Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Υπό πολιορκία παραμένει το Κουμάνοβο

Σκόπια.
Η πόλη Κουμάνοβο του νοτιοσλαβικού κράτους- FYROM, φαίνεται να έχει αδειάσει από τους κατοίκους της, αστυνομικοί περιφέρονται στους δρόμους της και έχουν αποκλείσει ορισμένα τετράγωνα.

Σερβικό δημοσίευμα αναφέρει ότι τουλάχιστον 367 οικογένειες  σερβικής και αλβανικής εθνικότητας έχουν καταφύγει στις παραμεθόριες περιοχές της Σερβίας.
Κατά την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε χθες στον οικισμό Tode Mendol στο Κουμάνοβο, σκοτώθηκαν πέντε μέλη των δυνάμεων ασφαλείας των Σκοπίων.
Η υπουργός Εσωτερικών Γκορντάνα Γιανκουλόφσκα δήλωσε ότι «αυτοί οι πέντε είναι ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για τη χώρα. Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου  τις οικογένειες των ηρώων, θα τους θυμόμαστε για πάντα. Όλα δείχνουν ότι έλαβαν μέρος σε μια μάχη με μια εξαιρετικά επικίνδυνη τρομοκρατική ομάδα».
Πρόσθεσε ότι η δράση των δυνάμεων ασφαλείας διήρκεσε 16 ώρες και συνεχίζεται, ενώ έχουν τραυματισθεί περισσότεροι από 30 στρατιώτες.
Η υπουργός είπε ότι ακόμη δεν είναι γνωστά τα θύματα από τον άμαχο πληθυσμό. Αξιολόγησε ότι η κατάσταση εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλή επικινδυνότητα, αφού οι δυνάμεις ασφαλείς μάχονται ακόμη με τους τρομοκράτες.
Η ίδια αποκάλυψε ότι  η κύρια αντίσταση των τρομοκρατών έχει ασθενήσει και ότι 20 τρομοκράτες παραδόθηκαν στην αστυνομία, αφού βγήκαν από τα κρησφύγετά τους. Αλλά, ο κίνδυνος παραμένει γιατί ένα μέρος των τρομοκρατών, εξακολουθεί να   παρουσιάζει σθεναρή αντίσταση.
Σύμφωνα με τοπική ιστοσελίδα του Κουμάνοβο,  επί αρκετές ημέρες η τρομοκρατική ομάδα των Αλβανών βρισκόταν στα περίχωρα και είχε εντοπισθεί από τις αρχές οι οποίες είχαν  σχεδιάσει να την διαλύσουν  χωρίς καθυστέρηση.
Οι Αλβανοί τρομοκράτες ήρθαν από «γειτονικό κράτος» και ενώθηκαν με εντόπιο στοιχείο για να προκαλέσουν καταστροφές σε πολιτικές δομές στην πρώην γιουγκοσλαβική δημοκρατία, αναφέρει το δημοσίευμα.
echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »