Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Ο Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε απαγόρευση του Glonass στις ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, υπέγραψε το νόμο που απαγορεύει τη δημιουργία του Glonass στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times.


Το Glonass συμπεριελήφθη στο νόμο λόγω των φόβων ότι το ρωσικό σύστημα δορυφορικής πλοήγησης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη συλλογή μυστικών από τους Ρώσους.

Τώρα η κατασκευή τέτοιων εγκαταστάσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι δυνατή μόνον εφόσον ο επικεφαλής της Διεύθυνσης του Πενταγώνου των εθνικών υπηρεσιών  πληροφοριών και του Κογκρέσου των ΗΠΑ, θα εξασφαλίσει ότι οι σταθμοί αυτοί δεν χρησιμοποιούνται για κατασκόπευση των συμφερόντων των ΗΠΑ και ότι δεν θα αυξήσει την αποτελεσματικότητα των ρωσικών οπλικών συστημάτων, και, δεν αποδυναμώνει τη θέση του συστήματος GPS των ΗΠΑ, στην εμπορική αγορά και ότι θα μεταδίδει μόνο δεδομένα δημόσια.

Όλα αυτά μαζί καθιστούν  την εγκατάσταση του Glonass, από αδύνατη έως απολύτως αδύνατη. Δύσκολο είναι να αναμένει κανείς ότι η NSA θα πείσει το Κογκρέσο να θεσπίσει το Glonass, αν και ο εμπνευστής του νομοσχεδίου ήταν αυτό, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times.

echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου