Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 20 ΕΤΩΝ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ
Οι πιο εντυπωσιακές και οι πιο μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν χτες στην Πτολεμαΐδα. Και χρησιμοποιούμε πληθυντικό γιατί για μια ακόμα φορά μια απεργιακή συγκέντρωση διοργάνωσε εργατικό κέντρο, εμπορικός σύλλογος και σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη κεντρική πλατεία και μια άλλη το ΠΑΜΕ στο παλιό πάρκο της πόλης.

Πρέπει να τονιστεί ότι υπήρχε πάνω από 90% συμμετοχή στην απεργία από τους εκπαιδευτικούς και στο ίδιο ποσοστό η συμμετοχή των εμπόρων στο κλείσιμο των μαγαζιών.
Μετά το πέρας των συγκεντρώσεων πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της πόλης.
Στην συγκέντρωση της πλατείας συμμετείχαν ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, τα σωματεία εργαζομένων σε Δήμο, ΔΕΥΑΠ, ΔΕΤΗΠ όπως και αρκετοί μαθητές.
Ο πρόεδρος του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ Γιώργος Αδαμίδης δήλωσε «οι εργαζόμενοι όλης της χώρας είναι στους δρόμους. Η κυβέρνηση αύριο (σήμερα) θα ψηφίσει το πολυνομοσχέδιο όπου μέσα σε αυτό περιλαμβάνει και την εργασιακή εφεδρεία. Έχω την άποψη ότι ψηφίζει την δική της εφεδρεία για πιστεύω ότι από εδώ και πέρα αυτό θα συμβεί. Οι αντοχές και οι ανοχές του κόσμου της εργασίας αλλά και γενικότερα έχουν φτάσει στο όριο τους. Προφανώς  και οι συγκεντρώσεις έχουν χαρακτήρα πολιτικό και θέλουμε να ανατραπεί αυτή η πολιτική και ευελπιστούμε να τα καταφέρουμε. Άλλωστε το αποδεικνύει για πρώτη φορά και η συγκέντρωση της Πτολεμαΐδας».
Ο Παναγιώτης Χασιώτης μέλος της κεντρικής επιτροπής του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ με την σειρά του τόνισε «στέλνουμε μήνυμα ενότητας προς όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους για να περιφρουρήσουμε τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα τα οποία στοχοποιούνται στο βωμό της τρόικας και των τραπεζιτών. Το πολυνομοσχέδιο καταργεί εργατικό δίκαιο, σύνταγμα και συνδικάτα. Η τρόικα και η κυβέρνηση μετά τις περικοπές μισθών,
την φόρο-επιδρομή, τις απολύσεις τις εφεδρείες σε ΔΕΚΟ και ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, έχει στοχοποιήσει και τις κλαδικές συμβάσεις και ακόμα άκουσον-άκουσον και την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση του κράτους. Καλούμε τους εργαζόμενους να σηκωθούν από τους καναπέδες γιατί πρώτη φορά βλέπουμε τέτοια συγκέντρωση στην Πτολεμαΐδα. Γιατί μαζεύονται 20 γραφικοί πάντα και προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα αλλά δεν γίνεται έτσι. Επίσης καλώ τους εργαζόμενους της ΔΕΗ να προσέλθουν στις εκλογές που έχουμε τον άλλο μήνα και να στηρίξουν στο ΣΠΑΡΤΑΚΟ για να παλέψουμε για την μονάδα Πτολεμαΐδα 5, την Μελίτη 2 και την συλλογική μας σύμβαση».
Ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος από την πλευρά του δήλωσε «ο εμπορικός κόσμος συμμετέχει τόσο στις κινητοποιήσεις που γίνονται τόσο στην Πτολεμαΐδα όσο και σε όλη την Ελλάδαμε δυναμισμό. Ήμαστε χαρούμενοι γιατί βλέπουμε ότι το 90% των συναδέλφων αποφάσισε να κλείσει τα μαγαζιά του και να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις και πιστεύουμε σαν σύλλογος αλλά και σαν κλάδος ότι με τέτοιου είδους κινήσεις και κινητοποιήσεις μπορούμε να σώσουμε κάτι από τα οικονομικά μας αλλά κυρίως από την αξιοπρέπεια μας».
Ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Στάθης Θεοφυλακτίδης στις δηλώσεις του ανέφερε «οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Εορδαίας σε συνεργασία με τους συναδέλφους της ΕΛΜΕ Εορδαίας πραγματοποιούμε σήμερα το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με ποσοστό άνω του 91%. Όλα σχεδόν τα σχολεία της Εορδαίας είναι κλειστά εκτός από ορισμένων εξαιρέσεων και θεωρούμε ότι έχουμε καταφέρει να στείλουμε το μήνυμα σε αυτούς που πρέπει. Στην πολιτική της κυβέρνησης, στην ίδια την κυβέρνηση ότι αν  δεν αλλάξει την πολιτική της και σταματήσει να στοχοποιεί τους μισθωτούς, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους θα μας βρει πολύ σύντομα απέναντι της στους δρόμους με σκοπό ή την αλλαγή της πολιτικής ή τη παραίτηση της».   
Ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου Τάσος Τσιλφίδης με την σειρά του τόνισε «ήμαστε ενάντια στη πολιτική που εξοντώνει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους που βυθίζει τη χώρα στο σκοτάδι και διαλύει τη κοινωνία. Σήμερα οι εργαζόμενοι από την κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας δίνουν την απάντηση τους στην περιβόητη τρόικα και την κυβέρνηση. Επίσης  σήμερα οι εργαζόμενοι δείχνουν ότι σε δύσκολες στιγμές γίνονται μια γροθιά και αντιπαλεύουν αυτά τα αντιλαϊκά και αντικοινωνικά νομοσχέδια».
Τέλος ο Νίκος Πολυχρονιάδης πρόεδρος της ΕΛΜΕ Εορδαίας δήλωσε « σήμερα με αυτή τη μεγαλειώδη κινητοποίηση, ο λαός, οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι της Εορδαίας δίνουν στην κυβέρνηση την απάντηση που τόσο καιρό περίμενε. Δεν θα σταματήσουμε αν δεν σταματήσει αυτή η πολιτική, δεν θα σταματήσουμε αν δεν ανατρέψουμε αυτή την πολιτική. Τι δίκιο και ο αγώνας είναι με το μέρος μας και εμείς θα ήμαστε οι τελικοί νικητές».  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου