Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΓΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ - ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΕΦΟΡΙΩΝ. ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ

Του Γιάννη Κανελλάκη
 

Φάκελοι με διευθύνσεις και ονόματα, εφοριακών με βίλες, κότερα, πισίνες και off-shore εταιρείες υπάρχουν στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα κ. Πεπονή, όπως έγραψε και σε πρωτοσέλιδο άρθρο της η εφημερίδα «Έθνος» (7.1.2012) και έβαλε φωτιές στα λαμόγια των εφοριών.  Βίλες κάστρα με πισίνες που ανήκουν σε υπαλλήλους εφοριών που ο μισθός τους δεν ξεπερνά τις 2.000 ευρώ το μήνα, φαντάζουν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα των υπαλλήλων των οικονομικών υπηρεσιών.
 
Ο οικονομικός εισαγγελέας ερευνά όλες τις περιπτώσεις υπαλλήλων όλων των εφοριών στην Ελλάδα που εκβίαζαν επιχειρηματίες... όταν πήγαιναν να τους κάμνουν οικονομικό έλεγχο.  Οι ελεγκτές εφοριών αδίστακτοι, ως νταβατζήδες, των επιχειρηματιών εμφανίζονταν σε καταστήματα και με προκλητικότατο τρόπο ζητούν μεγάλης αξίας χρηματικά ποσά για να μην τους κόψουν πρόστιμα  για δήθεν παραβάσεις, που βεβαίωναν εκείνη την στιγμή.
 
Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη , σε πολλές μεγάλες πόλεις, σε νησιά αλλά και σε πολλά χωριά , ελεγκτές εφοριών έχουν υψώσει πολυτελή σπίτια και όλοι αναρωτιούνται πόσο βαθειά είναι χωμένοι , αυτοί οι ελεγκτές εφοριών, στη σήψη και στη διαφθορά. Σε πολλά χωριά μάλιστα ελεγκτές εφοριών κάνουν απίστευτες αγορές ή φτιάχνουν πετρόχτιστα σπίτια με ειδικούς φωτισμούς από τα ποσά που αρπάζουν κατά την διάρκεια των ελέγχων σε επιχειρήσεις, καταστήματα και οτιδήποτε άλλο επισκέπτονται να ελέγξουν. Πολλοί μάλιστα προσπαθούν να καταξιωθούν στα χωριά τους μέσα από λαμαρίνες «πολυτελών»  αυτοκινήτων ή με το να επισκέπτονται ελληνικά σαλέ για τα σαββατοκύριακά τους.
 
Ο οικονομικός εισαγγελέας έχει δώσει εντολή να ελεγχθούν όλοι οι υπάλληλοι εφοριών σε όλη την επικράτεια που έχουν περιουσία η οποία δεν δικαιολογείται με τους μισθούς που παίρνουν από την δουλειά τους.  Κλιμάκια του ΣΔΟΕ έχουν εξαπολυθεί σε όλη την Ελλάδα, σε πόλεις και χωριά, και να καταγράφουν νεόκτιστα πολυτελή σπίτια τα οποία κατασκευάστηκαν από ελεγκτές εφοριών και θα τους ζητήσουν να τους εξηγήσουν που βρήκαν τα χρήματα και τα κατασκεύασαν. 

Άντρες του ΣΔΟΕ είπαν  ότι από την στιγμή που ελεγκτές εφοριών δεν θα δικαιολογήσουν την περιουσία που απέκτησαν και με τι χρήματα, τότε θα ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος τους, θα γίνουν συλλήψεις, και θα τους επιβληθούν μεγάλα πρόστιμα.  Η εντολή αυτή έχει δοθεί και από υπηρεσίες του πρωθυπουργού κ. Παπαδήμα , ο οποίος με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θέλει να χτυπήσει την διαφθορά και τη σήψη ιδιαίτερα στον δημόσιο τομέα και σε υπαλλήλους όπως ελεγκτές εφοριών, πολεδομιών, δασαρχείων, και άλλων δημοσίων υπηρεσιών, οι οποίοι πλουτίζουν από εκβιασμούς κατά την διάρκεια των ελέγχων, ή κατά την διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων τους.
 
Την ίδια στιγμή που η μπόχα, η σήψη και η διαφθορά οργιάζουν στην χώρα μας άλλοι συνάνθρωποί μας από την πλευρά της Εκκλησίας αλλά και του περιφερειακού Τύπου παίρνουν πρωτοβουλίες για δενδροφυτεύσεις  σε περιοχές της Αρκαδίας όπου το 2010  πυρκαγιές κατέκαψαν ολόκληρες εκτάσεις στο δυτικό τμήμα του Μαινάλου. Η εκστρατεία για την δενδροφύτευση με εθελοντές μικρά παιδιά ήταν της Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως σε συνεργασία με το Δασαρχείο Βυτίνας το οποίο διέθετε και φυτευτικό υλικό.  Στο προσκλητήριο αυτό δυστυχώς δεν φάνηκε κανένας ηλικιωμένος για να  βοηθήσει  στην προσπάθεια αναδάσωσης της περιοχής Αρκαδίας που κάηκε από τις πυρκαγιές.
 
Το θέμα προβλήθηκε στην πρώτη σελίδα της μηνιαίας εφημερίδας του νομού Αρκαδίας  «Γορτυνία» από την ιδιοκτήτρια και διευθύντρια Πένυ Καλύβα η οποία έδωσε το παρόν στον τόπο της δενδροφύτευσης,  και μάλιστα όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες, διακρίνεται στην πρώτη σελίδα να παραδίδει δενδρύλλια τα οποία φυτεύει ο ίδιος ο Μητροπολίτης.   Η συμπαράσταση της εφημερίδας και της κ. Καλύβα στον αγώνα αυτό, όπως και σε άλλους αγώνες για την ανάπτυξη της περιοχής, επικροτήθηκε από πολλούς συμπολίτες μας, επιστήμονες, βουλευτές κ.α. τόσο στον νομό Αρκαδίας όσο και σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπου φθάνει η «Γορτυνία» . Στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας διακρίνονται επίσης μικρά παιδιά που με αγάπη και λατρεία για τη φύση φυτεύουν μικρά δέντρα υπό την επίβλεψη του μητροπολίτη. Δυστυχώς στην προσπάθεια αυτή ούτε εκπρόσωποι φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης (εκτός από τον Δήμο Γορτυνίας), ούτε άλλοι σύλλογοι ή κοινότητες, αλλά και λαμόγια εφοριακοί που κτίζουν βίλες έδειξαν το παραμικρό ενδιαφέρον για την αναδάσωση της καμένης Γορτυνίας.
 
Τα παιδιά, ο Μητροπολίτης αλλά και η εφημερίδα «Γορτυνία» έστειλαν , όπως είπαν και πολλοί συνάδελφοι ένα μήνυμα οικολογικό για σεβασμό στη φύση και του περιβάλλοντος. Ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης όλων, όπως γράφει και η κ. Καλύβα,   προς την κατεύθυνση του εθελοντισμού αλλά και μία απάντηση σε αυτούς που κατά καιρούς έχουν βάλει φωτιά στο όμορφο ελατοδάσος του Μαινάλου. Ένα μεγάλο μπράβο στην προσπάθεια αυτή και από όλους εμάς.


agioritikovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου