Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Απατεώνες …κωφάλαλοι από την Ρουμανία Εξαπάτησαν δεκάδες πολίτες

Παρίσταναν τους κωφάλαλους και προσποιούνταν ότι θα ιδρύσουν διεθνές κέντρο φροντίδας κωφαλάλων, εξαπατώντας δεκάδες πολίτες στην Πτολεμαΐδα.
Ο λόγος για τέσσερις αλλοδαπούς, οι οποίοι όμως όταν συνελήφθησαν από την αστυνομία «κελάηδησαν» κανονικά, υποστηρίζοντας ότι «έγιναν απατεώνες από ανάγκη». Δράστες της απάτης είναι τέσσερις υπήκοοι Ρουμανίας, κάτοικοι Θεσσαλονίκης, οι τρεις γυναίκες ηλικίας 41,19 και 21 ετών και ένας άνδρας 23 ετών. Οι παραπάνω προσέγγισαν τους ανυποψίαστους πολίτες, χτες το πρωί στο κέντρο της Πτολεμαΐδας, τους οποίους εξαπατούσαν, προσποιούμενοι τους κωφάλαλους, με το πρόσχημα της δημιουργίας διεθνούς κέντρου για άτομα με ειδικές ανάγκες, κωφάλαλους, άστεγους και φτωχά παιδιά, αποσπώντας μ’ αυτό τον τρόπο διάφορα χρηματικά ποσά. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, «ήταν δεκάδες οι πολίτες που εξαπατήθηκαν, προσφέροντας άλλος πέντε ευρώ και άλλος δέκα ευρώ».
Μάλιστα οι απατεώνες είχαν πλαστά χαρτιά, καθώς έφεραν μαζί τους τέσσερις καταστάσεις με το λογότυπο “SDF” και εντυπωμένα στην κεφαλίδα σύμβολα της νοηματικής. Το κείμενο στις φωτοτυπημένες καταστάσεις έγραφε: «Για άτομα με ειδικές ανάγκες, κωφάλαλους, αστέγους και φτωχά παιδιά. Θέλουμε ένα διεθνές κέντρο». Επάνω τους βρέθηκε ακόμη το ποσό των 455,45 ευρώ, που προέρχεται από την απάτη που έστησαν σε βάρος των ανύποπτων πολιτών.
Τα χρήματα και οι πλαστές καταστάσεις κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κοζάνης, ο οποίος όρισε τακτική δικάσιμο, προκειμένου να δικαστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου