Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΑΜΕΣΟΣ ΚΥΝΔΙΝΟΣ ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΓΗ, ΡΩΣΙΚΟΥ ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ ΜΕ 7 ΤΟΝΟΥΣ AKΡΩΣ ΤΟΞΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ

Ακαρπες παραμένουν οι προσπάθειες της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας να θέσουν τον δορυφόρο "Φόβος (!!!)-Γκρούντ" σε τροχιά πρός τον Αρη , ενω οι ώρες που εχουν στην διαθεσή τους για να καταστεί κάτι τέτοιο εφικτό, μειωνονται δραματικά. Ο σχεδόν 15 τόνων δορυφόρος μεταφέρει 7 περίπου τόνους άκρως τοξικά καύσιμα εάν τελικα δεν μπεί σε τροχιά πρός τον Αρη, θα καταπέσει στη Γή , άγνωστο πού, μέ οτι αυτό συνεπάγεται. Οι 7 τόνοι τετροξειδίου του αζώτου και υδραζίνης θα παγώσουν λίγο πριν ο δορυφόρος μπεί στην....
ατμόσφαιρα, μετατρέποντάς τον σάν μιά τοξική βόμβα. Η εκτόξευση του δορυφόρου έγινε κανονικά, όμως για άγνωστους λόγους δεν κατέστη δυνατόν να εκκινήσουν οι κινητήρες πού θα τον έστελναν σε τροχιά για τον Αρη, με αποτέλεσμα να περιστρέφεται άσκοπα σε λάθος τροχιά γύρω από τη Γή έως ότου συντριβεί σ αυτήν. Οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι υπάρχουν τρείς μέρες προθεσμία για να γίνει η εκκίνηση των κινητήρων, και σημειώνουν ότι σε περίπτωση που όλες οι προσπάθειες καταστούν άκαρπες, τότε θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για μία όσο τον δυνατόν ασφαλέστερη σύγκρουση.!!!!
Πάντως η ‎Russian Federal Space Agency (ROSCOSMOS), ισχυρίζεται ότι εξωγενείς παράγοντες παρενόχλησαν και απέτρεψαν την ομαλή εκκίνηση των κινητήρων. (????!!)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου