Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΚΑΙ COSMOTE


Συζητήθηκε χθες Τετάρτη στο Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας (στην Κοζάνη) η έφεση της εταιρείας COSMOTE κατά της πρωτόδικης απόφασης του πολυμελούς πρωτοδικείου Κοζάνης με την οποία διεκόπη το 2008 η λειτουργία της κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο κτίριο του ΟΤΕ στην κεντρική πλατεία Πτολεμαΐδας. Το δικαστήριο, ύστερα από αγωγή που κατέθεσε ο πρώην  Δήμος Πτολεμαΐδας αποφάνθηκε ότι η κεραία δεν διέθετε την απαιτούμενη αδειοδότηση διατάσσοντας την άμεση εκτέλεση της απόφασης. Το επόμενο τρίμηνο αναμένεται να συζητηθεί στο Εφετείο Δυτικής Μακεδονίας και η υπόθεση σχετικά με την κεραία κινητής τηλεφωνίας στην ενορία του Αγίου Στεφάνου.

Ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Ευθύμιος Λιάκος μιλώντας για το θέμα αυτό δήλωσε « πρόκειται για την τελεσιδικία της υπόθεσης αυτής, η έφεση συζητήθηκε κανονικά και η απόφαση αναμένεται στους επόμενους 3 με 4 μήνες. Μέχρι τότε η εταιρεία δεν μπορεί να θέσει σε λειτουργία τη κεραία αφού ισχύει η πρωτόδικη απόφαση που απαγόρευε τη λειτουργία της μέχρι την οριστική απομάκρυνση της ή όχι. Είμαι αισιόδοξος για την τελική απόφαση αφού τα δεδομένα δεν έχουν αλλάξει, η αδειοδότηση που χρειαζόταν δεν συμπληρώθηκε όπως έπρεπε αφού η εταιρεία δεν έφερε κανένα καινούριο στοιχείο».
Σημείωση:
Οι υπηρεσίες προς τους συνδρομητές της Cosmote από το 2008 μέχρι και σήμερα, έτσι τουλάχιστον ισχυρίζεται η εταιρία, γίνονται μέσω κεραιών που έχουν τοποθετηθεί περιφερειακά και έξω από τον αστικό ιστό της Πτολεμαΐδας. Μία από αυτές βρίσκεται βόρεια της πόλης στο δρόμο (επαρχιακή οδός Πτολεμαΐδας-Γαλάτειας) προς το παλιό ξενοδοχείο «Πτολεμαίος» (βλέπε φωτογραφία) κεραία που σίγουρα μέχρι και σήμερα λειτουργεί προσωρινά και πιθανόν χωρίς άδεια καθώς είναι κινητή και τοποθετημένη πάνω σε τρέιλερ, ίσως γιατί η εταιρία ελπίζει σε δικαίωση στο δικαστήριο και επαναλειτουργία της κεραίας που βρίσκεται πάνω στο κτήριο του ΟΤΕ στο κέντρο της πόλης την οποία και δεν αποκαθήλωσε ποτέ. Μάλιστα δεν έλειψαν και οι κατηγορίες πολιτών (και ίσως όχι χωρίς λόγο) πως δηλαδή υπήρξαν χρονικές περίοδοι που λειτουργούσε η κεραία της κεντρικής πλατείας και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός του ότι το σήμα ήταν στο μέγιστο  στις οθόνες των κινητών τηλεφώνων.      

Μιλά Στο Video
Ευθύμιος Λιάκος
Δικηγόρος Δήμου Εορδαίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου