Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Ο Σπάρτακος συγχαίρει το Πανεπιστήμιο Δ.Μακεδονίας για την παραγωγή του φιλμ «Το ταξίδι της ηλεκτρικής ενέργειας» (Βίντεο)

Η Παιδαγωγική Σχολή και το τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ετοίμασαν και παρουσίασαν μέσα από ένα Εκπαιδευτικό φιλμ (video) «Το Ταξίδι της Ηλεκτρικής Ενέργειας».

Μέσα σε μόλις 7 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα, το συγκεκριμένο φιλμ καταφέρνει, με εξαιρετικά προσεγμένο και άκρως παραστατικό τρόπο, να αποδώσει το «Ταξίδι της Ηλεκτρικής Ενέργειας», που μπορεί να θεωρείται από τον καθέναν από εμάς «ως δεδομένο, ως ένα καθημερινό αγαθό, που απλά υπάρχει», ωστόσο «δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση». Το video (που προβάλλεται σε μορφή «κινούμενης εικόνας» (animation), ξεκινά από τον τρόπο με τον οποίο εξορύσσεται ο λιγνίτης, περιγράφει όλη τη διαδικασία που οδηγεί στην παραγωγή, αναφέρεται στο προσωπικό και στον τρόπο λειτουργίας του, κάνει  λόγο για την  ¨εξειδίκευση¨ , το περιβάλλον,  τις εναλλακτικές πηγές παραγωγής Η/Ε και καταλήγει με την επισήμανση ότι «κάθε φορά που πατάμε τον διακόπτη δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το δύσκολο και μακρύ ταξίδι της ηλεκτρικής ενέργειας».
Σημειώνεται ότι η παραγωγή του πονήματος αυτού του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας φέρει τη σφραγίδα Επιστημονικού Προσωπικού, των φοιτητών του Πανεπιστημίου, στελεχών της ΔΕΗ και εργαζόμενων, ενώ για το σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ήταν τιμή και καθήκον να συμμετέχει στην όλη παραγωγή και ανταποκρίθηκε με μεγάλη προθυμία όταν από το Πανεπιστήμιο ζητήθηκε η συνδρομή συνδικαλιστικών του στελεχών.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συγχαίρει τόσο τους φοιτητές όσο και όλους όσους συνέβαλαν στην παραγωγή της εκπαιδευτικής αυτής εργασίας, που καταφέρνει να μεταδώσει την ιστορία και την διαδικασία της παραγωγής Η/Ε με τρόπο κατανοητό και προσιτό σε όλες τις ηλικίες, γεγονός που το καθιστά σημαντικό εφόδιο τόσο για εκπαιδευτικούς όσο και για ενημερωτικούς λόγους.



kozan.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου