Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Dnevnik Σκοπίων: Οι βενζινοπώλες της Φλώρινας προέβησαν σε διαμαρτυρία στα σύνορα

Σκόπια.

Ομάδα Ελλήνων πολιτών  από την περιοχή της Φλώρινας διαμαρτυρήθηκε χθες στο συνοριακό σταθμό Νίκης-Μετζιτίλια, στην ελληνο-σκοπιανή μεθόριο,  για την προμήθεια καυσίμων, των περισσότερων κατοίκων της ελληνικής περιοχής, από τα πρατήρια της πόλης του Μοναστηρίου, των Σκοπίων.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν πωλητές λιανικής καυσίμων, που αντιτίθενται στην πρακτική αυτή των συμπολιτών τους, σημειώνει  η σκοπιανή εφημερίδα Ντνέβνικ.

Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι οι περισσότεροι κάτοικοι της Φλώρινας και των γύρω περιοχών επισκέπτονται  κάθε απόγευμα την Μπίτολα για να προμηθευτούν καύσιμα για τα αυτοκίνητά τους.

«Η Ελλάδα είναι η πιο ακριβή χώρα στην περιοχή στα καύσιμα. Το Diesel στα Σκόπια έχει € 1,1 και στην Ελλάδα πωλείται € 1,6. Για να γεμίσω τη δεξαμενή του αυτοκινήτου μου χρειάζομαι στα Σκόπια € 55, ενώ στην Ελλάδα πρέπει να πληρώσω € 80», δήλωσε  ο Γιώργος Δημητρίου κάτοικος της Φλώρινας.

Εκτός από το πετρέλαιο  στα Σκόπια είναι φθηνότερη είναι και η βενζίνη. Στην Ελλάδα πωλείται έναντι € 1,8 το λίτρο, ενώ στα Σκόπια έχει € 1,3 το λίτρο.

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου