Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Φυλακισμένοι νονοί της νύχτας διακινούν και λαθραία καύσιμα!

Φυλακισμένοι νονοί της νύχτας διακινούν και λαθραία καύσιμα!Εγκλειστοι νονοί της νύχτας, κατηγορούμενοι για δολοφονίες, εκβιάσεις και άλλες κακουργηματικές πράξεις, φέρεται να έχουν «αχυρανθρώπους» σε σειρά πρατηρίων καυσίμων στην Αττική...

Μέσα από τα κελιά τους, στις φυλακές, κινούν τα νήματα μεγάλου κυκλώματος λαθρεμπορίου καυσίμων δύο γνωστοί κακοποιοί. Πρόκειται για δύο έγκλειστους νονούς της νύχτας, κατηγορούμενους για δολοφονίες, εκβιάσεις και άλλες κακουργηματικές πράξεις, οι οποίοι φέρεται να έχουν «αχυρανθρώπους» σε σειρά πρατηρίων καυσίμων στην Αττική και να οργανώνουν μεγάλης έκτασης λαθρεμπόριο καυσίμων, κυρίως από βαλκανικές χώρες.
Σε ανάλογου τύπου παράνομη δραστηριότητα προχωρούν και δύο νομιμοφανείς επιχειρηματίες, οι οποίοι δρουν όχι από τα... κελιά, αλλά από τα γραφεία τους.
Οι διαπιστώσεις αυτές προέκυψαν, σύμφωνα με πληροφορίες, έπειτα από πολυήμερη έρευνα της νεοσύστατης Οικ
ονομικής Αστυνομίας, για τα αποτελέσματα της οποίας ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο μέγαρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ).
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. - όχι χωρίς έκπληξη για τις πολυσχιδείς δραστηριότητες των... γνωστών τους από άλλες εγκληματικές πράξεις κακοποιών - φαίνεται να διαπιστώνουν ότι οι δύο ποινικοί κρατούμενοι, οι οποίοι έχουν αφεθεί εντελώς ανεξέλεγκτοι μέσα στις φυλακές, έχουν πλέον τη δυνατότητα να λειτουργούν και ως μεγαλέμποροι λαθραίων καυσίμων. Και κανένας μηχανισμός, εντός ή εκτός φυλακών, δεν παρεμπόδισε ποτέ τη νέα, μεγαλεπήβολη επιχειρηματική τους δραστηριότητα.
Εναυσμα για την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. αποτέλεσε η έφοδος προ μερικών ημερών σε πρατήριο καυσίμων, όπου εκτός από λαθραία καύσιμα εντοπίστηκαν και όπλα. Στοιχεία για την εξάρθρωση του κυκλώματος συγκεντρώθηκαν ακόμη από κρίσιμες μαρτυρίες αλλά και από παρακολουθήσεις τηλεφώνων.
Δίκτυο συνεργαζόμενων πρατηρίων
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο κρατούμενοι νονοί της νύχτας συνεργάζονται με έξι-επτά πρατήρια στη Δυτική Αττική, στα οποία διοχετεύουν λαθραία καύσιμα, έχοντας οργανώσει ένα μεγάλο δίκτυο παράνομης διακίνησης.
Και οι δύο θεωρούνται αρχηγοί συμμοριών, οι οποίες έδρασαν τα τελευταία χρόνια
στην Ελλάδα και σχετίζονται με δολοφονίες και άλλες εγκληματικές ενέργειες. Το λαθρεμπόριο καυσίμων φαίνεται να είναι μία ακόμη - η πιο νέα - δραστηριότητα στο πλούσιο βιογραφικό τους.
Η Οικονομική Αστυνομία, στο πλαίσιο αυτής της έρευνας, φαίνεται ότι «βρήκε άκρες» και έξω από τις φυλακές. Εμπλοκή σε κύκλωμα διακίνησης λαθραίων καυσίμων προκύπτει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και για δύο επιχειρηματίες. Ο ένας μάλιστα είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για τέτοιου είδους δραστηριότητα, αλλά ο άλλος διέθετε ως τώρα λευκό ποινικό μητρώο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου