Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Η Βουλγαρία ζητά από τις Βρυξέλλες να απαγορεύσουν την έκθεση των μεσαιωνικών χειρογράφων που ονομάστηκαν «μακεδονικά»

Αύγουστος 30, 2012.
Το βουλγαρικό Υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από την πρεσβεία της χώρας στις Βρυξέλλες να έρθει σε επαφή με το βελγικό Βασιλικό Μουσείο σχετικά με την έκθεση «Χίλια χρόνια της λογοτεχνικής παράδοσης στη Μακεδονία».


Η Σόφια ισχυρίζεται ότι οι βελγικές αρχές είναι υποχρεωμένες να ξεκαθαρίσουν όλες τις πληροφορίες σχετικά με την έκθεση των χειρογράφων που οι Σλάβοι των Σκοπίων τα αποκαλούν «μακεδονικά»,  για την οποία οι Βούλγαροι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι είναι κλοπή του βουλγαρικού πολιτισμού.

Στο έγγραφο του βουλγαρικού υπουργείου αναφέρεται ότι  από το 10ο αιώνα έως τον 19ο αιώνα δεν υπήρξαν χειρόγραφα μακεδονικά παρά μόνο χειρόγραφα της Βουλγαρίας, της Σερβίας και φυσικά της Ελλάδας στην περιοχή της ιστορικής Μακεδονίας.
Η έκθεση που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο διοργανώθηκε από τη βιβλιοθήκη του Εθνικού Πανεπιστημίου Κλήμεντος της Αχρίδας, του βελγικού Βασιλικού Μουσείου και την πρεσβεία του Βελγίου, όπου θα παρουσιαστούν 39 παλαιά χειρόγραφα.
Στα χειρόγραφα παρουσιάζεται η γραπτή σλαβική χιλιετή πολιτιστική και ιστορική παράδοση της περιοχής της Μακεδονίας, μέσω των παλαιών σλαβικών μνημείων του γλαγολιτικού και κυριλλικού αλφαβήτου από τον 10 έως τον 19ο αιώνα.
Τα χειρόγραφα είναι ανεκτίμητα. Σύμφωνα με τους ειδικούς η χαμηλότερη τιμή των χειρογράφων αυτού του είδους στη μαύρη αγορά κυμαίνεται από 200 έως 300 χιλιάδες ευρώ.
Οι Βούλγαροι εμπειρογνώμονες επιβεβαίωσαν  ότι πρόκειται για χειρόγραφα της αναφερόμενης χρονικής περιόδου και ότι ανήκουν  στα μουσεία της σλαβικής Μακεδονίας, σημειώνει το σκοπιανό Kanal 5.
( Σημείωση Βαλκανικού Περισκόπιου: Μετά τις αντιδράσεις των Βουλγάρων για τα χειρόγραφα αυτά, η έκθεση που έφερε τον τίτλο «Μακεδονικά χειρόγραφα -πλούτος δια μέσου των αιώνων» μετατράπηκε σε ««Χίλια χρόνια της λογοτεχνικής παράδοσης στη Μακεδονία», αόριστα… κόπηκε το 'μακεδονικά'. Είναι επιστήμονες -παραχαράκτες οι άνθρωποι…)
--
echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Μέσα Μαζικοῦ «Ἐκφοβισμοῦ»;

Περίπτωση πρώτη:

Χθες το πρωΐ οι Καμπουράκης και Οικονομέας του MEGA φιλοξενούσαν την κυρία Ελένη Γλυκατζή Αρβελέρ, η οποία εν πρώτοις υποστήριξε ότι Έλληνες φταίνε κατά κύριο λόγο για την κατάντια τους, “…γιατί έχουν μείνει προσκολλημένοι στο αρχαίο τους παρελθόν”. Τις έξυπνες πάσες των δύο δημοσιογράφων οι οποίοι «φαινομενικά» υπερασπίζονταν τους Έλληνες, ακολουθούσε ο φιλο-ευρωπαϊκός λόγος της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου της Σορβόννης.
 Μάλιστα, προς το τέλος της συζήτησης η αξιόλογη κατά τα λοιπά κ. Αρβελέρ, στηρίζοντας την Ευρωπαϊκή της καριέρα, μας μετέφερε την άποψη  Γάλλων που συναναστρέφεται, για εμάς τους  Έλληνες: «Οι Έλληνες πρέπει να σταματήσουν να  ανασύρουν διαρκώς αρχαία πτώματα» Προφανώς οι εν λόγω Γάλλοι, αναφέρονται στον Σωκράτη διά του Πλάτωνος, στον Αριστοτέλη, στον Πυθαγόρα, στον Ιπποκράτη, στον Αρίσταρχο, στον Θαλή, στον Σοφοκλή, στον Αριστοφάνη, στον Ικτίνο και στους άλλους σπουδαίους Έλληνες. Και βεβαίως κανείς από τους δύο «επιφανείς» δημοσιογράφους δεν αντέτεινε ότι αν αυτοί είναι αρχαία πτώματα τότε θα πρέπει να πάψουν να οι ίδιοι να μιλούν για φιλοσοφία, μαθηματικά, φυσική, θέατρο, ιατρική, αρχιτεκτονική κ.α. Και τούτο γιατί στα πανεπιστήμιά τους αναφέρονται στους παραπάνω ως  πατέρες του λόγου, των επιστημών και των τεχνών.
Και βεβαίως θα πρέπει να απαλείψουν και χιλιάδες ελληνογενείς λέξεις από την γλώσσα τους, αλλά και να αλλάξουν το όνομα της Ευρώπης σε π.χ. Βαρβαρία!
Σε άλλη αναφορά της στα λεγόμενα των: Παπανδρέου περί «διεφθαρμένης χώρας» και Πάγκαλου περί του «όλοι μαζί τα φάγαμε», οι δημοσιογράφοι πάλι «υπερασπίστηκαν» τους Έλληνες, προβάλλοντας τιςκομπίνες που έστησε η Siemens στην Ελλάδα, για να εκμαιεύσουν την απάντηση από την αξιοσέβαστη Ευρωπαία κ. Αρβελέρ, ότι «αυτοί έκαμαν την δουλειά τους. Εσείς τι κάνατε…». Και πάλι αφέθηκε αυτή η πικρή γεύση, ενώ οι μεγαλοδημοσιογράφοι θα έπρεπε να απαντήσουν ότι τόσο οι Γερμανοί όσο οι Γάλλοι και άλλοι «φίλοι μας» , εκπαίδευσαν Έλληνες πολιτικούς στην διαπλοκή, διδάσκοντας ότι η Τιμή και ο πατριωτισμός εξαγοράζονται.   Ο μεγαλοαπατεώνας πάντα βρίσκει τρόπους να εκμεταλλευτεί τις ανθρώπινες αδυναμίες των μαθητών του(Ας μην ξεχνάμε ότι σχεδόν στο σύνολο των κορυφαίων πολιτικών ή κυβερνητικών τεχνοκρατών «παρεσχέθη η ευκολία» να σπουδάσουν με υποτροφία ή και να διδάξουν σε ξένα Πανεπιστήμια).
Κοντολογίς η τελευταία γεύση από την εκπομπή ήταν το ότι πρέπει να ξεχάσουμε την καταγωγή μας και ότι οι σημερινοί Έλληνες, οφείλουν να σκύψουν το κεφάλι στις επιταγές των Ευρωπαίων «φίλων μας»!

Περίπτωση δεύτερη:

Στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ η κυρία Στάη έκανε πάσα στον «ανεξάρτητο» δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά σχετικά με την αναμενόμενη δόση των 31 δις ευρώ.
Πιστός στην «επικοινωνιακή πολιτική παραπληροφόρησης της υποτρόϊκας ΝΔ-ΠΑΣοΚ-ΔΗΜΑΡ» ο κ. Κουβαράς, απάντησε ότι χωρίς την δόση δεν θα πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Οποίο ψέμμα!!! Αίσχος!
Και τούτο γιατί γνωρίζει πολύ καλά όπως και όλοι οι αφυπνισμένοι Έλληνες, ότι από τα 31 δις, τα 24 θα πέσουν στο τρύπιο βαρέλι των τραπεζών, ενώ τα υπόλοιπα 7 δις θα κατευθυνθούν για την πληρωμή τόκων στους δανειστές. Και βεβαίως το ψέμα έμεινε αναπάντητο, γιατί σύμφωνα με το  «επικοινωνιακό σχέδιο» πρέπει να  προετοιμαστούν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες για τις νέες οριζόντιες περικοπές, που θα επισπεύσουν τον θάνατο της Ελληνικής Οικονομίας.  
Βιώνουμε μία  δικτατορία των εξουσιών της Δημοκρατίας.
Το λυπηρό είναι ότι  οι «στημένοι» βρίσκουν ακόμη ευήκοα ώτα πολιτών, οι οποίοι αρνούνται να αντικρύσουν την απειλητική πραγματικότητα: ότι μία μερίδα φιλοευρωπαίων υποτακτικών της τρόϊκας, οδηγούν την Ελλάδα και τους Έλληνες σε εξαφάνιση.
Ευθύνη όλων μας είναι να αφυπνίσουμε τους «κοιμώμενους» Έλληνες πολίτες!!!
Ιωάννης Δέμος  
Διαβάστε περισσότερα » »

Καιρός να βρω κι εγώ ένα θύμα. Δέχεστε κε Χατζηδάκη;

Της Κέζας Λώρη. Καιρός να βρω κι εγώ ένα θύμα. Αναζητώ λοιπόν διαμέρισμα, αγορασμένο με στεγαστικό δάνειο, το οποίο θα μεταβιβαστεί στο όνομά μου κομπλέ σε κυριότητες και ο πωλητής θα συνεχίσει να πληρώνει τις δόσεις μέχρι την εξόφληση της κατοικίας.

Θα προτιμούσα ο πωλητής να είναι πολιτικός και συγκεκριμένα να έχει διατελέσει ή να διατελεί τώρα, αυτή τη στιγμή, υπουργός Ανάπτυξης. Λοιπόν, δέχεται ο κ. Κωστής Χατζηδάκης να μου δώσει το σπίτι στο Ψυχικό και να αναλάβει εκείνος τα βάρη;

Αν στραβομουτσουνιάζει με τη γενναιόδωρη προσφορά μου θα πρέπει να εξηγήσει με ποια λογική θα δώσει την Εγνατία Οδό σε επενδυτή αφού πρώτα πασάρει στο Δημόσιο, δηλαδή στους φορολογούμενους, δάνεια ύψους 600 εκατομμυρίων.

Θα αλλάξω λίγο το αίτημά μου, για να μην τον φέρω σε δύσκολη θέση τον κ. Χατζηδάκη. Ας παραχωρήσει το σπίτι του για 40 χρόνια, δηλαδή όσα χρόνια προβλέπεται να παραχωρηθεί η Εγνατία σε ιδιώτη, σύμφωνα πάντα με την απόφαση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων και αναδιαρθρώσεων. Ιδού τι σκαρφίστηκαν για να δελεάσουν τους επενδυτές.

Χωρίζουν την εταιρεία της Εγνατίας Οδού, κρατούν για το κράτος τις υποχρεώσεις και μεταφέρουν την εκμετάλλευση της οδού στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Ο ιδιώτης λοιπόν αναλαμβάνει τη λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του άξονα. Θα έχει έσοδα από τα διόδια, από τους σταθμούς εξυπηρέτησης και από την εκμετάλλευση των παρόδιων χώρων που έχουν απαλλοτριωθεί και ανήκουν στην εταιρία.

Παραμένει ασαφές το οικονομικό αντάλλαγμα. Πόσα θα δώσει ο ιδιώτης για να αναλάβει την Εγνατία Οδό;

Να θυμίσουμε ότι το κόστος για το έργο ανέρχεται στα 5 δισ. ευρώ, υπολογίζοντας την κατασκευή, τις μελέτες, τα υπαλληλικά, τις απαλλοτριώσεις. Τα 3,2 δισ. είναι ευρωπαϊκά, τα υπόλοιπα προέρχονται από εθνικούς πόρους και δάνεια.

Να θυμίσουμε επίσης ότι υπάρχουν εκκρεμότητες στην ολοκλήρωση του έργου (ανισόπεδοι κόσμοι σε Καστοριά, Σέρρες, μεθοριακοί σταθμοί στον Προμαχώνα και την Κρυσταλλοπηγή) αλλά αυτά δεν αφορούν τον επενδυτή ο οποίος δεν μπλέκεται στο κατασκευαστικό κομμάτι όμως έχει λαμβάνειν από την επέκταση του έργου. Αυτό καταλαβαίνουμε διαβάζοντας ότι θα μεταβιβαστούν «όλα τα υφιστάμενα και μελλοντικά περιουσιακής φύσεως δικαιώματα, εμπράγματα δικαιώματα και κεκτημένα οικονομικά συμφέροντα και άυλα δικαιώματα».

Για να ολοκληρώσω την πρότασή μου προς τον υπουργό: θα ήθελα να αλλάξει τα πλακάκια του μπάνιου, να βάψει, να σενιάρει το σπίτι και να πληρώσει όλους του φόρους που αφορούν το ακίνητο μελλοντικά. Σταματώ εδώ τον λαϊκισμό_ φέρομαι απαίσια.

 Πρέπει επιτέλους να μπω στη λογική της διχοτομημένης καλής και κακής τράπεζας, πρέπει να κατανοήσω τους μηχανισμούς της οικονομίας όπως τους κατανοεί η κυβέρνηση. Αν λοιπόν κατάλαβα καλά, όταν θα καλώ κόσμο στο σπίτι που θα μου παραχωρήσει ο κ. Χατζηδάκης, θα πρέπει να πληρώνω τα κρασιά από την τσέπη μου.




ΤΟ ΒΗΜΑ
Διαβάστε περισσότερα » »

Ένα γράμμα-κατάθεση ψυχής απο πιλότο f16.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Ένα γράμμα-κατάθεση ψυχής αλλά και οργής και περιφρόνησης για όλους όσους συζητούν σήμερα αν θα κόψουν 100 ή 200 ευρώ από τις αποδοχές των πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας, έφθασε χθες στο προσωπικό μου ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Το υπογράφει με το όνομα Γιώργος Θαλάσσης ένας από τους «αετούς του Αιγαίου»- ένας από τα παιδιά αυτά που προστατεύουν την εθνική μας κυριαρχία παίζοντας τη ζωή τους κορώνα-γράμματα κυνηγώντας Τούρκους εισβολείς.

Φυσικά το πραγματικό του όνομα είναι διαφορετικό από αυτό του Γιώργου Θαλάσση, που ήταν ο μικρός ήρωας των παιδικών μας χρόνων στο εικονογραφημένο περιοδικό.

Φυσικά και του απαγορεύεται σαν εν ενεργεία αξιωματικός να μιλήσει δημόσια. Αλλά κανείς δεν μπορεί να διαγράψει τη φωνή της ψυχής αυτού του Έλληνα πιλότου που προφανώς εκπροσωπεί και όλους τους άλλους συναδέλφους του.

Το γράμμα του είναι πραγματικά συγκλονιστικό:

«Όσο κι αν προσπαθήσουν να μικρύνουν αυτό που κάνουμε μέσα στο αεροπλάνο, όσο κι αν παλέψουν να μας παρουσιάσουν σαν μία επαγγελματική κατηγορία ενστόλων που πρέπει να μας κόψουν 100 ή 200 ευρώ το μήνα, να τους πεις κύριε Χαρδαβέλλα (μου γράφει ο πιλότος του F16) ότι δεν θα μπορέσουν να μας στερήσουν ποτέ τον δικό μας γαλάζιο ουρανό της Ελλάδος που είναι το σπίτι μας και δεν θα συρρικνώσουν την αγάπη που έχουμε για την πατρίδα.

Τους χαρίζουμε και τα 100 και τα 200 ευρώ κι όλο μας το μισθό, αν χρειάζεται αυτό για τη σωτηρία της χώρας.

Όταν εγώ πιάνω στα ψαλίδια τον Τούρκο εισβολέα και λοκάρω το δικό του αεροπλάνο στους δικούς μου πυραύλους, τότε βλέπω σαν μυρμήγκια τους 2300 στη Βουλή που θα αποφασίσουν αν αυτό που κάνω αξίζει περισσότερα ή λιγότερα από 100 ευρώ το μήνα.

Όταν φωνάζω στο κέντρο επιχειρήσεων καθώς κυνηγάω τον Τούρκο «Fox-1» (δηλαδή είμαι σε θέση εικονικής βολής με πύραυλο Sparrow) και μετά «Fox-2» (για βολή με ΑΙΜ-9) είναι σαν να αγκαλιάζω για να την προστατεύσω, όπως το μωρό που απέκτησα πριν δυο μήνες.

Τους τα χαρίζω όλα αν έτσι θα σωθεί η Ελλάδα. Δεν τους χαρίζω ποτέ την τιμή μου, την περηφάνια μου και αυτό το απέραντο γαλάζιο πάνω από το Αιγαίο που εκεί συναντάω το δικό μας ήρωα, τον Κώστα Ηλιάκη να μου χαμογελάει από τη μια γωνιά και να με καθοδηγεί».



http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/229996/den-ehoyn-timi-i-zoi-kai-i-psyhi-mas
Διαβάστε περισσότερα » »

Ερευνητές βάζουν φρένο στον εθισμό της ηρωίνης

Μια ομάδα ερευνητών από τα πανεπιστήμια του Κολοράντο και της Αδελαΐδας υποστηρίζει ότι ανακάλυψε το μηχανισμό του ανοσοποιητικού συστήματος που είναι υπεύθυνο για τον εθισμό σε οπιώδη ναρκωτικά σαν την ηρωίνη. Οι επιστήμονες κατάφεραν συν τοις άλλοις να το μπλοκάρουν, ενώ ταυτόχρονα ενίσχυσαν την αναλγητική δράση των ναρκωτικών στον άνθρωπο.

Στη θεωρία το επίτευγμα αυτό ανάβει το πράσινο φως για την ανάπτυξη μη-εθιστικών αναλγητικών φαρμάκων και παράλληλα θα δίνει τη δυνατότητα σε εθισμένους χρήστες απεξαρτοποιηθούν από την ηρωίνη.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας στο πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας, Dr. Mark Hutchinson, «οι μελέτες μας απέδειξαν ότι μπορούμε να σταματήσουμε τον εθισμό μέσω του ανοσοποιητικού συστήματος του εγκεφάλου, χωρίς να επηρεάσουμε τα εγκεφαλικά νεύρα. Αμφότερα το κεντρικό νευρικό και το ανοσοποιητικό σύστημα παίζουν σημαντικότατο ρόλο για την έναρξη του εθισμού, όμως, οι μελέτες έδειξαν ότι το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να αποκόψουμε την "απάντηση" του ανοσοποιητικού συστήματος στην "έκκληση" του εγκεφάλου για οπιώδη ναρκωτικά».

Σύμφωνα με το techgear, οι ερευνητές επικεντρώθηκαν στον υποδοχέα TLR4 του ανοσοποιητικού συστήματος (υπεύθυνος για την ενίσχυση του αισθήματος εθισμού για τα οπιώδη ναρκωτικά) και τον μπλόκαραν στήνοντας ένα «φράγμα» με την ουσία ναλοξόνη, η οποία σταματά την παραγωγή της ντοπαμίνης από τον εγκέφαλο (υπεύθυνη για την προσωρινή ευφορία που προσφέρουν τα ναρκωτικά) και κόβει τον εθισμό.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι κλινικές δοκιμές θα ξεκινήσουν μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

http://www.lifo.gr

Διαβάστε περισσότερα » »

Καταλάβατε γιατί θέλουν να βάλουν στο χέρι τη ΔΕΗ;

Η Τροϊκα κι οι εγχώριοι πρόθυμοι λακέδες τους, έχουν βαλθει να ξεπουλήσουν τα πάντα και να μας τα παρουσιάσουν σαν..."ανάπτυξη". Τα χάρισαν όλα στο Tαμείο Αξιοποίησης κι τώρα θα μας "αξιοποιήσουν"...Η παρακάτω είδηση από το econews απλώς επιβεβαιώνει αυτό που λέγαμε τόσους μήνες. Οι Γερμανοί θα βάλουν εμάς να πληρώσουμε το τεράστιο κόστος για τις ΑΠΕ που αυτοί θα εκμεταλλεύνται με το πρόγραμμα "ΗΛΙΟΣ" από την μια κι από την άλλη θα βάλουν χέρι στον ΠΑΜΦΘΗΝΟ λιγνίτη της τεχνητά "απαξιωμένης" ΔΕΗ!
Θα τα ξεπουλήσουν όλα με πρόσχημα την "ανάπτυξη" που όμως ποτέ δεν έρχεται, παρά το ξεπούλημα. Το είδαμε τις τελευταίες μέρες με την ΑτΕ, την Siemens αλλά κι αυτά που έρχονται με την Εμπορική και την Γενική.
Οταν πουλάς χωρίς κέρδος είναι δωρεά ή φιλανθρωπία
 
Ο λιγνίτης είναι μαζί με τα υδροηλεκτρικά, μακράν ο φθηνότερος τρόπος παραγωγής ενέργειας, γιατί λοιπόν π.χ. να τον εξάγουμε στην Γερμανία αφου μπορούμε να τον....χαρίσουμε;
Ειναι τόση η αγωνιά τους που ακόμη και στην ολιγοσέλιδη απόφαση, εκείνης της νύχτας "θρίλερ" όπως μας την παρουσίασαν, της Συνόδου την 26 Οκτωβρίου 2011 έσπευσαν να προσθέσουν την παρακάτω παράγραφο (αποκάλυψη netakias)
...[...]...13. Η Ελλάδα δεσμεύει μελλοντικές ταμειακές ροές από το πρόγραμμα «Ήλιος» ή άλλα έσοδα από ιδιωτικοποιήσεις πέραν των ήδη περιλαμβανομένων στο πρόγραμμα προσαρμογής για την περαιτέρω μείωση του χρέους της Ελληνικής Δημοκρατίας έως 15 δισ. ευρώ με σκοπό
την αποκατάσταση της δανειοδοτικής ικανότητας του Ευρωπαϊκού ΤαμείουΧρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF)...[...]...
Κλείνοντας να προσθέσουμε ότι την στιγμή που η ΑΠΕ είναι ακριβή ακόμη και για τους Γερμανούς, εμείς στην Ελλάδα, που είμαστε κουβαρντάδες, εν μέσω κρίσης, με κατεστραμμένα νοικοκυριά θέλουμε .... ΑΠΕ προκαλώντας χρέη ακόμη και στην κερδοφόρο ΔΕΗ με 1δις κέρδη το 2009, να έχει ζημιές μέσα σε δυο χρόνια κι η ΛΑΓΗΕ 300εκ έλλειμμα! (netakias) ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ !
Ακολουθεί το Σημερινό Ρεπορτάζ από το econews.gr :

"Δύσκολη και ακριβή η μετάβαση από τα πυρηνικά στις ΑΠΕ"

Η Γερμανία ίσως αναγκαστεί να επιβραδύνει τη μετάβασή της στην“πράσινη” ενέργειαεξαιτίας του τεράστιου κόστους που συνεπάγεται η απομάκρυνση από τα πυρηνικά, παραδέχθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πήτερ Αλτμάγιερ.
Έτσι, μια ενδεχόμενη εκτόξευση των λογαριασμών ρεύματος στη Γερμανία ένα χρόνο πριν τις γενικές εκλογές βάζει στον “πάγο” τα φιλόδοξα σχέδια του κεντροδεξιού κυβερνητικού συνασπισμού της Καγκελαρίου Ανγκέλα Μέρκελ γιακάλυψη του κενού που αφήνει η πυρηνική ενέργεια με ΑΠΕ.
Ο κ. Αλτμάγιερ παραδέχθηκε πως η ταχεία και ακριβή, λόγω υψηλών εγγυημένων τιμών, εξάπλωση των ΑΠΕ στη Γερμανία θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, ενώ με αυτούς τους ρυθμούς θα καταγραφεί πλεόνασμα ηλεκτροπαραγωγής.
Ο γερμανικός βραχίονας του σουηδικού ενεργειακού Ομίλου Vattenfall υπολόγισε ότι η μετάβαση από τα πυρηνικά στις ΑΠΕ μεταφράζεται σε 30% ακριβότερους λογαριασμούς ρεύματος για τους Γερμανούς, τη στιγμή που οι απαιτούμενες επενδύσεις θα ανέλθουν σε 150 δισ. Ευρώ.
Μεγάλο θύμα μιας πιθανής επιβράδυνσης της πορείας μετάβασης στην “πράσινη” ενέργεια θα είναι ο κλάδος των αιολικών, ο οποίος αντιμετωπίζει ήδη κόστη υψηλότερα των αναμενομένων και ρυθμιστικά προβλήματα που αποθαρρύνουν τους επενδυτές.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση Μέρκελ αναμένεται να επικυρώσει προσχέδιο νόμου για την εξάπλωση των υπεράκτιων αιολικών πάρκων.
Κοντολογίς, η Γερμανία βρίσκεται σε ένα ενεργειακό σταυροδρόμι, όπου η μετάβαση στις ΑΠΕ δεν φαντάζει τόσο απλή υπόθεση.
econews.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΣΜΥΡΝΗ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Η φρικιαστική δολοφονία του Χρυσόστομου,από τον όχλο

ΣΜΥΡΝΗ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Η φρικιαστική δολοφονία του Χρυσόστομου,από τον όχλοΣχόλιο attikanea : Τι έχει να πει γι αυτό το μαρτύριο, η γνωστή πολιτική σκύλα;


Διαβάστε πως την περιγράφει:

 Μέχρι τώρα δεν υπήρχε αμφιβολία ως προς την ακριβή ημερομηνία της δολοφονίας του επισκόπου της Σμύρνης, του σεβασμιότατου Χρυσοστόμου. Σήμερα φαίνεται επιβεβαιωμένο ότι η δολοφονία έγινε την Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου, μεταξύ 4-5 μ.μ. Στις λεπτομέρειες που ένας αυτόπτης Γάλλος μάρτυρας μου είχε ήδη δώσει, μπορώ να προσθέσω τα εξής: Όταν ο μητροπολίτης παρουσιάστηκε μπροστά στο στρατηγό Νουρεντίν πασά, που είχε στείλει να τον φέρουν με γυμνές ξιφολόγχες, ο σεβάσμιος ιεράρχης του έτεινε το χέρι. Ο Νουρεντίν φώναξε: «Δε θα μολύνω το χέρι μου με την επαφή του μιαρού χεριού σου. Ιδού οι αποδείξεις της ατιμίας σου»


, και του έδειξε έναν φάκελο με έγγραφα που περιεί χαν κατηγορίες εναντίον του μητροπολίτη. «Φύγε! Το πλήθος σε περιμένει και θα σε τιμωρήσει, όπως σου ταιριάζει».

Και τον έδιωξε. Μόλις κατέβηκε ο μητροπολίτης στο δρόμο, ο όχλος που τον περίμενε παραληρώντας, ρίχτηκε πάνω του. Τον άρπαξαν, τον έσυραν από τη γενειάδα, του έβγαλαν τα ...μάτια μ’ ένα μαχαίρι, του έσκισαν τα ράσα, ποδοπάτησαν το καλυμμαύχι του και χτυπούσαν ανελέητα με γροθιές και κλωτσιές το πρόσωπο του, το καταματωμένο, από το αίμα που έτρεχε από τα βγαλμένα του μάτια- τον οδήγησαν, τέλος στην κυρίως Τουρκική συνοικία, στο Τσεσμενλί, όπως είναι το όνομα της.

Εκεί υπέστη τα χειρότερα βασανιστήρια. Τον λιθοβόλησαν φωνάζοντας “Kiopein Paralassi” (ξεσκίστε τον το σκύλο) και οι δήμιοι του, μεταξύ των οποίων ήταν και παιδιά, πήραν από ένα τμήμα του διαμελισμένου σώματος του και το περιέφεραν σε διάφορες συνοικίες ουρλιάζοντας. Στη συνέχεια λεηλάτησαν αλύπητα τη μητρόπολη. Πολλούς από τους ιερείς που τους έσερναν απ’ τις γενειάδες, τους βασάνισαν εκεί. Αυτή η απόπειρα εναντίον τού κλήρου των Ορθοδόξων είναι ενδεικτική. Δεν επρόκειτο πλέον για αντίποινα εναντίον προσώπων, αλλά για μια καθαρή έκρηξη μου σουλμανικού φανατισμού. Την ίδια μέρα δύο διευθυντές εφημερί δων της Σμύρνης, οι κύριοι Τσουρουκτσόγλου και Κλημάνογλου, θανατώθηκαν με βάναυσο τρόπο, καθώς σέρνονταν από αυ τοκίνητο, στο πίσω μέρος του οποίου ήταν δεμένοι από τα πόδια.

Έχω τις μαρτυρίες δύο Ευρωπαίων εκ των οποίων ο ένας μέ τρησε εκείνη την ημέρα πτώματα, διασχίζοντας την Αρμενική συνοικία υπό τη συνοδεία Ιταλών αξιωματικών και ό άλλος είδε με τα ίδια του τα μάτια Τούρκους στρατιώτες να βασανίζουν στη συνοικία του Γκιόστεπε, τον Έλληνα χασάπη Παναγιώτη Γουρού να από τον οποίο εψώνιζε ο μάρτυρας. Ο δύστυχος αυτός απ’ τον οποίο άρπαξαν 5.000 τουρκικές λίρες, σώθηκε από ένα Γάλλο ιερέα, τον πατέρα Ines.

Ο αιδεσιμότατος Dobson δηλώνει πως αντίκρισε πολλά πτώμα τα το πρωινό της Κυριακής. Αισθάνθηκε όμως μια ιδιαίτερη φρίκη μπροστά σε μια ομάδα γυναικών και νηπίων, στο μέσο των οποί ων βρισκόταν το σχεδόν ολόγυμνο πτώμα ενός νεαρού κοριτσιού που είχε χτυπηθεί με μια σφαίρα στο στήθος δεν υπάρχει αμφιβολία ποια ήταν η προηγούμενη τύχη του κοριτσιού.

Ένας από τους άμεσους ανταποκριτές μου μου έγραψε ότι μετά από τις σφαγές, τους βιασμούς και τις ληστείες του σαββατόβραδου και της Κυριακής, ο ελληνικός πληθυσμός τρομοκρατημένος οχυρώθηκε μέσα στα σπίτια και δε βγήκε ουσιαστικά έξω μέχρι την Τετάρτη, την ημέρα της πυρκαγιάς. Κάποια θαρραλέα άτομα ή Ιταλοί προστατευόμενοι ή Γάλλοι πήγαιναν για προμήθειες και μετέφεραν τα νέα στις έγκλειστες και τρομοκρατημένες οικογέ νειες.

Αυτό εξηγεί γιατί είχαμε ελάχιστες πληροφορίες για το τι συνέβη τη Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με τον ήδη προαναφερθέντα επιθεωρητή της Εταιρείας των βελγικών τραμ, τη Δευτέρα στις 21.30, λεηλάτησαν την εκκλησία της Παρθένου Μαρίας και έκλεψαν το θησαυρό της. Την ίδια μέρα παρόμοια τύχη είχε η εκκλησία των Αγίων Αναργύρων στο Μποζ-Γιακά. Και στους δύο ναούς σφαγιάστηκαν Χριστιανοί που είχαν βρει καταφύγιο εκεί. Ένα μέρος του ελληνικού και του αρμενικού πληθυσμού βρήκε καταφύγιο στο Νοσοκομείο των Καθολικών «Άγιος Αντώνιος», καθώς και στο Αγγλικό και στο Ολλανδικό Νοσοκομείο.

Οι οικογένειες μαζεύονται στα ίδια κτίρια, όπως στριμώχνονται τα κοπάδια ενστικτωδώς στο πλησίασμα της καταιγίδας. Ο μάρ τυρας του οποίου η αφήγηση δημοσιεύτηκε στη Review de Paris, διηγείται:

«Τη Δευτέρα 11 του μηνός, η κατάσταση της πόλης ήταν δραματική. Ο στόλος έπρεπε να φύγει από τη Σμύρνη από τη μια στιγμή στη άλλη. Επειδή φοβόμασταν αποκλεισμό του κόλπου, επιβιβαστήκαμε αποφασισμένοι να φύγουμε, μόλις θα αναχωρούσε ο αγγλικός στόλος.

Οι δύο νύχτες που περάσαμε στο πλοίο ήταν τρομακτικές- ωστόσο υπήρχε ένα θαυμάσιο φεγγαρόφωτο. Ο κόλπος έμοιαζε με λίμνη και ο παραμικρός θόρυβος από την παραλία έφθανε μέχρι ε μάς πολύ καθαρά. Απ’ όλες τις πλευρές έβλεπε κανείς μεγάλες πυρκαγιές. Ο Κουκλουτζάς, ένα ελληνικό χωριό, καιγόταν ολόκλη ρο μέσα σε λάμψεις, καθώς κι ένα μέρος του Μπουρνόβα, και με μονωμένες εστίες φώτιζαν τα περίχωρα του όρμου. Οι Τούρκοι είχαν λεηλατήσει και κάψει όλα τα χωριά γύρω από τη Σμύρνη. Από την παραλία μάς έφταναν φωνές από ανθρώπους που τους στραγγάλιζαν, και τα πτώματα των πνιγμένων επέπλεαν γύρω από το πλοίο μας. Κατά τη διάρκεια αυτών των φρικαλεοτήτων ακούγαμε τη μουσική που έπαιζαν στα πολεμικά πλοία, για να διασκεδάσουν. Περνάγαμε τις μέρες μας στο Κορδελιό που ζούσε μέσα στη φρίκη. Οι Τούρκοι δε σέβονταν πια τα ευρωπαϊκά σπίτια και τα λεηλατούσαν, όπως έκαναν και με τα σπίτια των Ελλήνων και των Αρμενίων. Ωστόσο, το γόητρο της στολής υπήρχε ακόμα. Ένας Γάλλος στο Κορδελιό ξαναφόρεσε την παλιά του στολή του επιλοχία και μπόρεσε έτσι να κάνει καλό. Όταν τον έβλεπαν οι Τούρκοι, υποχωρούσαν λέγοντας: “Είναι Γάλλος”. Εκείνος μόνος του μπόρεσε να σώσει από τη λεηλασία ένα μεγάλο αριθμό σπιτι ών και να γλιτώσει τη ζωή πολλών δυστυχισμένων ανθρώπων».

Ο ανταποκριτής της Daily Telegraph, που διέτρεξε το Αρμένικο παζάρι το απόγευμα της Δευτέρας 11 του μηνός, δηλώνει πως το πλιάτσικο που είχε αρχίσει στις 9 του μηνός, είχε αδειάσει στην κυριολεξία το Αρμένικο εμπορικό κέντρο. Τούρκοι στρατιώτες με στολή έπαιρναν μέρος στη λεηλασία. Τους συναντούσε κανείς με όλων των ειδών τα εμπορεύματα. Μισοσκεπασμένες άμαξες και γάιδαροι μετέφεραν τα λάφυρα. Δεν υπήρχαν πια παρά λίγα ορατά πτώματα. Ο ανταποκριτής που την προηγουμένη είχε μετρήσει δεκαπέντε, τη Δευτέρα δεν είδε παρά μόνο πέντε. Ο Αμερικανός αξιωματικός που ήταν επικεφαλής μιας περιπολίας, υπολόγιζε το σύνολο αυτών που είχε δει, σε καμιά εκατοστή.

Ο ίδιος ανταποκριτής τηλεγραφούσε την επομένη πως η σφαγή είχε πάρει διαστάσεις πολύ σοβαρές. Τούρκοι στρατιώτες είχαν επιτεθεί στο Αρμένικο κολλέγιο όπου βρίσκονταν χίλιοι πρόσφυ γες. Κάπου σαράντα πτώματα κείτονταν στους δρόμους.

Ο Μουσταφά Κεμάλ τον οποίο ο ανταποκριτής είχε ρωτήσει λίγες ώρες πριν την πυρκαγιά, του δήλωνε: «Όπως βλέπετε, δε γίνονται σφαγές ή κάτι παραπλήσιο στη Σμύρνη. Οι λεηλασίες και οι θάνατοι που έγιναν ήταν αναπόφευκτοι». Για έναν Τούρκο στρα τηγό σαράντα πτώματα στους δρόμους δεν ήταν προφανώς κάτι το υπολογίσιμο. Μια σφαγή άξια του ονόματος της δεν αριθμεί παρά χιλιάδες νεκρούς. Η ιστορία της οθωμανικής κυριαρχίας έχει τις παραδόσεις της.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας της 12ης του μηνός, ένας Άγγλος μάρτυρας, ο κ.Wallace, επιστρέφοντας στο κτήμα που είχε στο Μπαϊρακλί (κοντά στο Κορδελιό), διαπίστωσε ότι το υπηρετικό του προσωπικό είχε πέσει βορά της φρίκης. Τα πτώματα τριών γυναικών επέπλεαν στον κολπίσκο μπροστά στο σπίτι. Ήταν των τριών υπηρετριών από το διπλανό ορφανοτροφείο θηλέων. Μια ομάδα Τούρκων είχε παρουσιαστεί στο ορφανοτροφείο, απαιτώ ντας την άμεση παράδοση τριών γυναικών. Αφού τις βίασαν, τις στραγγάλισαν και τις πέταξαν στη θάλασσα.

Στη διάρκεια της ίδιας μέρας, της 12ης του μηνός, η έρευνα για Έλληνες στρατιώτες και αξιωματικούς, που οι τουρκικές αρχές ισχυρίζονταν πως κρύβονταν στα σπίτια των Ορθοδόξων, έδωσε αφορμή στις πιο απεχθείς ακρότητες εκ των οποίων η λεηλασία δεν ήταν το χειρότερο κακό. Στη συνοικία του Πάνω Καρατάς, μια νιόπαντρη βιάστηκε διαδοχικά από εννέα κτήνη του είδους αυτού. Σ’ ένα διπλανό σπίτι, της κυρίας Marian Boudou, επτά στρατιώτες χύμηξαν πάνω στην κόρη της Paratsem και στις νεαρές κοπέλες που βρίσκονταν μαζί της. Η κακόμοιρη μητέρα που έχασε αμέσως τα λογικά της μπροστά σ’ αυτό το θέαμα, άρχισε να χο ρεύει «για το γάμο της κόρης της»! Το απόγευμα της ίδιας μέρας εκδόθηκε προκήρυξη του Νουρεντίν πασά που απαγόρευε στους Μουσουλμάνους επί ποινή θανάτου να δώσουν άσυλο σε Έλληνες και Αρμένιους στρατιώτες.

 
http://www.onalert.gr/
Διαβάστε περισσότερα » »

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΝΟΥΝ …ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ

Vladimir Putin 17 July 2000-1
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν βρίσκεται από χθες στην μονή Ιβήρωνος του Αγίου όρους. Ήρθε για προσκύνημα, με την ευκαιρία της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου η οποία ως γνωστόν για τους Ρώσους παλαιοημερολογίτες εορτάζεται 14 ημέρες μετά την δική μας εορτή. Τα Μ.Μ.Ε. όμως και ειδικά τα φιλομνημονιακά, δεν έχουν βγάλει άχνα για το γεγονός!
Ο Πούτιν γι' αυτούς είναι κόκκινο πανί! Ακολουθούν τη γραμμή που χάραξε ο Τζέφρυ! Πριν μπούμε στο Μνημόνιο και το ΔΝΤ ο Πούτιν κάλεσε τον Φεβρουάριο του 2010 τον Παπανδρέου στην Ρωσία και του έδινε γύρω στα 25 δις ευρώ! Και ο ΓΑΠ αντί να δεχτεί το δώρο της Ρωσίας, άρχισε να μιλάει για...πράσινη ενέργεια και για την ευρωπαϊκή προοπτική της Ρωσίας!
Έτσι και τώρα. Στην χώρα μας έχει έρθει ο Ρώσος Πρόεδρος και οι ...βαστάζοι των μνημονίων το ...έκαναν γαργάρα!
 
http://makeleio.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΟΔΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ


Πληροφορούμε τους Δημότες ότι λόγω των έργων επεκτάσεων της Τηλεθέρμανσης, η οδός 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ μεταξύ των οδών ΓΟΥΜΕΡΑΣ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (κόμβος Δημοτικής Αστυνομίας), θα παραμένει κλειστή καθημερινά από ώρα 8:00 έως 21:00 και μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2012.
Παρακαλούμε τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί κατά τις ώρες ελεύθερης διέλευσης των οχημάτων και ζητούμε την κατανόησή τους.
Σ Α Σ    Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ο Υ Μ Ε
ΓΙΑ ΤΗΝ Δ.Ε.ΤΗ.Π.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
 
ΚΟΥΣΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Διαβάστε περισσότερα » »

Πασοκοσυριζαϊκό γλέντι με τα λεφτά μας στο ΑΠΘ

30.000 Ευρώ για την τουαλέτα του Πρυτάνεως

Μπορεί η διοίκηση του μεγαλύτερου πανεπιστημίου των Βαλκανίων να μην είχε πέντε εκατομμύρια ευρώ να πληρώσει το ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά το 2011 δαπάνησε 8,3 εκατ. ευρώ σε διάφορες υπέρογκες και εξωφρενικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», έχει στηθεί χορός εκατομμυρίων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με χρήματα της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του, η διοίκηση της οποίας θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις στη γενική συνέλευση, δηλαδή στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου.


Ο πρόεδρος της Εταιρείας, που είναι ο πρύτανης κ. Γιάννης Μυλόπουλος, θα παρουσιάσει τις δαπάνες του 2011 και θα ζητήσει την έγκρισή τους από τη Γενική Συνέλευση. Πολλά μέλη της Συγκλήτου εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους από τη διαχείριση και δεν διστάζουν να κάνουν λόγο για κατασπατάληση δημόσιου χρήματος. Πολλές από τις δαπάνες, όπως τις παρουσιάζει ο «Ελεύθερος Τύπος» προκαλούν ποικίλα ερωτήματα για τη διαχείριση των χρημάτων εκ μέρους της Εταιρείας:

- Δαπανήθηκαν 180.322,57 ευρώ για «διάφορες δραστηριότητες» χωρίς να αναφέρονται αναλυτικά ποιες είναι αυτές.

- Το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΑΠΘ και το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του ΑΠΘ έλαβαν από την Εταιρεία 12.567 ευρώ και 35.857 ευρώ αντιστοίχως. Δηλαδή εκτός από την κρατική επιχορήγηση έλαβαν και μερικές χιλιάδες ευρώ επιπλέον από τα ταμεία της Εταιρείας.

- 1,3 εκατ. ευρώ δαπανήθηκαν για την πανεπιστημιακή κατασκήνωση της Καλάνδρας Χαλκιδική αν και οι εγκαταστάσεις είχαν ανακαινιστεί πριν από λίγα χρόνια.

- 430.189 ευρώ δόθηκαν για τον σχεδιασμό και τον εσωτερικό κανονισμό της Εταιρείας.

- 22.656 ευρώ για τη συμφωνική ορχήστρα του ΑΠΘ.

- 56.560 ευρώ στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «Νόησις» προκειμένου να συναφθεί συμφωνία συνεργασίας.

- 250.000 για τη λειτουργία των κυλικείων που σήμερα λειτουργούν με την ευθύνη της Εταιρείας.

- 68.462 ευρώ για τη νομική υποστήριξη του ΑΠΘ, αν και το Πανεπιστήμιο διαθέτει νομική υπηρεσία. Ωστόσο τις υποθέσεις τις αναλαμβάνουν εξωτερικά δικηγορικά γραφεία.

- 80.091 ευρώ για την τεχνική υποστήριξη πληροφορικής του ΑΠΘ.

- 19.797 ευρώ για οδοιπορικά έξοδα του Πανεπιστημίου.

- 24.185 ευρώ για πληρωμή διοικητικών προστίμων. Δηλαδή τα πρόστιμα που υποβλήθηκαν σε υπαλλήλους του ΑΠΘ δεν τα πλήρωσαν οι καταδικασθέντες αλλά η Εταιρεία.

- Ο σχεδιασμός και ο ηλεκτροφωτισμός του ΑΠΘ κόστισαν 244.738 ευρώ.

- Η δημιουργία ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων ακινήτων ιδιοκτησίας του ΑΠΘ ανήλθε στα 526.375 ευρώ, ο περιβάλλων χώρος του κτιρίου ερευνών του ΑΠΘ χρηματοδοτήθηκε με 505.516 ευρώ και η τοποθέτηση ασύρματου δικτύου στις φοιτητικές εστίες κόστισε 42.343 ευρώ.


Πέρα από όλες αυτές τις δαπάνες, εντυπωσιακό είναι το ποσό που δόθηκε για την... ανακούφιση του πρύτανη, καθώς η ανακαίνιση της τουαλέτας της πρυτανείας κόστισε 29.348 ευρώ! Να σημειωθεί ότι οι καθαρίστριες του ΑΠΘ κάνουν τακτικά στάση εργασίας καθώς δεν πληρώνονται!

Από τα αποθεματικά της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του ΑΠΘ εκταμιεύτηκαν πέρυσι 8.354.839,24 ευρώ κυρίως σε ανούσιες δαπάνες. Το υπόλοιπο του αποθεματικού θα γίνει σήμερα γνωστό, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».

O πρώην Πασόκος και νυν Συριζαίος Πρύτανης του ΑΠΘ με την εκλεκτή του παρέα...








































































































krasodad
Διαβάστε περισσότερα » »

Κατεβάστε ~ Οι Τσάμηδες και η Τσαμουριά

Διαβάστε για τα εγκλήματα των Τσάμηδων εναντίων των Ελλήνων Χριστιανών στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Οι Τσάμηδες ήταν Έλληνες Χριστιανοί που εξισλαμίσθηκαν κατά την Τουρκοκρατία. Στη συνέχεια υιοθέτησαν την αλβανική διάλεκτο κι έχασαν την ελληνική τους συνείδηση. Ήταν από τους χειρότερους διώκτες και το μαστίγιο στο χέρι των Τούρκων.

Αργότερα, το 1923, εξαιρέθηκαν από τις ανταλλαγές πληθυσμών και το 1940 λαχτάρησαν όταν τα ελληνικά στρατεύματα νίκησαν τους φασίστες Ιταλούς και τους συμμάχους τους Αλβανούς. Κατά την εισβολή των Γερμανών έγιναν για άλλη μια φορά...
 το μαστίγιο του δυνάστη. Οπλίσθηκαν από τους φασίστες και με την ανοχή των Ναζί, άρχισαν τις δολοφονίες, τους βιασμούς και το πλιάτσικο των περιουσιών των χριστιανών Ελλήνων.

Με τη συντριβή του Άξονα έφυγαν κακήν-κακώς από την ελληνική επικράτεια ακολουθώντας τους Ναζί, στα κατεχόμενα μέχρι σήμερα, εδάφη της Βορείου Ηπείρου.

Οι κομμουνιστές κατά τον συμμοριτοπόλεμο, ζητούσαν την βοήθεια των Τσάμηδων ενταντίων των Ελλήνων στρατιωτών.

Τα δικαστήρια των δοσιλόγων του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου καταδίκασαν τους Τσάμηδες για Εσχάτη Προδοσία και λόγω των εγκλημάτων τους, δημεύτηκαν οι περιουσίες τους, που αποδόθηκαν στους συγγενείς των δολοφονηθέντων Ελλήνων.

Κατεβάστε ~ Οι Τσάμηδες και η Τσαμουριά από εδώ.

krasodad
Διαβάστε περισσότερα » »

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΡΗ , ΒΡΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΚΟΥΣ ΠΑΓΟΥΣ.

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - Γερμανοί και Αμερικανοί επιστήμονες έχουν βρει ένα πρόσωπο από πέτρα κάτω από τους πολικούς πάγους που είναι πανομοιότυπο με το πέτρινο πρόσωπο στον Άρη! 
 
Το μεγάλο αυτό μνημείο βρέθηκε επίσης στη Σελήνη, στην Αφροδίτη και στον Ποσειδώνα. 
 
Αυτό δείχνει ότι οι άνθρωποι ή τα πλάσματα που το κατασκεύασαν ήταν σε θέση να κάνουν διαπλανητικά ταξίδια πριν από 500.000 χρόνια..
 
 "Τα πρόσωπα έχουν γίνει από τα ίδια χέρια λένε οι ειδικοί. 
 
Η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας τώρα είναι να μάθουμε ποιος τα έκανε, και γιατί. 
 
Ο "Δρ. Phillip Lentz και ο Dieter Horne ανακάλυψαν το πέτρινο πρόσωπο κάτω από 3.500 πόδια στους πολικούς πάγους ,κατά την δ
ιεξαγωγή μιας σεισμολογική έρευνας στην Ανταρκτική τον Φεβρουάριο. 
 
Τα χαρακτηριστικά του μνημείου καταγράφηκαν από ένα όργανο που χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα για να χαρτογραφήσει γεωλογικούς σχηματισμούς κάτω από την επιφάνεια της Γης. 
 
Και τα χαρακτηριστικά αυτά αντικατοπτρίζουν σαφώς το ανθρώπινο πρόσωπο που φωτογραφήθηκε στον Άρη από το Viking της Αμερικής το 1976. 
 
"Άλλοι ανιχνευτές φωτογράφισαν πέτρινα πρόσωπα στο φεγγάρι, στην Αφροδίτη και στον Ποσειδώνα μεταξύ των ετών 1975 και 1989 και είναι όλα τα ίδια," είπε ο Δρ Lentz, ο οποίος κατέχει μεταπτυχιακά στη γεωλογία, αστρονομία και τη φυσική. 
 
"Το βασικό ερώτημα είναι κατά πόσον το πρόσωπο της Ανταρκτικής ήταν το πρώτο μνημείο ή το τελευταίο». 
 
"Αν ήταν το πρώτο, μπορούμε να υποθέσουμε ότι μια τεχνολογικά προηγμένη κοινωνία υπήρχε στη Γη πριν από 500.000 χρόνια και αποίκησαν και στους γειτονικούς πλανήτες.
 
 " "Αν αυτό είναι το τελευταίο μνημείο, φαίνεται πιθανό ότι οι εξωγήινοι επισκέφθηκαν τη Γη και μπορεί να εξακολουθούν να είναι εδώ σήμερα. «Εμείς οι άνθρωποι μπορεί να είμαστε οι απόγονοι αυτών των εξωγήινων."
 
 Ο Δρ. Lentz Horne σχεδιάζει μια δεύτερη αποστολή στην Ανταρκτική την επόμενη άνοιξη και ελπίζει να μάθει περισσότερα σχετικά με το τεράστιο αυτό μνημείο. Επίσης και η NASA σχεδιάζει μια δική της αποστολή , πιθανώς για τα τέλη Απριλίου.
ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ
Διαβάστε περισσότερα » »

Ετικέτα Ελαστικών : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

 Φωτογραφία για Ετικέτα Ελαστικών : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμεΑπό την 1η Νοεμβρίου 2012 η ευρωπαϊκή ‘’Ετικέτα Ελαστικών’’ θα είναι υποχρεωτική. Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε δια χειρός Goodyear. Τι είναι η ευρωπαϊκή ετικέτα ελαστικών;

Είναι ο νέος κανονισμός της ΕΕ με τον οποίο θεσπίζεται μία τυποποιημένη ετικέτα για ελαστικά που προσφέρουν σε καταναλωτές, εταιρείες στόλων οχημάτων και υπεύθυνους εταιρικών προμηθειών ελαστικών, τρία βασικά χαρακτηριστικά απόδοσης ελαστικού:


Αντίσταση κύλισης

Κράτημα στο βρεγμένο

Εξωτερικός θόρυβος κύλισης

H προσέγγιση που ακολουθεί η ετικέτα είναι παρόμοια με εκείνη των γνωστών ετικετών ενεργειακής αποδοτικότητας που υπάρχουν σε λευκές ηλεκτρικές συσκευές όπως ψυγεία και πλυντήρια ρούχων. Ωστόσο η ετικέτα ελαστικών περιλαμβάνει και πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του προϊόντος.

Ποιος είναι ο στόχος της ετικέτας ελαστικών;

Ο στόχος είναι η βελτίωση της ασφάλειας και της οικονομικής και περιβαλλοντικής απόδοσης των οδικών μεταφορών με την προώθηση των οικονομικότερων και ασφαλέστερων ελαστικών με χαμηλά επίπεδα θορύβου. Αυτός ο κανονισμός επιτρέπει στους τελικούς χρήστες να παίρνουν αποφάσεις για αγορές ελαστικών με γνώση όλων των δεδομένων.

Τι είναι το τόσο σημαντικό σχετικά με τους τρεις δείκτες απόδοσης;

Η αντίσταση κύλισης επηρεάζει την κατανάλωση καυσίμου του οχήματος και κατά συνέπεια έχει απευθείας επιπτώσεις στο περιβάλλον. Το κράτημα στο βρεγμένο είναι ένας βασικός δείκτης για την απόδοση ασφαλείας ενός ελαστικού και παρέχει πληροφορίες όσον αφορά την απόσταση φρεναρίσματος σε βρεγμένους δρόμους. Ο εξωτερικός θόρυβος επηρεάζει ακόμα την επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τα ελαστικά.

Η ευρωπαϊκή ετικέτα ελαστικών μου λέει όλα όσα πρέπει να γνωρίζω; Τα τρία κριτήρια στην ευρωπαϊκή ετικέτα ελαστικών αποτελούν μία καλή αφετηρία και θεωρούνται πολύ σημαντικά για λόγους ασφαλείας και προστασίας του περιβάλλοντος. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά ακόμα σημαντικά κριτήρια που θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την αξιολόγηση της απόδοσης ενός ελαστικού. Η Goodyear Dunlop δοκιμάζει πάνω από 50 κριτήρια κατά την ανάπτυξη ενός νέου ελαστικού, όπως η αντίσταση ενός ελαστικού στην υδρολίσθηση, η οδική συμπεριφορά στο βρεγμένο και στο στεγνό και η απόσταση ακινητοποίησης στο στεγνό δρόμο - όλα σημαντικά κριτήρια ασφαλείας τα οποία δεν αναφέρονται στη νέα ευρωπαϊκή ετικέτα ελαστικών.

Η Goodyear Dunlop συνιστά τα παρακάτω κατά την επιλογή ενός ελαστικού:

Να ζητάτε την άποψη του δικού σας εξειδικευμένου εμπόρου ελαστικών

Να χρησιμοποιείτε τις πληροφορίες που υπάρχουν στην ευρωπαϊκή ετικέτα ελαστικών

Να εμπιστεύεστε την ποιότητα, την αξιοπιστία και το καλό όνομα των εύφημων κατασκευαστών ελαστικών

Να διαβάζετε τις ανεξάρτητες δοκιμές ελαστικών

Να επιλέγετε ελαστικά με βάση τις ανάγκες και τις προσωπικές σας συνήθειες

Ποιο είναι το κέρδος για τον καταναλωτή;

Η θέσπιση μίας τυποποιημένης ετικέτας για ελαστικά προσφέρει σε καταναλωτές, εταιρείες στόλων οχημάτων και υπεύθυνους εταιρικών προμηθειών ελαστικών, αξιόπιστες και συγκρίσιμες πληροφορίες σχετικά με τρεις σημαντικές παραμέτρους ελαστικών. Επιπλέον η νέα ετικέτα θα βοηθήσει τους πελάτες και προβαίνουν σε καλύτερα ενημερωμένες αποφάσεις οι οποίες έχουν να κάνουν με χαρακτηριστικά που επηρεάζουν σημαντικά την οδική ασφάλεια, όπως την απόδοση του ελαστικού στο βρεγμένο, καθώς και το επίπεδο της αντίστασης κύλισης το οποίο εξηγεί τα οικονομικά και τα περιβαλλοντικά οφέλη. Ωστόσο η ετικέτα ελαστικών δεν καλύπτει όλα τα σημαντικά κριτήρια επιδόσεων.

Ποιο είναι το κέρδος για την ευρωπαϊκή ένωση και τις χώρες μέλη της;

Η ετικέτα ελαστικών δεν αποσκοπεί μόνο στην ασφάλεια και την απόδοση των οχημάτων στους ευρωπαϊκούς δρόμους αλλά και να συμβάλλει στη δέσμευση της ΕΕ όσον αφορά την αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητα κατά 20% καθώς και την ελάττωση των εκπομπών CΟ2 κατά 20% μέχρι το 2020.

Πότε οι κατασκευαστές ελαστικών θα υιοθετήσουν την ετικέτα ελαστικών;

Ο Κανονισμός της ΕΕ απαιτεί οι πληροφορίες σχετικά με την αντίσταση κύλισης, το κράτημα στο βρεγμένο και την απόδοση θορύβου να είναι διαθέσιμες το αργότερο την 1η Νοεμβρίου 2012 για ελαστικά παραγωγής από την 1η Ιουλίου του 2012. Οι κατασκευαστές ελαστικών μπορούν να υλοποιήσουν την σήμανση ελαστικών νωρίτερα από την ημερομηνία που προβλέπει ο κανονισμός. Ωστόσο, οι απαιτήσεις κρατήματος στο βρεγμένο δεν έχουν οριστεί ακόμα στον κανονισμό για ελαστικά ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων και φορτηγών, επειδή δεν υπήρχε διαθέσιμη μέθοδος δοκιμής κατά την υιοθέτηση του κανονισμού. Αυτές οι μέθοδοι δοκιμών αναμένεται να υιοθετηθούν στα τέλη του 2011 σε ένα νέο κανονισμό.

Αυτός ο νέος κανονισμός θα ορίσει ακόμα το χρόνο που επιτρέπεται στους κατασκευαστές ελαστικών να υλοποιήσουν τη νέα νομοθεσία, πριν από το Νοέμβριο του 2012. Από αυτή την πρόωρη ημερομηνία υλοποίησης, θα επιτρέπεται στους κατασκευαστές ελαστικών και να γνωστοποιήσουν τη συγκεκριμένη διαβάθμιση των ετικετών ελαστικών των προϊόντων τους.

www.PeriTroxon.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ: ΑΠΟ ΤΟΝ BACH ΣΤΟΝ GERSHWIN"


Σε μια βραδιά, λουσμένη από το φως της δεύτερης Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, οι δημιουργίες του 1ου Συμποσίου Γλυπτικής Πτολεμαΐδας, έρχονται «εις φως».
Την Παρασκευή 31 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ ολοκληρώνονται οι δράσεις και οι εκδηλώσεις του 1ου Συμποσίου Γλυπτικής Πτολεμαΐδας που οργανώνει ο Δήμος Εορδαίας και το Νομικό πρόσωπο ΚΟΙ. Π. ΠΑ. Π, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Εορδαίας.
Βασικός άξονας της εκδήλωσης είναι συναυλία, με την συμμετοχή των
Καθηγητών του Βαρβούτειου Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαΐδας:





 
ΞΕΝΙΑ ΤΣΑΒΚΟΠΟΥΛΟΥ: Σοπράνο
ΠΕΤΡΟΣ ΠΛΩΜΑΡΙΤΗΣ: Φλάουτο
ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ: Πιάνο
Θα αποδοθούν έργα των

·         Claude Debussy: Syrinx για σόλο φλάουτο
·         J.S.Bach:  Σονάτα για φλάουτο σε σολ ελάσσονα
I.                   Allegro
II.                Adagio
·         Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Vocalise για φλάουτο (Α’ Εκτέλεση)
·          Jacques Offenbach: Barcarolle
·          Giacomo Puccini: I mio bambino caro
·          Παραδοσιακό Ουκρανίας:  Ηuctocka
·          Antonin Dvorak: Το τραγούδι του φεγγαριού (από την όπερα Rusalka)
·         Giuseppe Verdi:  Adio, o del passato (από την όπερα La Traviata)
·         Μάνος Χατζιδάκις: Ιονική Σουίτα σολο πιάνο
I.                   Εισαγωγή
II.                Σαραμπάντα
IV.         Τραγούδι
·         George Gershwin: The man I love
·         George Gershwin:  But not for me
Στην εκδήλωση, θα παρουσιασθούν ολοκληρωμένα τα έργα των γλυπτών και θα αποκτήσουν και τους τίτλους τους, από τους ίδιους τους καλλιτέχνες.
Έτσι οι πολίτες της Εορδαίας θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν για μια ακόμη φορά την εξέλιξη της εργασίας των καλλιτεχνών, όπως αυτή διαμορφώθηκε με επίπονη, συστηματική και εμπνευσμένη προσπάθεια ενός και πλέον μήνα.
Με την ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εκατοντάδες πολίτες που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, επισκέπτονταν καθημερινά τους χώρους δημιουργίας στη Σχολή Δημοτικής Αστυνομίας Πτολεμαΐδας και στήριξαν με κάθε τρόπο την προσπάθεια αυτή.
Στους επόμενους μήνες και αφού προηγηθεί συστηματική μελέτη και καταγραφή απόψεων, τα γλυπτά θα τοποθετηθούν σε αντίστοιχα σημεία της πόλης μας, ώστε να αποτελέσουν για πάντα μέρος της εικόνας και της προσωπικότητας της περιοχής μας.
Διαβάστε περισσότερα » »