Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΝΕΕΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ για δωρεάν ρεύμα για όλους και η πλήρης αποσιωποίηση του θέματος! (+ 8 βίντεο των εφευρέσεων)

Το γνωρίζατε ότι υπάρχουν εφευρέσεις οι οποίες έχουνε την δυνατότητα να δουλεύουνε ασταμάτητα, χωρίς κανένα απολύτως οικονομικό έξοδο; Το γνωρίζατε ότι οι εφευρέσεις αυτές έχουνε την δυνατότητα να παράγουν ρεύμα δωρεάν για όλους, λύνοντας το πρόβλημα της ρύπανσης του πλανήτη, οριστικά;
Τα οφέλη των συσκευών αυτών θα αλλάξουν την κατάσταση που επικρατεί πάνω στον πλανήτη μας αυτή τη στιγμή, καταργώντας οριστικά τη χρήση πετρελαίου! Καταλαβαίνουμε όλοι μας τη σημαίνει αυτό...
Την τελευταία εικοσαετία άνθρωποι όπως ο Perendev, o οποίος τελειοποίησε την συσκευή του ώστε να λειτουργεί μόνο με τη βοήθεια μόνιμων μαγνητών και να παράγει ρεύμα.. ουσιαστικά επ' άπειρων, έχουνε κλήσει με πατέντα τις εφευρέσεις τους για επιχειρηματικούς σκοπούς, όμως για τον απλό κόσμο τα σχέδια υπάρχουν στο ίντερνετ και ο καθένας μας μπορεί να φτιάξει ανάλογα συστήματα!
Αυτές οι εφευρέσεις θα μπορούσαν να τερματίσουν οριστικά το χαμηλό επίπεδο διαβίωσης λόγο "εξαναγκαστικής" χρήσης πετρελαίου, που περιλαμβάνει τον ΦΠΑ από τον οποίο οι πολιτικοί όλου του κόσμου κερδίζουν υπέρογκα ποσά απο τους ηθικά και υλικά εξαπατημένους πολίτες... εμάς.
Δυστυχώς, το Ανήθικο και Διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που κυριαρχεί στον πλανήτη μας, δεν επιτρέπει την πρόοδο αυτών των εφευρέσεων. Οι Πετρελαϊκές εταιρείες, οι οποίες κυριολεκτικά κυβερνούν τον κόσμο και "διευθύνουν" το πολιτικό σύστημα σχεδόν όλων των Χωρών, είναι υπεύθυνες για την αποσιωποίηση του θέματος.
Μερικοί από τους εφευρέτες έχουνε ήδη πεθάνει, για ευνόητους λόγους, άλλοι κλείστηκαν σε ψυχιατρικές κλινικές, άλλοι ακόμη περιγελούντε απ'το διεφθαρμένο και εξευτελιστικά πουλημένο σύστημα...
Οι συσκευές αυτές υπάρχουν, τα σχέδια υπάρχουν στο ίντερνετ, όλες τις πληροφορίες μπορείτε ξεκινήσετε να τις μαζέψετε αρχικά από τα παρακάτω βίντεο όπου παρουσιάζονται οι κύριες εφευρέσεις με χρήση μαγνητών και ένα σύστημα που χρησιμοποιεί μία ανακάλυψη του Nikola Tesla.
Η λύση είναι στα χέρια μας... έχει έρθει ο καιρός να τους δείξουμε πως εμείς, μπορούμε να διευθύνουμε τον πλανήτη μας... χωρίς... πολιτικά Σκουπίδια.














Ο εφευρέτης στο παρακάτω βίντεο επιτυχώς υλοποίησε σχετικές ιδέες και τις εφάρμοσε στο ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο που έχει... με το οποίο μπορεί να κάνει χιλιάδες χιλιόμετρα χωρίς να ξοδέψει τίποτα!


 Διαβάστε επίσεις: Ελεύθερη Ενέργεια

Δ ι α δ ώ σ τ ε   τ ο ! ! !

Blackstate.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Σημεία και τέρατα στις φυλακές Τρικάλων - Παραγγελίες ναρκωτικών στο facebook, συμβόλαια θανάτου και ''ένοχες'' ερωτικές σχέσεις!

Έσπασε το απόστημα και έρχονται στο φως συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη μαφία των φυλακών - Έβαζαν στη φυλακή ναρκωτικά και από εκεί τα διένειμαν στις υπόλοιπες φυλακές της χώρας.


 Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις, για τη μαφία των φυλακών της πόλης. Διαδοχικές συλλήψεις και νέα...
στοιχεία, για όλα όσα συνέβαιναν εδώ και χρόνια πίσω από την είσοδο που βλέπετε στην επόμενη φωτογραφία...

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 Για την ώρα έχουν γίνει 29 συλλήψεις, ενώ οι κατηγορούμενοι φτάνουν τους 69. Εγκέφαλος θεωρείται ένας 45χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος που συνελήφθη το βράδυ της περασμένης Κυριακής (22-07-2012) όταν οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και βρήκαν στο αυτοκίνητό του, στο προαύλιο των φυλακών, ναρκωτικά. Μαζί του, στην κορυφή της πυραμίδας του κυκλώματος ήταν και τρεις έγκλειστοι των φυλακών που έβαζαν στη φυλακή ναρκωτικά, κινητά και φορτιστές. Στη συνέχεια γινόταν η διανομή στις υπόλοιπες φυλακές της χώρας. Οι φυλακές Τρικάλων δηλαδή, είχαν μετατραπεί σε κεντρικό κατάστημα διακίνησης ναρκωτικών, κινητών και φορτιστών! Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομικής έρευνας που συνεχίζεται, οι παραγγελίες γίνονταν στο facebook. Οι εμπλεκόμενοι είχαν φτιάξει ένα κλειστό club, με αποκλεισμούς χρηστών και συνομιλούσαν. Έκαναν παραγγελίες κινητών, χασίς και ηρωίνης. Ενδεικτικό των όσων συνέβαιναν το γεγονός ότι ο 45χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος, μόνο τη διετία 2010-2011 είχε περάσει στη φυλακή 1 κιλό ηρωίνη! ΦΩΤΟ EUROKINISSI


 Δεν ήταν όμως μόνο τα ναρκωτικά και τα κινητά. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι υπήρχε από τον περασμένο Ιανουάριο και ένα συμβόλαιο θανάτου που είχε ''συντάξει'' κρατούμενος, που ήθελε να σκοτώσει άλλο έγκλειστο των φυλακών. Το συμβόλαιο δεν εκτελέστηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού ο στόχος τραυματίστηκε, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και τελικά επέζησε. Ανάμεσα στους συλληφθέντες και μία δασκάλα! Όπως διαπιστώθηκε είχε ερωτική σχέση με κρατούμενο των φυλακών και έβαζε και εκείνη στο σωφρονιστικό κατάστημα κινητά και ναρκωτικά. Η εν λόγω δασκάλα φέρεται να έχει παραδεχθεί την ενοχή της. Σε έρευνες στα κελιά έχουν βρεθεί μικροποσότητες ναρκωτικών, μαχαίρια και κινητά τηλέφωνα. Στην κατοχή του βαρυποινίτη Παναγιωτη Βλαστού που κρατείται στις φυλακές Τρικάλων βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και τα όσα είπε στους αστυνομικούς, όταν μπήκαν στο κελί του...


ΦΩΤΟ EUROKINISSI


 O Παναγιώτης Βλαστός έστελνε μήνυμα και όταν είδε τους αστυνομικούς, τους είπε: ''Όχι ρε παιδιά, είμαι πολύ άτυχος. Πριν από 10 λεπτά αγόρασα το κινητό τηλέφωνο''. Πάντως για την ώρα, δεν προκύπτει περαιτέρω συμμετοχή του στην υπόθεση. Στην κατοχή του σωφρονιστικού υπαλλήλου έχουν βρεθεί 5 βιβλιάρια καταθέσεων με 9.000€, ενώ με απόφαση του υφυπουργού Δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνη, τέθηκε σε διαθεσιμότητα.
 
ksipnistere
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ - ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ! ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.

giatroiΣε πλήρη διάλυση βρίσκεται πλέον ο χώρος της υγείας και η κατάσταση που επικρατεί είναι τόσο τραγική που έχει καταντήσει το ΕΣΥ εγκληματικό για τη δημόσια υγεία!

Για πρώτη φορά, νοσοκομειακοί γιατροί παραιτούνται μαζικά στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, χαρακτηρίζοντας το ΕΣΥ επικίνδυνο!
Συγκεκριμένα, χωρίς παθολόγους μένει το νοσοκομείο Σερρών καθώς υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους οι 10 από τους 11, αντιδρώντας στις δραματικές ελλείψεις που επικρατούν στο νοσηλευτικό ίδρυμα και καθιστούν τις συνθήκες εγκληματικές.

Και μη θεωρήσετε ότι μένει κάποιος στη θέση του καθώς ο 11ος που βρίσκεται σε άδεια, μόλις επιστρέψει θα υποβάλλει και αυτός παραίτηση.

Οι λόγοι της παραίτησης των γιατρών-όπως αναφέρονται στη σχετική αίτηση- αποδίδονται στις συνθήκες εργασίας, οι οποίες τους καθιστούν πλέον επικίνδυνους για τους ασθενείς, αλλά και για τον εαυτό τους.

Και δεν είναι η μοναδική περίπτωση νοσοκομειακών γιατρών που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες. Στα περισσότερα νοσοκομεία το ιατρικό προσωπικό βρίσκεται στην ίδια κατάσταση αφού παίζει τη ζωή των ασθενών κορώνα γράμματα από τις ελλείψεις υλικών και προσωπικού.

Ήδη πάντως οι νοσοκομειακοί γιατροί σε όλη τη χώρα (ΟΕΝΓΕ) με αφορμή και τις εξελίξεις που σχετίζονται με τις συγχωνεύσεις, κινητοποιούνται ώστε να υπάρξουν συνολικές αντιδράσεις.



 http://makeleio.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Θα μας κάνει μαθήματα “δημοκρατίας”, ποιός? – Ο δανειστής του Ανδρέα !!!


Ο άθλιος ψευτοδανειστής του Ανδρ. Παπανδρέου, ήρθε να κάνει μθήματα Δημοκρατίας στον ελληνικό λαό σε μια ξεπεσμένη γιορτή της “Δημοκρατίας” που κάποτε την γιόρταζαν μέσα σε χλιδή αλλά τώρα δεν τολμούν να την επαναλάβουν, γιατί ο κόσμος που λοιμοκτονεί εξ’ αιτίας τους θα τους λιντζάρει ….. Βγήκε ο ζάμπλουτος εβραιο-παγουράς να μας πει οτι κινδυνεύει η Δημοκρατία απ’ τον φασισμό!!! Θέλει γιαούρτωμα, ναι ή οχι ???


Το βρήκε το πρόβλημα ο Παπούλιας…”Κινδυνεύει η δημοκρατία από…το μίσος και το φασισμό”

ΠΑΠΟΥΛΙΑ: ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

Διαβάστε τώρα και την ανακοίνωσή του για την….αποκτάσταση της…”δημοκρατίας”
«Το χρέος μας απέναντι σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν εναντίον της δικτατορίας είναι βαρύ και διαρκές.

Ό,τι και να πούμε είναι λίγο, ό,τι και να κάνουμε για να εκφράσουμε τον σεβασμό μας δεν αρκεί. Πολύ περισσότερο σήμερα που….η Δημοκρατία μας αντιμετωπίζει σοβαρούς κινδύνους από την ιδεολογία του μίσους και του φασισμού. Παρ’ όλες τις αδυναμίες που έχει δείξει ιστορικά η Δημοκρατία δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος διακυβέρνησης.

Η στάση ζωής των αντιστασιακών αποτελεί παράδειγμα για την ελληνική κοινωνία που δοκιμάζεται σκληρά, ειδικά για την νέα γενιά που πληρώνει μία κρίση στη δημιουργία της οποίας δεν είχε καμία συμμετοχή.

Τη σημερινή μέρα το βλέμμα μας στρέφεται στην ακρωτηριασμένη Κύπρο, που 38 χρόνια μετά την καταδικαστέα τουρκική εισβολή παραμένει διχοτομημένη. Δεν εγκαταλείπουμε την ελπίδα και την προσπάθεια. Καλούμε την Τουρκία να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία της για να πέσει το τελευταίο τείχος στην Ευρώπη.

Η επέτειος για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας μας δίνει την ευκαιρία να σταθούμε μια στιγμή και να αναρωτηθούμε πως φθάσαμε μέχρι εδώ, γιατί η πορεία της μεταπολίτευσης ολοκληρώνεται με αυτό τον τραυματικό τρόπο, πως θα βγούμε από το τέλμα.

Απαντήσεις υπάρχουν, αρκεί να αναζητηθούν, και ακόμη περισσότερο υπάρχει ανάγκη να δοθεί μία απάντηση συλλογική, οριστική και δίκαιη»


 http://networkedblogs.com/AeOdP
eleftheriskepsii
Διαβάστε περισσότερα » »

Σκάνδαλο 3 εκ. ευρώ στο Πολεμικό Μουσείο - Το ακύρωσε ο Φράγκος το ξαναφέρνει ο Πάνος.

Απαιτούμε να πιστεύουμε πως στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν περισσεύουν 3 εκ ευρω για να δαπανηθούν για την«Ανάδειξη Εκθεμάτων μέσω Διαδραστικών Ηλεκτρονικών Εφαρμογών και Υπηρεσιών για το Πολεμικό Μουσείο» την ώρα ου οι νεοσύλλεκτοι δεν εμβολιάζονται λόγω ελλείψεων.

Ας πάρουμε ομως τα πραγματα απο την αρχή.
Στα τέλη Μαίου και μέσα στον εκλογικό αχό αποκαλύφθηκε πως υπαρχει διαγωνισμος 3 εκ Ευρώ για « Ανάδειξη Εκθεμάτων μέσω Διαδραστικών Ηλεκτρονικών Εφαρμογών και Υπηρεσιών για το Πολεμικό Μουσείο »

Δείτε: ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ « Ανάδειξη Εκθεμάτων μέσω Διαδραστικών Ηλεκτρονικών Εφαρμογών και Υπηρεσιών για το Πολεμικό Μουσείο »
Ημερομηνία: 25/05/2012 16:49:02ΑΔΑ: Β49Μ6-ΜΒ7
Είδος: ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ : ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣΛήψη Αρχείου
Το τρομερό είναι πως το έργο στην πραγματικότητα δεν κοστίζει πάνω από 100.000 ευρώ στην αγορά οπότε κάποιος ή κάποιοι θα τσεπώσουν νόμιμα και ηθικά πάνω από 2,5 εκ ευρώ σε χαλεπούς καιρούς.
Σε κάθε περιπτώση το προκλητικον του πραγματος ειχε αντιληφθει ο πρώην υπουργός κ.Φραγκος που ΑΚΥΡΩΣΕ τον διαγωνισμο.

Πλήν όμως , όπως διαπιστώσαμε το Σαββατο στις 21/07/2012 – 19:23:49 αναρτήθηκε η παραταση του διαγωνισμού στην Διαυγεια!




Παράταση Υποβολής Προσφορών Ανοικτού Διαγωνισμού για το Έργο με Τίτλο «Ανάδειξη Εκθεμάτων μέσω Διαδραστικών Ηλεκτρονικών Εφαρμογών και Υπηρεσιών για το Πολεμικό Μουσείο»

Ελπίζουμε ο νεος Υπουργός  (αλλά έμπειρος πια)Πάνος Παναγιωτόπουλος να ξαναδει το θεμα, να συμφωνησει με τον προηγουμενο Υπουργο και να ξανακυρωσει τον διαγωνισμο. Τα λεφτα χρειαζονται αλλου. Όπως και τα αλλα 2,5 εκ που θα πανε για την ΥΣΑ θα μπορούσαν να εχουν χρησιμοποιηθεί για κατι αλλο που τώρα, που πειναει ο κοσμος και μενουν χωρις φαρμακα οι γεροντες είναι πιο επειγον (2.405.003,50 € για την «Ψηφιοποίηση, Τεκμηρίωση και Ανάδειξη) Περιμένουμε απαντήσεις από τον κόκκινο Πάνο.





blog.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Αποδείξεις τέλος - Όλα τα σενάρια για το σύστημα που θα τις αντικαταστήσουν


Αποδείξεις τέλος - Όλα τα σενάρια για το σύστημα που θα τις αντικαταστήσουνΗ νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ασπάζεται την άποψη ότι το μέτρο των αποδείξεων εξελίχθηκε σε παταγώδη αποτυχία. Δεν υπήρξε τόνωση των εσόδων από ΦΠΑ, το υπουργείο Οικονομικών και τα σπίτια μας γέμισαν χαρτούρα ενώ η φοροκάρτα έχει εξελιχθεί σε...ανέκδοτο. Ήδη στο τραπέζι έχουν πέσει πλήθος σεναρίων για την αντικατάσταση του αποτυχημένου μέτρου. Το fpress.gr παρουσιάζει τα κυρίαρχα.
1ο σενάριο: Παροχή κινήτρων για τη διενέργεια των συναλλαγών μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών.
Η υποχρεωτική εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου δεν είναι δυνατή καθώς δεν διαθέτει πιστωτική ή χρεωστική κάρτα όλος ο πληθυσμός ενός πολλές πιστωτικές έχουν «πλαφονάρει». Προαιρετικά όμως, το μέτρο μπορεί να φανεί χρήσιμο. Για τις συναλλαγές που θα γίνονται μέσω των πιστωτικών ή των χρεωστικών καρτών, θα ενημερώνεται αυτόματα η Γενική Γραμματεία ενώ οι καταναλωτές ως αντάλλαγμα θα παίρνουν μια έκπτωση από την αξία της συναλλαγής τους (πιθανότατα θα απολαμβάνουν χαμηλότερο συντελεστή Φ.Π.Α)
2ο σενάριο: Παροχή κινήτρων για τη διενέργεια συναλλαγών μέσω καρτών σε συγκεκριμένους κλάδους
Το 2ο σενάριο είναι παραλλαγή του πρώτου και μπορούν να εφαρμοστούν και τα δύο. Προβλέπει ότι τα οικονομικά κίνητρα προς τους καταναλωτές για την πληρωμή της συναλλαγής με κάρτα, θα είναι ισχυρότερα για συγκεκριμένους κλάδους οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για φοροδιαφυγή. Για παράδειγμα, θεωρείται άσκοπο να πριμοδοτείς τις συναλλαγές στα σούπερμαρκετ καθώς οι μεγάλες εταιρείες εκδίδουν πάντα απόδειξη. Αντίθετα, δεν μπορεί να ισχυριστεί κάποιος το ίδιο για τα περιφερειακά μίνι μάρκετ και τα παντοπωλεία. Βέβαια, το να γίνει τέτοιος διαχωρισμός, εγείρει και άλλα θέματα (π.χ τα μεγάλα σούπερ μάρκετ μπορούν να εγείρουν θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού αν δοθούν κίνητρα για ηλεκτρονικές συναλλαγές μόνο στα μίνι μάρκετ και τα παντοπωλεία).
3ο σενάριο: Διαγωνισμοί και κληρώσεις με «λαχνό» τις αποδείξεις
Το μέτρο έχει εφαρμοστεί σε αρκετές χώρες (π.χ Κίνα) με αρκετή επιτυχία. Στις αποδείξεις τυπώνονται αυτόματα μοναδικοί κωδικοί και ανά τακτά χρονικά διαστήματα διενεργούνται κληρώσεις, Ο κάτοχος του ή των τυχερών αριθμών, κερδίζουν δώρα ή μετρητά.
4ο σενάριο: Εφαρμογή προγραμμάτων επιβράβευσης αντίστοιχα με αυτά των τραπεζών
Τα προγράμματα επιβράβευσης, μπορούν να λειτουργήσουν και για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Ο φορολογούμενος, θα κάνει όσο περισσότερε συναλλαγές μπορεί με τη χρήση της φοροκάρτας. Οι συναλλαγές θα μεταφράζονται σε πόντους τους οποίους ο καταναλωτής θα μπορεί να μετατρέπει σε δώρα, φορολογικές εκπτώσεις κλπ.
5ο σενάριο: Υποχρεωτική διενέργεια συναλλαγών μέσω τράπεζας από ένα ύψος και πάνω
Προς το παρόν, η υποχρεωτική διενέργεια συναλλαγών μέσω τράπεζας έχει όριο τα 1500 ευρώ. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι το όριο αυτό θα μειωθεί αισθητά ενώ θα αλλάξει και το σύστημα ποινών για τις επιχειρήσεις που δεν θα συμμορφώνονται.

fpress
Διαβάστε περισσότερα » »

Aπό 22% για τους εργαζόμενους με τις χαμηλότερες αποδοχές έως και πάνω από 50% για τα ανώτατα στελέχη της Επιχείρησης η μείωση των αποδοχών στη ΔΕΗ

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου σε σχέση με την εφαρμογή των νόμων που αφορούν τη μείωση του μισθολογικού κόστους στις ΔΕΚΟ και τις εταιρείες που ελέγχονται από το Ελληνικό Δημόσιο, η ΔΕΗ διευκρινίζει ότι, σε ό,τι την αφορά, τηρεί και εφαρμόζει πάντα πιστά τους νόμους της Πολιτείας.
          Αυτό αφορά ιδίως του νόμους που θεσπίστηκαν για τον έλεγχο και τον περιορισμό του μισθολογικού κόστους. Με την άμεση και πλήρη εφαρμογή των νόμων αυτών, καθώς και με την υλοποίηση εσωτερικών δράσεων εξορθολογισμού, όπως αναλυτικά εκτέθηκε με το Δελτίο Τύπου της 19-7-2012 (βλ. http://www.dei.gr/Default.aspx?id=60497&nt=18), ο Όμιλος ΔΕΗ πέτυχε ιδιαίτερα σημαντική μείωση του κόστους λειτουργίας του και αύξηση της παραγωγικότητας της εταιρείας, ενώ παράλληλα βελτίωσε την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει στους καταναλωτές
          Διευκρινίζεται, τέλος, ότι η μέση μείωση κατά 36% της ανά εργαζόμενο μισθολογικής δαπάνης δεν επιτεύχθηκε με «οριζόντια» μείωση των αποδοχών, αλλά με προοδευτικό τρόπο, ανάλογα με το ύψος των αποδοχών και την ιεραρχική θέση του κάθε εργαζόμενου του Ομίλου. Έτσι, η μείωση αποδοχών κυμαίνεται από 22% για τους εργαζόμενους με τις χαμηλότερες αποδοχές έως και πάνω από 50% για τα ανώτατα στελέχη της Επιχείρησης.

Αθήνα, 24 Ιουλίου 2012                                  ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ   


kozan.gr   
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΡΙΚΟΛΟΡΕ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ : ΣΚΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΡΑΜΑΖΑΝΙ ......!!!!!


Αποφασίστηκε σε σύσκεψη η δωρεάν παραχώρηση των χώρων
Η δωρεάν παραχώρηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και του ΟΑΚΑ για την τέλεση των εκδηλώσεων του Ραμαζανιού αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν εκπρόσωποι των συναρμόδιων υπουργείων Εσωτερικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Οι εορτασμοί θα κορυφωθούν στις 19 Αυγούστου, όταν όλοι οι μουσουλμάνοι της Αττικής θα συγκεντρωθούν στο ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ, ενώ εκδηλώσεις αναμένεται να προγραμματιστούν και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Οι ενδιαφερόμενες οργανώσεις ή σωματεία περιοχών της χώρας, όπου δεν έχουν προβλεφθεί χώροι προσευχής για Μουσουλμάνους, καλούνται από το υπουργείο Παιδείας να απευθυνθούν στους κατά τόπους Δήμους.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν εκπρόσωποι των συναρμόδιων Υπουργείων (Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη,), αποφασίστηκε στο πλαίσιο του σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών και δικαιωμάτων του ανθρώπου, να παραχωρηθούν δωρεάν για την απρόσκοπτη τέλεση των θρησκευτικών καθηκόντων τους, κατά την Μεγάλη Εορτή της Ισλαμικής Θρησκείας, της Λύσης της Νηστείας του Ραμαζανίου (Id al Fitr), σε όσους μουσουλμάνους της περιοχής της πρωτευούσης το επιλέξουν, δύο χώροι στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.) και στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α.), οι οποίοι κατά το παρελθόν έχουν χρησιμοποιηθεί για τον ίδιο σκοπό».

Οι ενδιαφερόμενες οργανώσεις ή σωματεία που επιθυμούν να κάνουν χρήση των χώρων αυτών, καλούνται να καταθέσουν εγγράφως στα Διοικητικά Συμβούλια του Σ.Ε.Φ. και του Ο.Α.Κ.Α. τις αιτήσεις τους μέχρι τις 10 Αυγούστου 2012.

http://www.newsbeast.gr


Η Ελλάδα εχει χάσει τον πόλεμο πριν ακόμα αρχίσει. Παραδέχονται οι τούρκοι ότι οι λαθρομετανάστες των 2 εκατ. Είναι τα δικά τους παιδιά!!


"Καλή κίνηση απο την Αθήνα στους Μουσουλμάνους " βλέπουν οι Τούρκοι.Με θετικό τρόπο αντέδρασαν οι γείτονες στην παραχώρηση του Ολυμπιακού σταδίου στους Μουσουλμάνους για την προσευχή του Ραμαζανιού στις 19 Αυγούστου. Όμως μας κατηγορούν επειδή δεν υπάρχει τζαμί στην Αθήνα.
« Κίνηση καλής θέλησης από την Αθήνα για το Ραμαζάνι» είναι ο τίτλος της Vatan η οποία αναφέρει πως « στην Αθήνα, στην μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα της Ευρώπης που δεν έχει τζαμί, οι αρχές έκαναν μια κίνηση καλής θέλησης παραχωρώντας το Ολυμπιακό στάδιο στους Μουσουλμάνους, , για την προσευχή του Ραμαζανιού στις 19 Αυγούστου».
Η τουρκική εφημερίδα γράφει πως το Ολυμπιακό στάδιο έχει κοστίσει στην Ελλάδα περισσότερο από 300 εκατομμύρια Ευρώ.
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΡΕΠΟΥΣΗ. ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!


repousi1Ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός δεν έχει καμία θέση στο σύγχρονο ελληνικό- ευρωπαϊκό σχολείο, έλεγε σε συνεργάτες της στη Βουλή η υπεύθυνη για θέματα Παιδείας της ΔΗΜΑΡ, Μαρία Ρεπούση, η οποία προωθεί, όπως αποκάλυψε, πρόταση, για την κατάργησή του.
Με δεδομένο ότι η ΔΗΜΑΡ συγκυβερνά, η πρόταση της κυρίας Ρεπούση φαίνεται ότι συζητήθηκε και εγκρίθηκε και μόλις διατυπωθεί πλήρως, εάν δεν φέρει αντίρρηση η ΝΔ ή το ΠαΣοΚ, θα κατατεθεί στη Βουλή.
Το θέμα είναι ποιες άλλες προτάσεις έχει ετοιμάσει η κυρία Ρεπούση για τα θέματα Παιδείας και ποιες απ΄ αυτές έχουν την έγκριση και της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ, αλλά και του αρμόδιου υπουργού κ. Κ. Αρβανιτόπουλου.
Εκείνο που πρωτίστως ενδιαφέρει την κυρία Ρεπούση (πέραν της κατάργησης του υποχρεωτικού εκκλησιασμού των μαθητών) είναι η αναμόρφωσή του νόμου - πλαίσιου περί Παιδείας (τον νόμο που έφερε στη Βουλή η Άννα Διαμαντοπούλου), ώστε, όπως λέει, «με κάποιες αλλαγές να μπορεί να εφαρμοστεί», αφού έως σήμερα παραμένει απλώς νόμος.
 
Διαβάστε περισσότερα » »

Συνέντευξη τύπου για τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Εορδαίας

Συνέντευξη τύπου έδωσε το πρωί της Τρίτης στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Εορδαίας η εκπρόσωπος της συντονιστικής επιτροπής  του δήμου για τις εκδηλώσεις των 100 χρόνων από την απελευθέρωση Σοφία Απαζίδου, με θέμα τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων και τη συμμετοχή των πολιτών σε αυτές.
Όπως δήλωσε η κ. Απαζίδου «οι ανοικτές συζητήσεις ξεκίνησαν στις 28 Ιουνίου με τους θεσμικούς παράγοντες του Δήμου και τους φορείς και ιδιώτες που πήραν μέρος στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ έγινε ανοιχτό κάλεσμα για κατάθεση προτάσεων».
Η συντονιστική επιτροπή που  ανακοινώθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο αποτελείται από τους: Απαζίδου Σοφία, Ασπράγκαθο Γιάννη, Κεσκερίδη Χρήστο, Κρυσταλλίδου Θεοπίστη, Κωτσίδη Γιώργο, Καΐδη Απόστολο και Πορφύρη Δημήτρη. Συντονιστικό ρόλο στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή έχει η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου.
Αυτό που χαρακτηρίζει τις περισσότερες δράσεις, όπως τόνισε η κ. Απαζίδου, είναι η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, η σφυρηλάτηση της ενιαίας πολιτισμικής ταυτότητας και η γνώση της τοπικής μας ιστορίας, η οποία είναι μέρος των γενικότερων γεγονότων που συντελούνται και πρωταγωνιστούν στην ελληνική ιστορία.
Η κ. Απαζίδου ενημέρωσε για τις ημερομηνίες της ψηφοφορίας για την επιλογή του λογοτύπου και την ανακοίνωση του νικητή και τόνισε πως υπήρξε μεγάλη συμμετοχή.
Σε ότι αφορά στον προγραμματισμό, αυτός περιλαμβάνει το Συμπόσιο Γλυπτικής που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της δημοτικής αστυνομίας και θα πραγματοποιηθεί όλο τον Αύγουστο. Το Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθούν οι αθλητικές εκδηλώσεις, στις οποίες θα πάρουν μέρος όλοι οι αθλητικοί σύλλογοι της πόλης και θα τιμηθούν αθλητές ολυμπιονίκες και παραολυμπιονίκες και σύλλογοι της πόλης με διακρίσεις. Τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί διημερίδα που θα αφορά την τοπική ιστορία και ευρύτερα την ιστορία της Δυτικής Μακεδονίας. Στον προγραμματισμό έχουν, επίσης, ενταχθεί εκδηλώσεις για τις προσωπικότητες της περιοχής, αλλά και συνάντηση με τίτλο «Εορδαϊκά Δρώμενα» στην οποία καλούνται όσοι έχουν σχέση με θέατρο, μουσική, ζωγραφική, σκηνογραφία, λαογραφία και όσοι ακόμα έχουν σκέψεις πάνω σε αυτό το θέμα και τις έχουν καταγράψει με μορφή κειμένου, σεναρίου ή όποιο άλλο λογοτεχνικό είδος, να συμβάλουν.
Επίσης, η κ. Απαζίδου αναφέρθηκε στη προσπάθεια που είναι σε εξέλιξη για τη συγγραφή ενός ιστορικού βιβλίου που θα αφορά στην Εορδαία και τη σύγχρονη ιστορία της, αλλά και στην προσπάθεια αρχειοθέτησης του αρχείου του Δήμου, ώστε τα σπουδαία έγγραφά του να μπορούν να διατεθούν προς έρευνα σε όποιον  ερευνητή τα χρειαστεί.
Τέλος, η κ. Απαζίδου απηύθυνε για άλλη μια φορά κάλεσμα σε όλους τους πολίτες και φορείς, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις και τις σκέψεις τους σε αυτή την ανοιχτή διαδικασία.

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Μουσικό φεστιβάλ Καστανόδασους Εμπορίου «Το δάσος αλλιώς» 27-29 Ιουλίου

Στους πρόποδες του Μουρικίου, εκεί που συναντιούνται τα όρια των νομών Κοζάνης, Καστοριάς και Φλώρινας, απλώνεται το φημισμένο Καστανόδασος και το ιστορικό χωριό Εμπόριο, στα 730 μ. υψόμετρο.
Το Εμπόριο είναι ένα χωριό του Δήμου Εορδαίας, χτισμένο στην ανατολική πλευρά του ομώνυμου βουνού, σε ωραία γραφική τοποθεσία, σχεδόν κρυμμένο μέσα στην καστανόφυτη και πευκόφυτη βουνοπλαγιά.
Τα αναπαλαιωμένα Μακεδονίτικα σπίτια από ντόπια σιδερόπετρα, ο μεγαλοπρεπής ναός του Αγίου Μηνά, η γραφική πλατεία με τα μακρόβια πλατάνια της, το λιθόστρωτο που οδηγεί τον επισκέπτη από το ¨Κολύμπι¨ με τους καταρράκτες και τις φυσικές βάθρες στο αυτοφυές Καστανόδασος, δημιουργούν μια απόλυτα εναρμονισμένη σύνθεση του ανθρώπου και της φύσης.
Η σύνθεση αυτή, επιχειρείται να πλαισιωθεί με την επανακαθιέρωση ενός εναλλακτικού μουσικού φεστιβάλ…
Η πρωτοβουλία ανήκει στην Εθελοντική Ομάδα Νέων Εμπορίου, η οποία μόλις έκλεισε ένα χρόνο από την ίδρυση της και στην τόσο σύντομη ζωή της, έχει καταφέρει πολλά γύρω από τον εθελοντισμό, την προστασία του περιβάλλοντος, την ανάδειξη του οικισμού, των τοπικών προϊόντων και του πολιτισμού του Εμπορίου.
http://www.facebook.com/groups/120038051400014/
Ο σκίουρος, που φιλοξενείται στους τεράστιους κορμούς των αιωνόβιων δένδρων του Καστανόδασους, μας δίνει το σύνθημα…
το δάσος αλλιώς!!!
http://www.facebook.com/groups/436041123085851/ (όμαδα φεστ)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/7/2012
«Μπάντα της Φλώρινας»
Παραδόσιακο γλέντι με χάλκινα της Μακεδονιας!!
http://youtu.be/fcd95nb_0qU
http://youtu.be/_Ar_6zgmFKM
http://youtu.be/qXd8vd6phS8
fb event: http://www.facebook.com/events/496257433721609/
ΣΑΒΒΑΤΟ 28/7/2012
SOULBOX band
http://youtu.be/-3pvYL9eFyk
… ειναι και το καμαρι μας στην μπαντα! rock rolling!!!:)
ΛΑΚΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ …
……...ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΟΚΑΡΙΝΗΣ….
http://youtu.be/omOOoVptM0E
http://youtu.be/utOLm7iblFM
http://youtu.be/1azWiTXNS78
http://youtu.be/y4coBLqOmFo και αλλα πολλα….
fb event : http://www.facebook.com/events/324696497625006/
ΚΥΡΙΑΚΗ 29/7/2012
ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΡΟΧΙΑ (*επιστρέφουν δυναμικά)
http://youtu.be/QkepsR17BTQ
http://youtu.be/GEW1fjpD_C0
http://www.youtube.com/watch?v=Cm3oLnjfd9g
http://youtu.be/caxVUqoXSvY
fb event :http://www.facebook.com/events/131681740306176/
ΚΟΖΑ MOSTRA
http://youtu.be/_QX-XV9L3eA (video teaser)
http://www.youtube.com/watch?v=P3G2nOlydtQ (official video clip)
http://www.youtube.com/watch?v=oUFvvISIbFc
fb event:http://www.facebook.com/events/245324098919167/
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ & full band live
http://www.youtube.com/watch?v=4mNqsS5noU0
http://www.youtube.com/watch?v=liml4sCCKho (official video clip)
http://youtu.be/rsF8rhGHJCI
http://youtu.be/pwKRnQFvPB0 (official video clip)
fb event: http://www.facebook.com/events/474770519199854/
Επιμέλεια παραγωγής :
ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
https://www.facebook.com/Neoi.Emporiou
27/6 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
28 & 29/6 ΕΙΣΟΔΟΣ 7 ευρώ ανα μερα
εισιτήριο διημέρου 10 ευρώ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ για Α.Μ.Ε.Α.
ανηλικους κάτω των δεκατρίων (13) ετών.
ΔΩΡΕΑΝ μεταφορα στο χώρο του φεστιβαλ(Καστανόδασος,Εμπόριο)
καθε μερα στις 8.00 & 8.45.
Τοποθεσία Αναχωρησης Δημαρχειο Πτολεμαϊαδας
επιστροφή μετά τo τέλος των συναυλιών( 2 δρομολόγια)
προσφορά της HERMES tours

kozan.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

Μαζί τα έφαγαν οι σοσιαληστές. Έγγραφο – ντοκουμέντο για να βλέπει ο λαός που πήγαν τα λεφτά του.



Οι δύο κύριοι, όλως τυχαίως παραμένουν ακόμα σε θέσεις κλειδιά. Θα λογοδοτήσουν ποτέ;
Διαβάστε περισσότερα » »

Τσίπρας: Πουλάνε την ΑΤΕ για να διαγράψουν τα χρέη ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στην Τράπεζα!


«Προμελετημένο έγκλημα» της κυβέρνησης, ώστε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να διαγράψουν τα χρέη τους προς την Αγροτική Τράπεζα, να τα φορτώσουν στον κρατικό προϋπολογισμό και να «να δωρίσει το υπόλοιπο, το λεγόμενο «καλό» κομμάτι της, σε τράπεζες, ενδεχομένως και υποδεέστερης πραγματικής χρηματοοικονομικής φερεγγυότητας από την ΑΤΕ σήμερα», κατήγγειλε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας.

 Προσέθεσε πάντα για τη μεθόδευση πώλησης της Αγροτικής Τράπεζας, ότι «ουσιαστικά θα πρόκειται για διπλή ανακεφαλαιοποίηση εκείνης της ιδιωτικής τράπεζας που θα αγοράσει την ελεύθερη βαρών ΑΤΕ. Δεν θα είναι λάθος. Είναι ήδη ένα προμελετημένο έγκλημα. Ένα μεθοδευμένο σκάνδαλο που εξελίσσεται κατά στάδια».

Υπογράμμισε ότι «η συγκυβέρνηση Σαμαρά, αντί να ανακεφαλαιοποιήσει κατά προτεραιότητα την τράπεζα που έχει στο χαρτοφυλάκιο υποθηκευμένο το μεγαλύτερο μέρος της αγροτικής γης και περιουσίας, την τράπεζα-μοχλό για την αγροτική παραγωγή. Αντί να ανακεφαλαιοποιήσει, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν για τις άλλες τράπεζες, την τράπεζα που από το 2010 εφαρμόζει με επιτυχία ειδικό πρόγραμμα εξυγίανσης, αλλά υπέστη τη ζημιά του PSI, ετοιμάζεται τώρα να εκμεταλλευτεί τη ζημιά που της προκάλεσε η προηγούμενη συγκυβέρνηση Παπαδήμου».

Στο ίδιο πνεύμα ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι είναι «σκάνδαλο και η πώληση της τράπεζας-σύμβολο της λαϊκής αποταμίευσης – του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Στις σημερινές εξευτελιστικές τιμές μετοχών».

Να αναλάβει την ευθύνη της χρεοκοπίας η Μέρκελ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην επικαιρότητα, την άφιξη των εκπροσώπων της τρόικας και τα δημοσιεύματα περί χρεοκοπίας της χώρας και εξόδου της από την ευρωζώνη δήλωσε: «Τρεις πολιτικοί αρχηγοί σκηνοθετούν την τελευταία πράξη του μνημονιακού δράματος της χώρας. Τα προαποφασισμένα και τα νέα έκτακτα μέτρα της χρεοκοπίας. Δεν ακούν, δεν βλέπουν, δεν διαβάζουν. Τα διεθνή ΜΜΕ βοούν. Το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Το Μνημόνιο χρεοκόπησε. Οι εμπνευστές και εκτελεστές του θέλουν να φύγουν πρώτοι. Γιατί ο στόχος του ΔΝΤ επιτεύχθηκε. Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα σε πολύ χειρότερη κατάσταση απ’ ότι το 2009. Με δική τους ευθύνη. Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel πιθανολογεί σήμερα εξώθηση της Ελλάδας σε αποχώρηση από την Ευρωζώνη τον Σεπτέμβριο. Όταν λειτουργήσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας»...

«Επιτάχυνση του μνημονίου και νέα σκληρά μέτρα λιτότητας σε μια κατεστραμμένη από την ύφεση οικονομία, είναι απλά σκέτος παραλογισμός που με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγεί στη χρεοκοπία και μας απομακρύνει από την ευρωζώνη. Αν αυτή είναι η προδιαγεγραμμένη πορεία, κανείς δεν έχει συμφέρον να φανεί ως ατύχημα. Αν αυτό επιθυμεί η κα Μέρκελ, είναι καλύτερα να τη προκαλέσουμε να μας το πει η ίδια και όχι δια του κυρίου Τόμσεν. Και να επωμιστεί και τις συνέπειες μιας τέτοιας επιλογής για το σύνολο της ευρωζώνης».

Για τους παραπάνω λόγους ο κ. Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση «να μην αποδεχτούν το διάλογο με τους εντεταλμένους υπαλλήλους της τρόικα» και «να διεκδικήσει, έστω και τώρα, αυτό που δεν τόλμησε να πράξει ο υπουργός των οικονομικών στο Eurogroup. Να ζητήσει άμεση σύγκληση έκτακτης Συνόδου Κορυφής, όπου θα αναζητηθεί μαζί με όλους τους ευρωπαίους ηγέτες, ένας νέος στρατηγικός σχεδιασμός για την ελληνική περίπτωση, γιατί πολύ απλά η ελληνική περίπτωση αποτελεί μέρος του ευρύτερου ευρωπαϊκού προβλήματος. Και εκεί να εξηγηθεί πολύ απλά και καθαρά ότι δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα, γιατί πολύ απλά το πρόγραμμα δεν βγαίνει».

Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προανήγγειλε πολύ σκληρή αξιωματική αντιπολίτευση. Επίσης θα καταθέσει πρόταση νόμου, «για τη νέα σεισάχθεια, για την ολική ή μερική διαγραφή των χρεών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις που αδυνατούν αποδεδειγμένα να τα βγάλουν πέρα».

Μείωση αποδοχών βουλευτών κατά 40%

Στο τέλος της συνεδρίασης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τους βουλευτές να ψηφίσουν τη μείωση των αποδοχών τους κατά 40%. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η κοινοβουλευτική ομάδα, θα πρέπει να δώσει πρώτη το παράδειγμα υποστήριξης της πολύ σημαντικής δουλειάς που οργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στη κοινωνία για την υποστήριξη των δομών και των δικτύων αλληλεγγύης στους συμπολίτες μας που έχουν περισσότερο ανάγκη. Για αυτό και σας προτείνω για συμβολικούς, αλλά και ουσιαστικούς λόγους ενίσχυσης να αποφασίσουμε ότι πέρα από το 20% της παρακράτησης της βουλευτικής αποζημίωσης υπέρ του κόμματος να εκχωρούμε κάθε μήνα και ένα επιπλέον 20% για την ενίσχυση των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης».

eklogikagr
Διαβάστε περισσότερα » »

Μεγάλωσαν μαζί, πέθαναν μαζί - Δυο άνδρες της ΔΙΑΣ νεκροί σε τροχαίο


Τραγωδία στην άσφαλτο τα ξημερώματα στο κέντρο της Αθήνας, με θύματα δυο άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ. Δυο αδελφικούς φίλους, από το ίδιο χωριό...

Μόλις είχαν τελειώσει τη βάρδια τους. Ήταν λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα, όταν οι δυο άνδρες της ΔΙΑΣ, ηλικίας 31 και 27 ετών, ανέβηκαν στη μηχανή τους για να επιστρέψουν στη βάση τους και στη συνέχεια σπίτι τους.

Αλλά η μοίρα είχε άλλα σχέδια και για τους δυο.

Στη συμβολή των οδών Μεσογείων και Φειδιππίδου, πιθανόν λόγω υπερβολικής ταχύτητας αλλά και εξαιτίας του κακού υπολογισμού στη στροφή, ο 31χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο της μηχανής η οποία "καρφώθηκε" στα κολωνάκια που βρίσκονται στην άκρη του δρόμου.

Παρόλο που φορούσαν και οι δυο κράνος, τραυματίστηκαν σοβαρά. Μεταφέρθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να τους κρατήσουν στη ζωή.

Πίσω από την τραγωδία βρίσκεται μια σχέση ζωής. Τα δυο παιδιά που άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο ήταν αδελφικοί φίλοι. Σύμφωνα με το bloko.gr κατάγονταν από το ίδιο χωριό της Αργολίδας. Μεγάλωσαν μαζί. Ήταν φίλοι αδελφικοί, ενώ οι οικογένειές τους δέχονταν επίσης με ισχυρή φιλία.

Αυτό ήταν το τρίτο θανατηφόρο τροχαίο για την ομάδα ΔΙΑΣ σε διάστημα λίγων μηνών.


newsit
Διαβάστε περισσότερα » »

Ὁ ἐφευρέτης τῆς ἀσπιρίνης


Τό ἔχω ξαναπεῖ καί ξαναγράψει καί ἀπό τοῦτο ἐδῶ τό «βῆμα», πολλές φορές. Ὅποια «πέτρα» νά σηκώσῃς, ὅσο, ὅπου κι ἄν ψάξῃς, μένεις ἔκθαμβος ἀπό τό μεγαλεῖο καί τήν γνῶσι τοῦ γίγαντα Ἑλληνισμοῦ.
Εἰδικότερα, σήμερα, θά ἀναφερθῶ στόν Ἱπποκράτη (460 – 377 π.χ.). Τόν δέκατο ὄγδοο ἀπόγονο τοῦ θεοποιημένου Ἀσκληπιοῦ.
Ὅσο θά ὑπάρχῃ ἡ ἀνθρωπότης, δέν θά πάψῃ ποτέ νά μνημονεύῃ τό ὄνομα τοῦ τρισολβίου αὐτοῦ ἀνθρώπου, διότι εἶχε σπλάχνα συμπόνοιας καί τό ἀπέδειξε, μέ τό νά γίνῃ ὁ πατέρας τῆς ἰαματικῆς ἐρεύνης πού σήμερα ὀνομάζουμε ἰατρική!
Αὐτός λοιπόν, ὁ ἐντελῶς κανονικός ἄνθρωπος, μεταξύ πολλῶν ἄλλων ἰαματικῶν δώρων πού ἔκανε στήν ἀνθρωπότητα εἶναι καί ὁ ἐφευρέτης τῆς εὐεργετικῆς ἀσπιρίνης.
Ἕνα φάρμακο πού ἀκόμα καί στίς μέρες μας, πολλές φορές εἶναι ἀναντικατάστατο καί σώζει ζωές.
Ὁ Γαληνός (129 – 201 μ.χ.) ἔλεγε γιά τόν Ἱπποκράτη «πάλιν ὥσπερ ἀπό θεοῦ φωνῆς τῆς Ἱπποκράτους ἀρξάμεθα λέξεως». Ὁ Γαληνός μᾶς ἄφησε θυσαυρούς γνώσεων καί φαρμάκων. Στά σχόλιά του «περί ἰτέας», ἀποδίδει τήν εὕρεσιν τοῦ φαρμάκου στόν Ἱπποκράτη καί παραθέτοντας λεπτομέρειες παρασκευῆς, συμπληρώνει: φάρμακον εἰς πολλά χρήσιμον, οὐδέν γάρ ἐστί χρησιμότερον». (Γαληνός: ΠΕΡΙ ΚΡΑΣΕΩΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ – ΠΕΡΙ ΙΤΕΑΣ).
Τό βασικό συστατικό τῆς ἀσπιρίνης, τό ἀκετυλο – σαλικυλικό ὀξύ, ὑποδηλώνει σαφῶς τήν καταγωγή της, ἀφοῦ salix λέγεται λατινικά ἡ ιτιά!
Μινώταυρος
(Στοιχεῖα γιά τό ἄρθρο πῆρα ἀπό τό «Θἐατρο τῆς Σωτηρίας» τοῦ Μιχάλη Καλόπουλου)

filonoi.gr
Διαβάστε περισσότερα » »

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ, ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ





"Υπερόπλο" σχεδιασμένο από     Έλληνες,μένει στα συρτάρια,λόγω συμφερόντων!

`Υπερόπλο` σχεδιασμένο από Έλληνες,μένει στα συρτάρια,λόγω συμφερόντων!
Πέντε Έλληνες επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ένα σούπερ-όπλο που η χρήση του από τις ελληνικές ΕΔ θα αποτελούσε ανεκτίμητης αξίας “πολλαλασιαστή ισχύος”! Η παρουσίαση του “όπλου” έχει ενθουσιάσει δύο υπουργούς Άμυνας και τρεις Α/ΓΕΕΘΑ,που έχουν χαρακτηρίσει το πρόγραμμα “άκρως απόρρητο”. Κι όμως τίποτα δεν προχωρά,γιατί απ ΄ότι φαίνεται η ανακάλυψη των Ελλήνων “χαλάει τη σούπα”,μεγάλων συμφερόντων, κολοσσών της παγκόσμιας αμυντικής βιομηχανίας!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News το πρόγραμμα στο οποίο εδώ και μια πενταετία δουλεύουν πέντε επιστήμονες τους ΑΠΘ, έχει το χαρακτηρισμό άκρως απόρρητο. Μετά από πέντε χρόνια κοροϊδίας, ένας από τους επιστήμονες αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή.

Η ιστορία είναι απίστευτη.

2006: Μετά από μελέτες και σχεδιασμούς έξι ετών, η επιστημονική ομάδα υποβάλει αίτηση στον Ελληνικό Στρατό για να συμμετάσχει σε ερευνητικό πρόγραμμα για την κατασκευή και ανάπτυξη συστήματος CCIAS.Για να το πούμε απλά επρόκειτο για ένα δίκτυο “παθητικών” ραντάρ .
Ποιες θα ήταν οι δυνατότητες αυτών των ραντάρ που είχαν σχεδιάσει;
• “Βλέπουν” χωρίς να εκπέμπουν -άρα και χωρίς να εντοπίζονται- σε εμβέλεια 400 χλμ!

•Εντοπίζουν ελικόπτερα και αεροσκάφη ακόμη και “υπό καθλική ηλεκτρονική σίγαση”,δηλαδή χωρίς τα ραντάρ τους να εκπέμπουν.

•Εντοπίζουν αεροσκάφη τεχνολογίας stealth και σε πραγματικό χρόνο τις απογειώσεις μαχητικών αεροσκαφών από εχθρικές βάσεις.

•Επιτηρούν παθητικά βραχονησίδες

•Κόστος; 25 έως 30 τέτοιοι σταθμοί, από τον Έβρο έως της Κρήτη θα κόστιζαν όσο ένας σταθμός παρεμφερούς συστήματος ,αγορασμένου από το εξωτερικό!!!

Υπερβολές θα πείτε όλα αυτά. Όμως η αξιολόγηση της ανακάλυψης των πέντε επιστημόνων από τη στρατιωτική ηγεσία άλλα δείχνει. Και δεν μιλάμε για μία μόνο αξιολόγηση. 15 ταξίδια στην Αθήνα έκαναν οι επιστήμονες και σ΄ όλα ελάμβαναν διθυραμβικά σχόλια για την ανακάλυψή τους!

Πρώτη παρουσίαση ενώπιων 60 Επιτελών.

Το 2006 ΥΕΘΑ είναι ο Β.Μεϊμαράκης, Α/ΓΕΕΘΑ ο ναύαρχος Παναγιώτης Χηνοφώτης και Α/ΓΕΣ ο στρατηγός Δημήτρης Γράψας. Η επιστημονική ομάδα του ΑΠΘ κάνει τη πρώτη παρουσίαση του συστήματος ενώπιων 60 Επιτελών. Αμέσως μετά τη παρουσίαση χωρίς καμία αμφιβολία και δισταγμό, πολιτική και στρατιωτική ηγεσία δηλώνει ενθουσιασμένοι και καλεί τους επιστήμονες να προχωρήσουν τάχιστα.

Ακολουθούν παρουσιάσεις σ΄ όλους τους Κλάδους και πείθονται ακόμη και οι πάντα δύσπιστοι αεροπόροι. Στις 13/02/2009 συνέρχεται το Συμβούλιο Αμυντικού Σχεδιασμού Προγραμματισμού (ΣΑΣΠ) και γνωμοδοτεί με 7-0 υπέρ της επιχειρησιακής αναγκαιότητας του συστήματος και εισηγείται την κατεπείγουσα εξέταση του ζητήματος από το Συμβούλιο Αρχηγών. Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι πια ο στρατηγός Δ.Γράψας,ο οποίος ήταν μεγάλος υπέρμαχος της ανάπτυξης του ελληνικού συστήματος. Παραδόξως μέχρι την αποστρατεία του ,τον Αύγουστο του 2009,ο Αρχηγός δεν κατόρθωσε να βάλει στην αντζέντα του ΣΑΓΕ,αυτό το ζήτημα !

Η επιστημονική ομάδα από το ΑΠΘ,δεν πτοήθηκε από την αποστρατεία Γράψα και συνέχισε τις έρευνές της. Τα τελευταία τεχνικά προβλήματα επιλύονται. Όλα δείχνουν έτοιμα για να κατασκευαστεί το πρωτότυπο σύστημα. Όμως εδώ είναι Ελλάδα. Σχεδόν ένα χρόνο μετά ,με Α/ΓΕΕΘΑ πλέον τον πτέραρχο Ι.Γιάγκο, οι επιστήμονες έκπληκτοι πληροφορούνται ότι ...το θέμα θα επανεξεταστεί!!!

Στις 19/01/2010 ,στέλνουν επιστολή στον πτέραρχο Α/ΓΕΕΘΑ Ι.Γιάγκο , εκφράζοντας τη λογική τους απορία για την καθυστέρηση αν όχι οπισθοδρόμηση του προγράμματος. Μετά απ΄ αυτή την επιστολή το ΣΑΣΠ συνεδριάζει και πάλι και αποφασίζει ξανά με 7-0 υπέρ της επιχειρησιακής αναγκαιότητας του ελληνικού συστήματος! Το ΓΕΕΘΑ,διαβεβαιώνει ότι “το θέμα θα προχωρήσει άμεσα”.

Έχουμε φθάσει στις 15/04/2010 ,με υπουργό Άμυνας πια τον Ε.Βενιζέλο. Το Συμβούλιο Αρχηγών συνεδριάζει και με 4-0 εγκρίνει το προτεινόμενο σύστημα ως “άκρως απαραίτητο και κατεπείγον”. Στις 29/05/2010, ο τότε ΑΝΥΕΘΑ και νυν ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης έχει στα χέρια του και την πληρη οικονομοτεχνική μελέτη.

Ο φάκελος με το άκρως απόρρητο πρόγραμμα περιλαμβάνει 1050 σελίδες. Μέχρι σήμερα κανονικά θα έπρεπε να είχαν διαβαστεί δυο και τρεις φορές.Ο χρονος που μεσολάβησε είναι μεγάλος.Όμως παραδόξως η ομάδα των πέντε επιστημόνων δεν έχει λάβει τη καμία απάντηση! Τον περασμένο Ιούνιο έστειλαν επιστολές στον Πρωθυπουργό και στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης,για να είναι ενήμεροι. Καμία αντίδραση!

Στο μεταξύ τρεις ξένες χώρες έχουν ενδιαφερθεί να χρηματοδοτήσουν το πρόγραμμα! Η ομάδα των πέντε δεν θέλει να το πουλήσει,αλλά δεν μπορεί και να μην θυμηθεί τα όσα είπε ένας έντιμος -όπως τον χαρακτηρίζουν οι ίδιοι- σμήναρχος σε μία από τις πολλές παρουσιάσεις που έκαναν στο Πεντάγωνο:

“Το σύστημα αυτό ,αν ποτέ κατασκευαστεί από τη πατρίδα μας,θα αποτελέσει την ληξιαρχική πράξη του αιφνίδιου θανάτου των απέναντι,αν μας επιτεθούν πρώτοι.Αλλά δεν πιστεύω ότι κάποτε θα υλοποιηθεί. Είναι πολύ μικρού κόστους. Έκανε λάθος η Ομάδα. Κάποιος πρέπει να τους πει ότι ζούμε στην Ελλάδα...” 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Διαβάστε περισσότερα » »