newstrap.gr/apopseis/10631-mia-fora-kathe-aiona-oi-germanoi%E2%80%A6-trabane-mia-moxleysi.html
Διαβάστε περισσότερα » »

Μέσα στο 2012 οι «έξυπνες» τηλεοράσεις της Apple

Μέσα στο 2012 οι «έξυπνες» τηλεοράσεις της AppleΓια να φέρει και πάλι τα… πάνω κάτω
Σύμφωνα με τις τελευταίες ειδήσεις, η Apple πρόκειται να παρουσιάσει μέσα στο 2012 τη δική της σειρά «έξυπνων» τηλεοράσεων με σκοπό να φέρει και πάλι «τα πάνω κάτω».
Οι μέχρι στιγμής εκτιμήσεις μιλούν για έναρξη της παραγωγής από τη Sharp μέσα στο Φεβρουάριο. Όπως καταγράφεται στην επίσημη βιογραφία του Steve Jobs, ο πρώην ισχυρός άνδρας της εταιρίας σημείωνε πριν μερικούς μήνες πως «θέλω να δημιουργήσω μία τηλεόραση που θα είναι εύκολη στη χρήση και θα μπορεί να συγχρονιστεί με όλες τις συσκευές του σπιτιού και με το iCloud.
Θα έχει το πιο απλό interface που θα μπορεί να φανταστεί ο καταναλωτής. Τα κατάφερα». Επιπλέον, φημολογείται πως θα υποστηρίζονται φωνητικές εντολές, αλλά και διάφορες άλλες λειτουργίες που έχουν γίνει ευρέως γνωστές μετά την εφαρμογή τους σε συσκευές iPod, iPad και iPhone.
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι ρύποι τις τελευταίες ώρες «πνίγουν» και τις μεγάλεις πόλεις Κοζάνη και Πτολεμαίδα - Κανένα σχέδιο αντίδρασης από τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς

Με όλες σχεδόν τις περιοχές του λεκανοπεδίου στις οποίες είναι εγκατεστημένοι σταθμοί μέτρησης της ρύπανσης να πλήττονται από υψηλές συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων, αλλά και με δεδομένο ότι αυτό συμβαίνει για 3η συνεχή φορά τον τελευταίο μήνα, είναι να απορεί κανείς με την αδιαφορία - σε επίπεδο πρόκλησης - των κατεξοχήν αρμόδιων θεσμικών φορέων.


Χωρίς μέτρα αντιμετώπισης αλλά και δίχως ίχνος σχεδιασμού δράσης σε συνθήκες περιβαλλοντικών "κρίσεων" όπως η σημερινή μέρα, είναι φανερό ότι μόνο προτεραιότητα δεν αποτελεί - για εκείνους που υποτίθεται μας προστατεύουν - η ανθρώπινη υγεία.

Ενώ η κατάσταση αυτή τη στιγμή στις δύο μεγάλες πόλεις Κοζάνη και Πτολεμαίδα βρίσκονται σε συνθήκες στις οποίες μπορούν να υπάρξουν σημαντικά αρνητικές επιπτώσεις σε ευαίσθητες ομάδες συμπολιτών μας, κανείς από την Περιφέρεια, το Δήμο (στο επίπεδο που του αναλογεί) δεν έχει λάβει κάποια πρωτοβουλία - σε συννενόηση με τη ΔΕΗ - για την αποκλιμάκωση του φαινομένου.

Κανένα σχέδιο αντίδρασης από τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς, που περιμένουν απλώς να λυθεί εξ' ουρανού το πρόβλημα!
Διαβάστε περισσότερα » »

Ιδού που πηγαίνουν τα χρήματα που δανειζόμαστε.

Η γλώσσα των αληθινών αριθμών - η ύβρις της Γερμανίας

Του Νίκου Κοτζιά
Σύμφωνα με την ειδική διεθνή εταιρεία συμβούλων δανειοδοτήσεων, TFMA, τα 8 δισεκατομμύρια Ευρώ της επόμενης δόσης, για την οποία μας εκβιάζουν, θα διανεμηθούν ως εξής: 19% θα πάνε στο ελληνικό δημόσιο. 23% σε έλληνες κατόχους ομολόγων, κύρια ελληνικές τράπεζες. 18% στην ΕΚΤ. Τέλος, το υπόλοιπο 40% θα πάει σε αλλοδαπούς επενδυτές, κύρια σε....
Γερμανικές και Γαλλικές τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες.


Με άλλα λόγια, η Ελλάδα βρίσκεται εκβιαζόμενη για μια δόση δανείων τα οποία κατά το 81% θα επιστραφούν ως τοκοχρεολύσια στους δανειστές, ενώ το ελληνικό δημόσιο θα λάβει το 19%. Πρόκειται για τον πλήρη παραλογισμό: μας εκβιάζουν οι δανειστές μας που θα λάβουν τα 4/5, αντί να τους «εκβιάζουμε» εμείς που θα τους τα δώσουμε μόλις τα λάβουμε! Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν τα δύο τελευταία έτη. Το 2009 και το 2010, το 86,4% των δανείων που έχουμε λάβει χρησιμοποιήθηκαν για πληρωμή τοκοχρεολυσίων.

Η τρέλα δεν είναι μόνο ότι πληρώνουμε χρέη που δεν είναι όλα νόμιμα, αλλά ότι μας εκβιάζουν προκειμένου να «αποκτήσουμε» τη δυνατότητα αποπληρωμής τους! Δίνουμε κυριαρχία. Ευνουχίζουμε κανόνες Δημοκρατίας. Πήγαμε σε βαθιά ύφεση. Ένα εκατομμύριο άνεργοι. Και όλα αυτά για να έχουμε «το δικαίωμα» να τους πληρώνουμε δανειζόμενοι με βαρείς όρους.

Η ακολουθούμενη από Βερολίνο και Βρυξέλλες τακτική, είναι η ίδια με εκείνη που ασκήθηκε απέναντι στην νικημένη Γερμανία μετά τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο. Τότε, οι Γάλλοι και άλλοι σύμμαχοι τους, σε αντίθεση με τις αντιλήψεις των ΗΠΑ, επεδίωξαν να τιμωρήσουν και πειθαρχήσουν την Γερμανία με μέτρα που την οδήγησαν σε μεγάλη ανεργία, ύφεση και υπερχρέωση. Οι αποζημιώσεις που υποχρεώθηκε η Γερμανία να πληρώσει για τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο ανέρχονται σε 325 σημερινά δισεκατομμύρια ευρώ. Η αποπληρωμή τους τέλειωσε μόλις το 2010! Το χρέος αυτό, αποτέλεσε δε, σημαντική αιτία υπονόμευσης της δημοκρατίας στην Γερμανία και επέτρεψε την κυριαρχία του ναζισμού.

Οι αμερικάνοι, όπως και οι Γάλλοι, διδάχθηκαν από τη λάθος αντιμετώπιση της Γερμανίας και για αυτό μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αντί να επιλέξουν την ουσιαστική διάλυση της Γερμανίας, όπως ήταν η αρχική τους σκέψη, στήριξαν τελικά τη σταθερότητά της συμβάλλοντας στο «οικονομικό θαύμα» της Γερμανίας. Η διαφορά συμπεριφοράς των νικητών ανάμεσα στον Α’ και τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν ότι είχαν, πλέον, αντιληφθεί, ότι η λύση δεν ήταν η τιμωρία, δεν ήταν η πειθάρχηση της Γερμανίας με εξοντωτικά μέτρα, αλλά η ενσωμάτωσή της σε ένα συνολικότερο σύστημα. Η ανάγκη υποστήριξης της ανάπτυξή της. Το συμπέρασμα που εξήγαγαν, ότι για τα λάθη της ηγεσίας της Γερμανίας, ορθότερα τα εγκλήματά της, δεν έπρεπε να τιμωρηθεί ο γερμανικός λαός ως σύνολο, αλλά κύρια οι ηγέτες της.

Σε αντίθεση, όμως, με ότι θετικό συνέβη για τη Γερμανία μετά το 1945, παρά τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξε, η Γερμανία απαιτεί σήμερα την συλλογική τιμωρία του ελληνικού λαού, ενώ διευκολύνεται στα αυτοκρατορικά της σχέδια από την ηγεσία της χώρας που ευθύνεται για ότι συνέβη. Αυτό δείχνει ότι οι ελίτ της Γερμανίας εγκλωβισμένες σε έναν βαθύ οικονομικό εθνικισμό έχουν πλήρως τυφλωθεί και δεν έχουν διδαχτεί ούτε καν από την ίδια ιστορία.

  epirusgate
Διαβάστε περισσότερα » »

Εσείς χρησιμοποιείτε τη λίστα?!

Η παρακάτω είναι μια λίστα χρωστικών ουσιών και προσθέτων για τρόφιμα που εκδόθηκε από το νοσοκομειακό κέντρο του CHAUMONT, FRANCE, βασισμένη σε πληροφορίες του ερευνητικού κέντρου VILLAJUIR, FRANCE, για να επιστηθεί η προσοχή των καταναλωτών στα αποτελέσματα των προσθέτων που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία τροφίμων.Περιορίστε τη χρήση τους διαλέγοντας τα προϊόντα που αγοράζετε.
Σκεφτείτε την υγεία των παιδιών. Χρησιμοποιείστε τη λίστα.
Τυπώστε αυτή τη σελίδα και μοιράστε τη.


ΠΡΟΣΘΕΤΑ VILLAJUIF
ΤΡΟΦΙΜΩΝ FRANCE MAX PLANK ΕΠΟΙΖΩ
ΧΡΩΣΤΙΚΕΣ :
Ε102 ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΑΛΛΕΡΓIΕΣ
Ε104 ΥΠΟΠΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟ
Ε110 ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ
Ε120 ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ
Ε122 ΥΠΟΠΤΟ ΑΚΙΝΔΥΝΟ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ
Ε124 ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ
Ε127 ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ
Ε131 ΚΑΡΚΙΝΙΓΟΝΟ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ
Ε141 ΥΠΟΠΤΟ ΥΠΟΠΤΟ ΥΠΟ ΕΡΕΥΝΑ
Ε142 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΥΠΟΠΤΟ
Ε150 ΥΠΟΠΤΟ ΥΠΟΠΤΟ ΓΑΣΤΡ.ΔΙΑΤΑΡ.
Ε151 ΥΠΟΠΤΟ ΑΚΙΝΔΥΝΟ ΠΙΘ.ΚΑΡΚΙΝΟΓ.
Ε153 ΥΠΟΠΤΟ ΥΠΟΠΤΟ ΠΙΘ.ΚΑΡΚΙΝΟΓ.
Ε171 ΥΠΟΠΤΟ ΥΠΟΠΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ
Ε173 ΥΠΟΠΤΟ ΥΠΟΠΤΟ ΠΙΘ.ΚΑΡΚΙΝΟΓ.
Ε180 ΥΠΟΠΤΟ ΑΚΙΝΔΥΝΟ ΠΙΘ.ΚΑΡΚΙΝΟΓ.


ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ :
Ε200 ΔΙΑΤ.ΝΕΥΡΙΚΟΥ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Ε210 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ
E211 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ
Ε212 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ
Ε213 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ
Ε214 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ
Ε215 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ
Ε216 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ
Ε217 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ
Ε218 ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ
Ε219 ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ
Ε220 ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΤ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ
Ε221 ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙ ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΤ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ
Ε222 ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙ ΕΝΤΕΡΙΚΕΣΔΙΑΤ ΓΑΣΤΡΕΝΤ. ΔΙΑΤ
Ε223 ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙ ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΤ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ
Ε224 ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙ ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΤ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ
Ε226 ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙ ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΤ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ
Ε227 ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙ ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΤ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ
Ε228 ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙ ΕΝΤΕΡΙΚΕΣ ΔΙΑΤ ΓΑΣΤΡΕΝΤ.ΔΙΑΤ
Ε230 ΔΕΡΜΑΤΟΠΑΘ ΔΕΡΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ
Ε231 ΔΕΡΜΑΤΟΠΑΘ ΔΕΡΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ
Ε232 ΔΕΡΜΑΤΟΠΑΘ ΔΕΡΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ
Ε233 ΔΕΡΜΑΤΟΠΑΘ ΔΕΡΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ ΥΠΟΠΤΟ
Ε239 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΠΙΘΑΝ.ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝ.
Ε240
Ε241
Ε249 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ
Ε250 ΔΙΑΤΑΡ.ΠΙΕΣΗ ΑΓΓΕΙΟΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ
Ε251 ΔΙΑΤΑΡ.ΠΙΕΣΗ ΑΓΓΕΙΟΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ
Ε252 ΔΙΑΤΑΡ.ΠΙΕΣΗ ΑΓΓΕΙΟΠΑΘΕΙΕΣ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ
ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ :
Ε310 ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ
Ε311 ΕΚΖΕΜΑΤΑ ΔΙΑΤ.ΝΕΥΡΙΚ.ΣΥΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ
Ε312 ΕΚΖΕΜΑΤΑ ΔΙΑΤ.ΝΕΥΡΙΚ.ΣΥΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ
E320 ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ
Ε321 ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ
E330 ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΟ ΠΙΘΑΝ.ΚΑΡΚΙΝΟΓ. ΥΠΟΠΤΟ
Ε338 ΠΕΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑ ΠΕΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤ. ΠΕΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤ.
E339 ΠΕΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑ ΠΕΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤ. ΠΕΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤ.
E340 ΠΕΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑ ΠΕΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤ. ΠΕΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤ.
E341 ΠΕΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑ. ΠΕΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤ. ΠΕΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤ.
ΓΑΛΑΚΤΟΠΟΙΗΤΕΣ-ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΤΕΣ :
Ε407 ΠΕΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑ ΠΕΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤ. ΠΙΘΑΝ.ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝ
Ε450 ΠΕΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑ ΠΕΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤ. ΠΕΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤ.
Ε461 ΠΕΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑ ΠΕΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤ. ΥΠΟΠΤΟ
Ε462 ΠΕΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑ ΠΕΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤ. ΥΠΟΠΤΟ
Ε463 ΠΕΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑ ΠΕΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤ. ΑΚΙΝΔΙΝΟ
Ε465 ΠΕΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑ ΠΕΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤ. ΑΚΙΝΔΙΝΟ
Ε477 ΥΠΟΠΤΟ ΥΠΟΠΤΟ ΑΚΙΝΔΙΝΟ


Ε100 Ακίνδυνο
Ε101 Ακίνδυνο
Ε102 Επικίνδυνο
Ε103 Απαγορευμένο
Ε104 Ύποπτο
Ε105 Απαγορευμένο
Ε110 Επικίνδυνο
Ε111 Απαγορευμένο
Ε120 Επικίνδυνο
Ε121 Απαγορευμένο
Ε122 Ύποπτο
Ε123 Πολύ Επικίνδυνο
Ε124 Επικίνδυνο
Ε125 Απαγορευμένο
Ε126 Απαγορευμένο
Ε127 Επικίνδυνο
Ε130 Απαγορευμένο
Ε131 Καρκινογόνο προϊόν
Ε132 Ακίνδυνο
Ε140 Ακίνδυνο
Ε141 Ύποπτο
Ε142 Καρκινογόνο προϊόν
Ε150 Ύποπτο
Ε151 Ύποπτο
Ε152 Απαγορευμένο
Ε153 Ύποπτο
Ε160 Ακίνδυνο
Ε161 Ακίνδυνο
Ε163 Ακίνδυνο
Ε170 Ακίνδυνο
Ε171 Ύποπτο
Ε173 Ύποπτο
Ε174 Ακίνδυνο
Ε175 Ακίνδυνο
Ε180 Ύποπτο
Ε181 Απαγορευμένο
Ε200 Ακίνδυνο
Ε201 Ακίνδυνο
Ε202 Ακίνδυνο
Ε203 Ακίνδυνο
Ε210 Καρκινογόνο προϊόν
Ε211 Καρκινογόνο προϊόν
Ε212 Καρκινογόνο προϊόν
Ε213 Καρκινογόνο προϊόν
Ε214 Καρκινογόνο προϊόν
Ε215 Καρκινογόνο προϊόν
Ε217 Καρκινογόνο προϊόν
Ε220 Καταστροφή Β12
Ε221 Εντερικές Διαταραχές
Ε222 Εντερικές Διαταραχές
Ε223 Εντερικές Διαταραχές
Ε224 Εντερικές Διαταραχές
Ε226 Εντερικές Διαταραχές
Ε230 Δερματικές Διαταραχές
Ε231 Δερματικές Διαταραχές
Ε232 Δερματικές Διαταραχές
Ε233 Δερματικές Διαταραχές
Ε236 Ακίνδυνο
Ε237 Ακίνδυνο
Ε238 Ακίνδυνο
Ε239 Καρκινογόνο προϊόν
Ε240 Ύποπτο
Ε241 Ύποπτο
Ε250 Διαταραχές Πίεσης
Ε251 Διαταραχές Πίεσης
Ε252 Διαταραχές Πίεσης
Ε260 Ακίνδυνο
Ε261 Ακίνδυνο
Ε262 Ακίνδυνο
Ε263 Ακίνδυνο
Ε270 Ακίνδυνο
Ε280 Ακίνδυνο
Ε281 Ακίνδυνο
Ε282 Ακίνδυνο
Ε300 Ακίνδυνο
Ε301 Ακίνδυνο
Ε302 Ακίνδυνο
Ε303 Ακίνδυνο
Ε304 Ακίνδυνο
Ε305 Ακίνδυνο
Ε306 Ακίνδυνο
Ε307 Ακίνδυνο
Ε308 Ακίνδυνο
Ε309 Ακίνδυνο
Ε311 Έκζεμα
Ε312 Έκζεμα
Ε320 Χοληστερίνη
Ε321 Χοληστερίνη
Ε322 Ακίνδυνο
Ε325 Ακίνδυνο
Ε326 Ακίνδυνο
Ε327 Ακίνδυνο
Ε330 Καρκινογόνο προϊόν
Ε331 Ακίνδυνο
Ε332 Ακίνδυνο
Ε333 Ακίνδυνο
Ε334 Ακίνδυνο
Ε335 Ακίνδυνο
Ε336 Ακίνδυνο
Ε337 Ακίνδυνο
Ε338 Πεπτική Διαταραχή
Ε339 Πεπτική Διαταραχή
Ε340 Πεπτική Διαταραχή
Ε341 Πεπτική Διαταραχή
Ε400 Ακίνδυνο
Ε401 Ακίνδυνο
Ε402 Ακίνδυνο
Ε403 Ακίνδυνο
Ε406 Ακίνδυνο
Ε407 Πεπτική Διαταραχή
Ε408 Ακίνδυνο
Ε410 Ακίνδυνο
Ε411 Ακίνδυνο
Ε413 Ακίνδυνο
Ε414 Ακίνδυνο
Ε420 Ακίνδυνο
Ε421 Ακίνδυνο
Ε422 Ακίνδυνο
Ε450 Πεπτική Διαταραχή
Ε461 Πεπτική Διαταραχή
Ε462 Πεπτική Διαταραχή
Ε463 Πεπτική Διαταραχή
Ε465 Πεπτική Διαταραχή
Ε466 Πεπτική Διαταραχή
Ε471 Ακίνδυνο
Ε472 Ακίνδυνο
Ε473 Ακίνδυνο
Ε474 Ακίνδυνο
Ε475 Ακίνδυνο
Ε477 Ύποπτο
Ε480 Ακίνδυνο

Σημειώσεις:
Απαγορευμένο : Από το Γαλλικό Υπουργείο Υγείας 1/1/1977

Καρκινογόνο: Ουσία που μπορεί να προκαλέσει ανάπτυξη καρκινωμάτων

Ακίνδυνο: Ακίνδυνες ουσίες

Ύποπτο: Εξετάζονται παρενέργειες

Β12: Βιταμίνη που αφορά την ισορροπία του νευρικού συστήματος

Β123: Πολύ επικίνδυνο απαγορευμένο σε Η.Π.Α. και Ε.Σ.Σ.Δ.

Οι ουσίες αυτές επιτρέπονται προς το παρόν στη Γαλλία και στην Αγγλία υπό την προϋπόθεση να αναγράφονται στις συσκευασίες των τροφίμων. Περιορίστε τη χρήση τους διαλέγοντας τα προϊόντα που αγοράζετε.

Σκεφτείτε την υγεία των παιδιών. Χρησιμοποιείστε τη λίστα.

Τυπώστε αυτή τη σελίδα και μοιράστε τη.
Κατεβάστε και ένα αναλυτικό αρχείο εδώ:  
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΒΛΕΨΗ. ΟΥΤΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΟΥΤΕ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ. ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΜΕ. ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ. ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΗΣ. ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ Ο "ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΣ". 

ΕΧΕΤΕ ΞΟΔΕΨΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΚΙ ΕΧΕΤΕ "ΧΩΣΕΙ" ΣΕ ΑΥΤΟ 17 ΧΩΡΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΠΑΛΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ; ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ. 

ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ. ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΤΟ ΕΥΡΩ, ΑΡΚΕΤΕΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ (ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΥ)  ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΑΡΚΕΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΥΡΩ. ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΥΤΟ ΣΤΑ "ΘΗΣΑΥΡΟΦΥΛΑΚΙΑ" ΤΟΥΣ, ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ 1/3 ΕΩΣ 1/2. ΜΙΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ-ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΘΑ ΤΙΝΑΖΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. ΟΧΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ.

ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ. ΑΠΛΑ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ "ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΣ" ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΛΕΓΧΟ. ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΟΛΗ. ΜΕ ΑΠΕΙΛΗ ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΑΙ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ "ΦΥΓΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ". ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΑΙ Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΝΟΣ ΚΑΛΑΘΙΟΥ, ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΟΝΟΝ ΜΕΡΙΚΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΙ ΙΣΧΥΡΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ. ΤΟ "ΚΑΛΑΘΙ" ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΕΤΡΟ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΘΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΔΟΛΛΑΡΙΟ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΤΕ, ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΛΕΟΝ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ, ΘΑ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟ.

ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ..."ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΟΥ". ΕΧΕΤΕ, ΚΑΤΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΓΩΝΙΑΚΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΡΩΤΩΝ ΥΛΩΝ ΚΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΚΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΓΙΑΤΙ, ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ, ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΞΕΦΥΓΕΙ; ΓΙΑ ΤΑ ...ΧΡΕΗ; ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
http://isxys.blogspot.com/2011/09/blog-post_3356.html

ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΠΛΑΣΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ. ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΡΑΧΟΚΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ "ΝΕΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ".


ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Συμφωνία 6 τραπεζικών κολοσσών για να αναθερμάνουν την παγκόσμια οικονομία.

"Όπως ανακοινώθηκε, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και οι Κεντρικές Τράπεζες του Καναδά, της Μεγάλης Βρετανίας, της Ιαπωνίας και της Ελβετίας συμφώνησαν να μειώσουν το κόστος συμφωνιών ανταλλαγής δολαρίων κατά 50 μονάδες βάσης από τις 5 Δεκεμβρίου. Επίσης, οι Κεντρικές Τράπεζες προανήγγειλαν τη λήψη νέων μέτρων, μεταξύ των οποίων οι διμερείς συμφωνίες ανταλλαγής μεταξύ των κεντρικών τραπεζών, για την παροχή πρόσθετης ρευστότητας στα εθνικά νομίσματα. 
Οι συμφωνίες αυτές θα τεθούν σε ισχύ μέχρι την 1η Φεβρουαρίου 2013. Όπως ανέφερε η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, οι τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν προς το παρόν δυσκολίες για άντληση κεφαλαίων. Ωστόσο, αν οι συνθήκες επιδεινωθούν, τότε υπάρχει διαθέσιμη μια «σειρά εργαλείων» που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. 
Στόχος της συνεργασίας των Κεντρικών Τραπεζών είναι η άμβλυνση των πιέσεων στις αγορές, που θα μπορούσαν να κόψουν τις γραμμές πίστωσης και η ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας. Αμέσως μετά την ανακοίνωση, το δολάριο υποχώρησε έναντι των άλλων νομισμάτων, ενώ οι ευρωπαϊκές αγορές ανέβηκαν κατακόρυφα." 
 capital.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΑ ΠΑΡΚΑ …«ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ»…ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ…ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΧΩΡΙΣ «ΜΟΝΤΑΖ»

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΤΗΣΕΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ. OI ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  ΤIΣ ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ «ΖΟΡΜΠΑ» ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΑΚΑ ΤΟΥ ΧΑΛΙΑ... Η ΚΥΡΙΑ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ (ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) ΜΕΝΕΙ  ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΠΩΣ ΠΟΙΟ ΚΑΘΑΡΟ ! ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΟΥΝ Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ SITE ΣΑΣ ! 




ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ
Με τιμή
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

eordaia.org

Διαβάστε περισσότερα » »

Ταξίδι Υπουργού Υγείας

Ο υπουργός Υγείας ενέκρινε (ο ίδιος) να δαπανηθούν από το υστέρημα των Ελλήνων 16.014,39 ευρώ για το ταξιδάκι του στη μακρινή χώρα του καρναβαλιού, του καφέ, του ποδοσφαίρου και της σάμπας!

Σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Υγείας που δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια», ο κ. Λοβέρδος μαζί με συνεργάτες του βρέθηκε στο Ρίο ντε Τζανέιρο από 19 έως 21 Οκτωβρίου, για να συμμετάσχει στην παγκόσμια συνάντηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ενδιαφέρον στην απόφαση είναι ότι ο υπουργός λαμβάνει ημερήσια αποζημίωση(!) για το… «κοπιαστικό» ταξίδι του 700 ευρώ καθ’ εκάστην. Οι δύο συνεργάτες του λαμβάνουν από 350 ευρώ.
Στην Ελλάδα, που δεν βρίσκονται κλίνες για ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση, υπάρχουν χρήματα για υπουργικές… εκδρομές. Η διανυκτέρευση του κ. Λοβέρδου και των δύο συνοδών του κόστισε στους φορολογουμένους 1.150 ευρώ (το κεφάλι)! Λεφτά υπάρχουν, τουλάχιστον για όσους περικόπτουν δημόσιες δαπάνες…

Επίσης, αξιοσημείωτο είναι ότι ο σοσιαλιστής υπουργός ταξίδεψε σε καλύτερη θέση συγκριτικά με τους συνεργάτες του. Τα δικά του αεροπορικά εισιτήρια κόστισαν 6.972,13 ευρώ, ενώ για κάθε συνεργάτη του οι χρεοκοπημένοι Έλληνες πληρώνουν 2.096,13 ευρώ. Τέτοιου είδους σουσουδισμοί και… ταξιθετικές διακρίσεις στις κρατικά επιχορηγούμενες πτήσεις είναι ενδεικτικά μιας κυβέρνησης που εξαθλιώνει έναν λαό και φροντίζει μόνο για την άνεση των ανάλγητων κομισάριων.
Πηγή: dimokratianews.gr
Δείτε και την απόφαση όπως αναρτήθηκε στη «Διαύγεια»:
Λοβέρδος_Βραζιλία
Σχόλιο της Παρατάξεώς μας:
Ζούμε σε μια Ελλάδα που ο βασικός μισθός των Ελλήνων είναι μικρότερος από 700 ευρώ το μήνα, μικρότερος δηλαδή από όσο μας κοστίζει μια ημέρα του «Υπηρέτη του Λαού» κ. Λοβέρδου για το ταξιδάκι του στη εξωτική Βραζιλία.

Ζούμε σε μια Ελλάδα όπου το όριο τη αξιοπρεπούς διαβίωσης εκτιμάται από τους κυβερνήτες μας στα 5.000 ευρώ για έναν ολόκληρο χρόνο, καθώς τόσο αναγνωρίζει ως  αφορολόγητο εισόδημα στους φορολογούμενους, λιγότερο δηλαδή από όσο κόστισαν μονάχα τα εισιτήρια του «Υπηρέτη του Λαού» κ. Λοβέρδου για το ταξιδάκι του στη εξωτική Βραζιλία!

Τελικά είναι απορίας άξια η ανοχή που δείχνει ο Ελληνικός λαός τόσα χρόνια σε όλους αυτούς τους ψευδοσωτήρες προδότες, που ξεδιάντροπα  και απροκάλυπτα κατασπαταλούν την περιουσία του, που χωρίς τύψεις τους στερούν το μέλλον των παιδιών του και στο τέλος έχουν το θράσος να βγαίνουν στα μπαλκόνια και να διεκδικούν την ψήφο του.

Ως πότε Ελληνικέ λαέ θα είσαι ραγιάς, ως πότε…;
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΘΕΜΕΛΙΩΣΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ

Ανακοινώνεται προς τους Δημότες του Δήμου Εορδαίας ότι , βάσει της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) αρθμ. 150559(ΦΕΚ 1440Β΄/16-06-2011) , όσοι θεμελιώνουν υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού, υποχρεούνται να ζητήσουν την έκδοση άδειας χρήσης νερού, εντός δώδεκα μηνών και ειδικά για τις αρδευτικές γεωτρήσεις εντός έξι μηνών, από την έναρξη ισχύος της ανωτέρω ΚΥΑ.

Κατόπιν των ανωτέρω η τελική προθεσμία υποβολής της σχετικής αίτησης συνοδευόμενη με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:
Α) Η 16/12/2011 για άδειες αρδευτικών γεωτρήσεων των αγροτών που χρησιμοποιούν νερό για τις εκμεταλλεύσεις τους και οι οποίοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα χρήσης νερού.
Β) Η 16/06/2012 για τις λοιπές χρήσεις (πλην των αρδευτικών)
Σε περίπτωση που δεν υποβληθεί αίτηση χορήγησης άδειας για υφιστάμενα δικαιώματα χρήσης νερού μέσα στις ανωτέρω προθεσμίες αλλά υποβληθεί εντός δυο ετών μετά την λήξη τους, η άδεια μπορεί να εκδοθεί μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου, μόνο αφού επιβληθούν και εισπραχθούν τα πρόστιμα που προβλέπονται στο άρθρο 13 του Ν. 3199/03(Α΄280). Το πρόστιμο δεν μπορεί να είναι κατώτερο των 1000€ .
Αιτήσεις για τα συνοδά δικαιολογητικά κατατίθενται στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης στο τμήμα Υδροοικονομίας της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, Διοικητήριο Δημοκρατίας 27, 50100 ΚΟΖΑΝΗ (3ος Όροφος, τηλ.2461351486,2461351118,2461351474)



Ο
Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης

ΜΠΙΓΓΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
 ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Πτολεμαΐδα    29/11/2011
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ
ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Διαβάστε περισσότερα » »

" 1940-2011 φιλικά, Αλέξανδρος " : ΑΠΛΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ !

Διαβάστε περισσότερα » »

Συντήρηση-κονσερβοποίηση φρούτων χωρίς ζάχαρη


Ελισσώ Μητράκου
Διαβάστε περισσότερα » »

Αχυρόσπιτα

Το άχυρο σαν οικοδομικό υλικό αποτελεί ανανεώσιμη πηγή, έχει εξαιρετικές μονωτικές δυνατότητες, καλύτερες από οποιοδήποτε άλλο υλικό και είναι πολύ εύκολο στο κτίσιμο.
Τα σπίτια από αχυρόμπαλες είναι πολύ της μόδας στην Αγγλία και στις νοτιοδυτικές ηνωμένες πολιτείες όπου υπάρχουν συγκεκριμένοι για αυτά πολεοδομικοί κανονισμοί ακόμη και δυνατότητα εξασφάλισης στεγαστικού δανείου από τράπεζες.
Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στο να κρατηθεί το άχυρο στεγνό γιατί αλλιώς θα σαπίσει. Για αυτόν το σκοπό πρέπει οι τοίχοι από άχυρο να αναπνέουν. Επί πλέον κάθε διαρροή υγρασίας στον τοίχο έχει σαν αποτέλεσμα την σταδιακή φθορά του. Τέλος τα έντομα και τα τρωκτικά είναι άλλοι πιθανοί εχθροί του άχυρου έτσι τα επιχρίσματα πρέπει να αντέχουν στις επιθέσεις τους.
Υπάρχουν δύο κατηγορίες αχυρόσπιτων. Αυτά στα οποία οι τοίχοι δέχονται το βάρος της οροφής και αυτά που έχουν ξύλινο σκελετό.
Η κατασκευή τοίχων από άχυρο είναι εξαιρετικά γρήγορη ενώ το κόστος του που μπορεί να είναι σχετικά υψηλότερο από κάποιες άλλες πρακτικές, αξίζει σίγουρα τα λεφτά του λόγω της εξαιρετικής μόνωσης που παρέχει.
Τέλος, λόγω της μηδενικής θερμοχωρητικότητας που έχουν οι τοιχοποιίες απόάχυρο, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν  για παθητικά ηλιακά συστήματα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Καζάνι που βράζει η ΔΕΗ λόγω μισθολογικών…

Αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα δηλώνουν οι συνδικαλιστές του «Σπάρτακου» οι οποίοι απειλούν με απεργίες διαρκείας στα ορυχεία σε περίπτωση που συνεχιστούν οι άνισες, όπως τις χαρακτηρίζουν, μειώσεις στους μισθούς τους.
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους «Βόρειους» συνδικαλιστές της ΔΕΗ (ορυχεία και σταθμοί παραγωγής) ήταν τα εκκαθαριστικά του Νοεμβρίου που έλαβαν χθες στα χέρια τους και στα οποία αναγράφονταν μείωση του μισθού τους κατά 27%. Την ίδια ώρα, η μείωση στους μισθούς των διοικητικών υπαλλήλων της ΔΕΗ κυμαινόταν στο 8%.
«Ο τρόπος με τον οποίο η ΔΕΗ προχώρησε σε μείωση μισθών είναι απολύτως απαράδεκτος και ξεκάθαρα άδικος», δήλωσε στο «Energypress», ο πρόεδρος του Σπάρτακου Γιώργος Αδαμίδης. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι εργαζόμενοι προχώρησαν χθες σε δίωρη στάση εργασίας στα ορυχεία, ενώ προειδοποιούν με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε περίπτωση που δεν αποκατασταθεί η αδικία. Μετά από τις αντιδράσεις που σημειώθηκαν, η διοίκηση της εταιρείας επικοινώνησε με τους συνδικαλιστές και τους διαβεβαίωσε πως οι αδικίες θα αποκατασταθούν στα εκκαθαριστικά του επόμενου μήνα. «Δεν έχουμε τίποτα με τους συναδέλφους μας, τους διοικητικούς αλλά η μείωση των μισθών είναι δυσανάλογη και δεν γίνεται να επωμιστούμε εμείς που εξάλλου εργαζόμαστε πιο σκληρά απ΄όλους, τις μεγαλύτερες περικοπές», συμπλήρωσε ο κ. Αδαμίδης.
Ερωτηματικά…
Υπενθυμίζεται πως διοίκηση και ΓΕΝΟΠ έχουν συμφωνήσει μόνο για τον τρέχοντα μήνα οι μειώσεις να είναι «έναντι», να επανεξεταστούν για το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, και ως το τέλος του τριμήνου να έχουν καταλήξει σε μια νέα συλλογική σύμβαση. Αυτό που έχει εξοργίσει τους «βόρειους» είναι ο τρόπος με τον οποίο δείχνει να έχει αποφασίσει η διοίκηση να προχωρήσει σε εξοικονόμηση χρημάτων, οδηγώντας σε μισθολόγια «δύο ταχυτήτων».
Το βασικό σενάριο, προβλέπει μείωση κατά 35% τόσο επί των 37 ειδικών επιδομάτων που έχει η επιχείρηση, όσο και επί των μεταβλητών αποδοχών (βάρδιες, υπερωρίες, νυχτερινά, Κυριακές, κ.ά.), μαζί με ένα «ψαλίδι» 11,5% στο κύριο μισθό, καθώς επίσης σε δύο βασικά επιδόματα, το χρονοεπίδομα, και το λεγόμενο ενιαίο πάγιο επίδομα, επιδόματα, δηλαδή, που ως επί το πλείστον λαμβάνουν οι 3.500 εργαζόμενοι του Βορρά, λόγω της φύση της δουλειάς τους.
Διαβάστε περισσότερα » »

Η μειοντική εκπαίδευση στη Θράκη και η τουρκοποίησή της


Είναι γνωστό πως ο νέος στόχος της Άγκυρας στην Θράκη, λέγεται Παιδεία. Συγκεκριμένα, όπως και ο ίδιος ο Τούρκος Πρόξενος της Κομοτηνής δήλωσε, η επιδίωξη είναι η "αυτοδιαχείριση της εκπαίδευσης"... Και αυτή η δήλωση είναι μία σαφέστατη εμπλοκή στα εσωτερικά ζητήματα της Ελλάδας. Μία εμπλοκή για την οποία -υπό φυσιολογική Ελληνική κυβέρνηση- θα οδηγούσε στην άμεση απομάκρυνση του συγκεκριμένου τούρκου προξένου. Όμως, εδώ είναι η Ελλάδα των τραπεζιτών, η Ελλάδα των Λεσχών, η Ελλάδα των φίλα προσκείμενων στον νεο-οθωμανισμό, η Ελλάδα του "περάστε κόσμε"...

Ποσώς ενδιαφέρεται η χθεσινή και η σημερινή κυβέρνηση (Παπανδρέου, Παπαδήμου) για τα εθνικά θέματα, κυρίως δε όσα από αυτά αφορούν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, οι οποίες τείνουν να μεταλλαχθούν (αν δεν έχουν μεταλλαχθεί ήδη...) σε εξόχως επικίνδυνες για τον Ελληνισμό, ιδιαίτερα της Θράκης.

Γνωστός για την ευαισθησία του στα εθνικά θέματα, ο βουλευτής Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ. (πρώην πρέσβης και διοικητής της ΕΥΠ) κ. Ιωάννης Κοραντής, γνωρίζοντας την κρισιμότητα και τον ρόλο της εκπαίδευσης, κατέθεσε ερώτηση στην Ελληνική Βουλή σχετικά με τον δρόμο της τουρκοποίησης στον οποίο βαδίζει η εκπαίδευση των Ελλήνων μουσουλμανοπαίδων, ερήμην του υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας. Ο κύριος Κοραντής δεν διστάζει, μάλιστα, να τονίσει τον ρόλο του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής και να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στην κυρία Διαμαντοπούλου για την μη εφαρμογή των νόμων της χώρας σε οτιδήποτε "αγγίζει" η δραστηριότητα της Άγκυρας στην ακριτική και τόσο ευαίσθητη εθνικά Ελληνική περιοχή, στην Θράκη.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ: 227/29-11-2011

Προς: Υπουργό Παιδείας, διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κα Άννα Διαμαντοπούλου

Θέμα: Τουρκοποίηση των μουσουλμανοπαίδων στη Θράκη

Όσο περνάει ο καιρός, λόγω της ανύπαρκτης αντίδρασης της Πολιτείας, αποθρασύνονται οι έμμισθοι πράκτορες της Άγκυρας στη Θράκη, προχωρώντας σε ενέργειες που προσβάλλουν το Σύνταγμα της χώρας και τις δημοκρατικές και εθνικές ευαισθησίες του κάθε Έλληνα πολίτη. Με μόνιμη αναφορά στη «τουρκική μειονότητα» και με ενέργειες διαχρονικού χαρακτήρα, ασκούν ασφυκτικές πιέσεις στους μουσουλμάνους συμπολίτες μας προκειμένου να μην παίρνουν τα παιδιά τους από τα μειονοτικά σχολεία για να τα πηγαίνουν στα δημόσια, με προφανή στόχο τη τουρκοποίηση των μουσουλμανοπαίδων.

Ερωτάται η κα Υπουργός:

1. Δεν ανησυχεί από τη δραστηριότητα, στο τομέα αρμοδιότητας της, των πρακτόρων της Άγκυρας στη Θράκη, που είναι πειθήνια όργανα του τουρκικού Γενικού Προξενείου Κομοτηνής;
2. Σε ποιές συγκεκριμένες κινήσεις προτίθεται να προβεί, προκειμένου να εφαρμοσθούν εν προκειμένω το Σύνταγμα και οι Νόμοι του Κράτους;

Ο ερωτών

ΚΟΡΑΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Βουλευτής Επικρατείας ΛΑ.Ο.Σ.
Διαβάστε περισσότερα » »

Προετοιμάζονται για συναλλαγές σε εθνικά νομίσματα!


Προετοιμασίες για τη διαπραγμάτευση νομισμάτων ΠΛΗΝ του ευρώ έχουν ξεκινήσει οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες συναλλαγματικών ισοτιμιών, πυροδοτώντας σενάρια όχι μόνο για διάσπαση της Ευρωζώνης, αλλά ακόμα και για διάλυσή της!
Εδώ και μέρες τα σχετικά ρεπορτάζ εμφανίζουν τις διαχειρίστριες εταιρείες των μεγαλύτερων ηλεκτρονικών πλατφορμών συναλλαγών σε νομίσματα είτε να είναι ήδη έτοιμες, είτε να προετοιμάζουν τα συστήματά τους ώστε να μπορούν ανά πάσα στιγμή να προσφέρουν υπηρεσίες συναλλαγών και εντολών στα «παλαιά», εθνικά νομίσματα των χωρών μελών της Ευρωζώνης.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα τα επονομαζόμενα «Currency-dealing systems» της Thomson Reuters Corp. και της μεγάλης ανταγωνίστριάς της ICAP PLC με το σύστημα Electronic Broking System (EBS), είναι ήδη έτοιμα να «υιοθετήσουν» όλες τις πιθανές νομισματικές αλλαγές στην Ευρώπη. 
Μάλιστα εκπρόσωπος της Thomson Reuters δήλωσε χαρακτηριστικά πως η εταιρεία είναι έτοιμη να προσφέρει υπηρεσίες «σε όλες τις πιθανές αλλαγές δεδομένων στην Ευρωζώνη».
Η Thomson Reuters και η ICAP PLC «τρέχουν» τα δύο βασικά συναλλαγματικά συστήματα πάνω στα οποία οι περισσότερες διεθνείς τράπεζες βασίζουν τις μεταξύ τους συναλλαγές.
Εκπρόσωπος της ICAP τόνιζε, ήδη από την Κυριακή, πως έχουν γίνει και τεστ στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών της εταιρείας με «σενάριο» την μετατροπή ισοτιμιών μεταξύ της δραχμής (!) και του ευρώ και της δραχμής έναντι του δολαρίου … Συμπλήρωσε πάντως πως η εταιρεία δεν έχει κάποια πληροφόρηση αλλά διενήργησε αυτά τα τεστ «για πάν ενδεχόμενο» και ως «προληπτικό μέτρο» (Σ.Σ: «precautionary measure» ο ακριβής όρος που χρησιμοποίησε)…
Την ίδια στιγμή ανάλογη «ετοιμότητα» διατυμπανίζουν πως έχουν τόσο η CLS Bank International, η οποία διαχειρίζεται μια από τις μεγαλύτερες ιντερνετικές πλατφόρμες τοποθετήσεων σε συναλλαγματικές ισοτιμίες (currency trading platform), όσο και ο κολοσσός της Bloomberg LP, με τον επικεφαλής του τμήματος συναλλάγματος (Bloomberg’s Foreign Exchange business), κ. Tod Van Name να δηλώνει ευθέως πως ο όμιλος έχει ήδη ετοιμαστεί ειδικά για την περίπτωση της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, έχοντας μάλιστα αναπτύξει ακόμα και ειδικά tickers ισοτιμιών και ηλεκτρονικά πρωτόκολλα trading, ώστε να μπορεί να εξυπηρετήσει τους επαγγελματίες πελάτες του! 
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=162611
Διαβάστε περισσότερα » »

Γρίπη... εργαστηρίου, τρομοκρατική απειλή

Γρίπη... εργαστηρίου, τρομοκρατική απειλήΕπιστήμονες ζητούν απαγόρευση δημοσίευσης των ερευνητικών αποτελεσμάτων σχετικά με τη δημιουργία φονικού στελέχους Η5Ν1
Ομάδα ερευνητών από το Ιατρικό Κέντρο Erasmus στην Ολλανδία δημιούργησε στο εργαστήριο ένα στέλεχος του ιού της γρίπης το οποίο θα μπορούσε να «εξαφανίσει» την ανθρωπότητα. Τώρα οι ολλανδοί επιστήμονες προσπαθούν να δημοσιεύσουν τα αποτελέσματα της μελέτης τους σχετικά με το φονικό στέλεχος, μια κίνηση που έχει ήδη «γεννήσει» σφοδρές διαμάχες.

Μεταλλαγμένη γρίπη των πτηνών
Το στέλεχος… εργαστηρίου αποτελεί μια μεταλλαγμένη εκδοχή του στελέχους Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών – είναι ωστόσο πολύ πιο μολυσματικό και μπορεί να μεταδοθεί με ταχύτητες-ρεκόρ σε εκατομμύρια άτομα. Σημειώνεται ότι το «συμβατικό» στέλεχος Η5Ν1 είχε προκαλέσει μερικές εκατοντάδες θανάτους παγκοσμίως και δεν είναι αρκετά μολυσματικό ώστε να αποτελέσει αιτία σοβαρής πανδημίας.
Η νέα μελέτη έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις επιστημόνων – ορισμένοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι δεν θα έπρεπε να έχει καν διεξαχθεί. Και αυτό διότι τα αποτελέσματά της μπορούν να πέσουν στα χέρια βιοτρομοκρατών οι οποίοι θα αποκτήσουν ένα πολύ αποτελεσματικό «όπλο».
Ο ιολόγος Ρον Φουσιέ από το Ιατρικό Κέντρο Erasmus και η ομάδα του ανακάλυψαν ότι μόλις πέντε μεταλλάξεις στο στέλεχος Η5Ν1 της γρίπης των πτηνών είναι αρκετές ώστε να του χαρίσουν τεράστια μεταδοτικότητα και μολυσματικότητα. Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν μάλιστα πειράματα σε κουνάβια – ένα μοντέλο ζώου που χρησιμοποιείται συχνά στα πειράματα για τη γρίπη καθώς διαθέτει παρόμοιο αναπνευστικό σύστημα με αυτό του ανθρώπου. Η ερευνητική ομάδα αναφέρει ότι διεξάγει τις συγκεκριμένες μελέτες στο πλαίσιο μιας διεθνούς προσπάθειας για την καλύτερη κατανόηση του Η5Ν1.
Επικοινωνιακή καταιγίδα
Ο δρ Φουσιέ φαίνεται μάλιστα ότι είναι προετοιμασμένος για την επικοινωνιακή «καταιγίδα» που έχει ήδη ξεσπάσει και αναμένεται να κορυφωθεί – προσέλαβε μάλιστα ειδικό σύμβουλο για να σχεδιάσει τη στρατηγική του.
Ο ειδικός παραδέχθηκε ότι το στέλεχος που δημιούργησε στο εργαστήριο είναι «ένας από τους πιο επικίνδυνους ιούς που μπορούν να δημιουργηθούν», ωστόσο επέμεινε ότι επιθυμεί να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας του.
Η ομάδα του δρος Φουσιέ δεν είναι η μόνη που έχει «πυροδοτήσει» αντιδράσεις σχετικά με τα όρια της επιστημονικής ελευθερίας όταν αυτή μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Μια δεύτερη μελέτη που αφορά επίσης το στέλεχος Η5Ν1 διεξήχθη από ειδικούς του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν σε συνεργασία με συναδέλφους τους από το Πανεπιστήμιο του Τόκιο. Σύμφωνα με πληροφορίες και από αυτήν την ερευνητική προσπάθεια προέκυψαν αντίστοιχα αποτελέσματα με εκείνα της ομάδας του Φουσιέ.
Ελεγχος για τη βιοασφάλεια
Και οι δύο μελέτες περνούν τώρα από τον έλεγχο του Εθνικού Επιστημονικού Συμβουλίου για τη Βιοασφάλεια των ΗΠΑ (Νational Science Advisory Board for Biosecurity, NSABB). Tο Συμβούλιο δεν μπορεί να αποτρέψει κάποια δημοσίευση, μπορεί όμως να ζητήσει από τα επιστημονικά περιοδικά να μην προχωρήσουν στη δημοσίευση μελετών.
Ο Πολ Κέιμ, επικεφαλής του NSAAB ανέφερε χαρακτηριστικά ότι«δεν μπορώ να σκεφτώ άλλον παθογόνο οργανισμό που να είναι τόσο τρομακτικός όσο ο συγκεκριμένος. Μπροστά του ο άνθρακας είναι ‘αθώος’».
Φωνές για απαγόρευση δημοσίευσης
Σύμφωνα με τη συνήθη πρακτική, η επιστημονική έρευνα δημοσιεύεται ώστε τα αποτελέσματά της να είναι «ανοιχτά» στους υπόλοιπους ειδικούς, οι οποίοι μπορούν να τα κρίνουν και να τα αναπαράγουν, προκειμένου να επιβεβαιωθούν ή όχι. Ωστόσο δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες που τονίζουν ότι η έρευνα σχετικά με τη γρίπη των πτηνών δεν θα έπρεπε να δημοσιεύεται και να αναπαράγεται.
Από την άλλη πλευρά ο ειδικός σε θέματα Βιοασφάλειας και ΓρίπηςΜάικλ Οστερχολμ, διευθυντής του Κέντρου για την Ερευνα στις Μολυσματικές Ασθένειες στο Πανεπιστήμιο της Μινεσότας, τόνισε ότι η έρευνα για το Η5Ν1 είναι άκρως σημαντική από ιατρικής απόψεως. Προσέθεσε ότι δεν μπορεί να συζητήσει λεπτομέρειες σχετικά με τις δύο ερευνητικές εργασίες με δεδομένο ότι είναι μέλος του ΝSABB, αλλά υπογράμμισε πως θα ήταν χρήσιμη η δημοσίευση τουλάχιστον κάποιων σημαντικών πληροφοριών και η απόκρυψη των εν δυνάμει «επικίνδυνων». «Δεν είναι ο σκοπός μας να δώσουμε στους κακούς τον ‘χάρτη’ ώστε να γνωρίζουν πώς να κάνουν τα επικίνδυνα μικρόβια ακόμη πιο επικίνδυνα» κατέληξε ο δρ Οστερχολμ.
Διαβάστε περισσότερα » »