Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Η Τουρκία εκσυγχρονίζει 213 F-16. Oι ΗΠΑ δίνουν τους μυστικούς κωδικούς.


ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Η Τουρκία αποφάσισε να εκσυγχρονίσει τα 213 μαχητικά F-16 που διαθέτει στο οπλοστάσιο της. Σύμφωνα με την εφημερίδα Vatan, λόγω της συμφωνίας οι ΗΠΑ δέχθηκαν να δώσουν του μυστικούς κωδικούς των F-16.
O εκσυγχρονισμός των συγκεκριμένων μαχητικών θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροπορικής Βιομηχανίας .
Η συμφωνία υπεγράφη με τις ΗΠΑ και το ο εκσυγχρονισμός του κάθε F-16 θα κοστίσει 5.2 εκατομμύρια δολάρια. Το συνολικό κόστος του έργου υπολογίζεται σε 2.9 δισεκατομμύρια δολάρια.


Οι γείτονες μας θεωρούν μεγάλο επίτευγμα πως η κυβέρνηση Ομπάμα, δέχθηκε την αποδέσμευση των κωδικών των F-16 καθώς οι ΗΠΑ δεν έδιναν σε κανένα κράτος , εκτός από το Ισραήλ.
Η Τουρκία θα αναλάβει τον εκσυγχρονισμός και των F-16
 
onalert
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι Αλβανοί «κρύβουν» τα μνημεία μας στη Β. Ήπειρο. Αναδεικνύουν μόνο αυτά της Ρωμαϊκής περιόδου!

Για ακόμη μια «στυγνή» πρόκληση των Αλβανών κάνουν λόγο πολλοί Βορειοηπειρώτες, που ισχυρίζονται, ότι οι Αλβανοί...
αποκρύπτουν -τεχνηέντως- αρχαιοελληνικά ευρήματα στην περιοχή της Δερόπολης και αναδεικνύουν μόνο τα Ρωμαϊκά!

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η έκθεση φωτογραφίας που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στο Αργυρόκαστρο, με θέμα την αρχαιοελληνική πόλη της Αδριανούπολης. Η έκθεση εντάσσεται στο...
πλαίσιο της 11ης εβδομάδας της Ιταλικής Γλώσσας. Εκτίθενται 60 φωτογραφίες από τις ανασκαφές που γίνονται τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της Δερόπολης και κυρίως γύρω από το αρχαίο θέατρο των Σωφράτικων, από Ιταλούς και Αλβανούς αρχαιολόγους των Πανεπιστημίων Ματσεράτα και Αργυροκάστρου.
Όπως αναφέρει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα, «Αλβανοί και Ιταλοί προσπαθούν να αναδείξουν τα ευρήματα της Ρωμαϊκής Περιόδου, αποκρύπτοντας αυτά της Ελληνικής, ενώ υπάρχουν και καταγγελίες για την καταστροφή τους»!

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ…
• Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, στα εγκαίνια της έκθεσης το «παρών» έδωσε και ο Υπουργός Πολιτισμού της Αλβανίας Άλντο Μπούμτσι, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η έκθεση είναι τμήμα της «κοινής αλβανό-ιταλικής πολιτιστικής κληρονομιάς, είναι η απόδειξη των δεσμών των δύο λαών από την αρχαιότητα και ότι, όπως ο ιταλικός πολιτισμός είναι γνωστός στη χώρα του, έτσι πρέπει και ο αλβανικός πολιτισμός να γίνει πιο γνωστός στην Ιταλία»!

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ
Βορειοηπειρωτικοί κύκλοι σημειώνουν, ότι τέτοια φαινόμενα θα πρέπει να σταματήσουν και άμεσα να υπάρξει συνεργασία Ελλάδας και Αλβανίας για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανάδειξη των αρχαιοελληνικών μνημείων της Βορείου Ηπείρου. Υπενθυμίζεται, ότι στην περιοχή, εκτός από τις δεκάδες εκκλησίες, υπάρχει πλήθος σημαντικών αρχαιοελληνικών μνημείων. Για παράδειγμα, στην Φοινίκη, την παλαιά πρωτεύουσα της Χαονίας και της Ηπείρου, υπάρχει το περίφημο Βουθρωτό και τα μνημεία, όπως το Βαπτιστήριο, η πύλη του Λέοντος κ.α.

Να σημειωθεί, ότι το Βουθρωτό προστατεύεται από την Ουνέσκο, ενώ περισσότερης ανάδειξης χρίζουν και άλλα μνημεία, όπως το θέατρο και η Νεκρόπολη της Αδριανούπολης.
epirus-ellas.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΙΣΙΟΥ: ΒΡΕ ΜΠΑΣ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΑΥΤΟΙ ΟΙ...ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΙ ΤΕΛΙΚΑ;


Θα έχετε κυβέρνηση και θα είναι σαν να μην έχετε"!

Επανερχόμαστε ξανά στο θέμα, με αφορμή το πρωτοσέλιδο του "Στόχου" αριστερά.

Διάφοροι "εξυπνάκηδες" ειρωνεύονται και βρίζουν, όποτε γράφουμε σχετικά με τα όσα ΠΡΟΕΙΠΕ ο π. Παίσιος: Η πλάκα είναι, πως αυτά ακριβώς τα λόγια επαναλαμβάνουν σήμερα σχεδόν όλοι οι 'Ελληνες!

Βλέποντας την κωμωδία της "συγκυβέρνησης" και τους προδότες πολιτικούς, ο κόσμος ένα πράμα λέει:"Και που έχουμε κυβέρνηση, είναι σα να μην έχουμε"!

Άραγε να είναι όλοι...θρησκόληπτοι και ακροδεξιοί, όπως μας χαρακτηρίζουν κάποια παπαγαλάκια;

Οι Γεροντάδες της Ορθοδοξίας, έχουν προβλέψει εδώ και χρόνια αυτά που συμβαίνουν τώρα: Μπορεί στην εποχή τους να τους χαρακτήριζαν...τρελούς, όμως η τραγική επιβεβαίωση που ζούμε δείχνει πως ήταν λογικότατοι!

Ας το καταλάβουν αυτό ορισμένοι που καμώνονται ότι τα ξέρουν όλα, πριν τα ίδια τα γεγονότα τους ξεπεράσουν!
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκόπια -Γερμανός βουλευτής: «Θα σας συμβούλευα, συμβολικά, να υποστηρίξετε την Ελλάδα»

«Η νέα κατάσταση  που διαμορφώνεται στην Ελλάδα- σε σχέση με την FYROM,  δεν πρόκειται να ευνοήσει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, επειδή το Ευρώ και τη Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποτελέσουν  οι προτεραιότητες για την Αθήνα», δήλωσε ο Jürgen Klimke, μέλος της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Βουλής, σύμφωνα με αναφορά της Deutsche Welle.


«Η νέα κυβέρνηση θα είναι μεταβατική, θα πρέπει να προετοιμάσει τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν σε τρεις μήνες. Ως εκ τούτου, κατά την άποψή μου, να μην περιμένουμε καμία σοβαρή εξέλιξη στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας. Θα κυριαρχήσουν  το θέμα του ευρώ και το μέλλον στην ΕΕ», αξιολόγησε ο αναφερόμενος βουλευτής για την Ελλάδα και τους προβληματισμούς που παρατηρούνται στο πολιτικό σκηνικό της FYROM.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Jürgen Klimke, βουλευτή του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος δεν αναμένεται καμία πρόοδος στο επόμενο τρίμηνο που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ολοκλήρωση της χώρας, σημειώνει η σκοπιανή εφημερίδα.

Ο Γερμανός πολιτικός αναφερόμενος στην «εκμετάλλευση της πολιτικής αδυναμίας» που παρουσιάζει το χρονικό αυτό διάστημα η ελληνική διπλωματία,  θα αναφέρει:

«Ο στόχος (στα Σκόπια)  δεν πρέπει να είναι η εκμετάλλευση των αδυναμιών της Ελλάδας, αλλά η  ενότητα και τη συνεργασία (στη χώρα σας).  
»Η πολιτική που προσβλέπει στη χρησιμοποίηση των αδυναμιών της Ελλάδας, θα ήταν αντιπαραγωγική και δεν θα την συμβούλευα», σχολίασε ο Γιούργκεν Κλίμκε.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα Σκόπια θα πρέπει να παραμείνουν εποικοδομητικά και να συνεργαστούν  και ενδεχομένως, συμβολικά, να υποστηρίξουν την Ελλάδα, γιατί σύμφωνα με τον ίδιο, «μακροπρόθεσμα θα έχουν κέρδος».
Διαβάστε περισσότερα » »

Ανοιχτή επιστολή - απάντηση Γιώργου Χατζημαρκάκη

Ανοιχτή επιστολή Γ. Χατζημαρκάκη σχετικά με το συνέδριο της ΜΚΕ στα Σκόπια στις 4.11.2011
08-11-2011 - 17:26

Ανοικτή επιστολή – απάντηση Γιώργου Χατζημαρκάκη

Φαίνεται πως η εθνικιστική προπαγάνδα που έχει αναπτυχθεί από ορισμένους στα Σκόπια εναντίον μου βρίσκει συμπαραστάτες και στην Ελλάδα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρουσιάζονται με στοχευόμενο και στρεβλό τρόπο οι αναφορές μου σε ορισμένα θέματα. Λυπάμαι που η προβοκάτσια πέρασε με τον τρόπο αυτό στους Έλληνες. Η αλήθεια παραποιήθηκε επιμελώς στα Σκόπια και δυστυχώς αναμεταδόθηκε από τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Περίμενα με αρκετή υπομονή μην πιστεύοντας πως κάποιοι στην Ελλάδα προσπαθούν να κατευθύνουν την κοινή γνώμη με τίτλους εφημερίδας όπως: «Εθνική προδοσία από τον κολλητό της Ντόρας» και πολλά άλλα. Κάποιοι επιλέγουν να στοχοποιούν και να σπέρνουν προβοκάτσιες για τους πολιτικούς που τους ενοχλούν.  

Είναι εκείνοι ακριβώς που οδηγούν σήμερα στην στοχοποίηση μου στην ιστοσελίδα της «Χρυσής Αυγής» όπου παρουσιάζομαι σε εισαγωγικά ως «Έλληνας» ή στη στοχοποίησή μου σε ακροδεξιά και εθνικιστικά Blogs όπου είναι απίστευτες οι βρισιές και οι απειλές που δέχομαι όπως και εκείνες που φτάνουν καθημερινά στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο και συναγωνίζονται τις μόνιμες ύβρεις και απειλές των Σκοπιανών. 

Παραθέτω τα πραγματικά γεγονότα, σε απάντηση της στημένης προπαγάνδας που δυστυχώς κάποιοι σκόπιμα υιοθέτησαν στην Ελλάδα.   

Είναι γνωστό πως αποτελούσα και αποτελώ «κόκκινο πανί» για πολλούς στα Σκόπια. Τον περασμένο Δεκέμβριο δήλωσα ξεκάθαρα, ως πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης - FYROM, πως ανώτερα στελέχη του κόμματος του κ. Γκρουέφσκι, με απείλησαν πως θα χάσω την αξιοπιστία μου. Μάλιστα διεθνούς εμβέλειας ΜΜΕ κλήθηκε από τους Σκοπιανούς να ερευνήσει για να αποκαλυφθεί εάν έχω δωροδοκηθεί από τους Έλληνες. Την κατηγορία αυτή την απέρριψα και την χαρακτήρισα γελοία.

Ακολούθησε πρόσφατα το γνωστό επεισόδιο προβοκάτσιας στο Ευρωκοινοβούλιο από τρεις δήθεν δημοσιογράφους από τα Σκόπια που δεν επέτρεπαν να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση για την ελευθερία του τύπου στη FYROM. Οι αντιδράσεις και τα δημοσιεύματα είναι γνωστά με πολλά υπονοούμενα και συγκεκριμένο κλίμα που δημιουργήθηκε στη FYROM.

Έτσι, φτάσαμε στην συνεδρίαση της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής (ΜΚΕ) στα Σκόπια. Οφείλω να σημειώσω πως κανένας από τους Έλληνες ευρωβουλευτές που συμμετέχουν στην Επιτροπή δεν παραβρέθηκε στις συνεδριάσεις, για ξεχωριστούς λόγους ο καθένας. Χωρίς αυτό να αποτελεί μομφή για κανένα.    

Για πρώτη φορά στην επταετή θητεία μου ως ευρωβουλευτής είχα 24ωρη φρούρηση από τρεις αστυνομικούς που διέθεσε το κράτος της FYROM, εξαιτίας των πολλών δημοσιευμάτων και των απειλών εναντίον μου.   

Μετά το τέλος των συνεδριάσεων, δήλωσα, ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ότι υπάρχουν από τις Βρυξέλλες σημάδια για την ένταξη της χώρας, η χώρα αξίζει καλύτερους αντιπροσώπους από τα τρία πρόσωπα που δημιούργησαν τα επεισόδια και ως Πρόεδρος έχω στόχο να βοηθήσω στην ένταξη της χώρας στην Ε.Ε.

Αυτός ο χαιρετισμός ξεκίνησε με τη φράση ότι θα πω λίγα πράγματα στα «Makedonski». Αυτός ήταν και ο όρος που χρησιμοποίησα καθόλη τη διάρκεια των δηλώσεων μου και έγιναν στη γλώσσα αυτή. Φαίνεται και στα σχετικά βίντεο.

Το πρακτορείο Ειδήσεων των Σκοπίων MIA ανέφερε ότι μίλησα για «Μακεδονική» (Macedonian) γλώσσα. Την είδηση μάλιστα αναπαρήγαγε το ΑΠΕ-ΜΠΕ στην Ελλάδα και κάποια ΜΜΕ και Blogs έσπευσαν να την υιοθετήσουν, δίνοντας ερμηνείες ανάλογα με τις προθέσεις που είχαν.
Σε ορισμένες περιπτώσεις μπορώ να κατανοήσω πως πρόκειται για αγνό πατριωτισμό. Στις περιπτώσεις όμως εφημερίδων ή blogs που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και απόψεις, αυτό δεν ισχύει.  

Η γλώσσα – αγγλικά «makedonski» και κυριλλικά «Македонски» – έχει μεγάλες επιρροές από τις δυτικές διαλέκτους της Βουλγαρίας και κωδικοποιήθηκε αμέσως μετά το 1944 από τον Τίτο, ως γλώσσα στην περιοχή των Σκοπίων.

Ο όρος «Macedonian» χρησιμοποιείται από όσους αποκαλούν διεθνώς τη FYROM με τη συνταγματική της ονομασία. Είναι γνωστό σε όλους πως οι αρχαίοι Μακεδόνες που ήταν πολιτισμικά και εθνοτικά Έλληνες μιλούσαν Ελληνικά.

Στο σκεπτικό αυτό θα πρέπει να σημειωθεί ένα συγκεκριμένο παράδειγμα που φανερώνει την αντίληψη περί γλώσσας. Στη Νότια Αφρική ομιλείται από μετανάστες Ολλανδούς μία γλώσσα η οποία αποκαλείται "Afrikaans". Υπάρχει λοιπόν μια "Αφρικανική" γλώσσα που ομιλείται σ’ ένα κομμάτι της Αφρικανικής ηπείρου, αλλά η γλώσσα αυτή δεν αναφέρεται ως γλώσσα «της Αφρικής», δεδομένου ότι υπάρχουν πολλές άλλες γλώσσες που ομιλούνται στην Αφρική. 

Η γλώσσα "Makedonski" στην Κυριλλική γραφή, που προέρχεται κατά 70% από Βουλγαρικές διαλέκτους και 30% από Σλαβικές δεν μπορεί να ονομαστεί ως «Μακεδονική» αφού απηχεί μια μόνο τοπική παράδοση. Η ελληνική γλώσσα ήταν εκείνη που μιλούσαν οι αρχαίοι Μακεδόνες και αυτό αποτελεί ξεκάθαρη ιστορική καταγραφή.   

Τη διαφοροποίηση ανάμεσα σε «makedonski» και «Macedonian» την επεσήμαναν και σε αναλύσεις που έγιναν στα Σκόπια από τηλεοπτικά κανάλια αποκαλώντας με «Δούρειο Ίππο».

http://www.echedoros-a.gr/2011/11/sitel.html 

Ωστόσο δεν διάλεξαν να παρουσιάσουν το συγκεκριμένο θέμα στην Ελλάδα, μιας και δεν εξυπηρετούσε τη σκοπιμότητα να χαρακτηριστεί ο Χατζημαρκάκης «προδότης» και «ανθέλληνας». Κι αυτό αφορά όσους ενήργησαν με σκοπιμότητα και το γνωρίζουν.


--
πηγή: Γιώργος Χατζημαρκάκης - Ευρωβουλευτής
Διαβάστε περισσότερα » »

Ειμαστε μονο για φασκελα !!!!!

Συμφωνα με  το Wikipedia   δεν ειναι ο Πετσαλνικος πλέον πρωθυπουργός της Ελλάδας ......

Τι άλλο να πει κανείς ........Πριν μισή ώρα είχε την πρωθυπουργική καρέκλα και τώρα το αφαιρέσανε ,το θέμα  είναι οτι ακόμα και στο Wikipedia το οποίο είναι μία παγκόσμια βιβλιοθήκη  αλλάζουν τα  δεδομένα κάθε λεπτό!!!


Διαβάστε περισσότερα » »

Πραγματικότητες & αλήθειες πικρές αλλά αδιαμφισβήτητες

"ΠΡΌΕΔΡΕ, ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ, ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΩΤΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ"

Επιστολή - ΣΟΚ από την Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Καισαριανής στον ΓΑΠ


Φίλε-Σύντροφε (και το εννοώ...ακόμα) Πρόεδρε.

Είναι γεγονός πως ανέλαβες μια Χώρα «σκυλευμένη» απ΄τα « πιράνχας» του...εμπριμέ...«συστήματος» επί 60-70 χρόνια με αποκορύφωμα το...«τσουνάμι» της «πολιτικής» πενταετίας 2004-2009 ΟΠΟΥ «έφαγαν» τα ΠΑΝΤΑ. Άφησαν ΜΟΝΟΝ απ΄τις «εκκλησίες» τις κολυμπήθρες και τις...καμπάνες (κι΄αυτά λόγω βάρους)
ΑΥΤΑ για την ιστορία.
 

Είναι γεγονός πως: ΑΝ υπήρχε βραβείο Νόμπελ για Διάσωση Χώρας, θα το δικαιούσαι ΕΣΥ και 
ΟΧΙ, βέβαια, η...«άχρηστη» Κυβέρνηση σου. 

Μια Κυβέρνηση που εσύ επέλεξες (και φέρεις την ευθύνη). 

Μια Κυβέρνηση πενήντα (50) περίπου «ατόμων» εκ των οποίων οι σαράντα (40) είναι: ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, με πολιτικά ένσημα...ΜΗΔΕΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ με...«φιλί στο στόμα» με το «σύστημα» (ορά...ψηφοφορία για το σκάνδαλο της Siemens). Μια Κυβέρνηση που για δυο (2) χρόνια: ΔΕΝ ήταν έτοιμη να κυβερνήσει. Κάτι που αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος.
 

Στα δύο (2) χρόνια διακυβέρνησης διεφάνη περίτρανα ή η ανικανότητα των «παιδιών» ή το «μέγεθος» της πολιτικής τους «ελευθερίας» ΓΙΑΤΙ φρονώ ότι το μέγεθος της ελευθερίας κάθε ανθρώπου εξαρτάται απ΄το μήκος της...«αλυσίδας» που το «σύστημα» του δένει στο λαιμό!!!
 

ΔΕΝ «έπιασαν» τους..
.ΦΟΡΟΑΠΑΤΕΩΝΕΣ...ΓΙΑΤΙ;
 

ΔΕΝ «μείωσαν» τα...έξοδα του Δημοσίου...ΓΙΑΤΙ;
 

ΔΕΝ «δημιούργησαν»...ανάπτυξη...ΓΙΑΤΙ;
 

ΔΕΝ «λειτουργούν» οι...ελεγκτικοί μηχανισμοί...ΓΙΑΤΙ;;;
 

ΔΕΝ «ακούμπησαν» τις τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης της καθημερινότητας για την επιβίωση...ΓΙΑΤΙ;
 

ΔΕΝ «ξεκόλλησαν» απ΄τις «πόρτες ΟΛΩΝ μα ΟΛΩΝ των Δημοσίων Υπηρεσιών το...«αυτοκόλλητο» με το...«μακρύ χέρι»...ΓΙΑΤΙ;
 

ΔΕΝ «ξαναμίλησε» ΚΑΝΕΙΣ απ΄τους «αδιάφθορους», «έντιμους», «δημοκράτες», «σοσιαλιστές» Κυβερνώντες ΓΙΑ: το Χρηματιστήριο-τα δομημένα ομόλογα-τη Siemens-τα καταληστεμένα συνταξιοδοτικά ταμεία -το Βατοπέδι-την «ιερή αγελάδα» των Ολυμπιακών Αγώνων με τα...«πουλέν» της κοντολογίς.
 

ΔΕΝ απεδόθη...δικαιοσύνη...ΓΙΑΤΙ;;;
 

Για όλα αυτά τα ΓΙΑΤΙ και για εκατοντάδες μικροΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ η «γνωστή»-«διαχρονική» απάντηση:
α) Οι «100» οικογένειες με το «σύστημα» τους ΔΕΝ πολεμιούνται.
β) Είναι θέμα δικαιοσύνης και νόμων.

Ναι αδελφέ Πρόεδρε, δέχομαι τις απαντήσεις αυτές. ΟΜΩΣ ΔΕΝ συμφωνώ γιατί ΕΓΩ (η πλέμπα)...πλέον άρχισα (όσο θα το μπορέσω) σε ΚΑΝΕΝΑΝ να με...«κάνει» να...«ξαναπερπατήσω» στα τέσσερα επειδή ΕΤΣΙ με «θέλει» το...«σύστημα»
ΕΓΩ, λοιπόν, η...πλέμπα αποφάσισα και ψήφισα εσένα επειδή με έπεισες ότι είσαι ΚΑΤΙ...άλλο, ότι φέρνεις ΚΑΤΙ το...νέο. Γι΄αυτό περίμενα από «ΣΕΝΑ» να...ξεσκίσεις το...«σύστημα» (και ΟΧΙ να αφομοιωθείς)
Γι΄αυτό περίμενα από «ΣΕΝΑ» να αλλάξεις...να διαμορφώσεις τους νόμους ΕΤΣΙ ώστε να αποδόσεις δικαιοσύνη.

Ξέρω πως είναι δύσκολο και επικίνδυνο να «μπεις» απέναντι στο...«σύστημα» με κίνδυνο ακόμη και να σε βρουν στα «μπάζα»

ΟΜΩΣ, αδελφέ, ΜΟΝΟΣ σαν επέλεξες τη ΘΕΣΗ του «καπετάνιου» με...Ο,ΤΙ αυτό συνεπάγεται και τελειώνοντας με την εκτίμησή μου και την αγάπη μου...«εμπέδωσε» και το...ελληνικότατον:

«τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους»


Αναρτήθηκε από Γιάννης Καϋμενάκης



ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ Σ.Ε Τ.Ο. ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

web: http://do.pasok.gr/kaisariani/

.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΚΑΜΙΑΣ,Σ.Ε.:

ΓΡΑΦΙΔΟΥ ΓΕΣΘΗΜΑΝΗ
ΚΑΥΜΕΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΟΥΤΣΟΥΠΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
ΠΑΠΑΛΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
Διαβάστε περισσότερα » »

Coca Cola- Λέσχη Μπιλντεμπεργκ -Πατριαρχείο Φαναρίου : τι τους ενώνει ;

Ποιος το περίμενε αλήθεια ;

Ότι ο επιλεγείς από την «αυτού θειοτάτη παναγιότητα» ως  « Μέγας Μαϊστωρ του Οικ.Πατριαρχείου», και ως  Αντιπρόεδρος της Αδελφότητος των Οφφικιάλων της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας "Παναγία η Παμμακάριστος" θα ήταν μόνιμο μέλος της σιωνιστικής λέσχης Μπίλντεμπεργκ (συνεδρίασε προσφάτως εν Αθήναις και η δράση της καταγγέλθηκε με σφοδρότητα από τον μητροπολίτη Πειραιώς π.Σεραφείμ) !!!!!!!

Έμεινα ,για άλλη μια φορά , έκθαμβος από τις καταπληκτικές επιλογές προσώπων που κάνει ο oικολογολογών «Πατριάρχης του Γένους», πολλές εκ των οποίων μαρτυρούν την νοοτροπία και τις προθέσεις του (βλ.Θόδωρο Αγγελόπουλο,Δημ. Κοντομηνά κ.α)

Εφημερίδα ΙΣΟΤΙΜΙΑ: ...«ο Γιώργος Δαυίδ, ο Έλληνας «θαμώνας» -όπως τον αποκαλούν οι φίλοι- της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, ο Άρχων Μαΐστωρ του Οικουμενικού Πατριαρχείου...»
Εφημερίδα ΑΞΙΑ  «Ως συνήθως, από ελληνικής πλευράς παρόντας (στη συνεδρίαση της Λέσχης Μπιλντεμπεργκ το 2009) θα είναι ο γνωστός για τις πολλές συμμετοχές του κ Γιώργος Δαυίδ.»
Στην επίσημη ιστοσελίδα των οφφικιάλων του Οικουμενικού Θρόνου αφιερώνεται το παρακάτω στον κ.Γεώργιο Δαυίδ,πρόεδρο της ελληνικής Κόκα Κόλα.
georgedavid.jpg
Πώς να μη θαυμάσει κανείς! Είναι γνωστή εξάλλου η συμβολή της Coca Cola στην διάσωση του περιβάλλοντος, στην υγεία των ελληνοπαίδων , στην φροντίδα των ενηλίκων  κλπ
david.jpg

Tι άλλο να  πεί κανείς ; Ότι το Πατριαρχείο έχει μόνιμο αντιπρόσωπο στη, μασωνικής υφής, λέσχη Bildeberg ή ότι η λέσχη Bildeberg έχει εκπρόσωπο στα ανώτατα κλιμάκια των πατριαρχικών κύκλων, καθορίζοντας την στρατηγική και τακτική του Φαναρίου;

Φαίνεται πως η συμμαχία με τους ισχυρούς του αιώνος τούτου, με τους υπηρέτες του μαμωνά,με τα σκοτεινά κέντρα αποφάσεων του Βατικανού ,των ΗΠΑ και των σιωνιστών  έχει  καταστεί δεύτερη  φύση για το πάλαι ποτέ, κλεινό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως.

Mωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι....

misha
Διαβάστε περισσότερα » »

Το πραγματικό παιχνίδι αρχίζει τώρα

Η μπίζνα ολοκληρώθηκε. Το σχέδιο πέτυχε, η κυβέρνηση άλλαξε, το δημοψήφισμα δεν έγινε και οι εκλογές μεταφέρονται για κάπου στο μακρινό μέλλον….. και αν.

Επί μέρες παρακολουθούμε ένα ωραιότατο παιχνίδι: οι ΠΑΣΟΚοι να εξανίστανται ενάντια στον Παπανδρέου, αυτός να μην παραιτείται, ο Σαμαράς να θέλει να παραιτηθεί, ο Καρατζαφέρης και η Μπακογιάννη να το παίζουν «σοβαροί μπροστά στην κρισιμότητα των στιγμών». 

Τελικά, οι άξιοι “ηγέτες του έθνους”, μετά από μέρες τσαλιμιών και επιχειρημάτων που θύμιζαν παιδιά νηπιαγωγείου («φύγε!», «όχι, εσύ φύγε!») κατάφεραν να παραμερίσουν τις «διαφορές» τους και να ενωθούν για το καλό του έθνους.

Πάνω από όλα όμως, ο σκοπός όλης αυτής της υπόθεσης ήταν ένας: τα αφεντικά μας άρχισαν να μην κάθονται καλά στις καρέκλες τους. Όλα τα υπολόγισαν ωραία και καλά, κάτι τους ξέφυγε: η ελληνική κοινωνία. Η οποία τον τελευταίο καιρό, αν και σαφώς δεν είναι σε προεπαναστατική κατάσταση, έχει αρχίσει να αντιδρά «περίεργα». 

Τα κανάλια στα οποία περίμεναν ότι θα εκτονωθεί η οργή στερεύουν. Τα «αντιδραστικά» κόμματα δεν κερδίζουν κάτι από την δυσαρέσκεια του κόσμου. Και αργά αλλά σταθερά, έρχονται στην επιφάνεια νέες δυνάμεις, που αναφέρονται σε έννοιες που ο καπιταλισμός θα ήθελε να θάφτουν βαθιά στο υποσυνείδητο μας: λέξεις όπως αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια, ισότητα, πραγματική δημοκρατία, δικαιώματα, αντίσταση, ανυπακοή πετούν στον αέρα και βρίσκουν σιγά σιγά όλο και περισσότερους αποδέκτες.

Κάπου εκεί ήταν που κατάλαβαν ότι κάτι δεν πάει καλά. Και αποφάσισαν να δώσουν μια κλοτσιά και να μας ξαναρίξουν στους καναπέδες μας, γιατί πολύ κεφάλι είχαμε αρχίσει να σηκώνουμε και δεν πρέπει. Έτσι, έφτιαξαν το νέου τύπου πραξικόπημα που όλοι παρακολουθήσαμε καθηλωμένοι στους ωρυόμενους τηλεοπτικούς μας δέκτες τις προηγούμενες ημέρες. Κατά το διάστημα αυτής της ανακατωσούρας όμως, στον υποψιασμένο παρατηρητή φάνηκε ο πραγματικός στόχος: ας ρίξει κάποιος μια ματιά στον λόγο του Παπανδρέου προχθές στην βουλή, όταν αναφερόταν σε γειτονιές, άμεση δημοκρατία και αλληλεγγύη. 

Η στα ΜΜΕ, όπου η τηλετρομοκρατία επαναλαμβάνει συνεχώς τις «κρίσιμες στιγμές», την «εθνική ανάγκη», την «σωτηρία της πατρίδας» για να πείσει τα τρομοκρατημένα πλήθη. Ακόμα και ο νέος πρωθυπουργός φαίνεται να ταιριάζει στο σχέδιο περιορισμού των ανυπότακτων κομματιών της κοινωνίας: πολιτικά άφθαρτος, τεχνοκράτης, αυτός που ξέρει πως θα σώσει την χώρα χωρίς την διαφθορά και τα πάθη του παρελθόντος.

Από αύριο λοιπόν, μια νέα μέρα ξημερώνει για την χώρα: έφτασε η στιγμή που αναλαμβάνει μια κυβέρνηση η οποία δεν έχει εγκριθεί από κανέναν, με πρωθυπουργό που κανένας δεν ψήφισε, με πρόγραμμα που ποτέ δεν ανακοινώθηκε στον λαό και με ανθρώπους που θα προχωρήσουν όπως τους λένε, χωρίς ποτέ να δώσουν λόγο. Η αρχή του τούνελ είναι η δανειακή σύμβασή. Το τέλος κανείς δεν το ξέρει, αν και υποψιάζομαι την χρεοκοπία.

Από την άλλη βέβαια, και η επίσημη αριστερά μια χαρά το πάει το θέμα. Το ΚΚΕ επί παραδείγματι, αφού έκανε την ωραία και σωστή του ανάλυση, άρχισε τα περι αγανακτισμένων και άλλων που επιτίθενται στο λαϊκό κίνημα, και κατέληξε να ζητάει εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ απειλεί θεούς και δαίμονες, ότι θα ρίξει την κυβέρνηση και…… ζητάει εκλογές

Ναι, τα δύο αριστερά κοινοβουλευτικά κόμματα αυτή την στιγμή, μπροστά στην νέα δικτατορία, στο ξεζούμισμα της κοινωνίας, στην ληστεία του πλούτου που θα έπρεπε να είναι κοινωνικός, απαντάνε με εκλογές. Ανίκανοι άνθρωποι, ανόητα μυαλά, που στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους βρίσκεται η επιθυμία να ανέβουν 3 μονάδες στις κάλπες και η ανάγκη να γκρινιάζουν, με απώτερο σκοπό ίσως να βασίζουν την προεκλογική τους στρατηγική στο μέλλον πάνω στο επιχείρημα «σας τα λέγαμε εμείς».

Ευτυχώς η δυστυχώς όμως, υπάρχει πολύς κόσμος που έχει συνειδητοποιήσει ότι το «συμβολικό», η «κοινοβουλευτική πάλη», η «διαμαρτυρία» και άλλες τέτοιες χαζές λέξεις που η αριστερά (κυρίως η κοινοβουλευτική) χρησιμοποιούσε για να κρύψει την ανεπάρκεια της και την απροθυμία της να αναλάβει πραγματικά δράση. Και οι δυνάμεις αυτές φαίνεται ότι έχουν αρχίσει να κάνουν αίσθηση. Έχει έρθει πλέον η ώρα της κρίσεως: αυτοί που θέλουν να πολεμήσουν, και αυτοί που θέλουν να γκρινιάζουν. Το κίνημα υπάρχει. Ανοργάνωτο, ναι. Ασύντακτο, ναι. Χωρίς ξεκάθαρες προτάσεις, ναι.  

Με μια βαθιά επιθυμία όμως να αλλάξει τα πράγματα, αυτή την φορά μία και καλή. Το πώς θα γίνει αυτό ακριβώς, κανείς δεν το ξέρει και, κατά την ταπεινή μου γνώμη, κανείς δεν μπορεί να το ξέρει. Ξέρω όμως, ότι ένα τέτοιο κίνημα, πρέπει στα σπλάχνα του να έχει τις αλλαγές που θέλει να δεί, έστω και σε γενικές έννοιες ακόμα. Πρέπει, από αύριο κιόλας, να αρχίσει να πολεμάει. Να μιλήσει στην κοινωνία, όχι ως ο φέροντας την απόλυτη αλήθεια και γραμμή για το μέλλον, αλλά ως ίσος προς ίσο, χτίζοντας σε βασικές ιδέες την δράση του και την ανάπτυξη του. 

Οι ίδιες οι πράξεις του συστήματος μας δείχνουν ότι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσουμε και να συνεχίσουμε είναι χτυπώντας τους εκεί που θα τους πονέσει: κάνοντας το αντίθετο από αυτό που θέλουν να επιβάλλουν. Απαντώντας στην δικτατορία με πραγματική δημοκρατία. Στην εξαθλίωση με αξιοπρέπεια. Στον ατομισμό με συλλογικότητα. Στον ανταγωνισμό με αλληλεγγύη. Στην πειθαρχία με ανυπακοή. Στην παραίτηση με αντίσταση. Στην απελπισία με ελπίδα.

Τι θα φέρει το μέλλον, κανένας δεν μπορεί να το ξέρει ακριβώς. Τα πάντα δείχνουν όμως ότι μπαίνουμε σε μια φάση που θα αναπολούμε το 2011 ως «καλή χρονιά». Απελπιστικό; Ίσως, για αυτούς που δεν πιστεύουν ότι έχουν την δύναμη να αλλάξει κάτι. Για τους υπόλοιπους, φτάνοντας σιγά σιγά στην φάση που «δεν έχουν τίποτα να χάσουμε παρα μόνο τις αλυσίδες τους», το μήνυμα των καιρών είναι αισιόδοξο. Αρκεί να το δούμε και να το πιστέψουμε. Το πραγματικό παιχνίδι αρχίζει τώρα.
Διαβάστε περισσότερα » »

Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

Αναβάλλεται η σύσκεψη για αύριο το πρωί στις δεκα.

Τι να πρωτοπιστέψει κανείς από όσα διαρρέουν ή δηλώνουν η μια και η άλλη πλευρά; Και πόση σοβαρότητα κρύβουν όλα αυτά που συμβαίνουν την ώρα που η χώρα καταρρέει;

Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΑ ΜΜΕ.

 

Διαβάστε περισσότερα » »

Ολοκληρώνεται ο άξονας Θεσσαλονίκη-Σέρρες-Προμαχώνας

H «Εγνατία Οδός Α.Ε.» προκήρυξε την δημοπράτηση του έργου «Κάθετος Άξονας 60 Εγνατίας Οδού Δερβένι - Σέρρες - Προμαχώνα: Εργασίες ολοκλήρωσης τμημάτων Α/Κ Λαγκαδά - Α/Κ Λαχανά και Στρυμονικό - Α/Κ Χριστού », συνολικού προϋπολογισμού 120εκ. ευρώ (με ΦΠΑ). Ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 20 Δεκεμβρίου 2011...

Στο αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνεται η ολοκλήρωση της κατασκευής του Kάθετου Άξονα «Θεσσαλονίκη (Δερβένι) – Σέρρες – Προμαχώνας» που αποτελεί μέρος του Πανευρωπαϊκού Άξονα IV. Με το έργο αυτό ολοκληρώνεται το τμήμα «Στρυμονικό – Α/Κ Χριστού», μήκους 22 χλμ., συμπεριλαμβανομένης και της κατασκευής των Ανισόπεδων Κόμβων Στρυμονικού, Λευκώνα, Προβατά και Χριστού.

Στην εργολαβία περιλαμβάνονται και εργασίες βελτίωσης της λειτουργικότητας του Κάθετου Άξονα στο τμήμα Α/Κ Λαγκαδά – Α/Κ Λαχανά καθώς επίσης και η κατασκευή τεσσάρων Χώρων Στάθμευσης και Αναψυχής.
Διαβάστε περισσότερα » »

Επιτέλους, ελεύθερο το Pellet σε όλη την Ελλάδα.50% οικονομία στην θέρμανση!!!

Το Pellet είναι βιοκαύσιμο το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως σε καυστήρες θέρμανσης, μέχρι σήμερα μόνο στη βόρειο Ελλάδα.Η κατανάλωση σε όγκο είναι 1,5 pellet αντί 1 πετρέλαιο ,αλλά σε ότι αφορά τα έξοδα αγοράς είναι 0,5 pellet , έναντι 1 πετρέλαιο. Ουσιαστικά δηλαδή   μπορεί να έχεις μεγαλύτερη κατανάλωση σε καύσιμο,έχει όμως οικονομία κατά 50%.Με υπουργική απόφαση , η οποία αποτελεί και πρόταση περιβαλλοντικών οργανώσεων, στο πλαίσιο απαγκίστρωσης από το πετρέλαιο, προστασίας του περιβάλλοντος και επίτευξης των εθνικών στόχων για την μείωση εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, αποσκοπεί αφενός στην απελευθέρωση της χρήσης βιομάζας (pellets και άλλα) στις κεντρικές εγκαταστάσεις θέρμανσης, αφετέρου στη θεσμοθέτηση ενός σύγχρονου πλαισίου ελέγχου των εκπεμπόμενων από αυτές τις εγκαταστάσεις καυσαερίων.

Με τη νέα Υπουργική Απόφαση, η οποία αναθεωρεί μετά από 18 χρόνια το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, επιτυγχάνονται τα εξής:
αίρονται οι περιορισμοί σχετικά με τη χρήση καυσίμων στερεής βιομάζας στις κεντρικές εγκαταστάσεις θέρμανσης σε όλη την Επικράτεια.
υιοθετούνται αυστηρά και ολοκληρωμένα πρότυπα, όπως π.χ. στην περίπτωση των εγκαταστάσεων θέρμανσης που χρησιμοποιούν καύσιμα στερεής βιομάζας.
ρυθμίζονται θέματα σχετικά με τις λειτουργικές απαιτήσεις, καθώς και θέματα σχετικά με τη συντήρηση – ρύθμιση των σταθερών εστιών καύσης για τη θέρμανση κτιρίων και νερού.
εκσυγχρονίζονται διατάξεις του υφιστάμενου ρυθμιστικού πλαισίου ώστε να ανταποκρίνονται στις τεχνολογικές εξελίξεις.
Διαβάστε περισσότερα » »

Άρθρο – σοκ σε Ελβετική εφημερίδα: Θα ετοιμάσουν με μυστικότητα την επιστροφή στην δραχμή την περίοδο των Χριστουγέννων



ΔΡΑΧΜΗ ΣΤ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ....
Και επειδη τα αρθρα εξ Ελβετιας αποδεινκυονται τον τελευταιο καιρο “προφητικα” αλλο ενα που προετοιμαζει τον κοσμο για την δραχμη. (Ο αριθμος της σελιδας δεν φαινεται ολοκληρος, ειναι το 17). Διαβάστε την μετάφραση με τρανταχτές αποκαλύψεις. Ο προεδρος του ιδρυματος Ifo του Μοναχου, Hans-Werner Sinn, αναμενει...
την εξοδο της Ελλαδος απο την Ευρωζωνη. “Οι Ελληνες δεν εχουν καμμια δυνατοτητα να ...
γινουν ανταγωνιστικοι στην Ευρωζωνη. Θα επρεπε να μειωσουν τους μισθους τους κατα το ημισυ. Αυτο γινεται μονο με εξοδο και υποτιμηση”, ειπε ο Sinn στην γερμανικη εφημεριδα “Wirtschaftswoche”.

Για να αποφευχθει η αναληψη χρηματων απο τις τραπεζες σε κατασταση πανικου, θα πρεπει η ελληνικη κυβερνηση να προετοιμασει την επιστροφη στη δραχμη μυστικα και με απολυτη εχεμυθεια. “Το καλλυτερο θα ηταν να επανελθει η δραχμη στην περιοδο των Χριστουγεννων”, συγκεκριμενοποιησε ο εμπειρογνωμονας Manfred Neumann απο το πανεπιστημιο της Βοννης.
Οικονομολογοι πιστευουν οτι το νεο ελληνικο νομισμα θα χασει παρα πολυ απο την αξια του αμεσως μετα την εισαγωγη του στην αγορα. Γι αυτο το λογο θελουν τουριστικοι πρακτορες να ασφαλισουν τις πληρωμες τους σε ελληνικα ξενοδοχεια. Η εταιρεια Hotelplan Suisse εχει επισυναψει συμφωνιες με τους Ελληνες εταιρους της, διαβεβαιωσε η εκπροσωπος της εταιρειας Prisca Huguenin-dit-Lenoir στην εφημεριδα “Sonntag
Διαβάστε περισσότερα » »

Κρύο και χιόνια το Σαββατοκύριακο


Κρύο, χιόνια και βροχέςΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Περιμένουμε τοπικές βροχές στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βουνά της βόρειας χώρας και κυρίως στα βουνά της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ σιγά -σιγά και στα δυτικά οι συννεφιές θα πυκνώνουν και θα σημειωθούν και εκεί τοπικές βροχές. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ ενώ οι βοριάδες στο Αιγαίο θα εξακολουθήσουν να πνέουν 5 με 6 μποφόρ αλλά θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στα βόρεια από 1εναν εώς 13 βαθμούς, στα κεντρικά από 6 εώς 18 βαθμούς και στα δυτικά εώς 20 βαθμούς ενώ στα νησιά από 12 εώς 20 βαθμούς.

Στην ΑΤΤΙΚΗ περιμένουμε συννεφιές και λίγες βροχές κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι βοριάδες θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ ιδιαίτερα στον Ευβοϊκό ενώ ο υδράργυρος σε πτώση από 8 εώς 16 βαθμούς.

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ
Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Ευβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, περιμένουμε συννεφιές και τοπικές βροχές ενώ την Κυριακή θα βρέξει και στα Δωδεκάνησα. Λίγα χιόνια περιμένουμε στα κεντρικά και βόρεια ορεινά ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε μόνο συννεφιές. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν απο ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ στα ανατολικά όμως και ιδιαίτερα στο Αιγαίο οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μεγάλη πτώση κυρίως στη βόρεια Ελλάδα όπου θα σημειωθεί και παγετός κυρίως το πρωί και το βράδυ. Πιο αναλυτικά ο υδράργυρος θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 εώς 10 βαθμούς, στα κεντρικά από 8 εώς 12 βαθμούς και στα νησιά από 10 εώς 15 με 16 βαθμούς. Θα έχουμε δηλαδή 10 βαθμούς πτώση σε σχέση με την Τετάρτη και την Πέμπτη.


Στην ΑΤΤΙΚΗ περιμένουμε συννεφιές και χιονόνερο ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει στα βουνά του νομού, στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 7 και τοπικά στον Eυβοϊκό τα 8 μποφόρ, ιδιαίτερα στο Κάβο Ντόρο ενώ ο υδράργυρος σε κάθετη πτώση θα κυμανθεί από 8 εώς 12 βαθμούς.
Διαβάστε περισσότερα » »

Η μασονία στον κρατικό μηχανισμό, στρατό, εκκλησία και παιδεία…ένα αόρατο δίχτυ πάνω απο την Ελλάδα

Η διείσδυση των μασόνων σε όλους τους καίριους τομείς του κρατικού μηχανισμού και γενικότερα της οικονομικής, επιστημονικής και κοινωνικής ζωής του τόπου γίνεται με μεθοδικότητα και με πρακτικό στόχο την τοποθέτηση ή τον έλεγχο ανθρώπων σε θέσεις «κλειδιά» από τις οποίες επηρεάζεται η λήψη αποφάσεων.



Από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα ως τα υποκαταστήματα Τραπεζών και από τις δημόσιες επιχειρήσεις ως τις επαγγελματικές οργανώσεις, οι μασόνοι προσπαθούν να προωθούν μέλη τους σε καίριες θέσεις. Το αποκορύφωμα βέβαια της προσπάθειάς τους είναι ο έλεγχος της πολιτικής ζωής του τόπου και η διείσδυσή της στο Στρατό.
Χάρη στους επιδέξιους μηχανισμούς πολυάριθμα μέλη εισέρχονται στην οργάνωση της μασονίας όχι για κοινωφελείς σκοπούς αλλά από προσωπικά κίνητρα και ατομικά οφέλη. Εισέρχονται στη μασονία για να αναρριχηθούν στις δημόσιες υπηρεσίες και να ελέγχουν την κρατική εξουσία όπως και για να υποστηριχθούν με μυστικό τρόπο στις διάφορες επαγγελματικές απασχολήσεις τους. Στενή είναι η σχέση της μασονίας με την κρατούσα μεγαλοαστική τάξη. Κανένας φτωχός και κανένας κοινωνικά αποτυχημένος δεν γίνεται δεκτός στη μασονία. Χαρακτηριστικά της μασονίας είναι η μυστικότητα των συνεδριάσεων, η επιμελής επιλογή των μελών και η αναγνώρισή τους με συμβολικές χειρονομίες,.

Μυστήριο στην Ελλάδα παραμένει η λειτουργία του πολυώροφου κτιρίου της οδού Αχαρνών στην Αθήνα.
Η μασονία συστηματοποιήθηκε ως οργάνωση το 1717 από τους Άγγλους, που την έθεσαν στην υπηρεσία των πολιτικοοικονομικών συμφερόντων τους. Ερευνητές υποστηρίζουν ότι «ο σιωνισμός άρπαξε και χρησιμοποίησε αμέσως σαν όπλο τη μασονία που εξυπηρετεί τη Μεγάλη Ιδέα των Εβραίων. Αυτήν που αναφέρεται στην παγκόσμια επικράτηση, όπως ορίζει το Ταλμούδ και επιδιώκει ο σιωνισμός». Στην Ελλάδα η μασονία ήλθε το 1740. Αλλά επίσημα, με τη μορφή ιδρύματος, λειτουργεί στη χώρα μας από το 1927. Έχει στοές σε πολλές πόλεις με χιλιάδες μέλη. Πίσω της κρύβονται πολλά και περίεργα.
Η μασονία είναι ένα «πρακτορείο» διοχέτευσης στο εσωτερικό κάθε χώρας ιδεών και απόψεων, που υπαγορεύονται απ’ έξω. 
Πιο σημαντική δραστηριότητα έχει σήμερα ο Παγκόσμιος Τεκτονικός Σύνδεσμος (L.U.F.) που οργανώνει διεθνή συνέδρια για την προώθηση των σκοπών της μασονίας. Πέρα από τη LUF που εδρεύει στην Ελβετία και την έδρα της Διεθνούς της μασονίας, στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχει ένα ακόμη ξένο μασονικό κέντρο. Αυτό που διοχετεύει τη γραμμή κατευθείαν στην κορυφή της μασονίας της κάθε χώρας: Στο Ύπατο Συμβούλιο του 33ου βαθμού. Πρόκειται για μια ερμητικά κλειστή οργάνωση που συγκροτείται από σαράντα μασόνους, επιλεγμένους με αυστηρά κριτήρια από κάθε χώρα. Όλοι τους ανήκουν στο Ύπατο Συμβούλιο της χώρας τους και είναι οι άνθρωποι που διοχετεύουν αποφάσεις παρμένες στα άδυτα της στοάς του Λονδίνου, ρυθμιστικές συχνά της τύχης ολόκληρης της ανθρωπότητας. Με μέσο εκτέλεσης τους κορυφαίους της μασονίας που είναι προωθημένοι σε θέσεις-κλειδιά…
ΜΠΕΝΕ-ΜΠΕΡΙΤ: Η ΥΠΕΡ ΣΤΟΑ.
Είναι η στοά των στοών, αφού έχοντας ως εκπροσώπους διαλεχτά στελέχη της μέσα σχεδόν σε κάθε στοά των μασόνων και στη Μεγάλη στοά, ελέγχει και κατευθύνει τους πάντες και τα πάντα, δίνει κατευθύνσεις, παίρνοντας η ίδια κατεύθυνση και γραμμή για τα ελληνικά ζητήματα κατευθείαν από την Ουάσιγκτον! Η «Μπενέ-Μπερίτ» δεν είναι μόνο μια οργάνωση με δομή μασονική. Είναι κάτι περισσότερο: Υπέρ-οργάνωση με διαλεχτούς εκπροσώπους που ελέγχουν και τις Στοές των μασόνων!

Η ΜΑΣΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ο ελληνικός τεκτονισμός διαθέτει δυο κεντρικά όργανα: Τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδας ή Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδας και το Ύπατο Συμβούλιο του 33ου βαθμού της Ελλάδας του Αρχαίου και Αποδεδειγμένου Σκωτικού Δόγματος που εδρεύουν στην Αθήνα (Αχαρνών 19) και τις 141 Στοές στην Αθήνα, τα επαρχιακά κέντρα, από τις οποίες πολλές ευρίσκονται «εν ύπνω»…
ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ
Η μασονία κρύβει το πραγματικό πρόσωπό της στην Ελλάδα και εμφανίζεται δημόσια με προσωπείο «νομικών προσώπων». Πίσω από το Τεκτονικόν Ίδρυμα κρύβεται και δρα η Μεγάλη στοά της Ελλάδος. Και πίσω από το σωματείο Τεκτονική Ένωσις κρύβεται και δρα το Ύπατο Συμβούλιο του 33ου βαθμού. Πίσω από το προσωπείο κοινωνικών και φιλανθρωπικών σωματείων δρουν οι τεκτονικές στοές. Η μασονία κρατά μυστική τη μορφή της οργάνωσης, τη διδασκαλία και τη δράση της. Το μυστηριώδες Ύπατο Συμβούλιο του 33ου βαθμού στην Ελλάδα, εκτελεί τις αποφάσεις της Διεθνούς της μασονίας. Αποφάσεις που εκπορεύονται από ξένα «κέντρα» και ρυθμίζουν θέματα καίριας σημασίας για τον τόπο μας. Με 300 περίπου ενεργά μέλη σήμερα η στοά «Μπενέ-Μπερίτ» στην Αθήνα, έχει σαν γνωρίσματά ότι τα μέλη της είναι μόνο Ισραηλίτες και συγχρόνως Έλληνες υπήκοοι. Είναι παρακλάδι της Κεντρικής στοάς που εδρεύει στις ΗΠΑ. Παίρνει «γραμμή» κατευθείαν από την Ουάσιγκτον. Διαθέτει δικά της δικαστήρια που εκδίδουν αποφάσεις για τα μέλη της. Διαθέτει δικό της δίκτυο πληροφοριών και υποχρεώνει τα μέλη της να συλλέγουν «πάσας τας προς την στοάν χρησίμους πληροφορίας». Πληροφορίες που έχουν κατάληξη το Κέντρο, την Ουάσιγκτον.
Με έδρα της ένα κτίριο στην περιοχή της Πλατείας Συντάγματος, η Στοά «Μπενέ-Μπερίτ» παρουσιάζει εξαιρετική δραστηριότητα που έχει σαν στόχο της: α) Την εξυπηρέτηση «των ευγενών ηθικών καθηκόντων του Ισραηλιτικού Λαού..». β) Τη συνεργασία με άλλα ομοειδή σωματεία. γ) Την «εξύψωσιν και ανάπτυξιν των διανοητικών και ηθικών προτερημάτων της ισραηλιτικής φυλής… δ) Να κάνει διαλέξεις με αντικείμενο «την γνώσιν του Εβραϊσμού..» και ε) Να καταστρώνει «σχέδια υπέρ της διανοητικής εξυψώσεως των Ισραηλιτών εν γένει» !
Η ΜΑΣΟΝΙΑ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ
Η μασονία είναι ένα δυνατό όπλο στα χέρια του σιωνισμού. Ο σιωνισμός έχοντας σκοπό του την ίδρυση μιας παγκόσμιας εξουσίας του Ισραήλ, με έδρα τα Ιεροσόλυμα, επιδιώκει την αποδιοργάνωση όλων των επιμέρους εξουσιών των άλλων λαών και την εξάλειψη όλων των εμποδίων… Πράγματι, η Ιερουσαλήμ κατέχεται και πάλι ύστερα από 20 αιώνες από τους Εβραίους. Το χρήμα του κόσμου και ο υλικός πλούτος βρίσκονται σε εβραϊκά χέρια, όπως επίσης και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Σε όλες τις χώρες υπάρχουν ηγεσίες άμεσα ή έμμεσα δικές τους. Ολόκληρος ο ΟΗΕ καθώς και το Συμβούλιο Ασφαλείας αδυνατούν να επιβληθούν και οι αποφάσεις τους βρίσκονται στον κάλαθο των αχρήστων του Τελ Αβίβ! Στην επίτευξη όλων αυτών μεγάλη ήταν και είναι η συμβολή της μασονίας. Το μάτι του Ισραήλ σε κάθε χώρα!
Ιδιαίτερα πολύτιμη για τον σιωνισμό είναι η διδασκαλία της μασονίας σχετικά με το πρόσωπο του Χριστού, τον οποίο θεωρεί Μύστη, δηλαδή άνθρωπο προσοντούχο.Μα όχι Θεό. Η διδασκαλία αυτή εξυπηρετεί την άποψη του σιωνισμού ότι ο Μεσσίας δεν ήρθε ακόμα, αλλά αναμένεται και θα΄ ρθει για να εγκατασταθεί κοσμοκράτορας με έδρα την Ιερουσαλήμ όπως έχουν πει οι προφήτες. Σε αυτό πάνω κινούνται και οι χιλιαστές, όργανα και αυτοί του σιωνισμού, έστω και αν πολλοί το αγνοούν.
Πίσω λοιπόν, από την δραστηριότητα στις Μασονικές στοές, με ανθρώπους στις θέσεις-κλειδιά της πολιτικής, της οικονομίας, της κοινωνικής ζωής και της Άμυνας. Πίσω από τις «φιλοσοφικές συζητήσεις» στα σκοτεινά «εργαστήρια». Πίσω από «αθώα» καταστατικά που παίρνουν τυπικό έλεγχο της Δικαιοσύνης. Πίσω από «Φιλανθρωπικά Ιδρύματα», «Ύπατα Συμβούλια», από «Ξιφοφόρους», «Άρχοντες», «Κραταιούς», «Ροδόσταυρους» και άλλους «αξιωματούχους» της μασονίας, με πλήρη άγνοια των περισσοτέρων μασόνων για το τι ρόλο παίζουν οι στοές τους, ποιο σκοπό εξυπηρετεί η μυστικότητα και η ίδια η ύπαρξή τους, κινείται ένα αόρατο δίχτυ που εξυπηρετεί τέλεια τους σκοπούς ξένων κέντρων αποφάσεων και Μυστικών Υπηρεσιών, όπως η αμερικάνικη CIA και η ισραηλινή «Μοσάντ».
Από τα Πρωτόκολλα των σοφών της Σιών, πολλές διδασκαλίες για το ρόλο και τον προορισμό του Ισραήλ διδάσκονται στις Στοές των μασόνων. Το σύνθημα και έμβλημα της μασονίας «Ελευθερία-Ισότης-Αδερφότης» αναφέρεται και στα Πρωτόκολλα των σοφών της Σιών. Το σύνθημα «Ελευθερία-Ισότης-Αδερφότης» των Ελλήνων Μασόνων είναι το ίδιο που για πρώτη φορά ειπώθηκε, γράφτηκε και καθιερώθηκε, στα πρακτικά του 1ου Διεθνούς Σιωνιστικού Συνεδρίου, στη Βασιλεία της Ελβετίας. Είναι αυτό που «ψιθυρίζουν» τα μέλη της «Μοσάντ» που είναι δραστηριοποιημένα και στη «Μπένε-Μπέριτ». Είναι η «ταμπέλα» για τη CIA και τους πράκτορές της.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ
Είναι γνωστός ο ρόλος των «Τυπικών» στη μασονία. Τα πάντα στη στοά γίνονται σύμφωνα με κάποιο Τυπικό. Τριάντα τρείς βαθμοί, καθένας με το Τυπικό του. Τυπικά για το «τεκτονικό συμπόσιο», Τυπικό της «υιοθεσίας λυκιδέως» της «συζυγικής αναγνωρίσεως», του «μνημοσύνου», των «εγκαινίων τεκτονικού ναού», της «εγκαταστάσεως νέου εργαστηρίου», της «εγκαταστάσεως προέδρου και αξιωματικών εργαστηρίων». 40 Τυπικά!

ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ «ΒΑΠΤΙΖΟΥΝ» ΤΕΚΤΟΝΑ
Η μασονία ποτέ δεν αποκαλύπτει τα μέλη της εφόσον βρίσκονται εν ζωή. Όταν όμως ο μασόνος πεθάνει τον παρουσιάζουν σαν μέλος της. Η μυστικότητα και ο θάνατος τους επιτρέπει να χαρακτηρίζουν οποιονδήποτε εκ του ασφαλούς σαν μασόνο, χωρίς ο συκοφαντούμενος ή κάποιος άλλος να μπορεί να αποδείξει την αναλήθεια του ισχυρισμού! Έτσι παρουσιάζουν οι μασόνοι σαν μέλη στοών τους, προσωπικότητες της πολιτικής και εθνικής ζωής, με δημοκρατικές περγαμηνές και τεράστια προσφορά, χωρίς να είναι δυνατός ο έλεγχος των ισχυρισμών τους.
Εν τέλει, η μασονία είναι ένα Ιουδαϊκό δημιούργημα. Αυτό αποδεικνύεται από πολλά: α) Κατά τη μασονική Εγκυκλοπαίδεια οι δημιουργοί του ήταν Ιουδαίοι. β) Η Καμβάλα, η Εβραϊκή μαγεία, θεωρείται η βασίλισσα της μασονικής στοάς. γ) Ένα πλήθος λέξεων είναι Εβραϊκές. δ) Πρέπει να γνωρίζει ο μασόνος μάγος τουλάχιστον το Εβραϊκό αλφάβητο. ε) Και καθώς παραπονούνται οι άλλοι μάγοι, οι Ιουδαίοι μάγοι κατακλύζουν τις μασονικές στοές και τις καταντούν Ιουδαϊκά μαγαζιά. Χρηματοδότησαν και ίδρυσαν στοές διεθνώς. Ήδη στον αιώνα μας είναι κράτος εν κράτει, ειδικά εκεί όπου υπάρχει πολύ Ιουδαϊκό στοιχείο. Επειδή όμως έγιναν γνωστά τα έργα της στοάς και την απέφευγαν οι άνθρωποι παρά τις πιέσεις των πρακτόρων τους, δημιούργησαν λέσχες με μασονική διαχείριση, όπως τους ROTARY, LIONS, ROYND TABLE και άρπαξαν άλλους Οργανισμούς όπως τους Y.M.C.A. κλπ.
Χρηματοδοτούν και πατρονάρουν προσκόπους και αιρέσεις για να πλήξουν την Ορθοδοξία. Ελέγχουν λόγω του ότι έχουν το χρήμα εις χείρας τους, την οικονομική ζωή διεθνώς, το εμπόριο, τις πολεμικές βιομηχανίες και τις κυβερνήσεις με ανθρώπους δικούς τους. Δισεκατομμύρια δολάρια ξοδεύουν οι Ιουδαίοι για να συντηρούν τις χιλιάδες Οργανώσεις που κάνουν «αντίπραξη» σε κάθε εμπόδιο! Χρηματοδοτούν και οργανώνουν ό,τι κακό βρουν, ομοφυλόφιλους, ιερόδουλες, κινήματα δήθεν οικολογίας, δήθεν ειρήνης, εργατικά κινήματα, ελέγχοντας τα συμβούλια. Έτσι, κατά την έκφραση του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, ενώ λέγουν ότι είναι Ιουδαίοι, Ιουδαίοι δεν είναι, αλλά συναγωγή του σατανά.
 
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ: α ) Η Μασονία στην Ελλάδα (Κώστα Τσαρούχα),β) Ορθόδοξο Περιοδικό «Δύναμις»
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΡΑΓΚΑΣ ΚΡΑΖΕΙ ΣΑΜΑΡΑ

Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΦΡΟΝΑ

Διαβάστε περισσότερα » »

Σάλος για τους χημικούς ψεκασμούς : οι καρκίνοι πολλαπλασιάστηκαν...

Σάλος έχει επικρατήσει τις τελευταίες μέρες στο διαδίκτυο και έντυπο τύπο σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια,οπου δε λέει να κοπάσει.. φυσικά και εδω στα μέρη μας ,τα περί του του μυστηρίου μέχρι στιγμής.. φαινομένου -εναέριοι χημικοί ψεκασμοί - και οι επιπτώσεις τους στη δημόσια υγεία και κατ επέκταση σε ολόκληρο το οικοσύστημα . 
 
Ένα ζήτημα όπου αρχίζει να προβληματίζει για τα καλά , και το θέμα βοά αρκετά στη κοινή γνώμη αυτές τις μέρες , και δεν υπερβάλουμε καθόλου, διότι αυτό το ζήτημα το οποίο δεν είναι καθόλου μα καθόλου αστείο όπως προσπαθούν παρουσιάζουν και να το περάσουν στην κοινή γνώμη , αψυχολόγητα έντεχνα και κακόβουλα μερικές καθεστωτικές πένες και πληκτρολόγια που στέκονται πίσω απο την έγκυρη φήμη κάποιων μέσων μαζικής ενημέρωσης.
 
Πραγματικά όμως δεν γνωρίζουμε γιατί το κάνουν και αφήνουν τον κόσμο σε ενα σκοτάδι ενημέρωσης και παραπληροφόρησης, και μάλιστα τις περισσότερες φορές χρησιμοποιούν μια γλώσσα ξύλινη, και υπεράνω όλων, για το συγκεκριμένο ζήτημα , χρησιμοποιώντας ακομα τα πολιτικά κατάλοιπα τους και υπερβολικές ορολογίες , σε ένα ζήτημα που έχει αρχίζει να παίρνει διαστάσεις κοινωνικού σάλου. 
 
 
Ο λόγος και η αρθρογραφία δίνει και παίρνει για το τι μέλι γενέσθαι με τους περιβόητους χημικούς αεροψεκασμούς και τις επιπτώσεις του , όπου και κάτοικοι μαρτυρούν όλα αυτά τα φαινόμενα στο ουρανό πάνω από το κεφάλι τους...και πραγματικά κανείς δε μιλάει και κανείς δεν γνωρίζει στην πραγματικότητα για το απο που εμφανίζονται αυτά τα αεροπλάνα-μυστήριο κατά την διάρκεια της ημέρας, και τι ακριβώς διαχέουν στην ήδη επιβαρυμένη ατμόσφαιρα , είναι ακίνδυνα χημικά υλικά; ή περίεργα και μυστικά χημικά;. 
 
Πολλά blogs έχουν γράψει κατά καιρούς οτι επρόκειτο για χημικούς ψεκασμούς καταστολής και χειραγώγησης των λαϊκών μαζών , και μάλιστα σε παγκοσμιά κλίμακα . Όμως τελευταία βλέπουμε και διαβάζουμε ολο και ποιο πολύ και στον έντυπο τύπο το οτι στο συγκεκριμένο ζήτημα τελικά κάτι περίεργο τρέχει ....
 
 
Ετσι στο παρακάτω κείμενο εγκυρότατης τοπικής εφημερίδας , το νόημα του μικρού κειμένου , μας λέει οτι πλέον κάπου εχει αρχίσει και βρομάει η δουλειά και κανείς δεν μιλάει επιτέλους.. εμείς θα συμπληρώσουμε οτι γίνονται και νυχτερινοί χημικοί ψεκασμοί.. και σας παραθέτουμε τι γράφτηκε σήμερα στον τοπικό τύπο , και έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η δημοσίευση αυτή, τουλάχιστον για την τοπική κοινωνία , πέραν απο το κουτόχορτο που μας ταΐζουν εδω και μέρες, για τον πρωθυπουργό που προσπαθούν να μας επιβάλουν , ώστε για να μην ακούγονται τα σκληρότητα αντιλαϊκά χαράτσια που έρχονται παράνομα και καταχρηστικά σε κάθε Ελληνικό σπίτι..
 
metsovitis.blogspot.com

''γιατι μας ψεκάζουν;
το απόγευμα της Κυριακής , 6/11/2011, ο ουρανός της πόλης ( των Ιωαννίνων εννοεί ) μας καλύφθηκε απο γραμμές αεριωθουμένων .Το θέαμα ήταν τρομακτικό ! τι είναι αυτές οι γραμμές ; τι ψεκάζουν , με τι ψεκάζουν και ποιες οι επιπτώσεις στα φυτά , στο νερό και στην υγεία των κατοίκων ; κατι ακούσαμε απο την ανακοίνωση του Θανάση Σημόπουλου οτι απο το 1990 και μετά επέτρεψαν να γίνονται οι ψεκασμοί , αλλά δεν γνωρίζουμε τις επιπτώσεις αυτών των ενεργειών .
 
Ποιοι τις κάνουν και γιατι ; Οι σοβαρές ασθένειες μερίζουν τους πολίτες .Οι καρκίνοι πολλαπλασιάστηκαν . Δεν μπορεί να μην έχει πληροφορήση ο δήμαρχος , ο περιφερειάρχης , ή ο πρύτανης . Θέλουμε να μάθουμε τι γνωρίζουν και αν δεν γνωρίζουν να μάθουν..''
Διαβάστε περισσότερα » »

Eσοδα από το τέλος ακινήτων - Φόβοι για «φιάσκο»


Picture 0 for Πενιχρά τα έσοδα από το τέλος ακινήτων
Σε καθεστώς απόλυτης «παγωμάρας» έχουν μπει τα τελευταία 24ωρα οι φορολογικές αρχές στην Ελλάδα. Ο λόγος προφανής: η χώρα έχει μπει σε μια άτυπη προεκλογική περίοδο και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, στον κρατικό μηχανισμό τίποτα ή σχεδόν τίποτα δεν λειτουργεί. Τα μηνύματα που φτάνουν από παντού στο υπουργείο Οικονομικών είναι αποκαλυπτικά.
Χαρακτηριστικότερο όλων όμως είναι αυτό το οποίο συμβαίνει με το τέλος ακινήτων που εισπράττεται μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ. Τα έσοδα από τη συγκεκριμένη πηγή, μέχρι σήμερα, είναι πολύ κατώτερα των αναμενόμενων, γεγονός το οποίο προκαλεί μια διάχυτη νευρικότητα στα στελέχη της οδού Νίκης, τα οποία δεν μπορούν να σκεφτούν τρόπους για να εκβιάσουν καταστάσεις.
Ήδη, ό,τι ήταν να κάνουν το έχουν κάνει και υπάρχει έντονη η εκτίμηση ότι ένα ακόμα στοίχημα κινδυνεύει να χαθεί δια παντός. Μόνο που μαζί θα χαθούν και τα έσοδα που αναμένονταν απ' αυτή την πηγή και τα οποία πολύ δύσκολα προβλέπεται να αντικατασταθούν στο ορατό μέλλον.


Διαβάστε περισσότερα » »

Καταστροφή: Η Ιταλία μόλις Πτώχευσε Χρηματοπιστωτικά

XRIMANEWS.GRΟι ειδήσεις είναι δραματικές καθώς το επιτόκιο των 10ετών ομολόγων της Ιταλίας αυτή τη στιγμή πλησιάζει το 7,5% ενώ πάνω από τα επίπεδα του 7% η χώρα ΔΕ μπορεί να αντέξει το δανεισμό από τις αγορές κεφαλαίων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δανειζόμενη σε αυτά τα επίπεδα το κόστος για τη χώρα θα είναι μεγαλύτερο των 60 δις έναντι των υπολογισμών για τα επόμενα δύο χρόνια με αποτέλεσμα με αποτέλεσμα να γίνει απαραίτητη η λήψη πολύ σκληρών δημοσιονομικών μέτρων κάτι το οποίο θα αποσταθεροποιήσει πολιτικά τη χώρα ακόμη περισσότερο.
Αυτή τη στιγμή η Ιταλία χρηματοπιστωτικά έχει ήδη πτωχεύσει. Η μόνη ελπίδα είναι μία θεαματική παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ώστε να αποκλιμακωθεί η πίεση στα ομόλογα της χώρας.
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΑΡΚΟΖΙ ΣΕ ΟΜΠΑΜΑ: «ΤΡΕΛΟΣ» ΚΑΙ «ΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΟΣ» Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!

Δεν πίστευαν στα αυτιά τους οι δημοσιογράφοι στη συνέντευξη τύπου Σαρκοζί – Ομπάμα στις Κάννες!
Άρχισαν να σχολιάζουν τους Παπανδρέου και Νετανιάχου, ενώ τα μικρόφωνα είχαν ανοίξει νωρίτερα.
«Τρελό» και «καταθλιπτικό» χαρακτήρισε ο Νικολά Σαρκοζί τον Γιώργο Παπανδρέου, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Le Parisien.
Σύμφωνα πάντα με τη γαλλική εφημερίδα, και οι δυο ηγέτες έκριναν πως ο Ελληνας Πρωθυπουργός έκανε σοβαρό λάθος ανακοινώνοντας το επίμαχο δημοψήφισμα για το σχέδιο στήριξης της 26ης Οκτωβρίου.
Τη συζήτηση μεταξύ των δύο προέδρων άκουσαν πολλοί Γάλλοι δημοσιογράφοι, μέσω των ακουστικών μετάφρασης, λίγο πριν από συνέντευξη Τύπου στη Σύνοδο των Καννών.
Στη συνομιλία του με τον Αμερικανό πρόεδρο ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας χαρακτήρισε επίσης «ψεύτη» τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπεντζαμίν Νετανιάχου.
«Δεν μπορώ ούτε να τον δω πλέον, είναι ψεύτης», δήλωσε ο Σαρκοζί στο Ομπάμα στις 3 Νοεμβρίου στο περιθώριο της συνόδου της Ομάδας των 20 στις Κάννες.
«Εσύ τον έχεις βαρεθεί, αλλά εγώ έχω να κάνω μαζί του σε καθημερινή βάση» απάντησε ο Ομπάμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα Arret sur Images και οι οποίες επιβεβαιώνονται και από άλλα ΜΜΕ στη Γαλλία και το Ισραήλ.
Διαβάστε περισσότερα » »

Μια Ελληνίδα κοιτάζει την κορυφή της Νέας Υόρκης


Για εμάς Κατερίνα Χριστοφοράτου. Από την Κεφαλονιά. Για την Νέα Υόρκη πάλι, Kate Christoforatos, Αμερικανίδα! Αν και έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ δηλώνει σχεδόν διχασμένη μεταξύ των ΗΠΑ και της Ελλάδας. Σήμερα εν ολίγοις κρίνεται το μέλλον της. Μέχρι το βράδυ θα γνωρίζει αν έχει εκλεγεί ανώτατος δικαστής στο ανώτατο δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Λίγο πριν την κάλπη μίλησε στο περιοδικό Blink για τα όσα σκέφτεται και τα όσα υπηρετεί. Σε άπταιστα ελληνικά η προσυνεννόηση, στα αγγλικά η (γραπτή) συνέντευξη, με μία επισήμανση: «αν έχετε κάποιο πρόβλημα μπορώ να σας απαντήσω και στα ελληνικά»!
Κυρία Χριστοφοράτος, στην Ελλάδα και μόνο το άκουσμα των νέων ότι μια Ελληνίδα ανεβαίνει στην κορυφή των ΗΠΑ μοιάζει σαν… προσσελήνωση! Αλήθεια έχουν επικοινωνήσει μαζί σας Έλληνες; Νιώθετε ότι πλέον φορτώνεστε με επιπλέον ευθύνες;
Νιώθω ιδιαίτερη τιμή για την πρόταση στο πρόσωπό μου για την θέση του ανώτατου δικαστή στο Queens της Νέας Υόρκης. Όλο αυτό το διάστημα με πλησίασαν δεκάδες άνθρωποι για να μου ευχηθούν, να με συγχαρούν αλλά και να μάθουν περισσότερα για μένα. Όλο αυτό κάνει τεράστια την ευθύνη μου να αντεπεξέλθω στις προσδοκίες των Ελλήνων αλλά και των Ελληνοαμερικανών φίλων μου.

Αν και είστε Αμερικανός πολίτης έχετε δυο δυσκολίες: πρώτον ότι κατάγεστε από άλλη χώρα και δεύτερον είστε γυναίκα. Στην ελληνική πραγματικότητα αυτές οι δυσκολίες συχνά είναι ανυπέρβλητες. Τι συμβαίνει στις ΗΠΑ;
Εγώ έχω γεννηθεί στις ΗΠΑ αλλά και οι δυο γονείς μου έχουν γεννηθεί στην Κεφαλλονιά και μετανάστευσαν στις ΗΠΑ το 1950. Με μεγάλωσαν πιστοί στις παραδόσεις των προγόνων μας και ειλικρινά νιώθω ιδιαιτέρως περιφανή για την καταγωγή μου. Έτσι μεγάλωσα και εγώ τις κόρες μου! Όλοι μας μιλάμε, γράφουμε και διαβάζουμε ελληνικά. Στις ΗΠΑ πολλές γυναίκες έχουν προταθεί και αρκετές έχουν εκλεγεί σε ανώτατες θέσεις δικαστικών. Μετράνε περισσότερο η εμπειρία και οι ικανότητες από την καταγωγή τους και το φύλο τους.

Ανώτατο δικαστήριο. Πόσο σημαντικό είναι και γιατί. Και τι παραπάνω μπορεί να προσφέρει μια γυναίκα από μια τέτοια θέση;
Είναι το Ανώτατο Δικαστήριο σε Κάθε περιφέρεια. Ασχολείται με Κάθε είδους δίκαιο, αστικό, οικογενειακό, ποινικό. Από διαζύγια, μέχρι συμφωνίες και ατυχήματα. Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό πως ανεξάρτητα πρόσωπα με γνώση, εμπειρία, συμπόνοια αλλά και κατανόηση των Νόμων έχουν πολλά να προσφέρουν στη δικαιοσύνη υπηρετώντας από αυτές τις θέσεις. Το φύλο τους δεν έχει σημασία αρκεί να έχουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται από τη θέση.

Υπήρξε κάποια στιγμή που σκεφθήκατε να τα παρατήσετε; Λόγω ίσως Κάποιων δυσκολιών;
Ούτε που μπου πέρασε ποτέ από το μυαλό. Αντιμετώπισα πολλές δύσκολες υποθέσεις αλλά η παραίτηση δεν είναι λύση για μένα. Άλλωστε Κάθε άνθρωπος δικαιούται εκπροσώπηση και οφείλουμε οι δικηγόροι να το παλεύουμε μέχρι την απόφαση του δικαστή. Απλά ελπίζουμε η απόφαση να είναι τίμια και δίκαιη.

Τι είναι το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό όταν ακούτε τη λέξη «Ελλάδα»;
Την πατρίδα μου μακριά από την… πατρίδα μου. Έχουμε ένα πανέμορφο σπίτι στην Κεφαλλονιά και τα συναισθήματα κάθε φορά που πηγαίνουμε στο νησί είναι ιδιαίτερα και απερίγραπτα. Η Ελλάδα και οι Έλληνες μέσα στους αιώνες έχουν καταφέρει μεγάλες επιτυχίες. Ελπίζω και σήμερα να καταφέρουμε να γίνουμε αυτάρκεις με στόχο την ευημερία όλων μας.

Πρόσφατα η αστυνομία της Νέας Υόρκης συνέλαβε αρκετά άτομα που διαμαρτύρονταν για την οικονομική κρίση. Σας βρίσκει σύμφωνη η κίνηση αυτή; Τι θα προτείνατε και στις δυο πλευρές;
Λόγω της υποψηφιότητας μου καταλαβαίνετε πως είναι δύσκολο στην Παρούσα φάση να τοποθετηθώ. Είναι λεπτό ζήτημα. Και σε Καμία περίπτωση δεν μπορώ να συμβουλεύσω βάση των προσωπικών μου πιστεύω.

Του Θεοδόση Παπανδρέου 
Διαβάστε περισσότερα » »