Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Tο χωριό που θα σώσει τον κόσμο από την συντέλεια!

Όλα ξεκίνησαν από τα ημερολόγια των Μάγιας ή μάλλον, για να είμαστε πιο ακριβείς, από την ερμηνεία που έδωσαν διάφοροι ερευνητές στο περιεχόμενο των ημερολογίων και τη σύνδεσή τους με το τέλος του κόσμου.
Ο λαός, που γνώρισε ιδιαίτερη ακμή στην Κεντρική Αμερική από το 1.800 π.Χ. έως το 1.450 μ.Χ., ορίζει, όπως υποστηρίζουν οι μελετητές των ημερολογίων, ότι στις 20 Δεκεμβρίου του 2012 ολοκληρώνεται ο κύκλος της Μεγάλης Μέτρησης, του μεγάλου ημερολογίου που προσδιορίζει μια περίοδο 5.125 ετών...

Ωστόσο, ο τρόμος δεν προέκυψε από το ημερολόγιο των Μάγιας, αλλά από την ερμηνεία που έδωσε ο Αμερικανός ερευνητής, φυσικός και συγγραφέας του βιβλίου Apocalypse 2012, Lawrence E. Joseph.

Ο Joseph υποστηρίζει ότι το ημερολόγιο των Μάγιας ξεκινάει στις 11 Αυγούστου του έτους 3.114 π.Χ. (σύμφωνα με το Γρηγοριανό ημερολόγιο). Αυτό σημαίνει ότι στις 20 Δεκεμβρίου του 2012 τελειώνει το 13ο Μπακτούμ (όπως ονομάζεται), οπότε στις 21 Δεκεμβρίου αρχίζει το 14ο.
Για κάποιον (μάλλον αφελή) λόγο το τέλος του 13ου Μπακτούμ συνδέθηκε με την συντέλεια του Κόσμου, επεοδή σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας περιόδου. Ο ερευνητής ενισχύει τη θεωρία του με τον ισχυρισμό ότι την επόμενη ημέρα, στις 21 Δεκεμβρίου 2012 δηλαδή, είναι το χειμερινό ηλιοστάσιο και ο Ήλιος θα είναι ευθυγραμμισμένος με το κέντρο του Γαλαξία για πρώτη φορά μετά από 26.000 χρόνια.
Αυτό υποτίθεται ότι θα φέρει κατακλυσμιαίες εκρήξεις ηφαιστείων, μαγνητικές καταιγίδες και ακτινοβολία από το διάστημα.

Τι σημαίνει αυτό πραγματικά;
Οι αστρονομικές ευθυγραμμίσεις δεν είναι ούτε άγνωστο ούτε επικίνδυνο φαινόμενο. Οι επιστήμονες μάλιστα παρατηρούν συνεχώς παρόμοια φαινόμενα στον ουρανό.
Γεγονός πάντως είναι ότι δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα τι ακριβώς τελείωνε για τους Μάγιας κάθε 5.125 χρόνια, με το τέλος του κύκλου της Μεγάλης Μέτρησης δηλαδή. Παρόλα αυτά ο Joseph το συνέδεσε με τις συμφορές που θα πλήξουν την ανθρωπότητα, αρχίζοντας από την ηλιακή δραστηριότητα που θα βρίσκεται στο ζενίθ της το 2012.
O Joseph βέβαια δεν είναι ο μόνος που έχει τρομοκρατήσει τον κόσμο. Ένας άλλος ερευνητής, ο John Major Jenkins, δίνει διαλέξεις από πόλη σε πόλη στην Αμερική με πανάκριβη είσοδο για το τέλος του κόσμου, ενώ έχει γράψει (αλίμονο) και σχετικό βιβλίο.

Η "Προφητεία του 2012" του Φιμπονάτσι (του καλόγερου, όχι του μαθηματικού)
Γνωστή και αρκούντως τρομακτική είναι και η προφητεία του καλόγερου Σεμπαστιάνο Φιμπονάτσι, ο οποίος φαίνεται ότι έχει πέσει μέσα σε παλαιότερες προφητείες του. Είχε προφητεύσει, για παράδειγμα, ότι στις 30 Απριλίου του 1945 θα πεθάνει το "Θηρίο". Πρόκειται για την ημερομηνία που αυτοκτόνησε ο Αδόλφος Χίτλερ. Συνδέει μάλιστα την ημερομηνία αυτή με την σύλληψη του "Άλλου", όπως τον αποκαλεί. Ο "Άλλος", που δεν διευκρινίζεται αν είναι καλός ή κακός, θα δημιουργήσει στρατιά αγγέλων που θα πολεμήσουν με τους δαίμονες στον Τελευταίο Πόλεμο, λέει ο Φιμπονάτσι.
Εντυπωσιακή είναι και η προφητεία του για το 2008, όπου θα έρθει, λέει, η "Μεγάλη Καταστροφή" που θα σημαδευτεί με την έλευση του "Μαύρου" στην ηγεσία της "Νέας Ρώμης". Αν η "Μεγάλη Καταστροφή" είναι η οικονομική κρίση και αν ο 'Μαύρος" είναι ο Ομπάμα, η πρόβλεψη μπορεί να κριθεί επιτυχημένη και εμείς μπορούμε να αρχίσουμε να τρέμουμε ήδη από φόβο. Το 2012, λέει ο καλόγερος, ξεκινά η περίοδος της Αποκάλυψης (του Ιωάννη). Τρόμαξες; Κουράγιο! Υπάρχει τρόπος να σωθείς!

Όλοι στο Bugarach
Το ειρηνικό αγροτικό χωριό Bugarach βρίσκεται σε ένα από τα πιο "ιερά βουνά" της Γαλλίας, όπου υποτίθεται ότι κάτω από τη Γη διαμένουν εξωγήινοι, που περιμένουν να καταστραφεί ο κόσμος (μάλλον περιμένουν πολύ καιρό εκεί!). Γι' αυτό πολλοί είναι πεπεισμένοι ότι αν καταφέρουν να φτάσουν στο χωριό θα έχουν μια ευκαιρία να σωθούν με τη βοήθεια των εξωγήινων, την ίδια στιγμή που ο υπόλοιπος κόσμος θα βρίσκεται στις φλόγες.
Και μπορεί εσύ να θεωρείς ότι το πράγμα αγγίζει τα όρια του γελοίου όχι όμως και ο δήμαρχος του χωριού, Jean-Pierre Delord, ο οποίος σε συνέντευξή του εξέφρασε τους φόβους του για το μέλλον: "Αν αύριο 10.000 άνθρωποι εμφανιστούν στο χωριό μας, όπου κατοικούν 200 άνθρωποι όλοι κι όλοι, δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε τόσο κόσμο. Ενημέρωσα τις τοπικές αρχές για τις ανησυχίες μας και ζήτησα να θέσουν τον στρατό σε ετοιμότητα, αν χρειαστεί, το Δεκέμβριο του 2012".
Αυτό το σενάριο βέβαια δεν είναι και τόσο απίθανο με τόσα άρθρα που συμβουλεύουν τον κόσμο να πάει στο Bugarach για να σωθεί και τόση φημολογία για τα UFO.
Οι πιο προνοητικοί (ή πιο πονηροί) έχουν ήδη αγοράσει εκτάσεις γης στην περιοχή και προσφέρουν μαθήματα επιβίωσης (με το αζημίωτο φυσικά), χρεώνοντας τους ουκ ολίγους (αφελείς) μαθητές τους 800 ευρώ την εβδομάδα. Οι κάτοικοι παραπονιούνται ότι με τόσους ξένους δεν νιώθουν πια το χωριό τους δικό τους.
Η σύνδεση του Bugarach με τους εξωγήινους ενισχύεται από τη φήμη ότι το χωριό ενέπνευσε τον Ιούλιο Βερν για να γράψει το βιβλίο "Ταξίδι στο κέντρο της Γης", όπως άλλωστε και τον Spielberg για την ταινία "Στενές επαφές τρίτου τύπου", παρά το γεγονός ότι τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στο Devil's Tower στο Wyoming.

Δεν είναι η πρώτη φορά που περιμένουμε το τέλος του κόσμου
Πολλοί προφήτευσαν στο παρελθόν το τέλος του κόσμου αλλά, ευτυχώς για όλους μας, έπεσαν έξω.
31/12/999

Χίλια χρόνια μετά τη γέννηση του Χριστού, το τέλος σύμφωνα με τα απόκρυφα Ευαγγέλια.
20/2/1524

Ένας κατακλυσμός θα αφάνιζε τον κόσμο σύμφωνα με τον Γερμανό Γιοχανες Στέφλερ.
19/5/1719

Ο Ελβετός μαθηματικός Ζακ Μπερνούλι προέβλεψε τη σύγκρουση ενός κομήτη με τη Γη.
1732

Το τέλος του κόσμου που προέβλεψε ο Νοστράδαμος.
19/10/1814

Η Τζοάνα Σάουθκοτ προέβλεψε ότι εκείνη την ημέρα θα γεννούσε τον «δεύτερο Μεσσία» (και θα ερχόταν το τέλος του κόσμου).
3/4/1843, 7/7/1843, 21/3/1844, 22/10/1844

Ο Αμερικανός Γουίλιαμ Μίλερ ανακοίνωσε το τέλος του κόσμου σε όλες αυτές τις ημερομηνίες.
2/10/1914

Η Ημέρα της Κρίσης σύμφωνα με τον Τσαρλς Τέιζ Ράσελ, τον ιδρυτή των Μαρτύρων του Ιεχωβά. Δε συνέβη τίποτα. Οι οπαδοί του προέβλεψαν το τέλος του κόσμου το 1925, το 1941, το 1975 και τέλος στις 2/10/1984.
17/12/1919

Ο σεισμολόγος και μετεωρολόγος Αλμπέρτο Πόρτα προέβλεψε μια μοιραία σύνοδο 6 πλανητών.
24/5/1954

Στις 18 Μαΐου εμφανίστηκαν ρωγμές στο Κολοσσαίο (κάτω). Σύμφωνα με μια αρχαία δοξασία, «Η Ρώμη και ολόκληρος ο κόσμος θα είναι ασφαλείς όσο το Κολοσσαίο είναι όρθιο». Κάποιοι προέβλεψαν την ημερομηνία και χιλιάδες προσκυνητές πήγαν στον Πάπα για να ζητήσουν άφεση αμαρτιών.
28/10/1992

Ο αιδεσιμότατος Λι Γιανγκ Λιμ, της ιεραποστολικής εκκλησίας του Τάμι, στη Νότια Κορέα, ανακοίνωσε ότι ο Χριστός είχε ζητήσει να συγκεντρωθούν 144.000 πιστοί τα μεσάνυχτα εκείνης της ημέρας, για να τους σώσει από τον Αρμαγεδδώνα (την τελική μάχη ανάμεσα στο Καλό και το Κακό). Περισσότερα από 100.000 άτομα παρουσιάστηκαν σε περίπου 200 φονταμενταλιστικές εκκλησίες. Όμως ο Λι Γιανγκ Λιμ συνελήφθη γιατί καταχράστηκε 4 εκατομμύρια δολάρια που συγκεντρώθηκαν από δωρεές των πιστών.
7/1999

Ένα δεύτερο τέλος του κόσμου που προέβλεψε ο Νοστράδαμος.
11/1999

Διατυπώθηκε η εικασία ότι ένα πείραμα ατομικής φυσικής στα Brookhaven National Laboratories των ΗΠΑ θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία μιας μαύρης τρύπας που θα καταβρόχθιζε τον κόσμο.
31/12/1999

Η ημερομηνία του Millennium bug (τα συστήματα πληροφορικής θα έπρεπε να κρασάρουν, τελικά όμως όλα δουλεύουν ρολόι).
19/1/2038
Στις 05:14:07 ώρα Ελλάδας προβλέπεται ένα καινούριο Millennium bug (που αυτή τη φορά θα έχει να κάνει μόνο με το λειτουργικό σύστημα Unix).
Πάντως αν είναι να έρθει το τέλος του κόσμου καλύτερα να κοιτάξεις να περάσεις όσο πιο όμορφα μπορείς παρά να ψάξεις να βρεις τρόπο να επιβιώσεις. Εξάλλου τι να κάνεις μόνος σου σε έναν έρημο κόσμο;
Μέχρι τότε παίξε το online παιχνίδι Bugarach 2012 στο οποίο στόχος σου είναι να προστατεύσεις την Γη από την επίθεση των εξωγήινων. Και άκου και κανένα τραγουδάκι!

Πηγή: cosmo.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια: «Η Ελλάδα θα στείλει διάβημα για την ‘Αψίδα Θριάμβου»

Τα εγκαίνια της αψίδας θριάμβου,  εξόργισαν  τους Έλληνες – οι οποίοι θα αποστείλουν διάβημα διαμαρτυρίας προς τον σκοπιανό Υπουργό  Εξωτερικών.
Ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή του αυτή, αλλά δεν διευκρίνισε γιατί  η Αθήνα αμφισβητεί στο κτίριο αυτό, που εμπεριέχεται στο έργο ‘Σκόπια 2014’.


Ωστόσο,  ο εκπρόσωπος του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας εξέφρασε την απαισιοδοξία του για τις προθέσεις του  Νίκολα Γκρούεφσκι, όπως αυτές παρουσιάζονται,  πριν από  τις συνεδριάσεις, των αντιπροσώπων των δύο χωρών,  με το μεσολαβητή του ΟΗΕ, που  έχουν προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα.

«Υπάρχει μια συνέχεια της υπονόμευσης των συνομιλιών  για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων από την ηγεσία της FYROM. Η διεθνής κοινότητα και το δικαστήριο της Χάγης, με την απόφασή του, παρότρυνε τις δύο πλευρές, καλή  τη πίστη, να διαπραγματευτούν  και να καταλήξουν σε λύση. Αποτελεί επιθυμία της Ελλάδας  η εποικοδομητική προσέγγιση στη διαδικασία αυτή για μια πιθανή λύση. Δυστυχώς, βλέπουμε ότι η άλλη πλευρά δεν βοηθά στην επίτευξη της προόδου. Επιπλέον, βλέπουμε νέα στοιχεία, ως προς το έργο Σκόπια 2014- και για το οποίο θα στείλουμε ένα διάβημα- δήλωσε ο Δελαβέκουρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ελληνική πλευρά είναι εποικοδομητική στις διαπραγματεύσεις,  σε αντίθεση με τη χώρα μας, όπως αναφέρει ο Δελαβέκουρας,  επικαλούμενος, μάλιστα,   τη συνέντευξη του Γκρούεφσκι στην εφημερίδα Ντνέβνικ,  όπου ο πρωθυπουργός,  θεωρεί απίθανη την πρόοδο στην επίλυση της διαφωνίας ή κάποιας συμφωνίας που θα μπορούσε να γίνει σύντομα.

Σήμερα, μάλιστα,  ο Αδαμάντιος Βασιλάκης,   κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών στο πλαίσιο της διαβούλευσης- για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσει στη συνάντηση της Νέας Υόρκης,  την  ερχόμενη εβδομάδα, η οποία δεν αποκαλύφθηκε από τον κ. Δελαβέκουρα. Απλά, δήλωσε ότι ο Αδαμάντιος Βασιλάκης  θα συναντηθεί δύο φορές με τον μεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.
Διαβάστε περισσότερα » »

Tζαμιά και μιναρέδες στην Θράκη μας με χορηγό την ...Τουρκία

Το χωριουδάκι  λέγεται Άλμα ,βρίσκεται στη Ξάνθη και κατοικείται από 300 Πομάκους. Σ΄αυτό το χωριό δείτε τι χτίζεται,σύμφωνα με όσα γράφει η πολύ καλή εφημερίδα της Θράκης ο Αντιφωνητής! 

Αὐτό τό  τεράστιο τζαµί! 

“Αὐτή ἦταν ἡ ἀνάγκη τῶν κατοίκων, ὑποτίθεται, καί µάζεψαν χρήµατα γιά νά τό χτίσουν!
 Δέν πειράζει πού τό σχολεῖο εἶναι ἄθλιο, πού τό χωριό δέν ἔχει νερό τό µεγαλύτερο διάστηµα τοῦ χρόνου, πού δέν ὑπάρχει µιά παιδική χαρά πουθενά… 

Τό τέµενος νά γίνει, καί τ’ ἄλλα ἄς περιµένουν. Καί ποιός δίνει τά χρήµατα; Θά µαζέψει κάθε οἰκογένεια ἀπό 1.000 εὐρώ τόν χρόνο, ὥστε νά ξοφληθεῖ σέ 2-3 χρόνια; 

Ἤ µήπως κάποιοι γενναιόδωροι δωρητές πού προέκυψαν ἔχουν τίς ἀβάντες τους; Προξενεῖ ἀπορίες ἡ τόση γαλαντοµία, δέν Προξενεῖ; Πραγµατικά εἶναι δύσκολο νά πεῖς ἄν πρόκειται γιά ἀληθινή προτεραιότητα τῶν κατοίκων ἤ γιά ὑποδαυλισµένη ἐνέργεια ἀπό τούς πράκτορες τῆς Ἄγκυρας.

Ὁµοίως δύσκολο εἶναι νά πεῖς τί θά ἦταν τό χειρότερο ἀπό τά δύο. Ποιός θά ἐλέγξει κάποτε τό ἄπειρο µαῦρο χρῆµα τοῦ τουρκικοῦ Προξενείου πού διαστρέφει τό πᾶν στή Θράκη;

 Ὅπως ἔλεγε καί τό γνωστό ποίηµα γιά τήν ἀπαγγελία τοῦ ὁποίου εἶχε φυλακιστεῖ κάποτε ὁ (τότε δήµαρχος) Ἐρντογάν, «στρατῶνες τά τεµένη µας, ξιφολόγχες οἱ µιναρέδες µας». Ἔ, εἴµαστε σέ καλό δρόµο”

Διαβάστε περισσότερα » »

Έχουν αρπάξει, όσο είναι…. το δημόσιο χρέος.

Σύμφωνα μ’ αυτά την τελευταία δεκαετία, το πολιτικό μας σύστημα (κόμματα και Βουλή) στοίχισε στους Έλληνες φορολογούμενους 3 δισεκατομμύρια ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα μαύρα από μίζες από τα έργα, εξοπλιστικά, λαδώματα, αμοιβές από φωτογραφικούς νόμους προς εξυπηρέτηση υμετέρων, αμοιβές από τα λόμπυ στην ευρωπαϊκή ένωση, καθώς και την επίσημη χρηματοδότηση από την Ε.Ε. Μόνο για τις επιχορηγήσεις των ελληνικών κομμάτων, ο κάθε Έλληνας πολίτης πληρώνει 10 ευρώ την ίδια στιγμή που ο πολίτης της Γερμανίας πληρώνει για τα κόμματά του μόλις 80 λεπτά, και στην Γαλλία 1,17 ευρώ! Έτσι το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΚΚΕ, ο ΛΑΟΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι Πράσινοι (ως κόμμα της ευρωβουλής) έλαβαν συνολικά για το 2011, 4.823.089 ευρώ έναντι 4.000.728 ευρώ που πήραν το 2010»
Εάν βάλουμε τώρα και τις επίσημες-ανεπίσημες αμοιβές των πάσης φύσεως - τρωκτικών πολιτικών και των παρατρεχάμενων τους ίσως να μην…. χρωστούσαμε.
Δηλαδή την ώρα που πολλά νοικοκυριά αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα επιβίωσης τα κόμματα του ελληνικού κυνοβουλίου αντί να μειώσουν, αύξησαν τα ποσά που λαμβάνουν ως κρατική ενίσχυση τα οποία μάλιστα τα έχουν ονομάσει "οικονομική ενίσχυση για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς".
Το πιο προκλητικό της υπόθεσης είναι ότι όχι μόνο το πολιτικό προσωπικό δεν μειώνει αλλά αντίθετα αυξάνει τα βάρη που πληρώνει ο ελληνικός λαός για την συντήρηση των πολιτικών κομμάτων.

ixnos1
Διαβάστε περισσότερα » »

Όσοι πιστοί… προσέλθετε

Με απόφαση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου καθορίσθηκαν οι…. φορολογικοί παράδεισοι που μπορείτε να στείλετε τα λεφτά σας και να κάνετε τις offshore σας. τα κράτη τα οποία δεν έχουν συνάψει σύμβαση διοικητικής συνδρομής στο φορολογικό τομέα με την Ελλάδα για το έτος 2012 είναι.
1. Ανδόρα 2. Ανγκουίλα 3. Αντίγκουα και Μπαρμπούντα
4. Αρούμπα 5. Μπαχάμες 6. Μπαχρέιν 7. Μπαρμπάντος
8. Βερμούδες 9. Μπελίζ 10. Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι
11. Μπρουνέι 12. Νήσοι Κέιμαν 13. Νήσοι Κουκ
14. Κόστα Ρίκα 15. Χιλή 16. Ντομίνικα 17. Γιβραλτάρ
18. Γρενάδα 19. Γουατεμάλα 20. Γκέρνσεϋ 21. Νήσος Μαν
22. Τζέρσεϋ 23. Λίβανος 24. Λιβερία 25. Λιχτενστάιν
26. Μαλαισία 27. Νήσοι Μάρσαλ 28. Μοντσεράτ 29. Μαυρίκιος
30. Μονακό 31. Ναούρου 32. Ολλανδικές Αντίλλες 33. ΠΓΔΜ
34. Νιούε 35. Παναμάς 36. Φιλιππίνες 37. Αγία Λουκία
38. Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 39. Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 40. Σαμόα 41. Σεϋχέλλες 42. Σιγκαπούρη
43. Νήσοι Τέρκς και Κάικος 44. Παρθένοι νήσοι των ΗΠΑ
45. Βανουάτου 46. Ουρουγουάη 47. Χόνγκ-Κόνγκ

Σε μερικά από αυτά οι πολιτικοί μας είναι, οι…. καλύτεροι πελάτες.
Διαβάστε περισσότερα » »

Η καλύτερη ατάκα των τελευταίων δεκαετιών.


Από το Γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Μπορούμε και με λιγότερα. Αλλά τα χρήματα που δίνονται στα κόμματα ξαναγυρίζουν στην αγορά υπό μορφή μισθών, υπό μορφή αγορών, υπό μορφή ενοικίων κλπ.

Η καλύτερη ατάκα των τελευταίων δεκαετιών. Τα λεφτά που πάνε στους μισθωτούς ,συνταξιούχους κ.λ.π δεν γυρίζουν στην αγορά αλλά πάνε στις…. Σεϋχέλλες, ενώ με αυτά που παίρνω εγώ, κάνω… αγορές… ακινήτων, για αυτό και ….αυξάνονται. .
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο Νενέκος ήταν…. μέγας πατριώτης, μπροστά τους.

Ακούμε μερικούς να λένε ότι έχουμε απολέσει …ένα κομμάτι της εθνικής κυριαρχίας μας. Ποιο κομμάτι; Eνα εθνικό… κοτέτσι γίναμε, και ο Νενέκος – κόκορας δεν κακαρίζει εάν δεν του το επιτρέψουν οι….. πτηνοτρόφοι.

Ένας θλιβερός λοιπόν δήθεν πρωθυπουργός, ο Παπαδήμιος, που στηρίζουν οι ..πατριώτες Καρατζαφέρης και Σαμαράς, προσπαθούσε να μαζέψει μέσα στην νύχτα την δήλωσή που έκανε ενωρίτερα, ότι "έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε σχετική νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση του δώρου των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα" με την επίσημη διαρροή των "κύκλων του", ότι:

"Το θέμα έχει τεθεί προς συζήτηση και η όποια κατάληξή της θα τεθεί υπ’ όψιν της Τρόικας, της οποίας η αντίδραση θα καθορίσει τις περαιτέρω ενέργειες της κυβέρνησης"!

Ουδέποτε στην νεότερη ιστορία της χώρας υπήρξε μέχρι σήμερα δημόσια αποδοχή από Έλληνα πρωθυπουργό (ή εν πάση περιπτώσει που η υπηκοότητα του είναι ελληνική...) ότι οι ξένοι θα καθορίσουν εσωτερική νομοθετική ρύθμιση.

 
 
 http://ixnos.blogspot.com/
Διαβάστε περισσότερα » »

Εκτινάχθηκε στο 18,2% η ανεργία ~ 18.500 Άνεργοι το μήνα!

Στο 18,2% "εκτινάχθηκε" τον Οκτώβριο πέρυσι, το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα, με περίπου 220.000 άτομα να προστίθενται σε μόλις ένα έτος στο "μαύρο κατάλογο" των ανέργων, ο οποίος πλέον αριθμεί πάνω από 900.000 άτομα.

Ιδιαίτερα δυσοίωνα είναι τα μηνύματα για τους νέους, στους οποίους σχεδόν ένας στους δύο είναι άνεργος. Επίσης, είναι χαρακτηριστικό είναι το γεγονός της "εκτόξευσης" των ποσοστών της ανεργίας στα μεγάλα αστικά κέντρα:
 (π.χ. Λεκανοπέδιο Αττικής), με όλες τις παρενέργειες που αυτό έχει (νεόπτωχοι, άστεγοι, αύξηση αριθμού αυτοκτονιών).

Σύμφωνα με την έρευνα εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), το ποσοστό της ανεργίας τον Οκτώβριο 2011 ανήλθε σε 18,2%, έναντι 13,5% τον Οκτώβριο 2010 και 17,5% το Σεπτέμβριο 2011. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 903.525 άτομα και αυξήθηκαν κατά 219.478 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο 2010 (αύξηση 32,1%) και κατά 45.869 άτομα σε σχέση με το Σεπτέμβριο 2011 (αύξηση 5,3%).

Το σύνολο των απασχολούμενων τον Οκτώβριο πέρυσι, εκτιμάται ότι ανήλθε σε 4.065.775 άτομα και υπολείπεται, πλέον, κατά περίπου 320.000 άτομα, σε σχέση με τον οικονομικά μη ενεργό πληθυσμό, ο οποίος ανήλθε σε 4.382.356 άτομα.

Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 303.768 άτομα σε σύγκριση με τον Οκτώβριο 2010 (μείωση 7%) και αυξήθηκαν κατά 14.666 άτομα σε σχέση με το Σεπτέμβριο 2011 (αύξηση 0,4%). Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται, ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 118.605 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο 2010 (αύξηση 2,8%) και μειώθηκαν κατά 57.694 άτομα σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο 2011 (μείωση 1,3%).

Ηλικιακά, "πρωταθλητές" στην ανεργία είναι οι νέοι 15- 24 ετών (45,5% τον Οκτώβριο 2011 από 34,6% τον Οκτώβριο 2010). Ακολουθούν οι ηλικίες 25- 34 ετών (25,3% από 18,3%), 35- 44 ετών (14,4% από 11,5%) και 45- 54 ετών (13,1% από 9,3%).

Η ανεργία, εξάλλου, παραμένει "γένους θηλυκού". Στις γυναίκες, το ποσοστό ανεργίας τον Οκτώβριο πέρυσι αυξήθηκε σε 21,3% (από 17,6% τον Οκτώβριο 2010) και στους άνδρες σε 15,9% (από 10,6% ένα έτος πριν).

Σε επίπεδο περιφερειών της χώρας, η ανεργία "μαστίζει" τη Στερεά Ελλάδα (23,3% τον Οκτώβριο 2011 από 14,3% τον Οκτώβριο 2010). Ακολουθούν, η Κεντρική Μακεδονία (19,7% από 14,8%), η Αττική- όπου διαμένουν τα περίπου 2/3 του πληθυσμού της χώρας- (19,2% από 14,4%), η Ήπειρος (18,7% από 13,9%) και η Θεσσαλία (18,5% από 10,6%).

Μονοψήφια ποσοστά ανεργίας απαντώνται μόνο στα Ιόνια Νησιά (9,1% τον Οκτώβριο 2011 από 11,3% τον Οκτώβριο 2010) και στο Νότιο Αιγαίο (9,7% από 14,5%).
Διαβάστε περισσότερα » »

Ελεύθερα τα τιμολόγια του ρεύματος από 30/6/2013

Eνάμιση χρόνο θα πρέπει να κάνουν υπομονή ΔΕΗ και αναλυτές καθώς  στο πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε προχθές στη βουλή, κλείνει οριστικά η «πληγή» των τιμολογίων για την επιχείρηση.

Συγκεκριμένα όπως προβλέπει το άρθρο 34 του πολυνομοσχεδίου με τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου, η σημερινή δυνατότητα του εκάστοτε υπουργού να ορίζει τα τιμολόγια στη χαμηλή τάση, δηλαδή για τους μικρούς και μεσαίους καταναλωτές, θα υφίσταται μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2013. Σημειώνεται ότι η απελευθέρωση των τιμολογίων στη χαμηλή τάση αποτελεί συμβατική υποχρέωση της χώρας με βάση τις προβλέψεις του μνημονίου. Ήδη στην κατεύθυνση αυτή έχουν απελευθερωθεί από την 1η Ιανουαρίου του 2012 τα τιμολόγια στη μέση τάση. Ωστόσο, για τη χαμηλή τάση έχει ληφθεί η μέριμνα, για «σταδιακό εξορθολογισμό των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας» και για αυτό το λόγο κρίθηκε αναγκαίο να διατηρηθεί η εξουσιοδότηση προς τον ΥΠΕΚΑ να εγκρίνει ο ίδιος τα τιμολόγια. Και βέβαια μπορεί η ΔΕΗ να επιθυμούσε από το 2012 να υπάρχει πλήρης απελευθέρωση των τιμολογίων ωστόσο στο νόμο που κατατέθηκε στη βουλή τίθεται χρονικό όριο στη μεταβατική περίοδο και η πλήρης απελευθέρωση των τιμολογίων τοποθετείται μετά από ενάμιση χρόνο. Όπως αναφέρει η σχετική διάταξη:  «Τα τιμολόγια προμήθειας της ΔΕΗ για τη χαμηλή τάση μέχρι την 30/6/2013 εγκρίνονται μετά από γνώμη της ΡΑΕ με αποφάσεις του ΥΠΕΚΑ, οι οποίες δύνανται να έχουν αναδρομική ισχύ».

Σημειώνεται ότι η απελευθέρωση των τιμολογίων ώστε αυτά να αντανακλούν τα πραγματικά κόστη της επιχείρησης, έχει τεθεί ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάκαμψη της εταιρείας από το σύνολο των αναλυτών. Τελευταίο παράδειγμα η προχθεσινή έκθεση της UBS  που υποστήριζε ότι οι αυξήσεις στα τιμολόγια δεν είναι αρκετές και διατηρούσε σύσταση sell. Στο ίδιο μήκος κύματος το πρόβλημα με τα τιμολόγια είχε απασχολήσει και την τελευταία υποβάθμιση της εταιρείας από την Standard and Poors. Όπως ανέφερε η έκθεση υποβάθμισης η βασικότερη πιθανή αιτία για αναθεώρηση της αρνητικής προοπτικής της εταιρείας θα ήταν μια αλλαγή στον τρόπο που καθορίζονται τα τιμολόγια: «απαιτείται να εφαρμοστούν οι αλλαγές των τιμολογίων όπως προβλέπεται από το μνημόνιο της Ε.Ε. και του ΔΝΤ, που θα φέρουν σημαντικές αυξήσεις και επομένως αυξήσεις στα έσοδα για τη ΔΕΗ, ακόμη και μέσα στο 2012». Η  S&P’s αναφερόταν πάντως αναφερόταν σε πιθανές εξελίξεις που θα μπορούσαν να βελτιώσουν τη ρευστότητα της επιχείρησης στο προσεχές 12μηνο ενώ η αλλαγή στα τιμολόγια θα γίνει στο 18μηνο από τώρα.








 Χάρη Φλουδόπουλου
capital
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ

ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ - ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΟΧΙ – ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ ΔΕΤΗΠ ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΟΧΙ – ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΒΛΑΒΗΣ ΤΟΥ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ ΔΕΤΗΠ
Τα σχολεία που δεν θα λειτουργήσουν την  Παρασκευή 13/1/2012. Με απόφαση της Δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου, την Παρασκευή 13/01/2012, δεν θα λειτουργήσουν οι παρακάτω σχολικές μονάδες που θερμαίνονται με Τηλεθέρμανση, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν και την εκ περιτροπής λειτουργία της Τηλεθέρμανσης, εξ αιτίας της νέας βλάβης στον ΑΗΣ/ΔΕΗ Πτολεμαΐδας:

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Πτολεμαΐδας,
Οι 2 Παιδικοί Σταθμοί,
Τα Νηπιαγωγεία: 1ο 2ο 3ο 4ο 5ο 8ο 9ο 11ο 13ο 14ο 15ο 18ο και 19ο
Τα Δημοτικά σχολεία: 1ο 2ο 3ο 4ο 5ο 6ο 8ο 9ο και 10ο 
Τα Γυμνάσια: 1ο 2ο 3ο 4ο , 5ο
Το Μουσικό γυμνάσιο και λύκειο
Τα Λύκεια: 1ο 2ο 3ο και
Τα ΕΠΑΛ 1ο 2ο 3ο


 Θα λειτουργήσουν κανονικά:
 Τα Νηπιαγωγεία: 6ο 7ο 10ο 12ο 16ο και 17ο
Τα Δημοτικά σχολεία: 7ο 11ο και 12ο 
Το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό
Σε ότι αφορά το θέμα της σύνδεσης με τον ΑΗΣ/ΔΕΗ Καρδιάς και τις ενέργειες που έχουν γίνει είτε είναι σε σχεδιασμό και υλοποίηση αξίζει να πούμε τα εξής: 
1. Η ΕΞΕΛΙΞΗ και η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ του έργου «ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΔΙΚΤΥΟΥ» είναι ομαλή και τα έργα , βάσει των συμβάσεων, είναι υπό ολοκλήρωση και θα λειτουργήσουν εντός του 2012.
 2. Δεν τίθεται θέμα ΜΗ παροχής θερμότητας απο τον ΑΗΣ Καρδιάς δεδομένου ότι έχουν υπογραφεί οι  σχετικές Συμβάσεις μεταξύ ΔΕΗ και ΔΗΜΟΥ-ΔΕΤΗΠ και το έργο των μετασκευών των Μονάδων 3 και 4 του ΑΗΣ Καρδιάς είναι υπό ολοκλήρωση. Ο συμβατικός χρόνος ολοκλήρωσης του έργου είναι η 17-3-2012.
3.Όσον αφορά την ΟΔΕΥΣΗ του αγωγού μεταφοράς ΑΗΣ Καρδιάς αυτή επελέγη από τον Μελετητή (ΑΝΚΟ αε.)  σε συμφωνία με την ΔΕΗ και την ΔΕΤΗΠ και δεν τίθεται κανένα σχετικό ζήτημα.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΔΕΗ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΛΗΜΜΕΛΗΣ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΔΕΗ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΛΗΜΜΕΛΗΣ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ Ένα ακόμα εργατικό ατύχημα -σοβαρότατο σε ό,τι έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο σημειώθηκε, χωρίς ευτυχώς να έχει τραγική κατάληξη για τον εργαζόμενο- και μάλιστα ΠΑΝΟΜΟΙΟΤΥΠΟ με αυτό που συνέβη στο Νότιο Πεδίο το 2009, στο οποίο θρηνήσαμε έναν ακόμα εργαζόμενο, είναι το νέο ατύχημα που κατεγράφη στο Ορυχείο Καρδιάς και προστίθεται στον μακρύ κατάλογο των ατυχημάτων στο χώρο της ΔΕΗ. Ούτε λίγο ούτε πολύ αυτή τη φορά, ο εργαζόμενος οδηγός οχήματος Unimoc, καθοδόν για εργασία που είχε να επιτελέσει σε αντλιοστάσιο του χώρου του, βρέθηκε ΧΩΡΙΣ ΔΡΟΜΟ, με αποτέλεσμα να βρεθεί με το βαρύ όχημα στο κενό επειδή:
► Κανένας δεv φρόντισε να τον ενημερώσει.
► Ο εργολάβος αρκέστηκε σε πλημμελέστατη λήψη σχετικών μέτρων.
► Η ατιμωρησία μπορεί να άρει κάθε εμπόδιο και κάθε φόβο, με αποτέλεσμα κάποιοι να λειτουργούν ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ. 
Ευτυχώς αυτή τη φορά η πτώση στο κενό δεν είχε την πρότερη τραγική κατάληξη. Δυστυχώς όμως, ένας ακόμα εργαζόμενος, που για ¨κάποιους¨ πρέπει να ντρέπεται για τον μισθό που παίρνει,  στην προσπάθειά του να κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δουλειά του «ανταμείφθηκε» με κατάγματα και με σωματικές και ψυχολογικές φθορές.
Με λίγα λόγια το εν λόγω, είναι ένα ατύχημα που η περιγραφή του μπορεί να αγγίξει τα όρια του παραλόγου. Ένα ατύχημα που καταδεικνύει για μια ακόμα φορά:
► Την έλλειψη  προσωπικού.
► Την έλλειψη μέτρων ασφάλειας.
► Την έλλειψη μηχανισμών ελέγχου από την πολιτεία, αφού στην ουσία δεν υφίσταται Επιθεώρηση Μεταλλείων.
► Τις τραγικά επικίνδυνες διαστάσεις που λαμβάνει η λειτουργία των εργολάβων που δραστηριοποιούνται στους χώρους εργασίας της επιχείρησης, οι οποίοι –όπως τα γεγονότα κάθε φορά αποδεικνύουν- ασκούν πλημμελέστατα τα καθήκοντά τους, δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους, θυσιάζουν με τη λειτουργία τους εργαζόμενους στο βωμό του κέρδους, παραβιάζουν ασύστολα κανόνες και κανονισμούς λειτουργίας, που για έναν χώρο όπως η ΔΕΗ θα έπρεπε να αποτελούν Ευαγγέλιο.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταγγέλλει το νέο δυσάρεστο συμβάν, καταγγέλλει την αδιαφορία της κυβέρνησης που επέβαλε πάγωμα προσλήψεων στη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να υπάρχει αδυναμία επίβλεψης για την σωστή λειτουργία στους χώρους των ορυχείων, καθώς και την προκλητική λειτουργία των εργολάβων, απαιτώντας μια άμεση ένδειξη ότι η κατάσταση θα αλλάξει το συντομότερο δυνατόν, καθώς οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να παίζουν κάθε μέρα τη ζωή τους ΚΟΡΩΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

12 Ιανουαρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Δ.Ε.Η.

Βασ. Κων/νου 4 (1ος Όροφος) – Τ.Κ. 50200 – Πτολεμαΐδα Vas. Konstantinou 4 str.1 floor, Ptolemaida, 50200
Τηλέφωνα, tel : 24630 – 21211 – 21212 –54251  Φαξ fax.. 2463021213 Κοζάνη:2461029802, Φλώρινα:2385045648
www.spartakos-dei.gr     psen@otenet.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ,  info@spartakos- dei.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΚΡΗΚΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ - για του λόγου το αληθές....

Μπροστά στο ενδεχόμενο απίστευτων εισοδηματικών απωλειών βρίσκονται, πλέον, οι εργαζόμενοι, καθώς όπως προκύπτει από το συνδυασμό των στοιχείων για τη διαμόρφωση του κόστους εργασίας και τη πορεία των τιμών σε είδη ευρείας κατανάλωσης και υπηρεσίες πρώτης γραμμής, η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών η οποία έχει πέσει προ πολλού θύμα στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της εσωτερικής υποτίμησης που επιχειρείται μονόπλευρα, κινδυνεύει να συρρικνωθεί εάν περάσουν οι πιέσεις για νέες μειώσεις ακόμα και στους κατώτατους μισθούς!


Τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Στατιστική Αρχή για τον πληθωρισμό μπορεί να ακούγονται και να φαίνονται θετικά και ανακουφιστικά, ωστόσο για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι οι αριθμοί λένε την αλήθεια αρκεί να τους διαβάσεις όπως πρέπει. Η πρώτη ανάγνωση λέει, λοιπόν, ότι ο πληθωρισμός τον Δεκέμβριο έκλεισε στο 2,4% με αποτέλεσμα συνολικά στο 2011 να διαμορφώνεται στο 3,3%.
Η προσεκτική ανάγνωση δείχνει, όμως, αφενός ότι αυτή η μείωση προήλθε όχι λόγω μείωσης τιμών αλλά μικρότερων αυξήσεων σε δεικτοβαρείς τομείς αφετέρου ότι στα βασικά είδη διατροφής (που έχασαν "βάρος" στη μέτρηση του πληθωρισμού μετά τη τελευταία αναθεώρηση των σχετικών δεικτών) οι αυξήσεις είναι όχι απλώς πολλαπλάσιες του Γενικού Δείκτη αλλά πραγματικά εκρηκτικές!
Και για του λόγου το αληθές, αρκεί να σταθεί κανείς στα εξής προϊόντα και τις τιμές τους, όπως αυτές διαμορφώθηκαν το Δεκέμβριο:
  • λαχανικά: + 11,5%
  • φρούτα: + 7,7%
  • γαλακτοκομικά- αυγά: + 4%
  • δημητριακά: + 3,8%
  • χυμοί: + 8,2%
  • πετρέλαιο θέρμανσης: + 25,3%
  • φυσικό αέριο: + 39,2%
Τι σημαίνουν τα παραπάνω; Πολύ απλά ότι ενώ ο πληθωρισμός κινήθηκε τον περασμένο μήνα σε επίπεδα χαμηλότερα του μέσου όρου της Ευρωζώνης, το καλάθι των νοικοκυριών έγινε πολύ πιο "αλμυρό", συρρικνώνοντας δραματικά την αγοραστικά δύναμη των ασθενέστερων και εντείνοντας το κίνδυνο φτώχειας στις πλέον ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.


Στον αντίποδα, πριν καν επιχειρηθεί η περαιτέρω μείωση των αποδοχών των εργαζομένων μέσω των εφιαλτικών σεναρίων που εξυφαίνονται τις τελευταίες ημέρες, η Στατιστική Αρχή αναδεικνύει την άλλη όψη του νομίσματος. Το κόστος εργασίας στο σύνολο της οικονομίας για το 2011 υποχώρησε κατά 7,6% και ειδικά στη μεταποίηση κατά 8%, ενώ όσον αφορά στους μισθούς η μείωση είναι της τάξης του 6,2% και 6,9% αντιστοίχως!


Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πολύ απλά ότι ενώ ασκούνται πιέσεις από τη Τρόικα αλλά κι από εργοδοτικές οργανώσεις για περαιτέρω μείωση μισθών, προκειμένου να επιτευχθεί η πολυθρύλητη "εσωτερική υποτίμηση" που ευαγγελίζεται με πάθος κυρίως το ΔΝΤ για να ενισχυθεί η φθίνουσα ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, η ζυγαριά εξακολουθεί να γέρνει από τη μια μεριά, καθώς οι τιμές συνεχίζουν να "τρέχουν" στην αντίθετη κατεύθυνση από τους μισθούς...











iefimerida.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ - ΕΝΑ VIDEO ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ...



ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ - ΕΝΑ VIDEO ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΟΛΟΙ
thesecretrealtruth
Διαβάστε περισσότερα » »

ΑΦΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΙΜΒΡΟΥ....

ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΤΟΥ ΕΛΛ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ


Aνοίγει πάλι το Ελληνικό σχολείο της Ίμβρου - Αναζητούνται παιδιά...
Την επαναλειτουργία Ελληνικού μειονοτικού σχολείου στην Ίμβρο μετά από 47 χρόνια ενέκριναν οι Τουρκικές αρχές, αν και πλέον δεν υπάρχουν παιδιά, καθώς οι Έλληνες του νησιού αναγκάστηκαν να την εγκατελείψουν λόγω των διώξεων και της.... εγκατάστασης ανοικτών φυλακών στο νησί.
Την έγκριση του αιτήματος αδειοδότησης Ελληνικού μειονοτικού σχολείου στην Ίμβρο που είχε υποβληθεί πέρυσι από μέλη των κοινοτήτων της Ίμβρου, γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος των Μειονοτικών Βακουφίων στην Κεντρική Διεύθυνση Βακουφίων της Τουρκίας, Λάκης Βίγκας, ο οποίος ενημερώθηκε σχετικά από το Τουρκικό υπουργείο Παιδείας.
Σε ανακοίνωσή τους, ο Σύλλογος Ιμβρίων Αθήνας και η Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας - Θράκης, σημειώνουν ότι με την επαναλειτουργία Ελληνικού σχολείου στον τόπο τους, θα δοθεί η δυνατότητα να επιστρέψουν στο νησί και οικογένειες με παιδιά από την Κωνσταντινούπολη, αλλά και την Ελλάδα.

«Έτσι», προσθέτουν, «αναμένουμε να ενισχυθούν οι ανακάμπτουσες, τα τελευταία 10 χρόνια, κοινότητές μας και με νεότερους ανθρώπους, ώστε να ανασυσταθεί εκ νέου ο κοινωνικός ιστός».
Μακάρι να ξανακουστούν τα γέλια και οι φωνές των Ελληνόπουλων στα πατρογονικά εδάφη...
Διαβάστε περισσότερα » »

Το ελληνικό αβγοτάραχο κατατρόπωσε το...χαβιάρι!


Η Μαντόνα, η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, ο Γούντι Αλεν, ο Μπιλ Κλίντον, η οικογένεια Νιάρχου και ο αείμνηστος Ωνάσης είναι μόνο μερικοί διάσημοι που λάτρεψαν την εθνική μας γκουρμέ λιχουδιά.

Ο κύριος αβγοτάραχο Ζαφείρης Τρικαλινός μιλά στο Νewsit και αποκαλύπτει όλα όσα θέλουμε να μάθουμε για το διάσημο προϊον που κερδίζει στα σημεία το χαβιάρι.

Ο πιο διάσημος σεφ του κόσμου Φεράν Αντριά πλέκει το εγκώμιο του ελληνικού αβγοτάραχου "Τρικαλινός" μέσα από το βιβλίο του. Μάλιστα αναφέρει πως...
πρόκειται για μια από τις κορυφαίες γεύσεις του κόσμου καθώς μυρίζει θάλασσα, έχει ραφινάτη γεύση και προσφέρει ευεξία.

Μετά από αυτό πως να μην είναι περήφανος ο κύριος Ζαφείρης Τρικαλινός ο ιδιοκτήτης της παραδοσιακής εταιρείας που ξεκίνησε ο προπαπος του το 1856 στο Αιτωλικό;

Οπως δήλωσε ο κύριος Ζαφείρης Τρικαλινός στο Newsit "σήμερα εγώ, ο αδελφός μου και τα ξαδέλφια μου εξελίξαμε τη γεύση του αβγοτάραχου και το αποτέλεσμα μας επιβράβευσε καθώς μας προτιμούν οι πιο διάσημοι σεφ του κόσμου και όχι μόνο. Πέρα από τον Αντριά οι σεφ που προμηθεύονται αβγοτάραχο από εμάς είναι ο Κέλερ, ο Τζειμ Ολιβερ, ο Μαρκ Χικς και ο Χοσέ Ανδρέ. Είμαστε σε σπουδαίους εμπορικούς οίκους οπως στους Ρότζερς στην Αμερική, στον Πετροσιάν, στο αεροδρόμιο της Γενεύης και της Ζυρίχης, της Σιγκαπούρης και της Ταϊβαν. Δεν πρέπει να παραλείψω πως ο σεφ του Μεγάρου της Προεδρίας της Δημοκρατίας ο κύριος Θανάσης Σκούρας είναι λάτρης του αβγοτάραχου.
Μέσα στους λάτρεις της εθνικής μας γκουρμεδιάς συγκαταλέγεται η βασιλισσα Σοφία της Ισπανίας, ο Γούντι Αλεν, η Μαντόνα, η οικογένεια Νιάρχου και φυσικά ο Αριστοτέλης Ωνάσης ο οποίος είχε πάντα στην τσέπη του λίγο αβγοτάραχο".


O Ζαφείρης Τρικαλινος στην έκθεση Foodex που έγινε στην Ιαπωνία το 2009

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΒΓΟΤΑΡΑΧΟ
Το αβγοτάραχο μας εξηγεί ο κύριος Τρικαλινός "γίνεται από τα αβγά του θηλυκού κέφαλου που είναι ένα ψάρι που ζει ελεύθερα, δεν εγκλωβίζεται και δεν ταϊζεται από τον άνθρωπο. Είναι ένα ψάρι που ειναι πολύτιμο και έχει ευεργετικά για τον οργανισμό συστατικά".

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟ ΑΒΓΟΤΑΡΑΧΟ
Ενα κιλό κοστίζει 120 με 130 ευρώ, αλλά ένα μπαστούνι αβγοτάραχο κοστίζει από 25 εως 30 ευρώ και τρώνε 70 άτομα.
Είναι εξαιρετικό συνοδευτικό ποτών αλλά χρησιμοποιείται και στην κουζίνα σε πάρα πολλές συνταγές.

"Εμείς αυτά που θελουμε είναι να βάλουμε αυτό το πολύτιμο έδεσμα μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι" είπε τέλος ο κύριος Τρικαλινός.
newsit

http://anti-ntp.blogspot.com/2012/01/blog-post_4344.html

Διαβάστε περισσότερα » »

Το Ανέντιμο Μάρκετινγκ των Φαρμακευτικών

Διαβάστε περισσότερα » »

Ποιος κοροϊδεύει ποιον;Σας θυμίζουν τίποτα;;

Διαβάστε τις ημερομηνίες στις οποίες αυτές οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν.


 πηγη
Διαβάστε περισσότερα » »

Ιδού ο χάρτης με τους "ορυκτούς θησαυρούς" της Βορείου Ελλάδος

Σημαντικός ορυκτό πλούτο κρύβει το υπέδαφος της Βορείου Ελλάδος, όπως είναι άλλωστε γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων. Με τον χρυσό του Παγγαίου Όρους έγιναν όλες οι εκστρατείες των Μακεδόνων και είχαν αφθονία σε μεταλλικά ισχυρά όπλα λόγω νικελίου, και των κραμάτων που δημιουργούσαν.
Τώρα με βάση χάρτη που κατέθεσε στην Βουλή ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Γ.Μανιάνης και τον οποίο δημοσιεύουμε, όλες οι περιοχές που έχουν σημειωθεί έχουν βεβαιωμένο ορυκτό πλούτο.


Αποθέματα νικελίου,ψευδαργύρου,μολύβδου,χαλκού,χρυσού και αργύρου στην Μακεδονία και στη Θράκη. Η αξία τους σημαντική, σημαντικότη για τις τοπικές οικονομίες, αλλά όχι τόσο μεγάλη ώστε να χαρακτηριστεί "κρίσιμη" η αξιοποίησή τους για την ελληνική οικονομία.


Βάσει των σημερινών τιμών των μετάλλων οι εντοπισμένες ποσότητες θα μπορούσαν να δώσουν περί τα 29 δισ. ευρώ. Αρκεί βέβαια να υπάρξει σωστή εκμετάλλευσή. Το ποσό δεν είναι μεγάλο, αλλά σε βάθος εικοσι χρόνων προσφέρει ευκαιρίες για να αλλάξουν επίπεδο ζωής οι τοπικες κοινωνίες. Ένα πολύ μικρό μέρος της αξίας αυτής αξιοποιείται σήμερα παραγωγικά. Τα δυναμικά αποθέματα που φιλοξενούνται στις υπάρχουσες μεταλλευτικές αλλά και σε νέες περιοχές κοιτασμολογικού ενδιαφέροντος είναι σε θέση να πολλαπλασιάσουν το προαναφερόμενο οικονομικό μέγεθος.


Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στη Βουλή ο κ.Μανιάτης , η Βόρεια Ελλάδα είναι από τις πλουσιότερες κοιτασματολογικά περιφέρειες της Ευρώπης και αποτελεί σταθερή μεταλλευτική πηγή για την βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας.


Πλούτο έχουμε, αλλά για να τον αξιοποιήσουμε επί εθνική ωφέλεια προϋπόθεση είναι να μην ενεχυριάσουμε στους δανειστές μέσω του αγγλικού δικαίου...

defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

VIDEO: Η Ελλάδα των 500 ευρώ και οι παρουσιαστές του μισού εκατομμυρίου

Ένα ντοκιμαντέρ για την Ελλάδα και την οικονομική κρίση με τίτλο Τι τρέχει με τους...
Έλληνες ετοίμασε η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου για λογαριασμό της κρατικής τηλεόρασης της Σουηδίας.
Η ελληνίδα δημοσιογράφος αν και είναι πολύ δημοφιλής και αγαπητή στην Σουηδία, δεν διστάζει να πάει κόντρα και να βρεθεί στα τηλεοπτικά παράθυρα της σουηδικής τηλεόρασης και να υποστηρίξει τους Έλληνες!

Με τις επιθέσεις που δέχεται η χώρα μας από τα σουηδικά ΜΜΕ να αυξάνονται συνεχώς, η Ελληνίδα δημοσιογράφος που ζει και εργάζεται στην Στοκχόλμη πήρε την απόφαση να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για να αποκαλύψει στους προκατειλημμένους Σουηδούς τα πραγματικά αίτια της κρίσης στην Ελλάδα και τα αποτελέσματά της.


Στα γυρίσματα που διήρκεσαν μία εβδομάδα, η Αλεξάνδρα Πασχαλίδου μίλησε με απλούς ανθρώπους, όπως μια οικογένεια στο Πέραμα που ζει με κομμένο ηλεκτρικό ρεύμα, με ανέργους ενώ επισκέφθηκε και το παιδικό χωριό SOS στην Βάρη.


Η δημοσιογράφος αναφέρθηκε στο ευρύ φάσμα των ανθρώπων που υπάρχουν στην Ελλάδα - από τις οικογένειες που επιβιώνουν με πεντακόσια δολάρια το μήνα, μέχρι και τους παρουσιαστές που αμείβονται με μισό εκατομμύριο το μήνα.


Στο ντοκιμαντέρ μιλούν επίσης η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, ο εκδότης και δημοσιογράφος Γιώργος Κύρτσος, η Ελένη Μενεγάκη και η Άννα Διαμαντοπούλου.


Δείτε ολόκληρο το ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στην σουηδική τηλεόραση:





mediagate.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Λεφτά μπορεί να μην υπάρχουν για μισθούς

Λεφτά μπορεί να μην υπάρχουν για μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές δομές, για τους ερευνητικούς –επιμορφωτικούς όμως σκοπούς των κομμάτων, κατά ένα περίεργο τρόπο…πάντα βρίσκονται. Αυτό προκύπτει από έγγραφη απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση σε σχετική ερώτηση   του ανεξάρτητου βουλευτή Λ.Αυγενάκη. Από τα στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο Υπουργός διαφαίνεται ότι  το ποσό που δίνεται ετησίως στα κόμματα για σκοπούς ερευνητικούς όχι μόνο δεν μειώθηκε μέσα στο 2011 αλλά και πήρε την ανιούσα.

Ενώ δηλαδή το 2010 όλα τα κόμματα που μετέχουν στη Βουλή έλαβαν το συνολικό ποσό των  4.357.140 ευρώ, την χρονιά της μεγάλης κρίσης υπήρξε και εξτραδάκι 465.949 ευρώ προκειμένου να τα βγάλουν πέρα με το συνολικό ποσό για το 2011 να ανέρχεται σε 4.823.089 ευρώ. Αναλυτικά.



Για το 2010 έλαβον:


ΠΑΣΟΚ                1.768.724


ΝΔ                        1.344.300


ΚΚΕ                        418.936


ΛΑΟΣ                     356.412


ΣΥΡΙΖΑ                  312.866


ΟΙΚ.ΠΡΑΣΙΝΟΙ     155.902

        

Όσο για το 2011, τη χρονιά  της μεγάλης κρίσης τα ποσά φούσκωσαν. Ειδικότερα:


ΠΑΣΟΚ                  1.941.547


ΝΔ                          1.517.818


ΚΚΕ                          466.526


ΛΑΟΣ                       389.063


ΣΥΡΙΖΑ                    347.366


ΟΙΚ.ΠΡΑΣΙΝΟΙ       160.769



 http://www.briefingnews.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Ήταν 6 μήνες νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του

Το ΙΧ βρέθηκε χθες, στην περιοχή "Λάκκες" Πευκοχωρίου Χαλκιδικής. Ήταν μέσα σε ρέμα με θαμνώδη έκταση... σε βάθος 8 μέτρων. Μέσα, υπήρχε το πτώμα του 69χρονου σε προχωρημένη σήψη.

Τα ίχνη του είχαν χαθεί από τις 13 Ιουλίου. Την επόμενη μέρα, δηλώθηκε και επίσημα η εξαφάνισή του στο Αστυνομικό τμήμα Κασσανδρείας Χαλκιδικής από την οικογένειά του.

Την ημέρα που εξαφανίστηκε ο 69χρονος, η Πυροσβεστική και η Αστυνομία, ενημερώθηκαν ότι ένα αυτοκίνητο ξέφυγε από την πορεία του στην περιοχή και μέσα, είναι εγκλωβισμένο ένα άτομο.
Ωστόσο παρά τις έρευνες, στις οποίες συμμετείχαν και εναέρια μέσα, δεν είχαν βρει κάτι τότε...

Όλο αυτό το διάστημα ο 69χρονος παρέμενε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του, μέχρι που εντοπίστηκε χθες το απόγευμα.

Συγγενικά του πρόσωπα αναγνώρισαν το πτώμα ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια.

Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν επίσης, το κινητό του τηλέφωνο, ένα κυνηγετικό όπλο και μία συσκευή ανίχνευσης μετάλλων.

Την υπόθεση ερευνά το Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής.
Διαβάστε περισσότερα » »

Ἒλ Μίνα: Τὸ ἑλληνόφωνο χωριὸ τοῦ Λιβάνου .

Ὁ oρθόδοξος ἑλληνισμὸς τοῦ Λιβάνου χρονολογεῖται ἀπὸ τὸν 19ο αἰώνα καὶ ἐνισχύθηκε κατὰ τὴν περίοδο τῆς Μικρασιατικῆς Καταστροφῆς (ἀπὸ τὴ Σμύρνη καὶ τὴν Κωνσταντινούπολη) καὶ κατὰ τὸν Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Εἶναι ἀξιοσημείωτο ὅτι ἡ πρώτη ἑλληνικὴ κοινότητα μὲ τὴν ἐπωνυμία "Φιλόπτωχος Ἑλληνικὴ Κοινότης Βηρυττοὺ" (σύμφωνα μὲ στοιχεῖα τοῦ ἐνημερωτικοῦ δελτίου Greek community of Beirut) ἱδρύθηκε πολὺ πρὶν ἀπὸ τὴν ἀνεξαρτησία τοῦ Λιβάνου, μὲ ἄδειά της τότε Λιβανέζικης κυβέρνησης καὶ τῆς Γαλλικῆς ἁρμοστείας, τὸ 1926. Ἀμέσως ἀκολούθησε ἡ "Ἀστικὴ Ἑλληνικὴ Σχολὴ" καὶ ἡ ἵδρυση τῆς "Ἑνώσης Ἑλληνίδων Κυριῶν" καὶ τοῦ ἀθλητικοῦ συλλόγου "Ἀετός", ὁ ὁποῖος ἐξελίχθηκε ἀργότερα στὴν "Ἑλληνικὴ Λέσχη Βηρυττού".
 
 
Σύμφωνα μὲ τὶς πηγὲς τῆς ἑλληνικῆς πρεσβείας, ἡ ἐγγεγραμμένη ἑλληνικὴ κοινότητα σήμερα ἀνέρχεται στοὺς 3.000 κατοίκους. Κυριότερη ἴσως ἑστία ἑλληνοφωνίας στὸ Λίβανο ἀποτελοῦν οἱ κρητικῆς καταγωγῆς κάτοικοι τῆς χώρας, οἱ ὁποῖοι κατοικοῦν στὸ βόρειο Λίβανο καὶ εἶναι, κατὰ πλειοψηφία, μουσουλμανικοῦ δόγματος. Σύμφωνα μὲ τὰ δεδομένα πραγματοποιηθείσης ἐπιτόπιας ἐρευνᾶς μᾶς (Τσοκαλίδου, 2000), οἱ ἑλληνόφωνες ἑστίες τῆς χώρας συγκεντρώνονται κυρίως στὴν πρωτεύουσα Βηρυττὸ καὶ τὴν Τρίπολη τοῦ Β. Λιβάνου. Τέλος, ἐκτὸς ἀπὸ τοὺς ἑλληνικῆς καταγωγῆς κατοίκους τῆς χώρας, στὸ Λίβανο ὑπάρχει καὶ ἀκαδημαϊκὴ ἑστία ἑλληνομάθειας, ἡ θεολογικὴ σχολὴ τοῦ Balamand στὸ Β. Λίβανο, ἡ ὁποία προετοιμάζει ὀρθοδόξους ἱερεῖς μὲ ὑψηλὸ βαθμὸ ἑλληνομάθειας. Ἡ σχολὴ ἀριθμεῖ 60 φοιτητὲς (ἀνάμεσά τους καὶ λίγες φοιτήτριες), οἱ ὁποῖοι παρακολουθοῦν κάθε μέρα μαθήματα στὰ Ἑλληνικά.
 
 
'Ὅπως προείπαμε, οἱ κυριότερες ἑστίες τοῦ ὀρθοδόξου ἑλληνισμοῦ στὸ Λίβανο εἶναι ἡ πρωτεύουσα Βηρυττὸς καὶ ἡ Τρίπολη τοῦ Β. Λιβάνου. Ἐκτὸς ἀπὸ τὴν "Ἑλληνικὴ Κοινότητα" ὑπάρχει καὶ...ἡ "Ἑλληνικὴ Λέσχη", μὲ αὐτόνομη διοίκηση, ἡ ὁποία ἀπαρτίζεται ἀπὸ νεαρὰ μέλη τῆς ἑλληνικῆς κοινότητας καὶ διοργανώνει ξεχωριστὲς ἐκδηλώσεις γιὰ τὴ διατήρηση τῆς ἑλληνικῆς ταυτότητας στὸ Λίβανο. Τὸ σημερινὸ σχολεῖο τῆς ἑλληνικῆς κοινότητας Βηρυττοῦ ἐνισχύεται ἀπὸ τὴν ἑλληνικὴ πολιτεία μὲ ἀποστολὴ ἀποσπασμένου δασκάλου, ἀλλὰ συντηρεῖται ἀποκλειστικὰ ἀπὸ τὴν ἑλληνικὴ κοινότητα Βηρυττού.
 
 
Στὴν Τρίπολη τοῦ Β. Λιβάνου λειτουργεῖ ἐδῶ καὶ 40 χρόνια Ἑλληνικὴ Λέσχη, στὴν ὁποία συχνὰ λειτουργεῖ καὶ σχολεῖο Ἑλληνικῶν. Εἶναι ἀξιοσημείωτο τὸ ἐνδιαφέρον ἀτόμων μὴ-ἑλληνικῆς καταγωγῆς στὸ Λίβανο γιὰ τὴν ἑλληνικὴ γλώσσα, μὲ τὴν ὁποία μποροῦν νὰ αἰσθάνονται ἄνετα τόσο ὁ ὀρθόδοξος ντόπιος πληθυσμὸς (περίπου 15% τοῦ συνόλου), λόγω κοινοῦ θρησκεύματος, ἀλλὰ καὶ οἱ ὑπόλοιπες κοινωνικὲς ὁμάδες, ποὺ μαθαίνουν ἀπὸ νωρὶς νὰ ἐκτιμοῦν τὴν ἑλληνικὴ παράδοση, κυρίως γιὰ λόγους παλαιῶν ἱστορικῶν δεσμῶν ἀλλὰ καὶ γεωγραφικῆς ἐγγύτητας. Ταυτόχρονα, ὅμως, τὰ περιορισμένα μέσα ποὺ διαθέτουν τὰ ἑλληνικὰ κοινοτικὰ σχολεῖα (ἰδίως ἡ ἔλλειψη βιβλίων καὶ ἐκπαιδευμένου διδακτικοῦ προσωπικοῦ) συνεπάγονται καὶ χαμηλὸ ἐπίπεδο ἑλληνομάθειας, ἐνῶ ἔμφαση δίνεται σὲ ἐπιφανειακὰ στοιχεῖα τῆς ἑλληνικῆς κουλτούρας, ὅπως εἶναι οἱ χοροὶ καὶ οἱ ἐθνικὲς γιορτές.
 
 
Ο Κρητικὸς Σύνδεσμος ("Φιλανθρωπικὸς Κοινωνικὸς Λιβανέζικος Κρητικὸς Σύλλογος") ἱδρύθηκε τὸ 1996 στὸ ἐπίνειο τῆς Τρίπολης τοῦ Β. Λιβάνου, τὴν Ἒλ Μίνα. Σύμφωνα μὲ τὸ καταστατικό του συλλόγου, τὰ μέλη τοῦ αὐτοπροσδιορίζονται ὡς πρόσφυγες ἀπὸ τὴν Κρήτη (τέλη τοῦ 19ου-ἀρχὲς 20ου αἵ. μὲ ἔτος ἵδρυσης τὸ 1897), οἱ ὁποῖοι μετοίκησαν στὸ Λίβανο καὶ εἰδικὰ στὶς περιοχὲς τῆς Τρίπολης καὶ τῆς Ἒλ Μίνα. Σκοπὸς τοὺς εἶναι ἡ βελτίωση τοῦ βιοτικοῦ ἐπιπέδου καὶ ἡ ἐπιτέλεση φιλανθρωπικοῦ καὶ κοινωνικοῦ ἔργου, μὲ τρόπο ἀφιλοκερδῆ καὶ χωρὶς πολιτικὲς ἐπιδιώξεις. Ἀξιοσημείωτο εἶναι ὅτι στὸ καταστατικό του συνδέσμου δὲν γίνεται καμμία ἀναφορὰ στὸ θρήσκευμα τῶν μελῶν. Οἱ ἴδιοι δηλώνουν ὅτι τὸ γεγονὸς ὅτι ζοῦν σὲ μία πολυθρησκευτικὴ κοινωνία ἔχει συντελέσει στὴ διαμόρφωση μίας ἀνεκτικῆς στάσης ἀπέναντι στὴ θρησκεία. Ἡ ἑλληνικὴ πρεσβεία τοῦ Λιβάνου τοὺς ἀντιμετωπίζει συχνὰ μὲ δυσπιστία, ἐνῶ οἱ ἴδιο νιώθουν ὅτι δὲν καθιστοῦν ἀρκετὰ αἰσθητὴ τὴν παρουσία τους ὡς ἑλληνόφωνη ἑστία τῆς διασπορᾶς παρ' ὅλο ποὺ ἐξακολουθοῦν νὰ διατηροῦν τὴν κρητική τους συνείδηση καὶ νὰ ἐπιθυμοῦν σχέσεις μὲ τὴν μητροπολιτικὴ Ἑλλάδα. Ἐνδεικτικά, πολλοὶ δήλωσαν ὅτι, παρ' ὅλο ποὺ εἶναι μουσουλμάνοι, εἶναι μονογαμικοὶ καὶ θεωροῦν τὸ διαζύγιο ντροπή, θέλοντας ἔτσι νὰ ἀποδείξουν τὴν προτίμησή τους σὲ κάποιες χριστιανικὲς ἑλληνικὲς παραδόσεις. 
 
 
Μέχρι νὰ ἀρχίσει ὁ ἐμφύλιος πόλεμος στὸ Λίβανο (1975), ἡ κοινότητά τους ἦταν πολὺ δεμένη καὶ ἀπόλυτα ἐνδογαμική. 'Ἔπειτα ὅμως, πολλοὶ ἀναγκάστηκαν νὰ μεταναστεύσουν καὶ ἡ κοινότητα διασπάστηκε, ἐνῶ ὅπως τονίζουν οἱ ἴδιοι, οἱ σχέσεις τους μὲ τοὺς Λιβανέζους συμπολίτες τοὺς ὑπῆρξαν πάντοτε ἄριστες. Ἡ πλειοψηφία τῆς κοινότητας διατηρεῖ τὰ Ἑλληνικὰ σὲ ἱκανοποιητικὸ βαθμό, ἐνῶ ἕνα μέρος τῆς ἔχει μόνο παθητικὴ γνώση τῆς γλώσσας.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Τέσσερα στα δέκα ελληνόπουλα έχουν οστεοπενία και αύριο οστεοπόρωση.

Το ποσοστό γίνεται μεγαλύτερο λόγω της οικονομικής κρίσης.

Διαβάστε περισσότερα » »

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ – ΔΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Με απόφαση της Δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου, αύριο Πέμπτη 12/01/2012, δεν θα λειτουργήσουν οι παρακάτω σχολικές μονάδες που θερμαίνονται με Τηλεθέρμανση,  λόγω χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν και την εκ περιτροπής λειτουργία της Τηλεθέρμανσης, εξ αιτίας της νέας βλάβης στον ΑΗΣ/ΔΕΗ Πτολεμαΐδας:

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Πτολεμαΐδας,
Οι 2 Παιδικοί Σταθμοί,
Τα Νηπιαγωγεία: 1ο 2ο 3ο 4ο 5ο 8ο 9ο 11ο 13ο 14ο 15ο 18ο και 19ο
Τα Δημοτικά σχολεία: 1ο 2ο 3ο 4ο 5ο 6ο 8ο 9ο και 10ο 
Τα Γυμνάσια: 1ο 2ο 3ο 4ο ,
Το Μουσικό γυμνάσιο και λύκειο
Τα Λύκεια: 1ο 2ο 3ο και
Τα ΕΠΑΛ 1ο 2ο 3ο

Θα λειτουργήσουν κανονικά:

Τα Νηπιαγωγεία: 6ο 7ο 10ο 12ο 16ο και 17ο
Τα Δημοτικά σχολεία: 7ο 11ο και 12ο 
Το Γυμνάσια: 5ο και
Το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό


Διαβάστε περισσότερα » »