Σάλο έχει προκαλέσει η σημερινή αποκάλυψη του Διευθυντή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, πως σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της απογραφής των συνταξιούχων του ΙΚΑ, προκείπτει πως 109.000 «δικαιούχοι» δεν έχουν πάει να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τους. Με απλά λόγια, οι επιτελείς του ΙΚΑ καταλήγουν στο συμπέρασμα πως η πλειοψηφία αυτών αποτελούν «συνταξιούχους – μαϊμού», οι οποίοι υπό το φόβο να «πιαστούν» δεν πήγαν ποτέ να απογραφούν ενώ υπολογίζεται πως επιβάρυναν το ελληνικό Δημόσιο κατά 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο!
Η διοίκηση πάντως έδωσε άλλο ένα μήνα παράταση στους συνταξιούχους που πιθανότατα αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα και δεν πρόλαβαν να απογραφούν ωστόσο δεν αναμένεται σημαντική διαφοροποίηση των στοιχείων. Το γεγονός αυτό σε συνδιασμό πως ουδέποτε είχε ελεγχεί το κατά πόσο όλοι όσοι λάμβαναν τις συντάξεις, έχουν πραγματικά ανάγκη έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και αναμένεται η πολιτική ηγεσία να συγκεντρώσει την οργή των χαμηλοσυνταξιούχων.
Καθώς είναι ανεπίτρεπτο τη στιγμή που κάποιοι που λαμβάνουν συντάξεις 300 και 400 ευρώ να δέχονται τη φοροεπιδρομή της Κυβέρνησης ενώ κάποιοι άλλοι να παρασιτούν εις βάρος των Ταμείων. Ας φροντίσει η κυβέρνηση να διεκδικήσει τα χρήματα – που κόστισαν όλοι αυτοί, τόσα χρόνια – τουλάχιστον πίσω, πριν οι αγανακτισμένοι πολίτες διεκδικήσουν ξανά οι ίδιοι το δίκιο τους από τους πολιτικούς…