Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

“Εξαγωγή” τυριού από το Γαρδίκι Θεσπρωτίας με γεύση… κάνναβης

Προμηθεύονταν κάνναβη από γειτονική χώρα και αφού την συσκεύαζαν σε τυροκομείο στην περιοχή, την προωθούσαν ως τυροκομικό προϊόν στη Σουηδία
Η αστυνομία κατάφερε να εξαρθρώσει το κύκλωμα, να συλλάβει τρία από τα μέλη της εγκληματικής ομάδας και να κατασχέσει πάνω από 217 κιλά κάνναβης. Οι τρεις δράστες, ηλικίας 58,54 και 40 ετών, συνελήφθησαν χθες το πρωί, στην Αγία Κυριακή Θεσπρωτίας.
Η σύλληψη των δραστών
Όλα έγιναν όταν, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης κινητοποιήθηκαν δύο αυτοκίνητα στην περιοχή.
Ο οδηγός και ιδιοκτήτης του πρώτου οχήματος ήταν ο 58χρονος, ο οποίος μετέφερε στο χώρο φόρτωσης του αυτοκινήτου έξι ταξιδιωτικούς σάκους, που περιείχαν συνολικά διακόσια τέσσερα δέματα με κάνναβη, συνολικού βάρους 217.234 γραμμαρίων.
Στο δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο προπορευόταν, επέβαιναν οι άλλοι δύο, οι οποίοι λειτουργούσαν ως προπομποί του πρώτου οχήματος.
Στη βιοτεχνία παραγωγής γαλακτοκομικών ειδών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το μηχάνημα επεξεργασίας, τυποποίησης και αεροστεγούς συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών καθώς και δύο τιμολόγια παροχής υπηρεσιών μεταφορικής εταιρείας.
Στην οικία του 40χρονου βρέθηκαν ένα πιστόλι μάρκας “zastava”, πέντε πολεμικές ξιφολόγχες καθώς και το χρηματικό ποσό των 1.600 ευρώ, ενώ στην οικία του 46χρονου βρέθηκαν δύο νάιλον συσκευασίες με 84,02 γραμμάρια κάνναβης.
Οι ναρκωτικές ουσίες, τα δύο οχήματα καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
Η σύσταση και η δράση της οργάνωσης
Οι τρεις δράστες, πριν από ένα έτος περίπου, συγκρότησαν την οργάνωση και είχαν συνεχή δράση. Αυτό που έκαναν ήταν να προμηθεύονται ναρκωτικές ουσίες από γειτονική χώρα και στη συνέχεια τις μετέφεραν στο τυροκομείο του 58χρονου δράστη στο Γαρδίκι Θεσπρωτίας.
Εκεί, με τη χρήση μηχανήματος επεξεργασίας, τυποποίησης και αεροστεγούς συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών, συσκεύαζαν τις ναρκωτικές ουσίες σε ειδικά διαμορφωμένα τεμάχια, τα οποία τοποθετούσαν εντός δοχείων τυριού και τα εξήγαγαν, ως τυροκομικό προϊόν, στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, μέσω μεταφορικής εταιρείας.
Τα μέλη του κυκλώματος πήγαιναν τα ίδια στη Στοκχόλμη, όπου παραλάμβαναν και αποθήκευαν τις ειδικά συσκευασμένες ποσότητες κάνναβης και στη συνέχεια τις διέθεταν προς πώληση σε σουηδικά κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Να σημειώσουμε ότι από τις αρχές του 2011 οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, έχουν συλλάβει τριακόσια τριάντα οκτώ άτομα σε διακόσιες είκοσι επτά υποθέσεις ναρκωτικών ουσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου