Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Σκόπια: «Η Ελλάδα αποσύρεται από την Ενδιάμεση Συμφωνία και η διεθνής κοινότητα είναι σιωπηλή;»

Δεκέμβριος 20, 2011.

Υπό τον τίτλο « Αποκλειστική Αποκάλυψη» σήμερα κυκλοφόρησαν εφημερίδες οι οποίες αναφέρουν με συνοπτικά άρθρα, ότι  η Ενδιάμεση Συμφωνία είναι άκυρη.

Νομικοί και δικηγόροι απαιτούν από την Αθήνα να αποσυρθεί από τη συμφωνία με τα Σκόπια, επειδή δεν υπάρχει καμία νομική υποχρέωση να παραμείνουν σε αυτήν.
«Η Ενδιάμεση Συμφωνία ήταν ουσιαστικά μια συμφωνία για την οικονομική συνεργασία, συμπτωματικά ή όχι, το ελληνικό Κοινοβούλιο δεν την επικύρωσε ώστε να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Έτσι, αυτή η συμφωνία είναι άκυρη και δεν ισχύει για την Ελλάδα και μπορεί ανά πάσα στιγμή να επικαλεστεί το δικαίωμα του βέτο  κατά των Σκοπίων, χωρίς καμία νομική υποχρέωση», γράφει ο Φώτης Κανελλόπουλος στο Έθνος αναφερόμενος σε αυτά που τα Σκόπια επικαλούνται βάσει της συμφωνίας.


Αυτή δεν είναι μια παράβαση της Συμφωνίας; Τόσο στις Βρυξέλλες, όσο και στις Ουάσιγκτον που επανειλημμένα έχουν ζητήσει την ταχεία επίλυση  της διμερούς διαφοράς δεν σχολιάζουν το σενάριο αυτό…

Πέρα από τις δηλώσεις των ριζοσπαστών του Καρατζαφέρη η ελληνική κυβέρνηση δεν προέβη σε επίσημη ανακοίνωση.

Ο υπουργός όμως Εξωτερικών αναγνώρισε ότι η ετυμηγορία της Χάγης δημιουργεί στην Αθήνα μια δύσκολη κατάσταση.
Ωστόσο, τα (σκοπιανά) μέσα μαζικής ενημέρωσης  κατηγορούν τον πρωθυπουργό Γκρούεφσκι ότι διάβασε εν μέρει (ελλιπώς) την ετυμηγορία, που στο δεύτερο  μέρος της το Δικαστήριο δεν υποχρεώνει την Ελλάδα να μην ασκήσει βέτο στο μέλλον.
Στο μεταξύ, συνεχίζεται να μην υπάρχει ανταπόκριση από την Αθήνα μετά από την πρόσκληση του Πρωθυπουργού Γκρούεφσκι προς τον Αντώνη Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου