Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

FYROM: Παραβίαση της ενδιάμεσης συμφωνίας και με τη... Βούλα

Αλλη μια αποκάλυψη από το taxalia, για την συνεχιζόμενη καταπάτηση της ενδιάμεσης συμφωνίας από τους Σκοπιανούς Η προπαγάνδα των Σκοπιανών μέσα και από επίσημα έγγραφα της σχισματικής τους, αυτοαποκαλούμενης "Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας", καλά κρατεί. Τι εννοούμε; Δείτε..

πολύ καλά την εικόνα.


Σε επίσημο πιστοποιητικό βαπτίσεως που χορηγούν, στην αριστερή σελίδα συμπληρώνουν το έγγραφο στην Σλαβική με τα πλήρη στοιχεία του βαπτιζόμενου ατόμου, αλλά και με σφραγίδα και υπογραφή του οικείου ιερέα της ενορίας (για ευνόητους λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων, μαρκάραμε όλα τα στοιχεία με μαύρο χρώμα) και στη δεξιά σελίδα, έχουν έτοιμο το πρότυπο του κειμένου στην αγγλική -έχει κενό για τα στοιχεία των βαπτιζομένων- για να μεταφραστεί εύκολα. Όλα μέχρι εδώ καλά...
Το πρόβλημα όμως έγκειται στο γεγονός... ότι στο κέντρο των δύο σελίδων υπάρχει ένας κόκκινος Σταυρός και ταυτόχρονα ένα κίτρινο 16-άκτινο αστέρι (12 κίτρινες ακτίνες+4 κόκκινες γραμμές του Σταυρού), το οποίο δεν είναι άλλο, από το παγκοσμίως γνωστό ελληνικό σύμβολο "αστέρι της Βεργίνας", που βάση της λεγόμενης ενδιάμεσης συμφωνίας του 1995, οι γείτονές μας, δεσμεύτηκαν να το αποσύρουν από την κρατική σημαία τους και συμφώνησαν επίσης -με την υπογραφή τους- να μην το ξαναχρησιμοποιήσουν μελλοντικά. Βέβαια, όπως γνωρίζεται, οι άνθρωποι φάσκουν κι αντιφάσκουν μέσα στην προπαγάνδα και την ιστορική ανυπαρξία τους και είναι αυτονόητο, ότι όχι μόνο δεν κρατάνε το λόγο τους, αλλά και δεν τιμάνε τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει στο πρόσφατο παρελθόν.

Βέβαια το εντελώς γελοίο και άστοχο στο όλο θέμα, δεν έιναι μόνο η συστηματική προπαγάνδα τους και η προσπάθεια πολιτικοποιήσεως ακόμη κι ενός απλού επίσημου θρησκευτικού εγγράφου τους, αλλά είναι... η χρησιμοποίηση ενός ξένου και απαγορευμένου για αυτούς συμβόλου, με βάση τα όσα υπόγραψαν το πρόσφατο παρελθόν, αλλά και η προσπάθεια σύνδεσης ενός συμβόλου της αρχαιότητας ("αστεριού της Βεργίνας"- που ήταν και σύμβολο της αρχαιοελληνικής μακεδονικής συναστείας του Φιλίππου Β΄ και του Μεγάλου Αλεξάνδρου), με την μετά Χριστόν, Ορθόδοξη Εκκλησία. Εντελώς άστοχο δηλαδή, πέρα από διαστρέβλωση της ιστορίας και μη σεβασμού του δόγματος που λένε ότι αντιπροσωπεύουν.

Και γράφω... "λένε ότι αντιπροσωπεύουν", γιατί δεν είναι τυχαίο ότι στο κέντρο των δύο συνδυασμένων συμβόλων (Σταυρού και "αστεριού της Βεργίνας"), υπάρχει ένας κύκλος χρώματος σκούρου χρυσού που γράφει... " Χ ω", αντί του ορθού "α Χ ω", που σημαίνει ότι ο Χριστός ("Χ") είναι το άλφα ("α") και το ωμέγα ("ω").

Και μόνο τυχαίο δεν ειναι... όπως δεν είναι τυχαίο και το γεγονός, ότι η εν λόγω μη κανονική Εκκλησία, αποσχίστηκε από το Σέρβικο Πατριαρχείο για πολιτικούς λόγους την περίοδο της κομμουνιστικής Γιουγκοσλαβίας, το 1967 και από τότε μέχρι σήμερα δεν αναγνωρίζεται επίσημα από καμμία Ορθόδοξη Εκκλησία παγκοσμίως.

Μπορούμε να γράψουμε κι άλλα... πολλά, περί του θέματος, αλλά δεν θέλουμε να σας κουράσουμε. Είναι ωστόσο απορίας άξιο ωστόσο, το πως θα χειριστεί πλέον το όλο θέμα η ελληνική διπλωματία και αν θα προβεί σε επίσημο διάβημα το Υπουργείο των Εξωτερικών της Ελλάδος προς το αντίστοιχο των Σκοπίων, γιατί μέσα σε λίγες ημέρες... το κακό τρίτωσε με τους Σκοπιανούς, όπως θα διαβάσατε άλλωστε στις πολλές σχετικές αναρτήσεις του taxalia.
Και μετά τον Σκοπιανό διπλωμάτη στον Καναδά και τα καμώματά του, το ανθελληνικό καρναβάλι στο Βέβτσανι με το κάψιμο της ελληνικής σημαίας μπροστά στα μάτια της πολιτικής ηγεσίας της γείτονος αλλά κι ενός φανατισμένου πλήθους που παραλληρούσε στο θέαμα αυτό, έχουμε και άλλη μια πρόκληση ανάλογου βεληνεκούς. Αυτή την φορά, από την επίσημη κρατική τους Εκκλησία που χορηγεί Πιστοποιητικά βαπτίσεων με το αστέρι της Βεργίνας. Για να δούμε, τι θα δούμε...
TaXalia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου