Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Το αφεντικό της Goldman Sachs χλευάζει τα μέτρα και κάνει λόγο για κούρεμα 60%!

Αν και το ελληνικό χρέος δεν αποτελεί παρά το 4% του συνολικού χρέους των ευρωπαϊκών χωρών όλοι θεωρούν την κρίση χρέους της Ελλάδας μέγιστη απειλή. Έτσι και ο πρόεδρος της Goldman Sachs Πίτερ Σάδερλαντ λέει (σε χρόνο όχι τυχαίο)
πως η κατάσταση στην Ελλάδα συνιστά μείζονα απειλή για το ευρώ και είναι αναπόφευκτο ότι θα χρειαστεί να δρομολογηθούν ακόμη πιο σκληρές μεταρρυθμίσεις στη χώρα.
«Αναπόφευκτα θα ζητηθούν ακόμη πιο δραστικές μεταρρυθμίσεις από την Ελλάδα για ένα διάστημα», είπε και συνέχισε λέγοντας πως το 20% “κούρεμα” που έχει επέλθει δεν είναι αρκετό εννοώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι το λεγόμενο plan B των Γερμανών και το κούρεμα 50-60% είναι η λύση.
“Έχουν ήδη υλοποιηθεί κάποιες μεταρρυθμίσεις όσον αφορά στους ομολογιούχους. Οι μεταρρυθμίσεις, κατά τη γνώμη μου, θα πρέπει να γίνουν πιο ουσιαστικές επειδή το χρέος της Ελλάδας αυξάνεται με εκθετικούς ρυθμούς όσο ο περνά ο καιρός”, λέει ο πρόεδρος της Goldman Sachs επιβεβαιώνοντας τις φήμες πως συζητείται μια λύση που δεν είναι και η καλύτερη δυνατή για την Ελλάδα αφού κρύβει πολύ οδυνηρά μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου