Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Σκόπια: Η φασιστική Χούντα του Γκρούεφσκι –κλέφτες της ταυτότητάς μας

Με την ψευδή αποδοχή της ταυτότητας των απογόνων των αρχαίων Μακεδόνων, η Φασιστική Χούντα  του Νίκολα Γκρούεφσκι, με απάτη αντικατέστησε  τη σύγχρονη ταυτότητα  του σλαβικού λαού με μία ψεύτικη, κλεμμένη, που την πληρώνει το έθνος μας με την απώλεια της πραγματικής του ταυτότητας και την αξιοπρέπειά του.

Πληρώνουμε ένα υψηλό τίμημα, επειδή η ταυτότητα δεν αντιστοιχεί με το περιβάλλον και τις αντιλήψεις μας και ιδιαίτερα από αυτές που μας παρέχει ο κόσμος γύρω μας.
Ως εκ τούτου σε κάθε πολίτη  με αυτοεκτίμηση και ικανότητα για ορθολογική σκέψη, υπάρχει ένα συναίσθημα ταπείνωσης, με την επιμονή  να γίνει μέλος της αρχαίας μακεδονικής ταυτότητας- «εξ αίματος»- και με την επιμονή της σύνδεσης μας με το έργο «Σκόπια 2014», ένα γεγονός που τον παρεμποδίζει θα έχει τη σωστή πνευματική ανάπτυξη.
Η απόκτηση «ευγενούς» καταγωγής
Από την άλλη πλευρά, η αντικατάσταση της (αληθινής μας) ταυτότητας συνέβη σε εμάς μόνο και μόνο επειδή υπήρχε η επιθυμία να αποκτήσουμε μια «ευγενή καταγωγή» ή απόγονοι μιας «ανώτερης» φυλής, που στην ουσία αποτελεί  έκφραση μιας ανθρώπινης δυστυχίας με το αίσθημα της κατωτερότητας, αφού προωθείτε μια ψευδής αναπαράσταση του εαυτού μας.
Αυτή η αναγνώριση, βασίζεται σε παρανοήσεις σχετικά με την φυλετική και ευγενική καταγωγή των κλεφτών της ταυτότητας από παλαιότερα μέχρι σήμερα.
Ας μην λησμονούμε, αφού αποτελεί και ιστορική ειρωνεία, επιπλέον έγινε κίνητρο των αρχαίων Μακεδόνων, να αποδείξουν ότι ανήκαν οι βασιλιάδες τους,  στο γένος των Αργεαδών. Δηλαδή, όλοι οι βασιλιάδες αυτής της γενεαλογίας, οι πρόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπως και ο ίδιος ήταν ελληνικής καταγωγής και όχι  όπως τους αποκαλούσαν οι Αθηναίοι «Μακεδόνες βάρβαροι».
Η παλαιότερη πηγή για αυτό, είναι φυσικά ο Ηρόδοτος, ο οποίος στην Ιστορία του, που γράφθηκε 96 χρόνια πριν από τη γέννηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αυτό αποδεικνύει στην επιμονή των Αργεαδών  στην ελληνική καταγωγή τους.

«Και αυτοί ήταν απόγονοι του Περδίκα. Οι Έλληνες κριτές των Ολυμπιακών Αγώνων, βρήκαν αποδεικτικά στοιχεία για την ελληνική καταγωγή τους.
 Ο Αλέξανδρος  (γιος του Αμύντα του Α΄) ήρθε στην Ολυμπία, για να αγωνισθεί στο τρέξιμο, οι άλλοι ανταγωνιστές δεν ήθελαν τη συμμετοχή του, επειδή στους αγώνες συμμετείχαν μόνο Έλληνες και όχι Βάρβαροι.
Ο Αλέξανδρος τότε, ενώπιον της Επιτροπής των Αγώνων, απέδειξε ότι ήταν απόγονος των Αργεαδών και αναγνωρίσθηκε ως Έλληνας και κατάφερε όχι μόνο να συμμετάσχει στους αγώνες, αλλά να βγει πρώτος! (αυτό λέει η Ιστορία του Ηροδότου V, 22).
Την αξιόπιστη αυτή  πηγή, με τον Αλέξανδρο τον Α΄, πολλοί αμφισβήτησαν, ακόμη και στους χρόνους του ρήτορα Δημοσθένη που οργισμένος  είχε ‘σχολιάσει’ λέγοντας για τον Φίλιππο τον Β΄, ότι «ούτε Έλληνας είναι, ούτε ανήκει σε ελληνική φυλή, ούτε καν σεβαστός βάρβαρος, αλλά ένας αγροίκος ...Μακεδόνας», βρισκόμενος,  βέβαια, εν πανικώ, λόγω της επιθετικότητας του Φιλίππου.
Λοιπόν, τώρα, αν λάβουμε υπόψη το γεγονός ότι η γενεαλογία των βασιλικών δυναστειών δεν έχει τίποτε να κάνει με τις εθνοτικές ή φυλετικές συνθέσεις των εθνών που κυβέρνησαν, παραμένει μια ιστορική αναφορά, κύριο, όμως, θέμα είναι η Ελληνική υπεροχή.
Έτσι, ο Μέγας Αλέξανδρος και οι πρόγονοί του, αυτό-προσδιορίζονται ως Έλληνες , διότι ήταν πολιτιστικά πολύ ανώτεροι από άλλους λαούς.
 Και στην εποχή, μετά τον Μέγα Αλέξανδρο, είχε γίνει χρυσός κανόνας η υπεροχή των Μακεδόνων, που έβλεπαν πολύ κατώτερα, ως ανθρωπάκια  τους άλλους λαούς του κόσμου, όπως  το δικό μας κόμμα το DPMNE, που σκύβει γονυπετώντας στο αξεπέραστο μεγαλείο του.
Ωστόσο, οι οπαδοί του συγκεκριμένου κόμματος, του VMRO- DPMNE, δεν είναι οι μοναδικοί αχρείοι που πάσχουν από το αίσθημα κατωτερότητας  και παράγουν παρανοήσεις  για την καταγωγή τους, αλλά το σύνολο  των βαλκανικών γειτόνων μας, που είναι άρρωστοι από την ίδια πάθηση, της ψυχικής αναπηρίας.
Οι Αλβανοί και οι Πελασγοί
Για παράδειγμα, οι Αλβανοί,  από τα τέλη του 19ου αιώνα, έχουν συνδέσει τη ‘φυλή’ τους με την μυθική εθνογένεση από τους Πελασγούς.
Βάσει των «επιστημονικών ιστοριών» οι πρωτο-αλβανοί κατάγονται από τους Πελασγούς, όπως και οι Ηπειρώτες και οι Μακεδόνες  και ίσως και άλλα έθνη της Βαλκανικής.
Αυτό το ‘κολάζ’ της εθνογένεσης,  δεν διστάζει να βγάζει συμπεράσματα ότι η Αρχαία Ελλάδα και ο Ελληνικός πολιτισμός, ήταν ‘παράγωγα’ του πολιτισμού των Πελασγών, των «παλαιών Αλβανών» δηλαδή,  και από αυτό τεκμαίρεται  ότι όλες οι εξέχουσες προσωπικότητες της αρχαίας ιστορίας, με επικεφαλής τον «δικό μας» Μέγα Αλέξανδρο και τον διδάσκαλό του τον Αριστοτέλη, ήταν χωρίς καμία αμφιβολία καθαρόαιμοι Αλβανοί...
...
Σωτήρια η παρέμβαση της  Άγκελα Μέρκελ
Η μόνη σωτηρία για εμάς (τους Σλάβους των Σκοπίων) για να διαπεράσουμε το σκοτάδι, όπου με την κλοπή ταυτότητας θέλουν ‘ καλά και σώνει’ να μας κάνουν αρχαίους Μακεδόνες, κυρίως από το VMRO-DPMNE, με την κλοπή μιας ταυτότητας από την αρχαιότητα, είναι το νέο στοιχείο που μπήκε στην διαπραγμάτευση.
Και αυτό μπήκε από την Γερμανία Καγκελάριο κυρία Μέρκελ, που όχι μόνο είπε ότι θα διαπραγματευθεί το όνομα, αλλά και την ταυτότητα.
Αυτή είναι μια καλή είδηση, μετά από οκτώ χρόνια αποτυχίας!
Ναι αγαπητοί αναγνώστες, είναι μια καλή είδηση, να διαπραγματευθούμε μαζί με το όνομα και την ταυτότητα. Ώστε να έχουμε μια ευνοϊκή έκβαση των διαπραγματεύσεων.
Мирослав Грчев

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην πιάνετε τις αποδείξεις με γυμνά χέρια - Τι μπορεί να πάθετε

Μια έρευνα Αμερικανών επιστημόνων διαπιστώνει τις παρενέργειες που έχει η επαφή μας με τις αποδείξεις
Οι αποδείξεις λοιπόν επηρεάζουν αρχικά την ψυχική μας ισορροπία αφού σχεδόν πάντα μας δημιουργούν μια αρνητική ενέργεια (αφού πληρώσαμε για κάτι, άρα χάσαμε κάποιο εισόδημα).
Επίσης όπως διαπίστωσαν γιατροί ερευνητές από το νοσοκομείο Παίδων του Σινσινάτι, οι αποδείξεις πληρωμής περιέχουν μία επικίνδυνη χημική ουσία, τη δισφαινόλη Α (ΒΡΑ), η οποία απορροφάται μέσω του δέρματος, όταν τις αγγίζουμε με τα χέρια μας. Είναι η ουσία που υπάρχει στο θερμικό χαρτί. Η ουσία αυτή εμφανίζεται μετά από 2 περίπου ώρες στα ούρα μας, δηλαδή έχει περάσει στο αίμα μας. Μάλιστα όπως διαπίστωσε η επιστημονική ομάδα και δημοσίευσε στην επιστημονική επιθεώρηση JAMA, η BPA, δημιουργεί διαταραχές στην ορμονική λειτουργία του οργανισμού μας, ενώ έχουν εμφανιστεί και προβλήματα στο σπέρμα των ανδρών (ασθενές σπέρμα, μικρή κινητικότητα στα σπερματοζωάρια κ.α)
Το χειρότερο όλων ήταν όμως ότι η BPA δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην ανάπτυξη του νευρικού συστήματος των παιδιών. Και σε αυτό οι επιστήμονες ήταν κατηγορηματικοί: «Ποτέ μην αφήνετε παιδιά να πιάνουν αποδείξεις».
Αντίθετα οι ερευνητές κατά τη διάρκεια του πειράματος, διαπίστωσαν ότι η συγκεκριμένη ουσία δεν περνούσε στο αίμα όσων εθελοντών έπιαναν τις αποδείξεις φορώντας γάντια. Στο τέλος της έρευνας τους, συμπερασματικά συστήνουν αμέσως μόλις κάποιος πιάσει αποδείξεις να πλένει καλά τα χέρια του.

 
Διαβάστε περισσότερα » »

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τον Έμπολα: Πώς μεταδίδεται, οδηγίες και συστάσεις

Όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για τον ιό Έμπολα. Πως μεταδίδεται, τι συμβουλεύει το ΚΕΕΛΠΝΟ
Σε επικαιροποιημένες συστάσεις στους εμπλεκόμενους φορείς και τους πολίτες για τον ιό Εμπολα προχώρησε σήμερα το υπουργείο υγείας μετά την ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα.
Σε μια αναλυτική ανακοίνωση που συντάχθηκε με τη βοήθεια του ΚΕΕΛΠΝΟ αναφέρει τι είναι ο ιός, πως μεταδίδεται τι συστήνεται στους ταξιδιώτες και ποιά μέτρα έχουν ήδη ληφθεί. Μεταξύ άλλων δόθηκε και στη δημοσιότητα μια αφίσα που θα τοποθετηθεί στις πύλες εισόδου της χώρας και αναφέρει χρήσιμες πληροφορίες για τον ιό στα Ελληνικά και στα Αγγλικά.
Τι είναι ο ιός Έμπολα
Ο αιμορραγικός πυρετός Ebola είναι ιογενής νόσος, η οποία εμφανίζεται σποραδικά κυρίως σε περιοχές της Κεντρικής Αφρικής. Πρόκειται κατά βάση για ζωονόσο και τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι η δεξαμενή του ιού είναι διάφοροι τύποι νυχτερίδων της Αφρικής. Ο ιός από τις νυχτερίδες μεταφέρεται σε άγρια ζώα τα οποία στη συνέχεια μεταφέρουν τον ιό στον άνθρωπο.
Η εμφάνιση σποραδικών κρουσμάτων στην Αφρική, συνήθως, ακολουθείται από επιδημίες τόσο στην κοινότητα όσο και στο νοσοκομειακό περιβάλλον. Η νοσοκομειακή εξάπλωση στις χώρες της Αφρικής σχετίζεται με την πολλαπλή χρήση μη αποστειρωμένων βελόνων όπως και με την έλλειψη των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας (ΜΑΠ) για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.
Πως μεταδίδεται
O ιός Εbola μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο κυρίως μέσω επαφής με αίμα ή εκκρίσεις ασθενών (π.χ. σάλιο, ούρα κλπ). Η πιθανότητα μετάδοσης της νόσου από άνθρωπο σε άνθρωπο αυξάνει στα τελευταία στάδια της νόσου και κυρίως στο αιμορραγικό στάδιο, αλλά ακόμη και μεταθανάτια, λόγω της συνεχιζόμενης ιαιμίας.
Ο ιός, μετά από περίοδο επώασης περίπου μιας εβδομάδας (από 2 έως 21 ημέρες), προκαλεί αρχικά ένα σύνδρομο που μοιάζει με γριπώδη συνδρομή (πυρετός, μυαλγίες, πόνος στη μέση, αδυναμία), και προοδευτικά εμετούς και διάρροιες, νεφρική ανεπάρκεια, αιμορραγίες από βλεννογόνους και πολυοργανική ανεπάρκεια.

  Οι συστάσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ
Συστήνεται να αποφεύγεται η επίσκεψη σε χώρες της Δυτικής Αφρικής όπως, Γουινέα, Λιβερία, Σιέρα Λεόνε, και Νιγηρία. Σε περίπτωση που θεωρηθεί ανέφικτη αυτή η επιλογή θα πρέπει να λαμβάνονται αυστηρά μέτρα προφύλαξης στη χώρα προορισμού για την αποφυγή μόλυνσης από τον ιό, βάσει των λεπτομερών υποδείξεων του ΚΕΕΛΠΝΟ:
Αποφυγή επαφής με οποιουδήποτε τύπου βιολογικό υλικό (αίμα, σπέρμα, σάλιο κλπ), και αντικείμενα που πιθανόν είναι μολυσμένα, προφυλαγμένη σεξουαλική επαφή, αποφυγή κατανάλωσης κρέατος αγρίων ζώων, κλπ
Τα μέτρα που έχουν ληφθεί στην Ελλάδα
Το Υπουργείο Υγείας με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες και Φορείς (Γεν. Δ/νση Δημόσιας Υγείας, ΚΕΕΛΠΝΟ, ΕΚΕΠΥ) έχουν ήδη διασφαλίσει υψηλό επίπεδο ετοιμότητας και έχουν προσαρμοστεί στις κατευθυντήριες οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Όπως έγινε σήμερα γνωστό έχουν ήδη σταλεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ οδηγίες στους επαγγελματίες υγείας (www.keelpno.gr) (γενικές πληροφορίες σχετικά με τον αιμορραγικό πυρετό από ιούς Ebola, τους τρόπους μετάδοσης των ιογενών αιμορραγικών πυρετώv, τα μέτρα πρόληψης μετάδοσης των ιογενών αιμορραγικών πυρετών, τις οδηγίες για τη διαχείριση πιθανού/ύποπτου για ιογενή αιμορραγικό πυρετό κρούσματος σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας.)
Επίσης έχουν ήδη εκδοθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ οδηγίες για ταξιδιώτες (www.keelpno.gr) και έχουν καθοριστεί και τελούν σε πλήρη ετοιμότητα τα Κέντρα Εργαστηριακού Ελέγχου για την διερεύνηση κλινικών δειγμάτων τα οπόια είναι: Εργαστήριο Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ και επικουρικά το Εργαστήριο Μικροβιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών).
Έχει ήδη καθοριστεί και τελεί σε πλήρη ετοιμότητα ως Νοσοκομείο υποδοχής τυχόν περιστατικών, το Νοσοκομείο «ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ»
Σε ότι αφορά την ενημέρωση και διαχείριση τυχόν ύποπτων περιστατικών επιβατών που μπορεί να εισέρχονται με πυρετό ή /και άλλα συμπτώματα στη χώρα έχει καταρτισθεί λεπτομερής σχεδιασμός, για τις οδηγίες ατομικών και συλλογικών μέτρων αποφυγής μετάδοσης του ιού (ΚΕΕΛΠΝΟ), μεταφοράς μέσω ΕΚΑΒ, παρακολούθησης και κλινικής αντιμετώπισης.


Διαβάστε περισσότερα » »