Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Βάζουν στο "αρχείο" τη λίστα Λαγκάρντ και "γδέρνουν" μισθωτούς και συνταξιούχους!

ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΟΪΔΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ
"Συγχωροχάρτι" θα δοθεί από την κυβέρνηση στους μεγάλους φοροφυγάδες του παρελθόντος, οι οποίοι έπαιξαν τον κύριο ρόλο στην χρεοκοπία της χώρας.Το υπουργείο Οικονομικών παραδέχεται ότι σταματά την έρευνα για υποθέσεις φοροδιαφυγής. Αφαιρούνται οι υποθέσεις από το ΣΔΟΕ και μεταφέρονται στις εφορίες.
Η απόφαση για «φρένο» στους ελέγχους τεράστιων οικονομικών αδικημάτων δείχνει ότι θέλουν να προστατευθεί το εγχώριο πολιτικό σύστημα, αλλά και κάτι άλλο πιο σημαντικό. Ότι αδιαφοερεί παντελώς η κυβέρνηση για το αν αρέσουν ή όχι οι αποφάσεις της στο λαό, θεωρεί τον λαό τόσο αδύναμο, ώστε να μπορεί να του επιβάλει ότι θέλει χωρίς ουσιαστικές αντιδράσεις.
Παρά τη δημοσιότητα και τον θόρυβο για τις περίφημες υποθέσεις της λίστας Λαγκάρντ και άλλων παρόμοιων καταλόγων (Λιχτενστάιν, ακίνητα Λονδίνου, Λουξεμβούργου) με εμβάσματα Ελλήνων στο εξωτερικό, αυτές οδεύουν προς το… αρχείο!
Σύμφωνα με καθημερινή εφημερίδα, το υπουργείο Οικονομικών παραδέχεται ότι σταματά την έρευνα για υποθέσεις φοροδιαφυγής, που αναφέρονται στις συγκεκριμένες λίστες.
Ανώτατο στέλεχος του υπουργείου, μιλώντας στην εφημερίδα, σημειώνει ότι σε κάθε περίπτωση, πρέπει να μπει μια κόκκινη γραμμή στις υποθέσεις φοροδιαφυγής, που αφορούν το παρελθόν και να ασχοληθούμε με τις νέες υποθέσεις. «Όλες αυτές οι λίστες δεν έβγαλαν τόσο καιρό κανένα αποτέλεσμα και ούτε πρόκειται να βγάλουν», αναφέρεται από την οδό Νίκης.
Και γιατί δεν βγάζουν ρωτάμε εμείς. Τόσο δύσκολο είναι να διασταυρωθούν τα πραγματικά εισοδήματα με τα δηλωθέντα?
Το οικονομικό επιτελείο σχεδιάζει να αφαιρέσει τις υποθέσεις αυτές από το ΣΔΟΕ και να τις αναθέσει στις εφορίες, που ήδη έχουν βαρύ φόρτο εργασίας.Κοινώς είναι ένας εύσχημος τρόπος για να τοποθετηθούν οι υποθέσεις αυτές, στο αρχείο.
Στελέχη του ΣΔΟΕ, σημειώνουν ότι ουσιαστικά με αυτή την απόφαση τους "δένουν" τα χέρια, καθώς διασπάται ο έλεγχος σε πολλές ΔΟΥ, που δεν έχουν ούτε την τεχνογνωσία, ούτε το προσωπικό, ούτε τη νομική αρμοδιότητα.
Τονίζουν ακόμα ότι οι υποθέσεις αφαιρούνται από το ΣΔΟΕ, τη στιγμή που είχε γίνει το πρώτο ξεσκαρτάρισμα ονομάτων και θα ακολουθούσε άνοιγμα λογαριασμών σε υποθέσεις, που υπήρχαν ενδείξεις μεγάλης φοροδιαφυγής.
Το παραδέχονται δηλαδή ότι τους σταματούν την έρευνα πάνω στη στιγμή που θα προέκυπταν "λαβράκια". Και επειδή πάντοτε οι μεγάλες "μπάζες" γίνονταν υπό την ανοχή ή την συνεργασία του πολιτικού συστήματος, καλύτερα τα πράγματα να μείνουν "σκεπασμένα".
Μεθοδεύσεις στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ αλλά και άλλων υποθέσεων καταγγέλλουν οι εφοριακοί.
Σε ανακοίνωσή της, η συνδικαλιστική παράταξη ΑΣΚΙ των εφοριακών αναφέρει ότι η μεταφορά μεγάλων υποθέσεων από το ΣΔΟΕ στις εφορίες προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά. Και αυτό διότι οι εφορίες αυτή τη στιγμή είναι διαλυμένες, ενώ παράλληλα διαθέτουν μειωμένη νομική αρμοδιότητα σε σχέση με τις εφορίες.
Τι άλλο να προσθέσουμε εμείς, τα είπαν όλα οι εφοριακοί, το σύστημα νιώθει αρκετά δυνατό να κάνει ότι θέλει χωρίς αντίπαλο, άλλωστε όπως φάνηκε τις τελευταίες ημέρες, και αντιδρώντες πολιτικούς αρχηγούς στη φυλακή βλέπουμε, και νόμιμο κόμμα να χαρακτηρίζεται "εγκληματική οργάνωση" είδαμε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΐΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΖΥΓΟ


  Η επέτειος της απελευθέρωσης της πόλης μας θα εορτασθεί με κάθε επισημότητα και παλλαϊκή συμμετοχή .

ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Ώρα 12: 00    θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τα σχολεία της πόλης μας,  με την παρακάτω σειρά :
1.  Στο μνημείο των Εφέδρων Αξιωματικών στην Κεντρική Πλατεία
  Τα Δημοτικά Σχολεία 1ο, 3ο  7ο  και 11ο, το 1ο Γενικό Λύκειο και το ΤΕΕ Μαθητείας.
2.   Στο Μνημείο Πεσόντων της Αγίας Σκέπης         

Τα  Δημοτικά Σχολεία 4ο,  9ο  και 10ο ,  το 2ο και 4ο Γυμνάσιο,  και το 3ο Γενικό Λύκειο.

3.   Στο Μνημείο του Μακεδονομάχου Μπομπορά
Τα Δημοτικά Σχολεία 5ο και 6ο, το 1ο και 5ο Γυμνάσιο, το 2ο Γενικό Λύκειο, το 1ο ΕΠΑ.Λ. πρόσκοποι.
4.    Στο Μνημείο της Αστυνομίας    
Τα Δημοτικά Σχολεία 2ο, 8ο, το 3ο Γυμνάσιο, το Μουσικό Γυμνάσιο- Λύκειο  και το 2ο και   3ο ΕΠΑ.Λ.  
 5.    Στο Ηρώο του Οικισμού Καρδιάς
       Το 12ο Δημοτικό Σχολείο.  

  ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Ώρα 16:00     Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Πεσόντων της Δημοτικής Ενότητας  Περδίκκα για την απελευθέρωση από τον Τουρκικό Ζυγό και κατάθεση στεφάνων από τους :

1)      Δήμαρχο Εορδαίας
2)      Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης
3)      Περιφερειάρχη  Δυτ. Μακεδονίας
4)      Εκπρόσωπο του Α΄ Σώματος Στρατού.
5)      Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Περδίκκα
6)      Εκπρόσωπο Β/ θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης
7)      Εκπρόσωπο  Α/ θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης
8)      Πρόεδρο Συλλόγων Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου.
      9)    Εκπρόσωποι   Εθνικής Αντίστασης.
 

 

ΤΡΙΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

Στις 07:30  το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Εκκλησιών και η Φιλαρμονική θα παιανίσει τον Εωθινό.
Στις 8:30 το πρωί θα γίνει έπαρση της Σημαίας .
Στις 10:00 το πρωί θα γίνει επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου και της Αγίας Παρασκευής της Επιβατινής της οποίας την μνήμη εορτάζουμε, όπου θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας και στην οποία καλούνται να παρευρεθούν:
 Βουλευτές της Περιφερειακής Κοινότητας Κοζάνης,  Περιφερειάρχης  Δυτ. Μακεδονίας, ο Διοικητής του Α΄ Σώματος Στρατού, ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, οι Ειρηνοδίκες Εορδαίας, το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας,  πρώην Βουλευτές, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι προϊστάμενοι δημοσίων υπηρεσιών, οι προϊστάμενοι ΤΕΙ, Δ/ντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, οι προϊστάμενοι Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου –Οργανισμών –Τραπεζών –Ν.Π.Ι.Δ., αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας και του   Πυροσβεστικού σώματος εν ενεργεία κατά ιεραρχική τάξη, οι έφοροι προσκόπων και οδηγών με στολή,  οι πρόεδροι  αναπηρικών και εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, εκπρόσωποι αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, πρόεδροι επαγγελματικών οργανώσεων, ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου, πρόεδροι εργατικών οργανώσεων, ο πρόεδρος της  ένωσης γεωργικών συνεταιρισμών, οι πρόεδροι άλλων σωματείων και συλλόγων, καθώς και όλος ο λαός της πόλης μας.

Μετά την δοξολογία θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων της Κεντρικής Πλατείας.

 

 

      Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τους :

1.  Δήμαρχο Εορδαίας  

2.   Βουλευτές του Νομού
3.   Περιφερειάρχη  Δυτ. Μακεδονίας
4.  Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου
5.   Διοικητή του Α΄ Σώματος Στρατού
6.  Διευθυντή Υποδιεύθυνσης  Αστυνομίας Πτολεμαίδας.
7.  Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαίδας.
8.    Πρόεδρο Δημοτικής Ενότητας Πτολεμαίδας
           9.    Κοσμήτορα Τμήματος Μαιευτικής ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
         10.  Περιφερειακή   Διευθύντρια  Εκπαίδευσης  Δυτ. Μακεδονίας.
         11.   Διευθυντή  Β/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης
         12.   Διευθυντή  Α/θμιας.  Εκπαίδευσης Κοζάνης          
         13.   Πρόεδρο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου
         14.   Πρόεδρο Εφέδρων Αξιωματικών
         15.  Πρόεδρο  Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας  Εορδαίας
         16.   Πρόεδρο Παραρτήματος Π.Ο.Α.Ε.Α.
         17. Πρόεδρο παραρτήματος Π.Ε.Α.Ε.Α       
         18.   Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου
         19.  Πρόεδρο Εργατικού Κέντρου
Αμέσως μετά θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας, από την Φιλόλογο κα Βίκη χατζηκυριάκου . Σιγή ενός λεπτού, Εθνικός Ύμνος.
Θα ακολουθήσει δεξίωση στο Δημοτικό Κατάστημα.
     12.00   Έναρξη της παρέλασης προ των επισήμων, όπου και θα παρελάσουν:
Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια, ΕΠΑ.Λ., Σύλλογος Μακεδονομάχων, Σύλλογος Κρητών Πτολεμαΐδας, σύλλογος Βλατσιωτών Πτολεμαϊδας, σύλλογος  Ηπειρωτών Εορδαίας, Θρακική Εστία Εορδαίας, εκπολιτιστικός λαογραφικός σύλλογος Καρδιάς, σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαϊδας, Ποντιακός σύλλογος Πτολεμαϊδας, Πρόσκοποι, Στρατιωτικό Άγημα, ο Ερυθρός Σταυρός, Ιππικός Όμιλος Εορδαίας ,εθελοντική Διασωστική ομάδα Πτολ/δας, λοιποί πολιτιστικοί και  κοινωνικοί φορείς.
Στις 18:00 θα γίνει υποστολή της Σημαίας.
Στο πλαίσιο του εορτασμού της  επετείου της απελευθέρωσης της Πτολεμαϊδας πραγματοποιηθούν και οι παρακάτω παράλληλες εκδηλώσεις:

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 Οκτωβρίου 2013

-Δημοτικό στάδιο Πτολ/δας <<Αιμίλιος Θεοφανίδης>>. Ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ ομάδας Βετεράνων ποδοσφαιριστών Εορδαίας και της Ομάδας  των παιδιών με καρκίνο. Ώρα έναρξης του αγώνα  17:00 
-Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ολυμπιάδας γήπεδο Τ.Κ Ολυμπιάδας 8:30 << 1η γιορτή μούστου>>. Ώρα έναρξης 20:30
-Σύλλογος Φίλων Εικαστικών Τεχνών Εορδαίας  <<Άρης    Γαρουφαλίδης>> .Έκθεση των μελών του συλλόγου <<ΕΝΤΕΧΝΩΣ  ΕΡΓΑ>>. Παράλληλα με την έκθεση θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του Βαφοπούλιου  Πνευματικού Κέντρου με θέμα : To έργο του Γεωργίου Βαφόπουλου. Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση με την χορωδία του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου .Εγκαίνια έκθεσης             στις19:00 Έναρξη εκδηλώσεων  20:00   

 

 

 

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 Οκτωβρίου 2013

- Σύλλογος Καρκινοπαθών Εορδαίας σε συνεργασία με το Σύλλογο παιδιών με Καρκίνο <<ΦΛΟΓΑ>>. Πνευματικό Κέντρο πτολ/δας ώρα 11:00 Ημερίδα με θέμα: <<Πρόληψη και αντιμετώπιση του παιδικού καρκίνου>>
- Θρακική Εστία Εορδαίας–Σύλλογος Τροβαδούρων Πτολεμαϊδας Πνευματικό κέντρο Πτολ/δας ώρα   18            :30. << Ελευθέρια Πτολ/δας >> συνάντηση  Χορωδιών

ΔΕΥΤΕΡΑ 14 Οκτωβρίου 2013

Παλαιοντολογικό  Μουσείο Πτολ/δας. Ώρα 19:00 εγκαίνια έκθεσης <<Πολιτικής Γελοιογραφίας>>

 ΤΡΙΤΗ 15 Οκτωβρίου 2013

3ο Γυμνάσιο Πτολ/δας  Πνευματικό Κέντρο. Ώρα 19:00 εκδήλωση αφιέρωμα στον ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ και τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της Πτολ/δας
Καλούνται οι συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις.
Παρακαλούμε τον Αρχιερατικό Επίτροπο να καθορίσει τα της Ιεροτελεστίας και τον Διευθυντή Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης τα της τάξεως.
Τελετάρχη ορίζουμε, τον Δημοτικό υπάλληλο κο Λαζαρίδη Λάζαρο Το γενικό πρόσταγμα για την παρέλαση των πολιτικών τμημάτων θα έχουν οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής  κος Κιβρακίδης Νικόλαος και η κα Νικολάου Χρυσούλα
                                                                              Η Δήμαρχος Εορδαίας
                                                                              Παρασκευή Βρυζίδου
 

 

 

Το πρόγραμμα αυτό έχει θέση επίσημης πρόσκλησης.

 
Σημείωση : Η εξέδρα των επισήμων θα βρίσκεται στην οδό 25ης  Μαρτίου απέναντι από το Δημοτικό Κατάστημα και τα τμήματα που θα παρελάσουν θα ξεκινούν από το σχολικό συγκρότημα ( 1° & 2° Λύκειο ) προς το κέντρο της πόλης.

Διαβάστε περισσότερα » »

Σύλληψη δύο ατόμων για κατοχή κάνναβης στην Πτολεμαΐδα

policeΣήμερα (09-10-2013) τις πρωινές ώρες, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πτολεμαΐδας, συνέλαβαν στην Πτολεμαΐδα, δύο ημεδαπούς (21 και 23 χρονών), γιατί στην κατοχή τους βρέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.

Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν και η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί  στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Τέλος εποχής ο σιδηρόδρομος για την Κοζάνη

sidirodromoskkΟ κύβος ερρίφθη. Τα σενάρια που μιλούσαν εδώ και πολύ καιρό για διακοπεί της σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ Κοζάνης και Κομάνου, προκειμένου η ΔΕΗ να εξόρυξη τον λιγνίτη που βρίσκεται κατά μήκος των γραμμών,  βαίνουν  προς υλοποίηση τους.
Αυτό επιβεβαιώνεται από πηγές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι οποίες αναφέρουν ότι πράγματι θα διακοπεί η γραμμή άλλα θα συνεχιστεί το μεταφορικό εμπορικό έργο και μετά την διακοπή της γραμμής.
Δεν γνωρίζουμε αν αυτό σημαίνει ότι πριν την απομάκρυνση της υπάρχουσας γραμμής, θα έχει κατασκευαστεί και παραδοθεί εναλλακτική γραμμή, με έξοδα της ΔΕΗ όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις με τις οδικές αρτηρίες. Εκτός και αν ο ΟΣΕ πάρει κάποια αποζημίωση –που απευχόμαστε- για την μεταφορά του έργου με οδικά μεταφορικά μέσα.  Προς το παρόν, η γραμμή είναι ενεργή, και εκτελούνται κάποια εμπορευματικά δρομολόγια μέχρι στιγμής. Θα πρέπει να σημειώσουμε για την ιστορία, ότι από τον Ιούλιο του 2010,  έχουν διακοπεί τα επιβατικά δρομολόγια από Αμύνταιο για Κοζάνη με το αιτιολογικό της μειωμένης επιβατικής κίνησης.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

10 εργάτες υψηλής εξειδίκευσης µε σύµβαση εργασίας ορισµένου χρόνου στο έργο Χάραξη Οδού Πτολεµαΐδας – ∆υτικής Εορδαίας και Σύνδεση µε τον Κάθετο Άξονα Κοζάνης – Φλώρινας»

ergasia Πρόσληψη εργατών υψηλής εξειδίκευσης µε σύµβαση εργασίας ορισµένου χρόνου για την  εκτέλεση του ενταγµένου έργου στο Ε.Π. «Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013» µε τίτλο «Χάραξη  Οδού Πτολεµαΐδας – ∆υτικής Εορδαίας και Σύνδεση µε τον Κάθετο Άξονα Κοζάνης – Φλώρινας»,  της Λ΄ ΕΠΚΑ.
Όσοι επιθυµούν να προσληφθούν, καλούνται να συµπληρώσουν την αίτηση και να την υποβάλουν µε τα συνηµµένα δικαιολογητικά, νοµίµως επικυρωµένα, είτε αυτοπροσώπως, είτε µε άλλο εξουσιοδοτηµένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρηµένη από δηµόσια αρχή, είτε ταχυδροµικά (σε περίπτωση ταχυδροµικής υποβολής οι αιτήσεις µε τα συνηµµένα δικαιολογητικά θα πρέπει να έχουν πρωτοκολληθεί στην Υπηρεσία έως την ηµεροµηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων) στα γραφεία της υπηρεσίας στην διεύθυνση: Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής – Κοζάνης, Τ.Κ:500 04, (τηλ. επικοινωνίας: 2461098800-1) εντός προθεσµίας πέντε (5) εργασίµων ηµερών που αρχίζει από την εποµένη της καταχώρισης στο διαδικτυακό κόµβο (ιστοσελίδα) της εφαρµογής ∆ΙΑΥΓΕΙΑ (http://diavgeia.gov.gr) και του
ΥΠ.ΠΟ.Α (http://www.yppo.gr) και της ανάρτησης της ανακοίνωσης στον πίνακα ανακοινώσεων της Υπηρεσίας (από 10/10/2013 έως 16/10/2013).
Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει µία µόνο αίτηση και για θέσεις µίας µόνο κατηγορίας προσωπικού. Η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού σε µία ή περισσότερες αιτήσεις συνεπάγεται αυτοδικαίως σε κάθε περίπτωση ακύρωση όλων των αιτήσεων και αποκλεισµό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία.
ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ
Οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων πρέπει :
α) Να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες κράτους της Ε.Ε. Για τον υποψήφιο χωρίς ελληνική ιθαγένεια, ο οποίος πρέπει να αποδείξει ότι γνωρίζει την ελληνική γλώσσα σε βαθµό επαρκή για την άσκηση των καθηκόντων της οικείας ειδικότητας απαιτείται Πιστοποιητικό Ελληνοµάθειας (N.2413/1996 άρθρο 10 παρ. 1) που χορηγείται από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας: α) ΥΠΕΠΘ Ανδρέα Παπανδρέου 37, Τ.Κ. 151 80 Αθήνα, τηλ. 210−3443384 και β) Καραµαούνα 1, Πλ. Σκρά, Τ.Κ. 55132 Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310− 459101, των κατωτέρω επιπέδων:
Α΄ ΕΠΙΠΕ∆Ο: Για την Κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Υ.Ε.). Επίσης αποδεικνύεται µε αντίστοιχο πιστοποιητικό του Σχολείου της Ελληνικής Γλώσσας του Αριστοτελείου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης (Πανεπιστηµιούπολη, Θεσσαλονίκη, Τ.Κ. 54006, τηλ. 2310/997571−72−76) το οποίο χορηγείται ύστερα από σχετική εξέταση του υποψηφίου ή από άλλη σχολή ή σχολείο Ελληνικής Γλώσσας. ∆εν
απαιτείται η απόδειξη γνώσης της ελληνικής γλώσσας για Βορειοηπειρώτες, Κύπριους Οµογενείς και Οµογενείς αλλοδαπούς που προέρχονται από την Κωνσταντινούπολη και από τα νησιά Ίµβρο και Τένεδο.
β) Να έχουν ηλικία από 18 έως 65 ετών.
γ) Να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της ειδικότητας που επιλέγουν.
δ) Να µην έχουν κώλυµα κατά το άρθρο 8 του Υπαλληλικού Κώδικα (καταδίκη, υποδικία, δικαστική συµπαράσταση)
Εξαίρεση: Οι υποψήφιοι για θέσεις βοηθητικού ή ανειδίκευτου προσωπικού υπό την προϋπόθεση ότι έχουν εκτίσει την ποινή ή τα µέτρα ασφαλείας που τους έχουν επιβληθεί έχουν αρθεί ή έχουν απολυθεί υπό όρο (Ν. 2207/1994 άρθρο 4 παρ. 6)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΥΕ
Ως βαθµολογούµενη εµπειρία για όλες τις κατηγορίες νοείται η απασχόληση µε σχέση εργασίας ή σύµβαση έργου στο δηµόσιο ή ιδιωτικό τοµέα ή άσκηση επαγγέλµατος σε καθήκοντα ή έργα συναφή µε το αντικείµενο της προς πλήρωση θέσης. Η εµπειρία λαµβάνεται υπόψη µετά τη λήψη του βασικού τίτλου σπουδών µε τον οποίο οι  υποψήφιοι µετέχουν στη διαδικασία επιλογής.
ΕΙ∆ΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ
ΥΕ Ειδικευµένοι Εργάτες
- Απολυτήριος τίτλος υποχρεωτικής εκπαίδευσης (απολυτήριο τριτάξιου γυµνασίου ή για υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει µέχρι και το 1980 απολυτήριο δηµοτικού σχολείου) ή ισοδύναµος απολυτήριος τίτλος κατώτερης τεχνικής σχολής του Ν.∆. 580/1970 ή απολυτήριος τίτλος Εργαστηρίων Ειδικής Επαγγελµατικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του άρθρου 1 του Ν. 2817/2000 ή άλλος ισότιµος τίτλος της αλλοδαπής.
- Αποδεδειγµένη Εµπειρία (τουλάχιστον 6µηνη) συναφή µε το αντικείµενο της προκηρυσσόµενης θέσης (αφορά στο 60% των προκηρυσσόµενων θέσεων εφόσον βεβαίως υπάρξουν και υποψήφιοι µε εξειδίκευση χωρίς εµπειρία).
Εφόσον οι θέσεις δεν καλυφθούν από υποψηφίους µε το προσόν του απολυτηρίου τίτλου υποχρεωτικής εκπαίδευσης, µπορούν να επιλεγούν και υποψήφιοι χωρίς τίτλους σπουδών, αλλά µε συναφή εµπειρία.
∆ΙΑ∆ΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ
Η διαδικασία της πρόσληψης είναι η προβλεπόµενη στο άρθρο 81 του Ν. 1958/1991 σε συνδυασµό µε το Π.∆. 99/1992 και το άρθρο 1 παρ. 2 εδάφιο η του Ν.3812/28-12-2009, όπως ισχύουν. Το 60% των προκηρυσσόµενων θέσεων, ξεχωριστά για κάθε κατηγορία προσωπικού, θα καλυφθεί από υποψήφιους που έχουν εξειδικευµένη και συναφή εµπειρία µε την προκηρυσσόµενη θέση και το 40% θα καλυφθεί από υποψήφιους χωρίς εµπειρία αλλά µε εξειδίκευση η οποία πρέπει απαραίτητα να προκύπτει από τον αντίστοιχο τίτλο σπουδών. Για την κατανοµή των προκηρυσσόµενων θέσεων λαµβάνεται υπόψη ότι, για κλάσµα µισής
µονάδας και πάνω διατίθεται µια θέση στην κατηγορία όσων έχουν εµπειρία.
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ
Λόγω των υψηλών απαιτήσεων εκτέλεσης των εργασιών, για έργα έρευνας, αναστήλωσης,  αποκατάστασης, συντήρησης και διαµόρφωσης Μνηµείων Αρχαιολογικών χώρων και των εκτελούµενων Έργων Μουσείων µε ειδικευµένο επιστηµονικό προσωπικό και τεχνιτών υψηλής εξειδίκευσης, θα εφαρµοσθούν τα κριτήρια και η αντίστοιχη µοριοδότηση του άρθρου 18 του Ν. 2190/1994 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει µε το άρθρο 6 του Νόµου 3812/2009. Ειδικότερα οι υποψήφιοι που διαθέτουν τα απαιτούµενα τυπικά προσόντα, κατατάσσονται κατά κλάδο και ειδικότητα, κατά φθίνουσα σειρά µορίων, µε βάση την βαθµολογία που συγκεντρώνουν στα βαθµολογούµενα κριτήρια. Η κατάταξη υποψηφίων του εξειδικευµένου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, το οποίο έχει εργασιακή εµπειρία µε την προκηρυσσόµενη θέση κάτω των έξι (6) µηνών, γίνεται σε πίνακα
σύµφωνα µε τα λοιπά βαθµολογούµενα κριτήρια κατά κλάδο και ειδικότητα µόνο εφόσον η εξειδίκευση προκύπτει από τον τίτλο σπουδών. (Για τους εργατοτεχνίτες και ειδικευµένους  Εργάτες εξειδικευµένο τίτλο κατέχουν οι απόφοιτοι της σχολής Μαρµαροτεχνιτών Πανόρµου Τήνου).

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Τίτλοι τέλους στα τεκμήρια για μισθωτούς - συνταξιούχους

Παρελθόν θα αποτελούν τα τεκμήρια για μισθωτούς - συνταξιούχους. Πώς θα λειτουργεί ο ελεγκτικός μηχανισμός

Σε κατάργηση των τεκμηρίων για μισθωτούς και συνταξιούχους με τον ερχομό του περιουσιολογίου θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών.
Από το 2014, όταν αναμένεται να είναι πλήρες το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο της ΓΓΠΣ με τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία κάθε φορολογούμενου, τα τεκμήρια πρακτικά καθίστανται περιττό εργαλείο, όπως λένε αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, καθώς ο ελεγκτικός μηχανισμός θα γνωρίζει και δεν θα εικάζει κάθε ευρώ δαπάνης του φορολογούμενου.
Στο περιουσιολόγιο καταγράφονται αναλυτικά στοιχεία για όλα τα ακίνητα και τα κινητά περιουσιακά στοιχεία κάθε φορολογουμένου, ενώ παράλληλα συγκεντρώνονται στοιχεία και από τράπεζες για τα δάνεια, τις καταθέσεις και τις πιστωτικές κάρτες, από ιδιωτικά σχολεία για τα δίδακτρα, από ιδιωτικά θεραπευτήρια, ασφαλιστικά ταμεία, μέχρι και από λογαριασμούς για φως, νερό, τηλέφωνο.
Έτσι, με το πάτημα ενός κουμπιού οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών θα έχουν ένα πλήρες οικονομικό προφίλ του φορολογουμένου και δεν θα χρειάζεται να αθροίζονται τεκμαρτές δαπάνες για σπίτια, αυτοκίνητα, πισίνες, σκάφη και αεροσκάφη και ελάχιστες δαπάνες διαβίωσης που ισχύουν μέχρι και φέτος και έχουν οδηγήσει στα πρόθυρα νευρικής κρίσης χιλιάδες φορολογουμένους, κυρίως ανέργους, οι οποίοι έχουν στην κατοχή τους ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ανέργου που έχει κληρονομήσει από τους γονείς του ένα διαμέρισμα 100 τ.μ. σε περιοχή με αντικειμενική αξία 2.000 ευρώ το τετραγωνικό.
Μόνο για το σπίτι, η Εφορία θεωρεί ότι ο συγκεκριμένος φορολογούμενος είχε εισόδημα 6.500 ευρώ. Στο ποσό αυτό προστίθεται η ετήσια αντικειμενική δαπάνη διαβίωσης 3.000 ευρώ, ενώ αν έχει και ένα αυτοκίνητο 1.200 κυβικών με τεκμήριο 4.000 ευρώ, η Εφορία εικάζει ότι το εισόδημά του είναι τουλάχιστον 13.500 ευρώ και επ' αυτού επιβάλλει φόρο.
Ο συγκεκριμένος φορολογούμενος όμως έχει πραγματικά μηδενικό εισόδημα και για να απαλλαγεί από το τεκμήρια θα πρέπει αφού εκδοθεί το εκκαθαριστικό, να πάει στην αρμόδια ΔΟΥ, να υποβάλει από κάρτα ανεργίας μέχρι λογαριασμούς ΔΕΚΟ και πράξεις αποδοχής κληρονομιάς, να αιτηθεί νέας εκκαθάρισης της δήλωσης και τότε να κερδίσει τη μάχη με τα τεκμήρια, δεδομένου ότι με αποδείξεις είναι μαχητά.

Πηγή: Τα Νέα
news247

Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: Το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα αποδέχεται το όνομα ‘Άνω Μακεδονία’

«Οι εμπειρογνώμονες τονίζουν ότι η θέση του SDSM ακολουθεί την ελληνική πρόταση»

Οκτώβριος 8,2013.

Ο Λιούμπομιρ Φερσκόσκι (Љубомир Фрчкоски), ο οποίος ήταν υποψήφιος για την προεδρία της χώρας, υποστηριζόμενος από τον Τσερβένκοφσκι του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος –SDSM, υποστήριξε  την πρόταση για αλλαγή του ονόματος της χώρας σε «Νέα Μακεδονία».


Στις δηλώσεις αυτές αντέδρασε ο πολιτικός αναλυτής Ντιμίταρ Μίρτσεφ (Димитар Мирчев) ο οποίος τόνισε ότι είναι σκανδαλώδες το γεγονός καθώς ένα κόμμα φιλοδοξεί να έρθει στην εξουσία, προτάσσει θέσεις παρόμοιες με αυτές της Ελλάδας. 

«Η αλλαγή του ονόματος θα πρέπει να γίνει με τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας και ως εκ τούτου θα επέλθει μια πλήρης αλλαγή της ταυτότητας.

Είναι αναμενόμενο να λάβουμε τέτοια αιτήματα από το νότιο γείτονά μας, αλλά η ανησυχία μας είναι που τέτοιες απόψεις έχει το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, καθώς ο Φερσκόσκι είπε ότι το κλειδί για τη χώρα μας είναι η «Άνω Μακεδονία».

Και θα συνεχίσει:

«Κάθε όνομα πριν από τη λέξη Μακεδονία θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά και στο έθνος και στην ταυτότητα. Όλες αυτές οι προτάσεις για τα επίθετα, στην πραγματικότητα είναι ελληνικές προτάσεις: Βόρεια, Βαρδάρσκα, Άνω κ.ο.κ. Δεν πιστεύουμε ότι ο λαός θα αποδεχθεί μια τέτοια λύση» είπε ο Μίρτσεφ.

Σε πολλούς αναλυτές που απευθυνθήκαμε –γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα- λάβαμε την άποψη ότι υπάρχει σύγχυση σε έναν άνθρωπο ο οποίος κάποτε αγωνίστηκε να γίνει αρχηγός του κράτους. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι  αυτή είναι και η στάση του SDSM.

Ο αναλυτής Ίβιτσα Μποτσέφσκι (Ивица Боцевски) υπενθύμισε τις αλλαγές  γνώμης που έχει εκφράσει κατά καιρούς ο Φερσκόφσκι σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας. «Οι αλλαγές των θέσεων του κατά τις δηλώσεις του είναι πιο συχνές από ό, τι αλλάζει τις κάλτσες του», είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν γνωρίζω προσωπικά τη δήλωση της ομιλίας του Φερσκόσκι για την ‘Άνω Μακεδονία’,  ή για ‘Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας’, πιστεύω ότι όποιος διαπραγματεύεται το όνομα της χώρας γενικά είναι προδότης, ειδικά μετά από την αναγνώριση του ονόματός μας από τις ΗΠΑ. Πιστεύω ότι πρέπει να σταματήσουν οι διαπραγματεύσεις», δήλωσε Μποτσέφσκι.

 Πρόσθεσε, ακόμη, ο ίδιος, ο οποίος ανήκει το κυβερνητικό στρατόπεδο του Γκρούεφσκι, ότι το SDSM θα επιστρέψει στην εξουσία μόνο σε περίπτωση ξένης πολιτικής επέμβασης, για  να αλλάξει η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση, ως αποτέλεσμα  αυτής της παρέμβασης, σημειώνει το Παλς 24.

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »