Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Ρωσία: Ψηφίστηκε νόμος για ευνουχισμό των παιδεραστών

Η Ρωσική Δούμα ψήφισε νόμο με τον οποίο προβλέπεται  ποινές ισόβιας κάθειρξης για παιδεραστία και χημικό ευνουχισμό των παιδεραστών- βιαστών και η απαγόρευση επιβολής περιόδου δοκιμασίας σε άτομα τα οποία κατηγορούνται για βία κατά παιδιών κάτω των 14 ετών και, επίσης, είναι η πρώτη φορά που στο ρωσικό ποινικό δίκαιο εισήχθη ο  όρος «Παιδοφιλία».


Για πρώτη φορά  καθιερώνεται, ακόμη,  η υποχρεωτική λήψη μέτρων ιατρικού χαρακτήρα, στα οποία μέτρα συμπεριλαμβάνεται ο χημικός ευνουχισμός των παιδεραστών, οι οποίοι επιβαρύνονται με σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος παιδιών ηλικίας κάτω των 14 ετών, δημοσίευσε σήμερα το πρακτορείο ‘Ria Novosti’.

Δίνεται επίσης η δυνατότητα  εθελούσιου χημικού ευνουχισμού του κατηγορουμένου, που πρέπει να αιτηθεί για αυτόν, με τη απολαβή μείωσης της ποινής της.

Στο νόμο που ψηφίστηκε προβλέπονται, επίσης, αυστηρότερες ποινές για αδικήματα  διανομής παιδικής πορνογραφίας, διάδοσης της πορνογραφίας ανηλίκων που αφορά και την διατροφή των παιδιών για την  παραγωγή τους σε αυτήν.
 
mikres-ekdoseis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου