Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Αμεση διερεύνηση των καταγγελιών του ΣΔΟΕ για τη ΓΕΝΟΠ ζητά ο υπουργός Περιβάλλοντος -


«Aν σε δικό μου λογαριασμό βρεθεί έστω και ένα ευρώ, θα αυτοκτονήσω.», δηλώνει ο Φωτόπουλος
«Οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές. Θέλουμε την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση και απόδοση ευθυνών» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος στο πόρισμα του ΣΔΟΕ για τις υπερτιμολογήσεις στη ΓΕΝΟΠ.


Η έρευνα του ΣΔΟΕ ξεκίνησε το 2011, όταν δημοσιοποιήθηκε το πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, που περιλάμβανε αντίστοιχες διαπιστώσεις.

Πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι τα ευρήματα του ΣΔΟΕ δείχνουν πως υπήρχαν πολύ σοβαρά προβλήματα διαχείρισης, ακόμη και εικονικά τιμολόγια στην Ομοσπονδία.

Πρόσθεταν δε ότι ο υπουργός ΠΕΚΑ έχει ήδη ζητήσει από τη διοίκηση της ΔΕΗ (και θα ακολουθήσει σχετική επιστολή) να γίνει και εσωτερική έρευνα, αλλά και να εξαντλήσει όλα τα νομικά περιθώρια για ανάκτηση δαπανών οι οποίες δεν έπρεπε να έχουν γίνει.

Το πόρισμα του ΣΔΟΕ έχει κοινοποιηθεί και στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με το «Έθνος», συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΕΝΟΠ, μέσω υπερτιμολογήσεων, εισέπραξαν πάνω από 2 εκατ. ευρώ, για αποστολές που δηλώθηκαν, πληρώθηκαν, αλλά ουδέποτε έγιναν, για φιλοξενία αντιπροσωπειών, πολυήμερες διακοπές σε χώρες όπως η Ιταλία και αναθέσεις μελετών-«μαϊμού» σε οικείους.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος ζήτησε να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί όλων των συνδικαλιστικών μελών της Ομοσπονδίας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αν σε δικό μου λογαριασμό βρεθεί έστω και ένα ευρώ, θα αυτοκτονήσω.»

kozan.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου