Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΑΦΟΥ ΔΙΕΛΥΣΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΙΜΒΡΟΥ....

ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
ΤΟΥ ΕΛΛ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ


Aνοίγει πάλι το Ελληνικό σχολείο της Ίμβρου - Αναζητούνται παιδιά...
Την επαναλειτουργία Ελληνικού μειονοτικού σχολείου στην Ίμβρο μετά από 47 χρόνια ενέκριναν οι Τουρκικές αρχές, αν και πλέον δεν υπάρχουν παιδιά, καθώς οι Έλληνες του νησιού αναγκάστηκαν να την εγκατελείψουν λόγω των διώξεων και της.... εγκατάστασης ανοικτών φυλακών στο νησί.
Την έγκριση του αιτήματος αδειοδότησης Ελληνικού μειονοτικού σχολείου στην Ίμβρο που είχε υποβληθεί πέρυσι από μέλη των κοινοτήτων της Ίμβρου, γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος των Μειονοτικών Βακουφίων στην Κεντρική Διεύθυνση Βακουφίων της Τουρκίας, Λάκης Βίγκας, ο οποίος ενημερώθηκε σχετικά από το Τουρκικό υπουργείο Παιδείας.
Σε ανακοίνωσή τους, ο Σύλλογος Ιμβρίων Αθήνας και η Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας - Θράκης, σημειώνουν ότι με την επαναλειτουργία Ελληνικού σχολείου στον τόπο τους, θα δοθεί η δυνατότητα να επιστρέψουν στο νησί και οικογένειες με παιδιά από την Κωνσταντινούπολη, αλλά και την Ελλάδα.

«Έτσι», προσθέτουν, «αναμένουμε να ενισχυθούν οι ανακάμπτουσες, τα τελευταία 10 χρόνια, κοινότητές μας και με νεότερους ανθρώπους, ώστε να ανασυσταθεί εκ νέου ο κοινωνικός ιστός».
Μακάρι να ξανακουστούν τα γέλια και οι φωνές των Ελληνόπουλων στα πατρογονικά εδάφη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου