Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Είδατε πώς «τσούζει» όταν ακουμπάνε το δικό σας...

Δεν ξέρω αν εμείς ξεπερνάμε τα όρια της εμπάθειας ή όλοι αυτοί που απαρτίζουν το βουλευτικό Σώμα προκαλούν τόσο πολύ με τα λόγια τους που βγάζουν εκτός εαυτού τους περισσότερους Έλληνες, γιατί είναι και κάποιοι που εξακολουθούν να πιστεύουν σε αυτό το σαθρό πολιτικό σύστημα που ζούμε.

Ακούσαμε για το.....
μοναδικό επεισόδιο που έλαβε χώρα στο εντευκτήριο της Βουλής όταν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, «πέταξαν» έξω τον κυβερνητικό εκπρόσωπο από την αίθουσα, όχι διαμαρτυρόμενοι για τα σκληρά και αντικοινωνικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση, αλλά γιατί ο κ. Ηλίας Μόσιαλος έθιξε κατά κάποιον τρόπο τα βουλευτικά προνόμια λέγοντας ότι από 2009 που εκλέγεται ως βουλευτής ουδέποτε έκανε χρήση αυτών.

Είναι πράγματι εξοργιστικό όταν μειώνεις συντάξεις και μισθούς, όταν φορολογείς κινητά και ακίνητα, όταν απολύεις κόσμο και κοσμάκη, να θέλεις τα δικά σου προνόμια να μείνουν ανέγγιχτα…

Και σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε και η σημερινή δήλωση του κ. Χρ. Πρωτόπαπα να προκαλέσει και πάλι το κοινό αίσθημα δικαίου. Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ είπε ότι: «Όσοι μπορούν να πληρώσουν να κάνουν το καθήκον τους απέναντι στη χώρα».

Συμφωνούμε και επαυξάνουμε, προτείνοντας κύριε Πρωτόπαπα να αρχίσετε με τους εαυτούς σας!

Διαλέξτε ποια από τα παρακάτω που αποτελούν τα βουλευτικά προνόμια θα παραχωρήσετε ώστε να βοηθήσετε με τη σειρά σας τη χώρα.

- 6.100 ευρώ μηνιαίος μισθός

- 4.880 ευρώ σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας.

- 250 ευρώ την ώρα για συμμετοχή σε επιτροπές.

- 1000 ευρώ το μήνα για ενοίκιο στους βουλευτές της επαρχίας

- 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου

- 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους. Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά.

- 104 αεροπορικά εισιτήρια ετησίως δωρεάν και απεριόριστες μετακινήσεις με ΟΣΕ και ΚΤΕΛ.

- Πολυτελές αυτοκίνητο, δωρεάν καύσιμα με επίδομα 600 ευρώ το μήνα, ένα αστυφύλακα για φρουρό, 4 κινητά τηλέφωνα τελευταίας τεχνολογίας, συν μια σύνδεση σταθερής τηλεφωνίας, όλα δωρεάν.

- Πλήρης ασυλία για όποιο αδίκημα διαπράξουν κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως βουλευτές.

- Φορολογική απαλλαγή για ένα μέρος του μισθού ή της συντάξεως.

- Δωρεάν γραμματειακή υποστήριξη τεσσάρων υπαλλήλων και ενός επιστημονικού συνεργάτη.

- Άτοκα δάνεια ως βουλευτές και ως επαγγελματίες.

- Δωρεάν γυμναστήριο, σάουνα, νηπιαγωγείο για τα παιδιά τους.

- Δωρεάν επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και καλλιτεχνικούς χώρους.

- Δωρεάν διόδια.

- Δωρεάν εισιτήρια, ξενοδοχεία, γεύματα όταν ταξιδεύουν στο εξωτερικό ως μέλη επιτροπών.

Βέβαια θα μου πείτε ότι είστε βουλευτές και τυγχάνετε προνομιακής μεταχείρισης για το λόγο ότι εκπροσωπείτε τον λαό και δεν μπορούν να είναι οποιοσδήποτε βουλευτής, όπως ευθαρσώς δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μα ούτε οποιοσδήποτε μπορεί να είναι γιατρός, δικηγόρος, δάσκαλος, επιστήμονας κ.ο.κ.

Κάτι έκαναν κι αυτοί στη ζωή τους και ίσως και περισσότερα.

Όπως εσείς σκούζετε κ. Μερεντίτη και κύριε Διαμαντίδη όταν σας θίγουν τα προνόμια σας, έτσι και ο λαός διαμαρτύρεται όταν απλώνεται χέρι στα δικαιώματά του και στην περιουσία του που μόχθησε για να αποκτήσει με δουλειά σκληρή δουλειά και όχι με ψήφους!

Διαλέξτε λοιπόν κύριοι και κυρίες βουλευτές τι θα θυσιάσετε εσείς υπέρ της πατρίδας. Δώστε εσείς το μεγάλο παράδειγμα περικόπτοντας το 50 και 60% των προνομίων σας και μετά θα ακολουθήσει και ο απλός λαός. Αλλά τα δικά σας τσούζουν όταν τα ακουμπάνε…

ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΟΥΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου