Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Ο πιο οικολογικός ουρανοξύστης

Ο ινδός αρχιτέκτονας Vikas Pawar έχει ένα φιλόδοξο σχέδιο: σκοπεύει να σχεδιάσει έναν ουρανοξύστη στην πόλη Noida, ο οποίος θα φέρει τον τίτλο του πλέον οικολογικού καθώς θα προσφέρει αυτάρκεια στους κατοίκους του.
Πώς θα μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο; Αξιοποιώντας πρωτοποριακές τεχνολογίες θα μπορεί να προσφέρει στους ενοίκους τα απαραίτητα στοιχεία για τη ζωή, δηλαδή τροφή και νερό.
Perierga.gr - Ο πιο οικολογικός ουρανοξύστης
Η φουτουριστική του εμφάνιση βασίζεται, εν μέρει, στις «φάρμες» που βρίσκονται στα διάφορα επίπεδα του κτιρίου και θα παράγουν γεωργικά προϊόντα. Η καλλιέργεια αυτών θα γίνεται με τη μέθοδο της «υδροπονικής», που δεν απαιτεί τη χρήση χώματος και λιγότερο νερό απ’ ότι κανονικά χρειάζονται!
Perierga.gr - Ο πιο οικολογικός ουρανοξύστης
Το νερό για τους ενοίκους θα εξασφαλίζεται μέσω ειδικής τεχνολογίας από την περιβαλλοντική υγρασία!
Όπως είναι αναμενόμενο, μετά από όλα αυτά, ο εν λόγω ουρανοξύστης θα ενσωματώνει όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Έτσι, ανεμογεννήτριες αλλά και φωτοβολταϊκά συστήματα θα εξασφαλίζουν ενεργειακή αυτάρκεια. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, οι εκπεμπόμενοι ρύποι, όπως το διοξείδιο του άνθρακα, να είναι μηδενικοί! Επιπλέον, τα οργανικά απόβλητα θα ανακυκλώνονται και θα χρησιμοποιούνται στις προαναφερθείσες «φάρμες»!
Perierga.gr - Ο πιο οικολογικός ουρανοξύστης
Ο ουρανοξύστης, όταν ολοκληρωθεί, θα είναι 54.000 τετραγωνικά μέτρα και εάν οι προσδοκίες του αρχιτέκτονα και εμπνευστή επαληθευτούν θα αποτελέσει ένα από τα «πρασινότερα» κτίρια στον κόσμο!
Perierga.gr - Ο πιο οικολογικός ουρανοξύστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου