Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

“Ειδικός Σύμβουλος” της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ για την αποψίλωση των δασών της Χαλκιδικής ο τέως Δασάρχης Τάσος Αγαλής



Ο άνθρωπος που συνόδευε το Γενικό Διευθυντή της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Πέτρο Στρατουδάκη κατά την επίσκεψή του στην Ι.Μ. Ιβήρων του Αγίου Όρους την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, δεν ήταν άλλος από τον μέχρι πριν από ένα μήνα Δασάρχη Αρναίας, Τάσο Αγαλή. Η κόρη του κ. Αγαλή, έμμισθη δασολόγος πλέον της εταιρείας, δεν τους συνόδευσε λόγω του “άβατου”.
Ο σκοπός της επίσκεψης δεν ήταν προσκυνηματικός. Η επίσκεψη στη Μονή αφορούσε την πώληση του ιδιόκτητου δάσους της Μονής “Νταμπίζ” στον Κάκαβο, έκτασης 925 στρεμμάτων, πάνω στο οποίο το Επενδυτικό Σχέδιο της εταιρείας έχει χωροθετήσει το τέλμα αποβλήτων “Λοτσάνικο” του μεταλλείου των Σκουριών. Την προηγούμενη μέρα της επίσκεψης, η ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ είχε καταθέσει στο Δασαρχείο Αρναίας αίτηση υλοτόμησης όμορου με το “Νταμπίζ” δάσους έκτασης 800 στρεμμάτων.
Ο κ. Αγαλής, λόγω της θρυλικής πλέον αγάπης του για τα “χρυσά” δάση της ΒΑ Χαλκιδικής, αρμοδιότητας του Δασαρχείου Αρναίας, συνόδευσε τον κ. Στρατουδάκη για να πείσει τους γεροντάδες της μονής να πουλήσουν το “Νταμπίζ”, αφού ο σκοπός είναι ιερός. Κι αν η Μονή δεν επιθυμεί να το πουλήσει το “Νταμπίζ” ή αν σκέφτεται πώς θα αντιδράσουν αυτοί οι βάρβαροι Ιερισσιώτες, δεν χάθηκε ο κόσμος. Και ένα μισθωτήριο συμβόλαιο, διάρκειας ας πούμε 100 ετών, μας κάνει.  Άλλωστε δεν είναι και τίποτα τρομερό αυτό που θέλει να κάνει η εταιρεία. Ένα φραγματάκι ύψους 159 μ., από στείρα και απόβλητα εμπλουτισμού, για να στοιβιάξει από πίσω η εταιρεία 23.500.000 τόνους βιομηχανικών αποβλήτων εμπλουτισμού. Ο πρώην Δασάρχης εγγυάται ότι όλα θα γίνουν με στοργή και αγάπη και σεβασμό στην κτίση του Μεγαλοδύναμου. Αμήν.
Την αγάπη του για τα δάση της Χαλκιδικής, ο κ. Αγαλής την έχει αποδείξει σε όλη τη θητεία του στο Δασαρχείο Αρναίας, όχι μόνον ως Δασάρχης μέχρι πρότινος, αλλά και ως απλός δασολόγος από το 1999. Τότε που επέβλεπε και καθοδηγούσε τους “ξυλάδες” του Στανού να πετσοκόψουν το δάσος της Κηπουρίστρας του Στρατονικού όρους, ένα από τα “ομορφότερα τοπία της Χαλκιδικής”, για να γίνει τέλμα αποβλήτων της μεταλλουργίας χρυσού της TVX. Η υπογραφή του κ. Αγαλή κοσμεί αποφάσεις διάνοιξης “δασικών οδών” από την TVX, όπου ως αρμόδιος δασολόγος βεβαιώνει ότι το πυκνό δάσος δασοκάλυψης 95%, δεν είναι δάσος αλλά φαλακρό τοπίο.
Τώρα που ο κ. Αγαλής απελευθερώθηκε από τη θέση του ως δημοσίου λειτουργού και δεν έχει σε κανέναν να δίνει λογαριασμό για τις πράξεις του, είναι βέβαιο ότι θα προσφέρει πολύτιμες συμβουλές στην Hellas Gold/Eldorado Gold/Aktor για τη “διαχείριση” των δασών της ΒΑ Χαλκιδικής. Άλλωστε πατέρας είναι, να μη δώσει μια βοήθεια στην κόρη του;

antigoldgreece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου