Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

"Γιατί δεν βάλανε έκτακτη εισφορά ΜΟΝΟ στις βιλάρες και τα ρετιρέ;"

  "Παγωμένος" ακόμη από τα νέο ληστρικό χαράτσι στα ακίνητα και με το κομπιουτεράκι στα χέρια για αν υπολογίσω πόσο περίπου θα πληρώσω για τα 87 τετραγωνικά -κατασκευής 1978, προικώο της γυναίκας μου παρακαλώ!- στο Γαλάτσι, αναρωτιέμαι πόσο "κότες" και "πουλημένοι" ακόμη μπορεί να είναι αυτοί που τάχα μας κυβερνούν...
  Γιατί βρείτε μου έναν μέσο Έλληνα που θα είχε αντίρρηση αν σήμερα βγαίνανε και ανακοινώνανε ότι σε πρώτη φάση την έκτακτη εισφορά στα ακίνητα θα την πληρώσουν ΜΟΝΟ οι περιοχές με τιμή ζώνης πάνω από 4.000 ευρώ το τετραγωνικό; Ποιός θα είχε αντίρρηση αν έλεγαν ότι θα πληρώσουν ΜΟΝΟ όσοι έχουν ακίνητα μεγαλύτερα των 180 τετραγωνικών στις περιοχές αυτές;
 Και όχι "ψίχουλα" αλλά να τους ρίξουν ένα γερό χαράτσι, 20 ευρώ / τετραγωνικό! Εχεις 200 τ.μ στο Κολωνάκι; Δώσε 4.000 ευρώ! Εχεις 500 τ.μ στην Εκάλη; Φέρε 10.000 ευρώ! Μένεις σε 800 τ.μ στο Καβούρι; 16.000 παρακαλώ! Κι ας τολμήσει κανείς από τους παραπάνω ιδιοκτήτες να γκρινιάξει για "ληστρική φοροεπιδρομή"!
  Αλλά το να ρίχνεις κατακούτελα χωρίς εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, χωρίς διαφοροποίηση ανάλογα με την περιοχή, την αξία του ακινήτου, την παλαιότητά του, τα τετραγωνικά, το να είναι νοικιασμένο ή όχι... είναι σαν να τραβάς τα σωληνάκια του οξυγόνου από έναν πολυτραυματία που αγωνίζεται να επιζήσει!
  Αλλά πού να τολμήσουν; Πώς να τα βάλουν με τους επί χρόνια χρηματοδότες τους, με τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, με τους διαπλεκόμενους επιχειρηματίες και τους "ελληναράδες" που έχουν μεταφέρει τα λεφτά τους στο εξωτερικό; Πόσο "κότες"!!! Πόσο αλήτες!!! Πόσο προδότες!!!

Νίκος Τσέγκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου