Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

«Χάπι» σταματάει το γκριζάρισμα στα μαλλιά


Το φάρμακο μελετάται από κορυφαία εταιρεία καλλυντικών
Οι αραιές βλεφαρίδες, η τριχόπτωση και οι ρυτίδες δεν είναι ασθένειες, αλλά θα μπορούσαν και να...
είναι σε μια κοινωνία που τείνει να ιατρικοποιήσει φυσιολογικές καταστάσεις προτείνοντας φάρμακα που δεν θεραπεύουν νόσους, αλλά βελτιώνουν την εμφάνιση κάτω από το πρίσμα τής όσο το δυνατόν μεγαλύτερης παράτασης της νεότητας.

Στη λίστα των

lifestyle φαρμάκων αναμένεται να προστεθεί ακόμη ένα σύντομα. Πρόκειται για ένα χάπι που θα σταματά το γκριζάρισμα των μαλλιών και θα επιτρέπει σε εκείνους που το λαμβάνουν να σταματήσουν τον χρόνο, χωρίς βαφές μαλλιών.

Το φάρμακο μελετάται από κορυφαία εταιρεία καλλυντικών και αναμένεται να προσθέσει σημαντικά έσοδα στην ήδη αυξανόμενη αγορά των lifestyle φαρμάκων. Ωστόσο, ο όρος lifestyle δεν υπάρχει επισήμως όσον αφορά την αρμόδια αμερικανική αρχή (FDA) που εγκρίνει την κυκλοφορία αυτών των φαρμάκων, ακολουθώντας τις ίδιες διαδικασίες όπως και για κάθε άλλο φάρμακο.

Αυτή η πρακτική, άλλωστε, είναι απολύτως λογική, μια και πρόκειται για φαρμακευτικές ουσίες που δεν στερούνται ανεπιθύμητων ενεργειών. Όσον αφορά το συγκεκριμένο φάρμακο, που μελετάται για την παρεμπόδιση του αποχρωματισμού των μαλλιών λόγου χάρη, έχει διατυπωθεί η άποψη ότι ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα όσον αφορά τη διάγνωση πιθανών κακοηθειών στο δέρμα (μελάνωμα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου