Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Φοροφυγάς & εφοριακός ~ Οι καλύτερες δουλειές

Κλέβεις, λαδώνεσαι αποδεδειγμένα και αν σε ξαναπιάσουνε, τη γλυτώνεις ή το παίζεις τρελίτσα. Στην χειρότερη μπαίνεις για λίγο καιρό μέσα και κάτι τρέχει στα γύφτικα. Θα βγεις και θα τρως τα κλεμμένα.

Σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο 66χρονος έμπορος ειδών υγιεινής, ο οποίος συνελήφθη για χρέη προς το Δημόσιο που ξεπερνούν τα 19,3 εκατ. ευρώ.

Ο 66χρονος νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας...
 «ΒΙΕΚΑ ΑΕ» που εδρεύει στην ανατολική Θεσσαλονίκη, δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και δικάστηκε δια πληρεξούσιου δικηγόρου. Σύμφωνα με τον τελευταίο, ο εντολέας του αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και αποκάλυψε ότι αποπειράθηκε πριν από δύο μέρες να αυτοκτονήσει.

Το δικαστήριο τού επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, χωρίς αναστολή, ενώ αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, αυτή είναι η ανώτερη προβλεπόμενη ποινή για τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Τα χρέη του συγκεκριμένου επιχειρηματία, ο οποίος κατά το παρελθόν εμφανιζόταν ως χορηγός ομάδων μπάσκετ της Θεσσαλονίκης (Άρη), μέσω της εταιρείας του και το διακριτικό τίτλο «Φιόρε ντι Μπάνιο», ανέρχονται στο ποσό των 19.333.927,62 ευρώ.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο 66χρονος απασχόλησε τις διωκτικές αρχές της πόλης. Κατά το παρελθόν έχει καταδικαστεί από το Εφετείο Θεσσαλονίκης για υπόθεση φοροδιαφυγής, αλλά μετά την επιβολή της ποινής των επτά ετών, άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Μάλιστα, σε άλλη δίκη για έκδοση εικονικών τιμολογίων πλησίασε δύο εφοριακούς και τους έδωσε «φακελάκι», ύψους 15 χιλιάδων ευρώ, για να καταθέσουν ευνοϊκά στοιχείο στο δικαστήριο. Ο ίδιος, όμως, κατήγγειλε το περιστατικό στους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ. που συνέλαβαν τους εφοριακούς με τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Ο ένας από αυτούς καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό σε φυλάκιση 10 μηνών, με αναστολή, ενώ ο δεύτερος αθωώθηκε.


Σήμερα ακόμη 2 συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη:

Συνελήφθη 48χρονη ιδιοκτήτρια λογιστικού γραφείου, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Το ύψος του χρέους ανέρχεται σε 10.684.236,31 ευρώ

Συνελήφθη σήμερα (05-01-2012) το πρωί στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 48χρονη ελεύθερη επαγγελματίας και ιδιοκτήτρια λογιστικού γραφείου, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ΄εξακολούθηση.

To ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 10.684.236,31 ευρώ, για το χρονικό διάστημα από 31-03-2011 ως 31-05-2011.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Οι κατηγορίες που την βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 98 Π.Κ «Εγκλήματα τελούμενα κατ΄εξακολούθηση», καθώς και του άρθρου 25 παρ. 1δ’ του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».



Συνελήφθη ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γ. Γούμενος για χρέη προς το Δημόσιο



Τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Γιάννη Γούμενο συνέλαβαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Πολυγύρου για χρέη προς το Δημόσιο που ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο ευρώ.


Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, η οφειλή αφορά την ανώνυμη εταιρία Παρατηρητής, της οποίας ο 51χρονος Γ. Γούμενος εμφανίζεται ως νόμιμος εκπρόσωπος. Η εταιρία έχει έδρα το Λάκκωμα Χαλκιδικής και δραστηριοποιείται στον τομέα των Εκδόσεων.

Η σύλληψη του πρώην προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ έγινε χθες το βράδυ στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης. Το συνολικό ύψος της οφειλής, σύμφωνα με την Αστυνομία, ανέρχεται σε 1.045.670, 66 ευρώ. Ο συλληφθείς θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής.

Σε βάρος του Γ. Γούμενου εκκρεμούν υποθέσεις στα ποινικά δικαστήρια της Θεσσαλονίκης από την εποχή που υπήρξε μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, καθώς κατηγορείται για φοροδιαφυγή και υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου