Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Στο καλό! Αλλά πριν φύγετε... παρακαλώ αφήστε διαβατήρια και ιθαγένεια...


Ξεκινάω με αναφορά σε τίτλους, της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας , όπως την εμφανίζουν να διαμορφώνεται, η πληθώρα των ξένων δημοσιευμάτων! Προσπαθώ -όπως και σεις - να χωνέψω, τι επιτέλους μας συμβαίνει!
Να αντιληφθούμε απολύτως κατά που πάει η χώρα και μαζί της και μεις. Μέχρι σήμερα δε μας διαφωτίζει το "σήμερα έτσι,αύριο αλλιώς",της εσωτερικής ενημέρωσης. Αντιθέτως το λεκτικό 'γιουβέτσι, στουπέτσι" καταφέρνει μόνον να μας αποσυντονίζει και κυριολεκτικώς να μας διαλύει!
Οι γνωστοί μας "αστερες" επί χρόνια υποκινούνται να υποστηρίζουν το "μέτριο" σε αυτή τη χώρα και όχι το ικανό και διάφανο. Αυτό το μέτριο υποστηρίζουν ακόμη, με την ελπίδα ότι θα επανέλθουν οι καλές πλούσιες εποχές... Αλλά ματαίως ελπίζουν...
Σε μια ανίατη ασθένεια, όταν κτυπάει το καμπανάκι, οι σοβαροί γιατροί λένε πάντα στον στον άρρωστο την αλήθεια....Η αλήθεια σε πολλές περιπτώσεις είναι καλύτερη από το "χάδι" ενός ψέματος. Γιατί αν ο ασθενής γνωρίζει τις πιθανότητες που έχει για να νικήσει το θάνατο, στη χειρότερη , προλαβαίνει να μην αφήσει στα παιδιά του εκκρεμότητες! Στην καλύτερη περίπτωση, οπλίζεται με ατσαλένιο θάρρος και βγαίνει νικητής, πετυχαίνοντας το θαύμα.
Το ίδιο ακριβώς έπρεπε να συμβαίνει και στην "ετοιμοθάνατη χώρα"μας: Να βγουν με θάρρος οι Πολιτικοί και να ομολογήσουν ότι η Ελλάδα πεθαίνει, επειδή εμείς ήμασταν ανίκανοι και αδύναμοι να τη διοικήσουμε!
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ... ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συνεχίζουν να αλληλοκατηγορούνται, για το ποιος ευθύνεται περισσότερο για την κατάντια! Αν και τώρα-την ύστατη ώρα- ακούγαμε για μια φορά την πάσα αλήθεια, εμείς, ο Λαός, ο πικραμένος και πονεμένος, ίσως τους συγχωρούσαμε μέρος του αμαρτήματος γιατί θα προλαβαίναμε να ανασυνταχθούμε και να θωρακιστούμε κατάλληλα !
Προσπάθησα λοιπόν, να συνοψίσω σε τίτλους σημερινά δημοσιεύματα! Βρήκα και έναν όρο ώστε να περιγράψω τις διάφορες εκδοχές και ερμηνείες, για τα γραφόμενα για την Ελληνική Οικονομία.
Τα ονόμασα, δημοσιεύματα "τραμπάλα", επειδή ο αναγνώστης κάθε φορά "που πληροφορείται" λεπτομερώς, η ψυχολογία του πάει μια πάνω, μια κάτω...
Δημοσιεύματα "τραμπάλα" λοιπόν : Σώστε την Ελλάδα...βυθίστε την Ελλάδα!
Εντός ευρωζώνης... εκτός ευρωζώνης! Τήρηση των συμφωνηθέντων της 21ης Ιουλίου... αναίρεση των συμφωνιών! Υπάρχει χρόνος για την 6η δόση...δεν υπάρχουν περιθώρια!
Αναθεώρηση του PSI... μη αναθεώρηση!
Από όλες τις πρόσφατες δηλώσεις παραγόντων, θα σταθώ, πρωτίστως, στη συνέντευξη στο Reuters του επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη Antonio Borges, ο οποίος τόνισε ότι, υπάρχει ακόμη μεγάλη αβεβαιότητα για την Ελλάδα και ότι οι προηγούμενες εκτιμήσεις για το μέγεθος του δεύτερου πακέτου για τη χώρα μας, είναι ανεπίκαιρες.
Δε διευκρίνισε αν η νέα εκτίμηση του πακέτου δανειοδότησης- αποφεύγουν πλέον να την αποκαλούν βοήθεια- θα είναι προς τα επάνω ή θα είναι μια δήλωση άρνησης περαιτέρω συμμετοχής του ΔΝΤ, στις αποφάσεις της τρόικα για την Ελλάδα...
Είπε ακόμη, ότι δεν χρειάζεται βιασύνη στις διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης με την τρόικα, καθώς η Ελλάδα, δεν έχει κάποια μεγάλη δανειακή υποχρέωση προς τους πιστωτές της μέχρι το Δεκέμβριο!
Αλλά η Ελληνική Κυβέρνηση έχει υποχρεώσεις: Έχει να πληρώσει συντάξεις και μισθούς, οφειλές προς τρίτους κλπ...και τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο..
Μόλις χθες ο Υπουργός Οικονομίας μας, ο κ. Βενιζέλος μας είπε ότι μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, εξυπηρετούνται οι ταμειακές ανάγκες της χώρας! Και ο Δεκέμβριος έχει και κάτι ψιλά που απέμειναν στις συντάξεις από τοχαμένο13ο μισθό...'Η μήπως θα περικοπεί και αυτό;
Η πρώτη "τραμπάλα", λοιπόν για το ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέμα , ο κ. Βενιζέλος ή ο κύριος ΔΝΤ; Η παράταση χρόνου για την 6η δόση κατά κάποιο τρόπο συμφέρει και τους δύο,παρ ότι κινούνται με διαφορετικές στρατηγικές:
Ο κ. Μπόρκες ίσως ελπίζει, ότι όσο παρατείνεται ο χρόνος διαπραγμάτευσης , θα αναγκαστεί η Ελλάδα σε επικερδείς για τους δανειστές υπαναχωρήσεις. Το πείραμα έχει επιτύχει και αλλού... Ο κύριος Βενιζέλος στο μόνο που πιθανόν ελπίζει-σύμφωνα με τα μηνύματα που φθάνουν- είναι μπας και "ξεμπλοκάρει" το σύστημα και αντί της 6ης δόση, δοθεί από την τρόικα, μια κι έξω το νέο δάνειο μαμούθ,για το οποίο κόμπασε τόσο ο Πρωθυπουργός μας στη ΔΕΘ. Τότε υπάρχει ελπίδα να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις και παραταθεί ο χρόνος "ανέφελης" παραμονής της Κυβέρνησης στην εξουσία.
"Τραμπάλα" και από την άλλη, άκρη του Ειρηνικού: Από την Ιαπωνία, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας δήλωσε, ότι για να συγκρατηθεί η άνοδος του γιεν και η διολίσθηση του ευρώ, η Ευρώπη πρέπει να γίνει πιο σαφής στη διαδικασία διάσωσης της Ελλάδας»!Απρόοπτος σύμμαχος;
Θα δείξει...
Νεώτερο από τη συμμαχία Μέρκελ- Σαρκοζί: Εμφανίζονται να... "στρίβουν αλά Γαλλικά" σε όσα δήλωναν περί βοήθειας -μέχρι προσφάτως- κτυπώντας συμπαθητικά την πλάτη του κυρίου Παπανδρέου! Ωμά και κατηγορηματικά και οι δύο, λένε την αλήθεια, που εξακολουθούν διαψεύδουν, εντός Ελλάδος οι κύριοι Παπανδρέου και Βενιζέλος: Ευθέως μας λένε "αναδιπλωνόμαστε" για να απαλλαγούμε από εσάς!
Η κα Μέρκελ, αναφερόμενη στην Ελλάδα, απροκάλυπτα μίλησε για το ενδεχόμενο αναθεώρησης των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου! Τόνισε κατηγορηματικώς ότι πρέπει να εξεταστεί, εάν τα μεγέθη, πάνω στα οποία ελήφθησαν οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής , ανταποκρίνονται ακόμα στην τρέχουσα πραγματικότητα στη χώρα μας και αν υπάρχει ανάγκη να αναπροσαρμοστούν.
Οι δηλώσεις της κυρίας Μέρκελ κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος, με αυτές που έκαναν προσφάτως ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Έριξε και λίγο...ζάχαρη στο ποτήρι με το πικρό φάρμακο. Είπε ότι είναι ζωτικής σημασίας να εγκρίνουν όλα τα κοινοβούλια της ευρωζώνης την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF).
Ήταν όμως κατηγορηματική : H Γερμανία -είπε- είναι διατεθειμένη να ενισχύσει την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών της, αν χρειαστεί!
Και όλα αυτά τα είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος στις Βρυξέλλες, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο!
"Τραμπάλα" εντός Ελληνικής επικράτειας: Ζήτησε ή δε ζήτησε η τρόικα να καταργηθεί η Εθνική Συλλογική Σύμβαση, που αφορά στους εργαζόμενους του Ιδιωτικού τομέα;
Ο υπουργός Εργασίας κ. Κουτρουμάνης- εργατοπατέρας που εξελίχθηκε- φέρεται ότι εξήγησε τις απώλειες που θα επιφέρει στις εισπράξεις των Ασφαλιστικών ταμείων μια τέτοια προοπτική.
Αρνήθηκε -λέγεται-να δεσμευθεί και ενημέρωσε σχετικώς τον Πρωθυπουργό.
Όριο κόκκινης γραμμής,αν αγγιχθεί η ΕΣΣΕ, έθεσε και η προκάτοχος του κου Κουτρουμάνη κα Κατσέλη. Μέλλει να αποδειχθεί αν και αυτής η δήλωση, δεν είναι παρά λόγια για παρηγοριά και μετά να υπερισχύσει το καλό του ΠΑΣΟΚ, σε μια σχετική ψηφοφορία.
Έχουμε πολλά παρόμοια πρόσφατα παραδείγματα.
Άλλη "τραμπάλα", είναι η ατζέντα του πολύωρου Υπουργικού Συμβουλίου.
Ακόμη και όταν δηλώνονται τα θέματα που θα εξεταστούν, οι πάντες περιμένουν με κομμένη ανάσα ότι θα εξαγγελθούν νέα μέτρα....
Σε περίπτωση που θα συνέβαινε να γίνει αποδεκτή -έστω με εκβιασμό-η νέα προκλητικότατη και εκτός μεσοπρόθεσμου απαίτηση των τροϊκανών, τότε η Ελλάδα, από την τρίτη κατηγορία κατώτερων αμοιβών όπου βρίσκεται, μαζί με την Τσεχία και τη Σλοβακία, θα υποβαθμιζόταν στην τέταρτη. Θα πήγαινε μαζί με τη Βουλγαρία, στην οποία ο κατώτερος μισθός φθάνει τα 150 Ευρώ...
Πιθανότατα αυτός να είναι και ο στόχος της ελίτ των Ευρωπαϊκών χωρών, δηλαδή του Γερμανο-Γαλλικού άξονα, μαζί με τις Κάτω χώρες, στις οποίες-σημειωτέον- ο χαμηλότερος μισθός είναι από 1200 Ευ και πάνω. Τίποτα δεν αποκλείει να υπάρχει ο σχεδιασμός χαμηλού εργατικού κόστους για το Νότο, όπου θα λειτουργήσουν φάμπρικες προϊόντων, που δε θα στοιχίζουν ακριβά.
Έτσι πιθανόν να σταματήσουν και οι εισαγωγές των φθηνών προϊόντων από την Κίνα και να ανασταλεί κάπως η ανάπτυξη του γίγαντα- ανταγωνιστή, ώστε να περιορίσουν την κεφαλαιακή εξάρτηση ΗΠΑ και ΕΕ από το γουάν. Μόλις σήμερα ο ο "Κινέζος" κούνησε απειλητικά το δάχτυλο στον "Αμερικάνο", απαιτώντας αναβάθμιση του γουάν, έναντι δολαρίου και Ευρώ...
Άλλη "τραμπάλα" ένα απρόβλεπτο δημοσίευμα περιοδικού- αποφεύγουμε να το κατονομάσουμε αν και αναφέρθηκε στις ειδήσεις του Μέγκα- το οποίο φέρει τον Β΄ Αντιπρόεδρο κ. Πάγκαλο, να ομιλεί για αποτυχία του Α΄ Αντιπροέδρου κ.Βενιζέλου, στη διαχείριση της Οικονομίας.
Οι μέρες θα δείξουν, αν οι δύο εκρηκτικοί πολιτικοί "εκραγούν" εναντίον του συντάκτη του περιοδικού ή ο εις εναντίον του άλλου!
Το επικίνδυνο "κοινωνικό νέφος" επανεμφανίστηκε σήμερα έξω από τη Βουλή, λόγω της 24ωρης απεργίας ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ, από την οποία νέκρωσαν σχεδόν τα πάντα!
Δεν έγιναν αυτή τη φορά εκτεταμένα επεισόδια, παρ΄ ότι επανεμφανίστηκαν οι γνωστοί -άγνωστοι κουκουλοφόροι. Δεν αιματοκυλίστηκε για άλλη μια φορά η Ελληνική πρωτεύουσα, με εικόνες που θα επέτρεπαν παγκοσμίως, δυσφημιστικές παραφράσεις...
"Τραμπάλας" συνέχεια: Το τελευταίο διάστημα, όταν γίνεται λόγος για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, Κυβέρνηση και αντιπολίτευση αντιδρούν "χλιαρά". Από υπουργούς ακούμε κατηγορηματικές διαψεύσεις. Από -μερικούς- βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ακούμε, ναι μεν αλλά...
Γίνεται όμως πολύς λόγος για την πιθανότητα ενός "απρόοπτου γεγονότος" που πιθανότατα θα οδηγούσε σε εκλογές. Πάντως η 24ωρη απεργία δεν αποτέλεσε το απρόοπτο γεγονός που-πιθανότητα- να είναι λύτρωση για την Κυβέρνηση και τον κ. Παπανδρέου.
Το πρώτο καθήκον της δημοσιογράφου, δηλαδή η σύνοψη της σημερινής πολιτικο- οικονομικής επικαιρότητας, ολοκληρώθηκε.
Το δεύτερο καθήκον, η μεταφορά των επιθυμιών της κοινής γνώμης προς τους πολιτικούς μόλις αρχίζει...
Από τη ΝΔ, παρά τις δημοσκοπήσεις που την φέρνουν πρώτη, δεν εισπράττουμε ακόμη τον αέρα του καλά προετοιμασμένου νικητή...
Σε αυτό δύο εξηγήσεις μπορώ να δώσω: Η πρώτη βεβαίως ότι ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να χαρτογραφήσει το ποσοστό της καμένης γης που ενδεχομένως θα παραλάβει και ακόμη είναι συγκρατημένος. Είναι και πολύ προσεκτικός, καθώς τα δύο χρόνια διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, δεν μπόρεσαν να εξαφανίσουν,όπως θα επιθυμούσε τα υπολείμματα λαθών της πρώην Κυβέρνησης της ΝΔ.
Επί πλέον, όσες προτάσεις οικονομικής βελτίωσης έκανε, πέρασαν στην Ελληνική πραγματικότητα με παραποίηση από την Κυβέρνηση, όπως συχνά καταγγέλλεται από το περιβάλλον του.
Π.χ. η εφεδρεία στο Δημόσιο Τομέα. Εμείς άλλο πράγμα προτείναμε κι εσείς φτιάχνετε καθεστώς απολύσεων και διατήρησης ημετέρων, υποστηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δε μας δίνουν όμως να καταλάβουμε επακριβώς τι εννοεί η ΝΔ με τον ορισμό υπαλληλική εφεδρεία!
Ο κ. Σαμαράς ενδεχομένως να προβληματίζεται και από τα στελέχη του κόμματος, που θα διεκδικήσουν τις εκλογές. Όσο και ο ίδιος να μην το επιθυμεί, πρόσωπα που σχετίστηκαν ή ευθύνονται με την αποτυχία της διακυβέρνησης Καραμανλή θα επανέλθουν στο προσκήνιο υπενθυμίζοντας το κακό πολιτικό παρελθόν τους.
Μην αντέχοντας να κρατά ούτε τα προσχήματα, η εσω- αντίπαλος του κυ Σαμαρά ,η κα Μπακογιάννη, εμφανίζεται ευθέως διεκδικήτρια μέρους των ψηφοφόρων της ΝΔ, του κόμματος που την ανέδειξε... Ο κύριος Καρατζαφέρης επίσης, παίζει το ρόλο της κομματικής ύαινας...
Το ΚΚΕ της κας Παπαρήγα εμφανίζεται αναποτελεσματικά παλαιολιθικό, απέναντι στο "πολύγωνο" των κομμάτων της υπόλοιπης Αριστεράς. Το Κομμουνιστικό κόμμα, μόλις προχθές, άρχισε και άρει τα "αναθέματα" και να αποκαθιστά τους "ήρωές του",με τρόπο που θυμίζει την αποκατάσταση του Αγίου Νεκταρίου, από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας...
Όλα αυτά διαμορφώνουν ένα ανέτοιμο για εκλογές πολιτικό σκηνικό και δίνουν την ευκαιρία στον κύριο Παπανδρέου, για να ροκανίζει το χρόνο παραμονής στην εξουσία και να πράττει όσα πράττει με τη Λουδοβίκεια θέση "μετά από εμένα το χάος"!
Ουδείς από τους ηγέτες των κομμάτων-μέχρι στιγμής- δείχνει ικανός να εισπράξει τα μηνύματα που στέλνει ο λαός...
Και το πρώτο μήνυμα που εκπέμπεται είναι ότι όσοι ελπίζουν σε μια ακόμη " σιωπή των αμνών" να το ξεχάσουν! Γιατί εμείς οι πολίτες πάψαμε να αισθανόμαστε πρόβατα!
Έχουμε βεβαίως αισθανθεί τη σφαγή... Γνωρίζουμε μάλιστα ποιοι και πως μας κρέμασαν στο τσιγκέλι... Περιμένουμε και το "γδάρτη" να μας βγάλει το τομάρι μας... Ήδη ακούμε και τον τσοπάνη να παζαρεύει την τιμή για τις προβιές μας...
Το καταλάβαμε πολύ καλά ,ότι έτσι μας θέλουν: Γυμνούς, απαξιωμένους και σε απόλυτη καταρράκωση. Το παραμύθι ότι όλα έγιναν για το καλό μας και για να πάει η χώρα μπροστά δεν το πιστεύουμε πια. Όπως επίσης βαρεθήκαμε το ότι... συναισθάνονται τη δραματική κατάσταση του Ελληνικού λαού. Νισάφι, δεν μας ξεγελάνε άλλο! ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ!
Και επειδή εδώ και αρκετές δεκαετίες οι ΄Ελληνες σκεπτόμενοι και δοκιμαζόμενοι, ασχολήθηκαν κάπως παραπάνω, με τη σύγχρονη ιστορία τους,αυτή που τα βιβλία επιτήδεια την αλλοίωναν ή την έδιναν σε περιλήψεις, ΔΕΝ πρόκειται να περπατήσουν στα αγκάθια μιας νέας εσωτερικής φαγωμάρας, όσο κι αν διακαώς κάποιοι θα το επιθυμούσαν! Οι εποχές των έξωθεν υποκινουμένων "αδελφοκτονιών", παρήλθαν...Πάθαμε και μάθαμε!
Πριν από μία εβδομάδα το πρακτορείο Bloomberg και μόλις σήμερα το Reuters, αναφέρθηκαν στο ενδεχόμενο παραίτησης του κ. Παπανδρέου...Το Reuters δημοσιεύει συνέντευξη του δημοσιογράφου -συγγραφέα Michael Lewis . Ο συγκεκριμένος,είχε χαρακτηρισθεί ως υποκινούμενος "μάντης"κακών ειδήσεων για την Ελληνική οικονομία, πριν από έναν χρόνο. Δυστυχώς , επαληθεύθηκε σε εκείνες τις δυσοίωνες προβλέψεις του.
Ο τίτλος του άρθρου είναι: Ο Παπανδρέου φεύγει... Η Ελλάδα χρεοκοπεί!
Δεν αποκλείεται η λέξη χρεωκοπία, την οποία απροκάλυπτα αναφέρουν πλέον οι δανειστές μας, να είναι το απρόοπτο γεγονός, το οποίο να προσδοκά ο πρωθυπουργός.
Τη λέξη αποτυχία δεν πρόκειται βεβαίως να την ξεστομίσει κανείς από την Κυβέρνηση. Ούτε φυσικά οι τροϊκανοί πρόκειται να παραδεχθούν ότι ήταν αποτυχία όλα όσα σχεδίασαν για την Ελλάδα,τον τελευταίο χρόνο. Το σχέδιο ήταν-όπως όλα δείχνουν σήμερα- να τιμωρηθούν οι τεμπέληδες και καλοπερασάκηδες ΄Ελληνες να "γλιτώσουν" κάποιοι ιδιώτες Τραπεζίτες, οι οποίοι υπερ- κέρδιζαν επί πολλά χρόνια πουλώντας "αέρα τίτλων" και όξινα τραπεζικά προϊόντα.
Μετά κατάφεραν να "βάλουν χέρι" στο σπαρταριστό χρήμα των φορολογουμένων Ελλήνων και άρχισαν να λεηλατούν την Κρατική περιουσία μας.Κέρδισαν, με τα τερτίπια περί ιδιωτών , περί δήθεν βοήθειας και τώρα περί κουρέματος ...Αλλά παρά τις πιέσεις που μας ασκούν γνωρίζουν ότι οι ίδιοι έχασαν την ανάπτυξη της Ευρωζώνης, από την οποία αντλούσαν δύναμη και καμάρωναν!
Η βουλιμία των παγκόσμιων αγορών και των ιδιωτών-Τράπεζες- αποδείχθηκε απρόβλεπτος παράγοντας για τους ηγέτες των χωρών της Ευρωζώνης . Οι ίδιοι αποδείχθηκαν χωρίς ιδιαίτερες ικανότητες να αναδείξουν την ΕΕ σε υπολογίσιμη οικονομική δύναμη, απέναντι σε άλλες ισχυρές χώρες, ακόμη και αναπτυσσόμενες όπως η Βραζιλία ή η Ινδία.
Ίσως μια νέα Κυβέρνηση στην Ελλάδα, οπλισμένη με ισχυρούς λόγους επαναδιαπραγμάτευσης να είναι προς το συμφέρον και της ΕΕ.
Ενδεχομένως τη διόρθωση των προηγούμενων λαθών στους σχεδιασμούς για την Ελλάδα, να την αποδώσει "στην επιτυχία" των επαναδιαπραγματεύσεων που θα "επιβάλλει" ο πιθανός διάδοχος του κυρίου Παπανδρέου.
Αν υπάρξει άλλη Κυβέρνηση, αυτοδύναμη ή συνεργασίας δεν έχει για τους δανειστές καμία σημασία. Αν κινηθούν προς αυτήν την κατεύθυνση, ίσως υπάρξει πιθανότητα,για να βελτιωθούν και κάποιοι οικονομικοί δείκτες και να περιοριστούν τα δυσβάσταχτα φορολογικά μέτρα, που μας πνίγουν...
Ποιος ξέρει; Αν επέλθει η "διάδοχος κατάσταση" ίσως και να απαλλαγεί και ο κ. Παπανδρέου, από τον μπελά να διοικεί μια χώρα "απατεώνων"!
Ίσως μάλιστα προλάβει δια της "αναχωρήσεως" να βάλει και ένα τέλος στο κεφάλαιο της Ελληνικής ιστορίας , στην οποία ήδη καταγράφονται επιβαρυντικά στοιχεία και μομφές!
Όχι βεβαίως γιατί ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι άθλιος... Κάθε άλλο! Απλώς πιστεύουμε ότι αποδείχθηκε μετριότερος των προσδοκιών του Λαού, που του εξασφάλισε το δικαίωμα να μπει με αυτοδυναμία στη Βουλή και να ξεριζώσει τα κακά του τόπου!
Λεκτικά -στην αρχή- φάνηκε ότι το επιχειρούσε. Μέχρι που ενέσκηψαν και πάλι οι γνωστές "σφήγκες"και το πράγμα άρχισε να στραβώνει και πάλι!
Ο Ελληνικός λαός, αν πράγματι επαληθευθεί το δημοσίευμα και ο Πρωθυπουργός του, επιθυμεί να αναχωρήσει, θα το αποδεχθεί...Θα τον ξεπροβοδίσει μάλιστα και θα του ευχηθεί να βρει αλλού σκοπό ζωής καλύτερο!
Να συνεχίσει π.χ. με καριέρα ακτιβιστή "αλα Γκόρ"... Π.χ. να πληρώνεται αδρά σε διαλέξεις σε πανεπιστήμια και φόρα της αλλοδαπής και να συγγράφει βιβλία "αλά Μπιλ Κλίντον"...
Ή ακόμη να μην κάνει τίποτα και περνώντας στην αδρανή διάσταση "νιντρίμ", να διαλογίζεται!
Μια χάρη μόνο θα του ζητήσουμε , απέναντι στις πολλές θυσίες που αυτός μας ζητά:
Φεύγοντας μαζί με τους συμβούλους του, να παραδώσει στο Αεροδρόμιο διαβατήριο και υπεύθυνη δήλωση αποποίησης της Ελληνικής Ιθαγένειας. Του το συνιστούμε καλοπροαίρετα!
Γιατί όπου κι αν πάει , όπου και αν εγκατασταθεί στη γη, μπροστά του θα βρίσκει Ελληνες...
Γιατί στην αλλοδαπή, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, Έλληνα βρίσκεις! Μπροστά του θα βρίσκει τους νεο- απόδημους, με τυπικά και ουσιαστικά προσόντα. Με κλειδωμένη στην καρδιά τους την αγάπη για την Ελλάδα και θυμωμένους με τους πολιτικούς που τους ανάγκασαν σε ξεριζωμό.
Μην τύχει λοιπόν και κάποια στιγμή, αντιληφθούν τα παιδιά του "λαού των απατεώνων" ότι ένας λάθος Πρωθυπουργός και οι λάθος άνθρωποι του, επιμένουν να δηλώνουν Ελληνική ιθαγένεια. Ενδεχομένως τότε να συμβεί κανένα απρόβλεπτο, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι πότε- πότε ο ραγιάς ξεσηκώνεται και το μάτι του γυρίζει ανάποδα.
Γι αυτό και συμβουλεύουμε με αγαθή πρόθεση, τον καθένα που έκλεισε τον κύκλο του : Ας πάει στην ευχή... αλλά καλού- κακού ας αφήσει πίσω το διαβατήριο και να πάψει να δηλώνει ότι έχει Ελληνική Ιθαγένεια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου