Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ford Freza: Οδηγώντας αγροτικό όχημα με την άνεση λιμουζίνας

Η πιο αγωνιστική φρέζα κατασκευάστηκε στην Ηλεία. Ο μάστορας έβαλε φαντασία και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό (Pic)

Ο Σπύρος Δρούλιας από την Αρχαία Ολυμπία είναι ο πιο γνωστός Fordακιας μάστορας στην Ηλεία. Αρκετά δραστήριος, συμμετέχει στους αγώνες dragster και drift στην περιοχή με ένα κίτρινο Ford Escort.
Η φαντασία του οργιάζει τόσo, που από την αγάπη του για τα Ford, δημιούργησε ένα νέo μοντέλο, το Ford Freza…
Ο Σπύρος μας άφησε άφωνους σε μια μετατροπή, όπου παρέχει στον ιδιοκτήτη της φρέζας την δυνατότητα να οδηγεί το αγαπημένο του αγροτικό όχημα με την άνεση μιας λιμουζίνας.

  Έτσι δανείστηκε την καμπίνα από ένα Ford Focus και το αποτέλεσμα το βλέπετε στη φωτογραφία.
Το σίγουρο είναι πως η εικόνα αυτή από το Ford Freza του Σπύρου Δρούλια θα κάνει το γύρο της Ελλάδας, μη σας πούμε και του κόσμου ολόκληρου.

Πηγή: ilialive
news247
Διαβάστε περισσότερα » »

Έρχεται η άνοιξη. Ξύπνησαν οι αρκούδες στο Νυμφαίο

Ξύπνησαν οι αρκούδες, προαναγγέλλοντας την άνοιξη

Την άφιξη της άνοιξης προαναγγέλλει το ξύπνημα των αρκούδων, στο Καταφύγιο του «Αρκτούρου» στο Νυμφαίο που, φέτος τουλάχιστον, λόγω των ήπιων καιρικών συνθηκών, πήραν έναν σχετικά σύντομο… υπνάκο!
Η απουσία του χιονιού και ο ανοιξιάτικος καιρός σήμαναν το εγερτήριο για τις 10 αρκούδες, οι οποίες, με το αλάνθαστο ένστικτο που διαθέτουν, δείχνουν ότι δεν πρόκειται να δούμε κακοκαιρίες για μακρύ χρονικό διάστημα.
Ωστόσο, ο χειμέριός τους ύπνος, κράτησε μόλις περίπου ενάμιση μήνα, τη στιγμή που οι αρκούδες «κοιμούνται» τον διπλάσιο χρόνο, γεγονός όμως που δεν εμπνέει ανησυχία στους υπευθύνους του «Αρκτούρου».
«Ο χειμέριος ύπνος είναι καθοριστικός για τις αρκούδες που ζουν ελεύθερες στη φύση, αφού σε συνθήκες ψύχους δεν μπορούν να βρουν τροφή. Στο Καταφύγιο, όμως, δεν υπάρχει αυτό το θέμα» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Πάνος Στεφάνου από την οργάνωση.
Αξιοσημείωτο είναι πάντως πως ενώ όλα τα ζώα που πέφτουν σε χειμέριο ύπνο πρέπει κατά καιρούς να ξυπνήσουν για να αποβάλουν τα ούρα τους, η αρκούδα δεν χρειάζεται να κάνει κάτι τέτοιο διότι διαθέτει έναν μοναδικό μηχανισμό ανακύκλωσης της ουρίας. Επίσης, η αρκούδα γεννά κατά τη διάρκεια του ύπνου 1-3 μικρά που ζυγίζουν μόλις 200-300 γραμμάρια το καθένα!
Όπως κάθε χρόνο, στο «Καταφύγιο» ξύπνησαν πρώτοι οι δύο νεότεροι αρκούδοι, ο Μανώλης και ο Κυριάκος και σιγά σιγά τους ακολούθησαν και η Βέσνα, ο Μήτσος, η Κατερίνα και η Τασούλα με τη Μπάρμπαρα.
Ο Γιωργάκης και η Ειρήνη και πάλι μοιράστηκαν τη φωλιά τους, και ξύπνησαν μαζί, αλλά προτιμούν ακόμα να περνούν εκεί τον περισσότερο χρόνο. Ο Γιώργος, η Τασούλα κοιμήθηκαν σε φυσικές φωλιές που έχουν φτιάξει εντός του καταφυγίου, ενώ η Μπάρμπαρα ξαναέφτιαξε τη φωλιά, μέσα στην οποία πέρασε το χειμώνα.
Προς το παρόν, οι περισσότερες αρκούδες δείχνουν νωχελικές και η διάθεσή τους για φαγητό δεν έχει επανέλθει ακόμη, κάτι που είναι φυσιολογικό όταν ξυπνούν από τον χειμέριο ύπνο. Ο μόνος που παραμένει στη φωλιά του ακόμα είναι ο Γιώργος, που ως μεγάλη σε ηλικία αρκούδα -είναι 25 ετών- κοιμάται πρώτος και ξυπνάει τελευταίος.
«Βέβαια, φέτος, τέτοια εποχή, θυμόμαστε τη μεγάλη αγωνία που είχαμε για το αν θα ξυπνούσε ο 50χρονος Ανδρέας, ο γηραιότερος όλων των Καταφυγίων Άγριας Ζωής του κόσμου, ο οποίος πέθανε τελικά το πρωί της 24ης Μαΐου 2013» υπενθυμίζει ο κ. Στεφάνου.
Με το ξύπνημα των αρκούδων, ξεκινάει και τη λειτουργία του το «Καταφύγιο», το οποίο δέχεται επισκέπτες από μεθαύριο, Σάββατο 1 Μαρτίου, καθημερινά (εκτός Τετάρτης) και Σαββατοκύριακα 10.00-16.30.

news247
Διαβάστε περισσότερα » »