Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Παγκόσμιο ρεκόρ της Ελλάδας στη φορολόγηση της κινητής!

Κοντά στο 50% είναι ο φόρος που πληρώνουν οι Έλληνες στη κινητή τηλεφωνία όταν όταν σε καμμία χώρα της Ευρωπαικής Ένωσης αυτό το ποσοστό δεν ξεπερνάει το 25% !

Μετά τα τροχαία, το κάπνισμα και το sex, είμαστε οι περήφανοι κάτοχοι του παγκόσμιου ρεκόρ της φορολογίας στα κινητά. Κρίμα που δεν είναι ολυμπιακό άθλημαΚι όμως υπάρχει αναπτυξιακή φορολογική λύση, η οποία χωρίς να μειώνει τα έσοδα μπορεί να βοηθήσει στην ανάκαμψη της αγοράς και της οικονομίας αποδεικνύοντας ότι η κινητή είναι μέρος της λύσης για αύξηση των εσόδων και της παραγωγικότητας.

Συγκεκριμένα σε μελέτη της ICAP και του Οικονομικού Πανεπιστημίου αποδεικνύεται ότι αν εξαιρεθούν από το ειδικό τέλος συνδέσεων οι λογαριασμοί που προσφέρουν ασύρματη σύνδεση με το διαδίκτυο και καταναλώνουν πάνω από 50Mb τα έσοδα από 141 μύρια που είναι σήμερα θα ξεπεράσουν τα 224 μύρια, ενώ επιπλέον έσοδα 168 μύρια θα προκύψουν λόγω της αύξησης της ευρυζωνικότητας, η οποία όπως όλοι ανα-γνωρίζουν, έχει άμεση θετική επίδραση στο ΑΕΠ. Πως λέμε Less is More?

Είναι άλλωστε ένας τρόπος να δοκιμάσουν μία πιο «φιλελεύθερη» φορολογική προσέγγιση, αφού η υπερφορολόγηση είχε αρνητικά αποτελέσματα και από 1.085.046¤ φόρους που απέδωσαν τα τρία δίκτυα το 2010 το 2011 το ποσό μειώθηκε στα 972.040.103¤ χωρίς βεβαίως τις άδειες για το φάσμα (άλλα 380.500.000¤).

Τελικά, όπως λέγαμε, δεν θέλει κόπο, τρόπο θέλει και ανοιχτά μυαλά. Όπως άλλωστε είναι γνωστό τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα. Λειτουργούν μόνο όταν είναι ανοικτά!


http://www.paratiritis-news.com/?p=23400

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου