Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΕΞΕΛΕΓΕΙ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ...

ΜΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΕΞΕΛΕΓΕΙ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣΣε τυπική διαδικασία εξελίχθηκε η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Εορδαίας που έγινε το βράδυ σήμερα Πέμπτη προκειμένου να εκλέξει το νέο πρόεδρο του σώματος μετά την απομάκρυνση (με ενέργειες της δημάρχου) της μέχρι πρότινος προέδρου Ιωάννας Ανδρονικίδου.

Η διαδικασία που συγκάλεσε ο πλειοψηφών (στις τελευταίες δημοτικές εκλογές) δημοτικός σύμβουλος Στέφανος Μπίγγας ήταν τυπικής διαδικασίας καθώς ήδη έχει διαρρεύσει το όνομα του νέου προέδρου ο οποίος και αποτελεί την απόλυτη επιλογή της δημάρχου Παρασκευής Βρυζίδου και ήταν ο Γιώργος Καμπούρης. Ευκαιρίες και δυνατότητα σε νέα πρόσωπα να δείξουν τις δυνάμεις τους και να προσφέρουν στο σύνολο και όχι έμπειρα στην αυτοδιοίκηση είναι η επιλογή της Παρασκευή Βρυζίδου προτείνοντας για πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου το νεότερο δημοτικό σύμβουλο και μάλιστα πρώτη στην πρώτη του αυτοδιοικητική θητεία και  απορρίπτοντας την προοπτική να μεταφέρει κάποιον από τους αντιδημάρχους στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου.
Η συνεδρίαση πάντως δεν κύλησε ομαλά και χρειάστηκε η διακοπή και η αποχώρηση των μελών της πλειοψηφίας για περίπου 10 λεπτά. Αυτό έγινε γιατί η κ. Ανδρονικίδου ζήτησε το λόγο (το οποίο από τη διαδικασία δεν είχε το δικαίωμα), ο κ. Μπίγγας δεν της τον έδωσε και κάπου εκεί άρχισαν τα παρατράγουδα. Η κ. Ανδρονικίδου μπροστά σε σχεδόν άδεια έδρανα (είχε παραμείνει μόνο η μειοψηφία) διάβασε στο κοινό (που παραδόξος είχε  γεμίσει την αίθουσα) αίτημα για αναβολή της συνεδρίασης για μια εβδομάδα αφού έχει προσφύγει στην Διοικητική Δικαιοσύνη θεωρώντας ότι γίνεται προσπάθεια απαξίωσης της. Ακόμα τόνισε πως αν αυτό δεν γίνει δεκτό θα υπάρχουν νομικές και πολιτικές συνέπειες. Κατά την αποχώρηση των μελών της πλειοψηφίας υπήρχε φραστική επίθεση σε αυτά από συγγενικά πρόσωπα της κ. Ανδρονικίδου.
Τελικά η συνεδρίαση συνεχίστηκε μετά από 10 λεπτά και με 28 υπέρ, 1 λευκό, ο Γιώργος Καμπούρης αναδείχθηκε νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.
Από την διαδικασία απουσίαζαν 3 δημοτικοί σύμβουλοι ενώ η κ. Ανδρονικίδου απείχε από την ψηφοφορία.
Ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου δήλωσε μετά την εκλογή του «θα ήθελα να ευχαριστήσω τη δήμαρχο για τη τιμή που μου έκανε αλλά και όλο το δημοτικό συμβούλιο με το οποίο εύχομαι να έχουμε μια άψογη συνεργασία. Η τιμή είναι πολύ μεγάλη όπως και η ευθύνη.  Θα  προσπαθήσω να διατηρήσω μια συνοχή, η προεδρεία μου να διέπεται από αμεροληψία, αντικειμενικότητα και να βασίζεται πάνω στο κανονισμό λειτουργίας. Θα προσπαθήσω να συνεργαστώ με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους δημοτικούς συμβούλους για να πετύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα». 

Μιλούν Στο Video
Στέφανος Μπίγγας
Πλειοψηφών Δημοτικός Σύμβουλος Εορδαίας
Γιώργος καμπούρης
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Εορδαίας
Ιωάννα Ανδρονικίδου
Ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Εορδαίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου