Την έντονη αντίδρασή τους για τον κανονισμό λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ που περιλαμβάνει και τον τρόπο αμοιβής και εργασίας και του ιατρικού προσωπικού, εκφράζουν οι γενικοί γιατροί.

Η Ελληνική Ένωση Γενικής Ιατρικής με επιστολή της στον υπουργό Υγείας διαμαρτύρεται έντονα για τον τρόπο επιλογής των γιατρών καθώς και για τις αμοιβές του κλάδου τις οποίες μάλιστα χαρακτηρίζει «ψίχουλα».

Ειδικότερα οι γενικοί γιατροί τονίζουν στον Ανδρέα Λοβέρδο πως το ιατρικό προσωπικό θα αλλάζει κάθε τρία χρόνια καθώς η σύμβαση θα λήγει και ο ασθενής θα είναι υποχρεωμένος να αλλάζει τον γιατρό του.

Εκτός αυτού οι γενικοί γιατροί στηλιτεύουν και τον τρόπο επιλογής του ιατρικού προσωπικού καθώς όπως τονίζουν πενταμελής επιτροπή θα επιλέγει 4000 γενικούς γιατρούς-παθολόγους με πιθανώς μη αξιοκρατικά κριτήρια. Όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζουν: «Πόσο αξιοκρατικά θα επιλέγονται αυτοί; 
Πιθανώς με τις ίδιες αδιαφανείς διαδικασίες που ισχύουν μέχρι τώρα στο ΙΚΑ. Οι υπόλοιποι γιατροί οδηγούνται στην εξόντωση».

Τις έντονες αντιρρήσεις τους εκφράζουν και για τον τρόπο αμοιβής ο οποίος κυμαίνεται από 800 ευρώ έως 2000 ευρώ ποσό που θα καταβάλλεται εφόσον βεβαίως ένας γιατρός εξετάζει πάνω από 2500 ασφαλισμένους.