Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Ιδιαίτερα επικίνδυνο το φαί στο αλουμινόχαρτο


Ιδιαίτερα επικίνδυνο το φαί στο αλουμινόχαρτο Αν σας αρέσει το ψάρι σε αλουμινόχαρτο ή κάθε άλλο παρόμοιο πιάτο, είναι καλύτερα να προτιμήστε τη λαδόκολλα, γιατί το να τυλίξουμε την τροφή σε αλουμινόχαρτο μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επιβλαβές.

Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει η επιστήμονας Ghada Bassioni του Πανεπιστημίου Ain Shams του Καϊρου. Σε ένα άρθρο στο σάιτ The Conversation, η ειδικός εξήγησε τη μελέτη της και τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε με τους συναδέλφους της.

Σύμφωνα με την επιστήμονα, το αλουμινόχαρτο είναι φθηνό και εύκολο στη χρήση και εκπροσωπεί το ιδεώδες υλικό για την προετοιμασία κάποιων συνταγών. Η χρήση του αλουμινόχαρτου, εξηγεί η επιστήμονας, δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα, όσο εκτενής κι αν είναι στην καθημερινή μας ζωή.

Το πρόβλημα αρχίζει όταν το αλουμινόχαρτο ζεσταίνεται ή ψήνεται. Ειδικά εάν -όπως εξηγεί- οι τροφές που περικλείει είναι ξινές ή πικάντικες και ψήνονται σε δυνατή φωτιά. Μετά το ψήσιμο παραμένουν στην τροφή ίχνη αλουμινίου, ειδικά όταν το πιάτο περιλαμβάνει δυνατά υλικά, όπως το λεμόνι, ο χυμός ντομάτας, το λευκό κρασί ή και το αλάτι.

Η υπερέκθεση του ανθρώπου στο αλουμίνιο είναι επικίνδυνη για την υγεία, εξηγεί η επιστήμονας και προσθέτει ότι ένας ενήλικας 60 κιλών μπορεί μάξιμουμ να καταναλώνει 6 milligramme αλουμινίου την εβδομάδα, όπως ορίζει και η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA). Η Bassioni επισημαίνει ότι πολλοί υπερβαίνουν το όριο, γιατί το υλικό υπάρχει στο καλαμπόκι, τα μπαχαρικά, το τσάι, αλλά και σε ορισμένα τρόφιμα. Το όριο επιβαρύνεται και από τα σκεύη κουζίνας. Αλλά η μεγαλύτερη «δόση» ενσωματώνεται στον ανθρώπινο οργανισμό με τα φαγητά που μαγειρεύονται σε αλουμινόχαρτο.

Ειδικοί επισημαίνουν ότι η υπερκατανάλωση αλουμινίου συνδέεται με το Αλτσχάιμερ, τα προβλήματα στα οστά και στα νεφρά. Τι πρέπει να κάνει κάποιος για να μειώσει την κατανάλωση;

Η Ghada Bassioni συμβουλεύει, για παράδειγμα, να μην αγοράζουμε τυχαίες κατσαρόλες. Μόλις αγοράσουμε τη σωστή κατσαρόλα να βράσουμε πολλές φορές νερό μέσα της, ώσπου η βάση της να γίνει ματ. Αυτό σημαίνει ότι έγινε η απαραίτητη οξείδωση που προστατεύει τη βάση της κατσαρόλας και εμποδίζει το αλουμίνιο να εισέλθει στα τρόφιμα.

Η επιστήμονας συμβουλεύει επίσης να προτιμούμε τα ταψάκια από γυαλί ή κεραμικό και να βάζουμε λαδόκολλα αντί για αλουμινόχαρτο στο ψήσιμο. Το αλουμινόχαρτο, αναφέρει, μπορεί να χρησιμεύσει για να τυλίξουμε ένα σάντουιτς, με τον όρο ότι δεν θα το αφήσουμε εκεί για πολλές ώρες.

govastileto.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ του Αντώνη Ι. Γρυπαίου


Η ηγεσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να εκλέγεται από τη Κυβέρνηση με Εθνικά Πατριωτικά κριτίρια.
Στο ΚΥΣΕΑ επικρατεί το παραδοσιακό πνεύμα, «ότι διατάξει το Σιωνιστικό Εχθρικό ΝΑΤΟ».
Η εκπαίδευση στις ΗΠΑ Ελλήνων Αξιωματικών, και τα Αμερικανικά Νατοϊκά πτυχία, ΔΕΝ είναι προσόντα, αλλά είναι «κατάντια» για την Ελλάδα-Πατρίδα.
Διότι αλλοιώνουν το φρόνημα των Ελλήνων Αξιωματικών, και τους κάνουν Σιωνιστές!!!
Η Κυβέρνηση ΤΣΙΠΡΑ «εζήλωσεν την δόξαν» των ΓΑΠ/Μπεγλίτη, που αποστράτευσαν εν «μιά νυκτί» την τότε ηγεσίαν του Στρατεύματος, διότι διετάχθησαν από το Σιωνιστικό εχθρικό ΝΑΤΟ, επειδή η τότε ηγεσία των Ε.Δ. εκρίθη εμφορούμενη από Εθνικά Πατριωτικά φρονήματα.
Πρόταση προς Κυβέρνηση ΤΣΙΠΡΑ
Σε ώρα Εθνικού κινδύνου διαλέγουμε Ηγέτες των Ενόπλων Δυνάμεων, Εθνικούς Πατριώτες, και ΟΧΙ εκλεκτούς του Σιωνιστικού εχθρικού ΝΑΤΟ.
Δεν αποστρατεύουμε 10 Στρατηγούς, για να εκλέξουμε τον εκλεκτό του εχθρικού ΝΑΤΟ!!!
ΟΧΙ εκλεκτούς του Παγκόσμιου Δικτάτορα ΡΟΤΣΙΛΝΤ, ο οποίος χρεοκόπησεν την Ελλάδα-Πατρίδα.
Δεν διδαχθήκαμε από τα παθήματα της Κύπρου το 1974 και των ΙΜΙΩΝ επί Ελληνο-Εβραίου Σημίτη;;;
Και οι δύο τότε Κυβερνήσεις είχαν στην ηγεσία του Στρατεύματος ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ Αξιωματικούς, και πάθαμε πανωλεθρία και ήττα από τους Τούρκους του ΝΑΤΟ.
Τις εντολές για λογαριασμό του εχθρικού ΝΑΤΟ και της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, τις δίνει η εδώ Αμερικανική Σιωνιστική Πρεσβεία!!!
Η Σερβία έκανε γενική επιστράτευση για να εισβάλλει στο Κόσοβο……………
Η Τουρκία και Αλβανία επιβουλεύονται Ελληνικά εδάφη, και εμείς διαλέγουμε τους Αρχηγούς των Ε.Δ. με Σιωνιστικές εχθρικές ΝΑΤΟΪΚΕΣ εντολές!!!
Στα Βαλκάνια-Τουρκία επικρατεί Εθνικισμός, και εμείς σαν Μακάκες, βράζουμε στον Σιωνισμό, και εκτελούμε διαταγές των εχθρών του ΝΑΤΟ!!!
Γιαυτό το ΝΑΤΟ εξέλεξε τη νέα ηγεσία των Ε.Δ., για Γεωστρατηγικούς σκοπούς, για τα συμφέροντα της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας!!!
Οι εφιάλτες πολιτικοί μας δεν σκέφτονται ότι η Γεωπολιτική αλλάζει στον πλανήτη, (TRUMP-PUTIN), συνεχίζουν να παραμένουν δούλοι του παλαιού Σιωνιστικού κατεστημένου.
Λέμε ΟΧΙ σε Αρχηγούς που εκτελούν εντολές του εχθρικού ΝΑΤΟ!!!
Λέμε ΝΑΙ σε Αρχηγούς Εθνικούς Πατριώτες, που ενδιαφέρονται για την Ελλάδα-Πατρίδα, και ΟΧΙ για τα Στρατηγικά συμφέροντα του εχθρικού ΝΑΤΟ!!!
Οι Σιωνιστές με ύπουλο τρόπο χειραγωγούν την κοινή γνώμη, και τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, για να αποδεχτούν τον διαμελισμό της Ελλάδος-Πατρίδος!!!
Πολύ φοβάμαι πως η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, υπακούει στις διαταγές της ηγεσίας (ΕΛΙΤ) της Παγκόσμιας Σιωνιστικής Δικτατορίας, και του εχθρικού ΝΑΤΟ, όπως και οι εφιάλτες πολιτικοί μας, οπότε,
ΑΝΤΙΟ ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!!!!!!!!

ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΡΥΠΑΙΟΣ
Διεθνολόγος/Αναλυτής Γεωπολιτικής/Αρθρογράφος
Έλληνας Πατριώτης
Διαβάστε περισσότερα » »