Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Ο μεγαλύτερος Βιολόγος της ιστορίας ήταν Έλληνας!

Ο Αριστοτέλης - εκτός από μεγάλος φιλόσοφος- ήταν και ο ιδρυτής της επιστήμης της Βιολογίας, υποστηρίζει ο Armand Marie Leroi , καθηγητής της Εξελικτικής Βιολογίας του πανεπιστημίου Imperial College του Λονδίνου.
Όπως εξηγεί σε άρθρο του που δημοσιεύτηκε πριν από λίγους μήνες στους κυριακάτικους "Times", "στην ερώτηση "ποιος είναι ο μεγαλύτερος βιολόγος της ιστορίας;", οι περισσότεροι θα απαντούσαν ότι είναι ο Δαρβίνος.
Κι όμως τον τίτλο του μεγαλύτερου επιστήμονα της Βιολογίας, ίσως και ολόκληρης της επιστήμης, τον αξίζει ο Αριστοτέλης, αφού δεν έφερε απλώς μια επιστημονική επανάσταση στην βιολογία, αλλά την δημιούργησε".
Ο Armand Marie Leroi, αφού ολοκλήρωσε μία πολυετή έρευνα για τον Δαρβίνο (1809- 1882 μ.Χ), ανακάλυψε ότι η μελέτη της Βιολογίας θα ήταν ελλειπής αν δεν συνοδευόταν από αντίστοιχη έρευνα για τον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο. Έτσι πρότεινε στο BBC να δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον Αριστοτέλη (384- 322 π.Χ.).
Το "άγνωστο" έργο του Αριστοτέλη
Ο dr Armand Leroi, βίωσε μία "αποκάλυψη", όπως την αποκαλεί ο ίδιος, όταν το 2000 βρισκόταν για διακοπές στην Αθήνα και αποφάσισε να ταξιδέψει και στη Λέσβο. Πριν ξεκινήσει, αναζήτησε στο τμήμα Κλασσικών Συγγραφέων ενός βιβλιοπωλείου στο Μοναστηράκι, βιβλία για το νησί.
Εκεί ανακάλυψε το βιβλίο του Αριστοτέλη "Περί τα Ζώα Ιστορίαι", σε αγγλική μετάφραση, από το βιολόγο D’ Arcy Thompson, το οποίο περιέχει μία εξαιρετική έρευνα πάνω στη βιολογία των ζώων, που ο μεγάλος φιλόσοφος διεξήγαγε στη Λέσβο. Στο βιβλίο ο Αριστοτέλης αναφέρει την περιοχή της Αρχαίας Πύρρας, που βρίσκεται στον κόλπο της Καλλονής, και περιγράφει τα πάνω από 150 είδη ψαριών και ζώων που μελέτησε σε αυτόν!
"Ο Αριστοτέλης ταξίδεψε στη Λέσβο, πιθανώς για να συναντηθεί με το φίλο του Θεόφραστο. Φτάνοντας στο νησί, άλλαξε το αντικείμενό του και από φιλόσοφος έγινε βιολόγος, ιδρύοντας έτσι, μαζί με το βοτανολόγο Θεόφραστο, την επιστήμη της Βιολογίας. Η Αρχαία Πύρρα υπήρξε για τον Αριστοτέλη ό,τι τα νησιά Γκαλάπαγκος για το Δαρβίνο.", εξηγεί ο καθηγητής.
"Η λιμνοθάλασσα του Αριστοτέλη"
Συγκλονισμένος από την "αποκάλυψη", ο δε Leroi, μόλις επέστρεψε στο Λονδίνο πρότεινε στο ΒΒC να χρηματοδοτήσει την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ για τον Αριστοτέλη και την προσφορά του στη Βιολογία. Έτσι προέκυψε "Η Λιμνοθάλασσα του Αριστοτέλη"!
Το έργο του χαρακτηρίστηκε "δυσνόητο", αφού όπως ο ίδιος εξηγεί "ναι, είναι δυσνόητο, γιατί ο ίδιος ο Αριστοτέλης ήταν πάντοτε δυσνόητος. Όμως είναι ένα όμορφο ντοκιμαντέρ! Δεν θα μπορούσε να είναι κάτι διαφορετικό αφού ασχολείται με την Ελλάδα, με τα ζώα, με την επιστήμη, και τέλος με την προσπάθεια ενός ανθρώπου να κατανοήσει την απέραντη ποικιλία και ομορφιά του φυσικού κόσμου, 2.300 χρόνια πριν".
Η μελέτη του Αριστοτέλη στην Λέσβο
"Το 345 π.Χ ο Αριστοτέλης πήγε για πρώτη φορά στο νησί της Λέσβου σε ηλικία 39 ετών. Εκεί συχνά επισκεπτόταν συχνά τον κόλπο της Καλλονής και μελετούσε οτιδήποτε ζούσε σε αυτούς, τα ψάρια, τα σαλιγκάρια, τα οστρακόδερμα, τα χταπόδια, τα δελφίνια. Ενδιαφερόταν επίσης για τα πουλιά, τα ερπετά και τα έντομα που ζούσαν στις πλαγιές του νησιού.
Τα παρατηρούσε, τα κατηγοριοποιούσε, εξέταζε την ανατομία τους. Η μελέτη του δεν εξηγούσε μόνο τον τρόπο δράσης των ζώων, αλλά και το γιατί δρούσαν έτσι. Τα γραπτά του συμπεριλάμβαναν βιβλίο αναλυτικής ανατομίας, ένα άλλο για την φυσιολογία, ένα για κίνηση των ζώων, άλλα και για την αναπαραγωγική διαδικασία, ένα για τον θάνατό τους και μια διατριβή για την ψυχή.
Ο Αριστοτέλης, ήταν εκείνος που άνοιξε ένα αυγό κότας, παρατήρησε την καρδιά από το κοτοπουλάκι που χτυπούσε και έγραψε ακόμη ένα βιβλίο. Έκανε τους ζωντανούς οργανισμούς το κέντρο του κόσμου και της σκέψης του, και οτιδήποτε σκέφτηκε όρισε την επιστήμη της βιολογίας για τα επόμενα 2.000 χρόνια".
 
apocalypsejohn
Διαβάστε περισσότερα » »

Μ.Ρεπούση: «Μύθος οι σφαγές της Σμύρνης και των Ποντίων»

repousiΗ Μαρία Ρεπούση «ξαναχτύπησε», αυτή τη φορά με συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα των ομογενών της Αυστραλίας «Ελλήνων Λόγος» και χαρακτήρισε «μύθο» τη σφαγή της Σμύρνης, τη γενοκτονία των Ποντίων και το χορό του Ζαλόγγου. Το θράσος και ο ανθελληνισμός της περισσεύουν. Απέδωσε σε εθνικισμό την άποψη για τα δεινά που υπέστησαν οι Έλληνες και έχουν καταγραφεί στην ιστορία με αίμα.
Είναι αυτά που προκάλεσαν και την πρόσφατη οργή του Μίκη Θεοδωράκη, που της είπε «είναι προσόν να ζεις στην Ελλάδα και να είσαι Έλληνας. Αν δεν το καταλαβαίνεις πήγαινε αλλού, πήγαινε να ζήσεις στη Νιγηρία».
Προφανώς η κ. Ρεπούση δεν αισθάνεται Ελληνίδα, παρ’ ότι βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου (ας τα βλέπουν αυτοί που την ψήφισαν) και επιχειρεί να «βγάλει» τις απόψεις και στο εξωτερικό.
«Οι μύθοι είναι πιο βολικοί από την αλήθεια. Και οι Έλληνες πολίτες έχουν εθιστεί στα βολικά πράγματα και δεν θέλουν να έρθουν αντιμέτωποι με αμφιβολίες ή με αλήθειες», δήλωσε στην εφημερίδα «Ελλήνων Λόγος». Σε μία ερώτηση στημένη που προκαλεί ερωτήματα και για τη σκοπιμότητα της συνέντευξης.
Είναι μύθος κατά την κ. Ρεπούση η σφαγή της Σμύρνης. Είναι γνωστή άλλωστε η άποψη της περι… συνωστισμού. Είναι μύθος η γενοκτονία των Ποντίων. Η ίδια ζήτησε με επιστολή της προς το ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον αντιρατσιστικό νόμο να μην αναγνωρισθεί η γενοκτονία των Ποντίων, ενώ όταν τηρείται ενός λεπτού σιγή, φεύγει από το Κοινοβούλιο. Τελευταίως, είναι μύθος για τη βουλευτή της ΔΗΜΑΡ και ο χορός του Ζαλόγγου. 
Πέραν του «μύθου» η κ. Ρεπούση κατηγορεί τους Έλληνες και για εθνικισμό. Οι χιλιάδες άνθρωποι που σφαγιάσθηκαν από τους Τούρκους και οι περισσότερες που έχασαν τις οικογένειες τους κατηγορούνται ως «εθνικιστές».
Να τους ξεχάσουμε και να διαγράψουμε την ιστορία θέλει η κ. Ρεπούση. Μήπως να ζητήσουμε και συγνώμη απ’ τους Τούρκους. Τι πίνει…
«Κατά την άποψη μου, αυτός ο εθνικισμός ευθύνεται για πολλά κακά, ανάμεσα τους και για την άνοδο της Χρυσής Αυγής», πρόσθεσε στη συνέντευξη της. Ευτυχώς που δεν υπάρχει μεγάλος στη ΔΗΜΑΡ που πάει για διάλυση.
Πέραν όμως και του εθνικισμού οι Έλληνες είναι και σεξιστές. Ναι, το είπε και αυτό η κ. Ρεπούση και εξαπέλυσε επίθεση σε όσους τη στοχοποίησαν για «χαμηλή ποιότητα του πολιτικού τους πολιτισμού».
Να τη χαίρονται αυτοί που την ψήφησαν και την έβαλαν στην Ελληνική Βουλή, όπως επίσης το κόμμα της, η ΔΗΜΑΡ και όσοι της δίνουν βήμα να εκφράζει τις ανθελληνικές της απόψεις.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Οι ονομαστικές καταστάσεις καθηγητών που απολύονται (όλα τα ΟΝΟΜΑΤΑ)

epeigonΈφτασε στις Διευθύνσεις Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης όλης της Χώρας, πριν από λίγα λεπτά, κατάσταση με τα ονοματεπώνυμα των συναδέλφων που είναι προς απόλυση – διαθεσιμότητα, προκειμένου να επικαιροποιηθούν οι υπηρεσιακοί τους φάκελοι και να ολοκληρωθεί η διαδικασία που θα τους θέσει εκτός σχολείου. Για μια φορά ακόμα οι υπηρεσίες καλούνται να υλοποιήσουν πολιτικές επιλογές πριν καν αυτές εγκριθούν από το κοινοβούλιο, αποδεικνύοντας τον αντιδημοκρατικό κατήφορο της κυβέρνησης.
Η διοίκηση καλείται – όπως και στην περίπτωση της αύξησης του ωραρίου – να «βοηθήσει» στην υλοποίηση της πιο αισχρής αντιλαϊκής πολιτικής, λειτουργώντας σε «αντιδημοκρατικά» πλαίσια. Είναι φανερό, πως κανείς δεν πρέπει να υλοποιήσει τις παράνομες εντολές του υπουργού της διάλυσης της εκπαίδευσης στην Ελλάδα και τα στελέχη της εκπαίδευσης οφείλουν τώρα να παραιτηθούν.
Καταλύεται η έννοια της δημοκρατίας σε αυτή τη χώρα. Υλοποιείται ο νόμος πριν την ψήφισή του! Αποφασίζουμε – διατάσσουμε – απολύουμε.
Καμιά συνεργασία με αυτούς που διαλύουν τις ζωές μας.
Για να κατεβάσετε τους πίνακες με τα ονόματα όσων εκπαιδευτικών
τίθενται σε διαθεσιμότητα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

http://pekp.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σιδηροδρομική τραγωδία κοντά στο Παρίσι – Δεκάδες εγκλωβισμένοι που τους βγάζουν με ελικόπτερα

Σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία υπάρχουν δεκάδες τραυματίεςΠληροφορίες αναφέρουν ότι το τρένο κόπηκε στα δυο από άγνωστο λόγο, εισερχόμενο με μεγάλη ταχύτητα στο σταθμό του Μπρετινί-σουρ-Ορζ.
Το τρένο είχε αναχωρήσει από το με προορισμό τη Λιμόζ, όταν ξαφνικά εκτροχιάστηκε και έπεσε πάνω στην αποβάθρα του σταθμού στο Μπρετινί.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Μανουέλ Βαλς, υπάρχουν τουλάχιστον επτά νεκροί κ αι δεκάδες τραυματίες.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος του Μπρετινί, Μισέλ Πουζόλ, είπε ότι τουλάχιστον τέσσερα από τα βαγόνια έπεσαν πάνω στην αποβάθρα και συνετρίβησαν.
Ο διευθυντής των σιδηροδρομικών γραμμών SNCF, Γκιγίομ Πεπί, δήλωσε ότι στο τρένο επέβαιναν περίπου 370 άνθρωποι.

Αυτόπτες μάρτυρες επιβεβαιώνουν ότι το τρένο κόπηκε στα δύο, καθώς και ότι είδαν πολλούς επιβάτες να έχουν τραυματιστεί σοβαρά.
«Το πρώτο βαγόνι του τρένου χωρίστηκε από το υπόλοιπο και πήγαινε πολύ γρήγορα», είπε ο Καρίμ Κελιφά, ο οποίος επέβαινε σε άλλο τρένο που εκείνη την ώρα ήταν σταματημένο στο σταθμό
Και συνέχισε: «Φάνηκε ότι το τρένο κυριολεκτικά κόπηκε στα δυο. Ήταν πολύ δυνατός ο θόρυβος. Υπήρχαν σκόνη και συντρίμμια παντού. Βγήκα αμέσως από το τρένο μου και πήγα να βοηθήσω τους ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί. Όλοι οι τραυματίες ήταν στο πίσω μέρος του τρένου. Υπήρχαν άνθρωποι που έκλαιγαν, οι περισσότεροι είχαν καλυφθεί από αίμα. Άλλοι έψαχναν τα παιδιά τους. Είδα μια γυναίκα που είχε τραυαματιστεί στο πόδι. Ήταν φριχτό. Ύστερα από ένα τέταρτο, η αστυνομία μάς ζήτησε να απομακρυνθούμε. Στο σημείο υπάρχουν 30 πυροσβεστικά οχήματα και αστυνομία, που έχει απαγορεύσει την πρόσβαση στο σταθμό, ώστε να διευκολυνθεί το έργο των σωστικών συνεργείων».
Σοκαρισμένος ήταν και ο Γουίλιαμ Καζίν, ο οποίος βρισκόταν στο σταθμό: “Έιδα το τρένο να μπαίνει στο σταθμό με μεγάλη ταχύτητα και φαινόταν σαν να μην μπορεί να σταματήσει. Ξαφνικά ακούσαμε μια έκρηξη, είδαμε σκόνη και πέτρες παντού και να γκρεμίζεται μέρος της αποβάθρας. Τρέξαμε να δούμε τους επιβάτες στα βαγόνια…”.
Το τρένο κόπηκε στα δυο για άγνωστο λόγο





Βαγόνια του συρμού έπεσαν πάνω στο σταθμό

polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

Τέλος στο αλαλούμ με τις χρεώσεις υπέρ τρίτων;

Εκπνέει στις 15 Ιουλίου η διορία που έχει δώσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε φορείς και οργανισμούς, προκειμένου να παράσχουν αναλυτικά στοιχεία για τους φόρους και τα τέλη υπέρ τρίτων που εισπράττουν, στο πλαίσιο των μνημονιακών υποχρεώσεων της χώρας για την κατάργηση τουλάχιστον 150 (από τις περίπου 350) μη ανταποδοτικές χρεώσεις.
Οι φορείς θα πρέπει να ενημερώσουν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για τα τέλη, εισφορές, φόρους χωρίς ανταποδοτικό χαρακτήρα που εισπράττουν αλλά και ποιες δαπάνες καλύπτονται από τα συγκεκριμένα έσοδα.
Δικαιούχοι των μη ανταποδοτικών χρεώσεων είναι κυρίως οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Ειδικά οι εισφορές υπέρ των Ταμείων αποτελούν κοινωνικούς πόρους και τυχόν κατάργηση τους θα τα οδηγούσε σε άμεσο οικονομικό αδιέξοδο και αδυναμία καταβολής παροχών και συντάξεων προς τους ασφαλισμένους.
Τα Ταμεία μέσω των κοινωνικών πόρων εισπράττουν 2 δισ. ευρώ ετησίως. Μόνο από την εισφορά υπέρ ΟΓΑ το όφελος είναι 1 δισ. ευρώ.
Στους Δήμους μεταξύ των άλλων καταβάλλονται τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων (τραπεζοκαθίσματα), το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας και το τέλος παρεπιδημούντων.
Στα μη ανταποδοτικά τέλη εντάσσονται ο επίναυλος 3%, τα λιμενικά τέλη 5%, τα τέλη υπέρ ΝΑΤ 6,5% τα αχθοφορικά, κ.α. που φθάνουν στα 95 εκατ. ευρώ τον χρόνο.
Σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεργασίας ο προϋπολογισμός του 2014 θα πρέπει να προβλέπει τον εξορθολογισμό των μη ανταποδοτικών χρεώσεων και όλες οι απαραίτητες ενέργειες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Σεπτέμβριο του 2013. Καταρχήν θα εκτιμηθεί το είδος και το ύψος των εσόδων από φόρους και τέλη υπέρ τρίτων, καθώς και το ύψος των δαπανών που καλύπτουν.
Οι μη ανταποδοτικές χρεώσεις υπέρ τρίτων αποτελούν θεσμοθετημένες οικονομικές επιβαρύνσεις που επιβάλλονται σε φορολογούμενους ή συναλλασσόμενους, άτομα ή επιχειρήσεις, για την οικονομική ενίσχυση τρίτων. Τρίτοι μπορεί να είναι νομικά πρόσωπα Δημοσίου ή Ιδιωτικού Δικαίου, ασφαλιστικά ταμεία και άλλα ιδρύματα δημόσια ή ιδιωτικά.
Τα βασικότερα μη ανταποδοτικά τέλη είναι:
-Υπέρ ΟΤΑ: Τέλος Ζύθου, Τέλη διαφήμισης, Τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων (τραπεζοκαθίσματα), Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, Τέλος Παρεπιδημούντων.
-Ασφαλιστικά Ταμεία (κοινωνικοί πόροι): Εισφορά υπέρ ΟΓΑ (σε χαρτόσημα), Εισφορά επί των έργων (αφορά εργολήπτες) για το ΤΣΜΕΔΕ, Εισφορά υπέρ του Ταμείου Νομικών, Εισφορά υπέρ ΝΑΤ, Αγγελιόσημο.
Διάφορα: Εισφορά στις τιμές των φαρμάκων υπέρ Φαρμακευτικού Συλλόγου, Φόρος δημοσίων θεαμάτων, Εισφορά 2% υπέρ της δακοκτονίας, Εισφορά υπέρ Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών, Τέλη υπέρ Επιμελητηρίων, Σωματείων και Συλλόγων, Δασμοί για την ενίσχυση του ΕΟΤ κ.ά.

euro2day
polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

Χαστούκι από τη Fitch στη Γαλλία – Υποβάθμισε την πιστοληπτική της ικανότητα

Ο οίκος αξιολόγησης Ratings ανακοίνωσε σήμερα ότι υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Γαλλίας, η οποία δεν βαθμολογείται πλέον με το «άριστα», το τριπλό Α.Ο ήταν ο μοναδικός από τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης που διατηρούσε ακόμη τη στην «άριστη» κατηγορία.
Στην ανακοίνωσή του εξηγεί ότι έλαβε την απόφαση αυτή λόγω της αβεβαιότητας που υπάρχει για τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας, κάτι που δεν δίνει πολλά περιθώρια στην κυβέρνηση ώστε να επιτύχει τους στόχους της δημοσιονομικής σταθεροποίησής της.
Ο οίκος αξιολόγησης βαθμολογεί πλέον τη Γαλλία με «ΑΑ+» και χαρακτηρίζει «σταθερή» την προοπτική της χώρας.

polispress
Διαβάστε περισσότερα » »

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της Νέας Πτέρυγας του Νοσοκομείου Έδεσσας

Εντός χρονοδιαγράμματος, σε λιγότερο από 2 χρόνια από την έναρξη των εργασιών, ολοκληρώθηκε η κατασκευή της Νέας Πτέρυγας του Νοσοκομείου Έδεσσας. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχονταν... σε 4.700.000,00€

Στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης συναντήθηκε με τον Διοικητή των Νοσοκομείων Έδεσσας-Γιαννιτσών κ. Παύλο Μάρκου, τον Αν. Διοικητή κ. Βουδρισλή Αλέξανδρο, τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων κ. Αθανάσιο Σταυρίδη και τους επιβλέποντες Μηχανικούς του έργου κα Άννα Χήτα και Βασίλειο Χατζηιωαννίδη, καθώς και τη Διευθύντρια Διοικητικής-Οικονομικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου κα Κατερίνα Παπαδοπούλου, προκειμένου να αξιολογήσουν τα δεδομένα ολοκλήρωσης του έργου. Παρών ήταν και ο ανάδοχος του έργου κ. Γιώργος Γιάγκος.

Το κτίριο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και δύο ορόφους. Βασικοί στόχοι κατά τον σχεδιασμό του έργου ήταν οι εξής:

· Λειτουργικότητα στην οργάνωση των χώρων.

· Σύνδεση με το υφιστάμενο κτίριο του Νοσοκομείου.

· Δυναμική και σύγχρονη αισθητική προσέγγιση που να ανταποκρίνεται στην χρήση του ως χώρος υπηρεσιών υγείας.

Με βάση τα αποτελέσματα της αυτοψίας, έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή των κτηρίων, η σύνδεση με αερογέφυρα των παλαιών εγκαταστάσεων με τη Νέα Πτέρυγα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και ασφαλτοστρώσεις με τη δημιουργία νέων θέσεων στάθμευσης.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό και μετά από την επίσημη παράδοση και παραλαβή των εγκαταστάσεων από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας στη διοίκηση του Νοσοκομείου, στη Νέα Πτέρυγα θα αναπτυχθούν τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και οι διοικητικές υπηρεσίες. Η νέα διάταξη θα επιτρέψει την καλύτερη οργάνωση των υπηρεσιών υγείας που προσφέρονται από το Νοσοκομείο και θα βελτιώσει σημαντικά το επίπεδο άνεσης και ασφάλειας των νοσηλευομένων.

Όπως προέκυψε κατά τη συζήτηση, για τον εξοπλισμό της Νέας Πτέρυγας απαιτείται η προμήθεια ξενοδοχειακού εξοπλισμού προϋπολογισμού 270.000,00€ η οποία έχει εγκριθεί από την 3η Υγειονομική Περιφέρεια Υγείας Μακεδονίας και ακόμη 950.000,00€ για την εξασφάλιση σύγχρονου ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού. Ο κ. Θεοδωρίδης, με την ιδιότητα του Αντιπεριφερειάρχη Αναπτυξι-ακού Προγραμματισμού και Σχεδιασμού και σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα, ανέλαβε τη διερεύνηση της δυνατότητας χρηματοδότησης των συγκεκριμένων προμηθειών από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας.

Εντωμεταξύ, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης με τον Περιφερειάρχη κ. Απόστολο Τζιτζικώστα θα καταβάλλουν προσπάθειες για την ένταξη στον προγραμματισμό της 5ης Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 που ανοίγει τον προσεχή Ιανουάριο ώριμων έργων προϋπολογισμού 6.000.000,00€ για τον ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό (αξονικός και μαγνητικός τομογράφος, μαστογράφος, εξοπλισμός μονάδας τεχνητού νεφρού κ.ά.) και την αναβάθμιση τμημάτων των δύο Νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών και των διασυνδεμένων Κέντρων Υγείας Κρύας Βρύσης, Αριδαίας, Άρνισσας και Σκύδρας.

Με βάση στοιχεία που παρουσίασε κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Διοικητής των Νοσοκομείων κ. Παύλος Μάρκου, υπάρχει αύξηση των εξυπηρετούμενων νοσηλευομένων κατά 20% ενώ, παράλληλα, έχει επιτευχθεί σημαντική μείωση των λειτουργικών δαπανών. Όπως προκύπτει από την ανάλυση των οικονομικών στοιχείων, τα δύο Νοσοκομεία Γιαννιτσών και Έδεσσας παρουσιάζουν πλεόνασμα στον ισολογισμό τους, είναι δηλαδή απολύτως βιώσιμα και ανταγωνιστικά.


Ο κ. Θεοδωρίδης συνεχάρη τα στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων για την ταχύτητα της αποπεράτωσης των εργασιών και την πλήρη τήρηση των προδιαγραφών. Επίσης, ευχαρίστησε τη διοίκηση του Νοσοκομείου και τον εργολάβο για την ποιότητα της συνεργασίας τους. Τόνισε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, λειτουργώντας με υπευθυνότητα και αγάπη προκειμένου η τοπική κοινωνία να αποκτήσει ένα σύγχρονο έργο, υψηλών προδιαγραφών, στον κρίσιμο τομέα της υγείας. Από τη μεριά του ο κ. Μάρκου ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θ. Θεοδωρίδη και τον Περιφερειάρχη κ. Α. Τζιτζικώστα για το προσωπικό ενδιαφέρον τους και την προτεραιότητα που έδωσαν στην ταχύτατη ολοκλήρωση του έργου και στην στήριξη του τομέα της υγείας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Τον κ. Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, για το προσωπικό ενδιαφέρον και τη συνεργασία του, ευχαρίστησε επίσης ο Αναπληρωτής Διοικητής κ. Α. Βουδρισλής.

Ο Περιφερειάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, σε επαφή που είχε με τον κ. Θεοδωρίδη, εξέφρασε την ικανοποίησή του και τον συνεχάρη για την ποιότητα και ταχύτητα ολοκλήρωσης κατασκευής του έργου. Επίσης, ανέφερε ότι σύντομα θα γίνουν τα εγκαίνια του έργου ώστε να δοθεί άμεσα προς χρήση στην τοπική κοινωνία.
Διαβάστε περισσότερα » »

«Η συνωμοσία των Σλαβο-Σκοπιανών: Η καταστροφή της Ελλάδας και της Βουλγαρίας»

Σκόπια.

Οι Βουλγαρικές και οι Ελληνικές αρχές  έχουν την πεποίθηση ότι οι Σλάβοι των Σκοπίων υποστηρίζουν μια συνωμοσία σχεδιασμένη για την καταστροφή των κρατών τους και ότι επιδιώκουν  την επανάληψη των γεγονότων της αρχαιότητας, όταν ο 


βασιλιάς Φίλιππος ο Β’ κατέκτησε την Θράκη και την Ελλάδα, επιδιώκοντας συμμαχίες με τρίτους, γράφει το βουλγαρικό ‘Φόκους’, επικαλούμενο δημοσίευμα της σκοπιανής εφημερίδας Repubika.

Αυτό, τουλάχιστον, ανέφερε για τα πιστεύω των Ελλήνων πολιτικών σε συνέντευξη της η καθηγήτρια Susan Kondar, από το Πανεπιστήμιο του «Loughborough» της Βρετανίας.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια «Οι Σκοπιάνιτε ( Σκοπιανοί) δημιούργησαν την κρίση του ονόματος με την Ελλάδα για να διεθνοποιήσουν τις απαιτήσεις τους για Μεγάλη Μακεδονία».

echedoros-a.gr
Διαβάστε περισσότερα » »