Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Υπάλληλοι του ΣΔΟΕ φορούν μαγιό και προσποιούνται του πελάτες ενώ πολίτες «καρφώνουν» στο twitter όσους δεν κόβουν αποδείξεις σε beach bars, ξενοδοχεία κλπ


Την ηλεκτρονική εφαρμογή του twitter επιλέγουν αρκετοί πολίτες για να καταγγείλουν στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη περιπτώσεις καταστημάτων, τουριστικών επιχειρήσεων ή επαγγελματιών που δεν εκδίδουν αποδείξεις. Θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό η καταγγελία τους θα φτάσει γρηγορότερα στις αρμόδιες υπηρεσίες, από το αν την υπέβαλαν τηλεφωνικά η γραπτά στο ΣΔΟΕ.



Μέσω του twitter, όπως γράφει το capital.gr, πολύς κόσμος, καταγγέλλει περιπτώσεις beach bar, εστιατορίων ή μπαρ που δεν εκδίδουν αποδείξεις, ή επιχειρηματίες που δίνουν στους πελάτες τους το γνωστό δελτίο παραγγελίας αντί της ταμειακής απόδειξης που προβλέπει ο νόμος. Ο κ. Θεοχάρης δέχεται σειρά από καταγγελίες κάθε μέρα τις οποίες μεταφέρει στο ΣΔΟΕ και στην συνέχεια στα κατά τόπους κλιμάκια, τα οποία αυτήν την περίοδο «σαρώνουν» τις επιχειρήσεις σε τουριστικές περιοχές… και όχι μόνο!

Με τον τρόπο αυτό οι πολίτες καταγελούν επιχειρηματίες που δεν κόβουν απόδειξη, σε μια προσπάθεια να «τσεπώσουν» τον ΦΠΑ εις βάρος του καταναλωτή. Βέβαια οι πελάτες στην συνέχεια σπεύδουν να κάνουν την καταγγελία τους μέσω twitter για να ενημερώσουν τον κ. Θεοχάρη που συνηθίζει να απαντά στα ερωτήματα και τις καταγγελίες των φορολογουμένων!

Οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ έχουν ενταθεί από την 1η Αυγούστου λόγω της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% σε 13%. Περίπου 1.400 ελεγκτές του ΣΔΟΕ ξεκίνησαν σαφάρι ελέγχων σε νυχτερινά κέντρα, εστιατόρια, ξενοδοχεία και μπαρ δίπλα στη θάλασσα, κυρίως σε τουριστικές περιοχές, θέλοντας να στείλουν ηχηρό μήνυμα στους επαγγελματίες που φοροδιαφεύγουν.

Οι ποινές που προβλέπονται είναι λουκέτο 48ωρών σε επιχειρήσεις που δεν έχουν εκδώσει πάνω από 10 αποδείξεις, αλλά και σε επιχειρήσεις που δεν έχουν εκδώσει αποδείξεις άνω των 500 ευρώ, ενώ λουκέτο 30 ημερών προβλέπεται σε επιχειρήσεις που υπέπεσαν στην ίδια παράβαση κατά την ίδια χρήση.

Όλοι οι ελεγκτές θα περάσουν τον Αύγουστο σε νησιά και τουριστικούς προορισμούς με έξοδα της υπηρεσίας, για να φέρουν σε πέρας μια πρωτοφανή επιχείρηση-«σκούπα», προκειμένου να συλλάβουν (στην κυριολεξία) όσους πιάνουν για αισχροκέρδεια, αγορανομικές παραβάσεις αλλά και για μη έκδοση αποδείξεων.

Επιπλέον όμως το ΣΔΟΕ αλλάζει τακτική: τα στελέχη του πλέον «πετάνε» κοστούμια και γραβάτες και φορούν βερμούδες και μαγιό για να… παριστάνουν τους λουόμενους, να πιάνουν κουβέντα σαν πελάτες με τους επιχειρηματίες και να επιδεικνύουν την ταυτότητά τους μόνο όταν διαπιστώσουν την παράβαση για να τους συλλαμβάνουν «στα πράσα».

eirinika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου