Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

ΥΠΟΙΚ: Άκυρες οι αποδείξεις απο σουπερ μάρκετ-βενζινάδικα

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Επαναφέρουν το σύστημα των αποδείξεων, αλλά δεν θα μετρούν αυτές από τα σούπερ μάρκετ και τα βενζινάδικα. Οι τύποι στο υπουργείο Οικονομικών έχουν «σαλτάρει» κανονικά και κάνουν ότι μπορούν για να ληστέψουν τους Έλληνες πολίτες. Αν δεν μετρούν οι αποδείξεις που αφορούν στη βασική διατροφή και τις μετακινήσεις τότε ποιες θα λαμβάνονται υπόψη; Αυτές από το περίπτερο;
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες οι... εγκέφαλοι του υπουργείου Οικονομικών μελετούν ακόμη έναν τρόπο να παγιδέψουν τους ελεύθερους επαγγελματίες που δεν εκδίδουν αποδείξεις βάζοντας όμως σε νέους μπελάδες τους φορολογούμενους.
Στη λογική ότι οι πολίτες πρέπει να πιέζονται να ζητούν αποδείξεις από κατηγορίες επαγγελματιών που φοροδιαφεύγουν η νέα ευφάνταστη ιδέα του υπουργείου είναι να μην ισχύουν οι αποδείξεις από επαγγελματικές ομάδες που ούτως ή άλλως κόβουν αποδείξεις.
Έτσι δεν θα ισχύουν όπως λέγεται τουλάχιστον οι αποδείξεις από τα super market και από τα βενζινάδικα. Δεν θα ισχύουν δηλαδή οι αποδείξεις από τα βασικά έξοδα ενός νοικοκυριού, τη διατροφή και τη μετακίνηση, δηλαδή.
Χωρίς αυτές και χωρίς της αποδείξεις από την πληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ πώς οι φορολογούμενοι θα «πιάσουν» το 10% του εισοδήματος που απαιτείται από αποδείξεις; Κανείς δεν γνωρίζει. Μόνο οι φωστήρες του υπουργείου Οικονομικών.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου