Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Η κυβέρνηση αποσύρει το σενάριο για φόρο 45% σε εισοδήματα από 26.000€

Οι αντιδράσεις "παγώνουν" την επιβολή φόρου 45% στα εισοδήματα από 26.000 ευρώ. Έκτακτη σύσκεψη Σαμαρά-Μαυραγάνη. Πιθανότατα θα χρειαστεί συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων για τις τελικές αποφάσεις στη φορολογία
Πίσω ολοταχώς από την κυβέρνηση, όσον αφορά τις αλλαγές στη φορολογία. Τα σενάρια που κυκλοφόρησαν για φόρο 45% σε εισοδήματα άνω των 26.000 ευρώ, προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις εντός και εκτός κυβέρνησης.
Η πιθανότητα να επιβληθεί ο συγκεκριμένος φόρος, αναστάτωσε τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Το βράδυ της Δευτέρας, πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου έκτακτη σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον υφυπουργό Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη και όπως όλα δείχνουν συζητήθηκε το συγκεκριμένο σενάριο, αλλά και οι αντιδράσεις.
Την Τρίτη θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό για το φορολογικό και την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα παρουσιάσει το νέο σχέδιο για τη φορολόγηση σε διακομματική σύσκεψη.
Σε περίπτωση που συνεχιστούν οι αντιδράσεις και οι διαφωνίες, είναι πιθανό να υπάρξει σύσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου Κουβέλη, ώστε να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου