Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Τι Επιθυμεί η Ουάσινγκτον: το τέλος του Βλάντιμιρ Πούτιν στη Ρωσία.


 Αυτό που περισσότερο επιθυμεί η Ουάσινγκτον είναι το τέλος του Βλάντιμιρ Πούτιν στη Ρωσία.

 Η Χίλαρυ Κλίντον και οι φίλοι της έχουν αποφασίσει ότι ο Πούτιν είναι το κυριότερο εμπόδιο για τα σχέδια τους. Ο λόγος είναι ότι η Ρωσία, η Κίνα και σε μεγάλο βαθμό το Ιράν, είναι ο κυριότερος άξονας της αντίστασης εναντίον των Η.Π.Α για την παγκόσμια κυριαρχία.  
       
Έτσι η επιφαινόμενη εκλογή του Πούτιν στην προεδρία της Ρωσίας στις 4 Μαρτίου αποτελεί  μεγάλο πονοκέφαλο για την κυβέρνηση Ομπάμα και τούτο διότι, σύμφωνα με το Ρωσικό Σύνταγμα, ο Ρώσος πρόεδρος έχει τεράστιες εξουσίες. Eίναι ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων, ελέγχει το στρατό και την άμυνα της χώρας, την διάταξη των πυρηνικών πυραύλων, των ραντάρ, αποφασίζει την κήρυξη πολέμου και καθορίζει την εξωτερική πολιτική.
        
Εκτός από αυτά, η εκλογή Πούτιν θα σημάνει ισχυρά αντίμετρα ενάντια στην προσπάθεια του ΝΑΤΟ και της Ουάσινγκτον να περικυκλώσουν τη Ρωσία με Βαλλιστικούς πυραύλους. Θα δρομολογήσει μια πιο επιθετική ενεργειακή πολιτική χρησιμοποιώντας τη διπλωματία των πετρελαϊκών αγωγών με κράτη της Ε.Ε. που ανήκουν και στο ΝΑΤΟ, όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία, ώστε να εμβαθύνει τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ τους με στόχο οι χώρες αυτές να χαλαρώσουν τα επιθετικά μέτρα του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας.
        
Εκείνο όμως που αποτελεί πραγματικό φόβο στην Ουάσινγκτον είναι η πιθανή αναβίωση από τον Πούτιν του «Δόγματος Πριμακόφ» δηλ. τη στροφή της Ρωσίας προς την Ευρασία και ιδιαίτερα προς την Κίνα και τον παραδοσιακό της σύμμαχο το Πακιστάν, το Ιράν και πιθανόν την Ινδία. Αυτός είναι και ο φόβος του Μπρεζίνσκι, (Σύμβουλος του Κάρτερ και του Ομπάμα), ο οποίος στο βιβλίο του «Η Μεγάλη Σκακιέρα, Εκδόσεις Λιβάνη» αναλύει τους τρόπους και τις γεωστρατηγικές επιταγές της Αμερικής για την ηγεμονία του κόσμου.          
            
Στο βιβλίο περιγράφεται το όνειρο του Μπρεζίνσκι και ο τρόπος με τον οποίο οι Η.Π.Α. θα ασκήσουν πολιτική ισχύος στην Ευρασία, η οποία συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο πληθυσμό της γης, βρίσκονται εκεί οι περισσότεροι φυσικοί πόροι του πλανήτη και αναπτύσσεται η σημαντικότερη οικονομική δραστηριότητα. Κεντρικό σημείο, όπως υποστηρίζει ο Μπρεζίνσκι, είναι η ικανότητα της Αμερικής να χειριστεί τις συγκρούσεις και τις σχέσεις των κρατών στην Ευρώπη, την Ασία και τη Μέση Ανατολή με τέτοιο τρόπο, (δηλ. διαίρει και βασίλευε) ώστε να μην επιτρέψει να εμφανιστεί καμία αντίπαλη υπερδύναμη, ικανή να απειλήσει τα συμφέροντα και την ηγεμονία της Αμερικής. Και τελειώνει θεωρώντας ότι η Αμερική δεν είναι μόνον η πρώτη πραγματικά παγκόσμια υπερδύναμη, αλλά θα είναι και η τελευταία….δηλ. δεν θα την απειλήσει κανείς.
        
  Στο ίδιο μήκος κύματος, αλλά πιο ωμός και ο 89χρονος Κίσινγκερ σε συνέντευξη πού έδωσε στην εφημερίδα «The Daily Squib» με τίτλο. «Αν δεν ακούτε τα τύμπανα του πολέμου, πρέπει να είστε κουφοί.»
         
Μιλώντας από το υπερπολυτελές διαμέρισμα του στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης δήλωσε για την Γεωστρατηγική πολιτική.
          
«Οι Η.Π.Α. χτυπούν εμμέσως την Κίνα και τη Ρωσία, αλλά το τελευταίο καρφί στο φέρετρο, (..the final nail in the coffin) θα είναι στο Ιράν, που είναι ο βασικός εχθρός του Ισραήλ. Έχουμε αφήσει την Κίνα και τη Ρωσία να αυξήσουν την στρατιωτική τους δύναμη, αλλά ο επικείμενος πόλεμος θα είναι τόσο σκληρός, που μόνο μια υπερδύναμη μπορεί να νικήσει και αυτή θα είμαστε εμείς….Είπαμε στο στρατό ότι πρέπει να κατακτήσει 7 χώρες στη Μέση Ανατολή για τις πλουτοπαραγωγικές τους πηγές. 

Σχεδόν έχουν τελειώσει. Απομένει το τελευταίο βήμα, το Ιράν. Τότε πρέπει το Ισραήλ να πολεμήσει με όλη του τη δύναμη και όλα τα όπλα ώστε να σκοτώσει όσο περισσότερους Άραβες μπορεί….Με την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά, η μισή Μέση Ανατολή θα γίνει Ισραηλινή.» Τελικά ποιος απειλεί ποιον και από ποιον κινδυνεύει η ανθρωπότητα; Και συνεχίζει πιο κάτω. «Από τις στάχτες του πολέμου θα χτίσουμε μια νέα κοινωνία, όπου θα υπάρχει μόνο μια υπερδύναμη και αυτή η υπερδύναμη θα αποτελέσει την Παγκόσμια Κυβέρνηση…» (Δείτε: The Daily Squib. Henry Kissinger: If You Can’t Hear The Drums Of War You Must Be Deaf. Interview by Alfred Heinz.  27/11/2011.)
          
Φαίνεται όμως ότι λόγω ηλικίας ξέχασε να πει ότι το 2006 το Ισραήλ νικήθηκε από τη Χεσμπολάχ στο Νότιο Λίβανο και υποχώρησε, άσχετα αν ο Λίβανος καταστράφηκε. Ότι 2 εκατομμύρια Ισραηλινοί ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ότι 870 χιλιάδες παιδιά στο Ισραήλ υποσιτίζονται, ότι οι υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες έχουν φέρει σε απόγνωση τον λαό του Ισραήλ, που μόνο στον πόλεμο με τη Χεσμπολάχ ξόδεψε δισεκατομμύρια δολάρια. Ότι ένας τέτοιος πόλεμος μπορεί να σημάνει και την καταστροφή του Ισραήλ. Ότι το Αφγανιστάν είναι και θα μείνει ανεξέλεγκτο, η Συρία είναι ακόμα ανέγγιχτη και αντιστέκεται.
          
Ξέχασε να πει ότι οι Η.Π.Α. είναι μεν μια παγκόσμια πυρηνική υπερδύναμη αλλά βρίσκεται σε πτώχευση, ότι το δολάριο καταρρέει, ότι έχει μειωθεί κατακόρυφα η βιομηχανική της παραγωγή που την έκανε υπερδύναμη, ότι υπάρχουν 50 εκ.  εξαθλιωμένοι άνθρωποι που ζουν με συσσίτια, 60 εκ. ανασφάλιστοι και δεκάδες εκ. άνεργοι κ.λπ. Ότι το 2016 η Κίνα θα ξεπεράσει τις Η.Π.Α. σε παραγωγή πλούτου για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία. Πράγματι σε τέσσερα χρόνια το ΑΕΠ της Κίνας θα είναι 18,8 τρις δολάρια, ενώ των Η.Π.Α. 18,4 τρις. 

Αυτός ήταν ο λόγος, σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα, που έβαλαν τον Στρος Καν φυλακή, παρά το γεγονός ότι ο Στρος Καν ήταν κορυφαίο μέλος της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, επιφανής Εβραίος και φανατικός υποστηρικτής του Ισραήλ. Όμως σε διαλέξεις του ανέφερε συχνά ότι πρέπει να αλλάξει η πολιτική της Αμερικής και του ΔΝΤ, ότι θα έχουμε σφοδρές αναταραχές σε ολόκληρο τον κόσμο και ότι το 2016 η Κίνα θα είναι πρώτη στην παραγωγή πλούτου στον πλανήτη…..
          
Επίσης ξέχασε ο κύριος Κίσινγκερ να αναφέρει το πιο σημαντικό. Ότι ένας τέτοιος πόλεμος μπορεί να φέρει την καταστροφή του πλανήτη, επομένως και τη δική του και των συγγενών του….Αυτός λοιπόν ο κύριος όντας ανεπιθύμητος στην Ευρώπη, (Persona non grata) και όντας κοντά στον θάνατο, άρχισε να κάνει τον προφήτη και να προβλέπει τον Αρμαγεδδών και τον θάνατο των άλλων.
          
Πράγματι μια επίθεση στο Ιράν μπορεί να σημάνει την αρχή του 3ου Παγκόσμιου πόλεμου, διότι το Ιράν είναι στρατηγικός σύμμαχος τόσο της Ρωσίας όσο και της Κίνας, η οποία προμηθεύεται το 20% του πετρελαίου από αυτό. Επίσης έχει δεκάδες εταιρίες και χιλιάδες εργαζομένους στο Ιράν. Συνεπώς μια κατάληψη του Ιράν θα αποτελέσει τον ενεργειακό στραγγαλισμό της Κίνας η οποία αγωνίζεται απεγνωσμένα να θρέψει 1,3 δισεκατομμύρια ανθρώπους και αυτό δεν θα το επιτρέψει. 

Το Ιράν είναι ένας ενεργειακός κολοσσός κατέχοντας το 10% του πετρελαίου και του φυσικού αερίου του πλανήτη σε αντίθεση με τις Η.Π.Α. που κατέχουν μόλις 2% Αυτόν τον πλούτο θέλουν να πάρουν εδώ και 33 χρόνια οι δυτικές χώρες, που τον έχασαν με την πτώση του Σάχη και την κατάληψη της εξουσίας από τον Αγιατολάχ Χομεϊνί το 1979. Αλλά ο δρόμος προς την Τεχεράνη περνά από τη Δαμασκό. Η πτώση της Συρίας που είναι φυσικός σύμμαχος του Ιράν θα σημάνει την απομόνωση της Τεχεράνης και συνεπώς πιο εύκολα την ανατροπή του καθεστώτος της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.
        
  Και να λοιπόν τώρα που ο Κίσινγκερ τα έβαλε όλα στο αυλάκι, έρχεται ο Πούτιν να του χαλάσει τα σχέδια. Και εκεί που δεν ήθελαν να τον δουν ούτε ζωγραφιστό και ενώ ήλπιζαν να πάθει πανωλεθρία στις εκλογές, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, πηγαίνει για 40 ημέρες στη Ρωσία να βοηθήσει τον Πούτιν…..Ωστόσο παρά τις εξωτερικές επεμβάσεις και τον πακτωλό χρημάτων που διατέθηκαν, τελικά κέρδισε τις εκλογές στις 4 Δεκεμβρίου για τη Δούμα, όχι βέβαια χωρίς απώλειες. Αλλά στις 8/12/2011 ο Πούτιν κατηγόρησε τη Χίλαρυ Κλίντον για επέμβαση στα εσωτερικά της Ρωσίας και ότι με τις δηλώσεις της πυροδότησε αντιπολιτευτικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Έτσι άρχισε μια βεντέτα μεταξύ τους με εκατέρωθεν σκληρές δηλώσεις….
       
  Οι επικείμενες προεδρικές εκλογές στη Ρωσία στις 4 Μαρτίου θα είναι πραγματικό θρίλερ για γερά νεύρα, όχι μόνον για τη Ρωσία, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο.
           
Το 2012 μπορεί να καταγραφεί στην ιστορία σαν το έτος 1945 που το ανθρώπινο γένος χρησιμοποίησε πυρηνικά όπλα για να λύσει τις διαφορές του. Μόνο που σήμερα κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανόν να οδηγήσει την ανθρωπότητα στην καταστροφή. Πέρα από τις βλακείες για το ημερολόγιο των Μάγια, τις προφητείες του Νοστράδαμου και άλλου τέτοιου είδους ανοησίες που λειτουργούν ως αυτοεκπληρούμενες προφητείες για να φοβίσουν και  να παραπλανήσουν τους λαούς, οι ίδιοι οι λαοί οφείλουν να ξυπνήσουν από το λήθαργο, να συνειδητοποιήσουν τη θέση τους στην ιστορία και να πάρουν στα χέρια τους τη μοίρα τους.

Τότε και μόνον τότε θα ανατείλει η πραγματική ιστορία του Ανθρώπου για την οποία μίλησαν κατά καιρούς οι φιλόσοφοι, οι θρησκευτικοί ηγέτες, οι καλλιτέχνες και οι ποιητές. 


Γιάννης Μυλωνάς



 Γιαννακοχωρίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου