Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Εκκενώνουν μέχρι και τη Νέα Υόρκη - 7 πολιτείες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης!

Σε κατάσταση συναγερμού είναι η ανατολική ακτή των ΗΠΑ. Επτά πολιτείες, είναι σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης αφού ο τυφώνας Irene πλησιάζει επικίνδυνα. Ομπάμα: "Αυτός ο τυφώνας δεν αστειεύεται"
Προληπτικές εκκενώσεις έχουν γίνει σε Ντέλαγουερ, Μέριλαντ, Νιου Τζέρσεϊ και Β.Καρολίνα, ενώ ο Μπαράκ Ομπάμα αποφάσισε να διακόψει τις διακοπές του και να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον.

Την υποχρεωτική απομάκρυνση των κατοίκων που μένουν σε περιοχές με μικρό υψόμετρο διέταξαν οι αρχές στη Νέα Υόρκη, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης, Μάικλ Μπλούμπεργκ.
ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΡΑΦΙΑ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΑΔΕΙΑΣΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΡΑΦΙΑ ΣΤΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, ο Μπλούμπεργκ δήλωσε ότι η απομάκρυνση, που αφορά περισσότερους από 250.000 ανθρώπους, θα μπορούσε να ξεκινήσει μόλις ανοίξουν τα καταφύγια στις 21:00 (ώρα Ελλάδας, 18:00 GMT).

"Δεν έχουμε πραγματοποιήσει ποτέ ξανά στο παρελθόν υποχρεωτική εκκένωση και δεν θα το κάναμε τώρα αν δεν πιστεύαμε ότι αυτή η καταιγίδα μπορεί να γίνει πολύ σοβαρή", ανέφερε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, προσθέτοντας ότι από το Σάββατο το μεσημέρι όλα τα μέσα μεταφοράς θα σταματήσουν να λειτουργούν.

Πενήντα πέντε εκατομμύρια άνθρωποι είναι πιθανό να βρεθούν στο δρόμο του κυκλώνα, από την Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα μέχρι το Ακρωτήρι Κοντ, στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, ενώ δεκάδες χιλιάδες άλλοι απομακρύνονται από τις εστίες τους σε διάφορες πόλεις, περιλαμβανομένης της Νέας Υόρκης και της Ουάσιγκτον.

Ο αμερικανός πρόεδρος σε διάγγελμα από τον τόπο των διακοπών του είπε: "Δεν μπορώ να το πω διαφορετικά. Αν είστε σε περιοχές που είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πάρτε μέτρα προστασίας".

TA ΠΑΝΤΑ ΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΤΥΦΩΝΑΣ ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΕΤΑΙ
TA ΠΑΝΤΑ ΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΤΥΦΩΝΑΣ ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΕΤΑΙ

Και συνέχισε: "Μην περιμένετε. Μην καθυστερείτε. Όλοι ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα χειρότερα. Όλοι μας πρέπει να πάρουμε τον τυφώνα στα σοβαρά. Αν σας έχουν πει να εγκαταλείψετε τις εστείες σας να το κάνετε."

Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΣΑΦΗΣ: Η ΕΙΡΗΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΗ
Η ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΣΑΦΗΣ: Η ΕΙΡΗΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΗ

Η υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζάνετ Ναπολιτάνο προειδοποίησε σήμερα τους πολίτες να αναμένουν εκτεταμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος κατά το πέρασμα του κυκλώνα Αϊρίν.

Ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Κυκλώνων, Μπιλ Ριντ, δήλωσε ότι οι άνεμοι του κυκλώνα, που θα πλήξει τη Βόρεια Καρολίνα το απόγευμα, θα κινηθούν στη συνέχεια προς τη Νέα Αγγλία κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Αναλυτικά σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχουν κηρυχθεί η Β.Καρολίνα, το Μέριλαντ, η Βιρτζίνια, το Ντέλαγουερ, το Νιου τζέρσεϊ, η Νέα Υόρκη και το Κονέκτικατ.

Ηδη ψηλά κύματα έχουν κάνει την εμφάνισή τους στις ακτές της Β.Καρολίνας.



Πάνω από 20.000 τουρίστες και κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τις τρείς παράκτιες κομητείες. Για τη Νέα Υόρκη υπάρχουν φόβοι ακόμα και να πλημμυρίσει ο υπόγειος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου