Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Έχουν αρπάξει, όσο είναι…. το δημόσιο χρέος.

Σύμφωνα μ’ αυτά την τελευταία δεκαετία, το πολιτικό μας σύστημα (κόμματα και Βουλή) στοίχισε στους Έλληνες φορολογούμενους 3 δισεκατομμύρια ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα μαύρα από μίζες από τα έργα, εξοπλιστικά, λαδώματα, αμοιβές από φωτογραφικούς νόμους προς εξυπηρέτηση υμετέρων, αμοιβές από τα λόμπυ στην ευρωπαϊκή ένωση, καθώς και την επίσημη χρηματοδότηση από την Ε.Ε. Μόνο για τις επιχορηγήσεις των ελληνικών κομμάτων, ο κάθε Έλληνας πολίτης πληρώνει 10 ευρώ την ίδια στιγμή που ο πολίτης της Γερμανίας πληρώνει για τα κόμματά του μόλις 80 λεπτά, και στην Γαλλία 1,17 ευρώ! Έτσι το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, το ΚΚΕ, ο ΛΑΟΣ, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι Πράσινοι (ως κόμμα της ευρωβουλής) έλαβαν συνολικά για το 2011, 4.823.089 ευρώ έναντι 4.000.728 ευρώ που πήραν το 2010»
Εάν βάλουμε τώρα και τις επίσημες-ανεπίσημες αμοιβές των πάσης φύσεως - τρωκτικών πολιτικών και των παρατρεχάμενων τους ίσως να μην…. χρωστούσαμε.
Δηλαδή την ώρα που πολλά νοικοκυριά αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα επιβίωσης τα κόμματα του ελληνικού κυνοβουλίου αντί να μειώσουν, αύξησαν τα ποσά που λαμβάνουν ως κρατική ενίσχυση τα οποία μάλιστα τα έχουν ονομάσει "οικονομική ενίσχυση για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς".
Το πιο προκλητικό της υπόθεσης είναι ότι όχι μόνο το πολιτικό προσωπικό δεν μειώνει αλλά αντίθετα αυξάνει τα βάρη που πληρώνει ο ελληνικός λαός για την συντήρηση των πολιτικών κομμάτων.

ixnos1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου